HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 stu 2025, 15:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 103  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 22 stu 2012, 00:19 

Nebula je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Imaš pravo. Nema smisla gledati na hrvatske općine koje su u muslimanskim kantonima (Žepče, Usora), niti hrvatske teritorije koji su nakon Daytona ušli u sastav muslimanskih općina (istočni Drvar, jug Petrovca, djelovi Gradačca i Srebrenika) ili općina koje su prije rata imale hrv većinu (Vareš).
Čak ni dio koji je držao HVO u Praljkovu (bivšem DVakufu) nije bitan.

Naravno da nema smisla. To bi bilo isto kao da bošnjaci sada traže da im se vrati Srebrenica, Bijeljina, Doboj, Prijedor, Zvornik, Rogatica, Višegrad itd. To su gotove stvari i o tome više ne vrijedi pričati. Mada imam dojam da je to slučaj i sa cijelim SBŽ ali hajde de. Vidjet ćemo na popisu.
Ceha je napisao/la:
Kraljevski grad Jajce

Nikakve koristi od toga. I Bihać je bio i Visoko i šta sve ne. Od toga se ne živi. Od starog mosta se živi. Tu je turizam.
Ceha je napisao/la:
tvornice u Vitezu, NTravniku, Uskoplju, to sve nije bitno.

Tvornicu možeš napraviti gdje hoćeš. Hidroelektanu ne možeš.

Jbg. tvornica dođe, a kraljevske utvrde rade turizam.
Za ovo ostalo, jbg, onda se pomiri da je Mostar Hrvatski, HNŽ hrvatski, a da je većina općina u SBŽu također hrvatska. Kao i Žepče i Usora :herceg_bosna

Vrh

Naslov: Re: U studenom počinju pregovori o rekonstrukciji Federacije pod pokroviteljstvom USA?
PostPostano: 22 stu 2012, 00:21 

Ako ovo sve prođe, stvarno ne znam na što će ličit ova Bošnjačka država/jedinica s nekakvim crijevom Goražde, Sarajevom na granici s RS i Bihaćem kao enklavom. Zajebano.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:23 

Ibar je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Samo sabur braćo. Čim po hrvatskim forumima crtaju karte znak je da je dobro.

dudu je bio u pravu falange :zubati :palacgore1
Svaka čast ovoj karti Nebula no ne zaboravi da smo vam donijeli u miraz Goražde i BPŽ isto tako ono što Robi kaže ako nam se nesvide reforme ostajemo u ovakvoj Federaciji.. Žepče i Usora će kao općine izdržati a u sBŽ-u ćemo vas nadjačati to je samo pitanje vremena.
slika

Nebula ovo može zaboraviti.
Ne gleda Žepče, Usoru, Vareš, Sutjesku, Ravne-Brčko, west-Drvar, jug Bihaća, Petrovca i ne znam što još sve ne.
Svaki od ovih gradića, a pogotovo nešto iz SBŽa znači više nego kasabe u Konjicu, istočnoj Jablanici ili Mostaru.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:26 

Ceha je napisao/la:
Nebula je napisao/la:
Vaš je koliko je i Vitez bošnjački. Čak i manje jer su bošnjaci veća većina u SBŽ nego hrvati u HNŽ. Na kraju krajeva u Vitezu su bili izbori a u Mostaru nisu. Kako to da nemate izbore u svom Mostaru? Ako je vaš pa raspišite te izbore pobogu da grad dobije vlast. Ha ja.

Hrvati čine 2/3 stanovništva u Vitezu i Mostaru. Čak su par posto jači u Vitezu.
A humorista :smajl052

S tendencijom daljnjeg jačanja i u broju i u postotku :smajl007

@Nebula

U pravu si što se tiče Žepča i Usore a Vareša pogotovo, Vareš neće u nikakvu hrvatsku županiju teoretski bi mogo bit (sa izmijenjenim granicama) neka autonomna općinica unutar neke Muslimanske županije.. Ceha bi tu mogo odma pomoć :D

Žepče i Usora su trenutno u županiji koja je većinski Muslimanska i kad bi ostalo tako a te općine zadržale dovoljan stupanj autonomije to ne bi bio veliki problem jel bi priča za te krajeve ostala na istom odnosno tamo nebismo ništa izgubili..

A što se SBŽ-a tiče.. Život damo SBŽ ne damo :biceovodobro

BTW slažem se s Junuzom kantonizirajmo BiH po dobrom starom HDZ-SDA prijedlogu kojeg je Ceha stavio još da je Srbeke privolit :zubati
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... t_1992.png[/img]

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:33 

Srbe nećeš nikad privolit. Oni imaju etnički čist entitet na pola BiH. Što oni dobijaju time? Jedino što oni žele se odvojit. Također su zainteresirani za Goražde, što širi koridor prema Zapadnoj RS, dakle Brčko i eventualno dio DGG gdje su većina.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:37 

Od Srba možeš dobiti teritorij samo ako se budu odvajali. Sve dok su unutar BiH zaboravi da ćeš ih privoliti da ti metar daju.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:46 

Ljudi stavio sam zubati :zubati

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:49 

evo malo o sad-u i oluji. Mislim da ovaj članak pokazuje da je Tuđman prevaren ako mu je i nuđeno(što ovime postaje upitno) da za gašenje Herceg-bosne 94-te riješi uz pomoć Amreike srpsko pitanje u RH, jer Galbraith u ovom članku priznaje da Oluje nikad ne bi bilo da nije bilo Srebrenice..

U najnovijem broju beogradskog Nedjeljnika, prvi američki veleposlanik u Zagrebu, Peter Galbraith je izjavio kako je Amerika Hrvatima dopustila Oluju jer se ranije dogodila Srebrenica.

- Evo, sada vam kažem, da Ratko Mladić, taj brutalni koljač, taj bezobzirni, ludi ubojica, da on nije zapovjedio Srebrenicu, mi ne bismo dozvolili pad Krajine. Ne bismo dali zeleno svjetlo Hrvatima za operaciju Oluja. Ne poričem da je Tuđman znao za zločine protiv čovječnosti, kao ni da su se oni dogodili. Tuđman je, kada su Srbi otišli, učinio sve da se oni ne vrate. Mnoge kuće su spaljene, mnogi ljudi ubijeni, posebno stari i nemoćni. Da se Hrvati nisu ponašali u Krajini onako kako su se ponašali, da nisu činili zločine, ubijali civile i palili njihove kuće, možda bi pala i Banjaluka. Vjerojatno bi imali našu prešutnu dozvolu da nastave s vojnom akcijom - rekao je Galbraith.

Na novinarsko pitanje zašto su SAD "poduprle Hrvate u čišćenju Krajine od Srba", bivši američki veleposlanik je podsjetio kako valja stavri staviti u povijesni kontekst.

- Nepunih mjesec dana prije Krajine dogodila se Srebrenica. Razmjeri tog pokolja postale su nam jasne negdje oko 25. srpnja, a u isto vrijeme naši ljudi na terenu, kao i hrvatski dužnosnici, uvjeravali su me da su Mladić i Martić krenuli na Bihać. Bihać bi, da je pao, bio mnogo gori od Srebrenice. Tako da je pred nama, preda mnom, bio jedan težak izbor: da li ćemo dozvoliti da se dogodi još jedna Srebrenica ili dozvoliti Hrvatima da napadnu Krajinu? - rekao je Galbraith dodajući da je uvjeren kako bi Tuđman bio optužen u Haagu da je bio živ.

- Uvjeren sam da bi ga Tribunal osudio. A ja bih rado bio svjedok na tom suđenju, kao što nisam odbijao nijedan poziv Tribunala. Svjedočio sam na procesima Miloševiću, Martiću, Gotovini... Na ovom posljednjem sam bio i svjedok optužbe i svjedok obrane - pojasnio je Galbraith.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:49 

[/quote]
Kiseljaku i Kreševu valja dodati Fojnicu (1/3 Hrvata).
Onda bi u srednjoj bosni imali 5 hrvatskih općina:
Lašvu (Vitez, NTravnik, Busovača)
Lepenicu (Kiseljak, Kreševo, Fojnica)
Jajce (Jajce i Dobretići)
Žepče i Usoru.
Mjenjanjem granica (tipa Nova Bila i Paklarevo + još neka zapadnotravnička sela bilo Jajcu bilo Lašvi, Novog Šeera Žepču i slično) dobio bi se sasvim ok rezultat.
Eventualno još pripojiti Uskoplje Lašvi tako da bi dobili poveznicu ove linije Jajce-Lašva-Lepenica i :herceg_bosna
Muslimani bi dobili enklavu oko Praljkova/DVakufa, možda i neka istočnotravnička sela. Možda im previše popuštamo, al ajde, da im damo neku autonomnu općinicu unutar HercegBosne, da svijet vidi da poštujemo demokraciju :)[/quote]

Sve je to lijepo i svi bi mi to htjeli. Ali to je po meni prevelik zalogaj. Ako dodje do nekakve rekonstrukcije federacije to ce za nas biti spajanje "hercegovačkih" kantona u jednu cjelinu. I to je sve. Ali to ne znaci da ćemo sve drugo prepustit bošnjacima. Zato treba se borit za razumnu opciju koja realno može proc bez puno crtanja i prekrajanja jer to odmah u startu ne prolazi. Mislim da je rješenje da se jednostavno postojeće općine spoje i da tako Hrvati imaju nekakvu sigurnost i dovoljno teritorija u "svojim" rukama. S time naravno da se trazi sto veca "autonomija" tih opcina u vecinskom bosnjackom okruzenju.. jer nam to pravo niko ne moze osporit. Pogotivo jer ne trazimo nikakvo prekrajanje granica niti izdvajanje. Niti nam itko moze uzet zemlju. Bitno je da se stvore uvjeti za opstanak tih ljudi u tim opcinama i da se osjecaju zasticeno i organiziraju kako zele. I po meni ti bi bilo super. A kasnije se može dogovarat prekrajanje općinskih granica kao sto si gore naveo i eventualno spajanje naših općina SBZ sa hercegovačkom regijom i bošnjačkih općina.. Konjic i Jablanica sa sarajevskom regijom. Nekako mi to sve na taj način izgleda realno.. i moguće. S tim da se moramo izborit za te naše općine u Bosni.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:52 

Zanimljiva priča ovog Galbraitha.. Sjećam se na jednom mjestu iza rata kad je rekao da nisu dozvolili pad Banja Luke jer se već puno srpskih izbjeglica natiskalo u Posavini i da bi nova kolona istih povećala broj do (pre) golemih razmjera.. E sad ako je pod tim mislio na moguće (masovne) zločine protiv tih srpskih izbjeglica onda je dosljedan..

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:52 

BBC je napisao/la:
Od Srba možeš dobiti teritorij samo ako se budu odvajali. Sve dok su unutar BiH zaboravi da ćeš ih privoliti da ti metar daju.

Ne baš.
Osobno mislim da par hrvatskih pustih sela neće biti problem za hrvatskosrpske dogovore. Bilokad.
Međutim, trebamo prvo srediti trenutne probleme, pa da se onda pozabavimo sitnicama (1-2, max 3 posto BiH).

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:54 

Ceha je napisao/la:
BBC je napisao/la:

Ne baš.
Osobno mislim da par hrvatskih pustih sela neće biti problem za hrvatskosrpske dogovore. Bilokad.
Međutim, trebamo prvo srediti trenutne probleme, pa da se onda pozabavimo sitnicama (1-2, max 3 posto BiH).

Možda, ne znam. Lakše je predvidjeti poteze Bošnjaka nego Srba.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:54 

DIDAK je napisao/la:
evo malo o sad-u i oluji. Mislim da ovaj članak pokazuje da je Tuđman prevaren ako mu je i nuđeno(što ovime postaje upitno) da za gašenje Herceg-bosne 94-te riješi uz pomoć Amreike srpsko pitanje u RH, jer Galbraith u ovom članku priznaje da Oluje nikad ne bi bilo da nije bilo Srebrenice..
U najnovijem broju beogradskog Nedjeljnika, prvi američki veleposlanik u Zagrebu, Peter Galbraith je izjavio kako je Amerika Hrvatima dopustila Oluju jer se ranije dogodila Srebrenica.
- Evo, sada vam kažem, da Ratko Mladić, taj brutalni koljač, taj bezobzirni, ludi ubojica, da on nije zapovjedio Srebrenicu, mi ne bismo dozvolili pad Krajine. Ne bismo dali zeleno svjetlo Hrvatima za operaciju Oluja. Ne poričem da je Tuđman znao za zločine protiv čovječnosti, kao ni da su se oni dogodili. Tuđman je, kada su Srbi otišli, učinio sve da se oni ne vrate. Mnoge kuće su spaljene, mnogi ljudi ubijeni, posebno stari i nemoćni. Da se Hrvati nisu ponašali u Krajini onako kako su se ponašali, da nisu činili zločine, ubijali civile i palili njihove kuće, možda bi pala i Banjaluka. Vjerojatno bi imali našu prešutnu dozvolu da nastave s vojnom akcijom - rekao je Galbraith.
Na novinarsko pitanje zašto su SAD "poduprle Hrvate u čišćenju Krajine od Srba", bivši američki veleposlanik je podsjetio kako valja stavri staviti u povijesni kontekst.
- Nepunih mjesec dana prije Krajine dogodila se Srebrenica. Razmjeri tog pokolja postale su nam jasne negdje oko 25. srpnja, a u isto vrijeme naši ljudi na terenu, kao i hrvatski dužnosnici, uvjeravali su me da su Mladić i Martić krenuli na Bihać. Bihać bi, da je pao, bio mnogo gori od Srebrenice. Tako da je pred nama, preda mnom, bio jedan težak izbor: da li ćemo dozvoliti da se dogodi još jedna Srebrenica ili dozvoliti Hrvatima da napadnu Krajinu? - rekao je Galbraith dodajući da je uvjeren kako bi Tuđman bio optužen u Haagu da je bio živ.
- Uvjeren sam da bi ga Tribunal osudio. A ja bih rado bio svjedok na tom suđenju, kao što nisam odbijao nijedan poziv Tribunala. Svjedočio sam na procesima Miloševiću, Martiću, Gotovini... Na ovom posljednjem sam bio i svjedok optužbe i svjedok obrane - pojasnio je Galbraith.

Galbraith je frustrirani jadnik koji je smislio Z4.
Da se njega pitalo stvari bi bile drugačije.
A da li ga se pita sada, dovoljno svjedoči njegov položaj u trenutnoj američkoj diplomaciji, nema ga.
Ukratko, ne pričaj gluposti.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 00:58 

doljani.rama. je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Kiseljaku i Kreševu valja dodati Fojnicu (1/3 Hrvata).
Onda bi u srednjoj bosni imali 5 hrvatskih općina:
Lašvu (Vitez, NTravnik, Busovača)
Lepenicu (Kiseljak, Kreševo, Fojnica)
Jajce (Jajce i Dobretići)
Žepče i Usoru.
Mjenjanjem granica (tipa Nova Bila i Paklarevo + još neka zapadnotravnička sela bilo Jajcu bilo Lašvi, Novog Šeera Žepču i slično) dobio bi se sasvim ok rezultat.
Eventualno još pripojiti Uskoplje Lašvi tako da bi dobili poveznicu ove linije Jajce-Lašva-Lepenica i :herceg_bosna
Muslimani bi dobili enklavu oko Praljkova/DVakufa, možda i neka istočnotravnička sela. Možda im previše popuštamo, al ajde, da im damo neku autonomnu općinicu unutar HercegBosne, da svijet vidi da poštujemo demokraciju :)

Sve je to lijepo i svi bi mi to htjeli. Ali to je po meni prevelik zalogaj. Ako dodje do nekakve rekonstrukcije federacije to ce za nas biti spajanje "hercegovačkih" kantona u jednu cjelinu. I to je sve. Ali to ne znaci da ćemo sve drugo prepustit bošnjacima. Zato treba se borit za razumnu opciju koja realno može proc bez puno crtanja i prekrajanja jer to odmah u startu ne prolazi. Mislim da je rješenje da se jednostavno postojeće općine spoje i da tako Hrvati imaju nekakvu sigurnost i dovoljno teritorija u "svojim" rukama. S time naravno da se trazi sto veca "autonomija" tih opcina u vecinskom bosnjackom okruzenju.. jer nam to pravo niko ne moze osporit. Pogotivo jer ne trazimo nikakvo prekrajanje granica niti izdvajanje. Niti nam itko moze uzet zemlju. Bitno je da se stvore uvjeti za opstanak tih ljudi u tim opcinama i da se osjecaju zasticeno i organiziraju kako zele. I po meni ti bi bilo super. A kasnije se može dogovarat prekrajanje općinskih granica kao sto si gore naveo i eventualno spajanje naših općina SBZ sa hercegovačkom regijom i bošnjačkih općina.. Konjic i Jablanica sa sarajevskom regijom. Nekako mi to sve na taj način izgleda realno.. i moguće. S tim da se moramo izborit za te naše općine u Bosni.

Potrebno je napraviti razdvajanje. Ako nakon ujedinjenja hercegovačkih županija ostanu još SBŽ, PŽ i 3 bošnjačka kantona, ok.
Ujedinjenje općina, definitivno da (Fojnica pod Kiseljak, naravno). Izmjene po dogovoru. Ali to paše i nama i njima, pa :herceg_bosna
Konjic i istočna Jablanica, možda. Vidjet ćemo. Pust teritorij, iako naravno puno nevažniji od proširenog Jajca, Lepenice i Lašve(s Uskopljem). O Žepču i Usori da ne pričamo.
Oni nešto ovdje žele mijenjati, ne mi.
Mi možemo izdržati puuuuno dulje nego oni.
A oni su ti koji umiru od gladi.
Zato ustupke na stol, molim.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 01:00 

BBC je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ne baš.

Možda, ne znam. Lakše je predvidjeti poteze Bošnjaka nego Srba.

Hoćeš reć poraze :herceg_bosna

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 01:02 

Ceha je napisao/la:
dudu je napisao/la:
dobro, onda im nećemo dati Bugojno. nisi zadovoljan kako god okrenemo. :D

Ma nije normalan.
Po njemu bi mi za Mostar (koji je već ionako naš) trebali dati sve. i SBŽ i HBŽ i Konjic i Jablanicu i Žepče i Usoru, vjerojatno i Neum i ZHŽ. Samo za njega.
Sad bi opsovao, al ću bit pristojan :D

kao prvo, nisam to nigdje reko,
kao drugo, pa to oni kažu za gotovo cijelu SBŽ

naši dan danas smatraju Travnik našim gradom, a u njemu smo na 30%, kako može Travnik biti u njihovoj županiji, a u njemu tek 70% muslimana,.... itd. :blink

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 01:07 

LSE je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Ma nije normalan.
Po njemu bi mi za Mostar (koji je već ionako naš) trebali dati sve. i SBŽ i HBŽ i Konjic i Jablanicu i Žepče i Usoru, vjerojatno i Neum i ZHŽ. Samo za njega.
Sad bi opsovao, al ću bit pristojan :D

naši dan danas smatraju Travnik našim gradom, a u njemu smo na 30%, kako može Travnik biti u njihovoj županiji, a u njemu tek 70% muslimana,.... itd. :blink

LSE, pričamo o općini, a ne o gradu.
Oni mogu pričati koliko god žele.
Znaš li koliko su njihovi doprinosi u SBŽu?
Pazi, jedan Vitez sa 10% stanovništva županije, puni 30% županijskog proračuna.
Jedno Bugojno (koje je prije rata bilo veće od Viteza) puni promile.
Muslimani, u kojoj god općini da jesu dole, su sirotinja.
S čim će oni upravljati?
Travnik je gospodarski naš. Oni u njemu mogu proć kao najamni radnici.
O čemu mi uopće prčamo ?
Imaš naša sela, naše prostore, a njihova naselja nek se snalaze kak znaju i umiju.
Jbt. još ćemo ih morat primit u naš entitet da ne umru od gladi...

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 01:19 

Ceha je napisao/la:
LSE je napisao/la:

S čim će oni upravljati?
O čemu mi uopće prčamo ?
Imaš naša sela, naše prostore, a njihova naselja nek se snalaze kak znaju i umiju.

sve to stoji, ali jedino sto je na kraju odlucujuce je ona cifra koja kaze, toliko hrvata i toliko muslimana, i tu smo nazalost najebali!

Da se nerazumimo pogresno, ja bi najradje da se cijela BIH doda hrvatskoj, ali realnost je druga stvar, i medjunarodna politika ce odluciti, i tu smo uvijek najebali!

po meni bi se trebalo ici na jednu veliku zupaniju u kojoj bi imali 50% - 50%, a ne na cisto hrvatske u kojoj bi velik broj srednje bosne recimo bio izvan.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 01:25 

LSE je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
S čim će oni upravljati?
O čemu mi uopće prčamo ?

sve to stoji, ali jedino sto je na kraju odlucujuce je ona cifra koja kaze, toliko hrvata i toliko muslimana, i tu smo nazalost najebali!
Da se nerazumimo pogresno, ja bi najradje da se cijela BIH doda hrvatskoj, ali realnost je druga stvar, i medjunarodna politika ce odluciti, i tu smo uvijek najebali!
po meni bi se trebalo ici na jednu veliku zupaniju u kojoj bi imali 50% - 50%, a ne na cisto hrvatske u kojoj bi velik broj srednje bosne recimo bio izvan.

Kako će ispasti, vidjet ćemo, al bi naši trebali pristati jedino na rješenja koja idu nama u korist.
distrikt SBŽ + još neke općine da bude 50-50 s blagom hrvatskom većinom i naznakama još većeg rasta je za nas ok rješenje.
Ovo što oni nude je muslimanija od Istambula do Tokija i o tome nema smisla ni raspravljati.
Hercegovina i ostaci posavine su nesumnjivo naši (bez obzira što ima još nešto muslimana po nacionalnim parkovima Konjica i Jablanice), jedino su SBŽ i par općina povrh toga sporni.
A za to, kao što sam rekao.
Jbg. nije ni u jugoslaviji moglo proć načelo 1 čovjek, 1 glas, zašto bi u SBŽu?

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 01:39 

Prvo bi trebalo vidjeti hoće li se ići samo na spajanje županija ili dublje prekrajanje gdje bi mogli negdje malo pretumbavat. Već sam spomenuo da je po meni realnije,tj izglednije ovo prvo, ukoliko uopće dođe do rekonstrukcije.

Iako, počelo se nešto spominjati i po hrvatskim medijima, sinoć na dnevniku je bilo riječi o ovome, kao i danas u Jutarnjem gdje Sulejman veličanstveni Tihić neće dozvoliti treći entitet, aktivirat će čovjek sve mehanizme vlasti, kaže.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 01:42 

Icebreaker je napisao/la:
Prvo bi trebalo vidjeti hoće li se ići samo na spajanje županija ili dublje prekrajanje gdje bi mogli negdje malo pretumbavat. Već sam spomenuo da je po meni realnije,tj izglednije ovo prvo, ukoliko uopće dođe do rekonstrukcije.
Iako, počelo se nešto spominjati i po hrvatskim medijima, sinoć na dnevniku je bilo riječi o ovome, kao i danas u Jutarnjem gdje Sulejman veličanstveni Tihić neće dozvoliti treći entitet, aktivirat će čovjek sve mehanizme vlasti, kaže.

Malo su se preračunali.
Gle, ukoliko žele nešto održivo neke općine (tipa Breza i Visoko, a bome i Žepče i Usora) bi trebale promjeniti županiju.
Nama odgovara i mjenjanje granica nekih općina. Vidjet ćemo.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 08:58 

usora i zepce nisu sporni. nikakve enklave to nisu. hercegbosanske eksklave, jer granice sa susjednom drzavom RS

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 09:03 

Glupo je uopće i tražiti hrvatski entitet ako njim ne mislite pokriti barem 90% Hrvata (iliti cirka 400.000 ljudi), i sve mjesne zajednice sa više od 3.000 Hrvata. Sve ostalo nije nikakav "kompromis" nego uvod u unutarhrvatske podjele i mržnju koja nikad neće zacijeliti.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 09:28 

licanhh je napisao/la:
usora i zepce nisu sporni. nikakve enklave to nisu. hercegbosanske eksklave, jer granice sa susjednom drzavom RS

Točno.
Uostalom, Žepče ima prisnije odnose s RS nego s muslimanskim općinama istočno.

Zamisli beobrazluka muslimanskog, oni bi hrvatske općine raspoređivali a ne žele dat nijednu u kojoj su oni većina u RS ili hrvatski entitet.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2012, 10:04 

Ministry of Sound je napisao/la:
Glupo je uopće i tražiti hrvatski entitet ako njim ne mislite pokriti barem 90% Hrvata (iliti cirka 400.000 ljudi), i sve mjesne zajednice sa više od 3.000 Hrvata. Sve ostalo nije nikakav "kompromis" nego uvod u unutarhrvatske podjele i mržnju koja nikad neće zacijeliti.

Robbie MO je napisao/la:
licanhh je napisao/la:

Točno.
Uostalom, Žepče ima prisnije odnose s RS nego s muslimanskim općinama istočno.
Zamisli beobrazluka muslimanskog, oni bi hrvatske općine raspoređivali a ne žele dat nijednu u kojoj su oni većina u RS ili hrvatski entitet.

Slažem se.
I s jednim i s drugim :herceg_bosna

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 2572 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 103  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: hoblatopla i 44 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: