|
|
Stranica: 22/64.
|
[ 1598 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 15:56 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
On je na svom hrvatskom forumu. Smiri te bošnjačke hormone, ili promijeni forum ako ti se ne sviđa što čitaš.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 15:57 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6895 Lokacija: Izvan sebe
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Dok su se muslimanski ratni zlocinci slobodno setali seherom, delic, sefer i hiljade drugih, kada bi bilo tih 50tak sudnica u svakom gradu sudili bi ekspresno samo hrvatima za samo ucesce u odbrani svog naroda i svoje nacionalne teritorije. Vi nesto prigovarate Bosnjacima a isto se ponasate kada su u pitanju vasi "heroji" Dok vam se sudi citavom vojnom i politickom rukovodstvu para drzave Herceg Bosne vi nekome trubite o moralu i ratnim zlocinima. Kada presuda bude izrecena Prlicu i ostalim mnogo toga ce se promijeniti, ma kakva ona bila, pozitivna ili negativna za njih. Ali sve dok ti citavo vojno i politicko rukovodstvo sjedi u Hagu, dok su ti generali osudjeni na visedecenijske zatvorske kazne, nemoj drugima prigovarati o zlocinima i zlocincima. Sefer, Delic i ostali se nikad nisu krili od zakona ni po sumama ni po inostranstvu. Svaki Bosnjacki osumnjecenik za ratni zlocin je dostupan ruci pravde pa bujrum Koristis zastitu i propagandno ideoloski mehanizam jedne kvazitvorevine koja se iskljucivo bavi zastitom i opravdanjem muslimanskih zlocinaca i "rasvjetljavanjem zlocina " nad muslimanskim stanovnistvom i to koristis kao jak argument - koji po mome misljenju nema nikakvog znacaju. Sjecam se i ja i mnogi drugi jednog drugog sistema, komunistickog, koji je napravio grozne zlocine protiv covjecnosti i u ime partije, drzave i komunisticke ideologije, a to nije nikada priznao i pocinioce nije nikada osudio, i u odbrani je svaki takav zlocin opravdavao tim da je komunizam jedna stepenica dalje u razvoju ljudskog drustava i da to nisu bili zlocini nego zasluzna kazna primjenjena na kontrarevolucionare i neprijatelje naroda i napretka.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:00 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Jos kada dodu banditi revizionisti koji ce poceti pisati knjige ko onaj goldstejn i drugi o bleibergu i jasenovcu, onda ce ispasti da su nam muslimani i tzv armija samo cinili uslugu i ginuli hametice da zastite zivote nevrijednih hrvata koji nemogu da u znak zahvalnosti ni komsica trpiti. a vi bosnjake niste ubijali? kao sto niste ni stotine hiljada srba protjerali u domovinskom ratu ili kao sto niste desetine hiljada prebacili kroz jasenovac vi nemate pravo nikome nist prigovarat suti, poklopi se po usima i pocni razmisljat o buducnosti To cu uraditi tek kada se cementira proslost, koja mora biti objektivno razjasnjena do posljednje nepravde i zlocina nad svakim hrvatom i hrvaticom. I kada se to stavi u objektivni odnos prema drugim.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:06 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Upravo tako. A tamo kobajagi rekla kazala, a ljudi ostaju bez prava. Vidi samo sta je taj isti dripac helez rekao za srebrenicane, kako oni trebaju svi da zadrze status i da tu nece biti nikakvog preispitivanja prava ( znaci porodice ubijenih imaju da dobivaju penzije ), jer su oni bili pripadnici razoruzanih brigada tzv ABIh. A ko fol srbi napravili genocid, pobili narod. U biti izvrsili ratni zlocin, streljali pripadnike oruzane formacije koja je polozila oruzje. Na takav nacin o srebrenici moze govoriti samo smrad od covjeka, kakav ti sigurno jesi. Medjutim nije to Helez rekao za Srebrenicu nego i sve druge gradove koji su bili u slicnoj poziciji kao sto su sanski most, gradovi u posavini itd. tj. nece se prilaziti sa istim senzibilitetom vojniku iz Srebrenika koji nema dokumentaciju i vojniku iz Zepe koji nema dokumentaciju. Za mene je cast kada me neko takav kao ti nazove smrad od covjeka, bas ti hvala. a samo sta sam ja to ruzno o srebrenici rekao osim da treba razlikovati jel bio genocid ili ratni zlocin. niti sam negirao broj zrtava niti nacin njihove pogibije. I da se razjasni ko su bile zrtve.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:23 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6176 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Bosnensis je napisao/la: [ a vi bosnjake niste ubijali? kao sto niste ni stotine hiljada srba protjerali u domovinskom ratu ili kao sto niste desetine hiljada prebacili kroz jasenovac
Bošnjaci (pardon tada su još bili Muslimani) su provocirali rat s Hrvatima svuda, počevši od Prozora i Rame na dalje do Mostara, gdje su nam pokušali zabiti nož u leđa. Hrvati nisu protjerali nikakve "stotine hiljada srba" u Domovinskom ratu. Zanimljivo da širiš četničku propagandu. Mi se s Jasenovcem znamo nositi: http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6284.
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:37 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Koristis zastitu i propagandno ideoloski mehanizam jedne kvazitvorevine koja se iskljucivo bavi zastitom i opravdanjem muslimanskih zlocinaca i "rasvjetljavanjem zlocina " nad muslimanskim stanovnistvom i to koristis kao jak argument - koji po mome misljenju nema nikakvog znacaju. Sjecam se i ja i mnogi drugi jednog drugog sistema, komunistickog, koji je napravio grozne zlocine protiv covjecnosti i u ime partije, drzave i komunisticke ideologije, a to nije nikada priznao i pocinioce nije nikada osudio, i u odbrani je svaki takav zlocin opravdavao tim da je komunizam jedna stepenica dalje u razvoju ljudskog drustava i da to nisu bili zlocini nego zasluzna kazna primjenjena na kontrarevolucionare i neprijatelje naroda i napretka. Mnogi bosnjaci su optuzeni za zlocine nad hrvatima, i mnogi ce jos biti osudjeni samo ti to ne zelis da vidis i da procitas, jer ti neodgovara.. Po vasim postovima bi covjek rekao da nijedan bosnjak nije osudjen a to nije tacno.
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:38 |
|
|
Glazbenik je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: [ a vi bosnjake niste ubijali? kao sto niste ni stotine hiljada srba protjerali u domovinskom ratu ili kao sto niste desetine hiljada prebacili kroz jasenovac
Bošnjaci (pardon tada su još bili Muslimani) su provocirali rat s Hrvatima svuda, počevši od Prozora i Rame na dalje do Mostara, gdje su nam pokušali zabiti nož u leđa. Hrvati nisu protjerali nikakve "stotine hiljada srba" u Domovinskom ratu. Zanimljivo da širiš četničku propagandu. Mi se s Jasenovcem znamo nositi: http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6284. bas tim rjecma se sluze i bosnjacki nacionalisti govoreci kako su Hrvati provocirali sukobe sa Bosnjacima. Isti ste vi i jedni i drugi
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:38 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Za mene je cast kada me neko takav kao ti nazove smrad od covjeka, bas ti hvala. a samo sta sam ja to ruzno o srebrenici rekao osim da treba razlikovati jel bio genocid ili ratni zlocin. niti sam negirao broj zrtava niti nacin njihove pogibije. I da se razjasni ko su bile zrtve. Sud je rekao da je bio genocid.
|
|
Vrh |
|
 |
Bosnensis
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:39 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: To cu uraditi tek kada se cementira proslost, koja mora biti objektivno razjasnjena do posljednje nepravde i zlocina nad svakim hrvatom i hrvaticom. I kada se to stavi u objektivni odnos prema drugim. Nikad se to nece desiti dok se problem bude trazio u drugom.
|
|
Vrh |
|
 |
Glazbenik
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 16:40 |
|
Pridružen/a: 12 lip 2009, 13:19 Postovi: 6176 Lokacija: Croatia Alba; site:hercegbosna.org/forum
|
Bosnensis je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Bošnjaci (pardon tada su još bili Muslimani) su provocirali rat s Hrvatima svuda, počevši od Prozora i Rame na dalje do Mostara, gdje su nam pokušali zabiti nož u leđa. Hrvati nisu protjerali nikakve "stotine hiljada srba" u Domovinskom ratu. Zanimljivo da širiš četničku propagandu. Mi se s Jasenovcem znamo nositi: http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6284. bas tim rjecma se sluze i bosnjacki nacionalisti govoreci kako su Hrvati provocirali sukobe sa Bosnjacima. Isti ste vi i jedni i drugi Nismo isti. Oni šire mitomaniju, a mi imamo argumente. Činjenice su na našoj strani. A ti, koji su "drugačiji", poput bošnjačkih nacionalista ignoriraš svaki prigovor na ponašanje SDP-a i sa zadovoljstvom gledaš ugnjetavanje Hrvata.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 17:27 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Za mene je cast kada me neko takav kao ti nazove smrad od covjeka, bas ti hvala. a samo sta sam ja to ruzno o srebrenici rekao osim da treba razlikovati jel bio genocid ili ratni zlocin. niti sam negirao broj zrtava niti nacin njihove pogibije. I da se razjasni ko su bile zrtve. Sud je rekao da je bio genocid. To je tamo razbojnicki politicki sud nasjeo na muslimansku propagandu. Sto helez nije tamo kao zasticeni svjedok ili svjedok izjavio o ovom sto sada prica okolo sud bi neminovno okarakterisao taj zlocin vjerovatno sasvim drugacije.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 18:44 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Upravo tako. A tamo kobajagi rekla kazala, a ljudi ostaju bez prava. Vidi samo sta je taj isti dripac helez rekao za srebrenicane, kako oni trebaju svi da zadrze status i da tu nece biti nikakvog preispitivanja prava ( znaci porodice ubijenih imaju da dobivaju penzije ), jer su oni bili pripadnici razoruzanih brigada tzv ABIh. A ko fol srbi napravili genocid, pobili narod. U biti izvrsili ratni zlocin, streljali pripadnike oruzane formacije koja je polozila oruzje. Na takav nacin o srebrenici moze govoriti samo smrad od covjeka, kakav ti sigurno jesi. Medjutim nije to Helez rekao za Srebrenicu nego i sve druge gradove koji su bili u slicnoj poziciji kao sto su sanski most, gradovi u posavini itd. t j. nece se prilaziti sa istim senzibilitetom vojniku iz Srebrenika koji nema dokumentaciju i vojniku iz Zepe koji nema dokumentaciju.čudan pristup za zemlju gdje bi svi pred zakonom trebali biti jednaki ili bi neki ipak trebali biti jednakiji...
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:09 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27590 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
Bosnensis je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Bošnjaci (pardon tada su još bili Muslimani) su provocirali rat s Hrvatima svuda, počevši od Prozora i Rame na dalje do Mostara, gdje su nam pokušali zabiti nož u leđa.
Hrvati nisu protjerali nikakve "stotine hiljada srba" u Domovinskom ratu. Zanimljivo da širiš četničku propagandu.
bas tim rjecma se sluze i bosnjacki nacionalisti govoreci kako su Hrvati provocirali sukobe sa Bosnjacima. Isti ste vi i jedni i drugi
E pa nismo baš isti. Ako ništa bolji smo od vas jer se na teritorij pod kontrolom vratila velika većina Bošnjaka, za razliku od teritorija pod muslimanskom kontrolom gdje sada Hrvata nema. Uostalom, ti bi kao Kakanjac to trebao odlično znati. I ako ništa barem su Hrvati oslobodili neke gradove i omogućili da se vrate ne samo Hrvati već i Bošnjaci (npr, Jajce), a vi takvih primjera nemate. Da nije bilo Hrvata vi bi i sada napadali Čekrčiće da deblokirate Sarajevo. Od Hrvata ste ipak imali neke koristi, a mi od vas nikakve (ako izuzmemo nekoliko posto Bošnjaka koji su se borili u postrojbama HVO).
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
osa
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:14 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: E pa nismo baš isti. Ako ništa bolji smo od vas jer se na teritorij pod kontrolom vratila velika većina Bošnjaka, za razliku od teritorija pod muslimanskom kontrolom gdje sada Hrvata nema. Uostalom, ti bi kao Kakanjac to trebao odlično znati. I ako ništa barem su Hrvati oslobodili neke gradove i omogućili da se vrate ne samo Hrvati već i Bošnjaci (npr, Jajce), a vi takvih primjera nemate. Da nije bilo Hrvata vi bi i sada napadali Čekrčiće da deblokirate Sarajevo. Od Hrvata ste ipak imali neke koristi, a mi od vas nikakve (ako izuzmemo nekoliko posto Bošnjaka koji su se borili u postrojbama HVO). kako nismo, pa kažu da su nam neizmjernu uslugu učinili, tako što nisu išli u jna, barem od 92., na dalje....
_________________ Ne postoje vječni prijatelji i vječni neprijatelji!
|
|
Vrh |
|
 |
Bobovac
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:22 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27590 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
osa je napisao/la: Bobovac je napisao/la: E pa nismo baš isti. Ako ništa bolji smo od vas jer se na teritorij pod kontrolom vratila velika većina Bošnjaka, za razliku od teritorija pod muslimanskom kontrolom gdje sada Hrvata nema. Uostalom, ti bi kao Kakanjac to trebao odlično znati. I ako ništa barem su Hrvati oslobodili neke gradove i omogućili da se vrate ne samo Hrvati već i Bošnjaci (npr, Jajce), a vi takvih primjera nemate. Da nije bilo Hrvata vi bi i sada napadali Čekrčiće da deblokirate Sarajevo. Od Hrvata ste ipak imali neke koristi, a mi od vas nikakve (ako izuzmemo nekoliko posto Bošnjaka koji su se borili u postrojbama HVO).
kako nismo, pa kažu da su nam neizmjernu uslugu učinili, tako što nisu išli u jna, barem od 92., na dalje.... Oni dakako nisu išli u JNA zbog ljubavi prema Hrvatskom narodu. Jbt, pola Srbije bilo u dezerterima. A i mi smo onda njima učinili istu uslugu jer ni mi nismo ušli u JNA. Što misliš da jesmo, završio bi se rat u BiH i prije nego što bi počeo. Stoga smo tu barem 1:1. ;)
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
Vrh |
|
 |
Aztec
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 15:32 Postovi: 11636 Lokacija: Varta drzava
|
Bosnensis je napisao/la: Glazbenik je napisao/la: Bošnjaci (pardon tada su još bili Muslimani) su provocirali rat s Hrvatima svuda, počevši od Prozora i Rame na dalje do Mostara, gdje su nam pokušali zabiti nož u leđa. Hrvati nisu protjerali nikakve "stotine hiljada srba" u Domovinskom ratu. Zanimljivo da širiš četničku propagandu. Mi se s Jasenovcem znamo nositi: http://www.jusp-jasenovac.hr/Default.aspx?sid=6284. bas tim rjecma se sluze i bosnjacki nacionalisti govoreci kako su Hrvati provocirali sukobe sa Bosnjacima. Isti ste vi i jedni i drugi A ti to ko fol nisi nacionalist, a kamo li muslimanski.  E da vas nema trebalo bi vas izmisliti. 
_________________ Prvo i najbitnije!!! Kupuj Janu, i kupi je u Konzumu!!! Život je tvoje igralište Pretpostavka je majka svih zajeba Svi mi prdimo
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:44 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Dok su se muslimanski ratni zlocinci slobodno setali seherom, delic, sefer i hiljade drugih, kada bi bilo tih 50tak sudnica u svakom gradu sudili bi ekspresno samo hrvatima za samo ucesce u odbrani svog naroda i svoje nacionalne teritorije. Vi nesto prigovarate Bosnjacima a isto se ponasate kada su u pitanju vasi "heroji" Dok vam se sudi citavom vojnom i politickom rukovodstvu para drzave Herceg Bosne vi nekome trubite o moralu i ratnim zlocinima. Kada presuda bude izrecena Prlicu i ostalim mnogo toga ce se promijeniti, ma kakva ona bila, pozitivna ili negativna za njih. Ali sve dok ti citavo vojno i politicko rukovodstvo sjedi u Hagu, dok su ti generali osudjeni na visedecenijske zatvorske kazne, nemoj drugima prigovarati o zlocinima i zlocincima. Sefer, Delic i ostali se nikad nisu krili od zakona ni po sumama ni po inostranstvu. Svaki Bosnjacki osumnjecenik za ratni zlocin je dostupan ruci pravde pa bujrum Uzdol i Doljani?
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:48 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: Jos kada dodu banditi revizionisti koji ce poceti pisati knjige ko onaj goldstejn i drugi o bleibergu i jasenovcu, onda ce ispasti da su nam muslimani i tzv armija samo cinili uslugu i ginuli hametice da zastite zivote nevrijednih hrvata koji nemogu da u znak zahvalnosti ni komsica trpiti. a vi bosnjake niste ubijali? kao sto niste ni stotine hiljada srba protjerali u domovinskom ratu ili kao sto niste desetine hiljada prebacili kroz jasenovac vi nemate pravo nikome nist prigovarat suti, poklopi se po usima i pocni razmisljat o buducnosti nikog mi protjerali nismo. ubijanja srba je bilo u II.svj.ratu al ustase nisu nista s manje metaka isli na komuniste i partizane hrvate i kakve to veze ima stime što oni koji su klali silovali palili i unistavali hrvate po BiH danas secu Bošnjakistanom? ovaj tvoj post je na tipicnom tragu srbskih klošara koji velicaju svoju partizanstinu i cetnikluk . sta reko dzoni budi covjek i reci jel nesto zlocn il nije jel taj neko treba odgovarat il ne a ne stalno sjedit na 2, 3 stolca..
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:52 |
|
|
Old Fridolin je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: Vi nesto prigovarate Bosnjacima a isto se ponasate kada su u pitanju vasi "heroji" Dok vam se sudi citavom vojnom i politickom rukovodstvu para drzave Herceg Bosne vi nekome trubite o moralu i ratnim zlocinima. Kada presuda bude izrecena Prlicu i ostalim mnogo toga ce se promijeniti, ma kakva ona bila, pozitivna ili negativna za njih. Ali sve dok ti citavo vojno i politicko rukovodstvo sjedi u Hagu, dok su ti generali osudjeni na visedecenijske zatvorske kazne, nemoj drugima prigovarati o zlocinima i zlocincima.
Sefer, Delic i ostali se nikad nisu krili od zakona ni po sumama ni po inostranstvu. Svaki Bosnjacki osumnjecenik za ratni zlocin je dostupan ruci pravde pa bujrum
Koristis zastitu i propagandno ideoloski mehanizam jedne kvazitvorevine koja se iskljucivo bavi zastitom i opravdanjem muslimanskih zlocinaca i "rasvjetljavanjem zlocina " nad muslimanskim stanovnistvom i to koristis kao jak argument - koji po mome misljenju nema nikakvog znacaju. Sjecam se i ja i mnogi drugi jednog drugog sistema, komunistickog, koji je napravio grozne zlocine protiv covjecnosti i u ime partije, drzave i komunisticke ideologije, a to nije nikada priznao i pocinioce nije nikada osudio, i u odbrani je svaki takav zlocin opravdavao tim da je komunizam jedna stepenica dalje u razvoju ljudskog drustava i da to nisu bili zlocini nego zasluzna kazna primjenjena na kontrarevolucionare i neprijatelje naroda i napretka. A DOBRO KAZE PAVUNA.. treba nama svima jedna velika postena Lustracija. a ne ovako danas imamo titokraciju a ne demokraciju
|
|
Vrh |
|
 |
Ibar
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 19:52 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: E pa nismo baš isti. Ako ništa bolji smo od vas jer se na teritorij pod kontrolom vratila velika većina Bošnjaka, za razliku od teritorija pod muslimanskom kontrolom gdje sada Hrvata nema. Uostalom, ti bi kao Kakanjac to trebao odlično znati. I ako ništa barem su Hrvati oslobodili neke gradove i omogućili da se vrate ne samo Hrvati već i Bošnjaci (npr, Jajce), a vi takvih primjera nemate. Da nije bilo Hrvata vi bi i sada napadali Čekrčiće da deblokirate Sarajevo. Od Hrvata ste ipak imali neke koristi, a mi od vas nikakve (ako izuzmemo nekoliko posto Bošnjaka koji su se borili u postrojbama HVO).  cekam odg na tvoj post od strane bosniensisa
|
|
Vrh |
|
 |
puntar2.0
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 22:27 |
|
|
Bosnensis je napisao/la: Old Fridolin je napisao/la: To cu uraditi tek kada se cementira proslost, koja mora biti objektivno razjasnjena do posljednje nepravde i zlocina nad svakim hrvatom i hrvaticom. I kada se to stavi u objektivni odnos prema drugim. Nikad se to nece desiti dok se problem bude trazio u drugom. Problem je sto hrvati nemaju luksuz privelike samokritike.muslimani imaju svoj vid dogadjaja, a hrvati svoj.bosnjaci su brojniji u federaciji, mogu izabrati hrvatima pridstavnika.znaci moglo bi se hrvatima dogodit da se izgube, dok se valjaju u samokratici.kad se stvari normaliziraju, onda se moze pricati o tome, a sad ne.nije logicno iz hrvatskog ugla.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
Vrh |
|
 |
Bagulin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 22:31 |
|
Pridružen/a: 21 sij 2012, 13:18 Postovi: 1134 Lokacija: Res Publica Croatia - Unio Europaea
|
Bobovac je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: E pa nismo baš isti. Ako ništa bolji smo od vas jer se na teritorij pod kontrolom vratila velika većina Bošnjaka, za razliku od teritorija pod muslimanskom kontrolom gdje sada Hrvata nema. Uostalom, ti bi kao Kakanjac to trebao odlično znati. I ako ništa barem su Hrvati oslobodili neke gradove i omogućili da se vrate ne samo Hrvati već i Bošnjaci (npr, Jajce), a vi takvih primjera nemate. Da nije bilo Hrvata vi bi i sada napadali Čekrčiće da deblokirate Sarajevo. Od Hrvata ste ipak imali neke koristi, a mi od vas nikakve (ako izuzmemo nekoliko posto Bošnjaka koji su se borili u postrojbama HVO). 
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 23 sij 2012, 22:33 |
|
|
Sarajevo se može pripremati samo za socijalni bunt...Znači,lagana obuća za lagan trk ispred zapjenjene mase penzića i armijaša...
|
|
Vrh |
|
 |
Glava
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 24 sij 2012, 02:31 |
|
|
Sarajevo treba da sredi svoje dvoriste, to je tacno. A mogu li, to je pitanje.
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti Postano: 24 sij 2012, 10:07 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Bosnensis je napisao/la: Nikad se to nece desiti dok se problem bude trazio u drugom.
Problem je sto hrvati nemaju luksuz privelike samokritike.muslimani imaju svoj vid dogadjaja, a hrvati svoj.bosnjaci su brojniji u federaciji, mogu izabrati hrvatima pridstavnika.znaci moglo bi se hrvatima dogodit da se izgube, dok se valjaju u samokratici.kad se stvari normaliziraju, onda se moze pricati o tome, a sad ne.nije logicno iz hrvatskog ugla. Bas tako, kritika i samokritika bi neminovno vodila daljem slabljenju i onako slabog polozaja hrvata u bih.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 11 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|