|
|
Stranica: 2/26.
|
[ 647 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:50 |
|
Pridružen/a: 08 svi 2020, 16:23 Postovi: 3986 Lokacija: Stolni grad
|
Robbie MO je napisao/la: daramo je napisao/la: Sad sam čitao intervju i nema nikakve promjene u mišljenju ovog debila. Kaže budaletina da bi treći entitet bio potvrda etničkog čišćenja, da je on sin Bosne, državu naziva Bosna. Opet vadi ono uređenje o četiri regije koje mu je podmetnuo OSCE. Meni ne ide u glavu kako Hrvati u BiH i dalje mogu biti katolici. Katolicka crkva je i u Vatikanu i u BiH saveznik muslimanima, i to vjerni, pouzdani i stabilni saveznik, desetljecima. I šta bi ja sad trebao mijenjati vjeru zbog nekoga ili nečega ili prestati vjerovati jer tamo neki čovjek radi nešto s nekim, s takvim stavom ćeš i naciju ubrzo odbaciti a i svoju obitelj, kumove, prijatelje itd. jer je sve to povezano. Plus vjera je privatna stvar i neukusno je na javnom forumu pisati ovakve stvari, problem i nastaje kad se vjera mješa u politiku i obrnuto
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:51 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
daramo je napisao/la: Kako bi Hrvati sami mogli birati svoje predstavnike iz četiri regije ako bi u u njih tri bili izrazita manjina kojoj bi opet Srbi i Muslimani mogli birati zastupnike.
Debili umjesto da se srame onog svog prijedloga, ponavljaju ga.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:53 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Narodi koji drze do sebe, od Engleza do nedavno Makedonaca npr. pa i Crnogoraca djelomicno, kada crkva pocne raditi protiv njihovih nacionalnih interesa, izbace ju i naprave novu koja je narodna.
Nazalost, Hrvati u BiH nisu dovoljno obrazovan narod da naprave takvo sto.
Strasno je da u 2020. godini katolicizam predstavlja 70% identiteta Hrvata u BiH. Apsolutni horror. I jos se ponose time.
Zaista je najbolje ime, "bosanski katolici". Zato katolicka crkva i radi protiv hrvatstva, jer to sve ide na ustrb ekskluzivnog iskljucivo katolickog identiteta sto njima iznimno pase jer ih podsjeca na doba kad su imali i crkenu i svjetovnu moc i predstavljali ujedno i politicke predstavnike za katolicki milet unutar Osmanskog Carstva.
Onako kako su muslimani bili Muslimani s velikim M, tako su katolici u BiH bili Katolici s velikim K. Milet i vjerska skupina, a ne narod.
Sada se ta tradicija lizanja franjevaca s Osmanlijama, udruzila sa multi-kulti agendom Vatikana i moderne visoke crkvene administracije. pa imate dvostruko guranje agende lizanja s muslimanima. Sto ne bi bio problem, da te ti isti muslimani ne zele dokrajciti i udaviti u casi vode. Slaba takija, ako se uzme da su pismenost na ove prostore upravo doveli franjevci
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:53 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Jedina pozitivna pojava je odjebaus kojeg su pojedine zupe u Hercegovine uputile, tzv; "odmetnute zupe".
Pravi narodi, poput Engleza, to na kolektivnoj razini znaju odraditi.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:55 |
|
|
Gazda je napisao/la: Slaba takija, ako se uzme da su pismenost na ove prostore upravo doveli franjevci
Je, na nacin da su osigurali da su jedino franjevci 400 godina, do 1910. godine, bili pismeni. Ljubomorno su drzali svoje sinekure. Malo narod opciniti sa pismenim govorom, malo Turke sa lojalnoscu. 400 godina uzivancije u Tamnom Vilajetu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:57 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48210 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Robbie MO je napisao/la: daramo je napisao/la: Kako bi Hrvati sami mogli birati svoje predstavnike iz četiri regije ako bi u u njih tri bili izrazita manjina kojoj bi opet Srbi i Muslimani mogli birati zastupnike.
Debili umjesto da se srame onog svog prijedloga, ponavljaju ga. Mene samo zanima kako oni to zamišljaju, kako bi to izveli, ta nije toliko glup, ipak je kardinal KC. Strašno.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Marko80
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:57 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: A sta ce biti nego katolici, hindusi?
To sto je Vatikan naopak, ne znaci da Hrvati trebaju mijenjati religiju. Niti mogu, katolicki identitet je u dnk Hrvata, bio i ostace. Treba se odvojiti od Vatikana. Kao sto su to Englezi ili kako pravoslavne zemlje imaju svoju drzavnu Crkvu. Skandalozno je da tamo neki argentinski pedofil, mason komandira i upravlja Crkvom u Hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 18:59 |
|
|
daramo je napisao/la: Robbie MO je napisao/la:
Debili umjesto da se srame onog svog prijedloga, ponavljaju ga.
Mene samo zanima kako oni to zamišljaju, kako bi to izveli, ta nije toliko gluo, ipak je kardinal KC. Strašno. Ja sam mislio da im je to bio blooper, ono ups, osramotili smo se, idemo se praviti da to nikada nismo predlozili. Kad ono, u 2020 stoji iza tog Silajdzicevskog prijedloga. Yebem im mamicu debelu pedofilsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:00 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:03 |
|
|
Vujadin je napisao/la: Ljubi knjigu u kojoj pise sve ovo religija/zanimljivi-citati-iz-kurana-i-hadisa-t17114.htmlAl stas, nepogresivi rimski biskup Papa.  Pametni narodi su odjebali to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:04 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Gazda je napisao/la: Slaba takija, ako se uzme da su pismenost na ove prostore upravo doveli franjevci
Je, na nacin da su osigurali da su jedino franjevci 400 godina, do 1910. godine, bili pismeni. Ljubomorno su drzali svoje sinekure. Malo narod opciniti sa pismenim govorom, malo Turke sa lojalnoscu. 400 godina uzivancije u Tamnom Vilajetu. Je posebno su 45te uživali ili 1450tih, uzimaš stvari iz povijesti ko sa švedskog stola po svemu rečenom spadaš u skupinu ekstremnog komuniste, a i prije si imao izjava gdje si izražavao težnju za okupljanje oko jednog razmišljanja i oko jednog čovjeka. A inače na spomeniku Franjevcimau u Makarskoj na konto opismenjavanja makarana je očito pogrešno naznačeno stoljeće nije 15st već 20st
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:06 |
|
|
Gazda je napisao/la: izražavao težnju za okupljanje oko jednog razmišljanja i oko jednog čovjeka Kojeg čovjeka? Mene? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 48210 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Robbie MO je napisao/la: Jedina pozitivna pojava je odjebaus kojeg su pojedine zupe u Hercegovine uputile, tzv; "odmetnute zupe".
Pravi narodi, poput Engleza, to na kolektivnoj razini znaju odraditi. Očito smo prije 500 i više godina bili više narod nego sada pa smo mogli udariti odjebus Vatikanu kad je radio za strane interese. To smo mi na kolektivnoj razini odradili prije Engleza.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:08 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:10 |
|
|
|
U sve mi dirajte, samo mi u mog prijatelja gospodina Vinka ne dirajte.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Jedina pozitivna pojava je odjebaus kojeg su pojedine zupe u Hercegovine uputile, tzv; "odmetnute zupe".
Pravi narodi, poput Engleza, to na kolektivnoj razini znaju odraditi. A da sad je to pozitivno, a rugalo se prije koji mjesec kad sam napisao da sam odan fra Luki
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:11 |
|
|
|
Trebamo imat svoju crkvu i nikoga ne pitati koga će mo za svog sveca proglasiti. A ne čekati ili ovisiti o nekome Komšije koljače prebace u svece i nikom ništa
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:12 |
|
|
Znači, usro sam se.  Uvek genijani avatari kod gospodina Agathonikosa 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:17 |
|
|
Gazda je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Jedina pozitivna pojava je odjebaus kojeg su pojedine zupe u Hercegovine uputile, tzv; "odmetnute zupe".
Pravi narodi, poput Engleza, to na kolektivnoj razini znaju odraditi. A da sad je to pozitivno, a rugalo se prije koji mjesec kad sam napisao da sam odan fra Luki Smijeh i ismijavanje nije jedna te ista stvar. Meni je to smijesno kao pojava jer su ti odmetnuti zupnici uglavnom "zivopisni", ali potpuno ih podrzavam. I nisi katolik, ako od fra Luke primas sakramente. U Rimu smatraju da su nevaljani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dutch01
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:20 |
|
|
|
Mi Hrvati trebamo biti ateisti, bili bi imućniji i pametniji Crkva je ionako sama sebi svrha. Bog ionako ne postoji, to je najobičnija ljudska konstrukcija. Ateisti su natprosječno obrazovani i imućni.
_________________ Slava Ukrajini!
Nema predaje!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:20 |
|
|
|
Meni je posebno zabavno da ovi koji su protiv globalizacije, protiv EU itd., su cesto goriljivi zagovornici najglobalisticnije firme na svijetu, a to je KC.
KC je duhovna Coca Cola.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Gazda
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:21 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Gazda je napisao/la: A da sad je to pozitivno, a rugalo se prije koji mjesec kad sam napisao da sam odan fra Luki
Meni je to smijesno kao pojava, ali potpuno ih podrzavam. I nisi katolik, ako od fra Luke primas sakramente. U Rimu smatraju da su nevaljani. A vidiš tu se ti i ja razlikujemo meni puca k šta Rim misli o meni ili šta Puljić govori ili Papa njihov izbor, nisam Tito da ih šaljem na goli otok niti spadam u te "moralne" krugove.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K:M
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:21 |
|
Pridružen/a: 28 ruj 2020, 22:28 Postovi: 3749 Lokacija: Nizza, Naissus,Nis
|
Marko80 je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: A sta ce biti nego katolici, hindusi?
To sto je Vatikan naopak, ne znaci da Hrvati trebaju mijenjati religiju. Niti mogu, katolicki identitet je u dnk Hrvata, bio i ostace. Treba se odvojiti od Vatikana. Kao sto su to Englezi ili kako pravoslavne zemlje imaju svoju drzavnu Crkvu. Skandalozno je da tamo neki argentinski pedofil, mason komandira i upravlja Crkvom u Hrvata. Pametno. HKC sa centralnom na Kaptolu. Robbi je lepo uporedio Cg, Mkd 1967 raskol, Ranković pao 66.
_________________ Borac protiv ropstva i pampers pelena, koje poklanja AV, uz najjeftinije roblje
Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:26 |
|
|
|
Stvar je jasna, i ja im i ne zamjeram.
Recimo daidzanstvo franjevaca je vrlo lako objasniti.
Franjevci nigdje na svijetu nisu bili vladajuca kasta i elita, nego u ovom komadicu planeta, ovom dijelu Otomanskog Carstva. Svugdje drugo su bili sirotinjski asketski red koji se bavio humanitarnom djelatnoscu, a ne politikom. Jedino kod nas su se 400 godina bavili politikom, moze se reci bili vladajuca "stranka", "franjevacki HDZ".
Jednom kad se vlast okusi, ceznja i ponos vjecno traje.
Danas, vecina franjevacke aktivnosti u Sarajevu se veze uz cuvanje i njegovanje sjecanja na taj period. Zato se bave samo izdavanjem knjiga O SEBI i slicnim stvarima.
Zive u proslosti, i to otomanskoj. Ja mislim da njima nije bilo drago, kad je Austrija okupirala BiH. Tada im je unistena pozicija. Dubrovacka Republika i bosanski franjevci "licno" su profitirali od Turaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Puljić Muslimanima: Ne trebate se čuditi ako dođe do 3. entiteta Postano: 17 lis 2020, 19:27 |
|
|
|
Ono što je dobro jeste da je kod Hrvata nacija ono što je najbitnije. Nismo poslušnici crkvene politike kao kod nekih Volimo mi to svoje, respektiramo, ali postoje viši ciljevi Da nas se ne handri. Veći je Hrvat Petar Preradović od bilo kojeg smrada crvenog
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Vukota i 46 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|