HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 24 tra 2024, 03:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Sustavna demonizacija Hrvata iz 24%
PostPostano: 30 stu 2019, 10:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27472
Sustavna demonizacija Hrvata iz 24%

Protiv Hrvata se sa prostora 24% provodi teška, sustavna i neprekidna demonizacija na svim nivoima. U njoj učestvuju svi: njihovi političari, mediji, institucije, udruge, te halal plaćenici Hrvati.


BH Hrvati

- Konstitutivno pravo na vlastito biranje svojih zastupnika se prikazuje kao relikt prošlosti, kojeg treba ukinuti, istovremeno zaklinjujući se da je to temelj BiH i u skladu s njim praznik koji im služi samo kao makulatura. Dakako da se tu ignorira Rezolucija EP o BiH iz 2017. ili presuda Ustavnog suda BiH u predmetu "Ljubić".

- BH Hrvati se isključivo prikazuju kao separatistička krvoločna stvorenja, izdajnici kojima treba nastaviti birati predstavnike.
Hrvatima se prebaciva koje stranke i predstavnike biraju i s kim isti imaju dogovore i suradnju. Pritom se ne uvažava bitna odlika jednog demokratskog uređenog društva, za kojeg tvrde da jesu.

- BH Hrvati se prikazuju kao ksenofobi, zaostali, nedovoljno brojni i narod koji ima "rezervnu domovinu", da bi se opravdala majorizacija i kršenje elementarnih demokratskih i ustavnih prava Hrvata kao konstitutivnog naroda.

- Nad bh Hrvatima se stalno provodi recikliranje prošlosti. Stalno poimanje s "fašizmom", je postalo više nego svakodnevnica. Isto tako, nastoji se iz zadnjeg rata napraviti raskol, gdje se Hrvatima Posavine pridaje epitet žrtve, a Hercegovne profitera. Suočavanje s vlastitom prošlošću (osim Osmanlijske) je posve tabu tema, ali zato je prisutno njegovanje sumnjivih ličnosti iz tog razdoblja kroz davanje imena školama i ulicama. Separatizam u AP Zapadna Bosna praktički je "nepostojeć" i na svim nivoima zataškan.

- Raznorazni mediokriteti sumnjive i/ili kriminalne prošlosti iz hrvatskog korpusa, posebice su na javnoj sceni zastupljeni. Njihova uloga je unutarnje podrivanje. Sve dovode u pitanje, samo sebe i svoje nalogodavce ne. Većinom su to nečim kompromitire osobe, propali karijeristi, osobe lažnog morala i slični likovi kojima je to jedina preostala opcija da nešto ušićare.

- Potpuno beznačajne stranke s hrvatskim predznakom koji su se stavili u funkciju muslimanskih interesa, se potencira, ustupa medijski prostor, dok se njihove afere i izborni promašaji prešućuju.

- Nad mnogim javnim predstavnicima Hrvata, koji se usuđuju pričati o kršenjima prava Hrvata ili drugih zakona, vrši se sustavni prtisak. On se ogleda kroz prijave, zabrane, pravljenje peticija, prijetnje...

Hrvatska

-Hrvatska se prikazuje kao fašistoidna zemlja, puna huligana, zemlja u kojoj se sve mrzi i provodi nasilje nad migrantima. Svaki incident se medijski do krajnosti secira. No, zato se npr. prijetnje vehabijama u svezi s hrvatskim turizmom naočite. Da se ne govori tko je po 7. u svijetu po broju pripadnika ISIL-u.

- Stvaraju i održavaju se umjetno konstruirane afere. Hrvatskoj se uskraćuje pravo da na svojoj vlastitoj teritoriji pravi infrastrukturne objekte i sl. Prijeti se tužbama, šalju prijeteća i uvredljiva pisma na sve adrese u svijetu. Zanemariva i ignorira mišljenje i odluke EU i Hrvatske kao njene članice.

- Hrvatskoj se kao supotpisnici Daytona, uskraćuje pravo da vodi svoju zakonsku brigu o Hrvatima u BiH. Ali zato se uvijek poziva na taj isti Dayton ako ga se dovodi u pitanje.

- Hrvatska se kroz izmišljene afere prikazuje kao potpirivač destabilnosti već ionako poluraspadnute BiH. Dovoljno je samo pogledati imena optuženih i/ili vraćenih osoba u BiH za krivično djelo ugrožavanja sigurnosti ili terorizma, i tko pokušava gdje nešto destabilizirati.

- Predstavnike hrvatske vlasti se posebice demonizira u kontekstu zaštite ustavnih prava Hrvata.

- Hrvatska se prikazuje kao zemlja koja iskorištava resurse BiH i ne želi dogovor oko pitanja koja su pravno već davno uređena. Stvara se za javnost slika tobožnje neriješenih pitanja, a nikad ne odgovaraju što konkretno čine, ako već smatraju da je otvoreno.

- Hrvatskoj se prebacuje "miješanje u unutarnje stvari BiH". OHR-u ne, zapadnim zemljama ne, Turskoj nikad ne. Sve od tamo je dobro. Nema i ne smije biti zamjerki. Sve je dozvoljeno, osim kritičara režima i tražitelja azila iz te zemlje. Njihova "bh suverenost", za koju se navodno zalažu, je kao led. Ovisi samo u kakvom je agregatnom stanju.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Sustavna demonizacija Hrvata iz 24%
PostPostano: 30 stu 2019, 12:51 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 36051
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Sustavno obespravljivanje i jasan primjer što bi Hrvati imali u građanskoj Bosni.

Vlada Kantona Sarajevo - bez Hrvata, iako po Ustavu kantona moraju biti zastupljeni - s druge strane Srbi zastupljeni u kantonalnoj Vladi barem s halal predstavnikom.
Vlada Tuzlanskog Kantona - bez Hrvata, isti neustavni slučaj - Srbin u kantonalnoj vladi.
Vlada USK - bez Hrvata - sveislamska vlada.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Sustavna demonizacija Hrvata iz 24%
PostPostano: 30 stu 2019, 22:08 
Offline

Pridružen/a: 21 lis 2019, 19:23
Postovi: 15
Slažem se. Već neko vrijeme pratim "njihove" novine i iole neupućeni čitatelj doista dobiva totalno drukčiji zaključak o političkoj situaciji nego što mi ovdje raspravljamo. Mantra je da Hrvati ne vole BiH, Hrvati su problematični, RH se stalno miješa u politiku BiH, pa nešto u stilu da je Bosna nadživjela sve pa će i nas (Hrvate i Srbe). Pa onda slijedi UZP, fašisti, agresori, genocid bla bla bla bla.......
Stvara se pogrešni dojam da bi sve bilo dobro da se problematični Hrvati (i Srbi) napokon unormale i prihvate da žive u BiH.
Primjerice, članci o Kolindinoj posjeti su prošlih dana bili brojni i prikupili su golem broj bijesnih komentara pa tako neprestano komentiraju da se Hrvati protive Komšiću samo jer je HDZ odnosno Čović izgubio izbore.

Jedan od nedavnih naslova u novinama je približno glasio "Politika Hrvata u BiH je unutarnja politika HDZ-a"

Ono što sam isto primijetio da se za Hrvatsku općenito plasiraju loše vijesti - LOŠE JE POSTALO SINONIM ZA RH.

Po mom mišljenju, hrvatska obavještajna služba bi se trebala vrlo ozbiljno pozabaviti s medijskim ratom protiv Hrvata u BiH, ali i same RH. Taj rat je postao iznimno agresivan i nije sam sebi cilj.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Sustavna demonizacija Hrvata iz 24%
PostPostano: 02 pro 2019, 15:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Ne ometajte ih. Sve je u redu i kako treba biti.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Sustavna demonizacija Hrvata iz 24%
PostPostano: 02 pro 2019, 17:23 
Offline

Pridružen/a: 04 srp 2019, 22:20
Postovi: 3546
Oni svojom agresivnom (zapravo auto-destruktivnom) propagandom najviše sebi rade o glavu. Ko pod drugim jamu kopa sam u nju upada.

Mada ono šta bi trebalo je uspostaviti i učvrstiti vlastitu propagandnu mašineriju, moraju se naći neke financije. To je ključna stvar u ovom psihološko-informativno-demografskom ratu.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 5 post(ov)a ] 

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: / i 192 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO