HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 29 sij 2025, 16:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 70  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 16 tra 2021, 17:12 

Naša Kvačica je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:
ovaj slovenski dokument je muslimanska služba smislila i podvalila preko medija
da bi diskreditirala hrvatski dokument pred evropom,
kome to nije jasno neka se momentalno rokne,
i tajming i naziv dokumenta, sve se poklapa,
a u isto vrijeme podvalili janši preko slovenske opozicije.

Ne vidim kako su diskreditirali hrvatski prijedlog.

Meni sad hrvatski prijedlog izgleda bolje, jer se uspoređuje sa drugim mogućim lošijim prijedlozima. U smislu, ako nećete izborni zakon, moguć je i raspad BiH.

Hrvatski non-paper je dobri policajac, a slovenski ili čiji već ovaj drugi je loš policajac.

Nema bre od izbornog ništa Kvačice ne budi naivan.Eto videćeš.Polaziš od sebe i kako ti razmišljaš.I to je greška.To su drugi svetovi i drugačiji mentalni sklopovi.
Evo ti.Hoćeš u 500kn da se kladimo?
To je ludo.Nema tu nikakvog razuma. :yawn
Videćeš.

Vrh

Naslov: Re: Slovenski predsjednik Pahor: "U Europi se sve više priča o mirnom razlazu u BiH"
PostPostano: 16 tra 2021, 17:16 

weasel je napisao/la:
Qaxentius je napisao/la:

Šta mislite o ovim projekcijama ?

:dragobojic
Ne vide se karte

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:18 

elit star je napisao/la:
Ne vide se karte

Moraš kliknuti na linkove

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:20 

elit star je napisao/la:

Ne vidim kako su diskreditirali hrvatski prijedlog.

Meni sad hrvatski prijedlog izgleda bolje, jer se uspoređuje sa drugim mogućim lošijim prijedlozima. U smislu, ako nećete izborni zakon, moguć je i raspad BiH.

Hrvatski non-paper je dobri policajac, a slovenski ili čiji već ovaj drugi je loš policajac.

Nema bre od izbornog ništa Kvačice ne budi naivan.Eto videćeš.Polaziš od sebe i kako ti razmišljaš.I to je greška.To su drugi svetovi i drugačiji mentalni sklopovi.
Evo ti.Hoćeš u 500kn da se kladimo?
To je ludo.Nema tu nikakvog razuma. :yawn
Videćeš.

Ne polazim od sebe, ja hoću raspad. :zubati

Nego znam kako su muslimanci savitljivi. "Zamolit" će ih Amerikanci da potpišu i ovi će potpisat, ništa tu ne možemo učiniti, neće valjda sad odjednom otkriti da imaju kičmu kad nisu do sad. :neznam

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:21 

Qaxentius je napisao/la:
elit star je napisao/la:
Ne vide se karte

Moraš kliknuti na linkove

Stavi slike kao čovjek, kakvi su linkovi, što mučiš ljude.

1090 of 2558 - 42.61%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:21 

novem je napisao/la:

Citat:
“U tome prednjače Socialni demokrati na čelu s Tanjom Fajon i stranka LMŠ prethodnoj premijera Marjana Šarca koji je neslavno završio mandat. Uvezene bh. afere ove dvije stranke koriste, ne samo kao oružje protiv Janše, nego ih s bošnjačkim političkim elitama vežu interesi i različite poveznice“, istaknuo je Mršić

Nije slučajnost da je Fajon jučer odmah iskoristila priliku.

To bi još bila najbolja varijanta.
Da Muslimani okolo naokolo guraju priču o raspadu.
Strah ih reći to direktno svojim glasačima pa koriste druge kanale. :palacgore2

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:22 

novovrijeme je napisao/la:
novem je napisao/la:

Nije slučajnost da je Fajon jučer odmah iskoristila priliku.

To bi još bila najbolja varijanta.
Da Muslimani okolo naokolo guraju priču o raspadu.
Strah ih reći to direktno svojim glasačima pa koriste druge kanale. :palacgore2

Možda Bakir traži alibi, neki dan je filozofirao da će odseliti na 2000 godina pa se vratiti. :zubati

1090 of 2558 - 42.61%

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:27 

Ratni vojni invalidi prijete Europi: "Mirna Bosna – Miran Balkan – Mirna Evropa".

Citat:
Ratni vojni invalidi se obratili Inzku i Sattleru: Nikad više nećemo čekati u redovima za klanje

Savez ratnih vojnih invalida paraplegičara Federacije Bosne i Hercegovine uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku Valentinu Inzku, ambasadoru Johannu Sattleru, šefu delegacije Evropske unije u BiH, povodom novih ataka na BiH.

Iz saveza su naglasili da u ime svih nedužnih žrtava genocida, u ime pravde i u ime mirne budućnosti, pozivaju na hitno nametanje zakona o zabrani negiranja genocida.

"Pozivamo vas i druge međunarodne institucije zadužene za provedbu mira u Bosni i Hercegovini da budete konkretni i do kraja odgovorni u vezi s dešavanjima u Bosni i Hercegovini. Prestanete da se pretvarate kao da vam nije jasno šta se u ovoj zemlji dešavalo 90-ih godina, šta se danas dešava i šta se sutra može desiti. Ukoliko nastavite takvu politiku, vašim nečinjenjem, direktni ste saučesnici destruktivnih politika koje vode u sunovrat", kazali su.

Nastavljaju da međunarodne institucije u Bosni i Hercegovini za provedbu mira na čelu s visokim predstavnikom u današnje vrijeme, podsećaju na 90-e godine.

"Na istu politiku međunarodne zajednice, koja je svojim odnosom prema Bosni i Hercegovini omogućila fašističkim hordama da čine najgnusnije zločine nad nedužnim građanima Bosne i Hercegovine, odnosno genocid nad bošnjačkim narodom. Ponovo pred licem međunarodne zajednice, pred vama, međunarodnim institucijama koje su zadužene za provedbu mira u ovoj zemlji, rasističke i fašističke politike otvoreno udaraju na ustavnopravni poredak međunarodno priznate države Bosne i Hercegovine. Negiraju presude međunarodnih sudova za ratne zločine i sudova za ljudska prava, negiraju genocid nad bošnjačkim narodom, veličaju i odlikuju ratne zločince. Vidimo da i politike nekih država, koje su članice Evropske unije (Slovenija), pozivaju na "miran razlaz", tj. na realizaciju velikosrpske i velikohrvatske politike, politke Tuđman - Milošević", dodaju.

Naglašavaju da se ovdje ne radi samo o negiranju genocida, ovo je priprema za novi genocid, nova silovanja i nove pokolje.

"Upozoravamo, neće biti nikakvog razlaza, kome se ne živi u Bosni i Hercegovini može ići gdje god hoće. Nećemo nikada više čekati u redovima za klanje i silovanje, za logore, za žive lomače, za masovne grobnice, za naše progone itd. Nećemo čekati vaše konvencije, rezolucije, vaša žaljenja i oplakivanja, dok se nad nama priprema novi genocid", navode.

Iz Saveza upozoravaju da je krajnje vrijeme za nametanje zakona o zabrani negiranja genocida koji je počinjen nad bošnjačkim narodom, prije nego što pošteni građani ove zemlje preuzmu stvar u svoje ruke.

Na na kraju zaključuju: "Mirna Bosna – Miran Balkan – Mirna Evropa"
.

slika

Djeluju opasno. Mene strah. :crying

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:37 

Stavi slike kao čovjek, kakvi su linkovi, što mučiš ljude.

Neće da se učitaju kada koristim [img]

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:46 

POL_GASOL je napisao/la:

Vi stvarno nemate logičkih sposobnosti?
Zbog ovog naš non-paper izgleda razumno.

Da ne spominjem da je moguće da stvarno postoji, a Janša spina zbog unutarnje politike na sebe kao žrtvu.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 17:54 

The Green Zebra je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:

Da ne spominjem da je moguće da stvarno postoji, a Janša spina zbog unutarnje politike na sebe kao žrtvu.

wow da baš ste pametni, mnogo :smijeh

radi se o dikreditiranju, jel treba da se crta, šta konkretno ne razumiješ?

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 18:04 

POL_GASOL je napisao/la:

Molim te crtaj. To nikako ne diskreditira hrvatske aspiracije, niti šteti HR.

Ja još ionako držim da non-paper postoji.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 18:08 

Da ne spominjem, čak i da non-paper ne postoji, potvrđeno je da se Pahor raspitivao o raspadu (naslov ove teme).

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 18:32 

Jasno je od pocetka da je iza svega ona spodoba AvAV i muslimansko parapolicijsko podzemlje, usput su skrenuli paznju javnosti sa Sebijinih motokultivatora, ubijanja ljudi i nemanja vakcina.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 18:50 

Citat:
URED SLOVENSKOG PREMIJERA

“Ne komentiramo više temu o non-paperu plasiranu iz tabloida

Citat:
Janša u razgovoru s Džaferovićem demantirao da postoji non-paper

https://www.slobodnaevropa.org/a/31207718.html

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 18:52 

Koji kaos u glavi kod mošnja. Malo sam pogledao što kažu o ovoj temi.

Kad tamo "Srbija se raspada", "Slovenci ne znaju tko ih godinama pljačka" i slično.

:D

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 18:57 

U svetlu skorašnjih događaja, imam moje dve projekcije kako se može doći do podele Bosne i Hercegovine, jedne realne i jedne idealne (slike su podeljene po nivou opština - općina). Zanima me šta vi Hrvati mislite o obe projekcije.

Prvo da vidimo idealnu:

Ovde se podela svodi na podelu Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske ("Bošnjaci" se ne pitaju ni za šta):

slika

U ovoj podeli Srbija (ili Republika Srpska, kako god) dobija: ceo Tuzlanski kanton, ceo Zeničko-dobojski kanton, ceo Sarajevski kanton, ceo Bosansko-podrinjski kanton, deo Srednjobosanskog kantona (opštine Jajce), delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo), delove Unsko-sanskog kantona (opštine Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most). Brčko sam odmah računao kao deo Republike Srpske.

U ovoj podeli Hrvatska (ili Herceg-Bosna, kako god) dobija ceo Hercegovačko-neretvanski kanton, ceo Zapadnohercegovački kanton, delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Livno, Kupres i Tomislavgrad), delove Unsko-sanskog kantona (opštine Bihać, Cazin, Bužim, Velika Kladuša, Bosanska Krupa), delove Srednjobosanskog kantona (opštine Donji Vakuf, Bugojno, Gornji Vakuf - Uskoplje, Travnik, Novi Travnik, Prozor, Busovača, Fojnica, Kiseljak i Dobriće).

Ovo je najidealnija podela za Srbe i Hrvate.

Da vidimo sada realnu podelu:

Ovde se svodi na podelu po etničkim granicama, uz sitne korekcije u određenim opštinama:

slika

U ovoj podeli Srbija (ili Republika Srpska) dobija delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo) i deo Unsko-sanskog kantona (opština Bosanski Petrovac). To su jedina proširenja na trenutnu teritoriju Republike Srpske.

U ovoj podeli Hrvatska (ili Herceg-Bosna) dobija ceo Hercegovačko-neretvanski kanton, ceo Zapadnohercegovački kanton, delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Livno, Kupres i Tomislavgrad) i delove Srednjobosanskog kantona (opštine Gornji Vakuf - Uskoplje, Novi Travnik, Prozor, Busovača, Fojnica, Kiseljak). Jedino što Hrvati gube jesu opština Dobrići i opština Žepče.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:00 

Ako je ovo iz Indexa istina, mislim da non-paper ipak postoji, koliko znam Delo nije tabloid.
https://www.index.hr/vijesti/clanak/pod ... 69089.aspx

Citat:
No Ured za medije Charlesa Michela dopisniku Dela iz Bruxellesa prvo je odgovorio da su primili dokument, a zatim da nisu. Tako je poricanje njegovog postojanja postalo još neuvjerljivije.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:02 

Što ste svi odmah skočili na Janšine teorije zavjere i poricanja?

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:05 

Qaxentius je napisao/la:
U svetlu skorašnjih događaja, imam moje dve projekcije kako se može doći do podele Bosne i Hercegovine, jedne realne i jedne idealne (slike su podeljene po nivou opština - općina). Zanima me šta vi Hrvati mislite o obe projekcije.

DGG i Petrovac mozete dobit jedino ako Brod i Samac date. Sanski Most vam damo jer smo velikodusni. Kljuc ovisno na koju nogu ustanemo taj dan.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:14 

Qaxentius je napisao/la:

Prvo da vidimo idealnu:

Ovde se podela svodi na podelu Bosne i Hercegovine između Srbije i Hrvatske ("Bošnjaci" se ne pitaju ni za šta):

slika

U ovoj podeli Srbija (ili Republika Srpska, kako god) dobija: ceo Tuzlanski kanton, ceo Zeničko-dobojski kanton, ceo Sarajevski kanton, ceo Bosansko-podrinjski kanton, deo Srednjobosanskog kantona (opštine Jajce), delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo), delove Unsko-sanskog kantona (opštine Bosanski Petrovac, Ključ, Sanski Most). Brčko sam odmah računao kao deo Republike Srpske.

U ovoj podeli Hrvatska (ili Herceg-Bosna, kako god) dobija ceo Hercegovačko-neretvanski kanton, ceo Zapadnohercegovački kanton, delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Livno, Kupres i Tomislavgrad), delove Unsko-sanskog kantona (opštine Bihać, Cazin, Bužim, Velika Kladuša, Bosanska Krupa), delove Srednjobosanskog kantona (opštine Donji Vakuf, Bugojno, Gornji Vakuf - Uskoplje, Travnik, Novi Travnik, Prozor, Busovača, Fojnica, Kiseljak i Dobriće).

Ovo je najidealnija podela za Srbe i Hrvate.

Da vidimo sada realnu podelu:

Ovde se svodi na podelu po etničkim granicama, uz sitne korekcije u određenim opštinama:

slika

U ovoj podeli Srbija (ili Republika Srpska) dobija delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Drvar, Glamoč i Bosansko Grahovo) i deo Unsko-sanskog kantona (opština Bosanski Petrovac). To su jedina proširenja na trenutnu teritoriju Republike Srpske.

U ovoj podeli Hrvatska (ili Herceg-Bosna) dobija ceo Hercegovačko-neretvanski kanton, ceo Zapadnohercegovački kanton, delove Kantona 10 tj Hercegbosanskog kantona (opštine Livno, Kupres i Tomislavgrad) i delove Srednjobosanskog kantona (opštine Gornji Vakuf - Uskoplje, Novi Travnik, Prozor, Busovača, Fojnica, Kiseljak). Jedino što Hrvati gube jesu opština Dobrići i opština Žepče.

Čime se bodeš?

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:16 

elit star je napisao/la:

Dragan samopouzdano, zadovoljno govori zato što je jako dobro obavješten koje opcije imamo i što nosi budućnost. Win-win situacija za nas i zato je opušten. Čim on jasno naglašava da je IZ "minimum minimuma" sve je dalje jasno.

Muslimana 21,42%

RH i Protektorat BiH 2022:
Hrvata 62,23 %
Muslimana 19,74 %
Prečana 14,18 %
Ostalih 3,85 %

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:19 

saskia je napisao/la:
Čime se bodeš?

Ničim, što ?

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:23 

POL_GASOL je napisao/la:

Molim te crtaj. To nikako ne diskreditira hrvatske aspiracije, niti šteti HR.

Ja još ionako držim da non-paper postoji.

Pa, moguće i ako ne šteti da svejedno Muslimani stoje iza svega.

Sasvim moguće da izvedu taj cirkus iz kojeg ne dobivaju ništa, nego samo slovenskoj javnosti predoče razinu svoga ludila.

Taj tip imbecilne i beskorisne komplikacije baš smrdi na njih.

Vrh

PostPostano: 16 tra 2021, 19:51 

..ne spominju kizu.. :zubati Plenković in Dodik na istem bregu
To bi omogočilo, da Komšićev položaj zasede izbranec Hrvaške demokratične skupnosti (HDZ), najpomembnejše stranke Hrvatov v BiH in vladajoče stranke na Hrvaškem. Pri tem šef hrvaške diplomacije Gordan Grlić Radman poudarja, da bi spremenjena volilna zakonodaja odpravila diskriminacijo. S tem bi se po njihovem spoštovala enakopravnost treh konstitutivnih narodov: Bošnjakov, Srbov in Hrvatov. S spoštovanjem evropskih standardov bi se izognili "vsakršnim manipulacijam v volilnem procesu", je mogoče prebrati v dokumentu. Čas, v katerem se je Zagreb lotil pobude, ni naključen. Novembra prihodnje leto bodo namreč v BiH parlamentarne volitve.

Idejo o hrvaški entiteti v BiH že več let podpira vplivni Milorad Dodik, predsedujoči predsedstvu Bosne in Hercegovine in predsednik entitete Republika Srbska.
Idejo o hrvaški entiteti v BiH že več let podpira vplivni Milorad Dodik, predsedujoči predsedstvu Bosne in Hercegovine in predsednik entitete Republika Srbska.Reuters
Vlada Andreja Plenkovića zato v zadnjih tednih svoje kolege v EU prepričuje, da so te spremembe pomembne za nadaljevanje priključitve BiH k evroatlantskim integracijam in varnost države.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 1750 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 70  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, hoblatopla, pomocnik kuhara, Roko987, VBA2024 i 39 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: