|
|
Stranica: 1/2.
|
[ 34 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
seherzada_begovica
|
Naslov: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:03 |
|
|
Ok, mislim da neki opsiran uvod u ovu temu nije potreban u smislu razumijevanja konteksta teme.
Ako podvucemo crtu pod posljednjih 100 godina, moze se reci da je na pocetku Srbija uspjesno bratski popola Rasku/Sandzak sa Crnom Gorom, takodje bratski popola Kosovo&Metohiju sa Crnom Gorom (Metohija je usla u sastav CG tada), i tro-bratski popola Makedoniju sa Grckom i Bugarskom. Poneseni na krilima tih uspjeha na juznom frontu, Srbi su vjerovatno procjenili da to trebaju nastaviti (otvoriti novi front) na zapadu, te se preslo u BiH, apetiti su bili i na Dubrovnik i Dalmaciju, sve dakle do linije VKK.
No, posljednjih 100 godina pokazale su se, ako realno pogledamo stvari, kao vrlo lose po Srbiju u realizaciji zacrtanih ciljeva. Ne samo da nisu uspjeli stvoriti znacajnu geostratesku poziciju na zapadnom frontu, vec su se na juznom frontu na teritorijama koje su oni imali pod kontrolom u potpunosti u prethodnom periodu, generirale tri nove drzave, Makedonija, Crna Gora, Kosovo.
Naposljetku, i mit o Srbima kao silnom narodu koji moze nametati rjesenja silom, koji je nastao nakon saveznickih pobjeda u WW1, se rasprsio 90tih kada Srbi u konacnici nisu uspjeli sa cjelokupnom JNA poraziti maltene goloruke narode, u konacnici zgubili su i Vukovar, bitne gradove po BiH Sarajevo, Mostar, Tuzlu, cak niti koridor koji je bio strateski najbitnija tacka u ratovima 90tih nisu bili u stanju silom nametnuti, izgubili su i Brcko i taj prostor.
Stoga, realpolitika namece neminovnu konstataciju, a koja znaci da ce u buducnosti u zdravorazumskom vodjenju politike i geopoliticke strategije, i Srbija morati optimizirati, iliti u prevodu morat ce se fokusirati na jedan front, a drugi napustiti i iskoristiti njegove resurse na onom izabranom.
Sto mislite, koji front ce u dugorocnoj buducnosti za Srbiju biti strateski, kakve su realne sanse za usjehe u pretpostavljenom izboru uzimajuci u obzir sveukupne protivnicke faktore, da li mislite da ce Srbija uspjeti realizirati svoje ciljeve, i kako ce konacni zamisljeni rezutat utjecati na stabilizaciju cjelokupnog regiona.
Dakle, "srpski" Jug ili Zapad, pro et contra?
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:20 |
|
|
Recimo, da sam ja Srbija, i da je sad 90-ta, i da znam sto ce se desavati u slijedecoj dekadi, a zelim realizirati srpske nacionalne interese na srpski nacin, moja opcija bi bila: - 0.5 milja Srba iz RH u BiH, 0.5 milja Hrvata iz BiH u RH = stabilna homogena Hrvatska, BiH pola-pola, 2 milje : 2 milje - 2 milje muslimza iz Srbije (Kosovo,Sandzak) u BiH, 2 milje Srba iz BiH u Srbiju (na Kosovo) = stabilna homogena BiH, stabilna homogena Srbija
I tako bi svi lijepo bili u svom na svom, namireni, stabilizirani, i tako. Ne bi bilo natezanja, fantaziranja, svadje, vec bi svi bili susjedi za primjer, ko Skandinavija. Problem uvijek nastane kad svi hoce nesto tudje, a da za to ne daju nesto svoje, a takva trampa/trgovina, naravno spada u domenu kiriminala - uvijek kad hoces nesto dobiti, moras nesto i dati, tako je otkad je svijeta i vijeka.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
chubura
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:43 |
|
|
1,2 miliona muslimana u Anadoliju ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:44 |
|
|
A moglo se to i za vrijeme SFRJ sve zavrsiti, Kosovari su vec govorili slavenski, i kao muslimani, vrlo lako bi se integrirali u BiH. A Srbe umjesto u Banjaluku, moglo se naseljavati u Pristinu (dakle isto onako kao sto su se iz hrvatske krajine naseljavali u SAP Vojvodinu, tako ih se moglo iz bosanske Krajine naseljavati u SAP Kosovo, i kako su katolici iz Srijema i Zemuna odlazili za Hrvatsku, tako su mogli i muslimani iz Metohije i Prizrena odlaziti za Bosnu).
No Beograd tu nije vodio racuna, fantaziralo se da je i Bosna i Kosovo pod kontrolom, zatvaralo se oci.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:45 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 60345 Lokacija: DAZP HQ
|
isčitavam neku opsjednutost Srbijom, ali ne samo opsjednutost, nego i divljenje. Šeha bi rado bila Srpkinja u 1913. godini, a nije isključeno da je i nekog srpskog podrijetla iz Raške ili dotepenec iz Užica ili Beograda.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:47 |
|
|
seherzada_begovica je napisao/la: A moglo se to i za vrijeme SFRJ sve zavrsiti, Kosovari su vec govorili slavenski, i kao muslimani, vrlo lako bi se integrirali u BiH. A Srbe umjesto u Banjaluku, moglo se naseljavati u Pristinu (dakle isto onako kao sto su se iz hrvatske krajine naseljavali u SAP Vojvodinu, tako ih se moglo iz bosanske Krajine naseljavati u SAP Kosovo, i kako su katolici iz Srijema i Zemuna odlazili za Hrvatsku, tako su mogli i muslimani iz Metohije i Prizrena odlaziti za Bosnu).
No Beograd tu nije vodio racuna, fantaziralo se da je i Bosna i Kosovo pod kontrolom, zatvaralo se oci. Teško da bi Šiptari progovorili slavenski, u takvoj zamišljenoj muslimanskoj državi vrlo brzo bi postali apsolutna većina, danas kosovski Albanci imaju cca. 10 tisuća rođenih više godišnje nego Bošnjaci u BIH.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amiđa
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:48 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7747 Lokacija: Сарај Чадор
|
chubura je napisao/la: 1,2 miliona muslimana u Anadoliju ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Sanjaj.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:50 |
|
|
dudu je napisao/la: isčitavam neku opsjednutost Srbijom, ali ne samo opsjednutost, nego i divljenje. Šeha bi rado bila Srpkinja u 1913. godini, a nije isključeno da je i nekog srpskog podrijetla iz Raške ili dotepenec iz Užica ili Beograda. Haa? Ja samo kazem sto bi pametan Srbin radio, fantazirati i bahatiti se, to moze svako... ali malo meda to daje. Inace, svi smo mi Srbi, pa to je opcepoznato! ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:51 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39918 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Šehe stvarno okle su tvoji, jesu i tvoji smederevski begovi? Albanci koji nisu u 1500 godina slavenzirani odjednom pod Bošnjacma pričaju bosanski ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif)
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:55 |
|
|
dudu je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la: A moglo se to i za vrijeme SFRJ sve zavrsiti, Kosovari su vec govorili slavenski, i kao muslimani, vrlo lako bi se integrirali u BiH. A Srbe umjesto u Banjaluku, moglo se naseljavati u Pristinu (dakle isto onako kao sto su se iz hrvatske krajine naseljavali u SAP Vojvodinu, tako ih se moglo iz bosanske Krajine naseljavati u SAP Kosovo, i kako su katolici iz Srijema i Zemuna odlazili za Hrvatsku, tako su mogli i muslimani iz Metohije i Prizrena odlaziti za Bosnu).
No Beograd tu nije vodio racuna, fantaziralo se da je i Bosna i Kosovo pod kontrolom, zatvaralo se oci. Teško da bi Šiptari progovorili slavenski, u takvoj zamišljenoj muslimanskoj državi vrlo brzo bi postali apsolutna većina, danas kosovski Albanci imaju cca. 10 tisuća rođenih više godišnje nego Bošnjaci u BIH. Svaki Albanac sa Kosova je bio poprilicno jugoslaveniziran, cak mnogi Sandze su porijeklom Albanci. Albanci sa Kosova se u BiH puno (znatno puno) bolje uklapaju nego Srbi i Hrvati. Oni su danas Bosnjaci, npr. Radoncic je najocitiji primjer. ![zivili :zivili](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a017.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amiđa
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:56 |
|
|
Daramo moji su iz Slavonije/Unđurije tako da ja Vjerojatno imam više horvatske krvi od tebe koji si pokatoličeni srbin iz vojvodstva svetog save i čija je obitelj slavila krsnu slavu sve dok fratri nisu zabranili u 19 vijeku kada ste šljegli iz crnogorskijeh brda u dolinu Neretve.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:58 |
|
|
daramo je napisao/la: Šehe stvarno okle su tvoji, jesu i tvoji smederevski begovi? Albanci koji nisu u 1500 godina slavenzirani odjednom pod Bošnjacma pričaju bosanski ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) Moji su ti oridjinale Srbi, mjesto porijekla Balaton, a vec stoljecima Kiseljak/Hadzici/Seher.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
chubura
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 20:59 |
|
|
Amiđa je napisao/la: chubura je napisao/la: 1,2 miliona muslimana u Anadoliju ![kava :kava](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a045.gif) Sanjaj. Ti si izabrao Švedsku,pametno sinko.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:00 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
seherzada_begovica je napisao/la: dudu je napisao/la: Teško da bi Šiptari progovorili slavenski, u takvoj zamišljenoj muslimanskoj državi vrlo brzo bi postali apsolutna većina, danas kosovski Albanci imaju cca. 10 tisuća rođenih više godišnje nego Bošnjaci u BIH.
Svaki Albanac sa Kosova je bio poprilicno jugoslaveniziran, cak mnogi Sandze su porijeklom Albanci. Albanci sa Kosova se u BiH puno (znatno puno) bolje uklapaju nego Srbi i Hrvati. Oni su danas Bosnjaci, npr. Radoncic je najocitiji primjer. ![zivili :zivili](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a017.gif) Naravno da se bolje uklapaju kada ih ima da stanu u jednu džamiju. Da ih vidiš i po Vojvodini, nikakvu republiku ne traže.
_________________ Robi lopove vrati bodove!
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Amiđa
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:03 |
|
|
Smiješno je kako se Hrvati i Srbi nadaju nekim egzodusom Bošnjaka a sami u istom ili još ggorem demografskom kurcu. Nemaju kapacitet pokriti ono gdje su trenutno a kolonizirali bi većinska bošnjačka područja. Posebno smiješno je kada to Hrvati poput dudua najavljuju, a od grahova do ravnog zjapi prazno. Isto kao i Srbi. Od Trebinja do Bijeljine isto tako jedna velika pustolovina. Kao i od Banja Luke prema jugu. LOL
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
chubura
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:05 |
|
|
Amidziću:700 000:700 000,cifre ne lazu.Ako laze koza,ne laze rog.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
chubura
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:09 |
|
|
Bošnjići,obznanujući odakle su poreklom,slavonci,madzari sa Balatona,priznaju da nisu autohtoni,već da su poslednji došljaci ![smajl007 :smajl007](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/smajl007.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:12 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: seherzada_begovica je napisao/la: Svaki Albanac sa Kosova je bio poprilicno jugoslaveniziran, cak mnogi Sandze su porijeklom Albanci. Albanci sa Kosova se u BiH puno (znatno puno) bolje uklapaju nego Srbi i Hrvati. Oni su danas Bosnjaci, npr. Radoncic je najocitiji primjer. ![zivili :zivili](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a017.gif) Naravno da se bolje uklapaju kada ih ima da stanu u jednu džamiju. Da ih vidiš i po Vojvodini, nikakvu republiku ne traže. U BiH ima vise dzamija od jedne, tako da svi mogu stati. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) Drugacije ne-muslimani dozivjavaju Albance od muslimana, primjerice, za Bosnjake su Albanci otprilike priblizno isto kao i za Srbe sto su Crnogorci.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:14 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39918 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Amiđa je napisao/la: Daramo moji su iz Slavonije/Unđurije tako da ja Vjerojatno imam više horvatske krvi od tebe koji si pokatoličeni srbin iz vojvodstva svetog save i čija je obitelj slavila krsnu slavu sve dok fratri nisu zabranili u 19 vijeku kada ste šljegli iz crnogorskijeh brda u dolinu Neretve. Ne da imaš nego si 100% ustaša. Moji se prekstili, naučili ikavicu, krivotvorili crkvene knjige, neki se čak uspjeli i islamizirati u međuvremenu. Ta Crna Gora mora da je imala 300 miljuna stanovnika. Mojih Srba nema samo Hercegšnjaka, mora da su i oni slavili.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:15 |
|
Pridružen/a: 21 stu 2015, 18:34 Postovi: 3516 Lokacija: Folklorni srboćetnik, praktični muslimanski Bunjevac
|
seherzada_begovica je napisao/la: Leeroy Jenkins je napisao/la: Naravno da se bolje uklapaju kada ih ima da stanu u jednu džamiju. Da ih vidiš i po Vojvodini, nikakvu republiku ne traže.
U BiH ima vise dzamija od jedne, tako da svi mogu stati. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) Drugacije ne-muslimani dozivjavaju Albance od muslimana, primjerice, za Bosnjake su Albanci otprilike priblizno isto kao i za Srbe sto su Crnogorci. Možda jesu za Bošnjake isto Albanci što za Srbe Crnogorci (mada i to govori koliko (ni)malo nemate dodira sa njima čim tako razmišljate), ali kod Albanaca ne vlada takva klima.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
dudu
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:15 |
|
|
Amiđa je napisao/la: Smiješno je kako se Hrvati i Srbi nadaju nekim egzodusom Bošnjaka a sami u istom ili još ggorem demografskom kurcu. Nemaju kapacitet pokriti ono gdje su trenutno a kolonizirali bi većinska bošnjačka područja. Posebno smiješno je kada to Hrvati poput dudua najavljuju, a od grahova do ravnog zjapi prazno. Isto kao i Srbi. Od Trebinja do Bijeljine isto tako jedna velika pustolovina. Kao i od Banja Luke prema jugu. LOL to iz Švedske izgleda prazno, a u realnosti hermetički zatvoreno u Trokutu. vi ste tu da odete, a Hrvati da se vrate i napuče svu zemlju. Citat: Supruga je imala posao u Zagrebu, imali smo svoj stan. Nakon što smo dobili djecu, odlučili smo se dovršiti kuću u Posušju u cilju da nam to bude vikendica. Budući da sam godinu dana, dok se ta kuća pravila, bio intenzivno u Posušju, uvidio sam da se i ovdje može lijepo živjeti od vlastitog rada. Razgovarao sam sa suprugom koja je pristala napustiti posao i doći živjeti u Hercegovinu", priča nam Ivica.
Kaže kako je i sam bio iznenađen njezinim pristankom jer je Zagorka.
"Oženio sam se iz Hrvatskog zagorja, jednog mjesta između Klanjca i Kumrovca, između Tita i Tuđmana", smije se Ivica. Citat: Za razliku od Ivice, Ivan Landeka se iz Zagreba vratio sam te je obitelj zasnovao baš u Posušju.
"Nakon završetka vojne karijere shvatio sam da i u Posušju ima kruha. Tu sam zasnovao obitelj. Imam četvero djece. Počeo sam se baviti pčelarstvom i sada imam ukupno 140 košnica. Zasadio sam smilje, vodio sam kulturno-umjetničko društvo", priča Ivan ističući kako Posušje, ali i cijela Hercegovina imaju velik potencijal. Posušje=najvitalnija općina JI Europe http://mojahrvatska.vecernji.hr/gastarb ... di-1131614
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
daramo
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:20 |
|
|
Leeroy Jenkins je napisao/la: U BiH ima vise dzamija od jedne, tako da svi mogu stati. ![Rolling on the floor =))](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/lol.gif) Drugacije ne-muslimani dozivjavaju Albance od muslimana, primjerice, za Bosnjake su Albanci otprilike priblizno isto kao i za Srbe sto su Crnogorci. Možda jesu za Bošnjake isto Albanci što za Srbe Crnogorci (mada i to govori koliko (ni)malo nemate dodira sa njima čim tako razmišljate), ali kod Albanaca ne vlada takva klima. Tako oni vide sve muslimane i one u Bangladešu i Nigeriji a Albanci bi od njih napravili novu pokrajinu Velike Albanije.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
KiM
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:25 |
|
|
Zapad - Jug - Sjever -Istok, svi su pravci Dusanovog carstva, gde ce srpstvo siriti i mnoziti na mnogaja stoljeca. Amen.
Tram ce nam to dati na zlatnom pladnju. ( ko musli sto su mislili za Kilari).
Ozbiljno zapad je top, jug je u rovovskoj Mazino liniji 1915 izmedju Fr i Njemaca.Od istoka nikad ozbiljno ni razmisljali.
Sjever oteli Ugro Germanima.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
Leeroy Jenkins
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:27 |
|
|
daramo je napisao/la: Leeroy Jenkins je napisao/la: Možda jesu za Bošnjake isto Albanci što za Srbe Crnogorci (mada i to govori koliko (ni)malo nemate dodira sa njima čim tako razmišljate), ali kod Albanaca ne vlada takva klima.
Tako oni vide sve muslimane i one u Bangladešu i Nigeriji a Albanci bi od njih napravili novu pokrajinu Velike Albanije. Upravo.
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
seherzada_begovica
|
Naslov: Re: Srbija raspeta izmedju juznog i zapadnog fronta i oko toga? Postano: 29 stu 2016, 21:48 |
|
|
Moj izbor naravno nisu homogena drustva, vec multikulti drustva, ali kazem kada bih ja bila vi, tj. Srbija, stabilno rjesenje balkanskog prostora, a sto znaci da su svi zadovoljni, po mojem sudu bi iz srbijanske percepcije izgledalo kao: - pravoslavizacija Kosova - muslimanizacija BiH Naravno, nacionalisti su skloni bahacenju i preuvelicavanju svoje snage, tipa ja cu sebe namiriti silom, a tebe ko jebe, no takve stvari mogu raditi samo supersile Ameri, Rusi, itd. Mi mali da bi nesto dobili, moramo nesto i dati, to je 99,99%, jer kad se zeli drugacije, obicno se izgubi na oba fronta (npr. Srbija je eklatantan primjer toga). Jednostavno, da bi se i muslimani i pravoslavci mogli poceti baviti normalnim zivotnim problemima u nasem regionu, na nacin kako to Srbija vidi da treba biti, onda pitanje Kosova i BiH jednostavno namece pitanje razmjene populacije. Na koncu takvog politickog rjesenja postojala bi stabilna homogena Hrvatska u svojim granicama, stabilna homogena BiH u svojim granicama, stabilna homogena Srbija u svojim granicama, i niko vise ne bi razmisljao o pretenzijama na onog drugog, bile bi nemoguce. Albanci i Bosnjaci su priblizno slican narod, posljednjih pola milenija sve isto: od kuhinje, preko politike, pa do same zastave. ![zubati :zubati](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/a090.gif) Kad postavis ovu zastavu: to ti je isto kao da si postavio zastavu Kosova! ![neznam :neznam](https://hercegbosna.org/forum/images/smilies/c045.gif)
|
|
Vrh |
|
![](images/spacer.gif) |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|