|
|
Stranica: 3/8.
|
[ 181 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 13:03 |
|
|
Da se ne lazemo, 99,9% njih su istocno i samo istocno orjentirani, ovi "prozapadni" su uglavnom i skoro po pravilu takvi samo zato sto ocekuju da im zapad napravi gradjansku, umiljavace se zapadu dok god budu mogli musti tu kravu.
Kad izmuzu sve, okrecu se i oni istoku i bratu sa mindera.
Sta mislite zasto svi daju potporu Gazi, palestincima, zato sto su humani jest al u q. Brat musliman i to je sve.
Koji mujo je dao potporu Armenima, krscanima u Bangladesu, nijedan. Nisu muslimani, i puca im ona stvar, zapravo daju podrsku muslimanskoj braci koja ubija i kolje krscane.
Zapad njih kuzi, nego je zapad licemjer, pa nisu oni retardi da ne vide i ne znaju sta je muslimanska "gradjanska" politika. Zato mi se zapad gadi, politicki.
|
|
Vrh |
|
 |
novem
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 13:04 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: crni_bombarder je napisao/la: Pa dobro, kako oni to misle postici, vec 30 godina "grade gradjansku" i izgradili su kurton, sad kmece i optuzuju, svi su im krizarski placenici, od VP na dalje, jel postoji nacin da im se ukaze koliko su debilni, ili da ih prosto pustimo da rade to sto rade jer tako samo pomazu nasoj stvari, konacno razjebavanje nakarade.
Mene samo interesira jel oni zaista misle da je moguce kmekom postici nesto. Imali su "gradjansku" u Federaciji dva puta im je licemjerni zapad dodijelio sve poluge vlasti, pa sto ne napravise gradjanski ideal.
Mislim ja kuzim prosjecni islamski mozak, ali me interesira gdje gone, sta misle postici kad ne mogu nista. Zalbe i apeli im sigurno nece pomoci, gradjanske nema niti ce je biti, osim na 23%. Imaju oni logiku pa i osnovu. Nakon rata su Amerikanci i visoki predstavnici zaista mijenjali Dayton u muslimansku korist. Njihova taktika ili bolje rečeno nada je opet dobiti američku podršku svijeta da im ovi silom naprave državu. Koliko je to danas realno je druga priča, ali se tako nešto zaista događalo u periodu od 1995. do recimo 2006. Ima logike da se Bošnjaci nadaju dobiti isto opet. Ta podrška nije rezultirala onim čemu su se nadali, iako nije bila zanemariva. Ciljala je prvo na funkcionalnost svih struktura vlasti, uklanjanje onih koji su stajali na tom putu itd. No mnogo toga nije prošlo, od Aprilskog, Butmira do Pruda. Sve je se to dešavalo kad su i HR i SRB bili daleko slabiji a geopolitičke kockice bile drugačije poslagane. Hrvatska je ulaskom u NATO i EU znatno ojačala i nitko joj više ne priječi da može imati svoja legitimna prava u BiH, proizašla iz ustava RH i Daytona. I to se, kao što se vidjelo 2022. sprovodi. Naravno, mora nešto i ponuditi. Muslimani 30 godina tapkaju u mjestu, za ponuditi imaju samo kmeku koja je dosegla razinu Penny stocks. Zato im se samo ugađa posjetama MCS, rezolucijama i sličnim akcijama, da ne ispadne da su totalno odbačeni. Oni su sve svoje karte stavili na MKSzJ, presude i Srebrenicu, što doista izgleda smiješno i naivno. Nikoga danas u EU ili drugdje ne zanima što je bilo prije 30 ili više godina u nekoj zabiti, toga su su svojevremeno svaki dan nagledali i naslušali. A pošto su uložili dosta truda i novca da tvorevina bar nekako profunkcionira, nitko normalan ne pristaje da mu netko i dalje lupa po glavi što je tada trebao ili sada mora/treba. Upravo to čine komšije, jer su rat izgubili a mirom nisu došli do cilja. Ne cijene WS i DS, što im je najveća greška. Dapače, sve čine da ga uzdrmaju, što će ih same dugoročno najviše koštati.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 13:09 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4985 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Aktivno i pasivno biračko pravo je ponuđeno i u Neumu i u Sarajevu na pregovorima, na njega je pristajao i Dodik, ali su odbili muslimani. Iako sada više nisam siguran da srbi žele mijenjati Izborni zakon na državnom nivou kada imaju svoj. Izborni zakon su srbi i donijeli sa namjerom da pomoću njega blokiraju Izmjene Izbornog zakona kojim bi se otklonila diskriminacija hrvata u izboru Predsjedništva, jer im zapravo to godi, dok su bošnjaci i hrvati u nekom sukobu njihova samostalnost jača. Na jednostavan način se može ostvariti i aktivno i pasivno biračko pravo: "Za svako mjesto člana Predsjedništva iz FBiH može se kandidirati i glasati svatko u Federaciji. Za izbor člana Predsjedništva iz reda konstitutivnog naroda koji je prema posljednjem popisu bio manje brojan u Federaciju nužno je da isti ostvari barem 50% glasova koje je osvojio u kantonima/županijama u kojem većinu čini taj narod." Evo, otklonjena diskriminacija, nije imenovan ni ovaj ni onaj narod, a ostavljena je mogućnost i da jednog dana hrvati budemo brojniji narod u Federaciji pa da se eto bošnjaci ne osjećaju diskriminirani ako bi im mi htjeli nametati 
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
crni_bombarder
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 13:16 |
|
|
Promucurno znaju da na zapadu postoji i vrlo je jaka agenda o gradjanstini, ukidanje nacija, to i jeste globosotonizam, ukidanje granica i stvaranje jednog naroda ili jedne nacije, kojom ce naravno komandovati jedna vlada. Nije poanta u nacijama, nego u toj vladi, jedna vlada i jedan gazda, cijelom planetom da gospodari ekipa iz sjene, pravi gospodari zapada. Da sad ne ulazimo u tematiku ko su oni, nije to ni Biden ni Trump ni bilo koja slicna karikatura, vec ljudi koji drze novac i moc, korporacije i slicno. Na kraju, i ratovi i sukobi vode se za njihov osobni probitak.
Elem, bosnjo je skuzio da se moze ugraditi u tu politiku, sta je muji problem izgubiti naciju potencijalno, on je i nema izmislio je u podrumu sarajevskog hotela. U dzamiju ce moci uvijek, a ako mu zapad servira "gradjansku" bez "nacionalnih podjela" u kojoj ce mujo vladati jer "ima nas najvise" pa sto da ne, nece biti bosnjak musliman bice europejac musliman, ko da je njima to neka razlika.
Odlicno je bosnjo skuzio da "zelena politika" na zapadu ima cak i simpatije do muslimana, mozda zato jer zajedno su jaci pa ce razjebat krscanski identitet zapada, ili tko zna zasto ali "zeleni" vole muslimane. Bosnjo se i socijaldemokracije dohvatio, glumatajuci socijalnog demokratu, a koliko je to kod bosnje prirodno stanje vidi se i po licu i nalicju bosnjackog SDP-a. Umiveni islamisti, nista drugo.
Mislim da im je hrvatska politika i najveci problem, Plenkovic u rukavicama i odijelu ugladjenog gospodina, fura politiku u strukturama EU i na mjestu je dogadjanja. Srpska politika nije problem, Dodik je najslicniji kafanskom siledziji koji pijan upada u objekat, lupa razbija, nikome simpatican ali moras ga trpiti jer je neki dzuvegija. Pusti ga kraju i to je to. Medjutim Plenkovic pa Covic, oni guraju svoje, slicno kao i mujo rukujuci se sa sotonom na zapadu i seretski namigne "de mi sredi ono moje". A za razliku od bosnje, ima pravo i glasa na tom zapadu, pa mu se isti vise i dalje cuje.
Zato i sva ova histerija oko Smita.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 13:35 |
|
|
Ne treba pretjerivati i sada ici u krajnost oko sotone, globalizma, teorija ovih ili onih.
Politika su interesi u datom trenutku (funkcija vremena).
Interes Hrvata danas u BiH je da budu politicki ravnopravni s ostala dva naroda, pogotovo u odnosu na Bosnjake u Federaciji. Interes Hrvatske je da Hrvati u BiH budu politicki ukljuceni i ravnopravni.
Sto je danas interes Bosnjaka? Nemam pojma, nisu mi jasni. Na mikro razini to je da osvoje vlast u Zepcu, i u sto vise opcina Srednje Bosne. Mozda da u Mostaru konacno dobiju gradonacelnika. Tu je i Brcko. To je manje-vise to od mikro-razine, i tako vec 25 godina.
Ali sto je njihov strateski interes, na makro razini? Nedokucivo.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
U malom bh. mjestu iscrtana ogromna šahovnica ----> 372 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 13:45 |
|
|
zet je napisao/la: Ne treba pretjerivati i sada ici u krajnost oko sotone, globalizma, teorija ovih ili onih.
Politika su interesi u datom trenutku (funkcija vremena).
Interes Hrvata danas u BiH je da budu politicki ravnopravni s ostala dva naroda, pogotovo u odnosu na Bosnjake u Federaciji. Interes Hrvatske je da Hrvati u BiH budu politicki ukljuceni i ravnopravni.
Sto je danas interes Bosnjaka? Nemam pojma, nisu mi jasni. Na mikro razini to je da osvoje vlast u Zepcu, i u sto vise opcina Srednje Bosne. Mozda da u Mostaru konacno dobiju gradonacelnika. Tu je i Brcko. To je manje-vise to od mikro-razine, i tako vec 25 godina.
Ali sto je njihov strateski interes, na makro razini? Nedokucivo. Misteriozno i nedokučivo. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1213 of 2558 - 47.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 13:48 |
|
|
Pretjeruje se s ovim "do Drave i Beca". Bosanskim Muslimanima to nije cilj. Njima su cilj HVO enklave. To su granice njhovog svijeta i to im je u fokusu.
Od svega ostalog su odustali.
Pa naravno da su svjesni da im Rama, Stolac, Capljina, Srebrenica ili Prijedor nisu dohvatljivi. Toliko naivni nisu. Sva njihova energija, svi Komsici i Kovacevici su samo s jednim razlogom - da ovladajau prostorom HVO enklava.
_________________ SIPA pokušala privesti Dodika u Istočnom Sarajevu, MUP RS-a se usprotivio ----> 364 komentara na klix.ba
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 14:43 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41652 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Zašto bi odustali od Stoca gdje su 40% populacije? Jedino od čega su odustali je RS, primarni cilj je od FBiH napraviti bošnjački entitet.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 14:57 |
|
|
crni_bombarder je napisao/la: Odlicno je bosnjo skuzio da "zelena politika" na zapadu ima cak i simpatije do muslimana, mozda Qatargate https://www.dw.com/en/qatargate-one-year-on-eu-cash-for-influence-scandal-still-far-from-over/a-67670541https://www.politico.eu/article/european-parliament-qatargate-corruption-scandal-leaked-documents-pier-antonio-panzeri-francesco-giorgi-eva-kaili/https://www.euractiv.com/section/justice-home-affairs/news/one-year-of-qatargate-investigation-going-nowhere/https://www.ft.com/content/b78b65df-f4b0-4651-88af-67eff371afb9Citat: Never before had there been anything like this at the parliament. But while unprecedented, very little came of the investigation. Within four months, all the suspects were released, and the case is still pending.
Why were members of parliament accused of taking bribes? Is the European parliament rotten, or was it just a few bad apples? And how many more scandals will it take for the EU to clean up its act?
https://www.lemonde.fr/en/international/article/2023/09/11/qatargate-uncertainty-over-continuation-of-investigation_6132930_4.htmlCitat: The indictment division of the Brussels court is due to bring together all the parties involved on Tuesday, September 19, prior to a hearing which, a few weeks later, will decide whether to refer the case to a criminal court or to declare the prosecution null and void on procedural grounds. The latter outcome would represent a success for those who have been interfering for months to discredit the work of the investigators.
The threat seems real. So much so that, on September 4, Frédéric van Leeuw, head of the Federal Public Prosecutor's Office, commented very explicitly on the situation. "In 10 years, I've never seen so much pressure on a case," said the senior judge. "There are leaks everywhere, foreign judges contacting us and sometimes even wanting to interfere in the investigation. There are also attacks against [the first] investigating judge and his family, which I think is a disgrace." Van Leeuw also referred to bots used for smear campaigns on the internet and "financed by states, including those targeted or cited in this case." 
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
Marko80
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 16:15 |
|
|
Zasto je "Zapad" uopce bio na njihovoj strani za vrijeme rata i poratnih 25 godina? Nisu ih hebali sa Haagom, slali im novac svo vrijeme. Pomagali im da majoriziraju bh Hrvate... Cemo tu?
Potplatili nekim parama? Nije mi jasno.
Nikada mi to nije bilo jasno, i stalno sam govorio da ce to morati kad-tad prestat,i jer nema smisla. Nadam se da svjedocimo tom preokretu... Al zasto su Hrvate svo vrijeme unistavali ti isti i podupirali islamiste?
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 16:27 |
|
|
Marko80 je napisao/la: Zasto je "Zapad" uopce bio na njihovoj strani za vrijeme rata i poratnih 25 godina? Nisu ih hebali sa Haagom, slali im novac svo vrijeme. Pomagali im da majoriziraju bh Hrvate... Cemo tu?
Nikada mi to nije bilo jasno, i stalno sam govorio da ce to morati kad-tad prestat,i jer nema smisla. Nadam se da svjedocimo tom preokretu... Al zasto su Hrvate svo vrijeme unistavali ti isti i podupirali islamiste? Islamski svijet i njihov utjecaj i odnosi zapada s njima kontra nas Hrvata. Pa je sasvim logično koju su stranu odabrali.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 16:44 |
|
|
Ne slazem se uopce. Naivno je vjerovati da postoji neki dogovor zapada i muslimana kontra Hrvata. To su pretjerane teorije zavjere. Nema uporista ni u cemu.
Uostalom, iz bosnjacke ili srpske perspektive Zapad je njih jos vise zakocio, sve u cilju udovoljavanja Vatikanu i slicne pizdarije.
Ono sto ja mislim je to da su dvije silnice bile u igri:
1. Vjera zapadnih tj. prvenstveno europskih sila da se moze stvoriti gradjanska drzava. To je bila zabluda, danas rijetko tko u to vjeruje ali pokazuje kako zapad zapravo slabo poznaje ljude i sustinsku situaciju u BiH.
2. Odredjenim velikim neeurposkim silama (USA, Rusija, Turska/Iran...) odgovara krhka tocka u sredistu Europe, jer to cini Europu slabom. Drzati ovo podrucje konstantno na finoj vagi, s potencijalnim ukljucivanjem ili iskljucivanjem nestabilnosti je njihov dugotrajan interes. U tom smislu su sva tri naroda u istoj frustrirajucoj situaciji jer svi gube i nitko nista ne dobiva. Europa je nazalost preslaba da otkloni ovaj problem a ako je i pokusavala onda je to pokusavala na neuspjesan nacin opisan u tocki broj 1.
Cini mi se da prva silnica vise nije u igri, i to od vrlo nedavno (unatrag godinu ili dvije). Druga je jos uvijek aktualna, nazalost.
To je sve moja interpretacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 16:55 |
|
|
Marko80 je napisao/la: Zasto je "Zapad" uopce bio na njihovoj strani za vrijeme rata i poratnih 25 godina? Nisu ih hebali sa Haagom, slali im novac svo vrijeme. Pomagali im da majoriziraju bh Hrvate... Cemo tu?
Nikada mi to nije bilo jasno, i stalno sam govorio da ce to morati kad-tad prestat,i jer nema smisla. Nadam se da svjedocimo tom preokretu... Al zasto su Hrvate svo vrijeme unistavali ti isti i podupirali islamiste? Financirale arapske zemlje. Ne znam zašto te to čudi, kontroliraju Zapad i dovlače imigrante svakodnevno a da im je problem utjecati na Balkan.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1213 of 2558 - 47.42%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 17:10 |
|
|
zet je napisao/la: Ne slazem se uopce. Naivno je vjerovati da postoji neki dogovor zapada i muslimana kontra Hrvata. To su pretjerane teorije zavjere. Nema uporista ni u cemu.
Uostalom, iz bosnjacke ili srpske perspektive Zapad je njih jos vise zakocio, sve u cilju udovoljavanja Vatikanu i slicne pizdarije.
1. Vjera zapadnih tj. prvenstveno europskih sila da se moze stvoriti gradjanska drzava. To je bila zabluda, danas rijetko tko u to vjeruje ali pokazuje kako zapad zapravo slabo poznaje ljude i sustinsku situaciju u BiH.
2. Odredjenim velikim neeurposkim silama (USA, Rusija, Turska/Iran...) odgovara krhka tocka u sredistu Europe, jer to cini Europu slabom. Drzati ovo podrucje konstantno na finoj vagi, s potencijalnim ukljucivanjem ili iskljucivanjem nestabilnosti je njihov dugotrajan interes. U tom smislu su sva tri naroda u istoj frustrirajucoj situaciji jer svi gube i nitko nista ne dobiva. Europa je nazalost preslaba da otkloni ovaj problem a ako je i pokusavala onda je to pokusavala na neuspjesan nacin opisan u tocki broj 1.
Cini mi se da prva silnica vise nije u igri, i to od vrlo nedavno (unatrag godinu ili dvije). Druga je jos uvijek aktualna, nazalost.
To je sve moja interpretacija. Tko govori o dogovoru? Govorimo općenito o utjecaju, a samim tim i ophođenju prema muslimanima kako na BI, zaljevskim zemljama pa sve do odnosa prema muslimanima u EU i BiH. Nema šanse da to nije povezano od 90-ih pa sve do dan danas.
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 17:11 |
|
|
Nikada mi to nije bilo jasno, i stalno sam govorio da ce to morati kad-tad prestat,i jer nema smisla. Nadam se da svjedocimo tom preokretu... Al zasto su Hrvate svo vrijeme unistavali ti isti i podupirali islamiste? Jer su zapadni šibičari spojili ugodno s korisnim, tj naplaćivali reket od arapskih kozejeba zauzvrat lokalne potürice dobili njihovu potporu, te uništavanje europskog kršćanskog naroda, jer je antipod njihovoj bolesnoj viziji Europe i zapada, kroz floskule mahalske građanštine, antinacionalizma, demokracije, ljudskih prava i ostalih prosera.
|
|
Vrh |
|
 |
zet
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 17:16 |
|
|
Kakve veze ima odnos Zapada prema BiH s muslimanima koje Europa uvozi kako bi im netko mogao cistiti ulice i razvoziti hranu?
Ja ne vidim nikakvu poveznicu. Da je tako, onda bi Europi bio interes da sto vise Bosnjaka odseli na Zapad i radi na bausteli a ne da im ovdj epokusavaju napraviti gradjansku. Tj. pokusavali su nekad.
|
|
Vrh |
|
 |
hoblatopla
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 17:28 |
|
|
Mislim da je problem "tko je jamio državu jamio" mentalitet. Ne žele promjene granica, pa na silu pokušavaju svugdje suzbiti separatizam. Danas RS, sutra Katalonija, prekosutra Texas.
Za Kosovo su imali kao izgovor da je imao nekakvu neovisnost u Jugoslaviji.
_________________ BiH je turd.
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 20:25 |
|
|
zet je napisao/la: Pretjeruje se s ovim "do Drave i Beca". Bosanskim Muslimanima to nije cilj. Njima su cilj HVO enklave. To su granice njhovog svijeta i to im je u fokusu.
Od svega ostalog su odustali.
Pa naravno da su svjesni da im Rama, Stolac, Capljina, Srebrenica ili Prijedor nisu dohvatljivi. Toliko naivni nisu. Sva njihova energija, svi Komsici i Kovacevici su samo s jednim razlogom - da ovladajau prostorom HVO enklava. To je početak. Kada je Muji dosta zemlje?
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 30 ruj 2024, 20:36 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4985 Lokacija: Herceg-Bosna
|
hoblatopla je napisao/la: Mislim da je problem "tko je jamio državu jamio" mentalitet. Ne žele promjene granica, pa na silu pokušavaju svugdje suzbiti separatizam. Danas RS, sutra Katalonija, prekosutra Texas.
Za Kosovo su imali kao izgovor da je imao nekakvu neovisnost u Jugoslaviji. Republika Srpska ima veće ovlasti od autonomnih pokrajina u Jugoslaviji. Ako išta, vrijeme radi za podijelu, jer što duže prolazi manje je bošnjaka koji su vezani za nju, i sve je više srba odgojenih da vjeruju kako je to država.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 02 lis 2024, 13:40 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
Ceha
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 02 lis 2024, 13:50 |
|
|
potocnj je napisao/la: hoblatopla je napisao/la: Mislim da je problem "tko je jamio državu jamio" mentalitet. Ne žele promjene granica, pa na silu pokušavaju svugdje suzbiti separatizam. Danas RS, sutra Katalonija, prekosutra Texas.
Za Kosovo su imali kao izgovor da je imao nekakvu neovisnost u Jugoslaviji. Republika Srpska ima veće ovlasti od autonomnih pokrajina u Jugoslaviji. Ako išta, vrijeme radi za podijelu, jer što duže prolazi manje je bošnjaka koji su vezani za nju, i sve je više srba odgojenih da vjeruju kako je to država. Oni su sada na "svojim" kantonima. A još nisu ni shvatili da niti to neće dobiti.
|
|
Vrh |
|
 |
Eminencija
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 04 lis 2024, 21:42 |
|
|
zet je napisao/la: Ne slazem se uopce. Naivno je vjerovati da postoji neki dogovor zapada i muslimana kontra Hrvata. To su pretjerane teorije zavjere. Nema uporista ni u cemu.
To je sve moja interpretacija. da jer u ratu je i europa bila za podjelju,njih izgleda zanima stabilnost. Oni su mislili da mogu stvorit naciju,nista novo t6ako je i za kalaya bilo.
_________________ Jedino oružje im je pero, ali su nepismeni.
|
|
Vrh |
|
 |
HHerceg
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 11 lis 2024, 20:37 |
|
Pridružen/a: 30 tra 2020, 18:35 Postovi: 10020 Lokacija: No Country for White Men
|
Citat: Iako je predsjednik Evropskog suda za ljudska prava odobrio Schmidtu da se, kao treća strana, obrati Sudu, pod uslovom da ne govori o činjenicama i meritumu saog slučaja, visoki predstavnik je to prekršio. Schmidt je u pismu koje možete pročitati na ovom linku, nekoliko puta ulazio u meritum predmeta Slaven Kovačević protiv BiH, objavila je Istraga.ba prilažući dokumente. "Ako se zaključi da se ovaj okvir može uskladiti s konvencijom samo na štetu mehanizama podjele vlasti, to bi dodatno moglo narušiti ionako krhke temelje BiH", napisao je Schmidt.
U samom pismu Christian Schmidt se nekoliko puta poziva na izdvojeno mišljenje austrijske sutkinje Gabriele Kucsko-Stadlmayer koja je jedina glasala protiv odluke da se prihvati aplikacija Slavena Kovačevića. Štaviše, Schmidt navodi da je sutkinja Kucsko “ispravno primijetila” da se “proporcionalnost” treba prilagoditi kontekstima.
https://istraga.ba/ekskluzivno-objavlju ... je-kucsko/
_________________ Ta hercegovacka tragedija je bila prva vijest svih dnevnika u BIH (kod Senada prvih 15 minuta cak) a na HRTu 34 minuta. Ko tada nije razumio nikada nece.
|
|
Vrh |
|
 |
Šporet
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 11 lis 2024, 20:42 |
|
|
Mislim da već polako možemo govoriti da Plenković prestiže Radića i Mačeka i staje odmah iza Tuđmana (ako ćemo biti romantični možemo ubaciti i iza Starčevića) kao najveći hrvatski političar i državnik (modernog doba i poimanja politike naravno).
|
|
Vrh |
|
 |
Hagresor
|
Naslov: Re: Sud u Strasbourgu odgodio sve postupke protiv BiH do odluke u predmetu "Kovačević" Postano: 11 lis 2024, 20:51 |
|
|
Turist pokušava spasiti tzv Bejha da ne crkne prije vremena. Bezveze
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|