HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 21 vel 2026, 05:46.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1033 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Srpska i Srbija jedna država
PostPostano: 12 lis 2020, 11:18 

novovrijeme je napisao/la:
Primarijus je napisao/la:

Da, ali morate izabrat u tom slučaju. Ne može i Kosovo i RS. Pogotovo ne može RS i podjela Kosova. Izaberite hoćete li granice po etničkom principu ili po nacionalnom/državnom.

Zašto bi morali izabrati? Naravno da može i RS i Kosovo.
Ako misliš da ne može zbog nekih moralnih, logično nelogičnih pitanja blablabla davno smo mi naučili da imamo tačno onoliko prava koliko smo snažni i za koliko se možemo izboriti. Nije se ni moćna MZ onomad potresala kad je cijepala Srbiju a čuvala fašističku BiH.
Dakle RS je de facto Srbija a Kosovo je de jure Srbija. Jedno po jedno biće i de facto i de jure Srbija.

Da, ali držanje nečega na silu crpi puno energije. Vi niti imate snage (ekonomske i vojne) za držat milju ipo šiptara pod Srbijom, niti ćete bit u prilici da ih etnički počistite, a sve i da ih počistite nemate s kim naselit tu zemlju jer od tu Srbi odlaze stotinama godina i generalno demografski ne stoje dobro. To je doslovno crna rupa koju možete iskoristit da dobijete nezavisnu RS puno lakše i brže.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 12:17 

Držali smo ih bez problema samo sa policijom i to kada ih je bilo duplo više nego danas. Misu smeli da pisnu dok nisu dobili pomoć od Amerike, a ni tada nisu ništa uspeli da urade, nego smo ih sve do jednog deganžirali u Makedoniju do kraja bombardovanja.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 12:24 

Ako misliš da ne može zbog nekih moralnih, logično nelogičnih pitanja blablabla davno smo mi naučili da imamo tačno onoliko prava koliko smo snažni i za koliko se možemo izboriti. Nije se ni moćna MZ onomad potresala kad je cijepala Srbiju a čuvala fašističku BiH.
Dakle RS je de facto Srbija a Kosovo je de jure Srbija. Jedno po jedno biće i de facto i de jure Srbija.

Da, ali držanje nečega na silu crpi puno energije. Vi niti imate snage (ekonomske i vojne) za držat milju ipo šiptara pod Srbijom, niti ćete bit u prilici da ih etnički počistite, a sve i da ih počistite nemate s kim naselit tu zemlju jer od tu Srbi odlaze stotinama godina i generalno demografski ne stoje dobro. To je doslovno crna rupa koju možete iskoristit da dobijete nezavisnu RS puno lakše i brže.

Obzirom koliko sele puno više iscrpljuje njih nego nas.
Mi samo profitiramo. Dobijamo na značaju.
Ni malo nas ne opterećuje. Srbija jača tzv. Kosovo propada.

RS može da čeka svoju priliku. Mi smo de facto i nezavisna država i dio Srbije. Ne brani nam više niko ni da se dodatno povezujemo. Doći će dan kad će nas Muslimani moliti da se otcjepimo.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 12:28 

Ah dušebrižnički saveti. :whistling
Niko vas nije pitao ni za savet ni za mišljenje.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 13:00 

Lik dođe na hrvatski forum reći Hrvatima da ga ne zanima hrvatsko mišljenje. Zamisli tu razinu pameti. Ak te ne zanima koji k dolaziš?

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 13:11 

Moj poznanik, radi jednoj od UN agencija, obišao pola svijeta...
Israel, Indija, Nepal, Brazil, Kolumbija, Pakistan, Čile, Kosovo, Egipat...to su neke od neobičnih zemalja, ostale ne broji.... Dobro se uglavio.

Za Prištinu kaže da nikad nigdje u svijetu nijrvidio toliko gradjevinskih dizalica, ni toliko zgrada d se gradi u Prištini.Apsolutni su šampion u gradnji, milijarde i milijarde eura u novogradnjama.

Pogledam na guglu, zbilja impresivno..l

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 13:18 

tucepi je napisao/la:
Israel, Indija, Nepal, Brazil, Kolumbija, Pakistan, Čile, Kosovo, Egipat...to su neke od neobičnih zemalja, ostale ne broji.... Dobro se uglavio.

Za Prištinu kaže da nikad nigdje u svijetu nijrvidio toliko gradjevinskih dizalica, ni toliko zgrada d se gradi u Prištini.Apsolutni su šampion u gradnji, milijarde i milijarde eura u novogradnjama.

Kosovo i Albanija zajedno imaju manji BDP od sranja zvanog BiH.
Zaista je impresivno kad je neko slabiji od jebene BiH.
Mislio sam da je to nemoguće.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 13:35 

Nije problem realne ekonomije, Albanija je neslužbena centralna praonica novca iz Eu, zovu je i mjenjačnica...strane banke su u albaniji samo iz tog razloga.. Kosovski albanci kontroliraju Englesko, Njemačko, Nizozemsko....područje u trgovini “nekim” biljkama...

Ono što se nevidi je bitno, i što EU u biti to tolerira...
I imaju para aa lobiranje...

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 13:36 

tucepi je napisao/la:

Točno. Ja sam stalno tamo poslovno.
IMPRESIVNO. Još po Alb i Kos se voze bolja kola.

Biće za Niš i okolicu Las Vegas.

Mala teritorija, gusto naseljena je prednost.

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 13:43 

tucepi je napisao/la:

Nije problem realne ekonomije, Albanija je neslužbena centralna praonica novca iz Eu, zovu je i mjenjačnica...strane banke su u albaniji samo iz tog razloga.. Kosovski albanci kontroliraju Englesko, Njemačko, Nizozemsko....područje u trgovini “nekim” biljkama...

Ono što se nevidi je bitno, i što EU u biti to tolerira...
I imaju para aa lobiranje...

Pa da, Kosovo je kriminalna mafijaška teritorija.
Na kriminalnu je i zasnovana.
Zato Šiptari bježe sa Kosova više nego Muslimani iz 24%.
Mislio sam da je i to nemoguće.

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 18:30 

tucepi je napisao/la:

Onda možemo i mi u Srpskoj da se ufuramo :zubati .
Priština liči na kombinaciju Bijeljine i Sarajvskog naselja Tibra. Znači i Republika Srpska je impresivna. :yes .

Vrh

PostPostano: 12 lis 2020, 18:31 

Prvo mora rahmetli BiH da se ukopa.

Osobno mislim da će najveći domet biti neovisna država.

Ujedinjenje bi poplašilo Bug, Mađ, Alb...

Na "sudaru" sa americkim ambasadorom Skotom https://www.youtube.com/watch?v=-FKa8RE6f-o&feature=emb_title

Vrh

PostPostano: 14 lis 2020, 09:54 

Citat:
SNS podržava Dodikovu ideju o automatskom državljanstvu Srbije za građane RS-a

Vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) u Srbiji podržava ideju člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika da vlast u Beogradu omogući automatsko državljanstvo Srbije za sve građane iz bh. entiteta RS.

"To je nešto o čemu će se uskoro sigurno razgovarati na najvišem nivou", rekao je potpredsjednik Glavnog odbora SNS-a Miloš Vučević.

On smatra da je riječ o dobroj ideji i da je lično za takvu izmjenu postojećeg zakona, te dodao da vjeruje da će se o tome pozitivno izjasniti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijerka Ana Brnabić.

"Nema apsolutno nijednog razloga da se takvo nešto zakonski ne uredi na taj način. I to ne samo za Srbe iz RS-a, već i za ostale naše sunarodnike iz drugih država. Hrvatska je već uradila nešto slično, ali i Mađarska koja je to pravo dalo svim Mađarima koji su rođeni na teritoriji nekadašnje Austrougarske. Zašto onda i Srbija ne bi razmotrila Dodikov prijedlog i ponudila državljanstvo svim svojim sunarodnicima, ma gdje oni živjeli. A Srbi iz RS-a su sigurno visoko na toj listi", rekao je Vučević za "Glas Srpske".

Vučević, koji je i gradonačelnik Novog Sada, naveo je da građani RS-a u odnosu na neki raniji period već sada mnogo lakše dolaze do državljanstva i pasoša Srbije, jer su vlasti pojednostavile proceduru dobijanja ovog ličnog dokumenta, dodavši da je ubijeđen i da se na ovaj način niko ne ugrožava, a pogotovo ne Bošnjaci iz BiH.

"Ovo je dobro za cijeli region. Ne znam zašto, ali kad god sarađuju Srbi iz Srbije i RS-a, to nekima predstavlja problem. Uvijek se nađe neko ko se navodno osjeća ugroženim, pa se mi onda kao nešto moramo pravdati. Ali taj strah koji dolazi od bošnjačkih političara je, prema mom mišljenju, emotivan, ne i racionalan, zato što Srbija stalno podvlači da ona priznaje BiH i da je za poštovanje Dejtonskog sporazuma", rekao je Vučević.

Prema njegovim riječima, Srbija samo želi pomoći Srbima u RS-u, što već radi izgradnjom obdaništa, škola, fabrika i bolnica, a pomogla je i određene općine u FBiH.

Vučević je dodao i da sa ponosom može reći kako odnosi Srbije i RS-a, odnosno saradnja koju su uspostavili Vučić i Dodik, svake godine idu uzlaznom putanjom.

Dodik je ideju da vlast u Beogradu omogući automatsko državljanstvo Srbije za sve građane RS-a iznio krajem prošle sedmice, a da bi ona bila realizovana, potreban je samo jedan potez vlasti u Srbiji - da izmijene član zakona prema kojem je za dobijanje državljanstva i pasoša Srbije neophodno imati prijavljeno mjesto prebivališta u toj zemlji.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sns-pod ... /201014023

:zivili

Vrh

PostPostano: 14 lis 2020, 09:58 

:D automatski građani

Vrh

PostPostano: 14 lis 2020, 11:27 

Bošnjaci iz RS sa popisa 200 tisuća, novi državljani Sr.

Živković će prvi, jer su iz centra Bgd.

Šuljagić, Reuf, i dr radikali sa srpskom domovnicom.

Vrh

PostPostano: 14 lis 2020, 13:50 

Čestitam ovom priliku Muslimanima u RS-u, sad i vi napokon imate 2 domovine kao Hrvati i Srbi.

Vrh

PostPostano: 14 lis 2020, 19:42 

900 dijeljenja na socijalnim mrežama na Klixlam.

Vrh

PostPostano: 14 lis 2020, 19:56 

Ne znam kakve su koristi od tog državljanstva. Kakvo su iskustvo imali Hrvati u BiH koji svi imaju državljanstvo RH?

Vrh

PostPostano: 14 lis 2020, 19:58 

Osjećaj (veći) da ste jedan narod. Zato muslimani pjene.

Vrh

PostPostano: 15 lis 2020, 18:38 

slika

Srbija & Srpska maske :palacgore2

Vrh

PostPostano: 19 lis 2020, 10:21 

Citat:
Mlada banjalučka učenica pobjednica konkursa "Zašto volim Srbiju" (VIDEO)
https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=405603

Primljena od strane Vučića.

Citat:
Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na zatvaranju "Dečije nedelje" u Palati "Srbija", poručio je djeci da trebaju da budu vrijedna i odgovorna. Istakao je da se čitajući njihove radove uvjerio u izuzetnu ljubav koju gaje prema Srbiji.

- Patricija kaže: "Јa volim svoju majku, ali ona je moja majka, a Srbija je majka svih nas". Onda možete da vidite i da pročitate jednu neograničenu ljubav prema našoj zemlji koja dolazi iz Banjaluke, a koju mi u centralnoj Srbiji ponekad ne možemo ni da razumijemo - istakao je Vučić.

Tekst je nevjevorovatan.
A Srpska i Srbija jedna država.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2021, 09:45 

Konkretni primjeri uvezivanja Srpske i Srbije.
Tema koja dolazi.
Malo po malo, zrno po zrno, RS će biti Srbija. Nema više VP da nam blokira, Muslimani su se ohladili, mogućnosti su nebrojene. Kad mogu Šiptari možemo i mi.

Za početak današnja vijest:

Citat:
Građani Srpske u bolnicama Srbije kao domaći pacijenti

slika

Građani Srpske će od naredne godine u bolnicama i kliničkim centrima Srbije biti tretirani kao domaći pacijenti, čime će se stvoriti značajne uštede u našem zdravstvenom sistemu, izjavio je premijer Republike Srpske Radovan Višković, ističući da Vlada ovih dana završava izmirenje obaveza prema zdravstvenom sistemu Srbije.

https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=362768

Da rezimiramo temu kako nam ide.
Odlično nam ide! :zivili

Evo i moji prijatelji sa Klixa shvatili o ćemu se radi pa kažu neki Mujo glup nije Mujo glup samo mu treba vremena da shvati o ćemu se radi ha ja.

Citat:
Eventualnim skepticima o izbrisanim granicama sa BiH, Crnom Gorom i Kosovom da spomenem samo par činjenica.

Zajednica srpskih opština na Kosovu funkcionira pod upravom Beograda kao da su to opštine u sred Srbije. U Bosni i Hercegovini i rade i plnira se gradnja novih hidrocentrala baš kao da su u sred Srbije. Kani se gradnja aerodroma u Trebinju kao da je u sred Niša. Vlade RS-a i Srbije što u Beogradu što u Banjaluci rade kao da nisu vlade jedne drževe i entiteta u drugoj državi, nego je jedna vlada. U rafineriju se uvodi plin plin iz druge države kao da državne granice i nema. SPC u Crnoj Gori se ponaša kao da je rijeć o Šumadiji.

I da ne nabrajam. "Srpski svet" već funkcionira a oružje koje se gomila i nabavlja da štiti taj svet sada čeka da neko drugi posegne za silom kako bi preuzeo odgovornost za izbijanje sukoba a adekvatan odgovor bi predstavljao legitimno pravo da "matica" štiti svoje ugrožene sunarodnike.

Svi to vide, svi to znaju i šute. Onaj ko je pokretao četiri rata na ovim prostorima na kraju je amnestiran od odgovornosti i time ohrabren da nastavi.

Tri žestoko ugrožene države ni pojedinačno ni zajednički i ne pokušavaju da se tome suprotstave. Ali i neke druge koje šute i planiraju da iz toga profitiraju shvatiće kako su griješile tek onda kada se i same nađu pogođene tom lukavom strategijom. Shvatiti će da se povijest vratila jer nisu na vrijeme naučili lekcije iz prethodnih događaja.

Nihova tumačenja "non papera" koji ih se za sada ne tiču postat će domaće umjesto štiva susjeda.

Nisam u vrijeme pisanja teme očekivao CG al dobro može se sad i CG dodati na mapu.

slika

Vrh

PostPostano: 03 svi 2021, 10:15 

Nisam u vrijeme pisanja teme očekivao CG al dobro može se sad i CG dodati na mapu.

slika

Ovo izgleda puno veće od beogradskog pašaluka kako su neki predviđali.

Vrh

PostPostano: 03 svi 2021, 10:20 

Graničar18 je napisao/la:

slika

Ovo izgleda puno veće od beogradskog pašaluka kako su neki predviđali.

To je taman.

Srbija - 88.361 km2
Srpska - 25-053 km2
Crna Gora - 13.812 km2
SRPSKI SVET : 127.226 km

A to je pola Juge. Dosta, pošteno! :zivili
Ne treba više.
Ne treba biti proklet.
Ko poželio više ja mu jebem ... :cursing

Vrh

PostPostano: 03 svi 2021, 10:39 

Nego neodgovorimi novovrijeme ti kao skakavac samo me bocneš i skačući pobegneš , a nećeš da odgovoriš da li je tačno da ti vire cipelice iz stražnjeg dela hrvatsog formuskog pučanstva.
Da li je tačno da praviš odstupnicu od Dodika i njegovog SNSD-a pričom svi smo mi braća, biće sve isto niko neće da izda , da li ćeš od 2022 ovako frentečno podržavati i Šarovića i njegov SDS .

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Tema je zaključana [ne možeš postati/uređivati postove/odgovarati].  [ 1033 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 42  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 19 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: