HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 kol 2026, 00:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Prve 3 godine od 100 godina koliko su se Muslimani pretplatili na glavnog neprijatelja Hrvatima
PostPostano: 07 pro 2025, 21:07 

Šporet je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Osjetili otprilike 0.2% HV-a.

Od oko 8.000 poginulih pripadnika HV-a, oko 50ak ih je poginulo u sukobu s Muslimanima, a i to sam puno rekao, slobodno se može reći i 30ak, dakle HV je na Muslimane potrošio tu negdje 0,3% - 0,5% snage.

Inače, od oko 6.000 poginulih Hrvata pripadnika HVO-a, oko 3.200 je poginulo u sukobu s Muslimanima i oko 2.800 u sukobu s Srbima.

Imaš li podatak koliko je poginulo muslimanskih vojnika u sukobu s nama a koliko od Srba ?

Isto i za civile.

Vrh

Naslov: Re: Prve 3 godine od 100 godina koliko su se Muslimani pretplatili na glavnog neprijatelja Hrvatima
PostPostano: 07 pro 2025, 21:54 

Šporet je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Osjetili otprilike 0.2% HV-a.

Od oko 8.000 poginulih pripadnika HV-a, oko 50ak ih je poginulo u sukobu s Muslimanima, a i to sam puno rekao, slobodno se može reći i 30ak, dakle HV je na Muslimane potrošio tu negdje 0,3% - 0,5% snage.

Inače, od oko 6.000 poginulih Hrvata pripadnika HVO-a, oko 3.200 je poginulo u sukobu s Muslimanima i oko 2.800 u sukobu s Srbima.

Nešto iznad 2850 mrtvih je HVO imao protiv Muslimana kada se makne HVO Posavina, Usora, Tuzla-Živinice, Sarajevo Bilo je mrtvih u Usori 93-94, 102 i 103 HVO su imali po 15-ak mrtvih 1993. 108 HVO Brčko je imala dobar dio poginulih 93-e i do WS-a, oko 60-ak. Dobar dio pripadnika HVO Sarajevo je poginuo 93-e itd i na to bilo ih je u arbih. 115 HVO je većinu poginulih imala 93. i početak 94.
HV je imao bliže 100 poginulih protiv Muslimana (naravno dobar dio Hrvata s tih područja). Sve u svemu HVO/HV manje od 3000 mrtvih.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 00:10 

daramo je napisao/la:
Sad pretjerujete, mi i Mađari smo smo dali najveću žrtvu za obranu Europe, užasne ljudske gubitke, oba naroda izbrisana gotovo s pola etničkog prostora, desetkovani u ratu s Turcima da bi taj prazan prostor naselili pravoslavni narodi iz unutrašnjosti Balkana.
Nema to veze s Trianonom, Mađari su sve to izgubili mnogo ranije u samo jednoj bici na Mohaču.
Kasnije su samo imali privid da nešto imaju u vrijeme AU kao danas Muslimani u BiH, tako će i oni pričati da su pola BiH izgubili daytonskim sporazumom iako su izgubili prije njega.

1. U Mađarskoj je rekonkvista završena, u Hrvatskoj nije.
2. Mađari su nas išli tlačiti, umjesto da nas ne gnjave i potpomažu.
Sjeti se Riječke krpice, priče o zamjeni Rijeke za Slavoniju i "Ugarskog primorja".

Nemam ništa protiv Mađara, ali realno su Mađari podosta zaslužni za raspad AU.
A kada su uništili AU, tako im se za nagradu dogodio i Trianon.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 00:24 

Noname01 je napisao/la:
Nešto iznad 2850 mrtvih je HVO imao protiv Muslimana kada se makne HVO Posavina, Usora, Tuzla-Živinice, Sarajevo Bilo je mrtvih u Usori 93-94, 102 i 103 HVO su imali po 15-ak mrtvih 1993. 108 HVO Brčko je imala dobar dio poginulih 93-e i do WS-a, oko 60-ak. Dobar dio pripadnika HVO Sarajevo je poginuo 93-e itd i na to bilo ih je u arbih. 115 HVO je većinu poginulih imala 93. i početak 94.

Evo ti Spomenica sa 5.810 imena Hrvata pa kad prođeš kroz sva imena kao ja, javi koliko si dobio.

https://www.hrdemos.org/product/spomeni ... jima-hvo-a

Noname01 je napisao/la:
HV je imao bliže 100 poginulih protiv Muslimana (naravno dobar dio Hrvata s tih područja). Sve u svemu HVO/HV manje od 3000 mrtvih.

Izvor? Nema teoretske šanse da je tijekom sukoba sa Muslimanima poginulo 100 pripadnika postrojbi HV-a, i 50 je malo vjerojatno.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 00:38 

Ceha je napisao/la:
daramo je napisao/la:
Sad pretjerujete, mi i Mađari smo smo dali najveću žrtvu za obranu Europe, užasne ljudske gubitke, oba naroda izbrisana gotovo s pola etničkog prostora, desetkovani u ratu s Turcima da bi taj prazan prostor naselili pravoslavni narodi iz unutrašnjosti Balkana.
Nema to veze s Trianonom, Mađari su sve to izgubili mnogo ranije u samo jednoj bici na Mohaču.
Kasnije su samo imali privid da nešto imaju u vrijeme AU kao danas Muslimani u BiH, tako će i oni pričati da su pola BiH izgubili daytonskim sporazumom iako su izgubili prije njega.

Sjeti se Riječke krpice, priče o zamjeni Rijeke za Slavoniju i "Ugarskog primorja".

E da, premijer Tisza dolazi u Sarajevo negdje u rujnu 1918. (ako se nevaram), i prijeti nama,
da će mo mi prije od njih biti uništeni ako bude uništena Monarhija. Evo, oni i danas još kukaju za Trianonom
a mi imamo dvije države. :zubati

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 00:53 

Ceha je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Najveće zlo, što se to nikad do kraja nije dovršilo, zato posljedice osmanlijske zaostavštine osjećamo i danas.

Pogledaj samo što pišu na društvenim mrežama pod punim imenom i prezimenom, više čak i ne kriju, mi moramo bir svjesni da su nam Muslimani postali najgori neprijatelji, puno podmukliji od Srba.

Previše se mržnje nataložilo u ovih 30 god. konstantno se podgrijavala a to je čak i među običnim malim ljudima, ne samo političarima, tako ako bi ne daj bože opet došlo do rata, bojim se da bi ovaj put bio još gori i još krvaviji nego onaj prošli.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 01:17 

Šporet je napisao/la:
Noname01 je napisao/la:

Evo ti Spomenica sa 5.810 imena Hrvata pa kad prođeš kroz sva imena kao ja, javi koliko si dobio.

https://www.hrdemos.org/product/spomeni ... jima-hvo-a

Noname01 je napisao/la:

Izvor? Nema teoretske šanse da je tijekom sukoba sa Muslimanima poginulo 100 pripadnika postrojbi HV-a, i 50 je malo vjerojatno.

Ima popis poginulih Sokolova, Pume su iznijele podatak u svojoj knjizi o 4 mrtva. Sve specijalne jedinice koje su kasnije sačinjavale Zdrug su imale pola svojih poginulih protiv Muslimana. Bili su Osječani u Uskoplju. Išle su intervente grupe sastavljene od dragovoljaca 1. i 2. i vojne policije u Mostar itd. Tako da bilo je još poginulih sigurno, ali to je nikakva brojka. Kakva je to "agresija".

https://uv5gbr-sokolovi.hr/images/dokum ... adalih.pdf

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 02:01 

novem je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

E da, premijer Tisza dolazi u Sarajevo negdje u rujnu 1918. (ako se nevaram), i prijeti nama,
da će mo mi prije od njih biti uništeni ako bude uništena Monarhija. Evo, oni i danas još kukaju za Trianonom
a mi imamo dvije države. :zubati

Da, rijetko viđen debiluk =))

Inače, ideja stvaranja bošnjačke nacije je njihova, Kalay je bio Mađar.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 02:03 

Ispade da je pola Zdruga poginulo u borbi protiv ABiH, ali realno većinom su to bili ljudi iz BiH.

Ima tu konfuzije, negdje se isti ljudi navode kao poginuli pripadnici HV, negdje kao HVO.
Momak iz Zdruga rodom iz Duvna koji je poginuo na Vrdima, piše na spomeniku HVO Tomislavgrad, iako je jasno da područje Vrdi i Čabulje nije bila zona odgovornosti brigade Kralj Tomislav, nego su oni bili tek gore od Doljana, Pisvira, donje Rame.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 02:07 

Perun_Velež je napisao/la:
Ceha je napisao/la:

Najveće zlo, što se to nikad do kraja nije dovršilo, zato posljedice osmanlijske zaostavštine osjećamo i danas.

Pogledaj samo što pišu na društvenim mrežama pod punim imenom i prezimenom, više čak i ne kriju, mi moramo bir svjesni da su nam Muslimani postali najgori neprijatelji, puno podmukliji od Srba.

Previše se mržnje nataložilo u ovih 30 god. konstantno se podgrijavala a to je čak i među običnim malim ljudima, ne samo političarima, tako ako bi ne daj bože opet došlo do rata, bojim se da bi ovaj put bio još gori i još krvaviji nego onaj prošli.

Što se toga tiče, s njima će biti s*anja, to svatko normalan vidi i to se treba po kratkom postupku vidjeti.

Krivim tu RH što nije sankcionirala odgovorne, opalila ih po džepovima (imaju gro viksi po RH), pa bi onda bili poslušniji.

Samo, oni su narod u nestajanju, njih ovim tempom neće biti za 20 godina, a i to sam možda previše rekao.
Tu me više brinu "naši" domaći izdajnici, ex-yugosi, možemovci i slični.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 02:26 

Istina, puno je pete kolone, najviše u Zagrebu, Rijeci, Istri, uglavnom ljudi krize identiteta, djeca mješanih brakova i udbaška unučad, ali bez obzira što su Muslimani u demografskom padu, nažalost, i u Hrvatskoj nije po tom pitanju bolje.

Mislim da više nije pravo pitanje hoće li bit sranja s Muslimanima, već kad će to bit. Oni su ohrabreni tim da je Hrvata tobože 7 ili 8% da smo pogranična manjina i da će nas lako riješit, ali zaboravljaju da je barem pola milijuna HercegBosanaca u Hrvatskoj, pa zar oni misle da bi svi mirno skrštenih ruku promatrali kako im islamisti kolju rodbinu.

Ne znam, ali imam takav neki ružan dojam, da bi neki novi rat bio mnogo, mnogo krvaviji od proteklog.
Imperativ treba bit kako brzo reagirat i zaštiti Hrvate u ugroženim područjima koja su najviše izložena u islamističkom okruženju.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 04:27 

Perun_Velež je napisao/la:
Istina, puno je pete kolone, najviše u Zagrebu, Rijeci, Istri, uglavnom ljudi krize identiteta, djeca mješanih brakova i udbaška unučad, ali bez obzira što su Muslimani u demografskom padu, nažalost, i u Hrvatskoj nije po tom pitanju bolje.

Mislim da više nije pravo pitanje hoće li bit sranja s Muslimanima, već kad će to bit. Oni su ohrabreni tim da je Hrvata tobože 7 ili 8% da smo pogranična manjina i da će nas lako riješit, ali zaboravljaju da je barem pola milijuna HercegBosanaca u Hrvatskoj, pa zar oni misle da bi svi mirno skrštenih ruku promatrali kako im islamisti kolju rodbinu.

Ne znam, ali imam takav neki ružan dojam, da bi neki novi rat bio mnogo, mnogo krvaviji od proteklog.
Imperativ treba bit kako brzo reagirat i zaštiti Hrvate u ugroženim područjima koja su najviše izložena u islamističkom okruženju.

Mislim da neće biti krvavog rata.
90ih su ljudi znali kak rukovati oružjem.
Današnji tiktokeri...

Samo, oni će morati dobiti po piksi, čisto da ih prođu neke ambicije na nas račun.
Jer oni bi ratnu odštetu od RH (Srbija je ionako sirotinja), pa da bezbrižno žive.
Zato i cijele takije o dvostruikim agresijama i slične spike.

Nas zezaju naši.
Ili bolje reći "naši".
To se treba uskoro riješiti, jer nije baš dobro imati toliko pete kolone, a spremaju se ozbiljne stvari.

Za samu demografiju, RH isto izumire, ali smo 4 puta veći on muslimana, možemo komotno riješiti tu priču.
A bez neprijatelja u susjedstvu, možemo poraditi onda i na našoj demografiji...

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 12:04 

Gdje uopste bila neka bitka izmedu HVa i ABiH ?

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 13:17 

PoveĆali broj poginulih 90 puta :sega
Ne čude nimalo lupanja Muji na ovom forumu kada su im radovi i saznanja ovakva.

Citat:
Znatan broj vojnika Hrvatske vojske poginuo je u agresiji na
Republiku Bosnu i Hercegovinu vojske. U napadu na i protiv jedinica
Armije Republike Bosne i Hercegovine poginulo je više vojnika
Hrvatske vojske nego u borbama protiv jedinica JNA i Vojske
Jugoslavije na području Hrvatske. U Hrvatsku su, po Mesiću, dolazili
lijesovi.303 General Martin Špegelj tvrdi kako je i sam general Bobetko
priznao “da je u tim borbama, ne s četnicima, nego sa Armijom BiH
bilo 9.000 mrtvih”. Međutim, generali koji su učestvovali u napadu
na Bosnu i Hercegovinu, “kažu da je poginulo i više od 13.000
vojnika”, tvrdi Martin Špegelj. Pored toga, on iznosi i podatak da u
Slavonskom Brodu, Čakovcu, Zagrebu “i drugdje postoje groblja
vojnika i časnika koji su poginuli u Bosni i Hercegovini, a mnogo
ih uopće nije dovezeno”.304

Citat:
Republika Hrvatske je u toj novoj ofanzivi novembra 1993.
angažovala 9.000 vojnika Hrvatske vojske. Tada su Gornji Vakuf
napadale sljedeće jedinice (glavnina ili dijelovi) Hrvatske vojske :
- 3. brigada (iz Osijeka);
- 5. gardijska brigada (iz Zagreba);
- 113. brigada (iz Splita);
- 114. brigada (iz Šibenika);
- 7. gardijska brigada (iz Varaždina);
- 1. gardijska brigada Tigrovi (iz Zagreba);
- 5. domobranska pukovnija (iz Osijeka);
- /11./ domobranska pukovnija (iz Vinkovaca);
- bojna “Matija Vlačić”, jedinica specijalnih snaga Glavnog
stožera Hrvatske vojske,
- vojnici iz Virovitice.261

https://iziz.unsa.ba/pdf/Bosanska_knjiga2.pdf

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 13:24 

dreamteam je napisao/la:
Ispade da je pola Zdruga poginulo u borbi protiv ABiH, ali realno većinom su to bili ljudi iz BiH.

Ima tu konfuzije, negdje se isti ljudi navode kao poginuli pripadnici HV, negdje kao HVO.
Momak iz Zdruga rodom iz Duvna koji je poginuo na Vrdima, piše na spomeniku HVO Tomislavgrad, iako je jasno da područje Vrdi i Čabulje nije bila zona odgovornosti brigade Kralj Tomislav, nego su oni bili tek gore od Doljana, Pisvira, donje Rame.

Poginuli svih specijalnih postrojbi HVa (Bojna Frankopan, Zrinski, Matija Vlačić, Ban Jelačić, Lakojurišna VP) koje su na kraju djelovale pod imenom 1. HGZ.

Ukupno 75 poginulih.

Zagreb 8
Tomislavgrad 7
Posušje 5
Ljubuški 5
Split 4
Livno 4
Šibenik 4
Imotski 3
Omiš 3
Sinj+Trilj 3
Slavonski Brod 2
Virovitica 2
Zadar 2
Široki Brijeg 2
Mostar 2 (1 musliman)
Grude 1
Sisak 1
Konjic 1
Karlovac 1
Čakovec 1
Osijek 1
Novska 1
Vojvodina 1
Čapljina 1
Kupres 1
Bosanska Dubica/Zagreb 1 (musliman)
Nijemac 1
Varaždin 1
Rijeka 1
Sarajevo 1
Koprivnica 1
Slovenac 1
Prnjavor 1
Glamoč 1

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 13:28 

VUKsaJUGA je napisao/la:
Gdje uopste bila neka bitka izmedu HVa i ABiH ?

Prozor, u mojoj glavi je tu HV sudjelovao, ali moguće da su se presvukli u HVO.

Uglavnom, tu je otada stožer imala Bojna Zrinski za operacije u BIH.

Svakako i Gornji Vakuf, tko je bio i prošao sito i rešeto u ratu kažu da su borbe na nekim Ciganskim livadama kod Gornjeg Vakufa najgori sukob u kojem su bili, dijelom i zbog ekstremne hladnoće krajem 1993.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 13:33 

Mostar 2 (1 musliman)

I ovdje podjeljeni =))

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 13:43 

dudu je napisao/la:
dreamteam je napisao/la:

Poginuli svih specijalnih postrojbi HVa (Bojna Frankopan, Zrinski, Matija Vlačić, Ban Jelačić, Lakojurišna VP) koje su na kraju djelovale pod imenom 1. HGZ.

Ukupno 75 poginulih.

Zagreb 8
Tomislavgrad 7
Posušje 5
Ljubuški 5
Split 4
Livno 4
Šibenik 4
Imotski 3
Omiš 3
Sinj+Trilj 3
Slavonski Brod 2
Virovitica 2
Zadar 2
Široki Brijeg 2
Mostar 2 (1 musliman)
Grude 1
Sisak 1
Konjic 1
Karlovac 1
Čakovec 1
Osijek 1
Novska 1
Vojvodina 1
Čapljina 1
Kupres 1
Nijemac 1
Varaždin 1
Rijeka 1
Sarajevo 1
Koprivnica 1
Slovenac 1
Prnjavor 1
Glamoč 1

Citat:
“Na položaju južno od Mostara, na položajima prema
Blagaju” bili su i krajem oktobra 1993. pripadnici 1. i 2. brigade Hrvatske
vojske.248 Jednu grupu je vodio pukovnik Horvat.249

4/83 dragovoljca bili Muslimani :zubati
Ali koja sramota naših koji su predali potpunu dokumentaciju pa ima popis pripadnika.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 14:01 

Ovaj nesrazmjeran broj poginulih iz BIH je samo dijelom zbog toga što ih je i bilo natprosječno u specijalnim postrojbama, ali dobar dio razloga je i sukob s muslimanima.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 14:05 

dudu je napisao/la:
dreamteam je napisao/la:

Ukupno 75 poginulih.

Zagreb 8
Tomislavgrad 7
Posušje 5
Ljubuški 5
Split 4
Livno 4
Šibenik 4
Imotski 3
Omiš 3
Sinj+Trilj 3
Slavonski Brod 2
Virovitica 2
Zadar 2
Široki Brijeg 2
Mostar 2 (1 musliman)
Grude 1
Sisak 1
Konjic 1
Karlovac 1
Čakovec 1
Osijek 1
Novska 1
Vojvodina 1
Čapljina 1
Kupres 1
Nijemac 1
Varaždin 1
Rijeka 1
Sarajevo 1
Koprivnica 1
Slovenac 1
Prnjavor 1
Glamoč 1

Jel ovo samo rat s Muslimanijom ili svi poginuli u BiH

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 14:18 

Svi poginuli u postrojbi neovisno jesu li poginuli u RH ili BIH, kad ginu u sukobu s muslimanima samo piše da je poginuo na Južnom bojištu (još jedan žalostan način kako se skriva i zataškuje rat s muslimanima).

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 21:24 

Noname01 je napisao/la:
Ima popis poginulih Sokolova, Pume su iznijele podatak u svojoj knjizi o 4 mrtva. Sve specijalne jedinice koje su kasnije sačinjavale Zdrug su imale pola svojih poginulih protiv Muslimana. Bili su Osječani u Uskoplju. Išle su intervente grupe sastavljene od dragovoljaca 1. i 2. i vojne policije u Mostar itd. Tako da bilo je još poginulih sigurno, ali to je nikakva brojka. Kakva je to "agresija".

https://uv5gbr-sokolovi.hr/images/dokum ... adalih.pdf

Od 75 poginulih Zdruga, njih 24 je poginulo za vrijeme rata s Muslimanima s oznakom "Južno bojište", moguće da nisu svi poginuli u ratu s Muslimanima jer je 1993 bilo dosta poginulih ostalih postrojbi iznad Dubrovnika, kao i kod Kupresa i Livna što je sve također Južno bojište, ali ajmo reći da je svih 24 poginulo u ratu s Muslimanima,

5gbr ima 25 poginulih na Južnom bojištu tijekom rata s Muslimanima, opet ajmo uzeti da je 100% u ratu s Muslimanima.

Pume 4

To je 53, ostalo su sporadični slučajevi. Dakle brojka je puno bliža 50 nego 100.

Vrh

PostPostano: 08 pro 2025, 21:49 

Vrlo vjerojatno su svi poginuli "na Južnom bojištu "
protiv Muslimana jer se za ostale poginule 1993. tipa Maslenica jasno navodi mjesto pogibije.

Ako 5 gardijska ima 25 poginulih u tim borbama onda brojka poginulih teško može biti dvocifrena, pogotovo kad se dodaju ovi iz Zdruga kojih je poginulo otprilike podjednako, a te dvije jedinice su najviše operirale, odnosno jedinice iz kojih je HGZ naknadno formiran.

Sokolovi vjv pola svojih poginulih duguju na kraju propaloj akciji na Kočinama južno od Mostara 15.7.1993.

Vrh

PostPostano: 09 pro 2025, 03:58 

Bošnjak...007 je napisao/la:
weasel je napisao/la:

I šta sad?

Opet ćemo imati vlast nad federacijom radi snage Hrvatske, a kad nas padne na 200k vas će biti debelo ispod milijun

Kad vam uzmemo određene opcine i kantone gdje je sva lova vi se tjesite sto ucestvujete u podjeli penzija. Samo jednog dana će na nekim mjestima u EU biti razni Zohrani. Onda cemo tu Hrvatsku .... hehe

Posušje, Široki Brig i Međugorje?

Vrh

PostPostano: 09 pro 2025, 06:50 

Noname01 je napisao/la:
PoveĆali broj poginulih 90 puta :sega
Ne čude nimalo lupanja Muji na ovom forumu kada su im radovi i saznanja ovakva.

Citat:
Znatan broj vojnika Hrvatske vojske poginuo je u agresiji na
Republiku Bosnu i Hercegovinu vojske. U napadu na i protiv jedinica
Armije Republike Bosne i Hercegovine poginulo je više vojnika
Hrvatske vojske nego u borbama protiv jedinica JNA i Vojske
Jugoslavije na području Hrvatske. U Hrvatsku su, po Mesiću, dolazili
lijesovi.303 General Martin Špegelj tvrdi kako je i sam general Bobetko
priznao “da je u tim borbama, ne s četnicima, nego sa Armijom BiH
bilo 9.000 mrtvih”. Međutim, generali koji su učestvovali u napadu
na Bosnu i Hercegovinu, “kažu da je poginulo i više od 13.000
vojnika”, tvrdi Martin Špegelj. Pored toga, on iznosi i podatak da u
Slavonskom Brodu, Čakovcu, Zagrebu “i drugdje postoje groblja
vojnika i časnika koji su poginuli u Bosni i Hercegovini, a mnogo
ih uopće nije dovezeno”.304

Citat:
Republika Hrvatske je u toj novoj ofanzivi novembra 1993.
angažovala 9.000 vojnika Hrvatske vojske.
Tada su Gornji Vakuf
napadale sljedeće jedinice (glavnina ili dijelovi) Hrvatske vojske :
- 3. brigada (iz Osijeka);
- 5. gardijska brigada (iz Zagreba);
- 113. brigada (iz Splita);
- 114. brigada (iz Šibenika);
- 7. gardijska brigada (iz Varaždina);
- 1. gardijska brigada Tigrovi (iz Zagreba);
- 5. domobranska pukovnija (iz Osijeka);
- /11./ domobranska pukovnija (iz Vinkovaca);
- bojna “Matija Vlačić”, jedinica specijalnih snaga Glavnog
stožera Hrvatske vojske,
- vojnici iz Virovitice.261

https://iziz.unsa.ba/pdf/Bosanska_knjiga2.pdf

Virojatno smo prošvercali tolike vojnike u dvostrukom dnu prtljažnika osobnih automobila. Ili ih sili na zadnje sidalo pa pokrili najlonskon keson. Pa kad je UNPROFOR pita šta je to, rekli smo da je krumpir. Puške smo upakirali u skrinje i rekli da su to lumbrele. Topove smo rastavili pa smo rekli da to vozimo civi za vodoinstalacije i pode za poljske zahode.

A sad idemo na njihovu vrhunsku glupost.
Za poništiti učinak 9.000 opremljenih i odmornih bojnika,
tribaš odnikud izmislit barenko 27.000 bojnika jednake opremljenosti.

Zbog omjera od 1:3. Otkud su Muslimani mogli izmislit toliko vojske? Iz dodatneg Sarajeva?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 100 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Roko987, sejdo.komsoglu i 52 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: