|
|
Stranica: 37/45.
|
[ 1114 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 13:37 |
|
|
saskia je napisao/la: novovrijeme je napisao/la: Hoće li ga ko onog jadnog Antu dovoditi u Zapadni Mostar da upozna Hrvate i pokaje se? Liberali neke tribine da organizuju mozda?
"Ma jok" Postat će podpredsjednik SDP-a najbliži suradnik Lane Prlić, uz malo potpore možda dobije i zlatnog hljiljana.  I tako je propao liberalizam... Govna licemjerna.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 13:38 |
|
Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34 Postovi: 12305 Lokacija: Sjeverna Bosna
|
|
Po starom dobrom obicaju biti ce proglasen psihicki nestabilnom osobom, te pusten na kucno lijecenje. Poput onog sto je zatukao starce povratnike kod Kaknja.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 13:42 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Taj Haris je samo proizvod propagande koje rigaju muslimanski Goebbelsi. Iako se krmak osilio i zaslužuje neku kaznu, ipak je važnije što je ovo imalo vrlo jakog odjeka među desnicom u Pereciji (ne mogu vjerovati koliko se Pereca nacrtalo na njegovom YT kanalu). Zicer koji je čisti dar odozgo.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novovrijeme
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 13:47 |
|
|
DrMag je napisao/la: Po starom dobrom obicaju biti ce proglasen psihicki nestabilnom osobom, te pusten na kucno lijecenje. Poput onog sto je zatukao starce povratnike kod Kaknja. Naravno. A ono jadno dijete mjesecima razvlačili po medijima samo zato što je rekao da ne voli Muslimane. I to sve u režiji medjunarodnih govana.
_________________ Srbi su mali narod sa karakterom super sile.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
POL_GASOL
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 13:57 |
|
|
DrMag je napisao/la: Po starom dobrom obicaju biti ce proglasen psihicki nestabilnom osobom, te pusten na kucno lijecenje. Poput onog sto je zatukao starce povratnike kod Kaknja. Kada te SIPA uhapsi nema pustanja na kucno ljecenje, i ne trazi u svemu negativno nego budi zadovoljan sto je pravda dostizna, ja sam extra zadovoljan, jer javne prijetnje i poziv na linc imaju posljedice. Neko je bio dovoljno savjestan i prijavio ga policiji i medijima, i upravo zbog takvog aktivizma svijet je bolje mjesto za zivot.
_________________ Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%
“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 14:06 |
|
|
|
NIsam ni rekao da ce ga SIPA pustiti kuci, nego tuziteljstvo / sud. Policija u BiH uglavnom radi svoj posao.
_________________ Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 14:16 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
bumbar92
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 14:39 |
|
|
|
To je izgleda ta formula,...
Skini kokardu ili "U", stavi petokraku na čelenku, reci da si antifašist i slobodno strijeljaj, siluj, žive civile zatrpavaj, kolji malo sjekirom, malo kamom, malo muško, malo žensko, dijete..., nema veze sve će to biti opravdano i poželjno.
Petokraka je ukratko dozvola za ubijanje iliti Licence to kill što bi rekli Sejdo i Džaferbeg.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 15:15 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
1986
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 15:39 |
|
|
|
Hoće li prvaci hrvatskog novinarstva ovo podjeliti sa svojim čitateljima ili će to zadržati za sebe da nas ne uznemiruju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 15:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25 Postovi: 43715 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
|
Pa danas su prenijeli svi HR portali, konačno izišlo na HINI, a agencijske vijesti su 80% sadržaja svih portala.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Promatrač
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 16:39 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
月满人
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 16:44 |
|
|
Promatrač je napisao/la: https://www.zabranjeni.url/kultura/knjizevnost/jergovic-lovrenovic-dikic-i-ivankovic-istupili-iz-pen-centra-bih-revoltirani-su-nacinom-na-koji-je-udruga-reagirala-na-misu-za-zrtve-bleiburga/10322329/ Čekamo reakciju OHRa na ovu secesiju Šalu na stranu, vjerujem da njima kao dugotrajnim članovima ova odluka nije bila laka. Zato respect. Da. Pojačava se jaz između Zagreba i Sarajeva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Niko Komadina
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 16:47 |
|
|
Promatrač je napisao/la: https://www.zabranjeni.url/kultura/knjizevnost/jergovic-lovrenovic-dikic-i-ivankovic-istupili-iz-pen-centra-bih-revoltirani-su-nacinom-na-koji-je-udruga-reagirala-na-misu-za-zrtve-bleiburga/10322329/ Čekamo reakciju OHRa na ovu secesiju Šalu na stranu, vjerujem da njima kao dugotrajnim članovima ova odluka nije bila laka. Zato respect. Nema sumnje da su ti ljudi zeljeli doprinijeti stabilizaciji i relaksaciji odnosa u BiH putem krugova u kojima se krecu. No sve ima svoje granice i strpljenje, pa takom i njihovo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 18:53 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Kum Bečo
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 19:08 |
|
|
|
Misa se je odrzala, ak je netko glup da ga srboboljsevici mogu iziritirati onda... Jergovic je naletio bezze
_________________ Neki Fadil
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Waldemar
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 22:11 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Pa danas su prenijeli svi HR portali, konačno izišlo na HINI, a agencijske vijesti su 80% sadržaja svih portala. Vi riječima koljete Bošnjake na svim forumima i vašim stranicama, pa vas SIPA ne hapsi. Haris nije odabrao pravi način i riječi da iskaže protest, ali po čemu se većina forumaša ovdje razlikuje od njega?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 22:25 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88341 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Waldemar je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa danas su prenijeli svi HR portali, konačno izišlo na HINI, a agencijske vijesti su 80% sadržaja svih portala. Vi riječima koljete Bošnjake na svim forumima i vašim stranicama, pa vas SIPA ne hapsi. Bolje da se ne počnemo ganjat preko obavještajnih službi, jer vam se može vratit ko bumerang. Samo ste jedan korak nod totalnog nasilja i progona prema Bošnjacima. Naravno, užasno je jadno da ovim pokušavate prebrisat planetarni propagandni poraz koji ste preživjeli. Ovo nije ni utješna nagrada. Haris nije odabrao pravi način i riječi da iskaže protest, ali po čemu se većina forumaša ovdje razlikuje od njega? Propagandni i diplomatski rat je zadnji kojeg još niste izgubili. Izgubili ste vojni rat, te demografski. Idemo redom. Sad fokusiramo sredstva, napore i ljude na propagandu i diplomaciju. S tim da vrijedi jedna zanimljivost: protok vremena konstantno pojačava učinke vojne i demografske pobjede, a briše učinke propagandne i diplomatske koji odlaze u zaborav. Vaš diplomatski uspjeh trajat će dok postoje ljudi na zapadu kojima je "Bosna" značajan dio CV-a. Većina su ih već danas u penziji. A mi i Srbi ćemo pojačavati napore koliko god treba da vas se otarasimo.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 19 svi 2020, 22:36 |
|
|
Waldemar je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Pa danas su prenijeli svi HR portali, konačno izišlo na HINI, a agencijske vijesti su 80% sadržaja svih portala. Vi riječima koljete Bošnjake na svim forumima i vašim stranicama, pa vas SIPA ne hapsi. Haris nije odabrao pravi način i riječi da iskaže protest, ali po čemu se većina forumaša ovdje razlikuje od njega? Razlikujemo se jer nismo uzeli sjekiru i prijetili Kavazoviću? Žalosno je jer ga braniš i poistovjećuješ se s njime, umjesto osude bez onog famoznog ALI.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1455 of 2558 - 56.88%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Waldemar
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 00:09 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Waldemar je napisao/la: Vi riječima koljete Bošnjake na svim forumima i vašim stranicama, pa vas SIPA ne hapsi. Bolje da se ne počnemo ganjat preko obavještajnih službi, jer vam se može vratit ko bumerang. Samo ste jedan korak nod totalnog nasilja i progona prema Bošnjacima.
Naravno, užasno je jadno da ovim pokušavate prebrisat planetarni propagandni poraz koji ste preživjeli. Ovo nije ni utješna nagrada. Haris nije odabrao pravi način i riječi da iskaže protest, ali po čemu se većina forumaša ovdje razlikuje od njega?
Propagandni i diplomatski rat je zadnji kojeg još niste izgubili. Izgubili ste vojni rat, te demografski. Idemo redom. Sad fokusiramo sredstva, napore i ljude na propagandu i diplomaciju. S tim da vrijedi jedna zanimljivost: protok vremena konstantno pojačava učinke vojne i demografske pobjede, a briše učinke propagandne i diplomatske koji odlaze u zaborav. Vaš diplomatski uspjeh trajat će dok postoje ljudi na zapadu kojima je "Bosna" značajan dio CV-a. Većina su ih već danas u penziji. A mi i Srbi ćemo pojačavati napore koliko god treba da vas se otarasimo. BH Hrvati ne da su demografski poraženi u BiH, nego su na rubu nestanka kao politički faktor. Ne znam čemu likovanje nad Bošnjacima kad vam je došao kraj. Još jedan rat, i kraj. Zamisli da u slučaju rata samo 100 tisuća vas ode. Ostaju samo razbijene grupice od par desetaka tisuća razbacane na velikoj teritoriji. To ćete zadržat? Good luck with that. Vojno je ostalo neriješeno sa vama, a sa Srbima smo djelomice izgubili. Vi ste na demografskom kraju, a Srbi više nemaju neograničene resurse Titove Jugoslavije. Nemaju šanse da sačuvaju šta sada drže, jer pola toga i ne drže zapravo. A opet će se naći na tuđem terenu, a ovaj put je svima sve jasno. Što se propagande i diplomacije tiče, malo je reć da nemate šanse. Kad dosada niste uz svu silu EU i katoličkog svijeta progurali svoju naraciju, nećete nikad. Ostalo je da gonite vještice i vješce Harise po zabitima. Za pojačavanje napora treba imati potencijal. Iza vas ne stoji čak ni čitav hrvatski narod. Kud ćeš dalje... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Waldemar
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 00:17 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Waldemar je napisao/la: Vi riječima koljete Bošnjake na svim forumima i vašim stranicama, pa vas SIPA ne hapsi. Haris nije odabrao pravi način i riječi da iskaže protest, ali po čemu se većina forumaša ovdje razlikuje od njega?
Razlikujemo se jer nismo uzeli sjekiru i prijetili Kavazoviću? Žalosno je jer ga braniš i poistovjećuješ se s njime, umjesto osude bez onog famoznog ALI. Ne branim ga, i ja nikad ne bih tako izražavao frustraciju. Tako normalan čovjek ne postupa. Međutim, kad ima na suprotnoj strani slične likove, ko sam ja da sudim? Ovdje prije par postova čovjek kaže da će se Hrvati i Srbi otarasit Bošnjaka. Kud ćeš veće sjekire? A sve se oko toga ovdje vrti. Kako dohakat demuhumaniziranim "Turcima". Ako to nije fašizam, onda šta je? Pa tako su samo nacisti govorili o Židovima. I čitav ovakav forum od-do.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 00:20 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2775 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Waldemar je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Propagandni i diplomatski rat je zadnji kojeg još niste izgubili. Izgubili ste vojni rat, te demografski.
Idemo redom. Sad fokusiramo sredstva, napore i ljude na propagandu i diplomaciju.
S tim da vrijedi jedna zanimljivost: protok vremena konstantno pojačava učinke vojne i demografske pobjede, a briše učinke propagandne i diplomatske koji odlaze u zaborav. Vaš diplomatski uspjeh trajat će dok postoje ljudi na zapadu kojima je "Bosna" značajan dio CV-a. Većina su ih već danas u penziji. A mi i Srbi ćemo pojačavati napore koliko god treba da vas se otarasimo.
BH Hrvati ne da su demografski poraženi u BiH, nego su na rubu nestanka kao politički faktor. Ne znam čemu likovanje nad Bošnjacima kad vam je došao kraj. Još jedan rat, i kraj. Zamisli da u slučaju rata samo 100 tisuća vas ode. Ostaju samo razbijene grupice od par desetaka tisuća razbacane na velikoj teritoriji. To ćete zadržat? Good luck with that. Vojno je ostalo neriješeno sa vama, a sa Srbima smo djelomice izgubili. Vi ste na demografskom kraju, a Srbi više nemaju neograničene resurse Titove Jugoslavije. Nemaju šanse da sačuvaju šta sada drže, jer pola toga i ne drže zapravo. A opet će se naći na tuđem terenu, a ovaj put je svima sve jasno. Što se propagande i diplomacije tiče, malo je reć da nemate šanse. Kad dosada niste uz svu silu EU i katoličkog svijeta progurali svoju naraciju, nećete nikad. Ostalo je da gonite vještice i vješce Harise po zabitima. Za pojačavanje napora treba imati potencijal. Iza vas ne stoji čak ni čitav hrvatski narod. Kud ćeš dalje...  Samo sabur, ja sam izuzetno zadovoljan sa trenutnom situacijom, sve kako ste zamislili nastavite 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Yebyvetr
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 00:22 |
|
|
Citat: BH Hrvati ne da su demografski poraženi u BiH, nego su na rubu nestanka kao politički faktor. Ne znam čemu likovanje nad Bošnjacima kad vam je došao kraj. Još jedan rat, i kraj. Zamisli da u slučaju rata samo 100 tisuća vas ode. Ostaju samo razbijene grupice od par desetaka tisuća razbacane na velikoj teritoriji. To ćete zadržat? Good luck with that. Vojno je ostalo neriješeno sa vama, a sa Srbima smo djelomice izgubili. Vi ste na demografskom kraju, a Srbi više nemaju neograničene resurse Titove Jugoslavije. Nemaju šanse da sačuvaju šta sada drže, jer pola toga i ne drže zapravo. A opet će se naći na tuđem terenu, a ovaj put je svima sve jasno. Što se propagande i diplomacije tiče, malo je reć da nemate šanse. Kad dosada niste uz svu silu EU i katoličkog svijeta progurali svoju naraciju, nećete nikad. Ostalo je da gonite vještice i vješce Harise po zabitima. Za pojačavanje napora treba imati potencijal. Iza vas ne stoji čak ni čitav hrvatski narod. Kud ćeš dalje...  Kakav rat Mujo zazivaš? Što će vas milijun i kusur napravit, istjerat do Trsta i Crnog mora? Hrvati ne guraju svoju naraciju, Hrvati uspijevaju usprkos svjetskoj naraciji. A iza Hrvata HRHB zahvaljući ispadima ovog nivoa koji onda slični intelektualci brane raste podrška Hrvatima BiH. Bez brige budi, dosta samo da su Dalmatinci i Slavonci s ekipom BH korijena nabrijani, ne takijaj o Srbima jer vi sa Srbima nemate niti što rješavat niti možete što riješit, ovo je samo vaše lajanje i prijetnje u pravcu Hrvata BiH, a onda se još pravite nevini i budalasti pred Hrvatima RH, misleći da ne postoji itekako dovoljan postotak onih koji ne prave razlike između jednih i drugih. Vi ste na potezu i brusite se, ali ako krenete u akciju nemojte očekivat izostalu reakciju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 01:13 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 88341 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Waldemar je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Razlikujemo se jer nismo uzeli sjekiru i prijetili Kavazoviću?
Žalosno je jer ga braniš i poistovjećuješ se s njime, umjesto osude bez onog famoznog ALI.
Ne branim ga, i ja nikad ne bih tako izražavao frustraciju. Tako normalan čovjek ne postupa. Međutim, kad ima na suprotnoj strani slične likove, ko sam ja da sudim? Ovdje prije par postova čovjek kaže da će se Hrvati i Srbi otarasit Bošnjaka. Otarasit vas se iz naših života. Razdvajanjem. Kao što smo se mi i Srbi razdvojili. Zašto bi itko htio pravit državu s vama?
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Sarajevo umjesto Blajburga Postano: 20 svi 2020, 01:20 |
|
|
|
BiH se mora raspasti po zakonima fizike.
Produžavanje života zajedničke države tri naroda koji se mrze zahtijeva konstantno ubacivanje vanjske energije, a vidjet ćemo dokad će izvana htjeti trošiti resurse na takvo što, i koji budući lideri, premijeri i predsjednici će to htjeti. Dovoljno je 5 minuta da "nestane struje" da pacijent na aparatima rikne odnosno da se proglasi i klinička smrt (BiH je u moždanoj smrti od 1992.).
Nama je dovoljno 5 minuta, a vi morate moliti Boga da struje vječno ima i da se nikada ne dogodi kvar na aparatima. I da vam netko izvana nastavi plaćati račune za struju i trošiti na vašu fantaziju svoj novac i političke resurse.
Vama treba 100 slijedećih predsjednika i premijera Amerike i EU. Nama treba samo 1.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|