|
|
Stranica: 2/3.
|
[ 75 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 11:48 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Božo potvrdio sve što je rečeno na ovoj temi, samo nije optužio koalicijskog partnera Citat: Ne želim ovdje ulaziti u elaboraciju dobrih(jer je i njih bilo) i loših rješenja u „Travanjskom paketu“, zadržat ću se samo na Domu naroda. Dom naroda je i tada a danas bio jedina institucija u kojoj su Hrvati imali kakav takav instrument zaštite vitalnih nacionalnih interesa. Rješenja u „travanjskom paketu“ su predviđala da se njegove nadležnosti reduciraju samo na jedan strogo definiran broj pitanja, da se on više ne konstituira iz županija i posredno preko Doma naroda Federacije već izravno iz „ad hoc“ kluba zastupnika izabranih u Zastupnički dom Parlamentarne skupštine B i H. Da je to rješenje prošlo, sasvim realna prijetnja je bila da bi velike bošnjačke i srpske stranke na vrh svojih lista za Zastupnički dom mogli staviti „svoje Hrvate“ ili one koji su se samo tako izjasnili prije izbora i da onda Hrvatima izaberu izaslanike u Dom naroda.
Budući da je Dom naroda na osnovu „travanjskog paketa“ predlagao članove Predsjedništva, jasno je tko bi o tome odlučivao. Prema tome, Travanjski paket bio je štetan po hrvatsku poziciju u BiH i zato su naši zastupnici glasali protiv, a ne da bi se nekom osvećivali. Istine radi ja smo i kolega Raguž imali nekoliko dugih razgovora s ambasadorom McElhaney-em i ukazivali na rješenja neprihvatljiva za hrvatski narod. Čak smo potpuno nezavisno od bilo kojeg kluba u Parlamentu ponudili i naše amandmane i pod uvjetom usvajanja tih amandmana bili spremni podržati promjene Ustava. To je sve potpuno ignorirano. Koji je motiv Ambasadora za ovakvu depešu mogu samo pretpostaviti, opravdanje za vlastiti neuspjeh. Odnos političkih predstavnika konstitutivnih naroda prilikom glasovanja o „travanjskom paketu“ u Parlamentu zapravo najbolje odslikava njegovu prihvatljivost za „strane“ u B i H. Za „travanjski paket je glasovalo oko 85% Srba, oko 42% Bošnjaka i samo 20 % Hrvata.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 12:10 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ta HDZ-ova podrška travanjskom paketu će svakako ostati jedna od većih nepoznanica. Izdaja..? 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 12:11 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43701 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Mar-kan je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Ta HDZ-ova podrška travanjskom paketu će svakako ostati jedna od većih nepoznanica. Izdaja..?  Upravo tako. Što naravno ne mijenja činjenicu da je HSP izdajnik u ovom trenutku. 
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 12:21 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Mar-kan je napisao/la: Izdaja..?  Upravo tako. Što naravno ne mijenja činjenicu da je HSP izdajnik u ovom trenutku.  Znaš kako kažu-nije lopov tko je lopov,nego onaj koga uhvate.  Ako ćemo pošteno,Čova je radio undercover,ovi makar ne kriju...
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:16 |
|
|
|
NHI-aprilili HDZ-travanjnjnjnjnjnj HSP-po temelju ajmo sljedeći
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:17 |
|
|
Crvena Sonja je napisao/la: NHI-aprilili HDZ-travanjnjnjnjnjnj HSP-po temelju ajmo sljedeći Jadni Kroatići 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:19 |
|
Pridružen/a: 21 kol 2011, 16:34 Postovi: 15238 Lokacija: Misao svijeta
|
Kako god bilo, to je dovelo do raskola HDZa , nakon čega MZ nije mogao kriviti najjaču hrvatsku stranku i vršiti dodatni pritisak, došlo je do zaoštravanja političke scene i sve jače majorizacije Hrvata. Neznam no čini mi se da je ovaj redosljed događanja imao jači backfire efekt nego što su oni iz MZa i velikobošnjačke koalicije mislili , Hrvati su napokon politički homogenizirani (93%) , obnovljen je HNS , došlo je do puno bolje koordinacije Hrvata i hrvatskih institucija. Mislim da smo sada u najperspektivnijoj političkoj poziciji još od Daytona pošto su čak i u MZu shvatili da BiH ne može ovako funkcionirati te da ako najmanji narod iako razvlaščen može ovakve probleme izazivati onim poslušnicima MZa u Sarajevu što će se tek dogoditi ako Srbi poučeni hrvatskim prijmerom osjete svoju ugroženost na području BiH ? Zalaganje kancelarke Merkel za hrvatsku izbornu jedinicu tek je početak. Čovo i Božo već sada u potiho lobiraju u nekima istaknutijim zemljama od SADa (preko par hrvatskih kongresnika) do Njemačke ( preko naših ljudi u institucijama vlasti) ,a znate onu staru poslovicu "tiha voda brege dere". Tako da smatram da je taj raskol kratkoročno izazvao negativne političke trendove za Hrvate BiH , no dugoročno itekako pozitivne, čovjek zastane i pita se jesu li ova dvojica(Božo i Čovo) sve ovo unaprijed smislila ili ..... 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:24 |
|
|
Citat: Tako da smatram da je taj raskol kratkoročno izazvao negativne političke trendove za Hrvate BiH , no dugoročno itekako pozitivne, čovjek zastane i pita se jesu li ova dvojica(Božo i Čovo) sve ovo unaprijed smislila ili .....  To su oni sve smislili i namistili Jurišiću i Živki i plavom. 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:26 |
|
|
Da pravi puppet masters 
_________________ Te kad mi jednom s dušom po svemiru se krene, Zaorit ću ko grom: O, gledajte ju divnu, vi zvijezde udivljene, To moj je, moj je dom!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:27 |
|
|
Znaš kako je ona haška kurva Carla del Ponete napisala u svojoj knjizi : "Srbi su kurvini sinovi, a Hrvati lukavi kurvini sinovi " 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:31 |
|
|
Zadar1993 je napisao/la: Znaš kako je ona haška kurva Carla del Ponete napisala u svojoj knjizi : "Srbi su kurvini sinovi, a Hrvati lukavi kurvini sinovi "  To vrijedi za RH, nikako za Hrvate BiH.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:35 |
|
|
Iskreno neznam na koga je mislila  niti me briga što to zlo sada piše i radi napisao, sam ovo u šaljivom kontekstu .
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:38 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108302 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
Ministry of Sound je napisao/la: Zadar1993 je napisao/la: Znaš kako je ona haška kurva Carla del Ponete napisala u svojoj knjizi : "Srbi su kurvini sinovi, a Hrvati lukavi kurvini sinovi "  To vrijedi za RH, nikako za Hrvate BiH. Mislim da je taj citat grubo izvučev van svog konteksta. Ali kako je Carla bila nedorečena u knjizi teško biti siguran. Mislim da se to odnosilo samo na one osobe sa kojima je ona direktno pregovarala oko raznih stvari.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Crvena Sonja
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 13:44 |
|
|
Citat: Mislim da je taj citat grubo izvučev van svog konteksta. Ali kako je Carla bila nedorečena u knjizi teško biti siguran. Mislim da se to odnosilo samo na one osobe sa kojima je ona direktno pregovarala oko raznih stvari.
Ja isto mislim da bi je trebali saslušat ,ne treba grubo s njom već nježno ,mislim da ju je Gotovina povrijedio emocionalno . Molim lijepo ne izvlačite iz konteksta ,nije to lijepo :)) 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 15:10 |
|
|
|
Ako mi netko može samo napisati kakve su ovlasti imale županije prije Zubakove kapitulacije, često čujem da su "razvlašćene", iako danas imaju školstvo, policiju, zdravstvo pod vlašću? Hvala.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 15:12 |
|
|
Ronaldinho je napisao/la: Ako mi netko može samo napisati kakve su ovlasti imale županije prije Zubakove kapitulacije, često čujem da su "razvlašćene", iako danas imaju školstvo, policiju, zdravstvo pod vlašću? Hvala. Nisu županije izgubile ovlasti, nego je izgubljen paritet pri donošenju odluka, a također su i kreirana neka nelegalna ministarstva pri Federaciji (npr. Obrazovanje).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 15:14 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ronaldinho je napisao/la: Ako mi netko može samo napisati kakve su ovlasti imale županije prije Zubakove kapitulacije, često čujem da su "razvlašćene", iako danas imaju školstvo, policiju, zdravstvo pod vlašću? Hvala. Nisu županije izgubile ovlasti, nego je izgubljen paritet pri donošenju odluka, a također su i kreirana neka nelegalna ministarstva pri Federaciji (npr. Obrazovanje). Misliš na broj ministara u Federalnoj vladi? I jesu ukinuta ona 2 ministarstva?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 15:17 |
|
|
Ronaldinho je napisao/la: Ministry of Sound je napisao/la: Nisu županije izgubile ovlasti, nego je izgubljen paritet pri donošenju odluka, a također su i kreirana neka nelegalna ministarstva pri Federaciji (npr. Obrazovanje).
Misliš na broj ministara u Federalnoj vladi? I jesu ukinuta ona 2 ministarstva? Da, broj ministarstava, također je smanjen i broj zakona na koji se može uložiti nacionalni interes (veto), no da se ne isprosipam, Bobovac i Robbie imaju egzaktne podatke. Također je promijenjen i broj delegata u Domu Naroda koji omogućuje SDP-u da ubaci dovoljno lažnih Hrvata. Još se nisu riješili ova dva nelegalna ministarstva iako ih je ustavni sud proglasio protivustavnim.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ronaldinho
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 15:23 |
|
|
Ministry of Sound je napisao/la: Ronaldinho je napisao/la: Misliš na broj ministara u Federalnoj vladi? I jesu ukinuta ona 2 ministarstva?
Da, broj ministarstava, također je smanjen i broj zakona na koji se može uložiti nacionalni interes (veto), no da se ne isprosipam, Bobovac i Robbie imaju egzaktne podatke. Također je promijenjen i broj delegata u Domu Naroda koji omogućuje SDP-u da ubaci dovoljno lažnih Hrvata. Još se nisu riješili ova dva nelegalna ministarstva iako ih je ustavni sud proglasio protivustavnim. Kao što je nedirnut ostao statut Mostara, TV bez pomaka... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
dudu
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 15:23 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 62943 Lokacija: DAZP HQ
|
Zadar1993 je napisao/la: Znaš kako je ona haška kurva Carla del Ponete napisala u svojoj knjizi : "Srbi su kurvini sinovi, a Hrvati lukavi kurvini sinovi "  ne lukavi, nego podli buahahaha. 
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Zadar1993
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 16:00 |
|
|
Da u pravu si dudu to je pisalo , dugo je prošlo od kada sam čuo te riječi 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 20:01 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Ma ovo sve treba uzeti sa rezervom. Ja jednostavno ne mogu vjerovati da američki veleposlanik može pisati ovakve bedastoće u službenim depešama svojoj vladi. Recimo, u drugim depešama on hvali Federalnu TV kao uzor i primjer političke neovisnosti i profesionalizma!!? Hvali Čovića da je tijekom pregovora čvrsto branio hrvatske nacionalne interese time jer je pristao na Travanjski paket??!! Uopće ne spominje ulogu Sanadera i RH u formiranju HDZ1990. Navode da je muslimanski narod bio protiv tog paketa a hrvatski za paket itd,itd... Kako sam i napisao teško mi je povjerovati da bi McElhaney mogao pisati takve bedastoće. Jesu li depeše Wikileaksa lažne? Je li McElhaney svjesno obmanjivao svoju? Jesu li američki predstavnici na ovim prostorima toliki debili? Ne znam... navesti da su razlozi za propast tih amandmana bili "neutaživa želja za vlašću H.S. i osveta Ljubića", znači privatni razlozi 2 pojedinca, je u najmanju ruku presmiješno i predstavlja strahovito simplificiranje te problematike. Zatim spominje i Katoličku Crkvu kao bitnog čimbenika, a uopće ne spominje Islamsku Zajednicu BiH koja je nesumnjivo imala u tim zbivanjima značajnu ulogu.
Jedno od najvećih sranja u tim depešama je spominjanje i one famozne "druge faze" jer su ovi ustavni amandmani trebali biti kao neka "prva faza" u kojoj bi Hrvati gubili prava ali bi zato u toj nekoj utopijskoj "fazi II" to Hrvatima sve bilo kompenzirano ( dakle priča za malu djecu) pa se u jednoj od depeša kaže:
Visoki predstavnik je nazvao Raguža 12. travnja 2006. i obećao mu da će, ako podrži paket, OHR igrati aktivnu ulogu u 'drugoj fazi' ustavnih promjena, a dan kasnije je razgovarao s Božom Ljubićem koji je također bio fokusiran na 'drugu fazu'. Visoki predstavnik imao je povjerljive sastanke i s hrvatskim i njemačkim biskupima i lobirao u Vatikanu da barem pokušaju neutralizirati oporbu iz Katoličke crkve, piše veleposlanik.
Kada je to pitanje prije 4-5 godina bilo aktualno detaljno sam bio proučio sami taj tekst Travanjskog paketa, tj ustavnih amandmana i napisao jednu analizu za jedan portal. Čitajući tekst i analizirajući ga bio sam zgrožen onim što u njemu piše a još više činjenicom da bi itko normalan od hrvatskih političara mogao na to pristati. Moja nevjerica kada sam čuo da HDZ podupire taj Paket je bila ogromna ali još ogromnije je bilo i olakšanje kada sam vidio od 5 članova Zastupničkog Doma Parlamenta BiH iz reda te stranke četvoro neće glasovati za to (kasniji članovi HDZ1990). Dakako, dan kada je pao taj paket je sretan dan za Hrvatski narod u BiH ali nikada mi nije bilo jasno što je Čović vidio u njemu?? Taj paket je imao dvije, rekao bih negativnosti, za Hrvate. Prvo one očite, one koje su de facto dokidale Dom Naroda, one koje su dokidale Predsjedništvo ( jer i ne bi de facto bilo više Predsjedništva bi bili već jedan Predsjednik i 2 zamjenika, bez rotacije, sa umanjenim ovlastima - praktički samo imenovanje sudaca Ustavnog suda i Uprave Središnje banke BiH). I druge, one koje su donosile ogromnu masu ustavnih i zakonskih rupa kroz koju su muslimani mogli u potpunosti i lako ostvariti svoju potpunu dominaciju nad Hrvatima. Recimo... tamo gdje je prije pisalo mora sada bi pisalo treba, ili može, dakle nešto što nije obvezujuće a što bi muslimani obilato koristili.
Ali ovi HDZ-ovci su mi bili glavni... u razgovorima sa par dužnosnika čim bi se spomenuo Travanjski Paket oni su papagajski ponavljali: - E, ali ne bismo imali Želja Komšića...
Ma hebo vas Željko Komšić, zbog njega da izgubimo i ono malo jada od mehanizama vlasti, toliko gubimo a ne dobijamo ništa jer prije svega mehanizam Predsjedništva se gubi a to nije pobjeda već poraz, i drugo muslimani su itekako mogli nakon tih ustavnih amandmana birati Komšića isto kao što su mogli na razini FBiH izabrati Budimira, a čak i da ga ne mogu izabrati mogli su njegov izbor blokirati i izabrati samo Predsjednika i jednog zamjenika a Hrvate ostaviti da sačekaju do idućih izbora, jer sve je to sukladno zakonu i Ustavu, nigdje ne bi bilo mehanizma koji bi mogao Hrvatima jamčiti izbor njihovog predstavnika jer to jednostavno, nekim čudom nije regulirano, nekim čudom ispušteno iz teksta. Sukladno izbornim rezultatima sa prošlih izbora Hrvati ne bi mogli, da su prošli ti amandmani, izabrati svoga predstavnika jer ne bi imali minimalan broj glasova u Predstavničkom Parlamentu za prijedlog kandidata, a s obzirom da bi taj dom birao i Dom Naroda jasno je da bi većinu u njemu, ili barem dovoljno za blokadu imali Platformaši. Stoga sva njihova teorija o sprječavanju slučaja Komšić ovim amandmanima pada u vodu.
Nema dakle nekog logičnog objašnjenja zašto bi Čović pristajao na to osim ako nije bio potplaćen ili ucjenjen, meni jednostavno ništa drugo ne pada na pamet. Svaka ti cast, na trudu, znanju i umijecu! Ovaj post bi trebao ici u jednu posebnu rubriku...
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Mar-kan
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 20:37 |
|
|
Bobovac je napisao/la: Nema dakle nekog logičnog objašnjenja zašto bi Čović pristajao na to osim ako nije bio potplaćen ili ucjenjen, meni jednostavno ništa drugo ne pada na pamet. I tip opet dobije onoliko glasova od hrvatskog korpusa 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
caruga
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 20:40 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
ivica
|
Naslov: Re: Travanjski paket Postano: 05 ruj 2011, 20:44 |
|
|
Mar-kan je napisao/la: Onda Ljubić ispade negativac?kakav je interes njemu to bio,osim možda kontre Čoviću? Mensecini da Bozo do sad nije izdo, mislim generalno, ovako locco znam da je zajebo prave likove ali do kosti nije, bar za sad, a vi kako ocete... 
_________________ https://youtu.be/sJnJi5tcqxQ
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|