|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 108 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 06 stu 2009, 20:54 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89873 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Ma Hrvat ne vidi sprdnju.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hrvat
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 06 stu 2009, 20:56 |
|
|
Zašto ovo zanemarujete??? Citat: "Moj stav je da treba početi od početne zaštite multietničnosti BiH. A jedan od modela je pet entiteta, pet kantona, sredina, jedinica, od kojih tri prepoznaju sadašnje stanje, Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a dvije koje su multietične i najava su i zalog budućnosti, idu prema građanskoj državi koja je, vjerojatno, najbolje rješenje za sve naše zemlje, ali u jednoj doglednoj budućnosti"...rekla je Pusić na skupu o budućnosti BH Hrvata jučer održanom u Zagrebu. Po ovoj izjavi, za nju su entiteti tek privremeno rješenje. Ona dugoročno računa na "građansku državu".
_________________ Nacionalizam je ideologija i pokret koji ističe interese i prava nacije, ponajprije njezino pravo na samoodređenje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 10:11 |
|
|
Hrvat je napisao/la: Zašto ovo zanemarujete??? Citat: "Moj stav je da treba početi od početne zaštite multietničnosti BiH. A jedan od modela je pet entiteta, pet kantona, sredina, jedinica, od kojih tri prepoznaju sadašnje stanje, Srbi, Hrvati i Bošnjaci, a dvije koje su multietične i najava su i zalog budućnosti, idu prema građanskoj državi koja je, vjerojatno, najbolje rješenje za sve naše zemlje, ali u jednoj doglednoj budućnosti"...rekla je Pusić na skupu o budućnosti BH Hrvata jučer održanom u Zagrebu. Po ovoj izjavi, za nju su entiteti tek privremeno rješenje. Ona dugoročno računa na "građansku državu". Ili krace, za treci entitet je dok ne prodju predsjednicki izbori, za gradjansku BiH ce biti nakon izbora. Ja lijepo rekoh, lovi u mutnom, lovi glasove onih par naivnih Hrvata iz BiH. Mada se u nacelu slazem sa idejom, tri entiteta, distrikt Brcko i distrikt Sarajevo, ne moze glavni grad biti u rukama samo jednog naroda. Naravno, u distrikt uracunati istocno Sarajevo, Kiseljak, Kresevo. Pa zakonski sprijeciti da distrikt samo formalno bude "zajednicki" a prakticno u rukama muslimana. Mada oni na to nikada nece pristati, pa je i ideja uzaludna. Muslimani nece pristati ni na kakav dogovor, dok god im MZ titra oko muda. Mozda je zato i ovakav tajming Gregorijanovog istupa oko bosnjacke mafije. Pretpostavljam da je i MZ pun qrac bosnjackog ekskluziviteta i zadrtosti, bar nekim strujama unutar MZ.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 10:48 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Ko j...e Kladusu? Kladusa ce raditi onako kako Bihac zapovjedi  Znači tako funkcionira ta Lagumdžijina multietnička demokracija, mnogo ste napredni nema šta, svako bi poželio živjeti sa vama u istom entitetu. Za izdajice nema tolerancije, usput raste popularnost SDP-a u cijeloj Krajini, takodjer i u Kladusi. Ali vidjecemo izbore. Ljudi se opametili.
|
 |
|
Crni bombarder
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 10:55 |
|
|
|
Popularnost SDP-a u Krajini raste paralelno sa imovinskim kartonom Hamdije Lipovace, pretpostavljam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
RajvoSa
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 10:57 |
|
Pridružen/a: 02 svi 2009, 15:17 Postovi: 3720 Lokacija: Nanya Lakes
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Starfucker226 je napisao/la: Znači tako funkcionira ta Lagumdžijina multietnička demokracija, mnogo ste napredni nema šta, svako bi poželio živjeti sa vama u istom entitetu. Za izdajice nema tolerancije, usput raste popularnost SDP-a u cijeloj Krajini, takodjer i u Kladusi. Ali vidjecemo izbore. Ljudi se opametili. One man's hero is another man's terrorist, i obratno. Ono što ti osjećaš za Babu je što mi osjećamo za sarajevske daidže i "vaše" Hrvate. Kontaš? Svi onim drugima podmeću sunarodnjake po njihovoj mjeri. Mi bi vama rado uvalili Babu za predsjednika, a vi nama Sejdu Komšića. Kontaš sad koliko je licemjerno nazvati Babu "izdajicom" a pisati ulizivačke panegirike Sejdi.
_________________ Bona, pa skini puder MOŽDA se i znamo, a FUJ, nakeckaj ga ponovo majke ti :)
R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 11:03 |
|
|
Crni bombarder je napisao/la: Popularnost SDP-a u Krajini raste paralelno sa imovinskim kartonom Hamdije Lipovace, pretpostavljam. Hamdiji Lipovaci raste popularnost upravo zbog ostrog govora prema Sarajevu i zato sto je za mene jedan od najboljih politicara u BiH. Na dodjeli nagrada za naj gradonacelnika je bio na 1 mjestu ispred Bandica i gradonacelnika Ljubljane. Lipovaca nas vodja!!!
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:27 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: usput raste popularnost SDP-a u cijeloj Krajini, takodjer i u Kladusi. Ali vidjecemo izbore. Ljudi se opametili. Tko ti je to rekao, vidovita Džemila? SDP je popularniji u Tomislavgradu nego u Kladuši, onda znaš koliko je sati, dobiva na izborima oko 2% Babina stranka ima 64%, Kladuška stranka 10%, glasovi tih stranaka mogu ići samo nekoj novoj regionalnoj stranci, nikako za SDP
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:32 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: usput raste popularnost SDP-a u cijeloj Krajini, takodjer i u Kladusi. Ali vidjecemo izbore. Ljudi se opametili. Tko ti je to rekao, vidovita Džemila? SDP je popularniji u Tomislavgradu nego u Kladuši, onda znaš koliko je sati, dobiva na izborima oko 2% Babina stranka ima 64%, Kladuška stranka 10%, glasovi tih stranaka mogu ići samo nekoj novoj regionalnoj stranci, nikako za SDP Da pricas malo s narodom u krajini znao bi zasto ti ovo kazem, usput vidjece se na izborima, da li sam bio u pravu ili ne. Svakako DNZ nista nije donio narodu u Kladusi, i to ce se odraziti na izborni rezultat.
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:43 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Da pricas malo s narodom u krajini znao bi zasto ti ovo kazem, usput vidjece se na izborima, da li sam bio u pravu ili ne. Svakako DNZ nista nije donio narodu u Kladusi, i to ce se odraziti na izborni rezultat. Već se vidjelo na svim izborima da SDP nema šanse za vlast nigdje u BIH osim Bihaća, Tuzle i Sarajeva. Suludo je očekivati da će glasači regionalnih stranaka u Kladuši odjednom glasati za unitarni SDP. Kao što kažeš vidjet ćemo, mada u ovom slučaju ne treba biti Nostradamus da se predvidi kako SDP u Kladuši neće postići nikakav uspjeh.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Juda Iškariot
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:47 |
|
|
RajvoSa je napisao/la: One man's hero is another man's terrorist, i obratno. Ono što ti osjećaš za Babu je što mi osjećamo za sarajevske daidže i "vaše" Hrvate. Kontaš? Svi onim drugima podmeću sunarodnjake po njihovoj mjeri.
Mi bi vama rado uvalili Babu za predsjednika, a vi nama Sejdu Komšića. Kontaš sad koliko je licemjerno nazvati Babu "izdajicom" a pisati ulizivačke panegirike Sejdi. Postoji ipak mala razlika, Hrvati se ne trude silom ukazivati kako je Babo pravi Bošnjak, kako on predstavlja većinu Bošnjaka, kako je on jedino svjetlo.
_________________ Montreal, Quebec, Canada hercegbosna.org, 72.55.146.19 Čuvajte se velikosrpskih lobista, musli kameleona, XD3-ovih operativaca te dvoličnih angloidnih moderatora koji imaju po više nickova.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:48 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Da pricas malo s narodom u krajini znao bi zasto ti ovo kazem, usput vidjece se na izborima, da li sam bio u pravu ili ne. Svakako DNZ nista nije donio narodu u Kladusi, i to ce se odraziti na izborni rezultat. Već se vidjelo na svim izborima da SDP nema šanse za vlast nigdje u BIH osim Bihaća, Tuzle i Sarajeva. Suludo je očekivati da će glasači regionalnih stranaka u Kladuši odjednom glasati za unitarni SDP. Kao što kažeš vidjet ćemo, mada u ovom slučaju ne treba biti Nostradamus da se predvidi kako SDP u Kladuši neće postići nikakav uspjeh. Kao sto sam vec rekao, vidjecemo. Lokalni zbori nisu isto kao i parlamentarni.
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:50 |
|
|
Juda Iškariot je napisao/la: RajvoSa je napisao/la: One man's hero is another man's terrorist, i obratno. Ono što ti osjećaš za Babu je što mi osjećamo za sarajevske daidže i "vaše" Hrvate. Kontaš? Svi onim drugima podmeću sunarodnjake po njihovoj mjeri.
Mi bi vama rado uvalili Babu za predsjednika, a vi nama Sejdu Komšića. Kontaš sad koliko je licemjerno nazvati Babu "izdajicom" a pisati ulizivačke panegirike Sejdi. Postoji ipak mala razlika, Hrvati se ne trude silom ukazivati kako je Babo pravi Bošnjak, kako on predstavlja većinu Bošnjaka, kako je on jedino svjetlo. Niko vise ne shisha tog Babu  Lipovaca ce na sljedecim izborima voditi glavnu rijec na USK.
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:54 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Lokalni zbori nisu isto kao i parlamentarni. Pa nisu, na parlamentarnim Babo dobiva još veći postotak
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 14:56 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: Bihac-Krajina je napisao/la: Lokalni zbori nisu isto kao i parlamentarni. Pa nisu, na parlamentarnim Babo dobiva još veći postotak Vidim u pravu si, ali ce onda ostati i dalje jedna od najnerazvijenijih opcina BiH, sami su krivi. Ali opet kazem da ce se to odraziti na izborni rezultat 2010, narod je uvudio da od toga nema nista i nikad nece ni biti.
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 17:31 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 18:58 Postovi: 39459 Lokacija: Gl. grad regije
|
|
Što se koristi tiče a ipak je bit Abdićevac bolje nego Alijinac.
A ovaj SDP vas samo može zahebat sa svojom vizijom idealnog društva iza koje se zapravo skriva Pavelićevskoustaška retorika samo malo prikrivenija.
Ljudi budite ono što jeste Hrvati,Bošnjaci, pederi, glazbenici, bauštelci. Pa prošla su vremena nametanja silom svog svjetonazora drugima. Nama očito nije bilo dosta što su nam to desetljećima radili. A ovi iz SDP-a bi baš to radili. SDA je barem otvoreno bila za islamsku državu a ovi su ko kinder jaje...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 17:41 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Što se koristi tiče a ipak je bit Abdićevac bolje nego Alijinac.
A ovaj SDP vas samo može zahebat sa svojom vizijom idealnog društva iza koje se zapravo skriva Pavelićevskoustaška retorika samo malo prikrivenija.
Ljudi budite ono što jeste Hrvati,Bošnjaci, pederi, glazbenici, bauštelci. Pa prošla su vremena nametanja silom svog svjetonazora drugima. Nama očito nije bilo dosta što su nam to desetljećima radili. A ovi iz SDP-a bi baš to radili. SDA je barem otvoreno bila za islamsku državu a ovi su ko kinder jaje... Upravo je to i jedan od razloga sto glasam za SDP, ja sam Bosanac 
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 18:00 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Što se koristi tiče a ipak je bit Abdićevac bolje nego Alijinac.
Ljudi budite ono što jeste Hrvati,Bošnjaci, pederi, glazbenici, bauštelci. Pa prošla su vremena nametanja silom svog svjetonazora drugima. Nama očito nije bilo dosta što su nam to desetljećima radili. A ovi iz SDP-a bi baš to radili. SDA je barem otvoreno bila za islamsku državu a ovi su ko kinder jaje... Upravo je to i jedan od razloga sto glasam za SDP, ja sam Bosanac  Pa upravo je to Pavelićevskoustaška: Hrvati katoličke, pravoslavne i islamske vjeroispovijesti. Poznato? Što je najsmješnije većina vas naziva to nenacionalizmom... 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
lider30
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 21:09 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11 Postovi: 25199 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa upravo je to Pavelićevskoustaška: Hrvati katoličke, pravoslavne i islamske vjeroispovijesti. Poznato? Što je najsmješnije većina vas naziva to nenacionalizmom...  Pa jedan od većih mitova po Sarajevu, Tuzli, Zenici ili nekim SDP-ovskim medijima je ovaj boldani. Nametanja drugim bosanskog koncepta i onda ti koji jedan nacionalni koncept žele zamijeniti drugim - k'o fol nisu nacionalisti i oni mrze sve nacionalističko. Urnebes.
_________________ Safe European Home
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 22:14 |
|
|
lider30 je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Pa upravo je to Pavelićevskoustaška: Hrvati katoličke, pravoslavne i islamske vjeroispovijesti. Poznato? Što je najsmješnije većina vas naziva to nenacionalizmom...  Pa jedan od većih mitova po Sarajevu, Tuzli, Zenici ili nekim SDP-ovskim medijima je ovaj boldani. Nametanja drugim bosanskog koncepta i onda ti koji jedan nacionalni koncept žele zamijeniti drugim - k'o fol nisu nacionalisti i oni mrze sve nacionalističko. Urnebes. I ti kao Hrvat mozes podrzavati ideju socijaldemokratije, imas na hiljade Hrvata koji glasaju za SDP, sta su oni onda nacional-socijalisti?!
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 22:34 |
|
|
|
Hitlerovci, Miloševićevi i Željkovi su nacionalsocijalisti!
Kako su krenuli po ŠB bilo je samo pitanje vremena kad će se dogodit, nedugo prije toga je bilo i objašnjavanje ovo je Bosna u BL od strane mojih omiljenih Dubiozaca.
P.S. Mi Hrvati kada smo za socijaldemokraciju glasamo za Ivu Komšića ili, od neki dan, pok. Vidaka. Ne trebaju nam nedefinirani koji ne znaju ko su što su pa izmišljaju ubernaciju a u stvari su trojanski konj Bošnjaka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 23:30 |
|
|
|
Sta sam ja onda? Nacionalista?
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 23:43 |
|
|
|
Da!
Samo što iz čaršije sarajevske se nacionalizam promatra kao nešto negativno.
Zamisli u USA kad vidiš kako dječica mašu 04.07. američkim zastavama, i oni su nacionalisti.
Nacionalizam nije negativan dok ne postane agresivan prema drugima. Ili ih protjeruje ili ubija ili tjera na asimilaciju.
Dakle prva dva slučaja smo imali u građanskom ratu.
E a ovaj treći slučaj je najopasniji, tjeranje na asimilaciju a to upravo tvoji nenacionalni nacionalsocijalisti rade. Samo je pitanje prilike kada će se pokazat na djelu.
Teorija Pavelićeva je bila za Srbe: trećinu pokatoličit, trećinu protjerat, trećinu pobit.
Ovi tvoji bi upravo tako: trećinu nebošnjaka preveli u komuniste (socijaliste Bosance), trećinu bi protjerali (Hrvate, ta otkud Hrvati u Bosni?) a Srbe iz RS bi najradije pobili.
No nema vas tako puno, ne brini se. Jednog dana ako uspijete nešto i napravit i uvjerit dio od tri nacije da pređe k vama, samoće vas Cerić iskoristit da zauzme cijelu državu za svoje muslimane. Sarajevo i Mostar ko fol bosanska raja a ovi pored njih džamije piče li piče.Sarajevo gradi stotu a Mostar prešao 30...
Bolan budi Bošnjak u bošnjačkom kantonu. I Hrvatu iz Slavonije bi bilo najbolje da je u kantonu Slavonija da mu Zagreb sve ne kupi, što će uskoro i bit.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 07 stu 2009, 23:58 |
|
|
Bihac-Krajina je napisao/la: Sta sam ja onda? Nacionalista? Nisi nacionalist, kao što nije bio ni Milošević koji je samo branio Jugoslaviju svih naroda i narodnosti od zlih separatista.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bišćanin
|
Naslov: Re: Pusićka okrenula ploču Postano: 08 stu 2009, 00:44 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Da!
Samo što iz čaršije sarajevske se nacionalizam promatra kao nešto negativno.
Zamisli u USA kad vidiš kako dječica mašu 04.07. američkim zastavama, i oni su nacionalisti.
Nacionalizam nije negativan dok ne postane agresivan prema drugima. Ili ih protjeruje ili ubija ili tjera na asimilaciju.
Dakle prva dva slučaja smo imali u građanskom ratu.
E a ovaj treći slučaj je najopasniji, tjeranje na asimilaciju a to upravo tvoji nenacionalni nacionalsocijalisti rade. Samo je pitanje prilike kada će se pokazat na djelu.
Teorija Pavelićeva je bila za Srbe: trećinu pokatoličit, trećinu protjerat, trećinu pobit.
Ovi tvoji bi upravo tako: trećinu nebošnjaka preveli u komuniste (socijaliste Bosance), trećinu bi protjerali (Hrvate, ta otkud Hrvati u Bosni?) a Srbe iz RS bi najradije pobili.
No nema vas tako puno, ne brini se. Jednog dana ako uspijete nešto i napravit i uvjerit dio od tri nacije da pređe k vama, samoće vas Cerić iskoristit da zauzme cijelu državu za svoje muslimane. Sarajevo i Mostar ko fol bosanska raja a ovi pored njih džamije piče li piče.Sarajevo gradi stotu a Mostar prešao 30...
Bolan budi Bošnjak u bošnjačkom kantonu. I Hrvatu iz Slavonije bi bilo najbolje da je u kantonu Slavonija da mu Zagreb sve ne kupi, što će uskoro i bit. Licno ja mislim da oni koji slave 04.07 u SAD-u nisu nacionalisti nego patrioti, upravo se ja smatram patriotom ove zemlje, gdje ne branim nikome da se izjasnjava kako hoce. Budi siguran da "nas" ima vise nego Hrvata, mislim na Bosance, ne na Bosnjake. Ali poenta nije u tome koliko koga ima, nego sad je razlika patriot-nacionalista. Evo na ovom forumu vidim 100 puta izjave, kako kao fol Bosnjaka ima sve manje u Mostaru (sto je greska) ali opet nije u tome stvar, nego je stvar u tome sto je to fasizam, kojeg ima na sve tri strane. Dakle bitno moras razlikovati te termine, ja se ne smatram bosanskim nacionalistom, kao i vecina Bosanaca i Hercegovaca. Mi B&H smo ocito lijevo orijentisani.
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 31 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|