|
|
Stranica: 2/5.
|
[ 116 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
novem
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 17:27 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Bivši Reis Cerić dao podrsku BH Telecomu u sporu sa Hayatom, koji ispada da je zaista u vazalnom odnosu sa srbijanskim medijskim carstvom: Citat: Dragi moji pratioci, ...
Zato danas biram da stanem na stranu činjenica, a ne performansa. . Sutra će opet performanse?  Ajde, utješno je da nisu više kod "prijepodne" i "posljepodne". 
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 17:44 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39 Postovi: 63872 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: novem je napisao/la: Još jedan mandat SDA da nije u vlasti, stranka ide u raspad i formiranje novih derivat-stranaka. Bakiru je ovo sada presudno vrijeme, a poslje rata možda i najbitnije stanje. Sigurno je spreman na velike ustupke HDZ-u. Odlučuje se hoće li SDA uopće u ovakvom formatu i dosadašnjoj jačini o(p)stati. Pazi izgubili su NES kao partnera 100%, koji je stranka sa velika 4 zastupnika. A sada im otklizava i SBiH koja će osluškivati Zapad je li SDA i dalje nepoželjna kao partner. SDA onda potpuno ovisi o HDZ-u. Ne znam čem se nadaju pa oni su već prošle izbore sabili, možda će i rasti nešto, ali na račun DF. Još kad SDP pred izbore izbaci novog lidera ide rebranding u pravo vrijeme da otme pobjedu istrošenom Bakiru. Nastavljamo u istom tonu, jedino eto taj dopredsjednik vlade FBIH će biti problem.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 18:03 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pazi izgubili su NES kao partnera 100%, koji je stranka sa velika 4 zastupnika.
A sada im otklizava i SBiH koja će osluškivati Zapad je li SDA i dalje nepoželjna kao partner.
SDA onda potpuno ovisi o HDZ-u.
Ne znam čem se nadaju pa oni su već prošle izbore sabili, možda će i rasti nešto, ali na račun DF. Još kad SDP pred izbore izbaci novog lidera ide rebranding u pravo vrijeme da otme pobjedu istrošenom Bakiru. Nastavljamo u istom tonu, jedino eto taj dopredsjednik vlade FBIH će biti problem. Vidiš to bi bio jak potez SDP-a kojemu bi SDA mogla parirati jedino sa sličnim potezom, da se Bakir i sam svojevoljno povuče i preda stranku nekom jastrebu ali to se neće desiti.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 18:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29 Postovi: 89665 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Vidim Efendića kako traži poziciju premijera Federacije.
Jer je to pozicija koju HDZ tradicionalno ne traži, a Trojka ili SDA moraju dati SBiH ogromnu nagradu.
Ili će SDA ponuditi HDZ-u premijera Federacije.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 18:11 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Ne znam čem se nadaju pa oni su već prošle izbore sabili, možda će i rasti nešto, ali na račun DF. Još kad SDP pred izbore izbaci novog lidera ide rebranding u pravo vrijeme da otme pobjedu istrošenom Bakiru. Nastavljamo u istom tonu, jedino eto taj dopredsjednik vlade FBIH će biti problem. Vidiš to bi bio jak potez SDP-a kojemu bi SDA mogla parirati jedino sa sličnim potezom, da se Bakir i sam svojevoljno povuče i preda stranku nekom jastrebu ali to se neće desiti. Možda ti je promaklo, ali najavio je Nikšić odlazak. https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /260119197
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 18:22 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Vidiš to bi bio jak potez SDP-a kojemu bi SDA mogla parirati jedino sa sličnim potezom, da se Bakir i sam svojevoljno povuče i preda stranku nekom jastrebu ali to se neće desiti. Možda ti je promaklo, ali najavio je Nikšić odlazak. https://www.klix.ba/vijesti/bih/niksic- ... /260119197Vidio sam ali nije mi poznato da imaju kongres prije izbora.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 18:32 |
|
|
|
Buduća vlada, moguće kombinacije:
SBiH: premijer i 1-2 ministra (energetika) HDZ: Predsjednik i 6 ministara SDA/Trojka: 7 ministara manjinski partneri (Hrvatska petorka i/ili NES): 1-2 ministra
Ili:
HDZ: premijer i 4 ministra SDA: Predsjednik i 7 ministara SBiH: 3 ministra Hrvatska Petorka: 2 ministra
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 18:33 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: dudu je napisao/la: Vidio sam ali nije mi poznato da imaju kongres prije izbora. Pa morat će, neće valjda na izbore s čovjekom koji kaže da odlazi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 18:37 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Vidio sam ali nije mi poznato da imaju kongres prije izbora.
Pa morat će, neće valjda na izbore s čovjekom koji kaže da odlazi. To je istina. Na kraju će u velikom stilu Bećirovića izabrati i za predsjednika SDP i u Predsjedništvo, kongres taman prije početka službene kampanje, i pomesti izbore. To im je vjerojatno karta u rukavu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 19:09 |
|
|
|
Primjetite da DF-a nema nigdje u ničijim kalkulacijama.
SDA će ih odbaciti kao potrošen kurton, to su “mrtvi zastupnici” koji nisu koalicijski poželjni, najbolje što SDA može učiniti za sebe 2026 je da kanibalizira DF i otme im bar 2-3 zastupnika. U tom slučaju su im i kombinatorike lakše.
Na isto cilja i Efendić.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 19:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 46063 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
SDA jednostavno može u vlast ako puste DF niz šolju, prebace sve glasove Bakiru za Predsjedništvo i puste da Hrvati izaberu člana Predsjedništva.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 20:15 |
|
|
daramo je napisao/la: SDA jednostavno može u vlast ako puste DF niz šolju, prebace sve glasove Bakiru za Predsjedništvo i puste da Hrvati izaberu člana Predsjedništva. I dalje podržavaju DF kroz svoje medije, kradeći sebi direktno zastupnike.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 20:42 |
|
|
|
Hayat danas optužio bivšeg Reisa Cerića da ih vodi putem Andaluzije.
ROFL, kakva će tek kampanja biti u ljeto, ako već sada potroše sve kreativne optužbe i usporedbe.
Možda im je Andaluzija u Hayatu otkako im je odsječena pipa od državne firme.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 22:06 |
|
|
|
Sa strane osobnih ambicija, Bećireviću kao predsjedniku SDP nije problem ponuditi Efendiću mjesto premijera, ako sam bude član Predsjedništva.
To se točno namjestilo samo od sebe.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 25 sij 2026, 23:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Primjetite da DF-a nema nigdje u ničijim kalkulacijama.
SDA će ih odbaciti kao potrošen kurton, to su “mrtvi zastupnici” koji nisu koalicijski poželjni, najbolje što SDA može učiniti za sebe 2026 je da kanibalizira DF i otme im bar 2-3 zastupnika. U tom slučaju su im i kombinatorike lakše.
Na isto cilja i Efendić. Da, koriste ih samo za "građanski" alibi i za kontrolu nad Predsjedništvom. Ovo prvo je u fazi nestanka, drugo treba Schmidt da riješi. Srednjeročno će DF nestati s političke scene. Isključivo ovise o milosti SDA. Presuda Kovačević je navjestila njihov kraj.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 26 sij 2026, 12:58 |
|
|
|
Puno im je Trojka nudila 2022. pa opet nisu htjeli.
A ako budu imali veći uspjeh, skoro svi će preći iz SBiH u SDA. Efendiću je važnija džamijska fotelja predsjednika SDA. To je njihov farm team.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bošnjak...007
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 26 sij 2026, 13:38 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Puno im je Trojka nudila 2022. pa opet nisu htjeli.
A ako budu imali veći uspjeh, skoro svi će preći iz SBiH u SDA. Efendiću je važnija džamijska fotelja predsjednika SDA. To je njihov farm team. Nece preci svi ali bi pojedinacnih prelazaka moglo biti. Pa to je jedna ekipa koja je radila u SDA do skora. Svi se oni jako dobro znaju. Male su sanse da SBiH ode sa Trojkom, pogotovo ako ovi padnu sa glasovima. A mislim da hoce. I prije 4 godine su ih jedva sastavili. SDA također moze dati mjesto premijera SBiH ali bitnija ponuda je vlast u kantonima. Da SBiH ide svuda uz SDA. Moja neka procjena da je Efendicu glavni cilj KS i preuzimanje vlasti tu. Za to mu treba jak rezultat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
kiler
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 26 sij 2026, 19:46 |
|
Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26 Postovi: 8271 Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
|
Moje mišljenje je da Trojka pada sa brojem glasova. Najviše mogu izvući neki X sa SDA-om... 
_________________ Pogledaj u nebo majko, evo sinova...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 26 sij 2026, 19:53 |
|
|
kiler je napisao/la: Moje mišljenje je da Trojka pada sa brojem glasova. Najviše mogu izvući neki X sa SDA-om...  Pada, ali im je prešla NES sa 4 zastupnika, a koketira i SBiH sa još 4. SDA to ne može stići jer se očekuje i da će DF bez Komšića past 1-2 mandata, ustvari dio rasta SDA će biti kanibaliziranje vlastitog narančastog satelita.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 27 sij 2026, 11:48 |
|
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 27 sij 2026, 12:45 |
|
|
Bošnjak...007 je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Puno im je Trojka nudila 2022. pa opet nisu htjeli.
A ako budu imali veći uspjeh, skoro svi će preći iz SBiH u SDA. Efendiću je važnija džamijska fotelja predsjednika SDA. To je njihov farm team. Nece preci svi ali bi pojedinacnih prelazaka moglo biti. Pa to je jedna ekipa koja je radila u SDA do skora. Svi se oni jako dobro znaju. Male su sanse da SBiH ode sa Trojkom, pogotovo ako ovi padnu sa glasovima. A mislim da hoce. I prije 4 godine su ih jedva sastavili. SDA također moze dati mjesto premijera SBiH ali bitnija ponuda je vlast u kantonima. Da SBiH ide svuda uz SDA. Moja neka procjena da je Efendicu glavni cilj KS i preuzimanje vlasti tu. Za to mu treba jak rezultat. Mislim kako će taj plan ipak propasti. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 27 sij 2026, 23:42 |
|
|
|
Bakirova hanuma ide u utrku za Predsjedništvo?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 27 sij 2026, 23:46 |
|
|
novem je napisao/la: Bakirova hanuma ide u utrku za Predsjednišvo. Gdje piše. To im je gore nego da ide on, a jednako se računa kao njegov osobni poraz Izbacit će ga iz SDA 2027 ili napraviti puč.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 27 sij 2026, 23:48 |
|
|
|
Bakir je onda deluzivan. Okružio se istomišljenicima i sad misli da je popularan u stranci i kod birača.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: SDA u problemima… Postano: 27 sij 2026, 23:49 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: novem je napisao/la: Bakirova hanuma ide u utrku za Predsjednišvo. Gdje piše. To im je gore nego da ide on, a jednako se računa kao njegov osobni poraz Izbacit će ga iz SDA 2027 ili napraviti puč. https://nap.ba/qpost/437176
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|