HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 30 ruj 2026, 03:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji
PostPostano: 09 ožu 2026, 14:55 

Ceha je napisao/la:
Kako je BiH država, kada je bila samo turska provincija?

Kako jedan, nekoć glavni grad hr. Bihać i glavni grad Srbije Stari Ras/Novi Pazar, mogu biti Bosna?

I to ista Bosna gdje muslimana ima oko 30%, u kojoj su isti islamizirano stanovništvo sa svih strana, a Srbi vlaški doseljenici s jugoistoka?

Kakve veze ima BiH sa srednjovjekovnom Bosnom, koja je bila jedna od hr zemalja (a držala je i poneki srpski teritorij).

Kad već navodiš, navedi sve gradove u kojima smo bili većina, pa Turci doselili Srbe.

Dogovorite se prvo je li bila hrvatska ili srpska. Pošto svaki imate svoju varijantu.
Naravno, nije bila niti jedno ni drugo.
Zato i jest napadana i od Vatikana i od Bizanta.

U pokušaju da diskredituješ, navodeći samo ono što ti ide u argumentaciju, kompromitovao si svoj stavi i potpuno se osramotio.
Jasno, falsifikatorima historije obraz ne predstavlja ništa.
Dok god tako razmišljate, za BiH nema zime :palacgore2

Vrh

Naslov: Re: Sarajevski islamokonjušarski režim diže spomenik Ferdinandu i Sofiji
PostPostano: 09 ožu 2026, 15:14 

Machak je napisao/la:

Kad već navodiš, navedi sve gradove u kojima smo bili većina, pa Turci doselili Srbe.

Nigdje niste bili većina, Turci su nas silom islamizirali i naseljavali poturčene Srbe uz pravoslavne

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2026, 16:47 

Machak je napisao/la:
Ceha je napisao/la:
Kako je BiH država, kada je bila samo turska provincija?

Kako jedan, nekoć glavni grad hr. Bihać i glavni grad Srbije Stari Ras/Novi Pazar, mogu biti Bosna?

I to ista Bosna gdje muslimana ima oko 30%, u kojoj su isti islamizirano stanovništvo sa svih strana, a Srbi vlaški doseljenici s jugoistoka?

Kakve veze ima BiH sa srednjovjekovnom Bosnom, koja je bila jedna od hr zemalja (a držala je i poneki srpski teritorij).

Dogovorite se prvo je li bila hrvatska ili srpska. Pošto svaki imate svoju varijantu.
Naravno, nije bila niti jedno ni drugo.
Zato i jest napadana i od Vatikana i od Bizanta.

U pokušaju da diskredituješ, navodeći samo ono što ti ide u argumentaciju, kompromitovao si svoj stavi i potpuno se osramotio.
Jasno, falsifikatorima historije obraz ne predstavlja ništa.
Dok god tako razmišljate, za BiH nema zime :palacgore2

Supetarski kartular: https://hr.wikipedia.org/wiki/Supetarski_kartular navodi sve hrvatske banove, medju njima i bosanskog. Titula bana - hrvatska titula.

Celebija turski povjesnicar 1587. kaze "Bosnjaci, koji se pribrajaju hrvatskom narodu..." https://iks-portal.info/dogadanja/povij ... bosne.html

Najjaca hrvatska handzar divizija, braca Kulenovic, Ademaga Mesic... nebrojeni muslimani Hrvati koji su masovno davali zivote za Hrvatsku, mnogo vise nego za Tita i Jugoslaviju.. https://iks-portal.info/dogadanja/povij ... bosne.html

Uzmi teoriju o doseljavanju Slavena: sigurno se nisu doseljavali u obliku pereca. Ili pak teoriju o Ilirskom podijetlu Hrvata = Dalminium (Tomislavgrad), kao geografski centar svih hrvatskih prostora danas a tada najjaci centar i mjesto krunidbe prvoga Hrvatskog kralja.

Bosna i Hercegovina = dvije hrvatske povijesne zemlje.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2026, 16:58 

Onda galamite kako eto mi ne priznajemo hrvatsko.
Priznajemo mi hrvatsko, al vi ne priznajete naše.
A eto ko ravnopravni smo.
Jok, sve je to hrvatsko.
Bogme je i naše.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2026, 17:09 

Machak je napisao/la:
Jok, sve je to hrvatsko.
Bogme je i naše.

Kako ne priznajemo? Priznajemo i postojanje Osmanskog Carstva i sve njegove sultane da su postojali.

Vrh

PostPostano: 09 ožu 2026, 18:54 

Machak je napisao/la:
Jok, sve je to hrvatsko.
Bogme je i naše.

Nije vaše ništa. Vi ste tu ostatak turskog okupatora da ne kažem izmet. No bili smo spremni poštovat dayton i ravnopravnost a vi ste prekršili i sve snage upreli 30 godina u pokušaj zatiranja nas. E sada ste najebali prije ili poslije. Ne samo zbog zadnjih 30 godina nego zbog zadnjih 500

2025/2026 - 14,366

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2026, 09:47 

Rika sv Vida je napisao/la:
Machak je napisao/la:
Jok, sve je to hrvatsko.
Bogme je i naše.

Nije vaše ništa. Vi ste tu ostatak turskog okupatora da ne kažem izmet. No bili smo spremni poštovat dayton i ravnopravnost a vi ste prekršili i sve snage upreli 30 godina u pokušaj zatiranja nas. E sada ste najebali prije ili poslije. Ne samo zbog zadnjih 30 godina nego zbog zadnjih 500

Ruke sebi, ne svojatam ni ja tvoju Rijeku.
Bili spremni, a sad ćete šta...? Najebali? Ma evo tresemo se od straha jer prijeti neki penzioner iz Rijeke.
Vidim, njeguješ četničku varijantu historije. Strano tijelo u Rijeci. Tamo si manji od makovog zrna i moraš šutjeti.

Očekujem opomenu od moderatora, jer trolam temu.
A ostali ne trolaju, jel :zubati

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2026, 09:48 

PaoUČikolu je napisao/la:
Machak je napisao/la:
Jok, sve je to hrvatsko.
Bogme je i naše.

Kako ne priznajemo? Priznajemo i postojanje Osmanskog Carstva i sve njegove sultane da su postojali.

I zalažete se za mir u svijetu?

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2026, 10:17 

Što bi sa spomenikom, jesu odustali?

Osobno mislim da je dobra ideja, posebno ako bi bio Gavrilo u Istočnom Sarajevo. Okrenuti jedan prema drugom. To bi stvaralo priču, pa i napetost i dramu, turisti to vole.

1700 of 2558 - 66.46%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 10 ožu 2026, 10:25 

Odbijena inicijativa.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 135 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Li Zongren i 88 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: