|
|
Stranica: 22/25.
|
[ 601 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 18:23 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 18:29 |
|
|
daxt je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Da je Tata naredio, Dodik bi dosad bio u Moskvi u jednom pravcu, bez mogućnosti povratka. Nešto kao Mira Marković.  Soros je dao pare,kako ce da ih opravdaju to cemo da vidimo.  Škrt je. Trebao je da više, ako je dao. Ne ruši se vlast sa onom crkavicom. To se može i bez para svjetskih moćnika. Pogotovu Dodikova vlast koja samu sebe zakopava. Da sam ja Vlast, Cvijanovićkoj bi zabranio da se bruka, Dodiku isto, pogotovu Dodiku. Kakve provale čovjek iznosi to je nevjerovatno. Još kad se pojavi Dodikov klon u vidu Željke Cvijanović. Kao da jedna nesreća nije dovoljna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 18:33 |
|
|
A i nick promenite, gospodine Vladimire. Moj predlog je Đerđ 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 18:52 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: A i nick promenite, gospodine Vladimire. Moj predlog je Đerđ  Gospodine Agathonikos zaboravljate na našu dijasporu u Americi, Australiji, Kanadi, Velikoj Britaniji i na Novom Zelandu što nije nimalo "naivno". Jedan naš čovjek u dalekom bijelom svijetu je finansijski jak kao 10 naših ljudi sa ovih prostora. Treba i u tom pravcu razmišljati. Osim toga, Đole je porijeklom komšija Mađar. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 18:53 |
|
|
|
Bojim se da vas ništa nisam razumeo, gospodine Vladimire.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 18:55 |
|
|
Ni ja vas gosdpodine Agathonikos. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 18:56 |
|
|
Znam, gospodine Vladimire. Ali pokušajte, uopšte nije teško, dapače 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:07 |
|
|
Ma razumijem ja vas, samo vi ne razumijete mene gospodine Agathonikose.  Jedna strana je sigurica, ali dvije su uvijek bolje od samo jedne. Jedna je jedna i jedina, ali dvije su dvije. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:19 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1703 Lokacija: ...................
|
Pantagana je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Bio jucer u BL na proputovanju, kafici nisu radili...a osjecaj je bio u najmanju ruku nelagodan....stvarno nema vecih krkana od uvazenih bosanaca i hercegovaca svih vjera  , treba bjezat...u kostariku O ziv si rodijace, de nemoj zajebavat triba nazad u rosko polje kakva kostarika kakvi bakraci o zemo, umro sam al sam ziv, bio sam zaboravio sifru 
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:29 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Bojim se da vas ništa nisam razumeo, gospodine Vladimire. Hoce ti reci da su Srbi po tin drzavama cetke sa dna kace, kao sto sigurno moze posvjedociti Zirdum, i da je njima mozda prirodnija suradnja sa SDS-ovcima, te ti jos hoce reci da bi istima mogla zasmetati ''suradnja'' sa Hrvatima. Vladek octo misli da bi bilo bolje plesati na dvi strane.
_________________ Oj Hrvati, svi na desno krilo....
|
|
| Vrh |
|
 |
|
KiM
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:33 |
|
|
|
Hvala na pojasnjenju i prevodu, sa Bosanskog na cisto Hrvatski. Mozete biti i sudski tumac gosn Puntar. Vratite se doma i otvorite ured.
_________________ Kako smo svi opljackani.Film "Tezina lanaca" https://youtu.be/waEYQ46gH08
Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:45 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Vladek octo misli da bi bilo bolje plesati na dvi strane. Poenta cijele priče. Mada kako kad, da budem realan. Oko NATO bombardovanja i Kosova se ne može preći, ali to nije dovoljno sa istorijske tačke gledišta. Ipak politika je promjenjiva, a i interesi su nešto što se treba gledati mnogo duže od nekoliko godina ili koju deceniju. Mudar je onaj koji traga za riješenjima, a ne onaj ko stane i zaglavi se usled prvih poteškoća.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:50 |
|
|
|
Onda ne treba rušiti jednu stranu već podržavati obe, gospodine Vladimire.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:56 |
|
|
Vladimir RUS je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Vladek octo misli da bi bilo bolje plesati na dvi strane. Poenta cijele priče. Mada kako kad, da budem realan. Oko NATO bombardovanja i Kosova se ne može preći, ali to nije dovoljno sa istorijske tačke gledišta. Ipak politika je promjenjiva, a i interesi su nešto što se treba gledati mnogo duže od nekoliko godina ili koju deceniju. Mudar je onaj koji traga za riješenjima, a ne onaj ko stane i zaglavi se usled prvih poteškoća. Pojma neman Vladek, kako vi disete, meni bi recimo bilo zanimljivo znati koliko posto bosanskih Srbeka je stvarno za osamostaljenje RS, pod svaku cijenu. Meni ovako sa strane izgleda kao da su Dodikovci ti koji zele razlaz pod svaku cijenu, a SDS-ovci bi onako malo mudrovali i gledali kako se tucu Hrvati i Muslimani.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Agathonikos
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 19:57 |
|
|
|
Šta vam to znači "pod svaku cenu", gospodine Puntar?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 20:01 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Šta vam to znači "pod svaku cenu", gospodine Puntar? Mislim da su snovi o Drini u pitanju..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 20:03 |
|
|
|
Izkljucuju svaku mogucnost prizivljavanja te drzave na duge staze.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Carmello Šešelj
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 20:05 |
|
|
|
I treba isključiti nešto čega nema.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
puntar2.0
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 20:08 |
|
|
Carmello Šešelj je napisao/la: Agathonikos je napisao/la: Šta vam to znači "pod svaku cenu", gospodine Puntar? Mislim da su snovi o Drini u pitanju.. Mislis sa moje strane? To sto ja ne mirisen likove poput tebe, Ksenije i ine ne znaci da san ja za Hrvatsku do Drine. To su mantre, i u biti bacanje dimnih bombi. Bas neko mojih politickih uvjerenja je prototip nekog ko ne zeli takvu drzavu, i iz dna duse mu je odbojna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 20:17 |
|
|
Agathonikos je napisao/la: Onda ne treba rušiti jednu stranu već podržavati obe, gospodine Vladimire. Baš tako gospodine Agathonikos (kada su u pitanju globalni odnosi). Kod lokalnih odnosa, pogotovu ako je na pola, onda treba odabrati stranu. Vlast koja je na pola uvijek će biti dobra za jednu, a loša za drugu polovinu građanstva. Takva vlast ne može da vodi nikuda jer nema dovoljan kapacitet potreban za donošenje ključnih odluka. Zato je takvu vlast potrebno mijenjati kako nebismo proživljavali konstantne političke trzavice.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Vladimir RUS
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 20:22 |
|
|
puntar2.0 je napisao/la: Pojma neman Vladek, kako vi disete, meni bi recimo bilo zanimljivo znati koliko posto bosanskih Srbeka je stvarno za osamostaljenje RS, pod svaku cijenu.
Meni ovako sa strane izgleda kao da su Dodikovci ti koji zele razlaz pod svaku cijenu, a SDS-ovci bi onako malo mudrovali i gledali kako se tucu Hrvati i Muslimani. Moj lični stav jeste da od nezavisnosti RS nema ništa, mada taj argument se može potegnuti sa vremena na vrijeme kao legitiman u slučaju da Bošnjaci pokušaju nešto što bi dovelo do destabilizacije BiH, tačnije nasrtaja na RS od strane Bošnjaka. Izuzev toga, referendum o nezavisnosti nema nikakvu drugu svrhu ni smisao.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Srpsčanin
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 20:36 |
|
Pridružen/a: 02 tra 2013, 18:46 Postovi: 7508 Lokacija: Srpska Republika Bosna i Hercegovina
|
Vladimir RUS je napisao/la: puntar2.0 je napisao/la: Pojma neman Vladek, kako vi disete, meni bi recimo bilo zanimljivo znati koliko posto bosanskih Srbeka je stvarno za osamostaljenje RS, pod svaku cijenu.
Meni ovako sa strane izgleda kao da su Dodikovci ti koji zele razlaz pod svaku cijenu, a SDS-ovci bi onako malo mudrovali i gledali kako se tucu Hrvati i Muslimani. Moj lični stav jeste da od nezavisnosti RS nema ništa, mada taj argument se može potegnuti sa vremena na vrijeme kao legitiman u slučaju da Bošnjaci pokušaju nešto što bi dovelo do destabilizacije BiH, tačnije nasrtaja na RS od strane Bošnjaka. Izuzev toga, referendum o nezavisnosti nema nikakvu drugu svrhu ni smisao. A Bošnjaci sad ne destabilizuju BiH i ne nasrću na Republiku Srpsku ?
_________________ Bošnjaci su dejtonska kategorija
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Blitz
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 22:08 |
|
|
|
Bolje neka stavi Lenjina isto im je ime ... ista levičarska bagra.
_________________ Република Српска & Herceg Bosna against Mordor.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 23:24 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22347 Lokacija: među zvijezdama
|
|
.
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
|
SarajkaDjevojka
|
Naslov: Re: Srpsko proljeće 14.05.2016 Postano: 15 svi 2016, 23:24 |
|
Pridružen/a: 29 srp 2012, 00:08 Postovi: 22347 Lokacija: među zvijezdama
|
Svarog je napisao/la: Vladimir RUS je napisao/la: Narod bez namjere da pali ruši i pali svoje. Upravo je otpočet proces odlaska Dodika sa vlasti. Ni Milošević nije pao iz prve. Svi smo mi prije svega svoji na svome jer jasno znamo šta želimo, a šta ne želimo. Želimo promjene, ali ne po cijeni života, zdravlja ili imovine. Promjene na bolje (koje su teoretski moguće i uz ostanak Dodika na vlasti). Želimo bolje, a ne da sami sebe uništavamo i obesmišljavamo smisao života, slobode, pravde i demokratije. Vi Bošnjaci djelujete veoma konfuzno, kako prema sebi, tako i prema drugima. Ne znate ko ste, ne znate šta ste, ne znate šta ćete, ne znate gdje ćete, osim što znate da obesmislite sami sebe i vašu borbu za bolji život koja se uvijek pretvori u ukopavanje u zemlju, paljevinu objekata i druge radikalne oblike izražavanja nezadovoljstva koji više govore o vama negoli o vašoj borbi za bolje sutra, ako je uošte ima kod vas, s obzirom da vam dolaze sve gori na vlast. Sve pet , Vlado ..''ulica , mediji ...sve je to ok ,neka i toga...Ali , ako postoje izbori , vlast treba da se gubi i dobiva na njima . Cim ljeto prodje eto lokalnih izbora , i oni ce nam najtacnije reci sta narod misli . Iako je odavno proslo podne , evo ti saljem ti jednu pricu za dobro jutro Ne serite braćo Srbi tako vam boga  Vi ćete nekom o konfuziji pričati i osmišljavanju mirnih demokratskih protesta? Pa što niste protestirali demokratski nakon referenduma i odcjepljenja od trule i krnje Juge, kad ste tako demokratski i tolerantan narod? Trebalo je autonomiju tražiti onda " milom a ne silom" ... Napravili ste nezampamcen egzodus nesrpskog naroda. Počinili progone, zločine i genocid. I sad bi vi jer se neorganizirana opozicija usrala od straha zbog 2000 policajaca ( a ko zna koliko ih je bilo) sebe predstavljali meni ovdje nekim demokratima? Ja vama na ograničenu i mentalno zaostalu osobu ličim? Što se tiče vladajuće koalicije i kontraprotesta Dodiku i nije bilo u interesu da bilo kome padne dlaka s glave. On je kontraproteste iz želje da sebe zaštiti organizirao. Plus predstojeći izbori.... kao jedan od razloga. I na kraju, odnosno prije protesta dobro se moglo vidjeti koliko je bio nesiguran u izhod i strah da li će moći kontrolirati rulju. Zato je i tražio da Irinej posreduje i nudio kompromis opoziciji da se oba protesta okupljanja otkažu. Toliko o razlozima zašto je sve prošlo u " duhu mira i tolerancije" Inače vi jedan derbi ( gradski) izmedju Partizana i Zvezde u stanju ste pretvoriti u bratooubilački rat. Samo vam okidač fali .... Opozicija dakle nije otpočela nikakav demokratski put " skidanja Dodika s vlasti", nego dokazala koliko ustvari može. ( prije izbora) I po meni zavredjuju biti vječno druga violina. Em im Dodik na prethodnim izborima pokrade glasove ( kad su imali povijesnu šansu nešto napraviti ) em organiziraju sramotan protesni miting. A najavljivali su urnebes i potpuni krah. Kranluk na n-tu. Baja pjeva " ne moze nam niko ništa"... još su samo falili oni iz zvezda grada pa da mu daju komentare. Ja bi to sažela kratko : Baja je nizak u gornjim lagama ali za razliku od Bosića koji " falšira da iz ušiju krv teče" prošao je ipak sa tri glasa u baraž, a Bosić napušta " takmičenje"  Tragikomedija. Seljakluka i krkanluka se nastavlja 
_________________ Kô nekad mirisô joj trag Na lipe i med A oči caklile Samo mene pratile
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: / i 44 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|