|
|
Stranica: 7/7.
|
[ 162 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
potocnj
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 02 pro 2025, 22:23 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10433 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Dobro sad, ako srbi kupe plin preko hrvatske LNG konekcije, što će onda naši muslimani, tko će njih grijati?
Pod pretpostavkom da se odnosi rusa i srba zamrznu pa da srbi ne budu voljni ni pustiti tranzit. EU već vrši pritisak...
Mislim da je svako muslimansko kućanstvo kod nas koje je prešlo s ćumura na plin grdno pogriješilo.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 01:00 |
|
|
Za Srbe je sve "presedan". Oni se po pravilu ne žale glasno zbog čega imaju sankcije, nego im je "kriv" onaj tko ne želi biti optužen da ih krši, a u to spada i zaobilaženje sankcija, za koje oni smatraju da je "logično". Muljanje u Srbiji jeste uistinu logično. Zato i jesu u ovakvoj situaciji sa svojim "normama". Citat: Nekadašnji pomoćnik ministra za naftu i gas i profesor energetske bezbednosti Petar Stanojević
Govoreći o tome kakva je logika kompanije Janaf iz Hrvatske, koja je odbila da isporuči sirovu naftu za državne rezerve, Stanojević kaže da tu ne vidi nikakvu logiku.
“Ovo je, čak mi se čini, jedan od najopasnijih presedana u celoj ovoj priči, jer sada neko uvodi neka nova pravila. Državne rezerve, odnosno obavezne rezerve nafte, sada su pod kapom Ministarstva energetike, odnosno Uprave za rezerve energenata, koji ima pravo, kao državni organ, po zakonu, da uvozi i derivate i naftu. Ako sada neki tamo dodatni organ u nekoj drugoj državi smisli da to ne treba da postoji, da ne treba da dozvoli da taj organ uvozi naftu, onda je to uvođenje nekih potpuno novih pravila ili da kažem još gore, rušenje svih pravila evropskih i ostalih normi po kojima smo mi ove naše zakone i pravila napravili”, napominje Stanojević. /rts
Srpska logika je Alijina u nekoj formi: "ovo nije naš rat". Citat: Šta je američka, šta ruska, a šta naša logika Predsednik Vučić je juče rekao kako ne razume šta je američka logika i šta je logika OFAK-a, a na pitanje da li on razume koja je logika, Stanojević kaže da je ne vidi.
“Ja druge neke logike, sem ratne logike, ne vidim. Mislim, i sa ruske i sa američke strane. Praktično, mi smo u ratu i sad upotreba svih oružja je dozvoljena. I nećemo popustiti nigde dok god budemo mogli da ne popustimo nigde. Mislim, tako to obično i biva u ratovima”, dodaje Stanojević.
Ukazuje da niko ni sa ruske ni sa američke strane ne popušta i da je to verovatno njihova logika.
Na pitanje šta je onda naša logika sa čekanjem 50 dana, Stanojević kaže da naša logika mora biti malo drugačija od njihove.
“Mi moramo da zaštitimo svoje tržište i svoje stanovništvo. Jednostavno, bez toga ne možemo. A naša logika je da probamo da ne pokvarimo odnose ni sa jednom ni sa drugom stranom. Ako smo se našli već na vetrometini, bar da nas taj vetar ne odnese skroz, nego da probamo da nas vetar ne odnese, da ostanemo na svojim nogama, koliko god duže možemo”, poručuje Stanojević. /rts
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 01:36 |
|
|
|
Novem se potrbušio i smišlja scenarije propasti Srbije
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 02:05 |
|
|
|
Hm, evo Mađarska i Slovačka nikako da se odupru pritisku iako su članice EU i dobivaju brojne benefite. Pokušavaju sve da što duže dobiju ruski plin. U Srbiji se ponašaju kao da su enklava koja ne mora ničija pravila da poštuje. Onda su trebali i službeno da proglase neutralnost, ne da je glume. Zato ih Rusi tako i tretiraju. Razvlače ih da vide dokle će ta igranka da potraje. Sa svim posljedicama, pa i za opstanak Vučića.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 11:35 |
|
|
Sanjariš Karabaja. Srbi su ozbiljan narod, a Srbija faktor na Balkanu. Trebamo ih da vas stisnemo, da budete dobri i poslušni. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 15:59 |
|
|
|
Srbi i srbija su kurcina na biciklu. Niko nije šamaran i ponižavan kao dotični zadnjih 25 godina. Hehe
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 17:03 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Srbi i srbija su kurcina na biciklu. Niko nije šamaran i ponižavan kao dotični zadnjih 25 godina. Hehe A čuj, ima i tu istine. Njima su razvlačili 25 godina što su vama namlatili u 4 godine.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 19:57 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: Srbi i srbija su kurcina na biciklu. Niko nije šamaran i ponižavan kao dotični zadnjih 25 godina. Hehe Ha gledaj čak bi se i složio, ali zaboravljaš da su oni šamarali od '90-'99 Srbija dakle izvorna država - prisvojila je Vojvodinu koja nikad nije bila njihova - prisvojili su Kosovo i Metohiju, sad je to nekakav neriješen status, di će opet oni tražit nešto da pristanu na kompromis sa Šiptarima - dobili su pola Bosne, pa čak i dio Hercegovine koja nikad nije bila srbska - situacija u Crnoj Gori je Li-La i tamo imaju realne šanse dobit barem nešto Realno od ideje Velike Srbije, ostvarili su barem Srednju Srbiju il Proširenu Srbiju ili kako god to već oćeš zvat!? Niste ni vi muslimani loše prošli... Najgore smo prošli mi Hrvati bez ikakve sumnje. Pobjednici rata, a morali su pustit Crnoj Gori dio mora, Srbiji dio Dunava, Sloveniji dio Savudrijske Vale...
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 04 pro 2025, 20:51 |
|
|
Brane je napisao/la: Bošnjak...007 je napisao/la: Srbi i srbija su kurcina na biciklu. Niko nije šamaran i ponižavan kao dotični zadnjih 25 godina. Hehe Ha gledaj čak bi se i složio, ali zaboravljaš da su oni šamarali od '90-'99 Srbija dakle izvorna država - prisvojila je Vojvodinu koja nikad nije bila njihova - prisvojili su Kosovo i Metohiju, sad je to nekakav neriješen status, di će opet oni tražit nešto da pristanu na kompromis sa Šiptarima - dobili su pola Bosne, pa čak i dio Hercegovine koja nikad nije bila srbska - situacija u Crnoj Gori je Li-La i tamo imaju realne šanse dobit barem nešto Realno od ideje Velike Srbije, ostvarili su barem Srednju Srbiju il Proširenu Srbiju ili kako god to već oćeš zvat!? Niste ni vi muslimani loše prošli...Najgore smo prošli mi Hrvati bez ikakve sumnje. Pobjednici rata, a morali su pustit Crnoj Gori dio mora, Srbiji dio Dunava, Sloveniji dio Savudrijske Vale... Ako gledaš onu najnižu polazišnu točku koju stalno ponavljaju ("preživjeli smo"), onda je točno. Sve iznad toga je Sahara. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 06 pro 2025, 13:26 |
|
|
Zbog sankcija NIS-u zatvara se Gazpromova pumpa kod Ljubuškog. https://www.rtvbn.com/4085058/u-bih-zat ... kcija-nisu
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1652 of 2558 - 64.58%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 19 sij 2026, 18:05 |
|
|
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Brane
|
Naslov: Re: Sankcije NIS-u utječu i na BiH - Gazprom ne prima više plaćanje karticom! Postano: 19 sij 2026, 18:21 |
|
|
sejdo.komsoglu je napisao/la: Ministrica kaže glavno da nismo hrvatima prodali... e tugo moja.
_________________ JA SAM ZAGREB !!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|