HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 20 ruj 2025, 21:23.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Reketarenje na medjunarodni nivo
PostPostano: 02 tra 2011, 00:54 

lionel je napisao/la:
dok on hoda po UN-u,u Smederevu udarna formacija Slovenija-Hrvatska-Srbija...mi muslimani,bosnjaci kako god izvući ćemo najdeblji kraj...sve dok smo mi za BiH, BiH ce postojati onog momenta kada uspijete(srbi+hrvati) da nam ogadite ovaj zivot u njoj,kada nam dopizdi da non stop moljakamo za zakone,institucije koridore i ostale pi*cke materine tad ce svako dobit svoj kolac,dotad ganjacemo se macke i misa..od 2007 je destrukcija svega sto je bosanskohercegovačko,RS ispituje međunarodnu zajednicu,ispituje nas Bošnjake na sve moguće načine trazi labilne igrace koji bi izdali Bosnjacki narod ,zato su bosnjaci i kaznili SBiH na izborima,da nije bilo Srebrenice imali bi još veća krila..Hrvati su zaokrenuli se unazad 2godine inace imali smo jaku Federaciju dok smo skupa funkcionisali svi vuci na broju ,a sve ovce site,sad je prakticno 2 protiv 1 ko koga pojede..

Lionel sta dati kazem kad vec sve znas. Ruka ruku pere a ne da podvaljuje i otima. radi toga smo se mi hrvati i okrenuli od vas.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2011, 01:19 

Ma daoće izać sve samo kako treba,volio bih da svake godine ko i dosad mogu otic u Neum u Mostar da me niko poprijeko ne gleda zato sto su moji zabrljali...Vi ste jace institucije od nas mislim na Hrvate i Srbe imate maticne drzave,neko se moze za vas zauzet,dat vam savjet pomoć vam i slicno,a mi smo samo kolateralna steta,neko spominje Tursku kakva naša Turska i ostali Arapi to su samo prazne price Velikih Bosnjaka mi cak ni ne klanjamo na isti nacin ko oni...skupo smo platili vjeru u jednog boga,nekad se zapitam jel nam sve ovo trebalo-mogli smo se kolektivno iselit u dijasporu,ovo sto je bilo muslimana da postanu građani Hrvatske i Srbije i ok..al eto inat taj proradio,narod u pocetku nije znao ni za sto je ginuo..VELIKI jos ne znaju sta ce sa nama Muslimanima,a mi lutamo i tumaramo..Sarajevo 3g bilo pod opsadom,niko nije mrdno,kad vec nije palo onda daj Deyton..Valjali ste nam u ratu,kad ste nam u jednom momentu okrenuli leđa dobro smo to osjetili,da je duze potrajalo sad bi svi bili pod zemljom,mislim da nije trebo Covic s Dodikom dogovarat se,po meni to je kljucna pogreska i razlog za sav ovaj cirkus,jer tog covjeka ne zanima ni Hrvat ni Bosnjak vec free RS ,a mi Srebrenice vise ne mozemo dopustit..

Vrh

PostPostano: 02 tra 2011, 08:57 

lionel je napisao/la:
Ma daoće izać sve samo kako treba,volio bih da svake godine ko i dosad mogu otic u Neum u Mostar da me niko poprijeko ne gleda zato sto su moji zabrljali...Vi ste jace institucije od nas mislim na Hrvate i Srbe imate maticne drzave,neko se moze za vas zauzet,dat vam savjet pomoć vam i slicno,a mi smo samo kolateralna steta,neko spominje Tursku kakva naša Turska i ostali Arapi to su samo prazne price Velikih Bosnjaka mi cak ni ne klanjamo na isti nacin ko oni...skupo smo platili vjeru u jednog boga,nekad se zapitam jel nam sve ovo trebalo-mogli smo se kolektivno iselit u dijasporu,ovo sto je bilo muslimana da postanu građani Hrvatske i Srbije i ok..al eto inat taj proradio,narod u pocetku nije znao ni za sto je ginuo..VELIKI jos ne znaju sta ce sa nama Muslimanima,a mi lutamo i tumaramo..Sarajevo 3g bilo pod opsadom,niko nije mrdno,kad vec nije palo onda daj Deyton..Valjali ste nam u ratu,kad ste nam u jednom momentu okrenuli leđa dobro smo to osjetili,da je duze potrajalo sad bi svi bili pod zemljom,mislim da nije trebo Covic s Dodikom dogovarat se,po meni to je kljucna pogreska i razlog za sav ovaj cirkus,jer tog covjeka ne zanima ni Hrvat ni Bosnjak vec free RS ,a mi Srebrenice vise ne mozemo dopustit..

Znam lionel medjutim cova i dodik su rezultat vase i mz politike. Uostalom ni ovog saveza se nebi trebali bojat ako ce svak da uzme ono sto mu po dajtonu pripada (broj ministara itd) i sto je njegovo medjutim ako se nastavi SDP politika onda ce najvjerovatnije biti kud koji mili moji pa cemo se svi da ceskamo.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2011, 11:21 

Evo zašto su Srbi zapeli za mjesto ministra vanjskih poslova...reketar koristi diplomatsku mrežu za svoju propagandu. U kojem je on svojstvu otišao u NY?
Citat:
Službena (zlo)upotreba

Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP-a, koji u ovom trenutku ne drži nijednu državnu funkciju u BiH, je u Njujorku iskoristio infrastrukturu diplomatske misije BiH pri UN-u i ambasadora, koji je inače njegov stranački kolega, da sebi ugovori više bilateralnih susreta s ambasadorima u UN-u.

Ambasador Ivan Barbalić je čak, umjesto da prisustvuje sjednici Savjeta bezbjednosti, što mu je i u opisu radnog mjesta, nosio Lagumdžijine kofere s aerodroma u Njujorku i vjerovatno mu pomogao da se smjesti u hotel.

Ne osporavajući niti Lagumdžiji niti bilo kome drugome pravo da se viđa s bilo kim i razgovara o čemu god želi, mora se postaviti pitanje da li poreski obveznici plaćaju diplomatsko-konzularnu mrežu BiH u inostranstvu kako bi ona bila produžena ispostava jedne političke partije i njenog šefa. Čak i ako se gospodin Lagumdžija već vidi u fotelji ministra inostranih poslova BiH, trebalo bi da poštuje važeće procedure i propise, po kojima je zabranjeno koristiti diplomatsku mrežu za ugovaranje privatnih susreta i bez odobrenja iz MIP-a. Posebna je ironija da je jednu takvu instrukciju izdao upravo ministar Sven Alkalaj. Ironično je upravo zbog toga što su Alkalaj i njegov stranački šef Haris Silajdžić do te mjere zloupotrebljavali institucije BiH za privatne i stranačke svrhe da ovaj Lagumdžijin čin može izgledati totalno bezazleno. Kao i nebrojeno puta dosad, pokazuje se koliko je BiH apsurdna i nemoguća zemlja, u kojoj je moguće da svako po svom nahođenju koristi državnu infrastrukturu kao da je stranačka i propagira svoje lične i stranačke interese, srozavajući i ono malo ugleda zemlje u svijetu koji je ostao. Možda se zaista ispostavi na kraju da će najviše štete ovoj zemlji nanijeti upravo oni koji se u nju najviše kunu.

Vrh

PostPostano: 02 tra 2011, 12:48 

lionel je napisao/la:

sve bi bilo drukčije da je alija rekao" jest to je i naš rat!", ali nije, nakon toga povjerenja nije bilo, a to je najbitnije ......

Vrh

PostPostano: 02 tra 2011, 15:24 

@osa Alija je nama govorio da rata nece biti,jer za rat treba dvoje,zato smo se i uspavali kad jedno jutro 5ta vojna sila osvanu pred vratima kucnog praga..
@Ministry of sound i @josi dok je bio visoki predstavnik Paddy Ashdown radilo se i napredovali smo onako u globalu gledajuci,nakon toga desile su se promjene u svijetu,postali smo nezanimljivi Velikim silama,koje su imale neke druge obaveze i onda od tada nastaje krčmenje ove "drzave",imovine njene i resursa,narod sve vise siromasi,ponovo zapaljive retorike itd...Kada je to Dodiku prolazilo za rukom negiranje BeiHa,pretpostavljam da je i Covic prekopirao recept i uzkofrčio se,međutim nije trebao jer Hrvati su ipak imali pozicije u vlasti FBiH imali su i direktore u drzavnim institucijama,a uglavnom je prst upirao se u Zeljka Komsica kao dokaz majoriziranosti,međutim on je posljedica nesređenog izbornog procesa i odnosa Bosnjaka i Hrvata u FBiH,naprimjer sad zadnji ovi izbori Bakir preko 100 000,Radoncic preko 100 000,Haris oko 90 000 ,a Komsic 300 000 znaci mi smo skoro 4-5 ljudi izglasali sa dobrim izbornim rzeultatima dok naprimjer Borjana i Raguz imaju zajedno koliko i Bakir (ne znam tacne cifre al 10tak hiljada gore dole nevazno je) ako bi na osnovu te proporcionalnosti dijelili pozicije direktorske i slicno onda su Bosnjaci majorizovani,bojim se da svjesno se baca prasina u oci,sad u platformi je stojalo da prema novom izbornom zakonu..skoro sam negdje procitao izjavu jedne politicarke iz Srbije koja kaze da svjesno Boris Tadic je dao podrsku Dodiku da ne formira vlast u BiH,pri tome praveci haos u Federaciji kako bi se pokazalo ovo stanje neodrzivim mislim na BiH..bojim se da su Hrvati u svemu ovome zrtveni jarac..Ministarstvo vanjskih poslova je najvaznije mjesto po meni jer pogledajte jedan Jeremic koliko je uspio da uradi u vezi Kosovskog pitanja...

Vrh

PostPostano: 02 tra 2011, 18:45 

Citat:
Kao i nebrojeno puta dosad, pokazuje se koliko je BiH apsurdna i nemoguća zemlja, u kojoj je moguće da svako po svom nahođenju koristi državnu infrastrukturu kao da je stranačka i propagira svoje lične i stranačke interese, srozavajući i ono malo ugleda zemlje u svijetu koji je ostao.

Mene jedino zanima kako se Lagumdžija predstavlja tim strancima. Je li to nešto kao: "Dobar dan! Ja sam Zlatko Lagumdžija, šef te i te stranke." ili "Ja sam Zlatko Lagumdžija, budući xxx."?

slika

Vrh

PostPostano: 02 tra 2011, 18:55 

Hrvat je napisao/la:
Citat:
Mene jedino zanima kako se Lagumdžija predstavlja tim strancima. Je li to nešto kao: "Dobar dan! Ja sam Zlatko Lagumdžija, šef te i te stranke." ili "Ja sam Zlatko Lagumdžija, budući xxx."?

A kako će se predstaviti. "Smrt fašizmu, sloboda HSP-u".

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 33 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya, Fredericktown, mrnjav, Tomba17 i 46 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: