HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 03 sij 2025, 21:11.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 664 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Sljedeća

Šansa za mirni raspad ili rat u BiH do 2030 ?
ispod 10% 33%  33%  [ 27 ]
10% 4%  4%  [ 3 ]
15% 11%  11%  [ 9 ]
20% 9%  9%  [ 7 ]
30% 9%  9%  [ 7 ]
40% 6%  6%  [ 5 ]
50% 9%  9%  [ 7 ]
više od 50% 21%  21%  [ 17 ]
Ukupno glasova : 82
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Šansa za raspad/rat u BiH do 2030
PostPostano: 07 stu 2024, 20:09 

Temistokle je napisao/la:
Nema ni 1% šanse, svima odgovara ovakvo stanje. Kriminalne elite samo mogu proći lošije ako rat izbije. O tome se priča samo da bi tzv. RS sačuvala najvišu razinu autonomije, ili HDZ mogao širiti listu zahtjeva i privatnih interesa pod prijetnjom "nemira na jugu". Napad je najbolja obrana.

Šansa za rat: 0.0%

Bejha samo i služi zato da bi političari mogli krasti.

The ratio of 51:49 of the territorial proposal of the Contact Group is a foundation of the agreement. That territorial proposal is open for changes resulting from the joint agreements.

Vrh

PostPostano: 07 stu 2024, 20:48 

Ne vjerujem da će do 2030, pa nakarada je uspjela izdržat već 29 god. od Daytona, osim ako stvarno Ameri pod Trumpom potpuno dignu ruke od BiH i budu nezainteresirani što će se ovdje događati, ali to nije baš toliko izgledno.

Mislim da EU ne želi raspad, već da protektorat ostane pod nekakvom njihovom upravom preko namjesnika.Bojim se da će ovakvo stanje trajati još jako dugo.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2024, 08:28 

Nakarada postoji duže nego prva Jugoslavija.
Još 16 godina i nadživjet će i drugu.

Vrh

PostPostano: 08 stu 2024, 08:35 

Tamnica naroda je prvu Jugoslaviju preživjela, ali drugu teško da će.
Ako se poslože neke stvari u geopolitici koje su već izvjesne, rekao bih da je 2030-32. realan okvir za nestanak ove nakaradne tvorevine.

Vrh

PostPostano: 10 stu 2024, 10:45 

Robbie MO je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Ako Trump dođe na vlast, dižem vjerojatnost na 18%, ako ne, onda rušim sa 12% na 7%.

Kao što rekoh.

Zbog pobjede Trumpa, dižem šansu sa 12% na 18%.

Nakon paničnih najava profesora Serwera za Face TV, šansu korigiram sa 18% na 19%.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 10 stu 2024, 23:24 

Ma u prvoj jugi su ukinuli BiH.
Da nije bilo komunista, ne bi toga bilo već jaaako dugo.

A kaj se tiče vremena, davno je ovo nadživjelo vrijeme kaj je trebalo postojati...
Opća depopulacija muslimana je očiti dokaz toga :D

Vrh

PostPostano: 11 stu 2024, 10:44 

Haram je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Vi se pripremajte doskočicama i kreveljenjem, kao i za 1990 Nadrealistima koji su se kreveljili.

Mi se spremamo Rafalima.

Ti dakle sto posto polazis od toga da ce susjedna drzava ratovati u tvoje ime?

Interesantno...

Interesantno je i to, da jedan velik dio Hrvata u Hrvatskoj vuče porijeklo iz BiH, a Herceg Bosaca ima čak i u onim ljevičarskim-liberalnim strankama, a da ne govorim od centra na desno, pa sljedom toga i oni koji su za vrijeme Mesića i Račana utrkivali se u pljuvanju po Herceg-Bosancima, danas su svjesni njihovog političkog utjecaja pa čak i oni dodvoravaju radi glasova.

Da, susjedna država bi mogla ući u rat s ciljem zaštite svojih državljana i to samo s brigadama sastavljenih od Hrvata s dvojnim državaljanstvom a da ne govorim kako sam i sam iznenađen da ima onih Hrvata koji nemaju nikakvog doticaja s BiH, ali još su ajmo reći manje pragmatični i diplomatični nego oni koji vuku porijeklo iz BiH. :zubati

Njihovi modeli rješenja "bosanskog pitanja" čak se ni meni ne sviđaju, a njihovi modeli vuku korjene iz nekih prijašnjih tradicija neprimjerenih današnjim vremenima i civilizacijskim standardima. :zubati

Ako Herceg-Bosanska struja koja je integrirana u samu državnu politiku uspije nametnut i takvo rješenje, onda to ostaje samo pitanje forme ozakonjenja.

Naravno, prije toga treba neki okidač :zubati da bi opravdali i legalizirali potrebu djelovanja i donošenja pravnih okvira za pokretanje takvog akta.

Bošnjaci trebaju bit svjesni, da ovo više nije 2000 godina kad je Mesić nosio fes na glavi a i unutar same Europe pušu neki drugi vjetrovi.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2024, 11:48 

Perun_Velež je napisao/la:
Haram je napisao/la:

Ti dakle sto posto polazis od toga da ce susjedna drzava ratovati u tvoje ime?

Interesantno...

Interesantno je i to, da jedan velik dio Hrvata u Hrvatskoj vuče porijeklo iz BiH, a Herceg Bosaca ima čak i u onim ljevičarskim-liberalnim strankama, a da ne govorim od centra na desno, pa sljedom toga i oni koji su za vrijeme Mesića i Račana utrkivali se u pljuvanju po Herceg-Bosancima, danas su svjesni njihovog političkog utjecaja pa čak i oni dodvoravaju radi glasova.

Da, susjedna država bi mogla ući u rat s ciljem zaštite svojih državljana i to samo s brigadama sastavljenih od Hrvata s dvojnim državaljanstvom a da ne govorim kako sam i sam iznenađen da ima onih Hrvata koji nemaju nikakvog doticaja s BiH, ali još su ajmo reći manje pragmatični i diplomatični nego oni koji vuku porijeklo iz BiH. :zubati

Njihovi modeli rješenja "bosanskog pitanja" čak se ni meni ne sviđaju, a njihovi modeli vuku korjene iz nekih prijašnjih tradicija neprimjerenih današnjim vremenima i civilizacijskim standardima. :zubati

Ako Herceg-Bosanska struja koja je integrirana u samu državnu politiku uspije nametnut i takvo rješenje, onda to ostaje samo pitanje forme ozakonjenja.

Naravno, prije toga treba neki okidač :zubati da bi opravdali i legalizirali potrebu djelovanja i donošenja pravnih okvira za pokretanje takvog akta.

Bošnjaci trebaju bit svjesni, da ovo više nije 2000 godina kad je Mesić nosio fes na glavi a i unutar same Europe pušu neki drugi vjetrovi.

Tomašević je dijete B. Posavine a Kekin bosanska snajka. :D

Kad malo zagrebeš i lijeve kolumniste, ima ih masa iz BiH. Da, vidi se promjena.

Nismo ih mogli dobit dok se pričalo o Trećem, zato sam govorio davno da nam je spominjanje istog kontraproduktivno. Lakše uzeti cijelu BiH nego iskružit trećinu. Nije logično ali tako je.

Vrh

PostPostano: 11 stu 2024, 13:37 

dudu je napisao/la:

Ovaj nije dočekao ni da Trump proglasi pobjedu nego je krenuo radit prilog nakon 30% prebrojanih glasova u Georgiji i North Caroline.

Pravi Englez prico za 6 minuta i nije nist ni reko.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2024, 00:31 

Robbie MO je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Kao što rekoh.

Zbog pobjede Trumpa, dižem šansu sa 12% na 18%.

Nakon paničnih najava profesora Serwera za Face TV, šansu korigiram sa 18% na 19%.

NATO zahtjev za izdvajanje članica za naoružavanje porastao sa 2% na 3%.

Osjećaj priprema za rat.

Zato podižem svoju procjenu sa 19% na 22%.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 26 stu 2024, 15:46 

Raspada se sve brže

Privitak/ci:
Screenshot_2024-11-26-13-42-00-108_com.facebook.katana-edit.jpg
Screenshot_2024-11-26-13-42-00-108_com.facebook.katana-edit.jpg [ 473.77 KiB | Pogledano 899 put/a. ]
Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 22:08 

Citat:
Vučić objasnio zašto se Srbija naoružava: Hrvatska nam nije neprijatelj, ali...

Što je Vučić htio reć ??
ali...bošnjaci jesu ?? :whistling
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/v ... i-20241128
slika

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 22:21 

Robbie MO je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Osjećaj priprema za rat.

Smanjujem procjenu sa 22% na 21%, zbog pokušaja otimanja gradonačelnika Brčkog.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 22:39 

Ala gušta.

Vrh

PostPostano: 28 stu 2024, 22:46 

SDA kuha, neke incidente pokušava izazvat. Znamo za ove u BL i Mostaru a čuo sam i ja za neke u SB. Izazivaju i nadaju se da će netko nešto napravit.

Nešto poput ubojstva srpskog svata u Sarajevu 1992. a kad se jednom zapali, teško je ugasit. Nešto bi trebalo preventivno uradit jer ovo malo prelazi granice političke borbe.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2024, 18:39 

dudu je napisao/la:

Ala gušta.

Euforični Bošnjak prestao biti euforičan i postao unproforičan.

EDIT:

Ladno sam eurofobičan, pročitao kao euforičan...

Vrh

PostPostano: 29 stu 2024, 18:48 

Junuz Djipalo je napisao/la:
SDA kuha, neke incidente pokušava izazvat. Znamo za ove u BL i Mostaru a čuo sam i ja za neke u SB. Izazivaju i nadaju se da će netko nešto napravit.

Nešto poput ubojstva srpskog svata u Sarajevu 1992. a kad se jednom zapali, teško je ugasit. Nešto bi trebalo preventivno uradit jer ovo malo prelazi granice političke borbe.

Sučim prite?

Tunele kao u Gazi?
Rakete kao u Jemen?
Dronove?
Kalašnikove korištene u obučenih jihad-armada?
Funkcionalnim grijanjem pred zimu?
Porodilištima u kojima se rađaju zdrava djeca bez štela?
Daesh?
Klizištima?
Mladeži u čizmama umjesto umirovljenika u tenama?

Škijom dobrom, da zapale jednu?

Ono, ozbiljno pitam.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2024, 19:20 

Robbie MO je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Osjećaj priprema za rat.

Zar ne bi trebao povećat makar za 0.5 postotnih poena, jer moguće je da Srbi uzimaju Brčko zbog "za ne daj Bože" ako dođe do disolucije, da budu spremni. Oni će imat gradonačelnika, pretpostavljam, idućih osam godina, jer sad primjenjuju taj 2-2-1.

Vrh

PostPostano: 29 stu 2024, 22:57 

Citat:
Početna Teme Analitika
GOTOV JE! Dodik sve ‘odsutniji’, neprijatelji se priviđaju na sve strane!
Očigledno je da je predsjednik RS-a dosta načet, on sumnja u izdaje i zavjere. Uz njega su, barem se tako doima, samo perjanice iz SNSD-a. Koliko je i to iskreno teško je dokučiti.
27. Novembra 2024.

Bilo je u prošlu srijedu mučno gledati i slušati obraćanje predsjednika RS-a Milorada Dodika nakon jednosatnog sastanka s čelnicima sarajevske Trojke i HDZ-a BiH u Lukavici nadomak Sarajeva.

Djelovao je vrlo iscrpljen, blijed, njegove oči su se kočile, djelovao je odsutno i vidno zabrinuto. Čini se da ga je sudsko ročište, neposredno prije toga političkog skupa s vladajućim partnerima, dodatno uzdrmalo i da je možda postao svjestan da mu stvari ipak izmiču kontroli i da ne slute na ‘happy end’, piše dnevni.ba.

Dodikova teorija

Optuženi predsjednik Republike Srpske je nakon zadnje sudske rasprave ponovno pronašao neprijatelje i zavjere na sve strane. Iznio je frapantnu sumnju da se osuđujuća presuda mora donijeti do kraja godine, jer, kako je kazao, američki ambasador Michael Murphy napušta BiH 1. januara i to se mora do tada okončati.

U tom kontekstu je i optužio sutkinju Senu Uzunović da je baš po nalogu odlazećeg američkog veleposlanika i ‘nelegitimnog’ Visokog predstavnika Christiana Schmidta ‘ubrzala’ sudski proces i ročišta sada zakazuje svake sedmice.

Iz Suda BiH su takve Dodikove objede odbacili i naveli da se radi o redovitim sudskim ročištima.

Od samog početka sudskog procesa u kojem je Milorad Dodik optužena za nezakoniti bojkot provedbi odluka Visokog predstavnika i Ustavnog suda BiH, predsjednik RS-a sotonizira Murphyja i Schmidta za sudsku montažu uz salve vrlo primitivnih uvreda.

Primitivne uvrede

„Taj smrad Christian Schmidt i jedan kreten koji se zove Michael Murphy smišljaju kako da zagorčaju život BiH i mislim da to rade najbolje. Oni sjede u nepostojećem PIC-u i nešto raspravljaju. U RS nitko to ne koristi niti čita komunike, a ako koristi, onda koristi za WC i ni za šta drugo. Dolazak ovdje ne znači priznanje ovakvog neustavnog procesa i kolonijalnog ponašanja Schmidta i Murphyja. Ako nas budu gonili, istjerat će nas iz BiH. Tražimo da se vratimo na Ustav BiH i da se on poštuje i kada se to poštuje, mi ćemo to poštivati, rigao je razjareni Dodik.

Milorad Dodik više ne vjeruje nikome. Ne uvažava sutkinju Uzunović niti postupajuće tužitelje, makar je u pravu što želi da se raskrinka misterija oko učestalih nedolazaka na ročišta postupajuće tužiteljice Gordane Bosiljčić. Njemu to zaudara na neke pravosudno-političke spletke. Ali, Milorad Dodik više ne vjeruje čak niti Srbima.

Nedavno je ‘stavio metu na čelo’ i grubo zaprijetio Glavnom tužitelju Milanku Kajganiću. Nekada se govorilo da je baš Kajganić blizak Dodiku i da je zapravo po njegovom nalogu i lobiranju i proguran na najvišu tužiteljsku poziciju u državi.

Tada se špekuliralo da je taj izbor motiviran podlim planom da se opstruira i izbjegne eventualni sudski progon Milorada Dodika.

Nemoj, majstore, kršiti zakon

„ Ovaj glavni tužitelj u BiH koji dolazi iz Banje Luke je politički motiviran, uhvaćen je u ralje međunarodnog faktora i muslimana u BiH. Svatko je slobodan da misli i radi šta treba, ali vidjet ćemo kako će se tko ponašati u skladu sa zakonom. Nemoj, majstore, kršiti zakon. Milorad Dodik nije kršio zakon, a ti kršiš zakon i dovedeš me ovdje godinu da se iživljavaju na meni i svim ovim ljudima ovdje i šta misliš da ćeš na kraju doći kod Dodika i reći mu “e izvini”. Ma šta izvini? Nema izvini, svako će snositi posljedice. Ne prijetim ništa, samo kažem. On je meni zaprijetio i cijeloj RS, sram ga bilo da hoda po RS, sram ga bilo da dođe u Banju Luku, ali u Banju Luku može slobodno da dođe i on i takvi kao on. Krije se, ne smije se nigdje pojaviti jer je servilan. Možda ću mu oprostiti jer će mi pomoći da razbijem BiH ovakvu nakaradnu, jer je on dio te nakaradnosti, povampirio se nedavno Dodik.

U svojevrsnom rastrojstvu i vidno nabujaloj nervozi Milorad Dodik je najavio tužbe protiv svih tužitelja i sudaca koji su uključeni u njegov proces, ali i protiv istražitelja, Srba, u SIPA-i, svjedoka, Petra Đukića i Nikole Đukića,

„Oni su se nezakonito upetljali u istragu koja je već završena. Mogu da mi budu simpatični, ali neka se jave šefovima koji su ih na to navukli, rekao je Dodik.

Taj šef je još uvijek Darko Ćulum, dirketor SIPA-e pa se Dodikove prijetnje tužbama mogu proslijediti i njemu. Zanimljivo, i Ćuluma je progurao baš Dodik.

Očigledno je da je predsjednik RS-a dosta načet, on sumnja u izdaje i zavjere. Uz njega su, barem se tako doima na prvi pogled, samo perjanice iz SNSD-a. Koliko je i to iskreno teško je dokučiti.

Sve donedavno i Milorad Dodik, ali i gotovo svi politički akteri iz RS-a, bez obzira iz koje stranke dolazili, bili su uvjereni da je Dodik ipak žrtva neukusnog i nepotrebnog političkog progona. Zadnje dosta neartikulirane poruke navode da u takve floskule više čvrsto ne vjeruje niti sam predsjednik RS-a. Zato je vidno pogubljen i poput zvjeri u kavezu sve više urla i prijeti, piše Dnevni list.

(TBT)

Vrh

PostPostano: 29 stu 2024, 23:35 

Banya je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Zar ne bi trebao povećat makar za 0.5 postotnih poena, jer moguće je da Srbi uzimaju Brčko zbog "za ne daj Bože" ako dođe do disolucije, da budu spremni. Oni će imat gradonačelnika, pretpostavljam, idućih osam godina, jer sad primjenjuju taj 2-2-1.

To sam izjavio u afektu. :zubati

Vrh

PostPostano: 30 stu 2024, 01:04 

Junuze, o cemu ti? Gdje, sto?

Vrh

PostPostano: 30 stu 2024, 03:41 

Tomba17 je napisao/la:

Sučim prite?

Tunele kao u Gazi?
Rakete kao u Jemen?
Dronove?
Daesh?
Klizištima?

Ono, ozbiljno pitam.

Očigledno ne živiš u BiH ili ako živiš daleko si od Fildžanistana 23 % pa nisi svjestan kakve ludosti njima padaju u glavi. Nedavno je ubijen srpski policajac u B.Krupi a muslimanski policajac je teško povređen. Zločin počinio 14 godišnji vehabija. U stanju su oni napraviti masu terorističkih
zločina. Danas je novembar 2024 a oni žive u novembru 1997 godine.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2024, 07:54 

Baš to. Još uvijek imaju dovoljno neuke i tupe omladine koja se da instrumentalizirat.

Dio djece odrasta kao i sva zapadna, bez razlike ali veliki dio sluša o zločestim Srbima i Hrvatima iz dana u dan. Nema tog loženja kod Hrvata a puno manje i kod Srba.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2024, 08:44 

Lutorčina je napisao/la:
Tomba17 je napisao/la:

Sučim prite?

Tunele kao u Gazi?
Rakete kao u Jemen?
Dronove?
Daesh?
Klizištima?

Ono, ozbiljno pitam.

Očigledno ne živiš u BiH ili ako živiš daleko si od Fildžanistana 23 % pa nisi svjestan kakve ludosti njima padaju u glavi. Nedavno je ubijen srpski policajac u B.Krupi a muslimanski policajac je teško povređen. Zločin počinio 14 godišnji vehabija. U stanju su oni napraviti masu terorističkih zločina. Danas je novembar 2024 a oni žive u novembru 1997 godine.

Ja pričam, i pitam, o mogućnosti rata - “paljenje” i svat, kao izmišljeni povod za rat - gdje sam mišljenja da više nemaju te mogućnosti.

To što ti opisuješ je terorizam. Za kojeg dokazano imaju mogućnosti. I opetovano to i čine, oružano teroriziraju i kolju.

Vrh

PostPostano: 30 stu 2024, 09:01 

Tomba17 je napisao/la:
Lutorčina je napisao/la:
Očigledno ne živiš u BiH ili ako živiš daleko si od Fildžanistana 23 % pa nisi svjestan kakve ludosti njima padaju u glavi. Nedavno je ubijen srpski policajac u B.Krupi a muslimanski policajac je teško povređen. Zločin počinio 14 godišnji vehabija. U stanju su oni napraviti masu terorističkih zločina. Danas je novembar 2024 a oni žive u novembru 1997 godine.

Ja pričam, i pitam, o mogućnosti rata - “paljenje” i svat, kao izmišljeni povod za rat - gdje sam mišljenja da više nemaju te mogućnosti.

To što ti opisuješ je terorizam. Za kojeg dokazano imaju mogućnosti. I opetovano to i čine, oružano teroriziraju i kolju.

Žele se opet centrirati kao žrtve. Opet tura ministarskih mjesta, opet mržnja kao predizborno obećanje.

Tko zna, ako "žrtva" bude dovoljno velika, mogao bi odgovor biti recipročan. Što bi im poguralo glavnu zvijezdu vodilju, islam je ugrožen u Europi( posebno u enklavama sa 100% muslimana).

To naravno znači i da su Iranci, Turci i Arapi ugroženi, tj njihovi interesi.

'Ko te ne zna, a ne voli !

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 664 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 23, 24, 25, 26, 27  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Hadzi Mustafa Aganlic, iprodano i 42 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: