|
|
Stranica: 75/103.
|
[ 2572 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 13:00 |
|
|
hinterland je napisao/la: Mislim da je Nebula za ovo.  Manje od toga. Znači Federaciju podijeliti tako da svako dobije kanton u kojem je 2/3 većina. Tako se raspodjele svi kantoni osim HNK u kojem niko nije 2/3 većina. Zato se HNK podijeli po opštinama (Bošnjacima Konjic i Jablanica a ostalo Hrvatima) i to je to. Mora postojati kriterij a ovo je jedini logičan kriterij.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
Metemma
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 13:12 |
|
|
Jebote, hinterland pita Nebulu na šta bi on pristao, pa se cjenkaju... kakva Napoleonština.
_________________ + Gledaj orle od miline, Gračanicu kraj Prištine... +
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 13:16 |
|
|
Nebula je napisao/la: Manje od toga. Znači Federaciju podijeliti tako da svako dobije kanton u kojem je 2/3 većina. Tako se raspodjele svi kantoni osim HNK u kojem niko nije 2/3 većina. Zato se HNK podijeli po opštinama (Bošnjacima Konjic i Jablanica a ostalo Hrvatima) i to je to. Mora postojati kriterij a ovo je jedini logičan kriterij. Mislim da karta upravo o tome govori. S tim da je vama dan koridor do zapadne Bosne.
_________________ Sve će prekriti snijegovi, ružmarin i šaš...
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:02 |
|
|
hinterland je napisao/la: Nebula je napisao/la: Manje od toga. Znači Federaciju podijeliti tako da svako dobije kanton u kojem je 2/3 većina. Tako se raspodjele svi kantoni osim HNK u kojem niko nije 2/3 većina. Zato se HNK podijeli po opštinama (Bošnjacima Konjic i Jablanica a ostalo Hrvatima) i to je to. Mora postojati kriterij a ovo je jedini logičan kriterij. Mislim da karta upravo o tome govori. S tim da je vama dan koridor do zapadne Bosne. Koridor bi bio odstupanje od principa. Nisam ja Ceha. Treba uspostaviti kriterij i a zatim se pošteno držati kriterija. A ne ko Ceha koji ima više kriterija a onda za svako mjesto koristi onaj koji hrvatima odgovara.
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:29 |
|
|
Sam si prije govorio da vama treba koridor jer hoćete funkcionalnu državu. Ako nećete ja pristajem da cijeli kanton 10 pripadne nama.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:32 |
|
|
Suzi koridor i Hrvatima barem pridodaj Kiseljak-Kreševo... To bi bio minimum minimuma na koji bi pristali, ali samo u slučaju raspada...
_________________ Summum ius, summa iniuria.
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:37 |
|
|
Naravno, tu je uvijek i moje omiljeno kompromisno rješenje "Tri Entiteta + Tri Distrikta" 
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:39 |
|
|
Ovo je također super rješenje s 3 distrikta. NEbula i ja bi se dogovorili u 5 minuta samo to ne da MZ.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:40 |
|
|
Nebula je napisao/la: Ceha je napisao/la: Sve što ne obuhvaća Beč i Istambul je za vas malo? Ajd od*ebi u troskocima. Nemamo ambicija izvan BiH. A u BiH ako ćemo dijeliti Federaciju onda svakome onaj kanton u kojem je 2/3 većina. HNŽ po opštinama jer niko nije većina u kantonu. Djeluje logično ali očito imamo posla sa fanatičnim megalomanima. Dakle, 2/3 su većina? Al vas nema 2/3 u SBŽu. Blizu ste, al to nemate. A 60 ili 51% nije većina? To je neka nova matematika 
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:41 |
|
|
Hrvati daju Mostar, vi ne dajete ništa, trebali bi barem dobiti Distrikt Žepče i Distrikt Jajce
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:41 |
|
|
hinterland je napisao/la: Mislim da je Nebula za ovo.  I ja mislim da Nebula ima problema. Daj mu ovo, sljedeći korak će mu biti Neum i Grude. U principu, ne bi ovo Nebula prihvatio. Već je od Srba tražio Istočno Sarajevo za Brčko 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:43 |
|
|
Metemma je napisao/la: Jebote, hinterland pita Nebulu na šta bi on pristao, pa se cjenkaju... kakva Napoleonština. Muslimanska logika. Ako ovako nastave, dobit će autonomiju u Sarajevu koje će biti dio Republike Srbije. Koji idioti.
|
|
Vrh |
|
 |
volvoks
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:44 |
|
|
hinterland je napisao/la: Ovo je također super rješenje s 3 distrikta. NEbula i ja bi se dogovorili u 5 minuta samo to ne da MZ. Alija je nudio više nego Nebula 
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:45 |
|
|
hinterland je napisao/la: Ovo je također super rješenje s 3 distrikta. NEbula i ja bi se dogovorili u 5 minuta samo to ne da MZ. Mislim da bi ovo i MZ dopustila jer praktično je nemoguć raspad zemlje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:45 |
|
|
Nebula je napisao/la: hinterland je napisao/la: Mislim da karta upravo o tome govori. S tim da je vama dan koridor do zapadne Bosne. Koridor bi bio odstupanje od principa. Nisam ja Ceha. Treba uspostaviti kriterij i a zatim se pošteno držati kriterija. A ne ko Ceha koji ima više kriterija a onda za svako mjesto koristi onaj koji hrvatima odgovara. Ajmo. Ima više mogućih kriterija. HNŽ i SBŽ s Žepčem i Usorom (možda i Širokim) u Distrikt. 2 nova entiteta. Sve navedeno + hrvatski entitet u jednu županiju (s povećanim oblastima) u fBiH. Ratne linije fronta. Nove općine, povezane s modificiranim ratnim linijama fronta... Nećemo se igrati nama naše i 2/3 vašeg. To nije princip, to je licemjerje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:47 |
|
|
hinterland je napisao/la: Sam si prije govorio da vama treba koridor jer hoćete funkcionalnu državu. Ako nećete ja pristajem da cijeli kanton 10 pripadne nama. Ti bi dao Livno, TG i Kupres (s DGGom) za što? ZHŽ koji je 100% naš i pola HNŽa koje je 90% naše. E opasan si ti pregovarač. Milošević nam je nudio više 
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:48 |
|
|
volvoks je napisao/la: Suzi koridor i Hrvatima barem pridodaj Kiseljak-Kreševo... To bi bio minimum minimuma na koji bi pristali, ali samo u slučaju raspada... Nula bodova. Koji minimum minimuma? Nema hrvatskog entiteta bez Viteza, Jajca, a bome ni Žepča. (pod Vitezom gledam i NTravnik i Busovaču, a pod Jajcem i Dobretiće).
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:50 |
|
|
volvoks je napisao/la: Hrvati daju Mostar, vi ne dajete ništa, trebali bi barem dobiti Distrikt Žepče i Distrikt Jajce Mostar je dristrikt. Žepče je i danas u Bošnjačkom kantonu. Jajce može u distrikt ali onda mora i Stolac (U Jajcu Hrvata 40% a u Stocu Bošnjaka 40%).
|
|
Vrh |
|
 |
doc
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:51 |
|
|
Kako vam se samo da. Nema dogovora. I to je to. Idemo dalje bez toga. Usput pokazat svo dužno poštovanje prema naporima naših dragih američkih prijatelja i njihovim poticajima za dogovor i lijepo se nedogovorit. Do slijedeće prilike.
_________________ Do godine u Herceg Bosni.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:52 |
|
|
Nebula je napisao/la: Naravno, tu je uvijek i moje omiljeno kompromisno rješenje "Tri Entiteta + Tri Distrikta"  Od kojih su 2 hrvatska ?  2/3 ? Evo, idemo pripojit neka rubna konjička sela Rami, Jablanicu Mostaru (da bude pravi distrikt). A SBŽ proširit na Fojnicu, Uskoplje, Travnik i Jajce (s Dobretićima) te Žepče i Usoru. Naravno, Žepču pripojit zapad Maglaja. Riječ je o općinama koje su bile podijeljene tijekom rata. Realno, tu bi trebao uć i DVakuf, al nama ta kasabica ne treba. Bugojno stavit pod poseban nadzor. Što se nas tiče ok riješenje.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:53 |
|
|
volvoks je napisao/la: hinterland je napisao/la: Ovo je također super rješenje s 3 distrikta. NEbula i ja bi se dogovorili u 5 minuta samo to ne da MZ. Alija je nudio više nego Nebula  Da. Puuuno više 
|
|
Vrh |
|
 |
hinterland
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:54 |
|
|
Bošnjaci su većina svuda u SB osim u Vitezu, Kiseljaku i Kreševu koje je nemoguće spojit s Hercegovinom. Žepče i Usora da ne govorimo. Po meni ne može cijeli narod biti taoc nekih tamo enklava. Zadnja 2 prijedloga su realna rješenja.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:55 |
|
|
Nebula je napisao/la: volvoks je napisao/la: Hrvati daju Mostar, vi ne dajete ništa, trebali bi barem dobiti Distrikt Žepče i Distrikt Jajce Mostar je dristrikt. Žepče je i danas u Bošnjačkom kantonu. Jajce može u distrikt ali onda mora i Stolac (U Jajcu Hrvata 40% a u Stocu Bošnjaka 40%). Rekao sam ti. Evo cijeli SBŽ, HNŽ, Široki, Žepče i Usora u distrikt. U Stocu ima 30% Bošnjaka, a Hrvata u Jajcu je 48. To što je hrvatska općina u muslimanskom kantonu je očito greška koja se treba promjeniti, zar ne ?
|
|
Vrh |
|
 |
Nebula
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:57 |
|
|
Ceha je napisao/la: Ajmo. Ima više mogućih kriterija. HNŽ i SBŽ s Žepčem i Usorom (možda i Širokim) u Distrikt. 2 nova entiteta. Sve navedeno + hrvatski entitet u jednu županiju (s povećanim oblastima) u fBiH. Nove općine, povezane s modificiranim ratnim linijama fronta... . Pa gdje su tu kriteriji? Po kojim kriterijima predlažeš ta rješenja? Znaš li uopšte šta znači riječ "kriterij"? Ceha je napisao/la: Ratne linije fronta. Dosta je što se RS nacrtala na rezultatima etničkog čišćenja. Sad bi ti to radio i u Federaciji? Užas. Ceha je napisao/la: Nećemo se igrati nama naše i 2/3 vašeg. To nije princip, to je licemjerje. Šta 2/3 vašeg? Jesi li ti kršten čovječe? Umiješ li uopšte čitati sa razumjevanjem? Ako si ti član Mense ja ću pojesti svoju članski karticu. Hoću djeteta mi.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA? Postano: 05 sij 2013, 14:57 |
|
|
Dakle nebula ti svoje mišljenje temeljiš na predpostavci da ima 2 milijuna muslimana u BiH (od 3.5 milijuna stanovnika), da ovi čine 2/3 u Jajcu, NTravniku, Busovači, +40% u Mostaru, Stocu, Rami, Čapljini, nezanemarivu manjinu u Neumu, Livnu i TG-u? Pa što se onda mučite? Čekajte popis i imate Bošnjakistan do Beča 
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 12 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|