HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2025, 08:08.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 155 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Što nakon osamostaljenja RS ?
PostPostano: 21 sij 2010, 23:56 

Ja mislim da podjela BiH nije moguća dok je neriješeno pitanje distrikta Brčko, dok je RS odmah na izlazu iz Sarajeva, i dok nije rješena povezanost barem velike hrvatske enklave u Srednjoj Bosni sa Hercegovinom i USK-a sa ostatkom većinski bošnjačkih područja. Problem je i Goražde koje dosta siječe Istočni dio RS. Ono što ja vjerujem je da rata ne bi bilo ni u kom slučaju ali puškaranja manjeg intenziteta su moguća kao i to da tu i tamo nešto odleti u zrak. Pošto nema volje da se i oko čega dogovori a pogotovo o ovim nerješenim pitanjima odcjepljenje RS po mom sudu neće biti moguće jer apsolutno neće biti podržano od Zapada sigurno a vjerojatno ni od Rusije i Kine. Isto tako nerealno je očekivati ukidanje RS jer bi to proizvelo nove nestabilnosti širih razmjera jer bi Rusi stali iza svojih interesa u Srbiji i RS jer tamo imaju velika ulaganja i planove. Zapravo kad malo razmislim jedini način da RS proglasi nezavisnost i dobije malo veću potporu bi bio kad bi je se probalo ukinuti. Općenito ne vjerujem da bi daljna parcelizacija Balkana bila posmatrana igdje kao problem protiv kojeg se valja boriti a isto tako ne vjerujem da bi eventualno odcjepljena RS bila pripojena Srbiji. U to sam vjerovao dok je Crna Gora bila u savezu sa Srbijom. Bez Crne gore bi to bila teritorijalna nakarada od države.

Vrh

TG-B.B.B je napisao/la:
sela oko Brčkog su hrvatska i njih je drzala legendarna 106 brigada HVO-a :HercegBosanac ,

108. brčanska brigada ;)

Vrh

aleksije radicevic je napisao/la:
dudu je napisao/la:

da ovisite o helikopterima i avionima, kao nekad zapadni Berlin. RS se osamostali, Federacija zatvara pristup, isto tako i RH i što ostaje? gaza na dvadesetu. ne vidim kako drukčije to može ići...možda ti znaš?

I zašto bi Hrvatska uopšte radila tako nešto, tj. zašto bi radila za Bošnjake. Zašto bi radila za Dejtosnki sporazum ako su upravo Hrvati u BiH najnezadovoljniji njime?

Zato što je Hrvatska u kurcu a Hrvati sami se izmeđuse više mrze nego što su nekada mrzili Srbe,pa tako ima dio prosrpskih,ali i dio promuslimanskih Hrvata i na lijevici i na desnici.

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 23:58 

MRSHO je napisao/la:
TG-B.B.B je napisao/la:
sela oko Brčkog su hrvatska i njih je drzala legendarna 106 brigada HVO-a :HercegBosanac ,

108. brčanska brigada ;)

Mea culpa :wub , 108 :HercegBosanac :HVO

Vrh

PostPostano: 21 sij 2010, 23:58 

RS se ne može osamostalit, nije ni nalik na državu. Mogla bi jedino jednog dana bit dio Srbije ali koju bi cijenu Srbija platila za to? Veliku, ili u ljudima ili u teritoriju - RS dakako.

Čini mi se da je i za vas BiH kao država bolje rješenje od svih drugih. Ali morate par ustupaka napravit da se vidi da ste to shvatili, samo toliko da mi možemo ukinuti Federaciju i opet dovoljno da vi ne rušite BiH a ni da vas neko napada.

I fino polako s nama u EU. A kad ne bude granica i ista valuta, problemi kao i kod svih normalnih država.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:00 

MRSHO je napisao/la:
Možda za onih nekoliko naselja koje bi mogli dobiti a da vam koridor ostane? Sve sa dogovorom :)

To je druga stvar koja se rešava nakon obnove HB. Činjenica je da su danas Hrvati najnezadovoljniji dejtonskim rešenjem. Koliko sam razumeo Dudua Hrvatska bi preduzela mere protiv RS da zaštiti Dejton. Zašto bi dakle Hrvatska radila protiv strane koje ruši poredak koji najmanje odgovara Hrvatima?
Pa zar nije Hrvatima u interesu da RS izvrši destrukciju Dejtona tako što će ugasiti zajedničke institucije?

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:02 

To je druga stvar koja se rešava nakon obnove HB. Činjenica je da su danas Hrvati najnezadovoljniji dejtonskim rešenjem. Koliko sam razumeo Dudua Hrvatska bi preduzela mere protiv RS da zaštiti Dejton. Zašto bi dakle Hrvatska radila protiv strane koje ruši poredak koji najmanje odgovara Hrvatima?
Pa zar nije Hrvatima u interesu da RS izvrši destrukciju Dejtona tako što će ugasiti zajedničke institucije?

Destrukcija Daytona se radi jačanjem zajedničkih institucija isto tako, a pogotovo ukidanjem entiteta, pogotovo Federacije dok bi RS malo transformirali u kanton br 1.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:03 

MRSHO je napisao/la:
Možda za onih nekoliko naselja koje bi mogli dobiti a da vam koridor ostane? Sve sa dogovorom :)

Hmmm pošto je tema "Nakon osamostaljenja RS?" znači Daytonski "poredak" je već srušen samim osamostaljenjem. Prema tome Hrvati rade daljne korake isključivo u svom interesu (interesu naroda i hrvatskih prostora raspale BiH, kako u RS tako u FBiH).

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:06 

dudu je napisao/la:

Ići će preko Brčkog. Brčko nije deo Federacije niti unutar svojih institucija može doneti odluku o blokiranju putnih komunikacija. Niti će imati institucije iznad sebe koje mogu doneti bilo kakvu odluku koja se tiče Brčkog.
I zašto bi Hrvatska uopšte radila tako nešto, tj. zašto bi radila za Bošnjake. Zašto bi radila za Dejtosnki sporazum ako su upravo Hrvati u BiH najnezadovoljniji njime?

Hrvatskoj, očito, iako ni sam ne znam zašto, RS nije u interesu, pa makar na štetu Hrvata u BIH. ovo tvoje mi je više pričam ti priču, a geopolitička situacija je posve drukčija.

Hrvatima u BiH se treba živo fućkati za interese Hrvatske,jer se ni Hrvatskoj nikada nije fućkalo za interese Hrvata u BiH.
Nitko drugi do Hrvatske nije kriv za iseljenje Hrvata iz BiH,jer im je trebalo promjeniti demografsku sliku u onim djelovima Hrvatske gdje su Srbi bili u većini.
Danas u Hrvatskoj ne jebu Bosance a još manje Hercegovce ni za suhu šljivu,a što bi bilo kada bi se svi BiH Hrvati koji su u Hrvatskoj vratili u BiH,a Srbi iz SAO Krajne u Hrvatsku ?

Nek se Hrvatska sama nosi sa svojim krajinskim Srbima,jer očito je da se interesi Hrvata u BiH i u Hrvatskoj bitno razmimoilaze,jer ako njima smeta bilo kakva srpska država na 100 km. od Zagreba,nama ne smeta.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:08 

dudu je napisao/la:
Hrvatskoj, očito, iako ni sam ne znam zašto, RS nije u interesu, pa makar na štetu Hrvata u BIH. ovo tvoje mi je više pričam ti priču, a geopolitička situacija je posve drukčija.

Ali to je apsurdno i pogubno po samu Hrvatsku, a pogotovo Hrvate u BiH. To gura Srbe u dogovor sa muslimanima pri čemu će im asistirati u poklapanju Federacije. I onda će Hrvatska na svojim granicam umesto samostalne RS dobiti srpsko-muslimansku BiH.

Srbi to u ovom trenutku ne žele, jer mnogo manje veruju muslimanima nego Hrvatima.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:09 

Junuz Djipalo je napisao/la:

Destrukcija Daytona se radi jačanjem zajedničkih institucija isto tako, a pogotovo ukidanjem entiteta, pogotovo Federacije dok bi RS malo transformirali u kanton br 1.

To je muslimanska varijanta destrukcije Dejtona.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:11 

RS se ne može osamostalit, nije ni nalik na državu. Mogla bi jedino jednog dana bit dio Srbije ali koju bi cijenu Srbija platila za to? Veliku, ili u ljudima ili u teritoriju - RS dakako.

Čini mi se da je i za vas BiH kao država bolje rješenje od svih drugih. Ali morate par ustupaka napravit da se vidi da ste to shvatili, samo toliko da mi možemo ukinuti Federaciju i opet dovoljno da vi ne rušite BiH a ni da vas neko napada.

I fino polako s nama u EU. A kad ne bude granica i ista valuta, problemi kao i kod svih normalnih država.

Daj budi pametan,i za Srbe a i za nas je država BiH najgore riješenje,a niti mi,niti oni žudimo za EU.
Osobno,više bih voli da smo u Federaciji sa Srbima nego sa vama,pa ako BiH i mora funkcionirati kao država sa dva entiteta,onda radije neka bude srpsko-hrvatska federacija i republika Bošnjakistan,nego ovo.

Zar je vama toliko teško shvatiti da vas ni Srbi a ni većina Hrvata ne vole ?

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:13 

Junuz je naš :D

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:14 

dudu je napisao/la:

Ali to je apsurdno i pogubno po samu Hrvatsku, a pogotovo Hrvate u BiH. To gura Srbe u dogovor sa muslimanima pri čemu će im asistirati u poklapanju Federacije. I onda će Hrvatska na svojim granicam umesto samostalne RS dobiti srpsko-muslimansku BiH.

Srbi to u ovom trenutku ne žele, jer mnogo manje veruju muslimanima nego Hrvatima.

To žele ove budale u Zagrebu,ali ne običan narod,nego par budala poput Mesića,dok bi većina BiH Hrvata radije sa Srbima,nego sa ovim Muhadžedinima.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:15 

MRSHO je napisao/la:
Junuz je naš :D

Pa i Željko Komšić je naš. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:17 

DarthCroat je napisao/la:
To žele ove budale u Zagrebu,ali ne običan narod,nego par budala poput Mesića,dok bi većina BiH Hrvata radije sa Srbima,nego sa ovim Muhadžedinima.

Istini za volju, iz Zagreba jedino od Mesića dolaze poruke koje idu na ruku muslimanima, bar ja nisam čuo nikog drugog još.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:20 

To gura Srbe u dogovor sa muslimanima pri čemu će im asistirati u poklapanju Federacije. I onda će Hrvatska na svojim granicam umesto samostalne RS dobiti srpsko-muslimansku BiH.

Zar ovo nije trenutno na djelu, retorici unatoč. A nemaju Srbi snage da iziđu iz BiH i imaju je sve manje. E sad što je za nas bolje da nastavimo vama vodu na mlin tjerat i jačat vas s povicima za entitet ili vas prvo i jedne i druge malo oslabit a ojačat zajedničku državu u kojoj bi imali puno veću ravnopravnost nego na razini entiteta. Tek nakon što se izjednačimo možemo pričat o konačnim federalnim jedinicama, naravno malo redizajniranim.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:21 

Istini za volju, iz Zagreba jedino od Mesića dolaze poruke koje idu na ruku muslimanima, bar ja nisam čuo nikog drugog još.

Ma ima još par onih koji vjeruju u nekakvo ,,Hrvatsko-Bošnjačko bratstvo'' i slične pizdarije,par pravaša koji su izgubljeni u prostoru i vremenu i zabludama o ,,našem cvijeću'' srećom takvi su manjina.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:22 

RS se ne može osamostalit, nije ni nalik na državu.

Мислиш на њен изглед?
Па добићемо коридор, без бриге, Руси ће порадити на томе. Ваљда се и Руси питају за нешто а не само Дикобраз :D
Дикобраза на страну, ако је Гренланд у Краљевини Данској а дијели их хиљаде наутичких миља, не знам зашто Мркоњић Град не би био у Србији кад се једног дана ујединимо а ујединићемо се :D
Неко је добро примјетио да ова тема подразумјева да је РС добила независност, питање је шта би Хрвати у том случају, да ли би наставили уживати у положају националне мањине у који их муслиманци на силу трпају или би потражили свој пут, по угледу на Србе (по овој теми, Р. Српска је самостална а и биће акоБогда :D )

Misliš na njen izgled?
Pa dobićemo koridor, bez brige, Rusi će poraditi na tome. Valjda se i Rusi pitaju za nešto a ne samo Dikobraz :D
Dikobraza na stranu, ako je Grenland u Kraljevini Danskoj a dijeli ih hiljade nautičkih milja, ne znam zašto Mrkonjić Grad ne bi bio u Srbiji kad se jednog dana ujedinimo a ujedinićemo se :D
Neko je dobro primjetio da ova tema podrazumjeva da je RS dobila nezavisnost, pitanje je šta bi Hrvati u tom slučaju, da li bi nastavili uživati u položaju nacionalne manjine u koji ih muslimanci na silu trpaju ili bi potražili svoj put, po ugledu na Srbe (po ovoj temi, R. Srpska je samostalna a i biće akoBogda :D

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:23 

Otkad to Hrvati nisu za EU? Joj što mi ide na živce ova granica između Hr i BiH. Pa valuta ista.

Što nedostaje tome?!

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:25 

Ma neka vam Rusi vrate Kosovo za početak i Srbiji bi bilo draže...

A ja ljudi. Napravimo BiH da valja, uđemo u EU ukinemo granice i imamo istu valutu itd. I što fali?

Znam da svakom od tri naroda ima i boljih varijanti ali niti jedne druge koja se ne prebija preko nečijih leđa. Tako, kompromis...

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:25 

Zar ovo nije trenutno na djelu, retorici unatoč. A nemaju Srbi snage da iziđu iz BiH i imaju je sve manje. E sad što je za nas bolje da nastavimo vama vodu na mlin tjerat i jačat vas s povicima za entitet ili vas prvo i jedne i druge malo oslabit a ojačat zajedničku državu u kojoj bi imali puno veću ravnopravnost nego na razini entiteta. Tek nakon što se izjednačimo možemo pričat o konačnim federalnim jedinicama, naravno malo redizajniranim.

Ma daj. Uporedi snagu RS pre poslednjeg dolaska Dodika na vlast i sada. RS je politički ojačala u odnosu na BiH, ja tu ne vidim nikakvo slabljenje. Ako smem da se pozovem na izjavu Nina Raspudića iz "Nedeljom u 2" onda je RS prejaka za BiH i BiH zbog toga nema budućnost. razlozi su ruska energetska penetracija u RS.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:28 

Ja nikako ne mogu da shvatim taj vaš stav RS-ovaca. Srbija je neusporedivo jača država a na koljenima je. Vama zbog neke drogiranosti dolazi odnekud nevjerojatan osjećaj samouvjerenosti i neka snaga kakvu samo nadrogirani kratkotrajno mogu imat.

No znaš i sam što bude na kraju s takvima ili AIDS ili komuna ili smrt.

Zabioravio sam napisat da ste trenutno na odvikavanju u komuni.

Ima i boljih načina!

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:29 

Ma ima još par onih koji vjeruju u nekakvo ,,Hrvatsko-Bošnjačko bratstvo'' i slične pizdarije,par pravaša koji su izgubljeni u prostoru i vremenu i zabludama o ,,našem cvijeću'' srećom takvi su manjina.

Josipovićeva izjava koja je skoro ista kao Tadićeva - da će pristati na svako rešenje oko kojeg se tri strane u BiH dogovore - ohrabruje. To je istovremeno poruka koja znači da neće vršiti pritisak na svoje sunarodnike da jačaju BiH.

Vrh

PostPostano: 22 sij 2010, 00:31 

Ja nikako ne mogu da shvatim taj vaš stav RS-ovaca. Srbija je neusporedivo jača država a na koljenima je. Vama zbog neke drogiranosti dolazi odnekud nevjerojatan osjećaj samouvjerenosti i neka snaga kakvu samo nadrogirani kratkotrajno mogu imat.

No znaš i sam što bude na kraju s takvima ili AIDS ili komuna ili smrt.

Ima i boljih načina!

Tačno, ali zar i takvoj Srbiji pa još zajedno sa RS i u kom pogledu mogu parirati Bošnjaci.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 155 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Gaugamela93, Teuton, Tomba17 i 23 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: