HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 01:39.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Satirični tekstovi i lažni intervjui sa Poskoka
PostPostano: 08 srp 2009, 17:51 

Vujadin je napisao/la:
Pessimus dux je napisao/la:
Nitko to ne zaboravlja, ali to je manje bitno. .

Ni Srbima 1990. nisu bile bitne republičke i pokrajinske granice, pa vi'š sad.

Da. :-zubati Iako ne bih baš rekao da se te stvari mogu usporediti, ali dobro, to nije tema.
Uglavnom, ne moraš se truditi opisivati mi te pojedinosti s pravnim statusima županija i sve to, takve su mi elementarne stvari poznate. Da nisu, ne bih sudjelovao u diskusiji na tu tematiku.
Radi se o tome da su Hrvati narod koji je konstitutivan na području BIH, a Federaciju su formirali s Muslimanima. Ukoliko bi dolazilo do stvaranja hrvatske federalne jedinice, Hrvati bi u najmanju ruku mogli iz Federacije "iznijeti" teritorije koje su "unijeli", a to uključuje i Žepče i Usoru i dijelove pojedinih općina koje u kojima Hrvati ne čine većinu. E sad, nakon toga bi se mogli raskusurati prvo s Muslimanima oko nekih teritorija, a zatim i s vama.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 18:09 

Da. :-zubati Iako ne bih baš rekao da se te stvari mogu usporediti, ali dobro, to nije tema.
Uglavnom, ne moraš se truditi opisivati mi te pojedinosti s pravnim statusima županija i sve to, takve su mi elementarne stvari poznate. Da nisu, ne bih sudjelovao u diskusiji na tu tematiku.
Radi se o tome da su Hrvati narod koji je konstitutivan na području BIH, a Federaciju su formirali s Muslimanima. Ukoliko bi dolazilo do stvaranja hrvatske federalne jedinice, Hrvati bi u najmanju ruku mogli iz Federacije "iznijeti" teritorije koje su "unijeli", a to uključuje i Žepče i Usoru i dijelove pojedinih općina koje u kojima Hrvati ne čine većinu. E sad, nakon toga bi se mogli raskusurati prvo s Muslimanima oko nekih teritorija, a zatim i s vama.

Pa nije baš da se ne mogu uspoređivat, ipak je BiH "Juga u malom".

Znaš li koliko BiH ima ukupno ustava??? Ni manje, ni više nego -> 13 :mrgreen:
1 državni, 2 entitetska i 10 kantonalnih.

Tako da ja baš ne bih zanemarivao i prekrajao kantone kao takve. Ipak su oni federalne jedinice složene države BiH.

Koliko je meni poznato, iz nekih ne tako davnih vremena, federalne jedinice, a ne narodi imaju pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja.

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 18:44 

Vujadin je napisao/la:

BIH jest "Juga u malom" ako gledamo narode koji žive u njoj, ali nije "Juga u malom" u pogledu unutarnjeg uređenja, budući da se ne sastoji od republika, te ima 3 konstitutivna naroda, što nisu bile karakteristike Juge, ni njenih republika.

Vujadin je napisao/la:
Tako da ja baš ne bih zanemarivao i prekrajao kantone kao takve. Ipak su oni federalne jedinice složene države BiH.

A čuj, ti nemoj, ja hoću. :-evotigana
Uglavnom, tvrdim da Hrvati pri formiranju vlastite federalne jedinice imaju pravo "iznijeti" iz Federacije u najmanju ruku ono što su i "unijeli".
Vujadin je napisao/la:
Koliko je meni poznato, iz nekih ne tako davnih vremena, federalne jedinice, a ne narodi imaju pravo na samoopredjeljenje do otcjepljenja.

Ovdje nije cilj otcjepljenje, već formiranje vlastite federalne jedinice, na što hrvatski narod, kao KONSTITUTIVAN, ima potpuno pravo.
A koliko je meni ponato, federalne jedinice baš i nemaju pravo otcjepljenja, iako često prijete time (RS).
P.S. Samo mi nemoj počet sad drobiti o konstitutivnosti Srba u SR Hrvatskoj (nije ni tema, a o tome mi se ne da razvesti jer sam imao prilike već bezbroj puta, pročitaj neku od rasprava na forum.hr) jer niti je postojao pojam konstitutivnosti igdje u Jugoslaviji u to vrijeme, niti su Srbi bili pravno izjednačeni s Hrvatima u Ustavu SR Hrvatske. :-ujko

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 19:02 

Vujadin je napisao/la:

BIH jest "Juga u malom" ako gledamo narode koji žive u njoj, ali nije "Juga u malom" u pogledu unutarnjeg uređenja, budući da se ne sastoji od republika, te ima 3 konstitutivna naroda, što nisu bile karakteristike Juge, ni njenih republika.

Vujadin je napisao/la:

A čuj, ti nemoj, ja hoću. :-evotigana
Uglavnom, tvrdim da Hrvati pri formiranju vlastite federalne jedinice imaju pravo "iznijeti" iz Federacije u najmanju ruku ono što su i "unijeli".
Vujadin je napisao/la:

Ovdje nije cilj otcjepljenje, već formiranje vlastite federalne jedinice, na što hrvatski narod, kao KONSTITUTIVAN, ima potpuno pravo.
A koliko je meni ponato, federalne jedinice baš i nemaju pravo otcjepljenja, iako često prijete time (RS).
P.S. Samo mi nemoj počet sad drobiti o konstitutivnosti Srba u SR Hrvatskoj (nije ni tema, a o tome mi se ne da razvesti jer sam imao prilike već bezbroj puta, pročitaj neku od rasprava na forum.hr) jer niti je postojao pojam konstitutivnosti igdje u Jugoslaviji u to vrijeme, niti su Srbi bili pravno izjednačeni s Hrvatima u Ustavu SR Hrvatske. :-ujko

Whatever.

Ja vam želim što prije uspostavu HB-a (jer to jača RS :-zubati ), ali ne znam koliko će to lako ići.
Kao što sam jednom rekao, mislim da će doći samo do racionalizacije Federacije BiH, odnosno do formiranja većinski hrvatske regije od nekoliko kantona na jugu, u okviru Federacije. U svakom slučaju, vrijeme će pokazati.

A ovaj smajlić ( :-ujko ) mo'š metnut u nezgodno mjesto. :-bicedobro

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 19:05 

Vujadin je napisao/la:
Whatever.

Ja vam želim što prije uspostavu HB-a (jer to jača RS :-zubati ), ali ne znam koliko će to lako ići.
Kao što sam jednom rekao, mislim da će doći samo do racionalizacije Federacije BiH, odnosno do formiranja većinski hrvatske regije od nekoliko kantona na jugu, u okviru Federacije. U svakom slučaju, vrijeme će pokazati.

Posebno ovo podebljano :-top2
Vujadin je napisao/la:
A ovaj smajlić ( :-ujko ) mo'š metnut u nezgodno mjesto. :-bicedobro

:-umirem :-nanana

Vrh

PostPostano: 08 srp 2009, 19:27 

sto mozete supljirat svaka vam cast

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 21:07 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Pismo Želje K. drugu Bakiru Hadžinešto uredniku 60 minuta

Kirba moj...

Moj Bakirice, smrt fašizmu a tebi sve najbolje. Evo, pišem ti ovi mejl u nadi da ćeš ga otvorit negdje na sigurnom i u miru pročitati. Znam ko i ti da je život antifašiste težak i opasan. Znam da ne smiješ izić na ulicu u Rajvosa ko ni u Banju luku, ko što ja ne smijem tamo gdje ima puno Hrvata.

A ja Hrvat, još hrvatski član predsjedništva, možeš mislit. Kako je mali Avdo? Skače li još kad vidi imama na ulici? Moj Bakirice, kod nas se u Sarajevu fašisti kreću ko po svom, baš neki dan gledam jednog kroz grile, ide kroz Rajvosa ko da nije fašist nego ko da je sam Grbavicu i Ilidžu oslobodio od četnika i Stup i Otes od ustaša, a ti rano moja ljuta, ne smiješ izić. Ja i Zlaja se nismo za to borili, matere mi. Svaki fašist dođe u Želje, naruči petnes ćevapa i čudi se što nema pive. Ma, ja bi ga tom pivom u glavu udario. Tadića zvali u našu Bosnu, jes vidio, bez da me pitaju. Važniji im taj četnik od mene i od tebe.

Kako mi je drug Vasković? Nemoj mi reć ako je s tobom u istom skrovištu. Šta on kaže na ovi fašizam? Moja te Sabi plaho pozdravlja i selami, pita se kako će ti doturit one vunene čarape, prave partizanke, što ih je moja punica muhajem za te isplela, od vune sa Zlatibora. Znam da je ljeto, ali valjaće ti za zimus, još nas ofanziva čeka. Molim te, neka ti Zlaja napravi novu šifru, pošalji mi novu adresu, mislim da su fašisti s Poskoka ovu provalii. Objave sve što napišem.

Velika ti smrt fašizmu od mene i našeg Zlaje.

Želja

slika

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 21:37 

krizar je napisao/la:
http://www.bljesak.info/content/view/30804/224/

Premijer Sanader u izjavi za Daily Pilliac potvrdio je...
(...)
Daily Pilliac l poskok.info

Jel ima smisla ova izjava bivseg premijera?

Nikome nije čudan ovaj Daily Pilliac? :mrgreen:
Možda zato što ne postoji? :-top2

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 09 srp 2009, 23:37 

Robbie MO je napisao/la:
krizar je napisao/la:
http://www.bljesak.info/content/view/30804/224/

Premijer Sanader u izjavi za Daily Pilliac potvrdio je...
(...)
Daily Pilliac l poskok.info

Jel ima smisla ova izjava bivseg premijera?

Nikome nije čudan ovaj Daily Pilliac? :mrgreen:
Možda zato što ne postoji? :-top2

Robbie ovdje jedini ima oko za detalje :-kava :-zivio

Vrh

PostPostano: 28 lis 2009, 11:12 

Sviđa mi se isječak iz današnje kolumne, kako bi u ovom hipotetskom scenariju komemoracije Srebrenice izgledala BiH da je skrojena po muslimanskim željama:

Citat:
U toj utopijskoj viziji Bošnjaci sanjaju ovakve FTV priloge Saliha Brkića:

«Rijeke bosanskih katolika i bosanskih pravoslavaca uz pjesmu «Bosno moja» slijevalo se iz cijele Bosne i Hercegovine u Potočare da danas oda počast surovo ubijenim nevinim civilnim žrtvama genocida. Katolici i pravoslavci nakon dugog oplakivanja svih bošnjačkih žrtava, a posebno ovih srebreničkih, osudili su sve Četnike i Ustaše koji su na bilo koji način sudjelovali u agresiji na BiH i ponovili da Međunarodna zajednica mora ostati u BiH sve do konačnog poništenja posljedica genocida!»

Vrh

PostPostano: 28 lis 2009, 21:32 

Vujadin je napisao/la:

Znaš li koliko BiH ima ukupno ustava??? Ni manje, ni više nego -> 13 :mrgreen:
1 državni, 2 entitetska i 10 kantonalnih.

Samo ako Ustav države to dopušta,federalnoj jedinici treba pravni temelj za otcjepljenje,a taj se redovito nalazi ili ne nalazi u državnom ustavu.
Bivša SFRJ je dozvolila svojim federalnim jedinicama pravo na otcjepljenje,tako da su one imale pravni temelj za svoju nezavisnost.
Recimo savezne države u SAD-u sa druge strane nemaju mogućnost na otcjepljenje.

Vrh

PostPostano: 29 lis 2009, 13:31 

cromwell je napisao/la:
Samo ako Ustav države to dopušta,federalnoj jedinici treba pravni temelj za otcjepljenje,a taj se redovito nalazi ili ne nalazi u državnom ustavu.
Bivša SFRJ je dozvolila svojim federalnim jedinicama pravo na otcjepljenje,tako da su one imale pravni temelj za svoju nezavisnost.
Recimo savezne države u SAD-u sa druge strane nemaju mogućnost na otcjepljenje.

Prijatleju, to ti nista ne znaci. Slijedeci tu logiku niti USA ne bi bikada bila nezavisna zato sto Ustav Ujedinjenog Kraljevstva to nije dopusta.

Nezavisnost se moze izboriti oruzjem a nakon sto si vojno uspjesan i drugi ce prije ili kasnije priznati tu realnost.

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 11:20 

Šta se desilo ovim našim Poskocima, u zadnjih par dana 2 zanimljiva članka/kolumne. U prvom se proklinje Hrvate što ne navijaju za BiH i izražava puna podrška Ćiri i "zmajevima", a u drugom su opjevali poštenje, toleranciju i merhametluk Sarajeva. Ne izgleda kao šupljak. U Muslimana, sudeći po komentarima, kolektivni delirij, suze, bratimljenje, i brzi zaborav svega što su rekli o Poskoku nakon događaja u Širokom. Brzo se vrati cvjećarstvo kad se poljubi begova ruka :smijeh

Evo i linkova:

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=19318:uz-iru-i-zmajeve-do-sunane-afrike&catid=97:novo&Itemid=221

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=19309:veliko-poskokovo-istraivanje-sarajevo-ipak-tolerantno-&catid=164:tvrtko-milovi&Itemid=426

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 12 stu 2009, 17:23 

RajvoSa je napisao/la:
Šta se desilo ovim našim Poskocima, u zadnjih par dana 2 zanimljiva članka/kolumne. U prvom se proklinje Hrvate što ne navijaju za BiH i izražava puna podrška Ćiri i "zmajevima", a u drugom su opjevali poštenje, toleranciju i merhametluk Sarajeva. Ne izgleda kao šupljak. U Muslimana, sudeći po komentarima, kolektivni delirij, suze, bratimljenje, i brzi zaborav svega što su rekli o Poskoku nakon događaja u Širokom. Brzo se vrati cvjećarstvo kad se poljubi begova ruka :smijeh

Evo i linkova:

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=19318:uz-iru-i-zmajeve-do-sunane-afrike&catid=97:novo&Itemid=221

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=19309:veliko-poskokovo-istraivanje-sarajevo-ipak-tolerantno-&catid=164:tvrtko-milovi&Itemid=426

Cimaju ih. :zubati

http://www.poskok.info/index.php?option ... Itemid=118

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 14:25 

Nisu normalni...

http://www.poskok.info/index.php?option=com_content&view=article&id=19452:gaali-suca-fildanom-vika&catid=106:sport&Itemid=106
:sega

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 16:46 

ivica je napisao/la:

:palacgore1 :smijeh

Vrh

PostPostano: 20 stu 2009, 18:11 

jaki su poskokovci :sega

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 92 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Eminencija, Perun_Velež i 98 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: