|
|
Stranica: 10/25.
|
[ 610 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Nebula
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:12 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8166 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Otvori Hrvat temu na kojoj on (i ostali Hrvati) upozoravaju Bošnjake da nisu dovoljno naoružani. Šta ti je prijatelj
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:18 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2011, 16:12 Postovi: 8166 Lokacija: multietnicki entitet Bosna
|
Robbie MO je napisao/la: Pa neću ja protisnuti dugme i pokrenuti svjetski niz ratova. Svjetski ratovi su nuklearni ratovi. Baš je Bosna bitna u slučaju globalnog nuklearnog rata
_________________ Podaci ZZO: https://demografija.blogger.ba/2023/09/07/podaci-zzo/
|
|
Vrh |
|
|
Imota
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:18 |
|
|
Da previše smo milosrdni...
Karadžić vam je govorio i opet niste slušali, pa onda ide kemka kako to kako to
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Nebula je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Pa neću ja protisnuti dugme i pokrenuti svjetski niz ratova. Svjetski ratovi su nuklearni ratovi. Baš je Bosna bitna u slučaju globalnog nuklearnog rata Ma nisu. Pa evo NATO i Rusija ratuju u Ukrajini, to je prvi otvoreni rat između NATO i Rusije. Ali je proxy rat. Zato nije nuklearni. Ratovati se neće na tlu Amerike, Rusije i Kine, ali na tlu svih ostalih država potencijalno može. Meni se čini da bi mogli već biti usred nezaustavljive lančane reakcije za svjetski proxy rat, pomiješan sa stotinama lokalnih sukoba kojima se rješavaju sporovi.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59618 Lokacija: DAZP HQ
|
Robbie MO je napisao/la: weasel je napisao/la: Sreća u nesreći nas “Balkanaca” je sto smo populacijski i ekonomski nebitni i nas teritorij je uvijek sporedni teatar većih sukoba kako u ww1 tako i uww2.
Doduše na primjeru Srba ( ww1 a bome i WW2) vidimo kako nije pametno biti kontra svih susjeda u doba dok opasno talasa u svijetu.
Bošnjaci za razliku od Srba nemaju velikog brata da ih izvuče iz problema, oni ako izgube teritorij izgubit će ga zauvijek. Nema bratske Rusije ili Sovjetskog saveza da ih spašava.
Državni teritorij će im biti na meniju susjeda poput Hrvatskog 1918 godine, i Ostat će im jedino unija sa pobjedničkom zemljom da se izvuku, naravno pod uvjetima pobjednika. Muslimani su u ovom trenutu guska koja čeka na bezuvjetni ulazak u Hrvatsku. Pozicija im je točno Hrvata 1918, dobro si rekao. Što se kaže oni su sitting duck.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:26 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Imota je napisao/la: Ne možeš od muslimana doživit racionalan potez, uvik mogu gluplje i luđe, i navijamo za to.
Pa čuješ, to je ono, njihov problem. Mi imamo svog posla. Naše je odlično se pripremiti za oba scenarija. Ako žele da na njima testiramo zrakoplove to je ok, svakako negdje moramo a poligoni koštaju i moraju zadovoljiti ekološke kriterije. Ako hoće lipo možemo lipo, ako neće onda ćemo mi svoj pos'o. Proročanske riječi dede Mišića, za uklesati u kamen poput one navik on živi ki zgine pošteno.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:27 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 75897 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Svjetski proxy rat, pomiješan sa stotinama lokalnih sukoba kojima se rješavaju sporovi.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:27 |
|
|
dudu je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Muslimani su u ovom trenutu guska koja čeka na bezuvjetni ulazak u Hrvatsku. Pozicija im je točno Hrvata 1918, dobro si rekao.
Što se kaže oni su sitting duck. Parafrazirao sam Radićevu gusku.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:29 |
|
|
weasel je napisao/la: Švabe mogu eventualno pripojiti Austriju i Luxemburg. Istočno od današnjih granica Njemačke ih vise nema kao ni u Francuskoj.
Većina problema su nakaradne versajsko/ komunističke granice istočne Europe koje opet generiraju trenje među zemljama.
Toliko o paroli nema promjena granica. To funkcionira dok svjetski policajac budno gleda s pendrekom u ruci…
Najbolji primjer su naši susjedi Mađari, to vidiš da takijaju na 300 i jedva čekaju priliku otet koji komad teritorija susjedima.
Nitko ne nosa revizionističke karte dan noć bez razloga. Razmišljaš previše usko, ionako više nema etničkih monolitnih država u Europi, šta kog briga di žive Nijemci, cijela je Europa Njemačka, a Nijemaca je dovoljno da mogu s tim upravljati jer će uvijek biti nekih mikrosaveznika. Tako i mi, kakvo više gledanje u ovo ili ono selo, je li s ove ili one strane rijeke, naš stav je, kako tumačimo iz ustava BIH da je to država hrvatskog naroda i točka, dalje nismo čitali.
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:37 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Gladius je napisao/la: Identiteti, nacije, religije, ideologije su izbor, i nisu nikakva neminovnost. To je za sirotinju i pavijane niže inteligencije i svijesti.
Individualizam je divan. Ali kolektivizam je nezaobilazan, jer udruživanje predstavlja prednost, a udruživanje se ne može zabraniti - ako se ti nećeš udruživati, onda ću ja. Pa tvoje tijelo je višestanični organizam, nisi udruga slobodnih ameba. Mislim da je ovaj komentator prilično nedavno imao teme o strateškom vojnom savezu sa Turskom, dolasku 6 flote koja će “pokazati” Hrvatima, a nedavno i temu o strateškom sporazumu Muslimana i Židova sproću HDZ-a. Ne znam odakle mu ta iznenadna odbojnost prema savezima?
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
Posljednji mohikanac
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:38 |
|
|
Najmanje vjerojatnost za rat je na Balkanu. Istočna Europa, Zapdana Europa, Bliski istok, Tajvan posvuda kuha, Balkan uključujući i BiH je u banani i stoga nema tu nekako kapaciteta za rat.
_________________ Schwarzenegger u Predatoru.
|
|
Vrh |
|
|
Nebula
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Ratovati se neće na tlu Amerike, Rusije i Kine, ali na tlu svih ostalih država potencijalno može. Svih ostalih veliš? Ukrajina upravo vodi svoj PRVI rat za nezavisnost. NATO zemlje joj pomažu ali ne direktno. Rat u Ukrajini nije ništa drugo nego zapadni projekt dodatnog slabljenja Rusije. Nekada su Rusi i Ukrajinci bili isti narod tipa Srbija i RS a sada su smrtni neprijatelji. Ruski uticaj značajno pomjeren prema istoku. Velika pobjeda zapada. BTW, Putin ne smije ni pitati Ruse iz Moskve i St. Petersburga da ratuju već mobilizuju manjine po vokujebinama. A ti vjeruješ da će Hrvati iz Zagreba skakati po bosanskim planinama? Zagreba u kojem pobjeđuje "možemo" I uopšte vjeruješ da će Hrvatska (članica NATO saveza) avionima raketirati Bošnjake koji su uz Hrvate glavna granica prema proruskim Srbima. A Hrvatska potpuni 100% vazal USA koja insistira da BH Gas upravlja hrvatskim plinom i sabotira dogovor da Hrvati imaju legitimnog člana predsjedništva. Svi ratovi koji se trenutno vode (Ukrajina, Izrael, Jemen itd) su ratovi istoka i zapada. I u svakom pobjeđuje zapad. Ovdje su istok Srbi i SDFA Bošnjaci a zapad Hrvati Hrvatske i trojka Bošnjaci. Zapad je iz vlasti izbacio SDFA Bošnjake a trenutno je glavna dilema je li HDZ BiH na strani zapada ili istoka. Ne znam jesi li primjetio ali trenutna najveći sukob u BiH imaju USA i HDZ BIH.
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:44 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37759 Lokacija: Gl. grad regije
|
Gladius je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Muslimani doslovce INZISTIRAJU, trče da se pretplate na neprijateljstvo s Hrvatima. I to da budu prvi neprijatelj, daleko ispred Srba.
I onda ih trta sada kad vide kuda ide svijet.
A oni su ti koji su inzistirali da nam budu glavni neprijatelj, širitelje mržnje s Hrvatima vide kao pozitivce i patriote. Ne posjedujem ni vrijeme ni obrazovanje da se bavim zbrinjavanjem pacijenata. Potražite pomoć u vama najbližoj instituciji. Imaš neko objašnjenje za ovo? Zašto sukob s Hrvatima? Kome koristi? Nama ne. Koristi samo šačici islamističkih oportunista, uz Komšića. Evo i ti, stalno neke uvjete postavljaš. Ajde ti malo saslušaj što drugi traže. I nije to tako puno.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 11:58 |
|
|
Dolazak O'Briena mogao bi vratiti odnos SAD spram BiH na ranije postavke, to bi nam dalo na vremenu(Patria) - Pomoćnik američkog državnog sekretara Antonyja Blinkena, James O'Brien, naredne sedmice stiže u posjetu BiH. Čovjek koji je u State Departmentu inače zadužen za evropska i euroazijska pitanja u našoj će zemlji boraviti od 1. do 3. februara. Predviđeno je da se "otac Dejtonskog mirovnog sporazuma", kako je O'Brien poznatiji bh. javnosti, susretne sa brojnim bh. političkim dužnosnicima, a među njima će biti i članovi Predsjedništva BiH. Zaokret američke politike O značaju posjete O'Briena našoj zemlji za Novinsku agenciju Patria govorio je profesor politologije i ekspert za međunarodne odnose Zlatko Hadžidedić. O'Brienova posjeta Bosni i Hercegovini, kaže na početku Hadžidedić, mora se posmatrati u kontekstu zaokreta koji je američka politika pod predsjednikom Joeom Bidenom napravila u odnosu na BiH, i "neke vrste konsenzusa koji je sklopila s politikom Velike Britanije oko podjele BiH". Hadžidedić ističe kako smo svjedoci da se sve učestalije priča o mogućoj podjeli Bosne i Hercegovine duž entitetske linije, i pripajanja njenog jednog dijela Srbiji, a drugog Hrvatskoj. - Nije to slučajnost, te priče pronose se otkako je Biden preuzeo vlast. Njegova administracija sasvim sigurno je napravila zaokret u odnosu na ranije američke administracije, koje su polazile od principa nepromjenjivosti granica - govori Hadžidedić. Potcrtava da unutar State Departmenta postoji nekoliko različitih struja, a da James O'Brien pripada onoj tradicionalnoj koja se pridržava principa nepromjenjivosti granica, i principa na kojima je izgrađen Dejtonski mirovni sporazum. - Ja bih tu posjetu posmatrao u kontekstu njegove vlastite želje da se obavijesti o stanju na terenu, koliko se daleko odstupilo od nekadašnje američke politike. A s obzirom da je on pomoćnik za Evropu i Euroaziju, dakle glavni čovjek u State Departmentu zadužen za ovaj dio svijeta, treba očekivati da on i ima kapacitet da takav zaokret predloži i napravi. Ali očigledno se, prije nego poduzme bilo kakvu inicijativu, želio lično uvjeriti u stanje na terenu - kaže Hadžidedić. Naš sagovornik upozorava da je Bosna i Hercegovina došla jako daleko - do granice podjele, skoro do toga da samo što EUFOR nije izašao na međuentitetsku liniju i od nje napravio međudržavnu granicu između Srbije i Hrvatske. Od O'Brienove posjete Bosni i Hercegovini, Hadžidedić ne očekuje ništa spektakularno, osim da se SAD eventualno pod njegovim vodstvom vrate na pređašnju politiku. A ta pređašnja politika, pojašnjava, za BiH i nije nešto osobito dobra, ali joj barem garantuje opstanak unutar sadašnjih granica. To je, navodi profesor, status quo i ne podrazumijeva napredak ni u kojem pravcu. - Bili smo svjedoci da u posljednjih deset godina nismo ostvarili nikakav napredak ni kao država, ni kao kandidat za članstvo u NATO-u, a o EU da ni ne pričam. Prema tome, SAD su i prije predsjednika Bidena zastupale jednu politiku koja je za nas bila dobra utoliko što je čuvala naš goli opstanak. Ja sada vidim mogućnost povratka na tu politiku, jer smo se mi pod politikom koju vodi Biden i koju odavno zagovaraju njegovi saveznici u Velikoj Britaniji poodavno pomakli od te granice golog opstanka ka potpunom nestanku - napominje profesor Hadžidedić. Iako je prilikom potpisivanja Dejtonskog sporazuma prije nepunih 29 godina rečeno kako je njegova intencija uspostavljanje konačnog mira, profesor naglašava da mi danas u Bosni i Hercegovini imamo veoma krhki mir. - I sam sporazum u velikoj je mjeri narušen. I sam sam nekoliko puta pisao o tome da je visoki predstavnik rušio Dejtonski sporazum time što se upuštao u ustavne promjene, za što prema Aneksu 10 nema mandat. Dvije godine za rušenje države Ne samo zbog onoga što radi Milorad Dodik u smislu rušenja ustavnog poretka, već i zbog onoga što je činio Christian Schmidt, mi se uveliko nalazimo u urušavanju kompletnog ustavnog poretka, ali i mirovnog sporazuma. E sad, da li ga je moguće spasiti? Pa vjerovatno da jeste, ali se bojim da je osnovni problem u tome što na vlasti imamo ljude koji nisu zainteresovani da spašavaju državu, nego da izvuku što je više moguće novaca od onih koji su im ga eventualno i obećali za rušenje države. Mi imamo jednu ekipu koju ništa drugo ne zanima nego da sruši ovu državu. Nije ona locirana samo u Banjoj Luci i Mostaru, već je tu i ova Trojka u Sarajevu. Ranije je to bila SDA, ali ona više nije pogodna jer je znatno rastegla taj proces. Sada su dovedeni ljudi koji će to da ubrzaju i otprilike su dobili dvije godine da unište BiH, na čemu vrlo aktivno i rade. To je jedina razlika između njih i SDA, načelne razlike nema. Razlika je samo u brzini djelovanja. Inače, SDA nikada nije bila na pozicijama odbrane BiH, od 1990. godine naovamo nikada to nije bilo slučaj. Da se oni koji ovo budu čitali ne zavaraju, ja dakle smatram da su svi podjednako u tome umiješani i podjednako krivi - i ovi u Sarajevu, i ovi u Mostaru i ovi u Banjoj Luci. Međutim, sada smo zaista u Sarajevu dobili jednu ekipu koja nastoji taj proces da ubrza do kraja, i odradi to u ove dvije godine. Imali smo u oktobru 2022. godine izbore, dakle do oktobra 2024. taj bi proces urušavanja i disolucije Bosne i Hercegovine trebao već biti dovršen - rekao nam je Hadžidedić. A upravo u tom kontekstu, dodaje profesor, dolazak Jamesa O'Briena i eventualni povratak na pređašnju američku politiku, po kojoj granice nisu promjenjive, značio bi nam mnogo, jer nam to pruža mogućnost da eventualno dobijemo još na vremenu, da sami u ovoj zemlji potražimo neke druge ljude koji će nas voditi ka prosperitetu, a ne ka propasti. - Ali sve to zahtijeva mnogo vremena, a dolazak Jamesa O'Briena i eventualni potezi koje bi on mogao inicirati upravo bi mogli voditi ka "kupovini vremena", unutar kojeg bismo mogli pokušati da promijenimo garnituru vlasti koja nas vodi, i okrenemo se drugoj vrsti borbe - ne za goli opstanak - nego za jačanje suvereniteta BiH - poručuje Hadžidedić. Također naglašava da je najbolje moguće rješenje za budućnost Bosne i Hercegovine da se mi sami izborimo za povratak državnog suvereniteta, koji nam je oduzet još na Lisabonskoj konferenciji 1992. godine. - Tokom rata se pregovaralo kao da taj suverenitet ni ne postoji. Taj suverenitet prenesen je na lidere samozvanih etničkih stranaka, i tako je Dejton pravljen - po principu da svakome od njih pripadne po komad teritorije na kojem oni imaju mogućnost upravljanja. Dakle, jedino rješenje za BiH je povratak suvereniteta građaninu i državi, da svi građani zajedno nose suverenitet države. To je onaj princip koji postoji svugdje u Evropi i svijetu. A BiH je jedini izuzetak, onako kako je napravljena od Lisabona, preko Dejtona pa sve do danas. Jedini način je da mi pogledamo kako to ostali rade. Možemo uzeti bilo čiji ustav pa prepisati - ustav Srbije, Hrvatske, Švicarske, Belgije, koji god hoćemo, samo da budemo kao ostale države u Evropi - zaključuje Hadžidedić u razgovoru za Patriju. https://nap.ba/qpost/331583
_________________ Ode sve ovo u helać
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:02 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Junuz Djipalo je napisao/la: Nismo mi potpisali ovakvu Federaciju i muslimansko biranje člana predsjedništva, to su sve izmjene koje su VP-ovi naknadno zasrali a vi da ste pametni bili niste ih trebali maliciozno iskorištavat. Postoji nešto što se zove partnerstvo. Rekao bih da je to koliko-toliko funkcioniralo dok je Tihić bio živ, iako je Ž.K. bio podmetnut i u njegovo vrijeme. Problem je što ste sami sebe uvjerili da imate većinu u BiH, koja će se i povećavat, i kako vam nitko drugi ne treba. Sad kad pogledam unatrag, vidim da ste pogriješili što se niste prislonili ili Srbima ili nama. Jednostavno ste nikom bitna šaka jada. Udarate se u prsa samo u Sarajevskom pašaluku a lagano vam i njega mi miteleuropljani otimamo. Federacija je zapravo odlično napredovala do 2000. godine. Tada su visoki predstavnici zasrali, mora se priznati da za to muslimani nisu direktno krivi. Visoki predstavnici su kreirali sukob između Hrvata i muslimana u Federaciji, vjerojatno namjerno. Zašto im je to bio cilj i za koga su radili to oni znaju. Muslimani su krivi jedino što su pohlepno zagrizli udicu. Jesu direktno odgovorni. Zaboravio si da je Alija zahtjevom od 12. veljače 1998. godine pokrenuo postupak pred Ustavnim sudom radi ocjenjivanja suglasnosti Ustava Republike Srpske i Ustava Federacije Bosne i Hercegovine s Ustavom Bosne i Hercegovine. U odluci Ustavnoga suda BiH U-5/98 od 1. srpnja 2000. eksplicitno je navedeno kako je konstitutivnost (ustavotvornost) tri naroda "natkrovljujuće načelo" Ustava BiH. Tada je više-manje krenula lavina. Od Barryjevih amandmana pa dalje. Ne znamo tko je Aliju nagovorio, a ne bi isključio da mu je netko dao mig. Citat: Za Hrvate u BiH posebno su bili pogubni Petritschevi amandmani iz travnja 2002. godine koji su u međunarodnoj zajednici poznati pod ciničnim nazivom "airport decision" tj. "odluka iz zračne luke" jer ih je Petritsch potpisao doslovno u zračnoj luci, neposredno prije svog odlaska iz BiH. Nametnuti amandmani OHR-a na ustave FBiH i RS službeno su za cilj imali provedbu odluke U-5/98 Ustavnog suda BiH iz 2000. godine. Prije ove odluke u RS su samo Srbi bili konstitutivni, a samo Bošnjaci i Hrvati u FBiH. Nametnuti amandmani su de iure dodali sva tri naroda kao konstitutivne u ustave oba entiteta, ali de facto, Republika Srpska je ostala srpski entitet, a Federacija BiH je od bošnjačko-hrvatske federacije, koja je po Washingtonskom sporazumu trebala ući u konfederaciju s Republikom Hrvatskom, postala bošnjački entitet. https://hr.wikipedia.org/wiki/Majorizac ... ercegovinihttps://hr.wikipedia.org/wiki/Barryjevi_amandmani
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:09 |
|
|
Bošnjaci nisu ludi da u nekom budućem ratu imaju 2 neprijatelja. Imat ce samo jednog
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:13 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37759 Lokacija: Gl. grad regije
|
Što ovaj Hadžidedić se nasra. Kod njih uvijek ista priča, ukinimo RS i kantone. Baš bih volio da to naprave, kako bi ih samo preglasavali... Nemojte više prenosit taj nap.ba. To su neki marginalci. Nego, dolazak ovog O'Briena je zanimljiv. Murphyju se vjerojatno tresu gaće. Zasrao je čovjek sve, baš me zanima hoće li doćo do preokreta nakon posjeta ovog lika.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:18 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Jedini način je da mi pogledamo kako to ostali rade. Možemo uzeti bilo čiji ustav pa prepisati - ustav Srbije, Hrvatske, Švicarske, Belgije, koji god hoćemo, samo da budemo kao ostale države u Evropi - zaključuje Hadžidedić u razgovoru za Patriju.
Kakav je ovo glupan. Ne razumije da je put kako se dolazi do Ustava, njega razumjeti važniji od trenutnog Ustava. Nema državotvornosti kad se prepisuje.
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:31 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
Hagresor je napisao/la: Robbie MO je napisao/la: Individualizam je divan.
Ali kolektivizam je nezaobilazan, jer udruživanje predstavlja prednost, a udruživanje se ne može zabraniti - ako se ti nećeš udruživati, onda ću ja.
Pa tvoje tijelo je višestanični organizam, nisi udruga slobodnih ameba.
Mislim da je ovaj komentator prilično nedavno imao teme o strateškom vojnom savezu sa Turskom, dolasku 6 flote koja će “pokazati” Hrvatima, a nedavno i temu o strateškom sporazumu Muslimana i Židova sproću HDZ-a. Ne znam odakle mu ta iznenadna odbojnost prema savezima? Do podne muslimančina, od podne Hrvat Zapadnjak Bijelac Sekularist Kozmopolit. Kad popuste tableturine
|
|
Vrh |
|
|
novem
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:44 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: Muslimani doslovce INZISTIRAJU, trče da se pretplate na neprijateljstvo s Hrvatima. I to da budu prvi neprijatelj, daleko ispred Srba.
I onda ih trta sada kad vide kuda ide svijet.
A oni su ti koji su inzistirali da nam budu glavni neprijatelj, širitelje mržnje s Hrvatima vide kao pozitivce i patriote. Razlog je, kao što znaš, jednostavan. Od Srba su doživjeli fatalan vojni poraz, s nama su više-manje remizirali, iako su i tu izgubili, jer nisu ostvarili vojni cilj. Srbe su oni otpisali, vidiš da 28 godina nikad nisu ni pomislili da pokrenu neku priču da vrate Srebrenicu ili da joj se da neki drugi status. Ne, ništa. Kao i ništa od tužbe Bakira od koje se odustalo Srbiju da se gona zbog sudjelovanja u ratu. Deklarativna borba za njihova prava u RS ima samo jednu namjenu, služi kao sredstvo za potkusurivanje, gdje će jednog dana, misle, njih založiti da izvuku više u Federaciji. Isto kao i trgovina sa Srebenicom. Izgubili smo je, ali dajte nam zato Vogošću. Koliko su zainteresirani za RS govori i podatak da na izborima, iako teška manjina, ne će i ne mogu da sastave jednu zajedničku listu, uvijek netko iskače. Prevladavaju privatni interesi. Ako nešto i sklepaju, muslimanski "HNS" se gasi u izbornoj noći. RS su otpisali. Zato sva hajka i mržnja na Hrvate koje smatraju jedinom protivnikom, gdje misle da imaju neke šanse, dok je sa Srbima stvar još 1995. okončana. Svako pomirenje i normaliziranje odnosa sa Hrvatima im ne odgovara, jer time gube sve, automatski se Federacija ulijeva u Hrvatsku, gdje i geografski čini njen trbuh. Hrvatska investira puno u Federaciju, financira sama ceste, obnavlja škole..., politički da ne govorim, sve to mic po mic Federaciju približava HR. Mirnim odnosom to će biti samo više i jače. Suniti dobro znaju gdje to vodi, zato na sve strane pokušavaju da zaoštre odnose i stvar rastegnu što dalje u budućnost. Zato im sada nikako ne odgovara secesija RS-a, jer Federaciju nemaju pod kontrolom, vojno su ionako nespremni, a politička podrška koju dobivaju je samo deklarativnog karaktera i uz to usmjerena isključivo na mrcvarenje ("luđačka košulja") kroz BiH.
_________________ - Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
Vrh |
|
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:48 |
|
|
Ovi koji zagovaraju rat su budale, koji sanjaju da testiraju rafale po Bosni i Hercegovini na muslimanima, ekstremni fanatici, manjina u svom društvu, isprdci svog društva, možda sam i ja svog. Nemate nikakvog utjecaja na bilokakva događanja u Hrvatskoj ili Bih a da ne pričam o geopolitici a i oni forumaši koji su imali i imaju kroz godine postojanja ovog foruma imaju daleko normalnija razmišljanja.
Bolje je naravno imati svoju vojsku, svoje oružje ali to nije stvar samo Bošnjaka, nije to bio izbor samo Bošnjaka nego su sva tri naroda u BiH pristali na takve uslove koje je opet izdiktirao neko tamo. U slučaju takvog rata koji bi imao razmjere svjetskog i da NATO želi uništiti BiH ili Bošnjake ili muslimane iz Evrope ili da Rusi navale sa istoka a Evropa počne padati u nekom nevjerovatnom scenariju ne bi Bošnjacima pomogla ni X puta veća i jača vojska tako da je to u neku ruku beznačajno. Pomoglo bi im za ova lokalna jebavanja sa domaćim pobunjenicima i to je to ali s obzirom da i na toj strani ima dovoljno budala možda je i bolje da nema jer bi vođeni istim razmišljanjima kao ove budale sa foruma gurale svoje živote, državu i narod u sranja sa nepredvidivim posljedicama umjesto relativno lagodnog i sigurnog života.
|
|
Vrh |
|
|
MiB
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 12:49 |
|
Pridružen/a: 14 vel 2020, 17:12 Postovi: 4164 Lokacija: Granica je na Drini!
|
Karabaja je napisao/la: Bošnjaci nisu ludi da u nekom budućem ratu imaju 2 neprijatelja. Imat ce samo jednog Nevjernike?
_________________ Hrvatska između hrpe Plenkovića i Milanovića
|
|
Vrh |
|
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 13:13 |
|
|
Lebowski je napisao/la: ...umjesto relativno lagodnog i sigurnog života. Mi ćemo kokice i navijati
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 13:31 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
SarajkaDjevojka je napisao/la: weasel je napisao/la: Upravo tako, štoviše đeneral Mladić je u više navrata rekao kako se svetio ustašama što su mu pobili rodbinu.
Muslimani misle da su Srbima prodali hantifašističku takiju , zna se dobro preko Drine tko je punio Crnu legiju. Srbi ce za vama partnerima u BiH pustiti vodu! Vrlo skoro. A onda ce se fokusirati na Viroviticu, Karlovac i Karlobag. Te ti progutati Slavoniju. A? Sta mislis o tome? Laž. Nitko neće biti geĐovan više. Svi bi bili menaĐeri. To su pasivni, daleki krajevi. Nije JNA bila duže od par mjeseci do neovisnosti RH
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
K..M
|
Naslov: Re: Svi se naoružavaju za svjetski rat, Bošnjo uz nargilu održava vatru antagonizma s oba susjeda Postano: 29 sij 2024, 13:34 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 23:58 Postovi: 6615 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
Naša Kvačica je napisao/la: SarajkaDjevojka je napisao/la:
Zato sto si ti danima tvrdio kako ste vi i Srbi partneri MZ i USA na Balkanu. Da ce MZ prisiliti Kosovare na ustupke Srbima a nas na ustupke vama. I?
Pratis li stanje? Ja bih. Isto vam se pise.
Ne znam gdje ti pratiš. Naši prijatelji Amerikanci su nam upravo prodali borbene vrtolete Black Hawk, koje i sami koriste. Najbolje što imaju dijele s nama. samo probrana ekipa ima pristup. Sljedeći u nabavci je jurišni helikopter AH-1Z Viper Znači, ni Amerikanci danas nemaju ništa bolje od toga, najnovija tehnologija, predstavljen 2000, dokazan u borbi protiv radikalnih islamista. Ja kao Hrvat sam u američkom programu Global Entry, gdje od Europljana pristup imaju još samo Englez, Švicarac, Nijemac i Nizozemac. Francuz ili Talijan nisu tu a mi jesmo. I Hrvatsku uspoređuješ sa Srbijom, ženo dođi sebi. Pričaj o čemu se radi?! Jel neka nepočinstva ili samo biznis?!!
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|