HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 sij 2025, 12:41.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 329 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srbija se naoružava za novi rat u BiH ...
PostPostano: 28 lis 2015, 10:11 

Bistrik je napisao/la:

Da ponovim, dvije od tri susjedne zemlje se spremaju za novi rat u BiH, gdje je realna opasnost nisu srbi i hrvati jedni drugima, nego expanzija islamskoga fundamentalizma u militantnom obliku. Zato jedni i drugi najavljuju nabavu vojne opreme pogodne za djelovanje protiv gerile u bosanskim šumama.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 10:28 

Citat:
Da ponovim, dvije od tri susjedne zemlje se spremaju za novi rat u BiH, gdje je realna opasnost nisu srbi i hrvati jedni drugima, nego expanzija islamskoga fundamentalizma u militantnom obliku. Zato jedni i drugi najavljuju nabavu vojne opreme pogodne za djelovanje protiv gerile u bosanskim šumama.

Hrvatska je dio NATO pakta i EU, tako da ti ta šuplja ne pije vode. Bez dozvole SAD i EU neće biti soliranja sa hrvatske strane.

Za Srbe su svi BH muslimani islamska gerila i legitiman vojni cilj, tako da ti ta priča ide u prilog teze da se Srbija sprema za novi rat u BiH pod krinkom borbe protiv islamskog radikalizma ...

Opet ja u pravu - nažalost ...

Love USA !

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 10:37 

Citat:
Frka a... :sneaky2

Nema zime za ljubitelje naše drage evergreen uspješnice :

Love USA !

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 10:50 

Oprema u postupku nabave za OSRH zbog koje se Srbija/Vučić uzjogunili:

16 Kiowa warrior, laki jurišni helikopter sa pratećom opremom.

slika

12 (+12) PzH2000, najbolja samovozna haubica prikazana na mimohodu OSRH 2015,

slika

Vulcano155 streljivo za PzH200, precizni domet čak do 80km
http://www.otomelara.it/documents/12875 ... 2013_1.pdf
slika

MLRS, modularni VBR, na slici lansiranje balističkog projektila dometa 300km. Kupovinu ovih projektila najavio ministar obrane RH.

slika

30mm top za patria oklopnjake, na slici demostrator kupole i topa razvijen u suradnji norveške i hrvatske.

slika

na kraju

jedan od ova dva aviona će biti nabavljeni za HRZ

slika

slika

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 11:26 

Bistrik je napisao/la:
Citat:
Frka a... :sneaky2

Nema zime za ljubitelje naše drage evergreen uspješnice :

Ne znam zašto stalno trpaš Hrvate u vašu priču.Već sam ti jednom objasnio da to što je Hrvatima uspelo da vas uvuku u rat protiv Srba nikako neće uspeti u obrnutom smeru.
Tim pre što Srbi nemaju nameru da napadaju Hrvate.

Tvoja pričica kako Hrvatska ne bi smela da interveniše u tkz.BiH bez dozvole zato što je članica NATO i EU je više nego smešna.To su tvoja nadanja iako i sam znaš da Hr nikad ne bi dozvolila progon Hrvata u BiH.Jedno su pričice na TVu drugo je stvarnost.Pogotovu sada kada se pokazalo da je EU šarena laža iliti krčma u 4 ujutru,gde kad zagusti svako radi šta hoće.NATO i njegov kredibilitet su presmešni.NATO ne bi dozvolio totalno uništenje muslimana ali bi zaštitu Hrvata od strane Hr bespredmetno podržao.

Što se tiče Srbije.
A to tebe najviše zanima.
Sve ono što pomisliš a odnosi se na vas,upravu si.
Bilo ti je smešno kamenovanje srpskog premijera?
Dali imaš predstavu uopšte kakav je Vučić kao ličnost?
Na stranu to što bi Srbija u slučaju vašeg pokušaja da ugrozite Republiku Srpsku intervenisala na svaki način tu je sada i lični moment koji samo pojačava rešenost.

Već sam ti nekoliko puta objasnio ali ti se ponašaš autistično.
Shvati.Vi ste na ovim prostorima,ništa.U koliko se budete pristojno ponašali živećete u miru na tom prostoru gde ste sada.U koliko počnete da pravite gluposti završićete rasuti po Svetu.Vrlo jednostavno.
Pošto i BG i ZG znaju da od tkz.BiH nema ništa.Da ste nesposobni za normalno postojanje i normalan život.Da su vam političari ludi i da su doveli narod do ludila sasvim je prirodno da se obe države spremaju da vas izkontrolišu.Slikovito,kao dva policajca sa pendrecima koji drže svezanog opasnog ludaka.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 11:34 

Drugi motivi za naoružavanje Srbije.
Eventualno udruživanje Hrvatske i muslimana protiv RS i Sr što naravno je bila česta praksa.Primorava Srbiju da u svakom trenutku vojno bude jača od oba protivnika zajedno kako bi mogla da odbrani RS ili/i Sr.
Pripreme za povratak KiM.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 11:37 

Gospodin Sejfudin mi je rekao da će Srbija nabaviti i zasad nepoznat broj TOS-1a sistema, (Solncepek ili kako bismo mi rekli "upeko Zvizdan"), gospodine Bistrik. Šta vojni stručnjaci i izvori bliski vama kažu o tome?

slika

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 11:40 

Sve u svemu bistriče,ili menjajte politiku političare sebe ili menjajte mesto za život sami.Budaletine i ludake niko u komšiluku neće da trpi.
Nadam se da ti je bar sada jasna sva smehotresna politika kojom vas truju vaši političara.Sva strateška presecanja poklapanja zaklapanja i ostali lonci i poklopci.Upristojite se ili će vas drugi upristojiti.To dali ste sposobni ili ne da se sami upristojite problem je samo vaš.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 11:43 

Agathonikos evo brate Gospodin u Crnom i ja smo pokušali da bar malo objasnimo postavljaču teme realan svet.Ako imaš šta da kažeš dodaj.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 11:52 

chat nick je napisao/la:
Agathonikos evo brate Gospodin u Crnom i ja smo pokušali da bar malo objasnimo postavljaču teme realan svet.Ako imaš šta da kažeš dodaj.

Po informacijama kojim raspolažem, ako se obistini ovo o čemu piše gospodin Bistrik, mogu samo reći da sam zabrinut jer od moje države Bosne i Hercegovine i našeg zajedništva neće ostati ništa, a to nije dobro.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 12:19 

chat nick je napisao/la:
Drugi motivi za naoružavanje Srbije.
Eventualno udruživanje Hrvatske i muslimana protiv RS i Sr što naravno je bila česta praksa.Primorava Srbiju da u svakom trenutku vojno bude jača od oba protivnika zajedno kako bi mogla da odbrani RS ili/i Sr.
Pripreme za povratak KiM.

Hrvatsko-srpski rat za teritorij je završen što se tiče Hrvatske strane.

Ova gospoda su naš međusobni odnos riješili još 1939.godine

slika

onda su se obostrano našle budale sa povećanim apetitima i sve sjebale do današnjeg dana.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 14:15 

srbi kupuju kod rusa, hrvati nabavljaju kachuse, nama arapi doniraju dzamije..opet cemo popushiti menscini :P

jedino ako nije bistrik sta zakopo

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:22 

Hrvatska se dobro nakačila na američku pipu (i to ne samo donju), pa je palo dosta sadake, o tome smo opširno razgovarali na temi o OSRH. Nisam znao da se to pozorno prati u Srbiji, ali izgleda da su Kiowe i onaj balistički sustav prelili čašu. Sve u svemu pozitivno, cijeli zaokret Srbije prema EU, pa čak i NATO-u je farsa, koja nema uporišta u srpskom narodu, niti realnosti - osim u nekom paralelnom univerzumu gdje su NATO i Rusija najbolji jarani.

Ako Vučić primi ruske donacije u oružju i dodatno se veže za Rusiju, to je ipak reakcija kojoj se Hrvatska nadala, jer koliko god svi pričali o euroatlantskim putevima, ne mogu zamisliti da u Hrvatskoj doista žele Srbiju u EU.

Hrvatska kao eksponent SAD-a, a Srbija kao eksponent Rusije na ovim područjima bi moglo podići napetosti, ali bi obje zemlje od toga mogle i profitirati (čitaj sadaka).

BiH bi morala ostati tampon zona koja neće u NATO ni Rusima.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:28 

Ma ja Ministry OS, najbolje razoruzana.

Kakva te bolan neutralnost spopala u svijetu koji vec odavno nije bipolaran. AMERI VLADAJU, ova sica sto se nesto napinje im jos dugo jednostavno nece moci prismrditi. BiH, mala i nebitna, jasno unutar interesne sfere Zapada, ima buducnost samo ukoliko se u potpunosti integrise u sve sto se pod tim pojmom spodrazumjeva. Koliko god gadna i licemjerna da bila njihova geopolitika, ipak su po svemu sudeci daleko najmanje zlo.

Vidi ti njega sto je pametan, Hrvatsku bi do zuba naoruzanu imo u NATO-u, a BiH kao fokusno polje za prejebavanje s Rusima..

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:35 

A niko se ustvari ne pita zasto i cemu kupovina ovih skalamerija. A tesko je jebiga kad se digne kita razmisljati, znam iz iskustva.

Svo to oruzje nikad nece biti upotrijebljeno. Ugroziti ne moze niti jednu od susjednih zemalja - a i zasto bi, svi su u NATO-u. Znaci, kratko: Kupuje se, iako se nema para, cisto da bi ga neko mogao prodati. Hajd to sto se dadne dzaba..to ne brojim iako se i tu moraju kupovati rezervni dijelovi, valjda se odrzavati.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:36 

granica je napisao/la:
Koliko god gadna i licemjerna da bila njihova geopolitika, ipak su po svemu sudeci daleko najmanje zlo.

Kako za koga, kumašine.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:37 

granica je napisao/la:
Ma ja Ministry OS, najbolje razoruzana.

Kakva te bolan neutralnost spopala u svijetu koji vec odavno nije bipolaran. AMERI VLADAJU, ova sica sto se nesto napinje im jos dugo jednostavno nece moci prismrditi. BiH, mala i nebitna, jasno unutar interesne sfere Zapada, ima buducnost samo ukoliko se u potpunosti integrise u sve sto se pod tim pojmom spodrazumjeva. Koliko god gadna i licemjerna da bila njihova geopolitika, ipak su po svemu sudeci daleko najmanje zlo.

Vidi ti njega sto je pametan, Hrvatsku bi do zuba naoruzanu imo u NATO-u, a BiH kao fokusno polje za prejebavanje s Rusima..

Nemam problem s naoružanjem OS-a, s obzirom da je zajednički, naoružavat ćeš trećinski i VRS i HVO pod njihovim sadašnjim nazivima (s nepostojećim novcem btw), a nisam baš siguran da ti je to cilj.

BiH neće ući u NATO ako ne uđe i Srbija, to je svima jasno, bh. Srbima je nezamisliva situacija (i slažem se s njima) gdje se u BiH raspoređuje oružje upereno na Srbiju.

Zato BiH u EU, ali ne u NATO.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:39 

Americka vojna industrija..kupi, zaduzi se da bi kupio, vracaj kredite i placaj kamate. Ukratko.

Hladni Rat zavrsen. Svi drugi u Evropi hoce da smanje vojne troskove, sto rijetko prolazi, ali Ameri svoje dizu. Tako da njihov udio u NATO-u raste s 50% na 75%. Zbog toga se bune, kao, kako to moze da mi sami snosimo 75% svih troskova NATO pakta?! Ali zajeb, nisu ostali smanjili, vec su Ameri svoje digli..uz isvoremene zahtijeve da to i drugi urade..a oruzje bi, off course, prodavala najvecim dijelom americka vojna industrija.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:42 

Agathonikos je napisao/la:
granica je napisao/la:
Koliko god gadna i licemjerna da bila njihova geopolitika, ipak su po svemu sudeci daleko najmanje zlo.

Kako za koga, kumašine.

Ocigledno za sve one koji su u potrazi za boljim zivotom napustili Balkan..obicno..u pravcu Zapada..ne u Rusiju..ili prosperitetnu Kinu (i one koji bi da mogu - dakle dvije trecine svih eksjugosa). Pa tako i za mene licno (iako nije bila moja odluka tada, ali bi bila sada da sam slucajno u istoj situaciji).

Govorim o realnom zivotu a ne o geostrateskim vlaznim snovima i bacanjem drkice na "nashe" sirom planete.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:51 

A taj bolji život je usko povezan i sa ovim:

http://www.washingtonsblog.com/2015/02/ ... -1776.html

Nazvati to manjim zlom može samo neko ko to zlo nije osjetio na svojoj koži a kao što vidite, spisak onih koji su ga osjetili je pooooooopriličan.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 15:58 

Treba se naoružavati. Kad imaš muslimane u susjedstvu.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 16:01 

A taj bolji život je usko povezan i sa ovim:

http://www.washingtonsblog.com/2015/02/ ... -1776.html

Nazvati to manjim zlom može samo neko ko to zlo nije osjetio na svojoj koži a kao što vidite, spisak onih koji su ga osjetili je pooooooopriličan.

Sve to stoji. Onako teoretski se slazemo. Samo, da sam cuo za barem jednu humanistickim principima navodjenu imperiju, od ameba pa do danasnjijeh dana (u sta spadaju sva raspadnula carstva i danasnja pseudopolucarstva koja gaze tamo gdje mogu), potvrdio bih te. I kad vec mogu da biram, a ne mogu, onda mi je radje sto mi visi Amer nad glavom, nego bacuska, baba Erdoan, ili onaj zuti s Tiananmen placa..koji i svoj narod tretira ko smece, a kamoli mene.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 16:06 

granica je napisao/la:
I kad vec mogu da biram, a ne mogu, onda mi je radje sto mi visi Amer nad glavom, nego bacuska, baba Erdoan, ili onaj zuti s Tiananmen placa..koji i svoj narod tretira ko smece, a kamoli mene.

I ovaj te tretira kao smeće, samo ti da flašicu gaziranog pića, čokoladicu i kesicu bombona i ti sav srećan i zadovoljan.

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 16:10 

Citat:
Vučić: Nabavićemo oružje da bismo zaštitili zemlju

MOSKVA – Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija od Ruske Federacije nabaviti deo naoružanja, koje neće biti ofanzivnog karaktera, već će služiti za zaštitu zemlje.

Vučić je, odgovarajući na pitanja novinara u vezi sa potencijalnom saradnjom Srbije sa Ruskom Federacijom u vezi sa nabavkom novog naoružanja, rekao da naša zemlja deo naoružanja mora da nabavi, ali da će nastojati da se jedan deo proizvodi u Srbiji, u saradnji s Rusijom.

„To je naš posao. Nije realno da previše toga kupimo, ali nešto oružja ćemo da nabavimo”, rekao je Vučić.

On nije želeo da precizira o kojem naoružanju je reč, jer su razgovori u toku, ali je ponovio da je, generalno, posao premijera i Vlade da brinu o bezbednosti zemlje.

„Ako pitaju šta će nam sve to, neka postave pitanje šta će to nekima u okruženju, kada su svuda okruženi NATO zemljama, a samo jedna nije, a to je Srbija”, rekao je Vučić.

Kako je istakao, Srbija ćuti kada neki dobijaju borbene helikoptere, borbena oklopna vozila, haubice, i upitao zašto nekima poklanjaju lansirne rampe, a drugi nabavljaju balističke rakete.

„A sutra ćete da me pitate, u nekoj drugoj konstelaciji snaga u svetu, šta si uradio da zaštitiš svoju zemlju. Nećemo da nabavljamo oružje koje je, nazovimo ga takvim, ofanzivno, ali moramo da zaštitimo svoju teritoriju”, podvukao je Vučić.

On je dodao i da će danas biti razgovora i sa predstavnicima kompanije „Kamaz” u vezi sa kupovinom kamiona za nore i haubice u fabrici u Velikoj Plani.

Vučić će o nabavci naoružanja razgovarati i na sutrašnjem sastanku sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom, kako bi se videlo šta dve zemlje mogu zajednički da naprave i kako bi se iskoristili srpska namenska industrija.

Ceo tekst: http://www.politika.rs/rubrike/dogadjaji-dana/Vucic-i-Medvedev-Od-novih-tehnologija-zavisi-napredak-drustva.lt.html

Vrh

PostPostano: 28 lis 2015, 16:15 

granica je napisao/la:
I kad vec mogu da biram, a ne mogu, onda mi je radje sto mi visi Amer nad glavom, nego bacuska, baba Erdoan, ili onaj zuti s Tiananmen placa..koji i svoj narod tretira ko smece, a kamoli mene.

I ovaj te tretira kao smeće, samo ti da flašicu gaziranog pića, čokoladicu i kesicu bombona i ti sav srećan i zadovoljan.

Vodim cesto slicne diskusije s ljudima koji zastupaju nesto slicno mom stavu ovdje u raspravi s tobom, dok ja argumentiram na slican nacin kao i ti sad, ali jebiga, imam, zderem, locem, jebem, toplo mi..kuckam na laptopu od 3000 maraka, radim kolko mi treba, poslije sjedem u auto i spicim na trening..ispusem se..ispraznim..onda na FB malo, iznesem misljenje, iskazem "stav"..bolje bi mi bilo da sam u Sjevernoj Koreji? Nebi. A ni da mi vlada Rus koji postavi vehabiju iz teretane za precednika...nakon sto ti skrshi zemlju raketama zemlja-zemlja.

Nisam srecan (sta znaci biti srecan uopste? zar nije sreca nesto sto dolazi na momente..nesto prolazno..da je konstantno nebi se onda ni zvalo sreca), ali mi je sasvim okej. Pogotovo sto mi je jos u sjecanju ono vrijeme kad se akibeti nije imalo za cokoladice ovdje.

I budimo objektivni, Evropa se sama dva puta zatrpala u *** do gushe..i dva puta su je Ameri vadili iz tih "nacionalnih" govana..ono..realno.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 329 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, Banya, ChatGPT, lider30, micko52, mrnjav, Naša Kvačica i 25 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: