|
|
Stranica: 82/288.
|
[ 7199 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:27 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Eto vidiš, još ste i deluzivni.
Mhm, tika-taka... ;)
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:30 |
|
|
sev je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Vi forumaši iz Srbije puno gledate preko ograde i komentirate ko je pametan ko nije i tako to.
Bolje bi vam bilo da se pogledate u ogledalo i upitate kako ste se doveli u situaciju da izgubite Kosovo npr.
Kako smo izgubili? Tako što smo ih hranili, vakcinisali i obrazovali dok su se oni kotili. Ko što ste i vi živeli na donacijama Slovenije i Hrvatske. Sad kad i jedni i drugi morate sami da se namirujete, odma evakuacija za Nemačku. Pa izgubili zbog svoje velikosrpske politike. Svi su vam krivi za poraz na Kosovu osim vas samih. Nikako da se zapitate, ej jesmo li se mi ogriješili prema tim ljudima tamo pa je došlo do ovoga. Kažem, malo se pogledat u ogledalo i suočit sa samim sobom a ne samo komentirati šta je Bakir danas rekao a šta Komšić.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:33 |
|
|
Kretencino lazljiva mitomanska islamska, Kosovo su nam privremeno okupirali zbog americkog globalnog hegemonizma. Velikosrpska politika nije kada se brani srpski narod na ex yu prostoru! Mnogo nam puca kita, sta vi jadnici mislite. Eto vam fildzana pa se raznosite u njemu. Necete vise nikad videti Prijedor, Banja Luku ili Podrinje! Cao bambino
|
|
Vrh |
|
|
erosahuma
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:34 |
|
|
dudu je napisao/la: erosahuma je napisao/la: Ovaj put voze 310 km/h u zid...
Još par krivina i ide završni pravac... Kao i uvijek žao mi je sirotinje koja će nastradati, ali jednostavnije bi bilo pohapsit sve muslimanske ratnohuškače, rasturit im sve studije i kanale, napunit zatvore s islamistima i onda to sranje od izljeva islama na mozak dovesti u zakonske okvire. Ujedno dajem ideju Grlić Radmanu i Plenkoviću za iduću inicijativu prema Schmidtu. Nema potrebe ih toliko hapsiti, samo DF zabraniti,raspustiti i zaprijetiti... Da, Hrvatska neke ljude mora jednostavno staviti na crnu listu...
_________________ "Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, a niko krupno ka Turčin ne laže." Petar Petrović Njegoš
|
|
Vrh |
|
|
Eradicator
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:38 |
|
Pridružen/a: 01 pro 2015, 23:58 Postovi: 558 Lokacija: Opčilište.org
|
sev je napisao/la: Gaugamela93 je napisao/la: Prema ovom novom prijedlogu, ukoliko naredni tjedan bude nametnut od Schmita, raspodjela mandata u hrvatskom klubu Doma naroda bila bi sljedeći: 1. HNŽ - 4 mandata 2. ZHŽ - 3 mandata 3. HBŽ - 2 mandata 4. SBŽ - 3 mandata 5.PŽ - 1 mandat 6. ZDŽ - 1 mandat 7. SŽ - 1 mandat 8. TŽ - 1 mandat 9. USŽ-BPŽ - 1 mandat Po ovome je vidljivo kako jednakost glasa Hrvata u većinskim bošnjačkim županijama i onih u većinskim hrvatskim županijama ponovno nije ista. Glas Hrvata u USŽ-BPŽ i dalje vrijedi 6 puta više nego li Hrvata u većinskim hrvatskim županijama. No to više nije tako izraženo, kao primjerice kad je glas Hrvata u BPŽ vrijedio 1200 puta više od onog u većinskim hrvatskim županijama. Koliko se onda halal Hrvata može očekivati u DN? Ova 4 sa dna liste + još jedan iz SBK? 3, u vrh glave. U ZDK-ž su Usora i Žepče, koji su naši gradovi. Ne znam da li su ikada doveli halal Hrvata ili "Hrvata".
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:40 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: sev je napisao/la: Kako smo izgubili? Tako što smo ih hranili, vakcinisali i obrazovali dok su se oni kotili. Ko što ste i vi živeli na donacijama Slovenije i Hrvatske. Sad kad i jedni i drugi morate sami da se namirujete, odma evakuacija za Nemačku.
Pa izgubili zbog svoje velikosrpske politike. Svi su vam krivi za poraz na Kosovu osim vas samih. Nikako da se zapitate, ej jesmo li se mi ogriješili prema tim ljudima tamo pa je došlo do ovoga. Kažem, malo se pogledat u ogledalo i suočit sa samim sobom a ne samo komentirati šta je Bakir danas rekao a šta Komšić. Hvala na savetu, razmislićemo o tome. Evo i jedan za tebe: razmisli zašto niko neće da živi sa vama i 30 godina nakon rata. Konkretno, šta ste za nepune tri decenije uspeli da postignete da bi Srbi i Hrvati u BiH makar stavili prst na čelo i rekli "aj bar da probamo s ovim Bošnjama nešto da napravimo"? Neki infrastrukturni projekat, ekonomski uspeh, kultura, umetnost? Sportski uspeh makar? Bronzana medalja u skvošu ako ništa drugo? Išta po čemu je Bosna svetski poznata, a da je vašom zaslugom?
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:52 |
|
Pridružen/a: 23 pro 2009, 15:42 Postovi: 8446 Lokacija: Na rubu egzistencije
|
Diablo je napisao/la: NikolaZagreb je napisao/la: Dubrad licemjerna kad se po muslimanskim zeljama mijenja dejton onda je unapređivanje a kad se vraca ju nasa prava onda je krsenje Ljudi okrenuli drzavu naopako , upregnuli sve svoje adute da bi slomili schmidtovu odluku dok HDZ negdje u cosku gleda kako namjestit neki tender ,ili kako rasporedit koji milijun kuna od hrvatske... Stvarno covjek treba bit bolestan u glavu pa zaokruzit hdz ili borjanu na sljedecim izborima... Svako o svom poslu. Vjdim da nisam jedini skeptik po pitanju ovog nametanja.
_________________ Too proud to beg, too dumb to steal
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 10:59 |
|
|
novovrijeme je napisao/la: Diablo je napisao/la: Ljudi okrenuli drzavu naopako , upregnuli sve svoje adute da bi slomili schmidtovu odluku dok HDZ negdje u cosku gleda kako namjestit neki tender ,ili kako rasporedit koji milijun kuna od hrvatske...
Stvarno covjek treba bit bolestan u glavu pa zaokruzit hdz ili borjanu na sljedecim izborima... Šta misliš? Jel se Šmitu prije ove ideje o 3% ili 8-5-2, ukazao Isus ili neko iz HDZa? Muslimani izuzetno profesionalno kmeče, i ja sam imperesioniran, al uzalud kmeče... Dobra je matematika,to je ok. Međutim, puno je tu nepoznanica da bi se ovo ovako slavodobitno pozdravljalo. Ne znam šta je li isplivalo još išta, ali lista vitalnih nacionalnih interesa nije definirana. Ako je, molim da me se demantira i ispravi, i to nekim vjerodostojnim linkom, a ne s "majke mi" zakletvom. Nadalje, sam proces imenovanja za Vijece na VNI otvara mogućnost manipulacije i nastavka ovog tridesetogodisnjeg rata.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:06 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39194 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Graničar Jozo je napisao/la: Diablo je napisao/la: Ljudi okrenuli drzavu naopako , upregnuli sve svoje adute da bi slomili schmidtovu odluku dok HDZ negdje u cosku gleda kako namjestit neki tender ,ili kako rasporedit koji milijun kuna od hrvatske...
Stvarno covjek treba bit bolestan u glavu pa zaokruzit hdz ili borjanu na sljedecim izborima... Svako o svom poslu. Vjdim da nisam jedini skeptik po pitanju ovog nametanja. Ne znam šta očekuju, prvi put imaš odluku MZ koja ide nama na korist i oni traže od HDZ-a da bude remetilački faktor. Valjda trebaju galamati da MZ dobije dojam da prijedlog ne odgovara i nama i da dignu ruke uz poruku eto vas tamo pa se sami dogovorite. I Hrvatska i domaći političari pametno šute i čekaju, HNS osuđuje pozive na nasilje, Hrvati se prikazuju totalno kooperativni.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
dunno
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:08 |
|
|
Ja ne vjerujem dok ne vidim. Ali ne mogu reći da ova kmeka zadnjih dana nije uživancija.
|
|
Vrh |
|
|
Tuta
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:09 |
|
|
dunno je napisao/la: Ja ne vjerujem dok ne vidim. Ali ne mogu reći da ova kmeka zadnjih dana nije uživancija. Leleču Turci, kukaju bule, oj lele-lele...
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:10 |
|
|
sev je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Pa izgubili zbog svoje velikosrpske politike.
Svi su vam krivi za poraz na Kosovu osim vas samih. Nikako da se zapitate, ej jesmo li se mi ogriješili prema tim ljudima tamo pa je došlo do ovoga.
Kažem, malo se pogledat u ogledalo i suočit sa samim sobom a ne samo komentirati šta je Bakir danas rekao a šta Komšić.
Hvala na savetu, razmislićemo o tome. Evo i jedan za tebe: razmisli zašto niko neće da živi sa vama i 30 godina nakon rata. Konkretno, šta ste za nepune tri decenije uspeli da postignete da bi Srbi i Hrvati u BiH makar stavili prst na čelo i rekli "aj bar da probamo s ovim Bošnjama nešto da napravimo"? Neki infrastrukturni projekat, ekonomski uspeh, kultura, umetnost? Sportski uspeh makar? Bronzana medalja u skvošu ako ništa drugo? Išta po čemu je Bosna svetski poznata, a da je vašom zaslugom? Usput se upitajte kako - sa Hrvatima u Hrvatskoj niste mogli naći zajednički jezik pa ste tamo danas na nivou statističke greške - kako ste od Crnogoraca napravili neprijatelje - zašto i Bošnjaci u Sandžaku na Srbiju gledaju kao maćehu Albance sam već spomenuo I naravno mi Lista nije mala. Da li su baš uvijek drugi krivi.
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:11 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: oak je napisao/la: Pa upravo zbog vašeg pokušaja da konstitutivni narod pretvorite u manjinu biste vi mogli postati ista Ne gradi se država tako da drugog hoćeš uništiti. Niko nikog ne želi uništiti, samo sumnjamo u vaše dobre namjere pogotovo u savezu sa četnicima tako da se to može vidjeti kao napad u samoodbrani. A btw ja sam jedini na ovom temi spominjao da i nisam toliko protiv ovih izmjena jer ne vidim neku štetu za nas jer HDZ svakako ima kontrolu u Domu naroda tako da je ovo više osigurač za ubuduće, za neke what if situacije. U priincipu, ne mislim da je dobra ideja izbacivati HDZ iz vlasti jer kakav god da je, vi ste ga birali, ima 90 % načelničkih mjesta u općinama sa hrvatskom većinom tako da...Vlast i u kantonima također pa, čisto praktično gledano, neprirodno je imati nekog na vlasti na lokalnom i kantonalnom nivou a onda ga izbaciti sa federalnog. Ali sam za to da mi onda trebamo tražiti provedbu konstitutivnosti u ''rs'' u smislu Vijeća naroda recimo. Interesantno da ste vi izrazili manje ili veće protivljenje tome, odbrana sRpSke do zadnjeg hercegbosanca Zapitaj se kskvu ste politiku vodili zadnjih 30 godina prema Hrvatima. A ovo vaše kmećanje je teško razumljivo, ako se zanemare prethodnih 30 godina.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39194 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Naša Kvačica je napisao/la: BBC je napisao/la: Može biti biran, neće biti izabran jer nema hrvatske glasove. Birajte ga sebi u muslimansku kvotu stoko. Za vas je ratovao.
Laže, može biti i izabran, ovi kantoni bez Hrvata će zajednički davati jednog zastupnika pa to može biti taj.
Koja lažljiva bagra, u skupštini USK nema nijedan Hrvat a oni bi eto izabrali toga u Dom naroda. Ne mogu gledati Hrvate u kantonalnoj skupštini ali mogu ih podmetati u Dom Naroda. I tako se umjesto Marjana za Dom naroda bore "Hrvati" Ramiz i Anel, na kraju kockom odlučuju tko će Marjanu ukrasti fotelju.
Ogavnijih ljudi na zemaljskoj kugli nema, to trinke čojstva nema.
Tako islamisti doživljavaju demokraciju da se zdrijebom odlučuje koji musliman će glumiti Hrvata, Srbina, Židova i ostale u Domu naroda.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
Graničar Jozo
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:15 |
|
|
PCM je napisao/la: Ovime je vjerovatno kupljeno jos 10-20 godina vremena za BiH, a onda ce Zapad donijet konačni pravorijek. Kao i Jugoslaviji onomad. Bez jasnih razgraničenja, stanje hladnog rate u FBiH bi zaista moglo potrajati i dodatno unakaziti i zemlju i društva u kojim živimo.
It's probably me...
|
|
Vrh |
|
|
Crnivuk
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:19 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: sev je napisao/la: Hvala na savetu, razmislićemo o tome. Evo i jedan za tebe: razmisli zašto niko neće da živi sa vama i 30 godina nakon rata. Konkretno, šta ste za nepune tri decenije uspeli da postignete da bi Srbi i Hrvati u BiH makar stavili prst na čelo i rekli "aj bar da probamo s ovim Bošnjama nešto da napravimo"? Neki infrastrukturni projekat, ekonomski uspeh, kultura, umetnost? Sportski uspeh makar? Bronzana medalja u skvošu ako ništa drugo? Išta po čemu je Bosna svetski poznata, a da je vašom zaslugom?
Usput se upitajte kako - sa Hrvatima u Hrvatskoj niste mogli naći zajednički jezik pa ste tamo danas na nivou statističke greške - kako ste od Crnogoraca napravili neprijatelje - zašto i Bošnjaci u Sandžaku na Srbiju gledaju kao maćehu Albance sam već spomenuo I naravno mi Lista nije mala. Da li su baš uvijek drugi krivi. Ni hodza ti vise ne veruje u ove gluposti, pravi krezavi Mujo iz viceva.
|
|
Vrh |
|
|
ShahidMaker
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:21 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: Usput se upitajte kako - sa Hrvatima u Hrvatskoj niste mogli naći zajednički jezik pa ste tamo danas na nivou statističke greške - kako ste od Crnogoraca napravili neprijatelje - zašto i Bošnjaci u Sandžaku na Srbiju gledaju kao maćehu
Albance sam već spomenuo I naravno mi
Lista nije mala.
Da li su baš uvijek drugi krivi.
A sta ima nejasno? gde su ziveli Srbi, oni su se digli da ostanu u Jugoslaviji. Je l to toliko tesko razumeti? Evo ti jedan hint, Stara Srbija je oslobodjena 1912. Kasnije komunisti od nje prave Makedoniju, kako to da nije sproveden projekat Velike Srbije tu? :) Crnogorci su Srbi, litije su to jos jednom potvrdile. Korumpirana vlast vodi mafijasku drzavu, ta hobotnica jos uvek mrda, ali uspeli smo da se vratimo i ti procesi ce u narednom periodu biti okoncani. Bosnjaci u tzv Sandzaku ne postoje, kao ni tzv Sandzak. To su Siptari Malisori. katolici, naselili ih Turci tu, a zauzvrat primili su islam. Do 50-ih godina su govorili siptarski, a do 80-ih si mogao da cujes da poneki starkelja i dalje prica. Naravno, vi! Alija vas navukao, na nagovor stranaca, da krenete u nepoznato - zauzvrat ste dobili milion ljudi manje i 75% Bosne manje. Vi Srbe mrzite jos od turskog vremena. Nista cudno nema tu. Jugoslavija je rusena spolja uz pomoc vas svih naroda koji niste bili iskreni Jugosloveni. Sada imate banana drzave odakle se ljudi sele, a mi cemo stvoriti opet jaku i mnogoljudnu drzavu.
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:24 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: sev je napisao/la: Kako smo izgubili? Tako što smo ih hranili, vakcinisali i obrazovali dok su se oni kotili. Ko što ste i vi živeli na donacijama Slovenije i Hrvatske. Sad kad i jedni i drugi morate sami da se namirujete, odma evakuacija za Nemačku.
Pa izgubili zbog svoje velikosrpske politike. Svi su vam krivi za poraz na Kosovu osim vas samih. Nikako da se zapitate, ej jesmo li se mi ogriješili prema tim ljudima tamo pa je došlo do ovoga.Kažem, malo se pogledat u ogledalo i suočit sa samim sobom a ne samo komentirati šta je Bakir danas rekao a šta Komšić. Pročitaj što si napisao pa razmisli malo kako ste se vi odnosili prema Hrvatima
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:28 |
|
|
mirusvijetu je napisao/la: sev je napisao/la: Hvala na savetu, razmislićemo o tome. Evo i jedan za tebe: razmisli zašto niko neće da živi sa vama i 30 godina nakon rata. Konkretno, šta ste za nepune tri decenije uspeli da postignete da bi Srbi i Hrvati u BiH makar stavili prst na čelo i rekli "aj bar da probamo s ovim Bošnjama nešto da napravimo"? Neki infrastrukturni projekat, ekonomski uspeh, kultura, umetnost? Sportski uspeh makar? Bronzana medalja u skvošu ako ništa drugo? Išta po čemu je Bosna svetski poznata, a da je vašom zaslugom?
Usput se upitajte kako - sa Hrvatima u Hrvatskoj niste mogli naći zajednički jezik pa ste tamo danas na nivou statističke greške - kako ste od Crnogoraca napravili neprijatelje - zašto i Bošnjaci u Sandžaku na Srbiju gledaju kao maćehu Albance sam već spomenuo I naravno mi Lista nije mala. Da li su baš uvijek drugi krivi. Takvi smo kakvi smo i boli nas ***, iskreno. Ne patimo od potrebe da budemo voljeni, pogotovo ne od onih koje smatramo potomcima Srba koji su izdali svoj rod. Mrzite nas, pljujte nas, vređajte nas, zabole nas. Na kraju ćete opet doći kod nas na sadaka vakcine, zvezde granda, na zimu primiti brašno (živi bili pa videli). Zahvalićete se uredno i biće bratstva i jedinstva nedelju dana. A onda opet sve po starom, genocidaši, četnici, itd. Što se Bošnjaka Sandžaka tiče, oni su neto primaoci, što znači da više para iz republičkog budžeta ode tamo, nego što oni uplate u zajednički ćup. Dal nam i oni psuju majku kad odu u Sarajevo - i za to me zabole.
|
|
Vrh |
|
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:28 |
|
|
BBC je napisao/la: Može biti biran, neće biti izabran jer nema hrvatske glasove. Birajte ga sebi u muslimansku kvotu stoko. Za vas je ratovao.
Dobro mu je netko odgovorio, mogao je i Vlado Santic biti biran, ali "netko" ga ubio.
Inace ubojica je oslobodjen i trenutno je poslanik u parlamentu mislim ********.
|
|
Vrh |
|
|
Eminencija
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:29 |
|
|
Tuta je napisao/la: dunno je napisao/la: Ja ne vjerujem dok ne vidim. Ali ne mogu reći da ova kmeka zadnjih dana nije uživancija. Leleču Turci, kukaju bule, oj lele-lele... jesi promjenio misljenje?
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:36 |
|
|
50% teritorija nije jednako 50% politicke moći. Jebeš krš i kamenjar to je bezvrijedno
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
weasel
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:39 |
|
|
Karabaja je napisao/la: 50% teritorija nije jednako 50% politicke moći. Jebeš krš i kamenjar to je bezvrijedno Nije teritorij potpisao ugovor nego Hrvatski narod. Vi ste sami pristali djeliti vlast sa Hrvatima pola pola. Ako vam se ne sviđa možete uvijek praviti svoj entitet na 23%.
_________________ #Zoki 2024
Apartmanđije, uhljebi i kradeze = grobari Hrvata
|
|
Vrh |
|
|
sev
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:40 |
|
|
Usput se upitajte kako - sa Hrvatima u Hrvatskoj niste mogli naći zajednički jezik pa ste tamo danas na nivou statističke greške - kako ste od Crnogoraca napravili neprijatelje - zašto i Bošnjaci u Sandžaku na Srbiju gledaju kao maćehu Albance sam već spomenuo I naravno mi Lista nije mala. Da li su baš uvijek drugi krivi. Uzgred, voleo bih da čujem kako smo to od Crnogoraca napravili neprijatelje? Šta smo im tačno uradili? EDIT: a voleo bih i da čujem šta smo tačno Bošnjacima Sandžaka uradili?
|
|
Vrh |
|
|
mirusvijetu
|
Naslov: Re: Schmidt nameće izmjene Ustava FBiH i Izbornog zakona Postano: 24 srp 2022, 11:41 |
|
|
sev je napisao/la: mirusvijetu je napisao/la: Usput se upitajte kako - sa Hrvatima u Hrvatskoj niste mogli naći zajednički jezik pa ste tamo danas na nivou statističke greške - kako ste od Crnogoraca napravili neprijatelje - zašto i Bošnjaci u Sandžaku na Srbiju gledaju kao maćehu
Albance sam već spomenuo I naravno mi
Lista nije mala.
Da li su baš uvijek drugi krivi.
Takvi smo kakvi smo i boli nas ***, iskreno. Ne patimo od potrebe da budemo voljeni, pogotovo ne od onih koje smatramo potomcima Srba koji su izdali svoj rod. Mrzite nas, pljujte nas, vređajte nas, zabole nas. Na kraju ćete opet doći kod nas na sadaka vakcine, zvezde granda, na zimu primiti brašno (živi bili pa videli). Zahvalićete se uredno i biće bratstva i jedinstva nedelju dana. A onda opet sve po starom, genocidaši, četnici, itd. Što se Bošnjaka Sandžaka tiče, oni su neto primaoci, što znači da više para iz republičkog budžeta ode tamo, nego što oni uplate u zajednički ćup. Dal nam i oni psuju majku kad odu u Sarajevo - i za to me zabole. Ok. Ali sa takvim stavom je onda licemjerno za vaše nedaće kriviti nekakav zapadni hegemonizam.
|
|
Vrh |
|
|
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|