|
|
Stranica: 7/28.
|
[ 685 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan, previše kjafirskih imena Postano: 29 kol 2023, 17:50 |
|
|
weasel je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Ne mogu pohvatati, je li vaš ili srpski kralj, odlučite se  To što ne svhačaš prirodu Tvrtkove vladavine samo govori koliko ne pripadate Euorpi. Kod nas europljana je bilo sasvim normalno da jedan vladar vlada s više kraljevina, naroda i kneževina. Francuska dinastija Anžuvinaca je tako u jednom trenutku vladala Mađarskom i Hrvatskom istovremeno u personalnoj uniji. Stuarti su vladali Škotskom i Engleskom, Habsburzi Austrijom i Španjolskom. Pa su tako Kotromanići djelovima Hrvatske, Srbije i Bosne. Ali Vi znate samo za Sultane, Umete, ein folk ein reich eine glaube i tako to... Fino mu objasni da su papine krune u katolika nesta kao muslimansko bratstvo bakiru!
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan, previše kjafirskih imena Postano: 29 kol 2023, 17:50 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 39464 Lokacija: Gl. grad regije
|
Eminencija je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la:
Mi smo potomci Tvrtka, BOSANSKOG/BOŠNJAČKOG kralja, nastavljamo njegovati, čuvati i baštiniti bošnjački identitet i ideju bosanske države.
KO STE VI ŠTA HOĆETE U BIH KAKVE SU TO TUĐINSKE ZASTAVE KOJIM MAŠETE
Mi smo oni kopile jednio tursko što se drže svake riječi bana tvrtka i prenosimo to na svoju djecu,upijamo s majcinim mlikom!! Kaže imao ideju bosanske države, pa koliko vidim i nije. Više je ujedinio ove naše s-h zemlje što i EU i Čović (Tvrtko ovijeh dni) upravo rade. Mislim da im se pravi Tvrtko ne bi svidio.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 17:51 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Mislim da se Tvrtko okrene u grobu svaki put kad ga nazovete nekakvim srpskim ili hrvatskim kraljem. Pa tako su mu se i djeca zvala 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hadzi Mustafa Aganlic
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 17:55 |
|
|
|
Na kraju i sami priznaju da je spomenik "metnut" tu eto samo da "nervira Dodika".
Oni se sa povijescu sprdaju, svojom, koje ni nemaju. Spomenik je tu da "mase Dodiku".
Ima li ista kod muslimana sto je "dublje" od sibicarske dnevne politike. Osim islama.
_________________ „Ako ti, Alija, išta nude, komad zemlje, ti uzmi. I meni su nudili, pa nisam htio, hoću sve. Na kraju sam ostao bez ičega“ - Jaser Arafat
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zviezda Granda
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 17:55 |
|
|
|
Rodila ga Hrvatica majka.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan, previše kjafirskih imena Postano: 29 kol 2023, 17:57 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: krstjanin je napisao/la:
Vi ste u paradoksu zapravo (kao i u sveme). To ne postoji nigdje u svijetu tako da ne mozes ni objasniti osim "snazan muslimanski identitet" Nigdje u svijetu ne postoji spomenik kralju koji se borio protiv nekoga, a taj netko preko puta istoga stomenika ima dzamiju koja se naziva careva. Kontas paradoks. Odnosno komedija bi to nazvao svak normalan. Ali vama je komedija normalna
Da li Francuzi danas s matraju i Galiju i Rimsko carstvo svojim naslijeđem? Oni su nastavak komada rimske drzave koja nije tila podpast pod sveto rimsko carstvo!! Nissu oni prihvatili vjeru tenglija ili kako se vec hunski bog zove,niti njihove rune,niti sjedit na podu i jest ko konjine! Oni jesu romani,potomci romana a vi niste potomci nikakvog bosanskog plemstva nego fukara iz okolnih zemalja koja se odrekla jezika,vjere i kulture bosanske banovine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 17:59 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: weasel je napisao/la: Čovjek bi se zgrozio da ga nekakvi potomci Turaka i sluge sotone svojataju. Tvrtko je bio pošten katoliban, kao i svi krščanski vladari Bosne.  Je li svijet nastao sa kršćanstvom, jesu li ovdje bili neki drugi prije toga, šta bi oni rekli za krst koji im je nametnut. Da li jedno drugo isključuje. Rekli bi da su im misionari donjeli križ! Ko je prihvatio križ nastavio je molit slavenski,izgledat slavenski,zivit slavenski,imat slavenske drzavotvorine,nije se jebo sa sicilijancima Nije ni stare bogove ni legende izgubio,sve je to inkorporirano u krscanstvu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan, previše kjafirskih imena Postano: 29 kol 2023, 18:01 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la:
Mi smo potomci Tvrtka, BOSANSKOG/BOŠNJAČKOG kralja, nastavljamo njegovati, čuvati i baštiniti bošnjački identitet i ideju bosanske države.
Uobičajeno mišljenje je da ste vi potomci izdajica bosanskog kralja, koji su se priklonili agresoru i izdali državu u korist Osmanskog carstva. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1660 of 2558 - 64.89%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:05 |
|
|
|
Molim banajte ove koji izjednačavaju pojmove bosanski/bosnjacki. To je najnovija fora islamista iz Sarajeva koja ne smije prolaziti.
_________________ BiH je turd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hroboatos
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan, previše kjafirskih imena Postano: 29 kol 2023, 18:06 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Tvrtko se nikad nije potpisivao kao "bosanski kralj", to je još jedan falsifikat.
Najprije se potpisivao kao "kralj Srbljem, Bosni, Primorju itd.", a kasnije kao "kralj Raške, Bosne, Dalmacije, Hrvatske i Primorja" Znači i titula je falsificirana. Na ovo bi se Srbi mogli jako buniti, jer je čovjeku titula doslovce bila "Kralj Srba i Bosne", a spomenik stoji ispred Predsjedništva. Izbacivanje "Kralj Srba" se može smatrati kao provokacija, kao i izbacivanje "Stjepan", što je vrlo religiozno katoličko ime. Nije nikakvih Srba, nego Srbljem, a što znači "Srbije" (tehnički, ni to nije točno, jer je vladao uskim pojasem zapadne Srbije). Srbija kao pojam u slavenskom jeziku ne postoji u tom obliku u to doba, nego jedino latinskom kao Servia. U slavenskom to su Srblji, ime za zemlju. I to je ime na prvom mjestu intitulacije, budući da je Tvrko kao osvajač zauzeo tu zemlju koja je imala onda veći prestiž od Bosne, a bila se raspala na više feuda. Prije osvojenja dijela Srbije Tvrtko nema nikakve Srblje u naslovu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:09 |
|
|
weasel je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la:
Je li svijet nastao sa kršćanstvom, jesu li ovdje bili neki drugi prije toga, šta bi oni rekli za krst koji im je nametnut. Da li jedno drugo isključuje.
Naravno da nije, ali i bez tog vjerskog faktora vi ste opet uljez. Hrvati su živjeli svoji na svome od Drine do mora prije dolaska anatolijskih čobana. tj. Turaka. Vi bi pored živih Hrvata, bioloških nasljednika srednjovjekovnih Bosanaca , pravih vlasnika ove zemlje glumili da ste tu došli prije nas. Nikakvih autohtonih običaja, simbola, narodnjih nošnji nemate, sve su vam turci dali dok ste jezik posudili od nekadašnje braće Hrvata i Srba. Razlika banalna ali malo tko je pravilno percipira. Potpuno smo suprotni. @Mujo Znaci mi smo ovdi dosli u krscansku europu i tu smo se pokrstili i europeizirali a vama su truci došli na vaše krščansko i europsko tlo pa su vas p0turčili.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:11 |
|
|
krstjanin je napisao/la: weasel je napisao/la: Naravno da nije, ali i bez tog vjerskog faktora vi ste opet uljez. Hrvati su živjeli svoji na svome od Drine do mora prije dolaska anatolijskih čobana. tj. Turaka.
Vi bi pored živih Hrvata, bioloških nasljednika srednjovjekovnih Bosanaca , pravih vlasnika ove zemlje glumili da ste tu došli prije nas.
Nikakvih autohtonih običaja, simbola, narodnjih nošnji nemate, sve su vam turci dali dok ste jezik posudili od nekadašnje braće Hrvata i Srba.
To je ono sto on ne shvaca. Da mu ne daje pravo samo to sto se odlucio zvati bosancem uistinu biti bosanac jer ni po cemu to nije. On je turcin po svemu osim po jeziku (a i to napola jer sve vise koristi turcizme cak i di nisu postojali) To je kao da se ja proglasim njemcem ali ne drzim ni jednu njemacku tradiciju niti ista slicno. Vec kazem hrvatska tradicija je zapravo njemacka. Kakav sam ja onda njemac? Samo takav sto zivim u njemackoj i sto sam se sam proglasio njemcem Pa u britaniji se vise imigranata muslimana izjasnjava britanac nego domorodaca :) Nije o prvi slucaj sa muslimanima,imas i egipat,tamo vjerojatno islamizirani egipcani također slave invazorsku vojsku.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:13 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Stvar s islamom je što u potpunosti zatire prethodne kulture.  Stoga za muslimane nema inkluziviteta kultura. ma tooo tot se ba ništa međusobno neiskljucuje !
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:19 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: btw niko i vama ne brani da postavite spomenik Tvrtku, da mašete ljiljanima i tako to.
Ali vi ste se odlučili da slavite neke strane vladare i da mašete nekakvim kockicama.
Što vam se nogometni klub zove NK Zrinjski a ne NK Kotromanić. Strane šahovnice I kotromanici i zrinski imaju grb onoga ko je kralj hrvata od pape blagoslovljen( kjafirsko muslimansko bratstvo) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:20 |
|
|
 Licil vam tvrtko po fizionomiji vise na srba,hrvata ili bošnju?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:22 |
|
|
|
Muslimani su dizanjem spomenika ovom veličanstvenom kebab removeru prvenstveno posrali sami po sebi i po žrtvama tadašnjeg dženosajda koje je Tvrtko porokao. Nevjerovatna doza autošovinizma. I sve to da bi dokazali nemoguće. Jezivo
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
| Vrh |
|
 |
|
hoblatopla
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:23 |
|
|
|
Ja ne znam zasto i raspravljati s ovih par po.tu.rica. Znaju i oni sami da su pot.uri.ce. Samo ovdje glume...
_________________ BiH je turd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:24 |
|
|
Bošnjak_007_ je napisao/la: Vi budale nikako da razgraničite jednu stvar. Vjera i nacija nisu isto. Ako ja imam brata koji pređe na katoličanstvo i svojoj djeci daje imena koja su karakteristična za tu vjeru jel to znači da ja poslije nemam brata, da mi nismo rod i da ta njegova djeca meni nisu rod? Strašno kakvi retardi ovdje pišu i traže utjehu u pričama o događajima od prije 600-700 godina. Kao kad bi se Egipćani odrekli piramida. Treba znači sve faraone spaliti, Sfingu srušiti. Znači Grci period kad nisu bili pravoslavci trebaju odbaciti. Ej ljudi se čak ni mitologije ne odriču, osporavali Makedoniji Aleksandra Velikog, ime i prošlost a gle čuda tada nisu bili pravoslavci. Italijani trebaju sve vezamo za Rim odjebat i spaliti. Englezi svu prošlost trebaju zatrazi prije dolaska Kršćanstva/Katoličanstva/Protestantizma. Au kakvi krampi ovdje ima. Vjera i narodnost su onda bile isto. Zašto misliš da su bosnjani one koji se preimenuju u mujo pa prestanu jest svinju pa pocnu jest sa poda,pa zamotaju glave u lancune ko debili zvali turcima?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:27 |
|
|
Bošnjak_007_ je napisao/la: Vi budale nikako da razgraničite jednu stvar. Vjera i nacija nisu isto. Ako ja imam brata koji pređe na katoličanstvo i svojoj djeci daje imena koja su karakteristična za tu vjeru jel to znači da ja poslije nemam brata, da mi nismo rod i da ta njegova djeca meni nisu rod? Strašno kakvi retardi ovdje pišu i traže utjehu u pričama o događajima od prije 600-700 godina. Kao kad bi se Egipćani odrekli piramida. Treba znači sve faraone spaliti, Sfingu srušiti. Znači Grci period kad nisu bili pravoslavci trebaju odbaciti. Ej ljudi se čak ni mitologije ne odriču, osporavali Makedoniji Aleksandra Velikog, ime i prošlost a gle čuda tada nisu bili pravoslavci. Italijani trebaju sve vezamo za Rim odjebat i spaliti. Englezi svu prošlost trebaju zatrazi prije dolaska Kršćanstva/Katoličanstva/Protestantizma. Au kakvi krampi ovdje ima. egipcani se egiptom busaju ko vi tvrtkom a oko piramida bacaju smece i seru govna. I onda vi bosnje niste slicniji njima nego nama Evo nas covik se nasnimo smeca po egiptu i balihluka u 4 nastavka :)
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Hagresor je napisao/la: Muslimani su dizanjem spomenika ovom veličanstvenom kebab removeru prvenstveno posrali sami po sebi i po žrtvama tadašnjeg dženosajda koje je Tvrtko porokao. Nevjerovatna doza autošovinizma. I sve to da bi dokazali nemoguće. Jezivo Fatih Mehmed Osvajač Tvrtko Kebab Remover
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:28 |
|
|
Bošnjak_007_ je napisao/la: daramo je napisao/la: Teorija islam prije islama i protestantizam prije reformacije. Mujo imo ba svoju Crkvu prije Engleza  Nije imo Mujo nego je ta crkva bila prisutna na ovom tlu. Uostalo zar je bitno šta vi kažete za našu historiju? Mi svoj pravac tjeramo i drago mi je što vas Tvrtko boli. Čim se ovoliko prašine podiglo. Prošlo je vrijeme kad su Hrvati i Srbi pisali historiju Bosne i Bošnjaka kako jednima i drugima odgovara. Nepiše nitko svoju povjest nego nacionalnu fantaziju Svijet piše povjest a zna se sta svijet pise cija je bosna!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:30 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Podržavamo da i vi gradite spomenike bošnjačkim vladarima i da se prihvatite svoj bošnjački a odbacite tuđinski, strani, uvezeni "srpski" i "hrvatski" identitet. Insalah! Mi se napodizali,naispisali,nasnimali 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:30 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 91153 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Tvrtko se u pismu Trogiranima hvali prvim genocidom nad "Bošnjacima".
Nad islamiziranom populacijom istočne Bosne koja je prva pala pod Turke, opet belaj u Podrinju.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac. Pomoći više nema. Rat 1992-1995 u BiH bio je prelijep, prirodan, remek djelo te generacije, i dobro je da se dogodio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:33 |
|
|
|
Po noci ga lolcina
Bolje nego da je neki turcin sultan, ili zlocinac iz zadnjeg rata,
Kad sdalije ili ratni veterani prodju pored zaboli ih stomak hahahahhahahahahahhahahahahhahahahahah
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Sa sarajevskog spomenika bosanskom kralju izbacili ime Stjepan i dio titule "Kralj Srba" Postano: 29 kol 2023, 18:33 |
|
|
Nebula je napisao/la: E jes vam teško pao jedan spomenik hahaha
Treba po jedan u svakom gradu dići :) da glupo je dolazit u sarajevo palit svijece i molit za kralja moze to i blize
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 54 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|