|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 82 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
sejdo.komsoglu
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 13:12 |
|
|
_________________ Najstariji bosanski državni dokument počinje ovako (Povelja Kulina Bana, 1189. god)
†U ime oca i s(i)na i s(ve)toga d(u)ha. Ja ban' bos'n'ski Kulin' prisezaju tebЪ kneže Kr'vašu ...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 15:11 |
|
|
|
iako me ne interesuje niti imam šta sa hrvatskim državljanstvom imam samo jedan predlog da se oduzme državljanstvo gospodinu što je glumio samira fazlinovića ne mogu se sjetiti kako se zove znam da ima dugačko prezime znam da je državljanin hrvatske
|
|
| Vrh |
|
 |
|
3AJE6
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 15:32 |
|
|
nemabosne je napisao/la: iako me ne interesuje niti imam šta sa hrvatskim državljanstvom imam samo jedan predlog da se oduzme državljanstvo gospodinu što je glumio samira fazlinovića ne mogu se sjetiti kako se zove znam da ima dugačko prezime znam da je državljanin hrvatske Samir Fazlinović ‘pljunuti’ Emir Hadžihafizbegović01/10/2018 Đ. Alibegić Crozz Crveno SDA kandidat za BH Parlament : od tri prsta i Thomsona do nesanice i nezajažljive vjere u Allaha Od glumca, je li, ne očekujemo ništa drugo nego dobru glumu. Performans po scenariju, talenat i profesionalnost. Emir Hadžihafizbegović bh glumac i glumac Ex-Yu prostora se zasigurno odlično snašao u tim vodama, snimio je preko pedeset filmova, bezbroj tv serija, ovjenčao se sa nekoliko vrijednih filmskih nagrada, na prvom mjestu sa onima na prestižnim stranim film festivalima, pobrao je mnoge i u Srbiji i Hrvatskoj. Ali, ‘snalažljivost’ Hadžihafizbegovića ima u sebi i nešto više od profesije glummca, što mu je dodijelilo još jednu neprofesionalnu, narodsku nagradu : zove se ‘bosanska ljiga’. U prijevodu kažu – kao glumac perfektan, kao čovjek, ‘ljiga’, ‘gnjida’. Predstavnik tipičnog balinluka (prodaja muda pod bubrege) i munafika (licemjer). Prevrtljivac, pokvarenjak, politički konvertit koji je stoga, u sarajevskoj popularnoj seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’ u liku Samira Fazlinovića zapravo pokazao svoje pravo, ne glumačko lice. Kažu zli jezici, ovu ulogu je ‘odigrao s lakoćom’, najviše mu legla, scenarista popularne serije Feđa Isović nije mogao odabrati boljeg. U seriji ovaj rođak glavnog glumca Izeta Fazlinovića vara, laže, krade, preprodaje, leži u zatvoru ali vazda ‘ispliva’ i opstaje u životu. Politička stajališta i opcije Hadžihafizbegović je mijenjao kao i sumnjivu robu lik Samir u seriji. Kao čarape, tako je dijelio javnosti i svoja zvanična stajališta. Pred sami rat, evo Emira u ‘Markovićevoj stranci’, Stranci Reformista. Bljuje, udara po neprijateljima Yugoslavije, ‘brani’ zajedništvo, bratstvo i jedinstvo, pozdravlja sa tribina sa ‘tri prsta’ u znak podrške Srbima, ‘brani’ Hrvate, s početkom bh rata, glumac isto čini i sa uniformama. Prvo se okušao u uniformi HVOa, ludovao je sa hrvatskim bojovnicima i podvriskivao uz Marka Perkovića Thomsona, kasnije će, kad promijeni ‘uniformu’ i postane ministar SDA partije za kulturu u Kantonu Sarajevo 2007/09, sa lakoćom zabraniti Thomsonov koncert u Sarajevu. Poslije, HVO uniformu odbacuje sa gnušanjem a ulazi u uniformu Armije BiH, odkada počinje njegov performans ‘za vjeru i državu’. Ali ne bilo kakav, već samo onaj ‘poželjni’, ‘potrebni’ i u datom momentu neophodni balinluk. Poslije će mo lako. Tako, kad zatreba Emiru a zatrebalo je jednom, nekad, ‘Bosna je istorijska greška’. Kad zatreba, ‘bošnjačka vlast je puna uhljepa’, a ‘veliki broj ministara korumpiran’. U datim momentima ‘nema podjele na nacije već na ljude i neljude’, u nekim drugim trenutcima – ‘Ja ne mogu šutjeti’ kaže Emir pa odšuti. Pa odvali : “Eto, tako o tebi pišu “vakumirani” bošnjački insanu. O tebi koji si protjerivan, klan, ponižavan, o tebi koji si na rukama nosio mrtvo dijete i koji si tražio da sa ubicom popiješ kahvu kako bi ga upitao za razloge pucanja u lubanju tvoje ćerke, o tebi kojeg su u Batkovićima razapinjali između dva džipa, o tebi koji si oslobađao Vlašić i bosom nogom Unu gazio, o tebi koji si Pejanovića pazio bolje od rođene matere, o tebi koji voliš ilahiju i kome su silovali majku, o tebi kojem djeda i nenu sahranjuju na groblju za “auslendere” sa pogledom na sidnejsku operu, o tebi koji ibadetiš i Bajrame dočekuješ u Oslu i Stockholmu, o tebi koji ne foliraš kad kažeš da voliš Jovu Divjaka, Dragana Vikića i Nenada Markovića, o tebi koji si se sa svojim dostojanstvom popeo na vrh civilizacijske piramide. Ti, eto, imaš takve prvake kojih treba da se stidiš. I defetizam je tvoja određujuća kategorija i da se, kojim slučajem nisi odbranio i sačuvao domovinu, nikada nijedna ružna riječ s početka ovog teksta o tebi napisana bila nebi…”). Frcaju intervjui jedan za drugim i u svakom ‘Samir Fazlinović’ briljira. Sve zavisi od toga da li je pred kamerama u Zagrebu ili u Beogradu. I tako iz dana u dan, iz uloge u ulogu. Sa filmskog platna na ministarsku SDA stolicu, sa ministarske stolice, evo ga na federalnoj listi SDA partije 2018 godine odakle bljuje bošnjaštvo i vjeru do neslućenih visina. Sve uz ‘prvake bošnjačke kojih se treba stiditi’. I to ovako. “Stojim na četiri stuba. 57 mi je godina i svaki od tih stubova mi je u životu bitan i bit će mi bitan do kabura. Vjera u Boga Allaha dž.š. je prvi stub, drugi stub je moja porodica, treći stub je moj posao – gluma, a četvrti stub je moja država Bosna i Hercegovina…”. Malo prije ovog ‘nastupa’ i performansa, dalo se zaključiti da će Emir filmske kamere nakratko zamijeniti političkim glumačkim ostvarenjima. Podsjećamo, 2017. godine sa Bakirom Izetbegovićem i Reisom Kavazovićem izveo je performans “Genocid nad Bošnjacima 1992.-1995. izvršen u svrhu podjele Republike Bosne i Hercegovine i stvaranja velike Srbije” kada je javnosti lansirana još jedna od laži Bakira Izetbegovića (ona u Vijećnici o reviziji tužbe protiv Srbije, op. Cross) kako će se sve o genocidu već do jula 2017 moći naći na internetu, ‘sve na jednom jestu’. Ni dan-danas tamo nema ništa na toj web stranici osim logo znaka i lažljive najave koja je bespotrebno progutala nekoliko stotina hiljada KMa, manifestaciju je sponzorirao Bakir. Dakle, iz priloženog se vidi da nisu u pitanju predratna ‘tri prsta’ Hadžihafizbegovića, radi se o ‘četiri ispružena prsta’ Bakira Izetbegovića i pozdravu ‘Muslimanske braće’. Vjera na prvom stubu a država na četvrtom. Čisto SDAovski, nema prigovora. Nismo valjda Japanci kojima je kao u onom vicu ‘država na prvom mjestu’ (Pričaju Bosanac i Japanac o prioritetima u životu. Kaže Japanac: – Meni je na prvom mjestu Japan, pa posao, a tek na kraju familija. Kaže Bosanac : – Kod mene je skroz obratno. Prvo familija, pa posao, pa tek onda Japan.) I klasično ‘hadžihafizbegovski’, ‘ukazala’ mu se dva fašizma, Srbija i Hrvatska, i nije mogao odoliti. Kaže, ‘za BiH biću otirač ako treba’ i ‘neću stati dok se ta dva fašizma ne pobijede’. Dobro, za početak, mogao bi odbaciti ‘fašističku’ hrvatsku putovnicu koju su mu hrvatske vlasti uručile za izražene zasluge ili pak one silne filmske nagrade koje mu je uručila Srbija, čak i pored njegovih nacionalističkih prijetnji Srbima u njegovoj predstavi ‘Godine prevare’, šta kažete na taj prijedlog? Jok! Nije ‘još vrijeme’ za takav performans, sačekajmo 07. oktobar da vidimo koliko će glasova osvojiti ‘Samir’ Hadžihafizbegović. Ili dok ne dadne slijedeći intervju u Zagrebu ili Beogradu. Kod Fazlinovića se nikad ne zna. To što mu je Hrvatska oprostila ubistvo starije ženske osobe u Hrvatskoj ‘kaznivši’ ga uvjetno, ništa ne mijenja na stvari, Emir je u društvu ubica ionako i inače. Sa njim sa tribina u zelenim jaknicama mašu njemu slični, kao načelnik Sarajeva Semir Efendić također ubica, dok su njegovi idoli ubice i ratni zločinci Hamdija Abdić Tigar i Atif Dudaković, nije daleko od njih ni Mušan Topalović Caco, ubica i ratni zločinac sahranjen tik uz Aliju Izetbegovića na Kovačima, ‘najmoralnijeg čovjeka Planete’. Kojima je kao i njemu, za razliku od Japanaca, država na zadnjem mjestu. Hadžihafizbegović ima problema sa spavanjem, prema njegovom kazivanju spava svega par sati dnevno (od pola tri ujutru do šest sati ujutru) ima već dvadesetak godina, i nije našao rješenja medicinskog problema svom zdravstvenom fenomenu. Možda će mu stolica u BH Parlamentu riješiti nesanicu. Ovim poslednjim performansom u režiji političke SDA mafije rješenje se nazire. photo : gore – Emir Hadžihafizbegović na predstavljaju kandidata SDA septembra 2018, dolje – pred rat u BiH, arhiv tagged in balinluk, Emir Hadžihafizbegović, Lud zbunjen normalan, munafik, Samir Fazlinović, SDA
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 17:06 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 3082 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
Da nam se Hodžić ne plaši za sebe 
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
nemabosne
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 17:20 |
|
|
3AJE6 je napisao/la: nemabosne je napisao/la: iako me ne interesuje niti imam šta sa hrvatskim državljanstvom imam samo jedan predlog da se oduzme državljanstvo gospodinu što je glumio samira fazlinovića ne mogu se sjetiti kako se zove znam da ima dugačko prezime znam da je državljanin hrvatske Samir Fazlinović ‘pljunuti’ Emir Hadžihafizbegović01/10/2018 Đ. Alibegić Crozz Crveno SDA kandidat za BH Parlament : od tri prsta i Thomsona do nesanice i nezajažljive vjere u Allaha Od glumca, je li, ne očekujemo ništa drugo nego dobru glumu. Performans po scenariju, talenat i profesionalnost. Emir Hadžihafizbegović bh glumac i glumac Ex-Yu prostora se zasigurno odlično snašao u tim vodama, snimio je preko pedeset filmova, bezbroj tv serija, ovjenčao se sa nekoliko vrijednih filmskih nagrada, na prvom mjestu sa onima na prestižnim stranim film festivalima, pobrao je mnoge i u Srbiji i Hrvatskoj. Ali, ‘snalažljivost’ Hadžihafizbegovića ima u sebi i nešto više od profesije glummca, što mu je dodijelilo još jednu neprofesionalnu, narodsku nagradu : zove se ‘bosanska ljiga’. U prijevodu kažu – kao glumac perfektan, kao čovjek, ‘ljiga’, ‘gnjida’. Predstavnik tipičnog balinluka (prodaja muda pod bubrege) i munafika (licemjer). Prevrtljivac, pokvarenjak, politički konvertit koji je stoga, u sarajevskoj popularnoj seriji ‘Lud, zbunjen, normalan’ u liku Samira Fazlinovića zapravo pokazao svoje pravo, ne glumačko lice. Kažu zli jezici, ovu ulogu je ‘odigrao s lakoćom’, najviše mu legla, scenarista popularne serije Feđa Isović nije mogao odabrati boljeg. U seriji ovaj rođak glavnog glumca Izeta Fazlinovića vara, laže, krade, preprodaje, leži u zatvoru ali vazda ‘ispliva’ i opstaje u životu. Politička stajališta i opcije Hadžihafizbegović je mijenjao kao i sumnjivu robu lik Samir u seriji. Kao čarape, tako je dijelio javnosti i svoja zvanična stajališta. Pred sami rat, evo Emira u ‘Markovićevoj stranci’, Stranci Reformista. Bljuje, udara po neprijateljima Yugoslavije, ‘brani’ zajedništvo, bratstvo i jedinstvo, pozdravlja sa tribina sa ‘tri prsta’ u znak podrške Srbima, ‘brani’ Hrvate, s početkom bh rata, glumac isto čini i sa uniformama. Prvo se okušao u uniformi HVOa, ludovao je sa hrvatskim bojovnicima i podvriskivao uz Marka Perkovića Thomsona, kasnije će, kad promijeni ‘uniformu’ i postane ministar SDA partije za kulturu u Kantonu Sarajevo 2007/09, sa lakoćom zabraniti Thomsonov koncert u Sarajevu. Poslije, HVO uniformu odbacuje sa gnušanjem a ulazi u uniformu Armije BiH, odkada počinje njegov performans ‘za vjeru i državu’. Ali ne bilo kakav, već samo onaj ‘poželjni’, ‘potrebni’ i u datom momentu neophodni balinluk. Poslije će mo lako. Tako, kad zatreba Emiru a zatrebalo je jednom, nekad, ‘Bosna je istorijska greška’. Kad zatreba, ‘bošnjačka vlast je puna uhljepa’, a ‘veliki broj ministara korumpiran’. U datim momentima ‘nema podjele na nacije već na ljude i neljude’, u nekim drugim trenutcima – ‘Ja ne mogu šutjeti’ kaže Emir pa odšuti. Pa odvali : “Eto, tako o tebi pišu “vakumirani” bošnjački insanu. O tebi koji si protjerivan, klan, ponižavan, o tebi koji si na rukama nosio mrtvo dijete i koji si tražio da sa ubicom popiješ kahvu kako bi ga upitao za razloge pucanja u lubanju tvoje ćerke, o tebi kojeg su u Batkovićima razapinjali između dva džipa, o tebi koji si oslobađao Vlašić i bosom nogom Unu gazio, o tebi koji si Pejanovića pazio bolje od rođene matere, o tebi koji voliš ilahiju i kome su silovali majku, o tebi kojem djeda i nenu sahranjuju na groblju za “auslendere” sa pogledom na sidnejsku operu, o tebi koji ibadetiš i Bajrame dočekuješ u Oslu i Stockholmu, o tebi koji ne foliraš kad kažeš da voliš Jovu Divjaka, Dragana Vikića i Nenada Markovića, o tebi koji si se sa svojim dostojanstvom popeo na vrh civilizacijske piramide. Ti, eto, imaš takve prvake kojih treba da se stidiš. I defetizam je tvoja određujuća kategorija i da se, kojim slučajem nisi odbranio i sačuvao domovinu, nikada nijedna ružna riječ s početka ovog teksta o tebi napisana bila nebi…”). Frcaju intervjui jedan za drugim i u svakom ‘Samir Fazlinović’ briljira. Sve zavisi od toga da li je pred kamerama u Zagrebu ili u Beogradu. I tako iz dana u dan, iz uloge u ulogu. Sa filmskog platna na ministarsku SDA stolicu, sa ministarske stolice, evo ga na federalnoj listi SDA partije 2018 godine odakle bljuje bošnjaštvo i vjeru do neslućenih visina. Sve uz ‘prvake bošnjačke kojih se treba stiditi’. I to ovako. “Stojim na četiri stuba. 57 mi je godina i svaki od tih stubova mi je u životu bitan i bit će mi bitan do kabura. Vjera u Boga Allaha dž.š. je prvi stub, drugi stub je moja porodica, treći stub je moj posao – gluma, a četvrti stub je moja država Bosna i Hercegovina…”. Malo prije ovog ‘nastupa’ i performansa, dalo se zaključiti da će Emir filmske kamere nakratko zamijeniti političkim glumačkim ostvarenjima. Podsjećamo, 2017. godine sa Bakirom Izetbegovićem i Reisom Kavazovićem izveo je performans “Genocid nad Bošnjacima 1992.-1995. izvršen u svrhu podjele Republike Bosne i Hercegovine i stvaranja velike Srbije” kada je javnosti lansirana još jedna od laži Bakira Izetbegovića (ona u Vijećnici o reviziji tužbe protiv Srbije, op. Cross) kako će se sve o genocidu već do jula 2017 moći naći na internetu, ‘sve na jednom jestu’. Ni dan-danas tamo nema ništa na toj web stranici osim logo znaka i lažljive najave koja je bespotrebno progutala nekoliko stotina hiljada KMa, manifestaciju je sponzorirao Bakir. Dakle, iz priloženog se vidi da nisu u pitanju predratna ‘tri prsta’ Hadžihafizbegovića, radi se o ‘četiri ispružena prsta’ Bakira Izetbegovića i pozdravu ‘Muslimanske braće’. Vjera na prvom stubu a država na četvrtom. Čisto SDAovski, nema prigovora. Nismo valjda Japanci kojima je kao u onom vicu ‘država na prvom mjestu’ (Pričaju Bosanac i Japanac o prioritetima u životu. Kaže Japanac: – Meni je na prvom mjestu Japan, pa posao, a tek na kraju familija. Kaže Bosanac : – Kod mene je skroz obratno. Prvo familija, pa posao, pa tek onda Japan.) I klasično ‘hadžihafizbegovski’, ‘ukazala’ mu se dva fašizma, Srbija i Hrvatska, i nije mogao odoliti. Kaže, ‘za BiH biću otirač ako treba’ i ‘neću stati dok se ta dva fašizma ne pobijede’. Dobro, za početak, mogao bi odbaciti ‘fašističku’ hrvatsku putovnicu koju su mu hrvatske vlasti uručile za izražene zasluge ili pak one silne filmske nagrade koje mu je uručila Srbija, čak i pored njegovih nacionalističkih prijetnji Srbima u njegovoj predstavi ‘Godine prevare’, šta kažete na taj prijedlog? Jok! Nije ‘još vrijeme’ za takav performans, sačekajmo 07. oktobar da vidimo koliko će glasova osvojiti ‘Samir’ Hadžihafizbegović. Ili dok ne dadne slijedeći intervju u Zagrebu ili Beogradu. Kod Fazlinovića se nikad ne zna. To što mu je Hrvatska oprostila ubistvo starije ženske osobe u Hrvatskoj ‘kaznivši’ ga uvjetno, ništa ne mijenja na stvari, Emir je u društvu ubica ionako i inače. Sa njim sa tribina u zelenim jaknicama mašu njemu slični, kao načelnik Sarajeva Semir Efendić također ubica, dok su njegovi idoli ubice i ratni zločinci Hamdija Abdić Tigar i Atif Dudaković, nije daleko od njih ni Mušan Topalović Caco, ubica i ratni zločinac sahranjen tik uz Aliju Izetbegovića na Kovačima, ‘najmoralnijeg čovjeka Planete’. Kojima je kao i njemu, za razliku od Japanaca, država na zadnjem mjestu. Hadžihafizbegović ima problema sa spavanjem, prema njegovom kazivanju spava svega par sati dnevno (od pola tri ujutru do šest sati ujutru) ima već dvadesetak godina, i nije našao rješenja medicinskog problema svom zdravstvenom fenomenu. Možda će mu stolica u BH Parlamentu riješiti nesanicu. Ovim poslednjim performansom u režiji političke SDA mafije rješenje se nazire. photo : gore – Emir Hadžihafizbegović na predstavljaju kandidata SDA septembra 2018, dolje – pred rat u BiH, arhiv tagged in balinluk, Emir Hadžihafizbegović, Lud zbunjen normalan, munafik, Samir Fazlinović, SDA nisam znao za većinu ovoga po ovome što je gospodin napisao izgleda da je Samir fazlinović agent ili bia ili soa a možda radi za oboje
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 19:25 |
|
|
oak je napisao/la: Ceha je napisao/la:
Isto vrijedi i za (z)Bunjevce u Srbiji.
Nema mi logike da se izjašnjavaš kako vjetar puše, jučer jedno danas drugo sutra treće. Samo po sebi to bi bilo dovoljno za reviziju. Nekako logika nalaže. Na kraju, tko zna hoće li od toga biti išta, uvijek se puno priča samo rezultati izostaju. Ako smo imalo ozbiljna država, trebali bi tu uvesti reda.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 19:27 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ako je netko bošnjak koji ima direktnu vezu s RH, ili hrvatima, po majci, ocu, ili prema mjestu gdje je živio, vuče porijeklo, onda mu ne treba dirati državljanstvo. Ako se netko tko je bošnjak, nema veze s RH niti hrvatima, a lažno se izjasnio kao hrvat, onda je to osnova da se oduzme državljanstvo. Međutim, to podrazumijeva duži malo dokazni postupak, i ne vjerujem da bi se primjenilo na stotine tisuća bošnjaka. To bi se najviše koristilo kao prijetnja onima koji koriste blagodati RH državljanstva a istodobno rade sve kontra Hrvatske i kontra hrvata u BiH. Nestale bi na tisuće i tisuće komentara s fejsbuka  Pa to i je poanta. Ako je netko lagao prilikom podnošenja zahtjeva za domovnicu. Ako je netko hrvatski državljanin po nekom od xy drugih faktora to je ok. Ali ako si lagao da si Hrvat da dobiješ domovnicu, a onda si se predomislio. Sorry.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 19:28 |
|
|
Eminencija je napisao/la: kog briga kakvu vezu ima! ako nam smeta, kaznit!! Ovo bi bilo jako praktično. Samo zamisli si onda razdoblje kad SDP ili netko od Možemovskih izdajnika bude na vlasti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Sokolić
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 19:59 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ako je netko bošnjak koji ima direktnu vezu s RH, ili hrvatima, po majci, ocu, ili prema mjestu gdje je živio, vuče porijeklo, onda mu ne treba dirati državljanstvo. Ako se netko tko je bošnjak, nema veze s RH niti hrvatima, a lažno se izjasnio kao hrvat, onda je to osnova da se oduzme državljanstvo. Međutim, to podrazumijeva duži malo dokazni postupak, i ne vjerujem da bi se primjenilo na stotine tisuća bošnjaka. To bi se najviše koristilo kao prijetnja onima koji koriste blagodati RH državljanstva a istodobno rade sve kontra Hrvatske i kontra hrvata u BiH. Nestale bi na tisuće i tisuće komentara s fejsbuka  Ima dosta takvih koji su zaboravili tko su i šta su.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 20:09 |
|
|
|
Društvene mreže su čudo. Tu vidit tko je napadao i pljuvao Hrvate i samo oduzimat državljanstva i zabranjivat ulaz u Hrvatsku
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 20:23 |
|
|
potocnj je napisao/la: Ako je netko bošnjak koji ima direktnu vezu s RH, ili hrvatima, po majci, ocu, ili prema mjestu gdje je živio, vuče porijeklo, onda mu ne treba dirati državljanstvo. Ako se netko tko je bošnjak, nema veze s RH niti hrvatima, a lažno se izjasnio kao hrvat, onda je to osnova da se oduzme državljanstvo. Međutim, to podrazumijeva duži malo dokazni postupak, i ne vjerujem da bi se primjenilo na stotine tisuća bošnjaka. To bi se najviše koristilo kao prijetnja onima koji koriste blagodati RH državljanstva a istodobno rade sve kontra Hrvatske i kontra hrvata u BiH. Nestale bi na tisuće i tisuće komentara s fejsbuka  Mnogi takvi su na ovakav - lažni način - stekli vlasništvo nad raznoraznih nekretnina. Što s njima? Lažno je lažno. A joj Senade, što Jahji rade ako više nemože u Podace u “svoje”? A tek na desetke tisuća Jahja…
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 20:40 |
|
|
|
Zna li itko koliki bi bio broj Bošnjaka koji imaju hrvatske dokumente? Pa i Srba a i ostalih. Neke procjene?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 20:59 |
|
|
oak je napisao/la: Zna li itko koliki bi bio broj Bošnjaka koji imaju hrvatske dokumente? Pa i Srba a i ostalih. Neke procjene? Pogledaj film pri vrhu ove stranice, gdje daje podatak o broju iz USŽ. Tko govori? Jure iz Goražda.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, već je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
Islamistizam i EU = “mi ne idemo nikud mi ne radimo ništa, mi smo jedna velika hipnotisana gomila”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 21:41 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 16:42 Postovi: 3082 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
|
U USŽ je uzeo tko je htio nakon rata. Hrvatska djelila lopatom. Ovo je informacija iz prve ruke.
Da smo djelili i ovima u “Gazi” vjerojatno ih danas ne bi bilo ni 700 tisuća u BiH, ali to bi bio mač sa dvije oštrice.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 21:50 |
|
|
saskia je napisao/la: U USŽ je uzeo tko je htio nakon rata. Hrvatska djelila lopatom. Ovo je informacija iz prve ruke.
Da smo djelili i ovima u “Gazi” vjerojatno ih danas ne bi bilo ni 700 tisuća u BiH, ali to bi bio mač sa dvije oštrice. Enemy behind the lines - kako izreka kaže.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 21:55 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: oak je napisao/la: Zna li itko koliki bi bio broj Bošnjaka koji imaju hrvatske dokumente? Pa i Srba a i ostalih. Neke procjene? Pogledaj film pri vrhu ove stranice, gdje daje podatak o broju iz USŽ. Tko govori? Jure iz Goražda. Pogledao on spominje 50.000 u USŽ, no to je opet neprovjereno. Mogao je reći i 100.000 ili 15.000. Bilo bi zanimljivo znati taj podatak, ili bar neki realan procijenjeni broj.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 22:02 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10391 Lokacija: Herceg-Bosna
|
|
Stotine tisuća bošnjaka ima RH državljanstvo s tim što je većina njih u dijaspori, po mom nekom dojmu. Kažem dojmu jer nitko vjerojatno ni nema informaciju o tome koliko bošnjaka iz BiH koji imaju RH državljanstvo živi u dijaspori: - BiH ne vodi evidenciju duplog državljanstva, a i da vodi bilo bi traljavo - za RH svi bošnjaci koji žive izvan RH su izvan Hrvatske pa nema neke evidencije koliko ih je ostalo u Bosni ili u Hercegovini, a koliko ih je s tim dokumentima otišlo u neku EU zemlju ili dalje.
Logički mislim da ih većina, ili bar većina mlađih, radno sposobnih, žive izvan BiH.
Isto tako iluzorno je očekivati da će se provesti nekakva ogromna čistka oduzimanja stotina tisuća državljanstava muslimanima i srbima, možda ponekima koji baš seru po Hrvatskoj ili hrvatima, da dođu na radar. Najviše koja stotina takvih slučajeva, ali i to bi možda bilo dovoljno kao prijetnja.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 22:04 |
|
|
|
Ovom Hodžiću prvom oduzet pa onda vidit dalje
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503 2025/2026 - 14,366
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 22:08 |
|
|
oak je napisao/la: Tomba17 je napisao/la:
Pogledaj film pri vrhu ove stranice, gdje daje podatak o broju iz USŽ.
Tko govori? Jure iz Goražda.
Pogledao on spominje 50.000 u USŽ, no to je opet neprovjereno. Mogao je reći i 100.000 ili 15.000. Bilo bi zanimljivo znati taj podatak, ili bar neki realan procijenjeni broj. AI: Zaključak ✅ Točan broj Bošnjaka s hrvatskom putovnicom – ne postoji (nema službenih podataka). ✅ Ukupno državljana BiH s putovnicom RH ≈ 1,1 milijun (procjena).” Primjeti, nisam pitao za broj državljanstva već o broju putovnica kod stanovnika unutar Protektirata, niti tražio izuzeće nerezidentnih Protektoraša. Kada se od 1,1 odbiju okruglo svi Hrvati, pa i onaj pomanji broj Srba unutar Protektorata sa Putovnicom, preostaju Suniti rezidentni kao i nerezidentni u Protektoratu. Moj broj u loto igri o broju Sunita sa putovnicama od Alaske preko Euroazije do Novog Zelanda: Okruglo 500 000, t j negdje između 25-35% svih Sunita sa državljanstvom Protektorata u kojima se ubrajaju Suniti iz Raške kao i CG, inače su i oni nerezidentni državljani Protektorata. Broj na laž stečenih putovnica bliži se - ali ni blizu - broju ikona na tavanu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 22:16 |
|
|
|
Da stvar bude bolja, toliko negdje (svaki treći) od tih idiota i je glasao za Komšića.
Kak Srbi kažu? Sječa kneževa?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 23:40 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: oak je napisao/la: Pogledao on spominje 50.000 u USŽ, no to je opet neprovjereno. Mogao je reći i 100.000 ili 15.000. Bilo bi zanimljivo znati taj podatak, ili bar neki realan procijenjeni broj.
AI: Zaključak ✅ Točan broj Bošnjaka s hrvatskom putovnicom – ne postoji (nema službenih podataka). ✅ Ukupno državljana BiH s putovnicom RH ≈ 1,1 milijun (procjena).” Primjeti, nisam pitao za broj državljanstva već o broju putovnica kod stanovnika unutar Protektirata, niti tražio izuzeće nerezidentnih Protektoraša. Kada se od 1,1 odbiju okruglo svi Hrvati, pa i onaj pomanji broj Srba unutar Protektorata sa Putovnicom, preostaju Suniti rezidentni kao i nerezidentni u Protektoratu. Moj broj u loto igri o broju Sunita sa putovnicama od Alaske preko Euroazije do Novog Zelanda: Okruglo 500 000, t j negdje između 25-35% svih Sunita sa državljanstvom Protektorata u kojima se ubrajaju Suniti iz Raške kao i CG, inače su i oni nerezidentni državljani Protektorata. Broj na laž stečenih putovnica bliži se - ali ni blizu - broju ikona na tavanu. Iznenadjen sam to brojkom. Vjerojatno je to tu negdje - + 50.000. Stvarno ogroman broj, pola milje ljudi i većina ih ti radi o glavi u BiH. Budući da sam kad je politika u pitanju po prirodi skeptik, mislim da se neće tu ništa puno mijenjati. Možda se poneki izolirani slučaj odradi i to je to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
oak
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 23:42 |
|
|
levat je napisao/la: Tu se neki uzbudjuju zbog mogucnosti oduzimanja drzavljanstva Muslimanima, medjutim po zakonu nije moguce oduzeti hrvatsko drzavljanstvo, stoga ova DP-ova rezolucija je po meni vise pokusaj skupljanja politickih bodova, nego pokusaj rjesavanja politicke situacije u BiH. To je glupost, ako je netko nelegalno nekada dijelio državljanstva zašto se ne bi mogla preispitati? Ako netko rodjenjem ima pravo na državljanstvo vjerojatno tu ne možeš ništa, ako je to dijeljeno kapom i šakom onda se može.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 19 lip 2026, 23:52 |
|
|
levat je napisao/la: oak je napisao/la:
To je glupost, ako je netko nelegalno nekada dijelio državljanstva zašto se ne bi mogla preispitati? Ako netko rodjenjem ima pravo na državljanstvo vjerojatno tu ne možeš ništa, ako je to dijeljeno kapom i šakom onda se može.
Ne moze, nema mogucnosti oduzimanja drzavljanstva cak i ako je nelegalno steceno, a to je ruku na srce tesko dokazati. Kako je teško dokazati? Imaš Zbunjevce u srpskoj Vojvodini. Sami se javno izjašnjavaju kao Bunjevci, a imaju hr. domovnice. Kako?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
potocnj
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 20 lip 2026, 01:03 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 10391 Lokacija: Herceg-Bosna
|
levat je napisao/la: Potocnj ovdje se u rezoluciji misli na muslimane koji su u BiH, a ne u inozemstvu ili Hrvatskoj. E sad koliko ima muslimana u BiH sa hrvatskim drzavljanstvom? Je li to ima 10 tisuca, 50 tisuca ili 150 tisuca?, jer 10 I 150 tisuca nisu bas isto. Kakve razlike ima, sa pozicije Republike Hrvatske, dali je bošnjački musliman u Bosni i Hercegovini ili u Njemačkoj, ako je nelegalno stekao državljanstvo? I još uz to aktivno radi protiv RH. Za Hrvatsku je sve to inozemstvo. Njih ima stotine tisuća, a ne desetine tisuća. Sigurno preko 200 tisuća. Ti koji imaju državljanstvo uglavnom šute o tom, pa neće se među svojima hvaliti kako ima. I kako rekoh prije, većina ih živi negdje u inozemstvu, a uz to mogu imati i prebivalište u BiH, što je isto čest slučaj. Hrvatska ne zahtjeva da se netko odrekne BiH državljanstva kada uzme hrvatsko, tako da neki od njih koji žive po Austriji, Njemačkoj, Skandinaviji itd. mogu komotno imati i prebivalište u BiH istodobno. A i bez prebivališta u BiH mogu imati državljanstvo BiH, što redovno i imaju.
_________________ OHR = mirnodobska sigurnosna zona za bošnjake
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: SDA zastupnik u Saboru: Oduzimanje državljanstava RH je prvenstveno usmjereno protiv Muslimana!! Postano: 20 lip 2026, 04:07 |
|
|
|
Sve ovo će u kratkom roku biti faktički i statistički i na osobnoj razini ustvrđeno.
Kako?
Biometrijske podatke pri izdavanju putovnica i osobnih iskaznica koje će AI pregledavati i povezati. Kada se dodatno dovrše procese sa zajedničkim pravilima bankarskih, financijskih i tranzakcijskih usluga, sprječavanja raznih pokušaja poreskih izbjegavanja, e-identifikacija i sl. koji - htjeli mi ili ne - su tu do konca ovog desetljeća.
Samo je jedan poziv iz CIA ili EU dovoljan za služben pristup svim podacima u CIPS (kao neslužbeno ih već nemaju…)
Laka AI masovna identifikacija preko spojenih baza podataka svih nas, koja to sva državljanstva, putovnica i prebivališta posjedujemo.
Ono, Escobar i O’Brien kao visoko pozicionirani djelatnici US administracije u ovom dijelu svijeta su prije godinu ipo izmislili i slagali javno predočene podatake o 700 000 rezidentnih stanovnika RS i 1 150 000 istih u FBIH?
Ako slučajno ima sumnjivih/nevjernih Toma, promućkajte malo glave.
Laž je laž, i ako slučajno RH trenutno ima zakon koji onemogućava raskid državljanstva, to je saborskim glasovanjem lako i brzo riješljivo.
Sumnjate? Vidi što se sve po EU i van nje u Europi radi na ovim stvarima, konkretno o (nerijetko) novim zakonskim rješenjima o oduzimanju već stečenih državljanstva.
Na pr. UK neprima natrag svoju državljanku, rođena u UK, Isilicu iz turističkog kampa u Siriji. Skandinavske države su ili uveli nove zakone o oduzimanje lažno stečenih državljanstva, ili su u procesu. EU identifikacijske osobne iskaznice. Zbog čega je na pr. u RH promjenjeno sa JMBG u OIB? Googlajte.
Stvar više nije tehnološke naravi, već se samo radi o volji.
Još Zahiragića, Šefika, Bakira, Jahja, Numanovića, Lavića, Sabinica iz NGO iz zap. Sa, nogometnih “navijanja’, klanjanja po Širokom, oskrnjavljenih groblja i spomenika, predavanja Kruga 666, prohamasovskih prosvjeda, odlazak u nova središta Isil … još još još Pliiiiiiiiiiiiiiiiiz.
Ići će brzo u pronalaženju razloga, jedino preostaje dobre volje, pa u Sabor.
Notes: ako bude sreće i pravne države, biti će ogromne kmeke kada se zbog davanja lažiranih podataka radi dobivanja državljanstva RH budu oduzimali tada - na lažnim osnovama - kupovane nekretnine po Jadranu, pa na javnu dražbu zbog zakona o nelegalno stečenoj imovini. Odjednom stanova, kuća, zemljišta za prodaju od Poreča - preko Zadra, Makarske rivijere, Pelješac - do Cavtata radi masovne javne dražbe. Sunitska nevidŽena kmeka i jaukanje o primjenjenoj Islamofobiji. “Joj Senade što nam rade, samo zato što smo Muslimani”.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 35 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|