HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 13:13.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 448 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 16 ruj 2020, 03:18 
Offline

Pridružen/a: 19 srp 2020, 09:24
Postovi: 579
Ministry of Sound je napisao/la:
Evo od mene i jakog šestog razloga. Čović bi sebe trebao ugraditi u paket pregovora o izbornom zakonu i ponuditi odlazak u mirovinu kako bi Muslimani mogli izvući djelomični amortizer za svoju javnost. Dogovori se izborni zakon (DN i Predsjedništvo) u paketu sa odlaskom Čovića, dolaskom neke nove osobe sa pomirljivim izjavama. Bonus kolektivni prijam u ZG za Bakira, Čovića, novu osobu na čelu HDZ-a, a može čak i Sejde kod Plenkovića i Milanovića.

Muslimani svojoj javnosti predstave pobjedu kao činjenicu da su nadživjeli Čovića, da je otklonjen "ruski utjecaj" i da će odnosi sa Hrvatskom biti puno bolji.


Da li je ovo "uzmi ili ostavi" zadnja ponuda ili je baza za početak razgovora?

_________________
Krenimo ka miru i dobru.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 16 ruj 2020, 04:59 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Ja nemam nikakav utjecaj na bilo koga, samo im dajem jedan način razmišljanja za izlaske iz ćorsokaka. To se uobičajeno radi proširivanjem predmeta pregovora kako bi se ubacile razne druge mrkve i batine, pa čak i koncesije od strana koje nisu formalno obuhvaćene pregovorima. Dakle, predmet je izborni zakon i zatvaranje sadašnjih rupa. Muslimanska strana, preko Komšića je ponudila "rješenje" koje je zatvaranje tih rupa uz istovremenu derogaciju tih institucija tipa "možete imati Dom Naroda, ali samo ako se u njemu ništa ne odlučuje". Na takav prijedlog bi se u pravim ratnim uvjetima odgovorilo Rafalom ili jednim punjenjem VBR-a.

No, može se i ići na druge stvari koje su van tog paketa o dogovoru. To je uostalom već ugrađeno u onaj sporazum-paket, gdje se istodobno rješava i Mostar (tu muslimanska strana treba novi statut koji ih štiti).

Ja širim paket na ostale stvari. Čović može otići kao dio koncesije. Zagreb može opet uspostaviti diplomatske odnose sa sarajevskom komponentom vlasti u BiH. Može i ostalih stvari, vjerojatno ekonomskih, kao i stvari koje u javnosti mogu izgledati da je muslimanska strana izvukla nešto dobro u globalu (nekakvu ulogu u regiji, faktor stabilnosti, što li sve ne, nekakve vanjskopolitičke uspjehe).

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 27 pro 2020, 09:44 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Odlična prilika za Čovića da odstupi kao dio "kompromisa" oko izbornog zakona. Problem Muslimana je da su svoje napade personalizirali i sveli praktički samo na Čovića. Ako se on otkloni, sve konstrukcije zbog kojih su stranim diplomatima rekli da se ne mogu pogoditi s Hrvatima padaju u vodu.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 14 vel 2021, 20:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:11
Postovi: 23208
Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Tako lose odradjen Mostar, a koji je trebao biti glatka prica. Njegov pick gradskog vodstva HDZ-a je totalni podbacaj. Oprat ce se malo, ako Mario bude gradonacelnik.
Svejedno totalno, ali totalno lose odradjen posao u Mostaru.

Oni nisu uspjeli nagovoriti svoje ljude zaposlene u javnim poduzecima da se prijave u Mostaru, koji STVARNO zive u Mostaru!!! SDA prijavile sve zivo sto je mogla.

Nesposobni.

_________________
Safe European Home


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 14 vel 2021, 21:25 
Offline

Pridružen/a: 05 vel 2021, 14:13
Postovi: 445
karadzic je napisao/la:
Čović je isterao takijase na čistac, naterao ih je da skinu masku i pokazu velikobosnjacko lice to je vec ogroman uspeh. Sada je spreman da napravi blokadu kojim ce ili dobiti zakon o Domu naroda ili osamostaljenje Zapadne Hercegovine.

A srednje bosne i livna i tomislavgrada ?

_________________
Herceg-Bosno zemljo naša uvijek bila si , za dušmane trn u oku si .
Laž kad se ponovi 100 puta postane "istina" .


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 14 vel 2021, 22:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Kako muslimanija doživljava Hrvate...pardon Čovića i HDZ tijekom svake svađe u Varti:

slika

Kako muslimanija izgleda kad sabura da će ostvariti svoj cilj:

slika

Šta muslimanija uvijek dobije na kraju:

slika

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 23 tra 2021, 12:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34
Postovi: 13882
Lokacija: Sjeverna Bosna
Dragane spavas li mirno?


Citat:
Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne iz Mostara objavila je tender za kupovinu limuzine u vrijednosti od 133.500 maraka bez PDV-a. U isto vrijeme, za dvije hercegovačke općine kupuju se polovna vatrogasna vozila.

Hercegovačka Elektroprivreda traži "limuzinu" crne metalik boje s dizel motorom, a od ostale opreme, između ostalog, vozilo treba da posjeduje tvorničku navigaciju, centralno daljinsko zaključavanje, bluetooth bežično punjenje i povezivanje telefona, presvlake sjedišta od kombinacije brušene kože, kao i sportska prednja sjedišta elektro podesiva, grijana, vozačevo s memorijom te matrix LED glavna svjetla i LED svjetla straga, piše Detektor.

Damjan Ožegović iz Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini ističe da je ovaj automobil jedan od najskupljih koji su kupljeni tokom pandemije.

"Kod nas se generalno naši funkcioneri uopće ne suzdržavaju od luksuzne robe, pa ni kada je pandemija, kada ljudi ne rade, kada dobijaju otkaze, kada mnogi sektori vise o koncu, oni uopće to ne doživljavaju, jer ne troše svoja, troše budžetska sredstva", kaže Ožegović.

On govori kako pandemija nije usporila nabavku automobila koliko se to očekivalo niti se njihova cijena smanjila u znatnoj mjeri, posebno od početka 2021. godine. Ranije istraživanje BIRN-a pokazalo je da je tokom 2020. godine odnosno pandemije u BiH potrošeno gotovo pet miliona maraka za kupovinu 150 službenih putničkih automobila.

"Generalno se kod nas se nabavljaju luksuzni, skupi automobili od 60.000 do 70.000 KM, dok ovaj definitivno prednjači među tim nabavljenim automobilima. Do sada je bilo svega nekoliko automobila koji su ovako skupi", naglašava Ožegović i dodaje da sada, kada bi budžetski novac trebao biti usmjeren na nabavku lijekova, higijenskih sredstava i medicinske opreme, institucije i javne kompanije nabavljaju skupa vozila.

Elektroprivreda HZHB je javna kompanija u većinskom vlasništvu Federacije. U ovoj kompaniji ne smatraju previše luksuznom nabavku automobila čija bi cijena s PDV-om mogla u konačnici biti veća od 150.000 KM.

Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija, kaže za BIRN BiH da je Elektroprivreda HZHB preventivno djelovala i već s pojavom koronavirusa u regiji formirala Krizni štab, te napravila planove u svakom segmentu poslovanja temeljene na preporukama i mjerama nadležnih institucija i ustanova.

"Pandemija izazvana pojavom virusa COVID-19 nije ni u kojem smislu poremetila naše poslovanje i slobodno mogu reći da smo u doba pandemije sto posto odgovorili zadatku", objašnjava Buntić.

Kako kaže, sve nabavke su unaprijed planirane i sastavni su dio Plana poslovanja i Plana nabava te u potpunosti u skladu sa zakonom, pa tako i nabavka ovog vozila.

"Vozni park se kontinuirano obnavlja, javnom prodajom rabljenih i javnom nabavom novih vozila, a navedeno vozilo je za potrebe Direkcije Društva", ističe Buntić.

Za poslanicu Parlamenta BiH Mirjanu Marinković-Lepić nabavka Elektroprivrede govori o potpunom odsustvu osjećaja za pandemiju i krizu u kojoj se država nalazi. Bez obzira na krizu, "cijena je i dalje pretjerana", navodi ona.

"Zaista jedan jako bahat, nekorektan odnos prema javnim sredstvima i evo nažalost to nije ni prvi ali ni posljednji slučaj, vjerovatno, bez obzira na krizu u kojoj se nalazimo", kaže Marinković-Lepić.

Prema podacima BIRN-a BiH, Elektroprivreda HZHB je prije pet godina kupila Audi A6 za 130.000 KM, 2018. godine tri Passata od po 70.000 KM a u voznom parku imaju još niz putničkih automobila. Tokom 2020. godine kompanija je, između ostalog, kupila putničko vozilo od 44.000 KM kao i osam drugih vozila za gotovo 300.000 KM.

Federalni poslanik Irfan Čengić kaže da je upozoravao na troškove Elektroprivrede HZHB kada je izvještaj o njihovom poslovanju bio na razmatranju u Parlamentu Federacije.

"Jedna od mnogih zamjerki je bila da uprava svjesno pravi velike rashode i troškove da bi dobit bila što manja, da ne bi slučajno taj novac Vlada Federacije uzela u federalni budžet. Kupovina vozila ove cijene je upravo takav potez kojim se svjesno prave veliki troškovi", govori on.

Polovna vatrogasna vozila za cijenu jedne limuzine

U isto vrijeme kada Elektroprivreda HZHB nabavlja putničko vozilo, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona nabavlja dva polovna vatrogasna vozila za 299.145 bez PDV-a.

Iz uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanskog kantona nisu željeli da komentarišu nabavku putničkog vozila Elektroprivrede, ali su kazali da se polovna vatrogasna vozila kupuju zbog njihove cijene.

"Kupuju se zbog toga što bi cijena novog vatrogasnog vozila bila puno skuplja. Stoji da i jedna i druga varijanta imaju svoje prednosti i mane. No, ako imate limitirani proračun, a želite se voziti u automobilu koji udovoljava vašim tehničkim i estetskim zahtjevima, možda je ipak opcija okrenuti se rabljenom modelu", kaže Eugen Ćubela iz Uprave.

Adis Arapović, poslanik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, nedavno je upozoravao na veliki broj službenih putničkih vozila koja su na raspolaganju domaćim funkcionerima i direktorima javnih preduzeća. To je neprihvatljivo, kaže on, i "najbolji dokaz neodgovornosti i bahatosti spram javnog novca".

"Dok u isto vrijeme vatrogasci širom Hercegovine, evo i konkretno u Mostaru, nemaju adekvatna vozila, opremu i oruđe za obavljanje njihovog osnovnog posla, ustvari govori s kim se mi suočavamo kada tražimo odgovornije raspolaganje javnom imovinom", kaže Arapović.

Dva polovna vatrogasna vozila u tenderu Vlade HNK nabavljaju se za općine Čitluk i Prozor-Rama. BIRN BiH je nedavno pisao o nabavci službene limuzine za načelnika Prozor-Rame koja je u konačnici koštala 111.000 KM.

Načelnik općine Jozo Ivančević rekao je tada da su ranije kupljena potrebna komunalna vozila i da u budžetu ima dovoljno novca za službeni auto načelnika.

On nije želio komentarisati nabavku polovnog vatrogasnog vozila za ovu općinu.

Institucije i javne ustanove ili kompanije u BiH, prema podacima Baze službenih automobila, godišnje potroše oko 50 miliona maraka za nabavku novih službenih automobila, uključujući i vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila, ali i limuzine, na koje se troši petina godišnjih izdvajanja. U Bazi se trenutno nalaze podaci o više od 11.000 službenih vozila u voznim parkovima institucija i javnih kompanija.

Ranija istraživanja su pokazala da se vatrogasna vozila nerijetko kupuju polovna dok je to gotovo izuzetak kod nabavke putničkih vozila odnosno limuzina.

Vatrogasna vozila 2020. godine nabavljana su kroz 15 objavljenih tendera, a završeno je osam tendera ukupne vrijednosti veće od 1,3 miliona KM. Prosječna vrijednost jednog vatrogasnog vozila čija je kupovina realizovana iznosila je oko 164.000 KM, izvještava Detektor.

_________________
Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 23 tra 2021, 16:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 30 pro 2010, 15:32
Postovi: 6217
Lokacija: Izvan sebe
DrMag je napisao/la:
Dragane spavas li mirno?


Citat:
Elektroprivreda Hrvatske zajednice Herceg Bosne iz Mostara objavila je tender za kupovinu limuzine u vrijednosti od 133.500 maraka bez PDV-a. U isto vrijeme, za dvije hercegovačke općine kupuju se polovna vatrogasna vozila.

Hercegovačka Elektroprivreda traži "limuzinu" crne metalik boje s dizel motorom, a od ostale opreme, između ostalog, vozilo treba da posjeduje tvorničku navigaciju, centralno daljinsko zaključavanje, bluetooth bežično punjenje i povezivanje telefona, presvlake sjedišta od kombinacije brušene kože, kao i sportska prednja sjedišta elektro podesiva, grijana, vozačevo s memorijom te matrix LED glavna svjetla i LED svjetla straga, piše Detektor.

Damjan Ožegović iz Transparency Internationala u Bosni i Hercegovini ističe da je ovaj automobil jedan od najskupljih koji su kupljeni tokom pandemije.

"Kod nas se generalno naši funkcioneri uopće ne suzdržavaju od luksuzne robe, pa ni kada je pandemija, kada ljudi ne rade, kada dobijaju otkaze, kada mnogi sektori vise o koncu, oni uopće to ne doživljavaju, jer ne troše svoja, troše budžetska sredstva", kaže Ožegović.

On govori kako pandemija nije usporila nabavku automobila koliko se to očekivalo niti se njihova cijena smanjila u znatnoj mjeri, posebno od početka 2021. godine. Ranije istraživanje BIRN-a pokazalo je da je tokom 2020. godine odnosno pandemije u BiH potrošeno gotovo pet miliona maraka za kupovinu 150 službenih putničkih automobila.

"Generalno se kod nas se nabavljaju luksuzni, skupi automobili od 60.000 do 70.000 KM, dok ovaj definitivno prednjači među tim nabavljenim automobilima. Do sada je bilo svega nekoliko automobila koji su ovako skupi", naglašava Ožegović i dodaje da sada, kada bi budžetski novac trebao biti usmjeren na nabavku lijekova, higijenskih sredstava i medicinske opreme, institucije i javne kompanije nabavljaju skupa vozila.

Elektroprivreda HZHB je javna kompanija u većinskom vlasništvu Federacije. U ovoj kompaniji ne smatraju previše luksuznom nabavku automobila čija bi cijena s PDV-om mogla u konačnici biti veća od 150.000 KM.

Marija Buntić, rukovoditeljica Sektora korporativnih komunikacija, kaže za BIRN BiH da je Elektroprivreda HZHB preventivno djelovala i već s pojavom koronavirusa u regiji formirala Krizni štab, te napravila planove u svakom segmentu poslovanja temeljene na preporukama i mjerama nadležnih institucija i ustanova.

"Pandemija izazvana pojavom virusa COVID-19 nije ni u kojem smislu poremetila naše poslovanje i slobodno mogu reći da smo u doba pandemije sto posto odgovorili zadatku", objašnjava Buntić.

Kako kaže, sve nabavke su unaprijed planirane i sastavni su dio Plana poslovanja i Plana nabava te u potpunosti u skladu sa zakonom, pa tako i nabavka ovog vozila.

"Vozni park se kontinuirano obnavlja, javnom prodajom rabljenih i javnom nabavom novih vozila, a navedeno vozilo je za potrebe Direkcije Društva", ističe Buntić.

Za poslanicu Parlamenta BiH Mirjanu Marinković-Lepić nabavka Elektroprivrede govori o potpunom odsustvu osjećaja za pandemiju i krizu u kojoj se država nalazi. Bez obzira na krizu, "cijena je i dalje pretjerana", navodi ona.

"Zaista jedan jako bahat, nekorektan odnos prema javnim sredstvima i evo nažalost to nije ni prvi ali ni posljednji slučaj, vjerovatno, bez obzira na krizu u kojoj se nalazimo", kaže Marinković-Lepić.

Prema podacima BIRN-a BiH, Elektroprivreda HZHB je prije pet godina kupila Audi A6 za 130.000 KM, 2018. godine tri Passata od po 70.000 KM a u voznom parku imaju još niz putničkih automobila. Tokom 2020. godine kompanija je, između ostalog, kupila putničko vozilo od 44.000 KM kao i osam drugih vozila za gotovo 300.000 KM.

Federalni poslanik Irfan Čengić kaže da je upozoravao na troškove Elektroprivrede HZHB kada je izvještaj o njihovom poslovanju bio na razmatranju u Parlamentu Federacije.

"Jedna od mnogih zamjerki je bila da uprava svjesno pravi velike rashode i troškove da bi dobit bila što manja, da ne bi slučajno taj novac Vlada Federacije uzela u federalni budžet. Kupovina vozila ove cijene je upravo takav potez kojim se svjesno prave veliki troškovi", govori on.

Polovna vatrogasna vozila za cijenu jedne limuzine

U isto vrijeme kada Elektroprivreda HZHB nabavlja putničko vozilo, Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona nabavlja dva polovna vatrogasna vozila za 299.145 bez PDV-a.

Iz uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo Hercegovačko-neretvanskog kantona nisu željeli da komentarišu nabavku putničkog vozila Elektroprivrede, ali su kazali da se polovna vatrogasna vozila kupuju zbog njihove cijene.

"Kupuju se zbog toga što bi cijena novog vatrogasnog vozila bila puno skuplja. Stoji da i jedna i druga varijanta imaju svoje prednosti i mane. No, ako imate limitirani proračun, a želite se voziti u automobilu koji udovoljava vašim tehničkim i estetskim zahtjevima, možda je ipak opcija okrenuti se rabljenom modelu", kaže Eugen Ćubela iz Uprave.

Adis Arapović, poslanik Predstavničkog doma Parlamenta Federacije, nedavno je upozoravao na veliki broj službenih putničkih vozila koja su na raspolaganju domaćim funkcionerima i direktorima javnih preduzeća. To je neprihvatljivo, kaže on, i "najbolji dokaz neodgovornosti i bahatosti spram javnog novca".

"Dok u isto vrijeme vatrogasci širom Hercegovine, evo i konkretno u Mostaru, nemaju adekvatna vozila, opremu i oruđe za obavljanje njihovog osnovnog posla, ustvari govori s kim se mi suočavamo kada tražimo odgovornije raspolaganje javnom imovinom", kaže Arapović.

Dva polovna vatrogasna vozila u tenderu Vlade HNK nabavljaju se za općine Čitluk i Prozor-Rama. BIRN BiH je nedavno pisao o nabavci službene limuzine za načelnika Prozor-Rame koja je u konačnici koštala 111.000 KM.

Načelnik općine Jozo Ivančević rekao je tada da su ranije kupljena potrebna komunalna vozila i da u budžetu ima dovoljno novca za službeni auto načelnika.

On nije želio komentarisati nabavku polovnog vatrogasnog vozila za ovu općinu.

Institucije i javne ustanove ili kompanije u BiH, prema podacima Baze službenih automobila, godišnje potroše oko 50 miliona maraka za nabavku novih službenih automobila, uključujući i vozila hitne pomoći, vatrogasna vozila, ali i limuzine, na koje se troši petina godišnjih izdvajanja. U Bazi se trenutno nalaze podaci o više od 11.000 službenih vozila u voznim parkovima institucija i javnih kompanija.

Ranija istraživanja su pokazala da se vatrogasna vozila nerijetko kupuju polovna dok je to gotovo izuzetak kod nabavke putničkih vozila odnosno limuzina.

Vatrogasna vozila 2020. godine nabavljana su kroz 15 objavljenih tendera, a završeno je osam tendera ukupne vrijednosti veće od 1,3 miliona KM. Prosječna vrijednost jednog vatrogasnog vozila čija je kupovina realizovana iznosila je oko 164.000 KM, izvještava Detektor.

Pa dobro je da EP HB pravi velike troskove i smanjuje dobit, tako nas muslimani mogu manje pljackati. Bolje je da sami sebe pljackamo.

_________________
Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 07 svi 2021, 22:01 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
vidim danas je mantrao kako hrvati jedini žele bih, muslimani unitaristi, srbi separatisti.

neko bi trebao šabanu reći da hrvati zahtjevaju svoja prava ispod kojih se neće ići

pod cijenu zivota,

a šta će biti sa usmrđelom BiH koga *** boli.

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 07 svi 2021, 22:05 
Offline

Pridružen/a: 22 tra 2021, 09:15
Postovi: 665
POL_GASOL je napisao/la:
vidim danas je mantrao kako hrvati jedini žele bih, muslimani unitaristi, srbi separatisti.

neko bi trebao šabanu reći da hrvati zahtjevaju svoja prava ispod kojih se neće ići

pod cijenu zivota,

a šta će biti sa usmrđelom BiH koga *** boli.

Troubles in paradise?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 07 svi 2021, 22:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
Riquelme je napisao/la:
POL_GASOL je napisao/la:
vidim danas je mantrao kako hrvati jedini žele bih, muslimani unitaristi, srbi separatisti.

neko bi trebao šabanu reći da hrvati zahtjevaju svoja prava ispod kojih se neće ići

pod cijenu zivota,

a šta će biti sa usmrđelom BiH koga *** boli.

Troubles in paradise?

dragan je previse popustljiv prema vama,

treba nam neko radikalniji, kakva bih, eu kakvi bakrači.

Ima da se blokira sve dok se ne ispuni zadnji naš zahtjev, nećete ništa imati.

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 07 svi 2021, 22:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 28 svi 2020, 01:28
Postovi: 5704
Lokacija: planina
Čović u Pologu: Još jedino hrvatski narod želi Bosnu i Hercegovinu

https://www.dnevnik.ba/dogadaji/video-c ... ercegovinu


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 09 svi 2021, 10:27 
Online
Avatar

Pridružen/a: 20 ruj 2014, 12:08
Postovi: 4766
Lokacija: Bosna
Čović ponovo na braniku Bosne i Hercegovine.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 19 svi 2021, 10:45 
Offline

Pridružen/a: 09 lis 2020, 11:28
Postovi: 1324
Vrače i Penava nisu bili suspendirani!? S bolovanja se vraćaju na posao...


https://www.bild.ba/vijesti/bild-ba-doz ... -na-posao/


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 24 svi 2021, 17:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ožu 2021, 21:37
Postovi: 741
E moj Čoviću...Sve nešto usporeno i tako 20 godina...
Trebalo ti je i 20 dana da podržiš Izrael...
https://raport.ba/covic-bih-nikada-nece-biti-ni-gradjanska-ni-unitarna/

_________________
"Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, a niko krupno ka Turčin ne laže."
Petar Petrović Njegoš


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 19 lip 2021, 11:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 13 ožu 2019, 21:34
Postovi: 13882
Lokacija: Sjeverna Bosna
slika

_________________
Prigovara nekome da nije izašao iz 90tih, a on sam i dalje neuspješno ratuje protiv Osmanlija.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 29 lip 2021, 13:18 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
U kojem je paralelnom univerzumu pisanje, tiskanje (u ediciji HAZU BiH) i promoviranje ovog djela dobra ideja? Ima li ikoga ko ga smije iskreno posavjetovati?


_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 01 srp 2021, 00:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 lis 2013, 21:41
Postovi: 9853
PCM je napisao/la:
Ne znam kakav je kapacitet al Cavara bi bio jedan od prirodnih nasljednika.


Bože sačuvaj.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 13 srp 2021, 19:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 24 ožu 2021, 21:37
Postovi: 741
Tuta je napisao/la:
PCM je napisao/la:
Ne znam kakav je kapacitet al Cavara bi bio jedan od prirodnih nasljednika.


Bože sačuvaj.

Nasljednik je Zoran Tomić, sadašnji rektor Sveučilišta u Mostaru....

_________________
"Trgovac ti laže sa smijehom, žena laže suze prosipljući, a niko krupno ka Turčin ne laže."
Petar Petrović Njegoš


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 19 srp 2021, 13:40 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 08:25
Postovi: 43997
Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
Čović je imao 3 dana predaha, tijekom Milanovićeve posjete, gdje nije bio najomraženiji Hrvat u BiH od strane Muslimana. Baš me zanima, je li ga zaintrigirao taj unikatni osjećaj slobode, te probudio želju da to pretvori u trajno stanje?

Zoka Tomić čeka ko zapeta puška.

_________________
sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
slika


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 20 srp 2021, 11:35 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 22 lis 2010, 13:26
Postovi: 6802
Lokacija: Ulica Rajkovačića i Čalušića bb
Ne treba jači razlog od ovoga:

https://www.dnevnik.ba/vijesti/hrs-umje ... vlasti-sto


HRS: Umjesto jačanja ovlasti županija, vladajuća većina HBŽ ukida i ono malo ovlasti što županije imaju


Kako ide borba za hrvatske nacionalne interese u praksi? Vjerojatno najzorniji primjer se dogodio u HBŽ-u gdje se vladajuća hrvatsko legitimna većina odrekla mehanizama kontrole zakupa poljoprivrednog zemljišta i, po volji SNSD-a, isto prebacila na općinsku razinu. Umjesto da jačamo ovlasti županija, mi se odričemo i ono malo ovlasti koje županije imaju...

_________________
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.

Glas za HDZ jeste glas za Voju Stanimirovića.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 20 srp 2021, 17:20 
Offline

Pridružen/a: 08 pro 2017, 21:27
Postovi: 6274
Ministry of Sound je napisao/la:
Čović je imao 3 dana predaha, tijekom Milanovićeve posjete, gdje nije bio najomraženiji Hrvat u BiH od strane Muslimana. Baš me zanima, je li ga zaintrigirao taj unikatni osjećaj slobode, te probudio želju da to pretvori u trajno stanje?

Zoka Tomić čeka ko zapeta puška.

Kakav je Zoka Tomic? Jel dostojna zamjena Draganu il je nešto jos veće?

_________________
"Sretni robovi su najljuci neprijatelji slobode" !!!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 02 kol 2021, 17:44 
Offline

Pridružen/a: 08 srp 2014, 11:56
Postovi: 167
Vidim slabo komentirate kako sarajska čaršija počev od Ivane Marić, preko Faruka Kajtaza, klixa i svih ostalih na puna usta hvale HDZ zbog izmjena Ustava po Alijinoj apelaciji. Zanimljiva su meni ta hrvatska hdzovska mjerila.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 02 kol 2021, 17:56 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 20 svi 2021, 00:54
Postovi: 2126
Lokacija: Južna Bosna
kiler je napisao/la:
Ne treba jači razlog od ovoga:

https://www.dnevnik.ba/vijesti/hrs-umje ... vlasti-sto


HRS: Umjesto jačanja ovlasti županija, vladajuća većina HBŽ ukida i ono malo ovlasti što županije imaju


Kako ide borba za hrvatske nacionalne interese u praksi? Vjerojatno najzorniji primjer se dogodio u HBŽ-u gdje se vladajuća hrvatsko legitimna većina odrekla mehanizama kontrole zakupa poljoprivrednog zemljišta i, po volji SNSD-a, isto prebacila na općinsku razinu. Umjesto da jačamo ovlasti županija, mi se odričemo i ono malo ovlasti koje županije imaju...


Spuštanje ovlasti na općinsku razinu nije problematično, dapače.

Prijenos nadležnosti na federalnu razinu je problem, uključujući nelegalna ministarstva.

_________________
Volim sve Hrvatice, bez obzira na zavičaj, podrijetlo i rasu.
_________________
Romska i dalmatinska glazba liječe dušu.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Top 5 razloga za odstupanje Dragana Čovića
PostPostano: 02 kol 2021, 18:01 
Offline

Pridružen/a: 09 lis 2020, 11:28
Postovi: 1324
listopad je napisao/la:
Vidim slabo komentirate kako sarajska čaršija počev od Ivane Marić, preko Faruka Kajtaza, klixa i svih ostalih na puna usta hvale HDZ zbog izmjena Ustava po Alijinoj apelaciji. Zanimljiva su meni ta hrvatska hdzovska mjerila.


Bravo Raguz!

https://www.facebook.com/hrvatska.repub ... 2976862344


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 448 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 14, 15, 16, 17, 18  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Eradicator, Tomba17 i 420 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO