|
|
Stranica: 5/13.
|
[ 325 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
teranova
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 18 ožu 2010, 21:57 |
|
|
Nisi ti hrvatski zrinjski, ti si džamijski golub.
|
|
Vrh |
|
 |
Uskok
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 16:23 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2009, 02:57 Postovi: 1388 Lokacija: Hrvatska republika Herceg Bosna
|
Citat: Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentarnoj skupštini BiH predložit će na usvajanje deklaraciju o osudi genocida Turske nad Jermenima, najavio je danas lider te stranke Milorad Dodik. Dali ce Hrvatske stranke a smatram da bi trebale podrzati usvajanje ove dekleracije? I da li ce Bosnjacke stranke povuci pitanje nacionalnoga interesa?
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 16:28 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Uskok je napisao/la: Citat: Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentarnoj skupštini BiH predložit će na usvajanje deklaraciju o osudi genocida Turske nad Jermenima, najavio je danas lider te stranke Milorad Dodik. Dali ce Hrvatske stranke a smatram da bi trebale podrzati usvajanje ove dekleracije? I dali ce Bosnjacke stranke povuci pitanje nacionalnoga interesa? Fantastična ideja, mogli bi mi krenut sa nekom peticijom?
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 16:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 84669 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Fantastično. Mi suosjećamo s Armenima jer su ih Turci unakazili i unazadili kao i nas u BiH. Na ovom forumu se 96% uzjasnilo da smatra je Turska jest izvršila genocid nad Armenima.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 16:43 |
|
|
Podržavam. Možda bi trebalo proširiti i na Balkan, jer smo i mi žrtve viševekovne okupacije.
|
|
Vrh |
|
 |
atan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 16:58 |
|
|
Uskok je napisao/la: Citat: Poslanici Saveza nezavisnih socijaldemokrata u Parlamentarnoj skupštini BiH predložit će na usvajanje deklaraciju o osudi genocida Turske nad Jermenima, najavio je danas lider te stranke Milorad Dodik. Dali ce Hrvatske stranke a smatram da bi trebale podrzati usvajanje ove dekleracije? I da li ce Bosnjacke stranke povuci pitanje nacionalnoga interesa? znači,nema od deklaracije ništa ako bošnjaci ne prihvate? teranova je napisao/la: Podržavam. Možda bi trebalo proširiti i na Balkan, jer smo i mi žrtve viševekovne okupacije. de stara prvo podrži osudu onog što su tvoji napravili prije 20 godina.
_________________ R.I.P. Sic
|
|
Vrh |
|
 |
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 17:32 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43721 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
atan je napisao/la: Uskok je napisao/la: Dali ce Hrvatske stranke a smatram da bi trebale podrzati usvajanje ove dekleracije?
I da li ce Bosnjacke stranke povuci pitanje nacionalnoga interesa?
znači,nema od deklaracije ništa ako bošnjaci ne prihvate? teranova je napisao/la: Podržavam. Možda bi trebalo proširiti i na Balkan, jer smo i mi žrtve viševekovne okupacije. de stara prvo podrži osudu onog što su tvoji napravili prije 20 godina. Trebali bi predložiti u paketu 1. Osuda genocida u Srebrenici 2. Osuda turskog genocida nad Armenima 3. Zabrana feredži Sve u paketu kao jedan zakon, ide se na sve ili ništa. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 17:36 |
|
|
Seča knezova 1804. još čeka na osudu i prigodnu deklaraciju. Tada je ubijeno sto najviđenijih Srba. Karađorđe je srećom umakao.
|
|
Vrh |
|
 |
teranova
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 17:44 |
|
|
Što jes, jes. Obojica sad imaju velike i lepe ulice u BG. Pošteno.
|
|
Vrh |
|
 |
Frankopan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 18:02 |
|
|
Nad Armenima? A sto je sa genocidom nad Hrvatima u BIH?
|
|
Vrh |
|
 |
josi
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 18:19 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Kako to mislis da nikog ne zanima? Mene prvog zanima za vrijeme ovog proslog i za vrijeme i poslije turskog dolaska. Pa sto Dodik kaze nek se zna o genocidu ko je dozivio i gdje. 
|
|
Vrh |
|
 |
atan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 18:39 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Trebali bi predložiti u paketu 1. Osuda genocida u Srebrenici 2. Osuda turskog genocida nad Armenima 3. Zabrana feredži Sve u paketu kao jedan zakon, ide se na sve ili ništa.  Znači, da bi se nama Bošnjacima priznala Srebrenica kao genocid ,mi moramo činiti ustupke i osuđivati nešto s čim nemamo nikakve veze.Neka hvala.Mi znamo da je bio genocid ,znače i generacije bošnji poslije mene,bez kojih se ništa neće moći dogovoriti u ovoj državi,pa drugi neka razmisle s kim je bolje ono po kafanski,bit dobar.Il s nekakvim Armenima ili s Bošnjacima. A kako sam razumio, Bošnjaci bez problema mogu oboriti i inicijativu o armeniji,te o feređama,što me veoma raduje.
|
|
Vrh |
|
 |
totem
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 18:47 |
|
Pridružen/a: 14 sij 2010, 19:33 Postovi: 4134 Lokacija: Capica curica kaze Tetovo
|
atan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Trebali bi predložiti u paketu 1. Osuda genocida u Srebrenici 2. Osuda turskog genocida nad Armenima 3. Zabrana feredži Sve u paketu kao jedan zakon, ide se na sve ili ništa.  Znači, da bi se nama Bošnjacima priznala Srebrenica kao genocid ,mi moramo činiti ustupke i osuđivati nešto s čim nemamo nikakve veze.Neka hvala.Mi znamo da je bio genocid ,znače i generacije bošnji poslije mene,bez kojih se ništa neće moći dogovoriti u ovoj državi,pa drugi neka razmisle s kim je bolje ono po kafanski,bit dobar.Il s nekakvim Armenima ili s Bošnjacima. A kako sam razumio, Bošnjaci bez problema mogu oboriti i inicijativu o armeniji,te o feređama,što me veoma raduje. Za armene, da, mogu oborit. Ali sto se tice feredza, ako dodje do referenduma, nisam nesto siguran. I po tebi, oko milijun pobijenih, nije genocid, a 7000 pobijenih,jeste genocid. E pa da znas, sa ovakvim razmisljanjem, necete daleko otic. Mada ja znam, sto muci vas. Kako ce Turska, majka vase cerica, reagovati. I da znas, to u srebrenici, bio je pokolj, a ne genocid. Genocid je holokaust, ovo sa armenima, sa indijancima i t.d.
_________________ Gospodja ministarka, gdje li sam je vidio...Obozavam tu komediju, osobito kada je Seka Sabljic glumi.
|
|
Vrh |
|
 |
atan
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 19:10 |
|
|
totem je napisao/la: Za armene, da, mogu oborit. Ali sto se tice feredza, ako dodje do referenduma, nisam nesto siguran. I po tebi, oko milijun pobijenih, nije genocid, a 7000 pobijenih,jeste genocid. E pa da znas, sa ovakvim razmisljanjem, necete daleko otic. Mada ja znam, sto muci vas. Kako ce Turska, majka vase cerica, reagovati. I da znas, to u srebrenici, bio je pokolj, a ne genocid. Genocid je holokaust, ovo sa armenima, sa indijancima i t.d. e ba,kad od prve ne razumiš komentar pročitaj drugi,pa i treći put.aj živio 
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 20:11 |
|
|
Ne znam samo što bi se dobilo natezanjem s Turskom oko Armenaca...
|
|
Vrh |
|
 |
josi
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 22:01 |
|
Pridružen/a: 03 sij 2010, 21:19 Postovi: 780 Lokacija: HercegBosna
|
Probaj malo da razmislis zasto. Mislim da zele koliko toliko da uniste zelju turske da se mijesa u bih. A ujedno da im stave do znanja da srbi nisu zaboravili vrijeme Turske i sta su napravili sa njihovom (srpskom) bracom Armencima Mislim da srbi odma na pocetku zele da omeksaju tursku.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 22:52 |
|
|
mateb je napisao/la: dudu je napisao/la: teško, jer se Nahčevan nadovezuje na etnički azerski teritorij u Iranu.
Opet, nije ista država, jebi ti to. Ma naravno, ništa u realnosti od toga. Nešto se sad Rusi i Turci međusobno približavaju pa bi to moglo dovesti do nekakvog rješenja. I jedno i drugo armensko Nahičevan, noin grad... A Azeri u Iranu su turcizirani perzijanci, u principu po porijeklu nemaju veze s ovim sjevernima.
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 22:54 |
|
|
josi je napisao/la: Probaj malo da razmislis zasto. Mislim da zele koliko toliko da uniste zelju turske da se mijesa u bih. A ujedno da im stave do znanja da srbi nisu zaboravili vrijeme Turske i sta su napravili sa njihovom (srpskom) bracom Armencima Mislim da srbi odma na pocetku zele da omeksaju tursku. Time ćeš tu želju samo pojačati...
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 23:15 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38653 Lokacija: Gl. grad regije
|
mateb je napisao/la: Ne znam samo što bi se dobilo natezanjem s Turskom oko Armenaca... Lijepo je rekao Tadić da je na srpskim političarima u BiH da amortiziraju "Srebrenicu"... I prob'o sa Jasenovcem pa vidio da nije oportuno pa sad sa Armencima... Sreća pa i ovdje ima dovoljno saveznika umjesto da se neko sjeti da na osnovu toga i aneksa 7 traži prekompoziciju RS-a, u istočnoj Bosni za Muslimane a za nas u Posavini... Ali što će i nama i crvenozelenima pamet kad se možemo čuturit preko Armenaca i Turaka uz podršku iz B. Luke...
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 23:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mateb je napisao/la: Ne znam samo što bi se dobilo natezanjem s Turskom oko Armenaca... Lijepo je rekao Tadić da je na srpskim političarima u BiH da amortiziraju "Srebrenicu"... I prob'o sa Jasenovcem pa vidio da nije oportuno pa sad sa Armencima... Sreća pa i ovdje ima dovoljno saveznika umjesto da se neko sjeti da na osnovu toga i aneksa 7 traži prekomoziciju RS-a, u istočnoj Bosni za Muslimane a za nas u Posavini... Ali što će i nama i crvenozelenima pamet kad se možemo čuturit preko Armenaca i Turaka uz podršku iz B. Luke... ajde brate kod tebe se svaka teme sveda na isto 
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
 |
mateb
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 23:18 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: mateb je napisao/la: Ne znam samo što bi se dobilo natezanjem s Turskom oko Armenaca... Lijepo je rekao Tadić da je na srpskim političarima u BiH da amortiziraju "Srebrenicu"... I prob'o sa Jasenovcem pa vidio da nije oportuno pa sad sa Armencima... Sreća pa i ovdje ima dovoljno saveznika umjesto da se neko sjeti da na osnovu toga i aneksa 7 traži prekomoziciju RS-a, u istočnoj Bosni za Muslimane a za nas u Posavini... Ali što će i nama i crvenozelenima pamet kad se možemo čuturit preko Armenaca i Turaka uz podršku iz B. Luke... Moje pitanje se odnosilo na Hrvate. Što Hrvati BiH dobivaju čačkanjem po tome? Odgovor: Ništa.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 23:28 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 38653 Lokacija: Gl. grad regije
|
Ma pusti ih mate vidiš da ih nekad ponese pa uživaju... K'o ja kad popijem pa se svašta ženi nagovorim a ona samo kima glavom i govori: Ja, ja, kako da ne... Pa sutradan cijelu kuću posaugam 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 23:37 |
|
|
mateb je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Lijepo je rekao Tadić da je na srpskim političarima u BiH da amortiziraju "Srebrenicu"...
I prob'o sa Jasenovcem pa vidio da nije oportuno pa sad sa Armencima...
Sreća pa i ovdje ima dovoljno saveznika umjesto da se neko sjeti da na osnovu toga i aneksa 7 traži prekomoziciju RS-a, u istočnoj Bosni za Muslimane a za nas u Posavini...
Ali što će i nama i crvenozelenima pamet kad se možemo čuturit preko Armenaca i Turaka uz podršku iz B. Luke...
Moje pitanje se odnosilo na Hrvate. Što Hrvati BiH dobivaju čačkanjem po tome? Odgovor: Ništa. To pitanje je nedavno aktuelizovano u svetskoj javnosti. Nema tu nikakvog dobitka i gubitka, ni kod koga.. Moglo bi da se obrne: A šta to Bošnjaci gube osudom tog čina?
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
sotto voce
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 23:39 |
|
|
Real gone je napisao/la: mateb je napisao/la: Moje pitanje se odnosilo na Hrvate. Što Hrvati BiH dobivaju čačkanjem po tome?
Odgovor: Ništa.
To pitanje je nedavno aktuelizovano u svetskoj javnosti. Nema tu nikakvog dobitka i gubitka, ni kod koga.. Moglo bi da se obrne: A šta to Bošnjaci gube osudom tog čina? pa samo im treba još da se posvađaju s turcima 
_________________ "1+1=2"
|
|
Vrh |
|
 |
Real gone
|
Naslov: Re: SAD: Turska je pocinila genocid nad Armenima Postano: 06 tra 2010, 23:44 |
|
|
sotto voce je napisao/la: Real gone je napisao/la: To pitanje je nedavno aktuelizovano u svetskoj javnosti.
Nema tu nikakvog dobitka i gubitka, ni kod koga..
Moglo bi da se obrne: A šta to Bošnjaci gube osudom tog čina?
pa samo im treba još da se posvađaju s turcima   Nemoj tako, vidiš da Junuz kaže da su talibanija i turčenje minorne i nebitne pojave, koje nestaju sve više na krilima "bosanstva". 
_________________ http://farm3.static.flickr.com/2158/217 ... 8538_b.jpg
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|