|
|
Stranica: 6/6.
|
[ 135 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 09 ožu 2026, 14:55 |
|
|
Ceha je napisao/la: Kako je BiH država, kada je bila samo turska provincija?
Kako jedan, nekoć glavni grad hr. Bihać i glavni grad Srbije Stari Ras/Novi Pazar, mogu biti Bosna?
I to ista Bosna gdje muslimana ima oko 30%, u kojoj su isti islamizirano stanovništvo sa svih strana, a Srbi vlaški doseljenici s jugoistoka?
Kakve veze ima BiH sa srednjovjekovnom Bosnom, koja je bila jedna od hr zemalja (a držala je i poneki srpski teritorij). Kad već navodiš, navedi sve gradove u kojima smo bili većina, pa Turci doselili Srbe. Dogovorite se prvo je li bila hrvatska ili srpska. Pošto svaki imate svoju varijantu. Naravno, nije bila niti jedno ni drugo. Zato i jest napadana i od Vatikana i od Bizanta. U pokušaju da diskredituješ, navodeći samo ono što ti ide u argumentaciju, kompromitovao si svoj stavi i potpuno se osramotio. Jasno, falsifikatorima historije obraz ne predstavlja ništa. Dok god tako razmišljate, za BiH nema zime 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 09 ožu 2026, 15:14 |
|
|
Machak je napisao/la:
Kad već navodiš, navedi sve gradove u kojima smo bili većina, pa Turci doselili Srbe.
Nigdje niste bili većina, Turci su nas silom islamizirali i naseljavali poturčene Srbe uz pravoslavne
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
finonastupic
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 09 ožu 2026, 16:47 |
|
|
Machak je napisao/la: Ceha je napisao/la: Kako je BiH država, kada je bila samo turska provincija?
Kako jedan, nekoć glavni grad hr. Bihać i glavni grad Srbije Stari Ras/Novi Pazar, mogu biti Bosna?
I to ista Bosna gdje muslimana ima oko 30%, u kojoj su isti islamizirano stanovništvo sa svih strana, a Srbi vlaški doseljenici s jugoistoka?
Kakve veze ima BiH sa srednjovjekovnom Bosnom, koja je bila jedna od hr zemalja (a držala je i poneki srpski teritorij). Kad već navodiš, navedi sve gradove u kojima smo bili većina, pa Turci doselili Srbe. Dogovorite se prvo je li bila hrvatska ili srpska. Pošto svaki imate svoju varijantu. Naravno, nije bila niti jedno ni drugo. Zato i jest napadana i od Vatikana i od Bizanta. U pokušaju da diskredituješ, navodeći samo ono što ti ide u argumentaciju, kompromitovao si svoj stavi i potpuno se osramotio. Jasno, falsifikatorima historije obraz ne predstavlja ništa. Dok god tako razmišljate, za BiH nema zime  Supetarski kartular: https://hr.wikipedia.org/wiki/Supetarski_kartular navodi sve hrvatske banove, medju njima i bosanskog. Titula bana - hrvatska titula. Celebija turski povjesnicar 1587. kaze "Bosnjaci, koji se pribrajaju hrvatskom narodu..." https://iks-portal.info/dogadanja/povij ... bosne.htmlNajjaca hrvatska handzar divizija, braca Kulenovic, Ademaga Mesic... nebrojeni muslimani Hrvati koji su masovno davali zivote za Hrvatsku, mnogo vise nego za Tita i Jugoslaviju.. https://iks-portal.info/dogadanja/povij ... bosne.htmlUzmi teoriju o doseljavanju Slavena: sigurno se nisu doseljavali u obliku pereca. Ili pak teoriju o Ilirskom podijetlu Hrvata = Dalminium (Tomislavgrad), kao geografski centar svih hrvatskih prostora danas a tada najjaci centar i mjesto krunidbe prvoga Hrvatskog kralja. Bosna i Hercegovina = dvije hrvatske povijesne zemlje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 09 ožu 2026, 16:58 |
|
|
|
Onda galamite kako eto mi ne priznajemo hrvatsko. Priznajemo mi hrvatsko, al vi ne priznajete naše. A eto ko ravnopravni smo. Jok, sve je to hrvatsko. Bogme je i naše.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
PaoUČikolu
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 09 ožu 2026, 17:09 |
|
|
Machak je napisao/la: Onda galamite kako eto mi ne priznajemo hrvatsko. Priznajemo mi hrvatsko, al vi ne priznajete naše. A eto ko ravnopravni smo. Jok, sve je to hrvatsko. Bogme je i naše. Kako ne priznajemo? Priznajemo i postojanje Osmanskog Carstva i sve njegove sultane da su postojali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 09 ožu 2026, 18:54 |
|
|
Machak je napisao/la: Onda galamite kako eto mi ne priznajemo hrvatsko. Priznajemo mi hrvatsko, al vi ne priznajete naše. A eto ko ravnopravni smo. Jok, sve je to hrvatsko. Bogme je i naše. Nije vaše ništa. Vi ste tu ostatak turskog okupatora da ne kažem izmet. No bili smo spremni poštovat dayton i ravnopravnost a vi ste prekršili i sve snage upreli 30 godina u pokušaj zatiranja nas. E sada ste najebali prije ili poslije. Ne samo zbog zadnjih 30 godina nego zbog zadnjih 500
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 10 ožu 2026, 09:47 |
|
|
Rika sv Vida je napisao/la: Machak je napisao/la: Onda galamite kako eto mi ne priznajemo hrvatsko. Priznajemo mi hrvatsko, al vi ne priznajete naše. A eto ko ravnopravni smo. Jok, sve je to hrvatsko. Bogme je i naše. Nije vaše ništa. Vi ste tu ostatak turskog okupatora da ne kažem izmet. No bili smo spremni poštovat dayton i ravnopravnost a vi ste prekršili i sve snage upreli 30 godina u pokušaj zatiranja nas. E sada ste najebali prije ili poslije. Ne samo zbog zadnjih 30 godina nego zbog zadnjih 500 Ruke sebi, ne svojatam ni ja tvoju Rijeku. Bili spremni, a sad ćete šta...? Najebali? Ma evo tresemo se od straha jer prijeti neki penzioner iz Rijeke. Vidim, njeguješ četničku varijantu historije. Strano tijelo u Rijeci. Tamo si manji od makovog zrna i moraš šutjeti. Očekujem opomenu od moderatora, jer trolam temu. A ostali ne trolaju, jel 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 10 ožu 2026, 09:48 |
|
|
PaoUČikolu je napisao/la: Machak je napisao/la: Onda galamite kako eto mi ne priznajemo hrvatsko. Priznajemo mi hrvatsko, al vi ne priznajete naše. A eto ko ravnopravni smo. Jok, sve je to hrvatsko. Bogme je i naše. Kako ne priznajemo? Priznajemo i postojanje Osmanskog Carstva i sve njegove sultane da su postojali. I zalažete se za mir u svijetu?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 10 ožu 2026, 10:17 |
|
|
|
Što bi sa spomenikom, jesu odustali?
Osobno mislim da je dobra ideja, posebno ako bi bio Gavrilo u Istočnom Sarajevo. Okrenuti jedan prema drugom. To bi stvaralo priču, pa i napetost i dramu, turisti to vole.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1700 of 2558 - 66.46%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Machak
|
Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji Postano: 10 ožu 2026, 10:25 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Li Zongren i 88 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|