HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 07 vel 2025, 03:59.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 182 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Treba li Mesic snosit kaznenu odgovornost?
PostPostano: 30 tra 2011, 11:43 

Izgleda da nas čeka izbor: ili ZZP ili Gotovina i Markač; s obzirom da su još živa sjećanja na slučaj Blaškić, vjerojatno to i jest bila namjera ove presude jer ćemo vjerojatno odabrat ovo drugo, i ostat će nam ZZP na leđima generacija, a generali će dobit umanjenu kaznu i ići doma.

Ovo je samo razmišljanje na osnovu novinskih tekstova u hr tisku zadnje vrijeme...

A Mesić, teško će njemu ko soli na rep stavit, uostalom čemu (?), najbolje ga je prepustit zaboravu, a stalno ga vadimo iz naftalina.

Vrh

PostPostano: 30 tra 2011, 11:51 

Gotovina i Markač mogu postupiti kao Blaškić, tj. prebaciti odgovornost na Tuđmana i Šuška, tako bi ostao ZZP. ali ne vjerujem da će to napraviti, jer oni će se braniti istinom, pa makar robijali do kraja života.

http://www.vecernji.hr/vijesti/obrane-g ... nak-282153

Vrh

PostPostano: 03 svi 2011, 10:39 

dio intervjua:

HRSvijet: Projekt „DETUĐMANIZACIJE“, ma što on značio, utjelovljen je u nekadašnjem HDZ-ovcu Stjepanu Mesiću. Kako ocjenjujete njegove aktivnosti od pokušaja puča 1994. preko dva predsjednička mandata do današnjih dana ?

Stjepan Mesić je posebna hrvatska priča kojega sam upoznao 1990.-te godine. Odlukom središnjice stranke te sam godine išao na nekoliko osnivačkih skupština u Slavoniju. Da ne idem sam preporučili su mi jednog Slavonca po imenu Stipe, da ide sa mnom ako mi ne, daj Bože, pukne guma na mojoj staroj „folciki“, kako bi mi je imao tko promijeniti. Kada je 2000. godine, postao predsjednikom tužio sam ga za jednu bezočnu laž o meni. Kada su ga novinari pitali da komentira tužbu rekao je da on uopće ne pozna tog tipa po imenu Milan Kovač. Toliko o njegovom karakteru, o njemu kao osobi. Godine 1994. htio je sa svojim istomišljenicima napraviti državni udar i spriječiti sve ono sudbonosno za Hrvatsku što je uslijedilo a to su Bljesak, Oluja i konačno oslobađanje domovine od srpskoga agresora. Ali, on nije takav lumen da bi mogao sam osmisliti tu izdaju nego je bio dio projekta onih koji nisu htjeli osamostaljene hrvatske. Detuđmanizacija je projekt osmišljen u Londonu a tehnički dio je odrađivao Stipe Mesić vlade nakon 2000. Javni početak detuđmanizacije počeo je onoga dana kada je Stipe Mesić sazvao sve novinare i TV postaje svijeta na Pantovčak 2000. godine i pokazao telefonski aparat te rekao: "Evo, draga gospodo, sa ovog telefona je Franjo Tuđman imao direktnu vezu sa Miloševićem i dogovarao rat i podjelu Bosne i Hercegoine", a stvarni začetak detuđmanizacije je njegovo lažno svjedočenje u Haagu na strani tužiteljstva protiv vlastite države.Taj proces se na žalost nastavlja i danas a haške presude našim generalima su dokaz toj tezi.

http://www.hrsvijet.net/index.php?optio ... a&Itemid=9

Vrh

PostPostano: 03 svi 2011, 10:51 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Mladi američki vojnik koji je Asanžu, onom tipu iz Vikiliksa dao dokumente o američkoj vojsci, sad je u zatvoru. Optužen je po 38 točaka za izdaju države. Možda mu neće uopće dati da izađe živ. U samici je. Mora stalno biti gol da ne bi sebi napravio nešto s lastikom iz gaća. Eto, toliko kad smo kod dilanja državnih dokumenata i Mesića.

No, bivši predsjednik Mesić je ipak u fantastičnoj situaciji. S neopisivim je zadovoljstvom, čim je izabran za predsjednika, razdavao strancima i domaćima na desetke hiljada državnih i vojnih tajni. Samo da ogadi Tuđmana. Zbog izdaje države po našem zakonu on može dobiti svega 5 do 10 godina. Mora da je presretan. Da je branio državu sad bi ko Gotovina i Markač dobio 24 ili barem 18 godina. No, treba mu ipak pogodovati zbog godina i nepoznatih zasluga. I ostavit lastik u gaćama. Osim toga stvar je vrlo praktična.

Svima je jasno ko se razbacivao hrvatskim ratnim državnim dokumentima. Među kojima su snimke sa sastanka na Brijunima prije Oluje 1995. Oni koji su bili tamo proglašeni su udruženim zločincima u zločinačkom poduhvatu. Očito su jurili po Brijunima i vršili etnička čišćenja antilopa, srna, muflona i jelena. Masakru nije bilo kraja. No, neke čudnovate ankete za glavnog krivca, zbog osuda u Hagu, označavaju Ivu Sanadera. Treba zabašurit Mesića. I Sanader je pregadno zglajzao. Ali kad se već po pedeseti put, krajnje dosadno, sigurno iz ljubomore, piše kako je strašno što je Sanader kupovao slike Vlahe Bukovca, nameće se jedan zaključak. Za sve bi se Sanader računao manje krivim da je kupovao Murtića.

Ovih dana čovjek se sjeti proteklih godina. Kad su neki previrjedni novinari roštiljali po šumama s engleskim špijunima. I otud donosili vijesti gdje se sve po Hrvatskoj ukazao Gotovina. Reko im roštilj. Onda bi to izašlo u novinama. Onda bi Karla del Ponte dolazila ovamo, valjda na temelju roštilja, urlala da ga se tu skriva. U dimu roštilja barem im se 50 puta ukazao Gotovina. Međugorje nema toliko ukazanja. Izmišljotine loše za Hrvatsku ali valjda isplative roštiljarima. I tako roštilj ovdje, dim tamo, razna isparavanja ovamo, trkeljanje onamo. Mesić ovdje papiri tamo. Tako se roštiljem i opojnim parama upravljalo tikvama i rastakalo državu. Stvarno nije lijepo ljude tako direktno proglasiti gadovima. Ali je iskreno.

(Tanja Torbarina, Globus, 22. 4. 2011.)

Tanja Torbarina se vraća u formu. :zubati

Vrh

PostPostano: 03 svi 2011, 11:25 

Citat:
Hah sad kad si to spomenuo.... Bio je jednom jedan stan na Vrbiku prekoputa prijatelja mog prijatelja di su živjele nekakve dvije studentice. Kune mi se frend da mu je ovaj njegov pričao kako bi tamo znao zalaziti Čačić a da je na svoje oči vidio kada je Čačić doveo Mesića. To je sve bilo prije 1999. jer mi je ovaj to pričao prije tih izbora.

možda bi mu se moglo suditi i za još štošta osim veleizdaje ili gospodarskih malverzacija u koje je svih ovih godina bio uključen.
navedenu vijest bi mogao lako staviti i u trač naš svagdašnji ali obzirom na izvor kojemu duboko vjerujem već 15 godina i za čiju ozbiljnost garantiram mislim da je meskan izgleda upražnjavao plaćajuće seksualne aktivnosti.
ne trba ni spominjati davno poznatu vijset da je orangutan sa torbom punom para od emigrantskih skupljenih deviza zaglavio u beču negdje tamo netom pred rat ili na početku rata.
nije se znalo za njega nekoliko dana dok nije procuroilo da je kod ljubavnice a kako sadržaj torbe nigdje nije bio zaveden u marku, nešto je i završilo i u temeljima buduće najmoćnije banke na balkanu, matično locirane u zemlji u kojoj nitko živ ne posluje s tom bankom.
koja bi to banka mogla biti.
okrenemo li kotač sa krakovima na kojima piše sanader-mesić-čačić-bandić-jakovčić svaki krak bi upirao u jedan gradić na jezeru......

Vrh

PostPostano: 05 svi 2011, 13:01 

'Ukrali su mi fotografije Mesićevih orgija s mladim djevojkama na Pantovčaku'
http://www.dnevno.hr/vijesti/crna_kroni ... 97567.html

Vrh

PostPostano: 05 svi 2011, 21:00 

Kaznena prijava protiv Stjepana Mesića

Nezavisni dragovoljci hrvatski

Trg hrvatskih velikana 2/II

10 000 Zagreb

DORH

n/p Glavnog državnog odvjetnika gosp. Mladena Bajića
Predmet : Kaznena prijava

Ulažemo kaznenu prijavu protiv gosp. Stjepana Mesića bivšeg predsjednika Republike Hrvatske .

1. Gospodin Stjepan Mesić je kao predsjednik Republike Hrvatske svjedočio na Haškom sudu kao svjedok tužiteljstva te sumnjamo da je netočnošću nanio štetu Republici Hrvatskoj i hrvatskim braniteljima.

2. Gospodin Stjepan Mesić otvorio je sef sobu sa transkriptima novinarima i svima istražiteljima Haškog suda i time omogućio uvid u transkripte koji su bili označeni kao Državna tajna .Za svjedoka predlažemo gospođu Vesnu Škare Ožbolt koja je izjavila da je na toj dokumentaciji postojao pečat, odnosno dva pečata sa tekstom strogo povjerljivo.

Gospodin Stjepan Mesić svojim svjedočenjem i davanjem dokumentacije iz ureda predsjednika Haškom sudu prouzročio je i presudu Haškog suda u odnosu na Republiku Hrvatsku, a u definiciji da se radi o zločinačkom pothvatu, kao i visoke kazne generalima Gotovini i Markaču.

Predlažemo za svjedoka gospodina Milana Kovača bivšeg Saborskog zastupnika kao i gospodina Tomislava Karamarka Ministra unutarnjih poslova koji je u medijima obrazložio svoju ulogu kada je bio predstojnik ureda gospodina Stjepana Mesića , a na način da se dokumenti koji nose pečat Državna tajna prenesu u državni arhiv na određeni broj godina što se nije dogodilo .Predlažemo profesora Miroslava Tuđmana kao i gospodina Ivana Jarnjaka, a sve u svrhu dokazivanja da je gospodin Stjepan Mesić proslijedio Haagu dokumente koji su bili označeni kao strogo povjerljivo .

Tražimo da se pokrene istraga protiv bivšeg predsjednika Republike Hrvatske gospodina Stjepana Mesića zbog sumnje u izdaju nacionalnih interesa.

Predsjednica, Slavica Hruškar

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 182 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 20 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: