|
|
Stranica: 3/34.
|
[ 840 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 13:55 |
|
|
|
Status quo je neodrživ, ali to ne znači da će se raspad dogodit za xy vremena
Pitanje je neriješenih nacionalnih pitanja i njihove održivosti Od početka je BiH federacija zalijepljena ljepilom za koje se čini da će se svaki čas odvojit jedno od drugog. Svakog dana zadnjih 30 godina se sluša da će se BiH raspast, no kao što vidimo BiH se još nije raspala
Pitanje je zašto? Zato što strani faktor još uvijek uspjeva održat sve tri strane na okupu. Pax Americana još uvijek vlada i na svako talasanje može odgovorit političkim sredstvima(OHR, ambasada, sudci) i sredstvima sile. Njima je u interesu održat kako takav balans moći da su svi istovremeno zadovoljni i nezadovoljni
Činjenica jest da je jedino ovaj strani faktor spajao sve tri strane. Nestankom stranog faktora, nestat će i BiH. Ali sumnjam da itko od nas želi zamišljat o tome i svemu što bi se moglo dogodit
Trenutno postoji više sukoba unutar BiH i stvari za koje se bore određeni narodi Muslimani - Žele svoju državu i da dobiju što je moguće veći teritorij. Bila to cjelovita BiH, Federacija ili što veća vlastita država. Srbi - žele se odvojit i pripojit Srbiji Hrvati - žele održat ovakvo stanje kad već nemaju mogućnost pripajanja RH ili zaokruživanja Velike Hrvatske
Granice će se svakako mijenjat u budućnosti i to je sigurnost Posebno rastom novih sila na svjetskoj sceni - Turska Kakav će ovo imat utjecaj na BiH u idućem stoljeću još nam je vidit
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 13:58 |
|
|
Haram je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Razlika je u tome što se HB forumaši ne bave zakuhavanjem, nego boljom budućnošću i razvojem konstruktivnih rješenja za uređenje odnosa među konstitutivnim narodima. Jok ne bave. Zato se redovno pisa po svakom konstruktivnom prijedlogu i svemu sto bi jacalo spregu izmedju nasih plemena. Samo cisti destruktivizam, separatizam, i drugi izmi sto smrde. Kojem konstruktivnom prijedlogu, to mi je promaklo?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1455 of 2558 - 56.88%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
estoyAqui
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 13:59 |
|
|
|
Mislim da će Amerika do daljnjeg imat utjecaj u ovom dijelu Europe, ali ga jačanje Turske svakako može rasklimat Srećom Turska ima veće ambicije prema nekim drugim državama(Albanija, Makedonija, Grčka), ali to ne znači da se neće umiješat u Bosanski lonac To se vrlo lako može dogodit, zato što će Muslimani sigurno tražit njihovu pomoć Al o tom potom Imamo cijelo stoljeće da vidimo Tursku, njen rast i utjecaj na širem Balkanu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Haram
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 14:55 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
Jok ne bave. Zato se redovno pisa po svakom konstruktivnom prijedlogu i svemu sto bi jacalo spregu izmedju nasih plemena. Samo cisti destruktivizam, separatizam, i drugi izmi sto smrde.
Kojem konstruktivnom prijedlogu, to mi je promaklo? Pa kad god ja nesto o Bratstvu i Jedinstvu nasih naroda i narodnosti itd., odma drvlje i kamelje po meni.
_________________ GAYPRIDE - SLAVA UKRAINI - SUPPORT IZRAILJ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:01 |
|
|
|
Pored alternativa raspad/rat nedostaje mnogo bezbolnija i mirnodopska opcija: samourušavanje / implodiranje.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Graničar18
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:07 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Haram je napisao/la:
Jok ne bave. Zato se redovno pisa po svakom konstruktivnom prijedlogu i svemu sto bi jacalo spregu izmedju nasih plemena. Samo cisti destruktivizam, separatizam, i drugi izmi sto smrde.
Kojem konstruktivnom prijedlogu, to mi je promaklo? Gradnja islamskog kulturnog centra na hrvatskoj zemlji u Mostaru npr.
_________________ Što nam prijete silom,pa neka izvole nisu Srbi turci,da alaha mole
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:17 |
|
Pridružen/a: 28 srp 2012, 23:08 Postovi: 22099 Lokacija: među zvijezdama
|
Bih i da se raspadne, Hrvati u Federaciji ne mogu prosperirati teritorijalno. Mislite da će vam neko odvaliti komad srednje Bosne, za koji tvrdite da ga držao HVO prije Dejtona?  A činite koliko % udjela u stanovništvu i rodjenih? Vi nemate kapacitet da uzmete demografski polovicu Mostara, i da bar jedan grad imate poklopljen preko 50.000 stanovnika. Nemojte se ljutiti, no smjehotresni ste u nastojanjima da ispušite teritorijalno, demografski i politički. Srbi imaju entitet i njihova nastojanja su mi i jasna. Kakav takav. Podijeljen na pola sa Brčko Znaci teritorijalno neodrživ i financijski ukopan. No dobro, Dodi je bitno da srbuje. On kamenje ne jede. Nego nejač. Vama se naprotiv zuri da postanete pogranična nacionalna manjina.  ili sto? Avioncici koje su kupili u HR će vam dati komad srednje Bosne i polovicu Mostara sa bosnjackinim življem? Šta fakat mislite? Svijet će Bošnje namiriti” vašim” komadom.
_________________ Sarajevo ljubavi moja! Слава Україні!
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:18 |
|
|
Haram je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Kojem konstruktivnom prijedlogu, to mi je promaklo?
Pa kad god ja nesto o Bratstvu i Jedinstvu nasih naroda i narodnosti itd., odma drvlje i kamelje po meni. Možda to ne vide kao konstruktivan prijedlog. Probali smo i nije ispalo konstruktivno nego destruktivno. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1455 of 2558 - 56.88%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:20 |
|
|
|
Nema zdravstvenih radnika a masa umirovljenika. Nema đaka. Nema radne snage za one grane gdje su potrebni. Od konobara, kopača, molera…do inžinjera i doktora. Manje pdv, manje poreza vodi do pada sustava Implozija. Samourušavanje. Krediti? Dokle?
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:22 |
|
|
|
Samourušavanje BiH. A opstanak Šumske i nastanak HB. Lol
Iz čega li crpite optimizam?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:27 |
|
|
Citat: Procenat Hrvata u rođenima SBK u periodu 2003-2011 iznosi 29,23% HPP za svih 9 razreda u SBK školska 2017/18-----31,40% smanjila se razlika na 2% Procenat Hrvata u rođenima SBK u periodu 2006-2014 iznosi 28,25% HPP za svih 9 razreda u SBK školska 2020/21-----27,30%  manje u školi nego u rođenima (razllika -1%) Procenat Hrvata u rođenima SBK u periodu 2009-2017 iznosi 27,43% HPP za svih 9 razreda u SBK školska 2023/24-----25,12%  manje u školi nego u rođenima (razlika -2,3%) Ovo je sa one čuvene teme o demografiji. Pa shodno gore napisanom od kolege Nebule: šta fakat mislite? Mislim ako je ovo relevantno. A jeste…
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:39 |
|
|
|
Trokutistan nema zaleđe. Ima odleđe, negdje tamo daleko. U Raškoj. U Srbiji i CG je to odleđe, nekoliko stotina km od pograničnog grada Zapadno Sa.
Rs i HB imaju svoje demografsko i nacionalno zaleđe.
Odleđe je Sunitska stvarnost. Ključ ima 34 prvašica. Na pr. Studenata u zapadnom Sa sve manje. Kao i doktora i medicinskih sestara. Kao i kopača raznih, na pr u rudnicima koji su na izdisaju
A odleđe je ne samo daleko. Već je ODLEĐE..
“I’ll cover your back” nije nešto - unatoč željama - što ulazi u sunitsku stvarnost. Ma čak ni u virtualnom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:42 |
|
|
Kakvo zaledje ima srednja Bosna kao enklava teritorijalno? Nikakvo. U srcu trokutistana. Sa ovim natalitetom. Vi možete zadržati teritorijalno zapadnu Hercegovinu. I dobiti kulturnu autonomiju nad tim dijelom. Pa opet pitanje, zašto želite biti sto prije pogranična nacionalna manjina? Zar vam nije bolje ovako sa velikim kolacem u odnosu na brojnost? Mislite da bi u FBiH vrijedio Švabin zakon da se Bosna raspadne? Fakat mislite da bi svijet pola teritorije dao Srbima a vama populaciji od 320.000 27% 
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:47 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3260 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 1
|
“Tokom hiljadugodišnje povijesti dokazalo se da je trajna samo Bosna i Hercegovina, sve drugo se mijenja kazao je Tihić na Kovačima.” Mudre rijeci rahmetli sulje,do 2030 moze jedino bit da Kosovo uđe i u UN,to im je jedini preostali korak. A o šumskoj  nema govora.
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:50 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2777 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
Mislim da nema ništa od raspada BiH. Hipotetski u skorije vrijeme, RS i kada bi se pokušala odvojiti spriječio bi to Zapad vjerojatno i sama Hrvatska. Dok god je aparati zvani Zapad drže na životu bit će i nje
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:53 |
|
Pridružen/a: 11 vel 2024, 15:03 Postovi: 3260 Lokacija: Gora Romanija Upozorenja: 1
|
saskia je napisao/la: Mislim da nema ništa od raspada BiH. Hipotetski u skorije vrijeme, RS i kada bi se pokušala odvojiti spriječio bi to Zapad vjerojatno i sama Hrvatska. Dok god je aparati zvani Zapad drže na životu bit će i nje Bit ce je i poslije,mozda u tom nekom slucaju da zapad propadne,BiH ne bude jedan period,kao sto je nekad prije u historiji napravila pauzu,budi siguran da ce se vratit. Nije zapad jedini aparat,postoje i Bosnjaci
_________________ Gdje su Mekka i Medina, gdje su borci ensarije? U Bosni se krv sad lije za spas našeg časnog dina! Ovdje tekbir se prolama! Bosna - to je Bedr islama!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:54 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2777 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Patriota je napisao/la: saskia je napisao/la: Mislim da nema ništa od raspada BiH. Hipotetski u skorije vrijeme, RS i kada bi se pokušala odvojiti spriječio bi to Zapad vjerojatno i sama Hrvatska. Dok god je aparati zvani Zapad drže na životu bit će i nje Bit ce je i poslije,mozda u tom nekom slucaju da zapad propadne,BiH ne bude jedan period,kao sto je nekad prije u historiji napravila pauzu,budi siguran da ce se vratit. Nije zapad jedini aparat,postoje i Bosnjaci Sad bez zajebancije ti stvarno misliš da sami Muslimani mogu držat BiH čitavu na okupu?
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 15:57 |
|
|
saskia je napisao/la: Patriota je napisao/la:
Bit ce je i poslije,mozda u tom nekom slucaju da zapad propadne,BiH ne bude jedan period,kao sto je nekad prije u historiji napravila pauzu,budi siguran da ce se vratit.
Nije zapad jedini aparat,postoje i Bosnjaci
Sad bez zajebancije ti stvarno misliš da sami Muslimani mogu držat BiH čitavu na okupu? Pa sto se nije raspala 1992-1995,nemoj mi sad ono zapad nije htio. U ratu,pod embargom,BiH je postojala i nastavila postojati kao medjunarodno priznata drzava. I poslije nas i vas zaustave pred Banja Lukom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 16:00 |
|
|
|
U pravu si da Bosnjaci nemaju kapacitet da sami upravljaju BiH trenutno. Vjerovatno nece imati ni narednih 100 godina. Ali iluzije da su Bosnjaci nebitan faktor,i da je samo potrebno cekat odlazak Amerikanaca odnosno OHR-a kao sto su napustili Afganistan,to su gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 16:01 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Kakvo zaledje ima srednja Bosna kao enklava teritorijalno? Nikakvo. U srcu trokutistana. Sa ovim natalitetom. Vi možete zadržati teritorijalno zapadnu Hercegovinu. I dobiti kulturnu autonomiju nad tim dijelom. Pa opet pitanje, zašto želite biti sto prije pogranična nacionalna manjina? Zar vam nije bolje ovako sa velikim kolacem u odnosu na brojnost? Mislite da bi u FBiH vrijedio Švabin zakon da se Bosna raspadne? Fakat mislite da bi svijet pola teritorije dao Srbima a vama populaciji od 320.000 27%  Kako vrlo lagano iz hrvatski orijentirane Sarajke izbije balinluk. Prije će pasti Zagreb nego prostor od Neuma do Kupresa. Hrvatima dugoročno nije u interesu raspad BiH. I meni bi drago bilo da mi ne trebaju dokumenti na Bijači, ali poznajuć četničku isfrustriranost i mentalitet samo bi čekali pogodan trenutak da napadnu Hrvate. Uvjeren sam u to. Ali to ne amnestira vas, vi bi još i gori bili da ste u snazi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 16:02 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44916 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pauzu za od 530 godina Od tih hiljadu godina nezavisna bila 86 godina u srednjem vijeku i 32 godine u današnje vrijeme. Hiljadugodišnja Bosna 880 godina nije postojala kao država.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 16:04 |
|
|
Patriota je napisao/la: saskia je napisao/la: Sad bez zajebancije ti stvarno misliš da sami Muslimani mogu držat BiH čitavu na okupu?
Pa sto se nije raspala 1992-1995,nemoj mi sad ono zapad nije htio. U ratu,pod embargom,BiH je postojala i nastavila postojati kao medjunarodno priznata drzava. I poslije nas i vas zaustave pred Banja Lukom. Pa ko kaže da se nije raspala, nije ti je u Sarajevu bilo, a ne u Grudam i Banjaluci. Pa ti isti što su je tada držali je drže i danas. Nema promjena
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 16:07 |
|
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: Bih i da se raspadne, Hrvati u Federaciji ne mogu prosperirati teritorijalno. Mislite da će vam neko odvaliti komad srednje Bosne, za koji tvrdite da ga držao HVO prije Dejtona?  A činite koliko % udjela u stanovništvu i rodjenih? Vi nemate kapacitet da uzmete demografski polovicu Mostara, i da bar jedan grad imate poklopljen preko 50.000 stanovnika. Nemojte se ljutiti, no smjehotresni ste u nastojanjima da ispušite teritorijalno, demografski i politički. Srbi imaju entitet i njihova nastojanja su mi i jasna. Kakav takav. Podijeljen na pola sa Brčko Znaci teritorijalno neodrživ i financijski ukopan. No dobro, Dodi je bitno da srbuje. On kamenje ne jede. Nego nejač. Vama se naprotiv zuri da postanete pogranična nacionalna manjina.  ili sto? Avioncici koje su kupili u HR će vam dati komad srednje Bosne i polovicu Mostara sa bosnjackinim življem? Šta fakat mislite? Svijet će Bošnje namiriti” vašim” komadom. Vi ste sigurnosni problem za Europu, je bi rado prodali guzicu da budete nečiji proxy. Ulazite u Veliku Hrvatsku. Dobiti će te vjersku autonomiju. To vam je rekao onaj lik što vas je još 1994. zastupao, kad se potpisivao WS.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Patriota
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 16:07 |
|
|
daramo je napisao/la: Pauzu za od 530 godina Od tih hiljadu godina nezavisna bila 86 godina u srednjem vijeku i 32 godine u današnje vrijeme. Hiljadugodišnja Bosna 880 godina nije postojala kao država. Kao nezavisna ne,ali nije ni srbija osim kartkog perioda izmedju osmanskog carstva i kraljevine jugoslavije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030 Postano: 29 tra 2024, 16:10 |
|
|
saskia je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la: Kakvo zaledje ima srednja Bosna kao enklava teritorijalno? Nikakvo. U srcu trokutistana. Sa ovim natalitetom. Vi možete zadržati teritorijalno zapadnu Hercegovinu. I dobiti kulturnu autonomiju nad tim dijelom. Pa opet pitanje, zašto želite biti sto prije pogranična nacionalna manjina? Zar vam nije bolje ovako sa velikim kolacem u odnosu na brojnost? Mislite da bi u FBiH vrijedio Švabin zakon da se Bosna raspadne? Fakat mislite da bi svijet pola teritorije dao Srbima a vama populaciji od 320.000 27%  Kako vrlo lagano iz hrvatski orijentirane Sarajke izbije balinluk. Prije će pasti Zagreb nego prostor od Neuma do Kupresa. Hrvatima dugoročno nije u interesu raspad BiH. I meni bi drago bilo da mi ne trebaju dokumenti na Bijači, ali poznajuć četničku isfrustriranost i mentalitet samo bi čekali pogodan trenutak da napadnu Hrvate. Uvjeren sam u to. Ali to ne amnestira vas, vi bi još i gori bili da ste u snazi  A što se tiče Nakbe, evo ja ratovo i sa Muslimanima i sa Srbima, svuđe imaš svega, i dobrih boraca i loših boraca, ali većih pičaka od Srba ja stvarno na bojnom polju nisam sreo. Toliko o nakbinih 1 na prema 100 Pa nije to nikakav balilnuk, nego vam postavljam logična pitanja. Zar nisu? Nemate nikakvu vrstu teritorijalne sigurnosti i priželjkujete raspad? K tome vas se u SBK radja koliko? Koliki vam je udjel u ukupnom stanovništvu? Trenutno imate koliko vlasti u FBiH? Koliko na nivou BiH? Dakle gdje je tu računica. I nemam ja u sebi samo balilnuk, nego i HR hinjaluk Sto se tiče Srba, laktaški krmak i da se ocijepi. Šta bi? Pripojio se Srbiji? Bez Srbije mu nema opstanka. Jer će biti infuzija zavrnuta. Dakle šta trosatne Miletu? Da bude gospodar političke zbilje Srba u ovoj i ovskvoj BiH u entitetu sa 49% teritorije, ili da to pripoji Srbiji i bude „presjednik“ mjesne zajednice Laktaši? Vucku ne treba politicki Dodik ako je Šumska dio Srbije. Mislis da Dodo to ne zna?
Ponesi zastavu!!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|