|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 54 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Starfucker226
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 14 lis 2009, 22:26 |
|
|
U Posavini je trebalo tražit hrvatska sela na istočnom dijelu općine Derventa, koja bi se dala povezati u jedinstvenu općinu sa hrvatskim selima na zapadu općine Brod, a hrvatska sela pored Šamca mogla bi se uklopiti u općinu Domaljevac. To bi bio neki realan prijedlog za to vrijeme, kojim se nebi diralo nijedno srpsko selo, nit bi stanje na koridoru bilo bitno pogoršano za Srbe.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 14 lis 2009, 22:34 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
Pa stvaranje općine u RS od sjevera Doboja, dijela Dervente i juga Broda je nešto što je i danas izvedivo. Pogotovo kad se Dodik onako javno založi za Hrvate. Rado bih ga vidio na dijelu. No zanimljivo niko to od naših nikad nije ni tražio. Valjda je važnije kuda Vc ide...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 14 lis 2009, 23:03 |
|
Pridružen/a: 05 svi 2009, 12:02 Postovi: 8019 Lokacija: Banovina Usora
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Pa stvaranje općine u RS od sjevera Doboja, dijela Dervente i juga Broda je nešto što je i danas izvedivo. Pogotovo kad se Dodik onako javno založi za Hrvate. Rado bih ga vidio na dijelu. No zanimljivo niko to od naših nikad nije ni tražio. Valjda je važnije kuda Vc ide... Ja sam nekoliko puta spomenuo tu opciju. Mislim, kako Srbi iz RS (i Dodik) kažu da nemaju ništa protiv Hrvata i njihove "renesanse" na prostoru RS neka eto pokažu na primjeru npr. općine Plehan-Derventa koja bi obuhvaćala hrvatska područja istočno od grada.
|
|
Vrh |
|
|
daxt
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 15 lis 2009, 07:44 |
|
|
Starfucker226 je napisao/la: U Posavini je trebalo tražit hrvatska sela na istočnom dijelu općine Derventa, koja bi se dala povezati u jedinstvenu općinu sa hrvatskim selima na zapadu općine Brod, a hrvatska sela pored Šamca mogla bi se uklopiti u općinu Domaljevac. To bi bio neki realan prijedlog za to vrijeme, kojim se nebi diralo nijedno srpsko selo, nit bi stanje na koridoru bilo bitno pogoršano za Srbe. Meni su ove price sta bi bilo kad bi bilo malo degutantne . Realnost je takva da Srbi nece dati ni milimetar Srpske , a i zasto bi dali, imaju pola Bosne, ako daju jedno selo, otvorice pandorinu kutiju i uzece im sve, jedno po jedno. Mislim da bi Hrvati trebalo da se skoncentrisu na situaciju u srednjoj Bosni, gde su odseceni u nekim opstinama,a da se kasnije posvete nekim svojim ciljevima u posavini. U Galatasarajevu situacija isto nije sjajna sto se tice hriscana,i negativan trend se nastavlja. Najpametnije je izgraditi situaciju na terenu u svoju korist, i dovesti stvari pred svrsen cin. Moze li neko da mi da podatak koliki deo BDP fbih dolazi od Hrvata?
_________________ Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 15 lis 2009, 08:49 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37890 Lokacija: Gl. grad regije
|
daxt je napisao/la: Starfucker226 je napisao/la: U Posavini je trebalo tražit hrvatska sela na istočnom dijelu općine Derventa, koja bi se dala povezati u jedinstvenu općinu sa hrvatskim selima na zapadu općine Brod, a hrvatska sela pored Šamca mogla bi se uklopiti u općinu Domaljevac. To bi bio neki realan prijedlog za to vrijeme, kojim se nebi diralo nijedno srpsko selo, nit bi stanje na koridoru bilo bitno pogoršano za Srbe. Meni su ove price sta bi bilo kad bi bilo malo degutantne . Realnost je takva da Srbi nece dati ni milimetar Srpske , a i zasto bi dali, imaju pola Bosne, ako daju jedno selo, otvorice pandorinu kutiju i uzece im sve, jedno po jedno. Mislim da bi Hrvati trebalo da se skoncentrisu na situaciju u srednjoj Bosni, gde su odseceni u nekim opstinama,a da se kasnije posvete nekim svojim ciljevima u posavini. U Galatasarajevu situacija isto nije sjajna sto se tice hriscana,i negativan trend se nastavlja. Najpametnije je izgraditi situaciju na terenu u svoju korist, i dovesti stvari pred svrsen cin. Moze li neko da mi da podatak koliki deo BDP fbih dolazi od Hrvata? Niko ne uzima ni pedlja RS. Stvaranje općine u RS ne dira ni pedalj RS-a. Slično je napravljeno sa Žepčem u Federaciji. Korigirane su granice općine da obuhvate hrvatska sela iz okolnih općina. Treba nešto napravit da se obnove one silne ruševine oko Dervente. Pa bilo koji stranac kad prođe onuda ima šta vidjet, ruševina na sve strane, pa se onda Srbi kao čude negativnoj predodžbi MZ o njima.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 15 lis 2009, 14:16 |
|
|
daxt je napisao/la: Meni su ove price sta bi bilo kad bi bilo malo degutantne . Realnost je takva da Srbi nece dati ni milimetar Srpske , a i zasto bi dali, imaju pola Bosne, ako daju jedno selo, otvorice pandorinu kutiju i uzece im sve, jedno po jedno. Ja sam pisao što bi bilo realno tražiti u vrijeme kad su krojene granice entiteta, sada je zaista nerealno tražiti bilo što od RS sve dok ne postoji hrvatski entitet, ali nije nerealno stvaranje hrvatskih općina unutar RS kojim nebi bilo obuhvaćeno nijedno srpsko selo, tako se nebi dirale granice RS. Citat: Mislim da bi Hrvati trebalo da se skoncentrisu na situaciju u srednjoj Bosni, gde su odseceni u nekim opstinama,a da se kasnije posvete nekim svojim ciljevima u posavini. Slažem se, prvo treba napravit entitet na područjima koja su ionako hrvatska, pa tek onda eventualno pregovarat o Posavini i nekim drugim područjima.
|
|
Vrh |
|
|
Vuco
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 17 lis 2009, 11:19 |
|
|
Odlična tema! Kad se već s Bošnjacima ne može dogovoriti, možda bi trebalo početi sa Srbima. A kao prvo bi Bošnjacima trebalo presjeći koridor prema Bihaću, koji je nama ionako nepotreban, pa nek se misle. Evo jedan prijedlog.
_________________ Hercegbosnizacija budućeg većinskog hrvatskog entiteta u BIH osnovni je preduvjet nastanka Trećeg!
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 30 tra 2011, 16:28 |
|
|
frane je napisao/la: stavit cu karte rubnim opcinama federacije i prikazati koja su se hrvatska naselja nasla u RS a mogla bez prob uci u federaciju .sva rubna naselja koja su vrlo lako mogla biti rjesena jer Srbima nisu predstavljala nista. -bivsa opcina Jajce , tu su joj prikljucena hrvatska sela opcine Skender Vafuka (Dobretici..) . novoj opcini Jajce neka naselja na zapadu ali je pripojeno Bosnjacko naselje Vlasinje ,ali tu je mogao uci i Hrvatsko naselje Liskovica iz opcine Mrkonjica Grada. -opcina Teslic , mogla su uci u federaciju hrvatska naselja (Gornja Vrucica,Studenci,Komusina donja i gornja,Slatina i Dubrave ,takodjer i bosnjacka Kamenica i Rajseva. -opcina Tesanj, izostavljena su hrvatska naselja zapadno od opcine Loncari,Blazevic i Vrela. koja glupost ! -opcina Stolac , fino su mogla u federaciju Stjepan Krst ,Ljubljenica i Brsatnik . -bivsa opcina Samac ,izdvojena naselja Prud,Domaljevac ,Bazik i dio Grebine ,ali i tu su bez problema mogla bar Novo Selo,Donji Hasic i Tisina u federaciju . dio srpskog naselja Brvnik je usao u opcini Domaljevac ili Orasje -bivsa opcina Gradacac , izdvojena su hrvatska naselja Donje Ledenice,Gornja i Donja Tramosnica,Njivak,Orlovo Polje,Turic i Blazevac ,sva ta sela su usla u novoj srpskoj opcini Pelagicevo i bila su dobro naseljena . da je tu povratak 100% hrvati bi mogli uzeti tu opcinu . -Orasje, tu nije bilo stete na racun hrvata ,ali su srbi dobili neka njihova sela na jugu te opcine ( Covic Polje,Lepnica,Loncari). -Odzak, izdvojena su hrvatska naselja Srnava ,dio Potocane i dio Ade ,a pridodana Brusnica Velika i Brusnica Mala iz opcine Broda .naselje Prud iz Samca je isto pripojeno Odzaku . -Sanski Most , izdvojena hrvatska naselja Sasina i Stara Rijeka ,Grevica,Ovanjska i Skrljevitato je sve skupa preko 21.000 hrvata . Kod Orašja smo izgubili dio Oštre Luke, i to ne u ratu već Daytonom! Bilo bi lijepo da se može nešto od toga ispraviti. Nove općine u RS bi def. bile plus, iako nam je sada fokus na muslimanima (i nama i srbima).
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 30 tra 2011, 16:50 |
|
|
Đaba vam je ova tema.
Daytonom nije osiguran Treći i time je prodano sve za što su naši ginuli.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 30 tra 2011, 17:09 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Đaba vam je ova tema. Daytonom nije osiguran Treći i time je prodano sve za što su naši ginuli. Dayton je prekršen. Daytonom je pola Federacije hrvatsko, a ne ovo što je tu sad. Dayton je dakle prošlost. Trenutno stanje je koma, treba razmišljati o budućnosti. A sva ta sela se trebaju spominjati da ne budu (a ni neka nova) zaboravljena u nekim novim pregovorima.
|
|
Vrh |
|
|
i_jopet
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 30 tra 2011, 17:25 |
|
|
Ceha je napisao/la: i_jopet je napisao/la: Đaba vam je ova tema. Daytonom nije osiguran Treći i time je prodano sve za što su naši ginuli. Dayton je prekršen. Daytonom je pola Federacije hrvatsko, a ne ovo što je tu sad. Dayton je dakle prošlost. Trenutno stanje je koma, treba razmišljati o budućnosti. A sva ta sela se trebaju spominjati da ne budu (a ni neka nova) zaboravljena u nekim novim pregovorima. Samo su dva puta do Trećeg: 1. Treći na području federacije 2. Novi Dayton Treba li biti neki vidovnjak da se zaključi što je realno. Nisu li naši političari rekli NE novom Daytonu.
|
|
Vrh |
|
|
Ceha
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 30 tra 2011, 17:45 |
|
|
i_jopet je napisao/la: Ceha je napisao/la: Dayton je prekršen. Daytonom je pola Federacije hrvatsko, a ne ovo što je tu sad. Dayton je dakle prošlost. Trenutno stanje je koma, treba razmišljati o budućnosti. A sva ta sela se trebaju spominjati da ne budu (a ni neka nova) zaboravljena u nekim novim pregovorima. Samo su dva puta do Trećeg: 1. Treći na području federacije 2. Novi Dayton Treba li biti neki vidovnjak da se zaključi što je realno. Nisu li naši političari rekli NE novom Daytonu. Ne. Prvo ide treći na području federacije. Drugo se pokušamo dogovorit sa Srbima. Ak nejde, i općine su već plus. A i ok je da dobiju naši sunarodnjaci tamo neka prava.
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 28 ruj 2012, 12:41 |
|
|
frane je napisao/la: stavit cu karte rubnim opcinama federacije i prikazati koja su se hrvatska naselja nasla u RS a mogla bez prob uci u federaciju .sva rubna naselja koja su vrlo lako mogla biti rjesena jer Srbima nisu predstavljala nista. -bivsa opcina Jajce , tu su joj prikljucena hrvatska sela opcine Skender Vafuka (Dobretici..) . novoj opcini Jajce neka naselja na zapadu ali je pripojeno Bosnjacko naselje Vlasinje ,ali tu je mogao uci i Hrvatsko naselje Liskovica iz opcine Mrkonjica Grada. -opcina Teslic , mogla su uci u federaciju hrvatska naselja (Gornja Vrucica,Studenci,Komusina donja i gornja,Slatina i Dubrave ,takodjer i bosnjacka Kamenica i Rajseva. -opcina Tesanj, izostavljena su hrvatska naselja zapadno od opcine Loncari,Blazevic i Vrela. koja glupost ! -opcina Stolac , fino su mogla u federaciju Stjepan Krst ,Ljubljenica i Brsatnik . -bivsa opcina Samac ,izdvojena naselja Prud,Domaljevac ,Bazik i dio Grebine ,ali i tu su bez problema mogla bar Novo Selo,Donji Hasic i Tisina u federaciju . dio srpskog naselja Brvnik je usao u opcini Domaljevac ili Orasje -bivsa opcina Gradacac , izdvojena su hrvatska naselja Donje Ledenice,Gornja i Donja Tramosnica,Njivak,Orlovo Polje,Turic i Blazevac ,sva ta sela su usla u novoj srpskoj opcini Pelagicevo i bila su dobro naseljena . da je tu povratak 100% hrvati bi mogli uzeti tu opcinu . -Orasje, tu nije bilo stete na racun hrvata ,ali su srbi dobili neka njihova sela na jugu te opcine ( Covic Polje,Lepnica,Loncari). -Odzak, izdvojena su hrvatska naselja Srnava ,dio Potocane i dio Ade ,a pridodana Brusnica Velika i Brusnica Mala iz opcine Broda .naselje Prud iz Samca je isto pripojeno Odzaku . -Sanski Most , izdvojena hrvatska naselja Sasina i Stara Rijeka ,Grevica,Ovanjska i Skrljevitato je sve skupa preko 21.000 hrvata . frane ili Ceha ili netko od vas uvaženih kartografa , imate li možda karte ovakvog tipa za sve općine u BiH? ako imate bio bih zahvalan kad biste ih mogli poslat na PP.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 28 ruj 2012, 13:23 |
|
|
Imam ja na kompu.
Tre ih negdje ubacit na net...
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 28 ruj 2012, 13:48 |
|
|
I mene bi zanimale te karte. Pa ako ih okačite negde na net...
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: razgranicenje daytona Postano: 28 ruj 2012, 15:05 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Pantagana
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 16:51 |
|
|
|
Vrh |
|
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 16:53 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Ja imam tajni izvor svih tih karata. Reči ću samo : "Know your enemies."
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
Vrh |
|
|
Jagnjeca brigada
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 16:59 |
|
|
@Mrsho, Zadar
|
|
Vrh |
|
|
Icebreaker
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 17:09 |
|
|
Dobra tema. Samo sad je pitanje koliko Hrvata uopće živi u RS, odnosno koliko po tim rubnim selima koja bi se možda mogla dogovorom unijeti u hrvatski dio, u zamjenu za recimo dio DGG.
Opet, kad bi se to sad počelo rješavat onda bi se otvorilo mnogo pitanja kao što daxt kaže, pa razumijem kako Srbi u ovom trenutku ne bi bili za takvo trgovanje. To bi se moglo riješiti na samom kraju, u nekakvom eventualnom novom Daytonu kad već to nije bilo dobro odrađeno prvi put.
|
|
Vrh |
|
|
Pessimus dux
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 17:26 |
|
Pridružen/a: 01 lip 2009, 18:27 Postovi: 5938 Lokacija: Generalni konzulat HR HB za Slavoniju i Baranju
|
Icebreaker je napisao/la: Dobra tema. Samo sad je pitanje koliko Hrvata uopće živi u RS, odnosno koliko po tim rubnim selima koja bi se možda mogla dogovorom unijeti u hrvatski dio, u zamjenu za recimo dio DGG. Po meni tu nije toliko ključno koliko Hrvata ondje sada živi, već jesu li u većini u pojedinim rubnim naseljima, te jesu li većinski vlasnici imovine u istima.
|
|
Vrh |
|
|
MRSHO
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 17:42 |
|
|
Pessimus dux je napisao/la: Icebreaker je napisao/la: Dobra tema. Samo sad je pitanje koliko Hrvata uopće živi u RS, odnosno koliko po tim rubnim selima koja bi se možda mogla dogovorom unijeti u hrvatski dio, u zamjenu za recimo dio DGG. Po meni tu nije toliko ključno koliko Hrvata ondje sada živi, već jesu li u većini u pojedinim rubnim naseljima, te jesu li većinski vlasnici imovine u istima. Upravo tako. To da su Hrvati prodali svoja imanja u RS (izuzev gradova i nekih prigradskih naselja oko BL) je mit, kao što je mit da nestajemo u BiH.
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 19:32 |
|
|
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
BBC
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 28 ruj 2012, 20:26 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108339 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Prati se forum, prati.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
|
Divlja svinja5
|
Naslov: Re: Razgraničenje Daytona Postano: 29 ruj 2012, 02:11 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Ja imam tajni izvor svih tih karata. Reči ću samo : "Know your enemies." Što si ih skinuo s Bošnjinog foruma? MRSHO, hvala, ali se jedan manji dio karata ne može otvoriti.
_________________ (*_*)
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|