HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 09 vel 2025, 08:34.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ] 
Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Tko su ti "urbani"?
PostPostano: 03 vel 2010, 00:17 

Evo, našao sam jedan blog od jednog tipičnog izdanka "antičobanske" klike. Čini mi se da se radi o dječurliji koja je nakon pubertetske samospoznaje tijela uhvatila i unutarnja potreba da budu "korisni" zajednici (faza broj 2).

Stinozubi/sitnozuba je odlučila, a što drugo - udariti po "patriotima".

http://narodnapolitika.blog.hr/2010/01/ ... chley.html

Evo i komentara od "rođenih":

Citat:
"dunivjetre malosaneretve
Prvi put na tvom blogu, privukao me naslov i samo mogu reći svaka čast. Imas pozdrav iz Hercegovine, ovdje je bi se pa skoro svaki drugi stanovnik moga pronaci u tvom tekstu...ali ne to i sebi priznati, nedaj Bože :-))). Imam masu poznanica koje ne znaju sta ce od love, silnih nekretnina po Zagrebu, Makarskoj..., rade u Mostaru na na dva mjesta, ali im ni to nije dovoljno nego se prijavljuju u ZG da bi primale porodiljsku naknadu na račun neke rodilje iz Hrvatske koja jedva spaja kraj sa krajem...za povratiti. Ali to su današnji domoljubi, to sto su oni stekli ne bi u Evropi ni za 50 godina, a i tamo je kapitalizam."

Vrh

Naslov: Re: Tko su ti "urbani"?
PostPostano: 03 vel 2010, 00:29 

brate, ja nisam ovom tekstu uspio uhvatit ni glavu ni rep. udarao bi on, al nema pojma na koga, svi oko njega ludi samo on pametan.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 02:41 

Zbog čega se ovdje reklamiraju internetska sranja portala.Ako si htio podijelit tekst s nama onda fino kopiraj tekst i prebaci ga ovamo.Bez linka za stranicu.

A ne da im nabijamo posjećenost.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 09:13 

Nije baš fokusirano samo na urbane ali evo jednog genijalnog osvrta naše kolegice desničarke sa drugog foruma.. ..vrijedi svakog slova..:zubati

Ajme kako nasjedate predrasudama, pa to je strašno. Desničarke su žene u koje možeš imat povjerenja, drže do tradicionalnih vrijednosti i ponajprije do sebe, dok ljevičarke ne vode računa o ničemu, pa ni o sebi. Tipična ljevičarka se rodila u velikom gradu, odijeva se djelomično u indian shopu, a djelomično u trgovinama namijenjenim za uzrast do 23 godine tipa New Yorker i Bershka, tamo nabavlja svoje washed jeans, a u indian shopu drvene naušnice i raznobojne šalove. Generalno je protiv brandova, ali voli imat All star tene i pokoju CCCP majicu. Ošiša se na kratko dječački ili kosu splete u dreadlockse. Ako je ostavi dugu i nezačvoranu onda je redovito nosi puštenu, dugu do struka i razdijeljenu na sred glave.
Kupuje prašak za robu u bio&bio trgovinama i često odlazi na Hrelić. Čitaju Bukowskog i Cartera i uglavnom su pune sranja i veneričnih bolesti.
Pozdrav forumskim ljevičarkama

Desničari se rađaju svugdje, u malim mjestim, metropolama i selima neovisno o klimi, ekonomskom statusu i roditeljskim uvjerenjima. Najčešće studiraju pravo i ekonomiju jer vole urede, mozganje i položaj u društvu. No iako vole urede i finjak poslove izrazito su sportski tipovi koji vole boravak u prirodi, mali nogomet ili naprosto muško društvo po kafićima gdje upijaju dodatni testosteron koji ih tjera naprijed. Kompetitivni su i teško prihvaćaju poraz. Misle da je Old Spice jedini miris za muškarce, iako im se sviđaju i reklame za Axe. U ormaru obavezno imaju crno odijelo koje najčešće spare s bijelom košuljom, kravate im bira mama ili žena.
Dok su studirali, izlazili su na Savu, a iz znatiželje su jednom otišli i u HNK. Za večernje izlaske su oblačili košulje, traperice, a na noge cipele. Rijetko kad su plesali, a ples se uglavnom sastojao od dizanja ruku u zrak i eventualno kola na Thompsonove pjesme. Jasno, kolo nikad nije bilo suvislo niti se moglo smjestit u bilo čiji folklor jer se sastojalo od polupijanog ljuljanja.
Ožene se i imaju djecu prije tridesete, uglavnom nešto stvore u životu, a najčešće imaju tamnosmeđu i crnu kosu.

Ljevičar se pak rodio u Rijeci i upisao je neko sranje na Filozofskom fakultetu kojeg nije završio do 32 godine. Ostalo mu je 20 ispita do kraja. Usprkos akademskom podbačaju bio je član mnogih studentskih udruga i pisao za studentske novine. Mislio da je Tvrtko Jakovina Bog Isus i da se u udžbenicima o starom vijeku obavezno moraju nalazit Marxovi citati. Oblačio se gdje je stigao, a omiljena mu je majica od Ramonesa, ili možda s Cheom, nije ni on siguran. Kao što vidimo, prevrtljiv je i ćudljiv. Hodao je s dosta cura, ali uvijek im je nešto falilo, čak i kad su mu kuhale hrenovke na rešou u studentskom domu ili davale 20 kuna za cigarete.
On izlazi u Močvaru (još uvijek, desničar se u međuvremenu oženio i dobio drugo dijete) i Jabuku, a kad se ima love potegne se i na Urbanov koncert ili do Exita u Srbiju. Voli urbani štih, ali smatra da je Guča kulturološki događaj.
Kosa mu je svijetlosmeđa, poluduga ili duga, a tijelo izrazito mršavo. Rijetko gleda sportove, ne bavi se nijednim, i vrijeme radije koristi na gledanje Trainspottinga tko zna po koji put.
Njegov je idol Kurt Cobain, ali je prevelika peezda da se upuca.

:smijeh

stilka carice, nema ljutnja što sam prenio orđinal bez plaćanja autorskih prava.. :zivili

Zbog Eline i bokala vina
zapalit ću Krajinu do Krima

Zapalit ću dva-tri ruska štaba
da ja nisam dolazio džaba

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 10:19 

ne zaboraviti i da u kasnim dvadesetima visi po kavama (pije pivo prostrt na stolici gležnjem prebačenim preko koljena druge) i u polukulerskom stilu objašnjava smisao života s isključivim motivom kako se užicati malo pičke, mladim polaznicama filozofskog fakulteta koje su netom došle iz malih mjesta u kojima su već u srednjoj školi stekli averziju prema seljacima iz okolice, i njihovom neshavaćanju žalosti za curtom cobainom i obožavanju lika i djela branimira štulića.
zbog toga toliko energično zahtijevaju besplatno školovanje budući da se od plodova svog vlastitog rada i znanja ne može pošteno ni najesti a kamoli studirati.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:20 

Ona kaze ajme kako nasjedaju na predrasude, a onda opalila referat predrasuda... ajme

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:33 

Crni bombarder je napisao/la:
Ona kaze ajme kako nasjedaju na predrasude, a onda opalila referat predrasuda... ajme

Ispada da su svi desničari nekakvi čobani a anacionalni "levičari" urbane face.
To veze s mozgom nema.
Svako li danas piše tekstove...

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:36 

Koliko sam ja shvatio, ona je bas kontrirala takvim predrasudama "desnicari cobani, ljevicari urbane face" i onda okrenula na drugu krajnost, desnicari face, ljevicari debili.

Kako rece Cercil, jebes covjeka koji u mladosti nije ljevicar (liberal, ne znam sad tacno kojim se on terminom izrazio) a u starosti desnicar (konzervativac)

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:40 

Svako tipiziranje ljudi je u startu na klimavim nogama.
Ja sam recimo teški nacionalista ali mi je baš pomenuti "Trainspotting" jedan od omiljenih filmova. I ne volim trubače, osim kad sviraju "Marš na Drinu".

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:42 

Isto kao 1989.,skoro svi ljevičari...za 1-2 godine većina desničari.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:44 

teranova je napisao/la:

Ispada da su svi desničari nekakvi čobani a anacionalni "levičari" urbane face.
To veze s mozgom nema.
Svako li danas piše tekstove...

:ucelo

jesi li ti uopće pročitala tekst. Ako jesi, razumjevanje ti je..bož. sač.

Ovdje je predobro opisan onaj soj urbanih ljevičara što se kite CHe majicama i koji su uvijek antiprotivni...nema, ko da su slikani....fotografska preciznost.. :smijeh

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:45 

Pa dobro, kako ima ljudi koji se rado samosabloniziraju odnosno uklapaju u predrasude, makar podsvjesno... tako i ove generalizacije imaju temelja u odredjenoj mjeri.

Imas ljudi koji misle da ako se osjecaju nacionalistima i vjernicima, da moraju mrziti sve ono sto spada u sablon liberalizma. I obratno... Sto nema veze sa vezom, realno Isus Krist je bio najveci socijalista koji je ikada postojao. To je upravo najbolji primjer koliko ljudi grijese, sa tim sablonima i generalizacijama.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:46 

teranova je napisao/la:
Ja sam recimo teški nacionalista ali mi je baš pomenuti "Trainspotting" jedan od omiljenih filmova. I ne volim trubače, osim kad sviraju "Marš na Drinu".

Ali ti si srpkinja, to se ne odnosi na tebe.

Ti da si urbana srpska levičarka, tebi bi Thompson trebao biti cool.. :smajl034

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:47 

Pa dobro, kako ima ljudi koji se rado samosabloniziraju odnosno uklapaju u predrasude, makar podsvjesno... tako i ove generalizacije imaju temelja u odredjenoj mjeri.

Imas ljudi koji misle da ako se osjecaju nacionalistima i vjernicima, da moraju mrziti sve ono sto spada u sablon liberalizma. I obratno... Sto nema veze sa vezom, realno Isus Krist je bio najveci socijalista koji je ikada postojao. To je upravo najbolji primjer koliko ljudi grijese, sa tim sablonima i generalizacijama.

U pozadini svega toga je uvijek neki interes.Što svjesni što podsvjesni.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:51 

Inkvizitor je napisao/la:
teranova je napisao/la:

Ali ti si srpkinja, to se ne odnosi na tebe.

Ti da si urbana srpska levičarka, tebi bi Thompson trebao biti cool.. :smajl034

Ne, oni padaju na vaše dalmoške ljige.
Što se mene tiče, pre Thompson nego Džiboni ili Oliver.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:54 

caporegime je napisao/la:
ne zaboraviti i da u kasnim dvadesetima visi po kavama (pije pivo prostrt na stolici gležnjem prebačenim preko koljena druge) i u polukulerskom stilu objašnjava smisao života s isključivim motivom kako se užicati malo pičke, mladim polaznicama filozofskog fakulteta koje su netom došle iz malih mjesta u kojima su već u srednjoj školi stekli averziju prema seljacima iz okolice, i njihovom neshavaćanju žalosti za curtom cobainom i obožavanju lika i djela branimira štulića.
zbog toga toliko energično zahtijevaju besplatno školovanje budući da se od plodova svog vlastitog rada i znanja ne može pošteno ni najesti a kamoli studirati.

How yes no...te lijene, iskompleksirane, praznoglave i nesposobne kreature su vam u potpunosti preuzele državu, stvorili medijsku hobotnicu koja djeluje kao stroj koji melje sve pred sobom, vedri i oblači cijelom Hrvatskom, mobilizira mase za izbore, diktira tijek i ishod izbora, postavlja čimpanze na vlast kako im se ona stvar digne itd itd

Desnica rastavljena na proste faktore, izgubljena u bespućima pravaštva, cvjećarstva, povijesne zbiljnosti i lokalnih joza mafijoza.

Desničari

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:58 

Ljevičar se pak rodio u Rijeci i upisao je neko sranje na Filozofskom fakultetu kojeg nije završio do 32 godine. Ostalo mu je 20 ispita do kraja. Usprkos akademskom podbačaju bio je član mnogih studentskih udruga i pisao za studentske novine. Mislio da je Tvrtko Jakovina Bog Isus i da se u udžbenicima o starom vijeku obavezno moraju nalazit Marxovi citati. Oblačio se gdje je stigao, a omiljena mu je majica od Ramonesa, ili možda s Cheom, nije ni on siguran. Kao što vidimo, prevrtljiv je i ćudljiv. Hodao je s dosta cura, ali uvijek im je nešto falilo, čak i kad su mu kuhale hrenovke na rešou u studentskom domu ili davale 20 kuna za cigarete.
On izlazi u Močvaru (još uvijek, desničar se u međuvremenu oženio i dobio drugo dijete) i Jabuku, a kad se ima love potegne se i na Urbanov koncert ili do Exita u Srbiju. Voli urbani štih, ali smatra da je Guča kulturološki događaj.
Kosa mu je svijetlosmeđa, poluduga ili duga, a tijelo izrazito mršavo. Rijetko gleda sportove, ne bavi se nijednim, i vrijeme radije koristi na gledanje Trainspottinga tko zna po koji put.
Njegov je idol Kurt Cobain, ali je prevelika peezda da se upuca.[/i]

:smijeh

stilka carice, nema ljutnja što sam prenio orđinal bez plaćanja autorskih prava.. :zivili

dotična i ja očito poznajemo klonove, ona onog iz rijeke, a ja onog rodom iz imockog. razlika tek u tehničkim detaljima popt naziva klubova i filmova.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 11:59 

Što se mene tiče, mnogo više od "urbanih levičara" nerviraju me nezainteresovani ignoranti.
Nek se ceo svet sruši, glavno da je njihov frižider pun i da radijatori dobro greju.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 12:09 

RajvoSa je napisao/la:
caporegime je napisao/la:

How yes no...te lijene, iskompleksirane, praznoglave i nesposobne kreature su vam u potpunosti preuzele državu, stvorili medijsku hobotnicu koja djeluje kao stroj koji melje sve pred sobom, vedri i oblači cijelom Hrvatskom, mobilizira mase za izbore, diktira tijek i ishod izbora, postavlja čimpanze na vlast kako im se ona stvar digne itd itd

Desnica rastavljena na proste faktore, izgubljena u bespućima pravaštva, cvjećarstva, povijesne zbiljnosti i lokalnih joza mafijoza.

nije to produkt njihovog mozga nego naslijeđenih pozicija i futranja lovom..sa svih strana..

da se kreće sa istih startnih pozicija, i da si podjednako zaštićen/nezaštićen, onda bi se moglo tako nešto reć..

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 12:18 

ja sam prvi put shvatio šta je urbana ljevica i tzv ljevičarstvo u Hrvata, ono esktremnije naravno.

na forumima..

To su kreteni redom, to nema zrno mozga u glavi. da ne kažem da su operirani od duhovitosti od ičega zanimljivog

I vidio sam svu tu pokvarenost..sve te duple standarde, svo to licemjerje..

Upravo na forumima pogotovo na onom našem starom odakle svi potječemo pokazala se duhovna superiornost "desničara" nad "ljevičarima".

i to u takvom omjeru da je to drama..

i modovi svojom nevjerovatnom pristranošću ( a kako je tek u bitnim stvarima gdine Rajvosa,) nisu to mogli promjeniti jer su ovi, baš ono, debili..

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 12:21 

RajvoSa je napisao/la:

nije to produkt njihovog mozga nego naslijeđenih pozicija i futranja lovom..sa svih strana..

da se kreće sa istih startnih pozicija, onda bi se moglo tako nešto reć..

Imali smo "mi" odlične startne pozicije sve do 2000. Ako ćeš reći da su se pritajili i promjenili dres, to je još samo jedan dokaz u prilog pameti, beskrupuloznosti...daleko od imidža nekog napušenog, vječitog Che sanjara.

Štakor Babić je pokrenuo Index koristeći samo vlastitu pamet i trud...lova je počela kapati tek kasnije kada se etablirao.

Jači su kao kolektiv, fanatičniji, konkretniji...jednostavno nude atraktivan "proizvod" nekom tipičnom "urbanom" čovjeku, savršeno prilagođeno individualizmu, potrošačkom društvu, nihilizmu.

Desničari su sanjari, neartikulirani, rigidni, nisu baš u toku sa vremenom...

Jeste da nas ima puno pametnih, duhovitih i inim po bespućima interneta, ali sve je to nedovoljno, i mali uzorak cijelokupne desnice.

Desnica i "državotvorstvo" kao ideja u HR je gotova i pokopana za sva vremena, jer nema tu obrambenu svrhu (rat, imigracija?) i praktičnu primjenu. Osim kratkotrajnog bljeska u slučaju nekog novog rata.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 12:27 

RajvoSa je napisao/la:

Imali smo "mi" odlične startne pozicije sve do 2000. Ako ćeš reći da su se pritajili i primjenili dres, to je još samo jedan dokaz u prilog pameti, beskrupuloznosti...daleko od imidža nekog napušenog, vječitog Che sanjara.

Štakor Babić je pokrenuo Index koristeći samo vlastitu pamet i trud...lova je počela kapati tek kasnije kada se etablirao.

Jači su kao kolektiv, fanatičniji, konkretniji...jednostavno nude atraktivan "proizvod" nekom tipičnom "urbanom" čovjeku, savršeno prilagođeno individualizmu, potrošačkom društvu, nihilizmu.

Jeste da nas ima puno pametnih, duhovitih i inim po bespućima interneta, ali sve je to nedovoljno, i mali uzorak cijelokupne desnice.

Desnica i "državotvorstvo" kao ideja u HR je gotova i pokopana za sva vremena, jer nema tu obrambenu svrhu (rat, imigracija?) i praktičnu primjenu. Osim kratkotrajnog bljeska u slučaju nekog novog rata.

nikad mi nismo imali odlične startne pozicije.

Vlast medijsku nikad nisu ispustili iz ruku, ko je osnovao EPH grupu, isti oni koji su vodili socijalističko-omladinski Polet..Kuljiš, Pavić i kompanija.

Da se samo boriš protiv njih ajde, ali ti se moraš boriti sa europskim vijećem, sa europskom skupštinom, sa gay lobijem, europskim sudom za ljudska prava, sa HHO-om, sa poveljom za zaštitu mačaka, pičaka i kuraca-palaca

Oni mogu sve a ti ne smiješ ništa.

oni imaju para koliko treba.

Iza njih su institucije iza tebe nema nitko.

Oni imaju dosije o tebi, ti o njima nemaš..

neka nas puste da se "obračunamo" bez mješanja sa strane.. :smajl004

Zbog Eline i bokala vina

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 12:29 

Za vrijeme studija je jedan profesor gnjavio citave generacije, omiljena recenica mu je bila, ako ne uspijete kod mene proci, dosli ste do kraja puta na ovom studiju, jedina mogucnost vam je upisati sociologiju ili filozofiju, al ne zaboravite da se ne smijete danima tusirati i prati robu kad krenete na predavanja! :oops

Ima tu istine, ljudi koji gnjusno gledaju na druge koji su navodno podobni materijalizmu, konzumu i nametima drustva, kojem pripadaju samo na osnovi materijalnih vrijednosti, jer im navodno u startu nedostaje sposobnost shvacanja "bitnih" stvari u zivotu.
Ljudi kojima je mjerilo biti neobrijan, iskocit iz brloga i uletit u prvi smrdljivi alternativni kafic u kojem sjede satima uz jednu kavu jer nemaju za drugu, posto odbijaju ici radit, ipak im to krade dragocjeno slobodno vrijeme koje radije koriste za svoje velikoumne trenutke, zele stvoriti drustveno normu da bi prikrli vlastitu lijenost i nesposobnost!

U mojoj me sahranite zemlji

Samo u njoj počivat ću u miru.
Samo u njoj počivat ću mirno...

Isus će mi postelju prostrijeti
Isus će mi prostrijet odar smrti.

U susret mi Spasitelju dođi
Dođe mi u susret na pol puta
Ogrne me brižno svojim plaštom

Želim Bože da u času smrti
Ni jedno oko ne zasuzi za mnom
A jedino što ja tebe molim
Kada umrem da mi dadeš kutak... neba

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 12:31 

Ono sto se naziva hrvatskom ljevicom je sve samo ne ljevica u smislu ideologije, to je odnarodjena iskompleksirana gomila idiota.

Vrh

PostPostano: 03 vel 2010, 12:35 

RajvoSa je napisao/la:

Imali smo "mi" odlične startne pozicije sve do 2000. Ako ćeš reći da su se pritajili i primjenili dres, to je još samo jedan dokaz u prilog pameti, beskrupuloznosti...daleko od imidža nekog napušenog, vječitog Che sanjara.

nikad mi nismo imali odlične startne pozicije.

Vlast medijsku nikad nisu ispustili iz ruku, ko je osnovao EPH grupu, isti oni koji su vodili socijalističko-omladinski Polet..Kuljiš, Pavić i kompanija.

Da se samo boriš protiv njih ajde, ali ti se moraš boriti sa europskim vijećem, sa europskom skupštinom, sa gay lobijem, europskim sudom za ljudska prava, sa HHO-om, sa poveljom za zaštitu mačaka, pičaka i kuraca-palaca

Oni mogu sve a ti ne smiješ ništa.

oni imaju para koliko treba.

Iza njih su institucije iza tebe nema nitko.

Oni imaju dosije o tebi, ti o njima nemaš..

neka nas puste da se "obračunamo" bez mješanja sa strane.. :smajl004

Dobro organizirana grupacija ljudi se može vrlo efektivno boriti protiv svih tih pojava, stvaranje alternativnih medija, angažiranje odvjetnika, prilagodba ideologije današnjem vremenu itd itd.

Ali ništa od toga, niti se vrijedi zamarati putem kojim ide RH.

Riješiti našu situaciju na povoljan način, RH je davno pala.

Mada kada se bolje zamislim, je li RH doista "pala"?

Možda imam iskrivljenu, sarajevsku i mladu percepciju, ali su i 80ih Zagreb i Ljubljana bili poznati kao više anacionalni, europski, "napredni" pa katkad i nastrani i nakaradni gradovi koji su težili nekim drugim centrima i vrijednostima. Tako da mi se čini da se "urbana" Hrvatska samo vratila na stare staze.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 114 post(ov)a ]  Stranica 1, 2, 3, 4, 5  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Tomba17 i 32 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: