HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 ruj 2025, 03:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1598 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 64  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sarajevo se priprema za novi rat koji će sami pokrenuti
PostPostano: 30 sij 2019, 05:01 

Sada zvučite kao gospodin Vladimir, a to nikako nije dobro. Naspavajte se i popijte ujutru vitamin D, pošto je doba godine kada ima premalo sunčeve svetlosti, pa ćete možda malo manje mrzeti samog sebe i neće vam trebati potvrda nepoznatih ljudi, makar i nameštena, da ste nešto što sami ne verujete da jeste.

Laku noć i lepo sanjajte, gospodine Agathonikos.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 05:08 

Carmello Šešelj je napisao/la:
To što ti nisi primetio da je post na temi "Klinac u getu" bezazlena zajebancija i shvatio ga kao zlonamernu provokaciju mi je stvarno neverovatno, i pokazuje mi neku vrstu instiktivnog opreza i odbojnosti prema meni za koju mi je nejasno zašto je imaš jer ne vidim razlog za postojanje nekog garda koji ti onemogućava da vidiš da se radi o očiglednoj šali.

Sarajevski šatrovački sleng i hrvatski novogovor koji upotrebljavaš (istina, sada daleko manje nego kada si počeo da pišeš na ovom forumu, možda i namerno i možda baš zato, da budem neskroman, što sam ti ja ukazao da ga malo preterano "rabiš" za jednog Srbina) nisu isto. Ali kao što rekoh, s obzirom gde živiš, ne zameram ti zbog toga, samo mi je malo paralo uši, s obzirom da si Srbin, pa sam ti zato svojevremeno skrenuo pažnju da ti možda uopšte nisi Jakovljević. Ali vidim da se u poslednje vreme, i posebno, u poslednjem postu, trudiš da ga ne koristiš i iako to smatram pohvalnim, piši kako god hoćeš, ne moraš ti ni meni ni bilo kome drugom da dokazuješ svoje srpstvo.

Streljivo je hrvatska reč i molim te da prestaneš da insistiraš da nije, kao što te takođe molim da mi ne persiraš. Samo gospodin Agathonikos sme da mi persira, ali on ne razgovara sa mnom jer sam jednom prilikom govorio o Majci Rusiji sa nedovoljnim poštovanjem, pa se on zbog toga našao smrtno uvređen i prekinuo komunikaciju sa mnom, tako da, u suštini, nikom ne dozvoljavam da mi persira.

Nemam ništa protiv tebe, ono o punktu je bila jebena šala, tako da nema potrebe da mi se obraćaš sa nipodaštavajućim tonom jer misliš da sam pogrešio u definiciji podele ličnog oružja na kratke i duge cevi, za koje ja mislim da se određuju vrstom municije (puščani metak-duga cev, pištoljski metak-kratka cev), a ne dužinom same cevi, ali dopuštam da možda grešim u toj definiciji. Tu nisam siguran kao što sam siguran da streljivo nije srpska reč.

Nadam se da smo ispeglali moguće nesporazume i nadam se da mi veruješ da sa moje strane nema nikakvog ličnog animoziteta prema tebi. Lep pozdrav još jednom.

Pazi ovo. Vaginalni sekret se jednostavno slijeva niz monitor.
A kad uleti u pakšu-mod, eto rođenog sa još jednim psihološkim profilom. Toliko puta viđeno da možeš vrijeme mjeriti po njemu.

Laku noć gospodine Karmelo, a ako prije spavanja otvorite novu flašu, gledajte da je ne popijete svu.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 05:22 

Jedno je zdrava zajebancija a drugo konstantno podjebavanje, i ja sa tim nemam problem kao sto se vidi, odgovorim na isti nacin, samo jako labilne osobe i osobe kojima se lako udari na ego uzele bi to za ozbiljno na jednom forumu, odgovorio sam ti na takav nacin jer se konstantno castimo na takav nacin, pa mi cudna bila tvoja reakcija gdje si ostao u cudu, ja na ovaj forum znam uci i mortus pijan pa podjebavati odredjene forumaše ali nikada ne pretjeram, cudno mi je i to da se šaka Srba prepucava i podjebava na jednom Hrvatskom nacionale forumu na takav nacin ako cemo iskreno...

Nisi mi jasan u odredjenim stvarima, prosto receno kontadiktoran si mi, smeta ti nacin na koji pišem, a kasnije tvrdis da ti ne smeta ali kao skrecs mi paznju na to, ja nista nisam promijenio, pišem kao i do sada, i ne znam iskreno gdje ti vidiš razliku u pisanju, vjerovatno uzimas za ozbiljno forum, ljude koji pišu na njemu i sve sto se na istom napiše, @Agathonikos jedno vrijeme nije svatao moj nacin zajebancije i dvosmislenost pa je uvidio to u rijecima plaćenik i plačenik danas mi ipak više ne skrece pažnju na "krasopis" :zubati

Forum treba da bude razonoda i zajebancija, onlajn kafanica, ja sam preko 20.g na raznoraznim domacim i stranim forimima, znam sta je forum i sta predstavlja, pa mi i ova šahovnica gore dodje kao karirani stoljnak u kafanici ...

Ispeglali smo i zategnuli sve, nema problema, sve okej :zivili

jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 05:32 

I šta kažu Sarajlijice hoće li biti rata, a gospodine Plesid :D

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 05:43 

Vidim ujuro kada odem po hljeb, moram razgledati po marketu prvo, pa javim ...

Moja pokojna baba negdje pred kraj 1991 govorila da svaki put kada ode u dragstor sve manje i manje robe, pogotovo konzervi, tjestenine i ostalih dugotrajnih proizvoda, muslimani se znali snaci i pripremiti za rat, masovno kupovali i spremali zalihe hrane, mi joj govorili da je zbog rata u Hrvatskoj i da se ne pravi budala, kad jedno jutro pocetkom marta 1992 po cijelom gradu barikade, sve zatvoreno, ko je sta kupio kupio je, ujedno i poce rat i baba na kraju bi upravu a mi ispadosmo budale ... :zubati

jednom cete platiti ceh ...

Vjerski program nije obrazovni program i tačka !

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 05:48 

Da se vratimo na temu…

Ne sekiraj te se, rata neće bit… možda nasilje manjeg inteziteta. Ali ako ga i bude, 99.9% će ga biti izmedju Muslimana i Hrvata.

Nema apsolutno nikakvog razloga da se danas “razgraničeni” Srbi i Muslimani ratuju osim “osvete”. Koja nema smisla ni za jedne ni za druge. Ali svaki pragmatični veliko nacionalistički ekspanzionizam polazi od osvajanja što kvalitetnijeg teritorija, što u svijetu real estata agenti kažu “3 stvari koje su važne: lokacija, lokacija, lokacija”.

Šta želim reći: Muslimani kao i 1993 (upoće nije bitno što su ih Srbi skoro izbrisali sa lica zemlje u prve dvije godine rata) će svu svoju snagu okrenuti protiv Hrvata Herceg-Bosne u osvajanje Srednje Bosne, Sjeverna Hercegovina, dolinu Neretve, Mostar , te preko Stoca do Neuma.

Boli k…c Muslimane za Srebrenicu ili Prijedor, čisti folklor. Hrvati su Muslimanskim nacionalistima od 1992 do danas jedini i pravi neprijatelji.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 05:53 

LakePlacid je napisao/la:
Jedno je zdrava zajebancija a drugo konstantno podjebavanje, i ja sa tim nemam problem kao sto se vidi, odgovorim na isti nacin, samo jako labilne osobe i osobe kojima se lako udari na ego uzele bi to za ozbiljno na jednom forumu, odgovorio sam ti na takav nacin jer se konstantno castimo na takav nacin, pa mi cudna bila tvoja reakcija gdje si ostao u cudu, ja na ovaj forum znam uci i mortus pijan pa podjebavati odredjene forumaše ali nikada ne pretjeram, cudno mi je i to da se šaka Srba prepucava i podjebava na jednom Hrvatskom nacionale forumu na takav nacin ako cemo iskreno...

Nisi mi jasan u odredjenim stvarima, prosto receno kontadiktoran si mi, smeta ti nacin na koji pišem, a kasnije tvrdis da ti ne smeta ali kao skrecs mi paznju na to, ja nista nisam promijenio, pišem kao i do sada, i ne znam iskreno gdje ti vidiš razliku u pisanju, vjerovatno uzimas za ozbiljno forum, ljude koji pišu na njemu i sve sto se na istom napiše, @Agathonikos jedno vrijeme nije svatao moj nacin zajebancije i dvosmislenost pa je uvidio to u rijecima plaćenik i plačenik danas mi ipak više ne skrece pažnju na "krasopis" :zubati

Forum treba da bude razonoda i zajebancija, onlajn kafanica, ja sam preko 20.g na raznoraznim domacim i stranim forimima, znam sta je forum i sta predstavlja, pa mi i ova šahovnica gore dodje kao karirani stoljnak u kafanici ...

Ispeglali smo i zategnuli sve, nema problema, sve okej :zivili

Gde te ja stalno podjebavam?

I jesi promenio način pisanja reči, ne pišeš više "jučer", "također", "općina", "registrirao" itd, a pisao si kada si došao na forum. Drago mi je da nema ljutnje.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 05:59 

Moja pokojna baba negdje pred kraj 1991 govorila da svaki put kada ode u dragstor sve manje i manje robe, pogotovo konzervi, tjestenine i ostalih dugotrajnih proizvoda, muslimani se znali snaci i pripremiti za rat, masovno kupovali i spremali zalihe hrane, mi joj govorili da je zbog rata u Hrvatskoj i da se ne pravi budala, kad jedno jutro pocetkom marta 1992 po cijelom gradu barikade, sve zatvoreno, ko je sta kupio kupio je, ujedno i poce rat i baba na kraju bi upravu a mi ispadosmo budale ... :zubati

Dobar indikator, gospodine Plesid. Mudra vam je pokojna baba bila.
A ništa, ako bude biće, a valjda neće.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 06:14 

Fela Kuti je napisao/la:
Da se vratimo na temu…

Ne sekiraj te se, rata neće bit… možda nasilje manjeg inteziteta. Ali ako ga i bude, 99.9% će ga biti izmedju Muslimana i Hrvata.

Nema apsolutno nikakvog razloga da se danas “razgraničeni” Srbi i Muslimani ratuju osim “osvete”. Koja nema smisla ni za jedne ni za druge. Ali svaki pragmatični veliko nacionalistički ekspanzionizam polazi od osvajanja što kvalitetnijeg teritorija, što u svijetu real estata agenti kažu “3 stvari koje su važne: lokacija, lokacija, lokacija”.

Šta želim reći: Muslimani kao i 1993 (upoće nije bitno što su ih Srbi skoro izbrisali sa lica zemlje u prve dvije godine rata) će svu svoju snagu okrenuti protiv Hrvata Herceg-Bosne u osvajanje Srednje Bosne, Sjeverna Hercegovina, dolinu Neretve, Mostar , te preko Stoca do Neuma.

Boli k…c Muslimane za Srebrenicu ili Prijedor, čisti folklor. Hrvati su Muslimanskim nacionalistima od 1992 do danas jedini i pravi neprijatelji.

https://www.zabranjeni.url/vijesti/svijet/ ... di/380221/

Ovako nešto da se desi ovih dana ili u skorijoj budućnosti, puno bi snažnije odjeknulo nego te 2015. bilo da se desi u Srpskoj ili HB. Pa onda još jednom ili dva puta i eto ti belaja.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 09:20 

A stvarno ste bili nesvjesni ljudi.
Da u BIH nece biti rata =))
A đe če onda bit?

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 10:32 

S obzirom da sam tad živio u Sarajevu i slušao dva poštara u trolejbusu (Srbina) koji su u detalje pričali što će se događati za koji dan, prije će bit da su Srbi znali. Ja nisam mogao vjerovat što čujem. Uglavnom, prve barikade sam izbjegao jer sam bio doma a prije drugih sam se već pokupio. Možda bih danas bio šehid ili Zaltni ljiljan da nisam. :D

Apropo baka, Kordićevci su početkom rata zaplijenili neke šlepere s golfovima, bilo je novih golfova uokolo po brdima, a ja sam tad bio u Busovači. Nikad noviji vozni park nije bio. :D

Kaže moja baka meni: samo se ti ne guraj nigdje, pusti i čekaj, nigdje ne žurit, ima vremena.

S jedne strane mi je žao što nisam bio u Jokerima, fakat su bili posebni dečki, mislim da ih je pola izginulo. Nisam siguran ni da bi me primili pošto tad fizički nisam bio nešto. S druge strane, ovako kako sam napravio je svakako pametnije, poslušao baku.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 10:51 

Fela Kuti je napisao/la:
Da se vratimo na temu…

Muslimani nisu razumna bica. Da su razumni BiH bi davno bila podjeljena jer ne postoji ni jedan razlog za opstanak ove nakaradne tvorevine. Samo nerazuman čovjek moze forsirati ono što zna da ne može opstati. A od nerazumnih ljudi se može svasta očekivati.

Da su razumni sjeli bi sto i rasparčali ovo govno od drzave. Tako da... ćeraćemo se mi još sa njima. Samo je pitanje kako i koliko dugo. Nadam se mirnim putem al ne treba iskuljuciti ni to da psihički puknu i krenu u rat na sve ili ništa.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:09 

Rat nije tuča u kafani gde neko psihički pukne, pa iznenada izbije. Potrebne su hiljade i hiljade naredbi samo za organizovanje logistike pre nego što bilo kakvo pucanje počne. Pošto OSBiH, zbog strukture komandovanja to ne može da izvede, jedini način da muslimani počnu rat je da organizuju paravojsku, za čije formiranje su takođe potrebne hiljade i hiljade naredbi, formiranje takve paravojske ne može da prođe nezapaženo od bilo koga i bilo bi sasečeno u korenu od velikih sila. Rat u BiH je bukvalno nemoguć i prestanite da ga predviđate kao realnu mogućnost, jer ona to nije. Neće biti nikakvog rata, utuvite više to uglavu.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:10 

novovrijeme je napisao/la:
Fela Kuti je napisao/la:
Da se vratimo na temu…

Muslimani nisu razumna bica. Da su razumni BiH bi davno bila podjeljena jer ne postoji ni jedan razlog za opstanak ove nakaradne tvorevine. Samo nerazuman čovjek moze forsirati ono što zna da ne može opstati. A od nerazumnih ljudi se može svasta očekivati.

Da su razumni sjeli bi sto i rasparčali ovo govno od drzave. Tako da... ćeraćemo se mi još sa njima. Samo je pitanje kako i koliko dugo. Nadam se mirnim putem al ne treba iskuljuciti ni to da psihički puknu i krenu u rat na sve ili ništa.

Slazem se, totalno su nepredvidivi zbog kolektivne autoviktimizacije u zadnjih 25 godina.

Cinjenica da nakon Daytona nisu odabrali da sa jednim od preostalih naroda paktiraju protiv drugog nego su se trsili da otvore oba fronta istovremeno govori da iza njihovih poteza ne stoji nikakav racionalan decision making nego se vode emocijama i hirovima.

Svasta tu jos moze biti koliko god se nama racionalistima cinilo da ipak nece. Oni igraju vasu igru iz devedesetih, ali sa puno losijim kartama nego vi. Ludilo...

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:12 

Kad Srbi za nekog tvrde da nisu razumni... :smijeh Isti ste.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:15 

Junuz Djipalo je napisao/la:
S obzirom da sam tad živio u Sarajevu i slušao dva poštara u trolejbusu (Srbina) koji su u detalje pričali što će se događati za koji dan, prije će bit da su Srbi znali. Ja nisam mogao vjerovat što čujem. Uglavnom, prve barikade sam izbjegao jer sam bio doma a prije drugih sam se već pokupio. Možda bih danas bio šehid ili Zaltni ljiljan da nisam. :D

Apropo baka, Kordićevci su početkom rata zaplijenili neke šlepere s golfovima, bilo je novih golfova uokolo po brdima, a ja sam tad bio u Busovači. Nikad noviji vozni park nije bio. :D

Kaže moja baka meni: samo se ti ne guraj nigdje, pusti i čekaj, nigdje ne žurit, ima vremena.

S jedne strane mi je žao što nisam bio u Jokerima, fakat su bili posebni dečki, mislim da ih je pola izginulo. Nisam siguran ni da bi me primili pošto tad fizički nisam bio nešto. S druge strane, ovako kako sam napravio je svakako pametnije, poslušao baku.

SDS i JNA su vec u ljeto i jesen 1991 podjelili Srbima u BIH oruzije iz skladista JNA ,ugalvnom naoruzanje zaostalo iz drugog svjetskog rata a koje se nalazilo u skladistima JNA,smajsere M56,mitraljeze M34,thompsone,puske M48,papovke i po neki M72
Po svim Srpskim selima je djeljeno oruzije organizovano a po gradovima je djeljeno samo clanovima SDS.
SDS je vec u jesen 1991 imao planove da pruzme potpunu vlast u mjesovitim opstinama ako muslimani i Hrvati krenu u referendum i neovisnost BIH .Srbi po selima su sigurno prvi znali i clanovi SDS po gradovima sta se sprema

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:15 

bobanovski je napisao/la:
Sukob Srba i Muslimana neće biti jer nemaju oko čega ratovati, Srpska je inozemstvo i za nas kao i za Muslimane i njima se tresu ruke kad misle o Srbima jer ih se podsvjesno boje.
S druge strane sukobi nas i Muslimana su apsolutno mogući agresijom, sjetimo se demoliranja Stoca par dana nakon referenduma u Srpskoj ili Širokog nakon oslobađanja Biljane Plavšić.

A tek zamislite ovu varijantu, gospodine Bobanovski.

Bivši haški sudija i žrtve tvrde: Karadžić i Mladić mogli bi biti pušteni na slobodu

https://www.klix.ba/vijesti/bih/bivsi-h ... /190130032

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:28 

U duši su i Srbi i muslimanija maksimalisti.
Samo Srbi znaju procijeniti vrijeme kada to treba biti, a kada ne, a ovi ne znaju.

Sukob će biti između Hrvata i mundžosa te gradžanštine.

Iako, čitanjem džamijaških napisa sanjaju da im HV spoji USK sa Trokutom, a pogotovo upad na koridor ( kako? ).
Već žale pokojnog Stipetića kojega su prodali tako da nisu sudjelovali s kontra strane niti sa metkom.
Oni bi vjerojatno participirali time što bi lovili ustaše po srednjoj Bosni i gurali prema južnoj Bosni u svojoj antifašističkoj borbi.
Jedna stvar je očita, Srba se boje, Hrvata manje, a s obzirom na manjak aviona i borbenih helikoptera, okreću se ka Hrvatskoj.
Sva pjena koja ide prema Srbima je hinjska, klasičan takijaški moral.

Naravno, u raspodjeli teritorija to bi sve bila jedna i jedina, građanska, antifašistička Bosna.
Hrvati bi možda dobili hvala, a oni bi pričali o bosanskim "olujama" koje su oni napravili za hiljadugodišnju.
K tomu bi tražili reparacije zbog borbe protiv fašista.

Pukli ko kokice.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:29 

Npr.?

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:34 

Npr.?

Z4, 66 % BiH, Kosovo, pripajanje RS... I dan danas, u Srbiji svršavaju na Putina a brojke pokazuju jedan od najgorih standarda u Europi, koji je prijetnja izumiranju i iseljavanju i Srbije a kamoli još da raste i širi se.

Selo gori, baba se češlja.

Tako i Bošnje, sad im se rađa skoro 3x manje djece nego prije rata a oni maštaju o zauzimanju "Bosne".

Zapad je smislio taktiku za vas. Ogradit i čekat, pustit da pocrkaju sami od sebe.

Problem je (meni) samo što je i dio Hrvata u tom ograđenom prostoru.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:40 

Carmello Šešelj je napisao/la:
Rat nije tuča u kafani gde neko psihički pukne, pa iznenada izbije. Potrebne su hiljade i hiljade naredbi samo za organizovanje logistike pre nego što bilo kakvo pucanje počne. Pošto OSBiH, zbog strukture komandovanja to ne može da izvede, jedini način da muslimani počnu rat je da organizuju paravojsku, za čije formiranje su takođe potrebne hiljade i hiljade naredbi, formiranje takve paravojske ne može da prođe nezapaženo od bilo koga i bilo bi sasečeno u korenu od velikih sila. Rat u BiH je bukvalno nemoguć i prestanite da ga predviđate kao realnu mogućnost, jer ona to nije. Neće biti nikakvog rata, utuvite više to uglavu.

Jel ti pratis medije
Bakir je javno govorio da sprema namjensku industriju za ne daj boze,govorilo se o skladistima na tajnim lokacijama itd
Srbijanske sluzbe i novine su vise puta zadnjih godina objavljivale informacije bliske srbijanskim bezbjednosnim sluzbama da Bakir sprema vojsku,da je odrzan sastanak na Jablanickom jezeru , da muslimani sistematski pristupaju pripremama za moguce sukobe,i da je vec nekoliko hiljada mladih proslo obuku itd

Sjecam se 1991 i tada su beogradske vecernje novosti slican clanak objavile sa slicnom mapom o pripremama SDA za rat o patriotskoj ligi i zelenim beretkama ,koliko ljudi imaju itd i sve se pokazalo kao tacno jer te info dolaze od kosa i db

Pa i ona vjezba policija RS i Srbije Drina 2016 pred referendum 2016 pa Bakirova vjezba posle Brzi odgovor sve je to zveckanje oruzijem
Interesanto da je na Bakirovoj vjezbi brzi odgovor 2016 ucestvovalo nekoliko stotina policajaca i svi su bili naoruzani sa zastava M72 puskama zaostalim iz rata a posle smo culi da MUP RS uopste nije imao puske odnosno da je svaki cetvrti policajac ima dugu cijev.Tek su posle narucene duge cijevi za policiju RS

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:45 

Npr.?

Z4, 66 % BiH, Kosovo, pripajanje RS... I dan danas, u Srbiji svršavaju na Putina a brojke pokazuju jedan od najgorih standarda u Europi, koji je prijetnja izumiranju i iseljavanju i Srbije a kamoli još da raste i širi se.

Selo gori, baba se češlja.

Tako i Bošnje, sad im se rađa skoro 3x manje djece nego prije rata a oni maštaju o zauzimanju "Bosne".

Zapad je smislio taktiku za vas. Ogradit i čekat, pustit da pocrkaju sami od sebe.

Problem je (meni) samo što je i dio Hrvata u tom ograđenom prostoru.

Sve to sto si povrsno nabrojao je tema za sebe.
Jedino sto je bilo nerazumno je odbijanje Z4.
Sto se tice BiH i 70%, uzmeš više za pregovoranja. Spajanje Srbije i Srpske je potpuno razumno i prirodno. Neprirodno i nerazumno je da zivimo sa tamo nekim Muslimanima i Hrvatima.
Kosovo. Sta je nerazumno? Isli na to da protjeramo Siptare, svijet nije dozvolio, sad trazimo Sjever i nek se nose u PM. Sta je tu nerazumno?
Ne drkamo mi na Putina zbog ekonomije nego zbog podrske u UN i istorijskih veza. Valjda toliko mozes shvatiti.

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 11:56 

Plan Z4 Srbi nisu mogli prihvatiti jer je znacio totalni poraz pa to je isto da su Sbi u BIH 1993 prihvatili Vens Ovenov plan vjerovatno danas nebi bilo Srba u BIH da je to prihvaceno
Srbi u RSK su napravili gresku 1991 kad je potpisan Vensov plan tada je trebalo insistirati i na politickom rijesenju,ovako potpisan je Vensov plan koji je zaustavio sukob i a nije definisano politicko rijesenje

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 12:13 

Srbi su zauzeli 70% BIH jer su na toj teritoriji bili vecina tose mzoe vjdjeti kad pogledas etnicku kartu SFRJ

slika

Vrh

PostPostano: 30 sij 2019, 12:15 

Citat:
Jel ti pratis medije
Bakir je javno govorio da sprema namjensku industriju za ne daj boze,govorilo se o skladistima na tajnim lokacijama itd
Srbijanske sluzbe i novine su vise puta zadnjih godina objavljivale informacije bliske srbijanskim bezbjednosnim sluzbama da Bakir sprema vojsku,da je odrzan sastanak na Jablanickom jezeru , da muslimani sistematski pristupaju pripremama za moguce sukobe,i da je vec nekoliko hiljada mladih proslo obuku itd

Sjecam se 1991 i tada su beogradske vecernje novosti slican clanak objavile sa slicnom mapom o pripremama SDA za rat o patriotskoj ligi i zelenim beretkama ,koliko ljudi imaju itd i sve se pokazalo kao tacno jer te info dolaze od kosa i db

Pa i ona vjezba policija RS i Srbije Drina 2016 pred referendum 2016 pa Bakirova vjezba posle Brzi odgovor sve je to zveckanje oruzijem
Interesanto da je na Bakirovoj vjezbi brzi odgovor 2016 ucestvovalo nekoliko stotina policajaca i svi su bili naoruzani sa zastava M72 puskama zaostalim iz rata a posle smo culi da MUP RS uopste nije imao puske odnosno da je svaki cetvrti policajac ima dugu cijev.Tek su posle narucene duge cijevi za policiju RS

Obračun MUP-ova jurišnim puškama nije rat, nego puškaranje. I u tom puškaranju niko ne bi mogao da pomeri metar linije, jer ti za to treba teško naoružanje koje nijedan MUP nema.

Bakirova izjava o namenskoj industriji je kenjaža za medije, i koliko se sećam, bila je pre izbora, pa možda iz te činjenice može da se nasluti čemu je služila.

Namenska industrija BiH je kita na biciklu koja proizvodi municiju, kopiju RPG 7 (kojim možeš uspešno da gađaš samo tenk iz pedesetih godina prošlog veka, protiv žive sile je neupotrebljiv, a MUP nema tenkove, i to još zastarele) i ništa sem toga, osim nekakvih prototipa minobacača i haubica koje nisu u serijskoj proizvodnji.

I glavna prepreka izbijanju sukoba su velike sile koje bi taj teško zamisliv cirkus sprečile jednim telefonskim pozivom.

Smanjite doživljaj.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1598 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 64  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 16 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: