HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 17 kol 2026, 04:07.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 238 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Treći entitet nije više tabu tema u parlamentu EU
PostPostano: 13 kol 2026, 14:10 

Upozorenja: 1
potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Ok.

Nećemo sami predložiti.

Ne znam, eto ako ti imaš druge podatke, iznesi ih. Tvrdiš da imate jednak pristup.

Da, da, sve što vam ne odgovara rastura državu. Isto tako kmeči onaj Amidžić čim mu nešto ne odgovara, a kad se on pravi mutav i blokira, onda je ok.

Ne bojimo se praznih prijetnji. Obiće se o glavu...tja.
Zijev.

Ne tangira ni nas kmeka vaših političara koju gutate u velikim gutljajima.

Zašto se žališ što Amidžić blokira a trudiš se svim silama da ga zadržiš sa sobom u državi? :D

Vi ćete po svom mi ćemo po svom. Mi znamo šta i kako ako se država raspadne a za vas je to smak svijeta. To je standard koji ste sam sebi postavili i bez njega neznate. Raspadale se mnogo čvršće države od ovakve naklopine kao što je BiH.

Blokade nemaju alternativu, a ono što vi pokušate blokirati mi ćemo silom odblokirati kao što smo graničnim prelazom Nova Gradiška. Eto pričajte sebi da je to onaj stari prelaz samo dislociran :zubati

Čuj ja se trudim da ga zadržim...ovo je slobodna, demokratska zemlja.
Ko brani Amidžiću da ide gdje hoće? Što se mene tiče, može emigrirati na Grenland, nikakav problem.

Ma vidi, bitno je činjenično stanje na terenu.
A stanje na terenu je... Bosna i Hercegovina.
Dok te vaše maštarije ostaju upravo to.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:13 

potocnj je napisao/la:
Naša želja za vlastitim entitetom temelji se na činjenici da bi mi sami znali bolje upravljati i da bi zbog toga bili uspješniji nego u vječno stanju uvjetovanih kompromisa i polurješenja na koja nas primorava federalni i državni nivou.

Bošnjačka tvrdnja da ne treba treći entitet temelji se samo na njihovom strahu "da je to početak" nekog idućeg cijepanja.

Naše ideje su konkretne, i utemeljene na stvarnim pokazateljima koji bi se lako mjerili, dok se njihove želje temelje na emociji. Ni oni ne kažu da je bolje ovo stanje vječnih polu-kompromisa, nego samo tvrde da je i to bolje od cijepanja.

Čitav njihov koncept o državi se sastoji od toga da je država sama sebi svrha. Ne, meni je država svrhovita ako mi služi za moj boljitak, a ako meni, i ostalim žiteljima, radi štetu, naročito mom narodu, onda se i čitav koncept države mora preispitivati. To nisu pitanja oko kojih ćemo mi odustati lobirati.

Valjda je bitan i tvoj pristup državi.
Ti si stavio ispred svega nacionalno pitanje.
Kaqko će ti onda država služiti za boljitak kad blokiraš sve zbog nacionalnog pitanja?
Privređuj, sarađuj s ostalim, daj taj boljitak, a bori se za svoj nacionalni status bez da blokiraš državu.
Al ne, kriva ti država, nisi ti kriv. Sami sebi kontru pucate.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:17 

Machak je napisao/la:

Ko brani Amidžiću da ide gdje hoće? Što se mene tiče, može emigrirati na Grenland, nikakav problem.

Tko si ti da kažeš Amidžiću da emigrira?

Šta ti misliš da je ovo tursko doba kada poturice mogu da vrijeđaju kršćane?

Vrijeđaš se kada vam netko kaže da idete u Tursku a selio bi Amidžića, i misliš da si ti u pravu.

On je državljanin ove zemlje i ima svako legitimno pravo da postavlja pitanje o njenoj održivosti.

Ova država je i naša i srpska i ako mi hoćemo da ju rasturamo imamo to pravo, naše je vlasništvo, isto kao što je Jugoslavija bila država mnogih naroda i nadvladali oni koji su je htjeli rasturiti.

Vi se borite da ovu državu održite na okupu, iako nikada nam niste ponudili ijedan dobar razlog zašto je bolje da smo dio BiH, a ne dio Hrvatske mi hrvati, ili dio Srbije oni srbi?

Svi dijelovi današnje BiH bi bili mnogo napredniji da su sastavu Hrvatske, a ako ne tako onda dijelovi u kojima su hrvati većina bili bi daleko napredniji da su u zasebnom odvojenom entitetu. Kao što je i srbima bolje što imaju RS i nema natezanja oko interkonekcija, samo odluče i naprave.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:19 

Machak je napisao/la:

Kaqko će ti onda država služiti za boljitak kad blokiraš sve zbog nacionalnog pitanja?
Privređuj, sarađuj s ostalim, daj taj boljitak, a bori se za svoj nacionalni status bez da blokiraš državu.

Naš i srpski pristup državi i jest takav da nam država mora jamčiti rješenje naših nacionalnih pitanja.

Da vama nije bilo bitno nacionalno pitanje za bošnjake, tj. vjersko za muslimane, ni vi ne bi izlazili iz Jugoslavije. I Milošević je htio jedan čovek jedan glas.

Ja od naših političara tražim baš da blokiraju državu. Prije koji post i ti si sam rekao da sve treba zablokirati pa će netko mahnuti bjelom zastavicom, evo neka zablokiraju i mi ćemo čekati da bošnjaci mahnu bijelom ili da posve propadu.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:24 

Machak je napisao/la:
potocnj je napisao/la:
Naša želja za vlastitim entitetom temelji se na činjenici da bi mi sami znali bolje upravljati i da bi zbog toga bili uspješniji nego u vječno stanju uvjetovanih kompromisa i polurješenja na koja nas primorava federalni i državni nivou.

Bošnjačka tvrdnja da ne treba treći entitet temelji se samo na njihovom strahu "da je to početak" nekog idućeg cijepanja.

Naše ideje su konkretne, i utemeljene na stvarnim pokazateljima koji bi se lako mjerili, dok se njihove želje temelje na emociji. Ni oni ne kažu da je bolje ovo stanje vječnih polu-kompromisa, nego samo tvrde da je i to bolje od cijepanja.

Čitav njihov koncept o državi se sastoji od toga da je država sama sebi svrha. Ne, meni je država svrhovita ako mi služi za moj boljitak, a ako meni, i ostalim žiteljima, radi štetu, naročito mom narodu, onda se i čitav koncept države mora preispitivati. To nisu pitanja oko kojih ćemo mi odustati lobirati.

Što vi niste državu Jugoslaviju stavili ispred nacionalnog pitanja?
Naravno da je obitelj, lokalna zajednica pa onda i narod ispred države.
Država je ispred svega samo fašistima, u biti je osnovna definicija fašizma: U fašizmu je država središnja i najviša vrijednost koja ima apsolutni prioritet.
Nama država ne može biti ispred Hrvata, uloga države je da zadovoljava interese svojih naroda i građana kao što to radi Švicarska.
O boljitku govori onaj koji blokira ulazak u EU jer mu je važnije da Hrvatima bira člana Predsjedništva.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:27 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Tko si ti da kažeš Amidžiću da emigrira?

Šta ti misliš da je ovo tursko doba kada poturice mogu da vrijeđaju kršćane?

Vrijeđaš se kada vam netko kaže da idete u Tursku a selio bi Amidžića, i misliš da si ti u pravu.

On je državljanin ove zemlje i ima svako legitimno pravo da postavlja pitanje o njenoj održivosti.

Ova država je i naša i srpska i ako mi hoćemo da ju rasturamo imamo to pravo, naše je vlasništvo, isto kao što je Jugoslavija bila država mnogih naroda i nadvladali oni koji su je htjeli rasturiti.

Vi se borite da ovu državu održite na okupu, iako nikada nam niste ponudili ijedan dobar razlog zašto je bolje da smo dio BiH, a ne dio Hrvatske mi hrvati, ili dio Srbije oni srbi?

Svi dijelovi današnje BiH bi bili mnogo napredniji da su sastavu Hrvatske, a ako ne tako onda dijelovi u kojima su hrvati većina bili bi daleko napredniji da su u zasebnom odvojenom entitetu. Kao što je i srbima bolje što imaju RS i nema natezanja oko interkonekcija, samo odluče i naprave.

Kažem da ima slobodnu volju.
Može da ostane, može da emigrira.
Ja mu ne govorim ništa. Može raditi šta hoće.
Niti ga zadržavam niti selim. Nisam od vašeg posla.

On ima dosta prava, al nema pravo upravo to što si naveo.
Secesionizam nije u skladu sa ustavom koji, pazi sad, drži njegovu RS u ovoj i ovakvoj BiH.
Dovođenjem u pitanje BiH, dovodi u pitanje i RS.

Nemate ni vi ni Srbi pravo da je rasturate. Nije da niste pokušali više puta, svaki put se završilo neslavno. Radite od sebe idiote.

Mi se borimo za BiH jer je BiH naša jedina varijanta. Zašto je bolje...za nas je bolje. Zašto za vas nije bolje nije naš problem. Opcije pripajanja i pedlja BiH drugoj državi za nas nisu prihvatljive.

Kako bi bilo da su ti dijelovi BiH u nekoj drugoj državi je naučna fantastika i ne vrijedi raspravljati o tome.
Nisu i neće biti.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:28 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Naš i srpski pristup državi i jest takav da nam država mora jamčiti rješenje naših nacionalnih pitanja.

Da vama nije bilo bitno nacionalno pitanje za bošnjake, tj. vjersko za muslimane, ni vi ne bi izlazili iz Jugoslavije. I Milošević je htio jedan čovek jedan glas.

Ja od naših političara tražim baš da blokiraju državu. Prije koji post i ti si sam rekao da sve treba zablokirati pa će netko mahnuti bjelom zastavicom, evo neka zablokiraju i mi ćemo čekati da bošnjaci mahnu bijelom ili da posve propadu.

Tačno i tog riješenja se držim odavno.
Samo što niko nema muda da drži blokadu do kraja nego čim nešto dobije popusti.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:31 

daramo je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Što vi niste državu Jugoslaviju stavili ispred nacionalnog pitanja?
Naravno da je obitelj, lokalna zajednica pa onda i narod ispred države.
Država je ispred svega samo fašistima, u biti je osnovna definicija fašizma: U fašizmu je država središnja i najviša vrijednost koja ima apsolutni prioritet.
Nama država ne može biti ispred Hrvata, uloga države je da zadovoljava interese svojih naroda i građana kao što to radi Švicarska.
O boljitku govori onaj koji blokira ulazak u EU jer mu je važnije da Hrvatima bira člana Predsjedništva.

Mi smo izašli iz Jugoslavije kad se već bila raspala.

Sramota, jel to Hrvatsku nazivaš fašističkom državom?!

Eh, ne može biti ispred Hrvata, a ganjate doktrinu svi Hrvati u jednoj državi :zubati

Da, vi eto ne blokirate ulazak u EU niti EU sredstva svojim (ne)radom?!

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:41 

I mi ćemo izaći iz BiH kad se već bude raspadala.
Vi ste organizirali referendum dok je Jugoslavija još bila međunarodno priznata država.

Hrvatska nije iznad Hrvata, funkcija Hrvatske je da ispunjava potrebe Hrvata ne obratno.
Nje niti BiH fašistička nego ste vi fašisti jer je tako želite urediti i miislite da je BiH važnija od ljudi koji u njoj žive.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 14:52 

daramo je napisao/la:
Vi ste organizirali referendum dok je Jugoslavija još bila međunarodno priznata država.

Hrvatska nije iznad Hrvata, funkcija Hrvatske je da ispunjava potrebe Hrvata ne obratno.
Nje niti BiH fašistička nego ste vi fašisti jer je tako želite urediti i miislite da je BiH važnija od ljudi koji u njoj žive.

Nećete.
Jugoslavija je bila savez država.
BiH je...država.

Jel prije bio organizovan referendum ili su se prije organizovali četnici da nas napadnu?

Au, mi fašisti...čuj to :rolleyes

Mi moramo staviti BiH ispred svega upravo zbog takvih kao ti koji sanjaju otcjepljenje.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 15:01 

Machak je napisao/la:

Kažem da ima slobodnu volju.
Može da ostane, može da emigrira.
Ja mu ne govorim ništa. Može raditi šta hoće.
Niti ga zadržavam niti selim. Nisam od vašeg posla.

On ima dosta prava, al nema pravo upravo to što si naveo.
Secesionizam nije u skladu sa ustavom koji, pazi sad, drži njegovu RS u ovoj i ovakvoj BiH.
Dovođenjem u pitanje BiH, dovodi u pitanje i RS.

Nemate ni vi ni Srbi pravo da je rasturate. Nije da niste pokušali više puta, svaki put se završilo neslavno. Radite od sebe idiote.

Mi se borimo za BiH jer je BiH naša jedina varijanta. Zašto je bolje...za nas je bolje. Zašto za vas nije bolje nije naš problem. Opcije pripajanja i pedlja BiH drugoj državi za nas nisu prihvatljive.

Kako bi bilo da su ti dijelovi BiH u nekoj drugoj državi je naučna fantastika i ne vrijedi raspravljati o tome.
Nisu i neće biti.

Imaš i ti slobodnu volju da seliš u Tursku. Samo konstatiramo.

Što se tiče prava koja daje Ustav pa i njega su napisali ljudi, i Dayton su napravili ljudi, za naših života, nije nitko s neba dobio. Pravili ljudi mogu i mijenjati ljudi.

Ni za srbe nisu bile prihvatljive opcije cijepanja Jugoslavije a u Hrvatskoj im Z4 bio malo. Pa se opet raspalo. Nije im se svidjelo i da se cijepa jedna od bivših Jugoslovenskih republika, njihova Srbija, pa i to se podijelilo kada je otišlo Kosovo.

Za vas to nije problem što nama nije bolje, ali mi bi znali i bolje.

Srbi bi znali što će s prostora RS-a i bez BiH, to su već naznačili da imaju ideje. Pričali su o Konfederaciji sa Srbijom.

Samo vi kao neznate što bi bez BiH, iako je Bakir već imao kartu vaše državice. Murphy može biti svakakav ali ne vjerujem baš da bi iznio takvu klevetničku laž. Karta kojom je baratao Bakir je itekako postojala, samo joj je mana što je preoptimistična.

Nismo mi jedini narod s kartama, imate i vi svoje prema kojima biste bili komotniji.

To što ti hoćeš braniti RS u sastavu BiH ne znači da su i srbi spremni braniti to. A nama hrvatima naročito niste dali išta vrijedno čuvanja ovdje. Istina da nas je manje pa smo i manji potentan faktor raspada, ali sigurno se nećemo libiti da koristimo utjecaj kojeg ima Hrvatska, koliko god kmečali vaši političari o nekom "uplitanju". Uplitali, upliću, uplitat će se, svako glagolsko vrijeme je točno :001_smile

Kada se na vašoj strani upliće netko to budu iranci.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 15:29 

Machak je napisao/la:
Mar-kan je napisao/la:

Ne možemo. To je neprirodno stanje stvari, automatski odumire.

Koje konkretno?
Etnička zastupljenost ili?

Ne etnička zastupljenost nego konstantni sukob.

Stalni sukob ne može unedogled. Sukob proizvodi nestabilnu državu, koja je kako joj i sami opis kaže, nestabilna.

Ako svatko vuče na svoju stranu prije ili kasnije će se veze prekinuti. Stvari nisu ni do sada bile statične, samo su spore. Ako pogledamo od 1995., povratnici su se vratili tko je htio, pa u velikom broju prodali imovinu i vratili se na svoj teritorij. Uz nekoliko izuzetaka, etnička izmiješanost je nestala i u pravilu teritorij sve više postaje jednonacionalan. SAD više nema namjeru graditi silom bosansku naciju, EU nikad nije ni mogla, sve to košta a rezultati nula. Nema više ni donacija iz svijeta. Onda opet ako produžimo iste trendove, jasno je da vremenom imamo sve jasnije ocrtane etničke teritorije i sve manje i manje zajedničkih stvari.

1652 of 2558 - 64.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 15:35 

Machak je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Nećete.
BiH je...država.

I Srbija je bila država pa je sad malo manja država.

1652 of 2558 - 64.58%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 16:31 

Jugoslavija bila savez država :smijeh
Ove valjda uče da je BiH kao neovisna država ušla u saveznu Jugoslaviju.
U niti jednom Ustavu Jugoslavije ne piše da je savez država nego da je država.
Nije Jugoslavija bila savez država nego federalna država podijeljena na republike i pokrajine kao što je i BiH podijeljena na Republiku Srpsku i Federaciju.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 16:35 

daramo je napisao/la:
Nije Jugoslavija bila savez država nego federalna država podijeljena na republike i pokrajine kao što je i BiH podijeljena na Republiku Srpsku i Federaciju.

Vidiš da je bila savez država. :zubati

slika

1652 of 2558 - 64.58%

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 16:42 

Naša Kvačica je napisao/la:
daramo je napisao/la:

Vidiš da je bila savez država. :zubati

slika

Nešto razmišljam, stvarno ne bih imao ništa protiv države Primorske banovine.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 16:44 

Nije Jugoslavija pravno bila sljednica niti vukla suverenitet od neke države BiH, niti Hrvatske, nego od Kraljevine Jugoslavije.
Sami komunisti odlučili banovine zamijeniti republikama kako bi smirili nacionalna pitanja na isti način kao je nastala i Republika Srpska.

Vidi se da je savez država iz samog prvog imena te države: Kraljevstvo Srba, Hrvata i Slovenaca.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 16:56 

Ne samo da je BiH savez, već i jedan njen dio, Federacija BiH je opet savez kantona.

I tema je da to preuredimo na dva megakantona, HR HB i privremeno okupirani teritorij pod upravom i nadzorom susjednih republika i država, a ovo machkovo trollanje machku o rep.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 18:17 

Kad ostanu na 23%, nece biti podzastupljeni, imace 100% vlasti u muslimanskom entitetu.

Posteno.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 20:14 

Neće oni dobiti ništa.

A za komunjare, da.
S time da su spojili Vrbas i Drinu da bi dobili Bosnu.
I još maznuli Hercegovinu, Srednju Bosnu i Posavinu iz Banovine Hrvatske za to.

Juga je bila nominalno savezna država.
Ne savez država.
BiH nije država, već protektorat.

Kao takva se sastoji od 11 državica (od kojih 10 čine federaciju) i jednog kondominija.
Prekompleksna tvorba koja se lagano da podijeliti s dva, između RH i Srbije.

Vrh

PostPostano: 13 kol 2026, 20:16 

Što se tiče muslimanskog kantona, nisam siguran da bi se to trebalo tako sređivati, no vidjet ćemo.

Vrh

PostPostano: 14 kol 2026, 08:09 

Machak je napisao/la:

Nećete.
BiH je...država.

Vi nemate ni naznaku onog što je bilo Kosovo u Srbiji.

Vrh

PostPostano: 14 kol 2026, 08:25 

Machak je napisao/la:

Ponovi 4 puta možda postane istina :D

Ne bih rekao baš da nemamo naznake onoga što je imalo Kosovo, rekao bih i preko toga. Evo da se uzmu zastupnici koji su hrvatski i koji su došli iz naše 4 Županije, njih je sasvim dovoljno da zablokiraju sve u Federaciji, isto tako i na državnom nivou, osim Predsjedništva koje se još mora riješiti. Tako iako naše 4 Županije nemaju formalni veto, imaju realni veto.

Svaka naša Županija ima široke nadležnosti, svoj MUP kojeg plaća iz svog proračuna, svoje školstvo, manje-više zdravstvo je u njihovoj nadležnosti. Naše Županije donose svoje zakone i svaka ima svoj Ustav.

Ništa pokrajine u Jugoslaviji nisu imale više samostalnosti, jer ni one nisu imale pravo veta na neke odluke države, ni formalno ni realno. Postojala je mogućnost, u prekrajanju ovlasti nakon raspada, ili da krenu većim stupnjem neovisnosti ili da im se nadležnosti skrešu. Kosovo je otišlo u maksimalnu neovisnost i odvajanje dok je Vojvodina izgubila i taj stupanj samostalnosti koji je imala i dosta svojih nadležnosti. Sada ne donosi ni zakone.

Tako bi se nekako dogodilo i ovdje ako dođe do novog većeg prekrajanja, zbog nacionalne strukture hrvatske županije bi potražile veći stupanj neovisnosti, dok bi bošnjački kantoni prepustili veći dio neovisnosti Sarajevu, jer narod želi da osnaži glavni grad, dok hrvatski narod to ne želi jer je to bošnjački grad. Za Republiku Srpsku ni ne treba pričati, ima jači status u zajedničkoj državi BiH, nego su pojedine Republike imale unutar Jugoslavije. Formalno i realno.

Teško mi je zamisliti da se neki bivši Predsjednik jedne od Republika slobodno kreće svojom Republikom, ponekad i da napusti državu pa se opet vrati, postrojava dio JNA stacioniran u toj Republiki dok ga centralna Jugoslovenska vlast i sud traže zbog nekog kriminalna, i to baš političkog, kao nepoštivanje države. Takav bi se našao na Golom otoku ako ne bi prošao i gore.

Vrh

PostPostano: 14 kol 2026, 08:28 

A smijao si se meni :D

Vrh

PostPostano: 14 kol 2026, 08:29 

potocnj je napisao/la:
Machak je napisao/la:

Ponovi 4 puta možda postane istina :D

Ne bih rekao baš da nemamo naznake onoga što je imalo Kosovo, rekao bih i preko toga. Evo da se uzmu zastupnici koji su hrvatski i koji su došli iz naše 4 Županije, njih je sasvim dovoljno da zablokiraju sve u Federaciji, isto tako i na državnom nivou, osim Predsjedništva koje se još mora riješiti. Tako iako naše 4 Županije nemaju formalni veto, imaju realni veto.

Svaka naša Županija ima široke nadležnosti, svoj MUP kojeg plaća iz svog proračuna, svoje školstvo, manje-više zdravstvo je u njihovoj nadležnosti. Naše Županije donose svoje zakone i svaka ima svoj Ustav.

Ništa pokrajine u Jugoslaviji nisu imale više samostalnosti, jer ni one nisu imale pravo veta na neke odluke države, ni formalno ni realno. Postojala je mogućnost, u prekrajanju ovlasti nakon raspada, ili da krenu većim stupnjem neovisnosti ili da im se nadležnosti skrešu. Kosovo je otišlo u maksimalnu neovisnost i odvajanje dok je Vojvodina izgubila i taj stupanj samostalnosti koji je imala i dosta svojih nadležnosti. Sada ne donosi ni zakone.

Tako bi se nekako dogodilo i ovdje ako dođe do novog većeg prekrajanja, zbog nacionalne strukture hrvatske županije bi potražile veći stupanj neovisnosti, dok bi bošnjački kantoni prepustili veći dio neovisnosti Sarajevu, jer narod želi da osnaži glavni grad, dok hrvatski narod to ne želi jer je to bošnjački grad. Za Republiku Srpsku ni ne treba pričati, ima jači status u zajedničkoj državi BiH, nego su pojedine Republike imale unutar Jugoslavije. Formalno i realno.

Teško mi je zamisliti da se neki bivši Predsjednik jedne od Republika slobodno kreće svojom Republikom, ponekad i da napusti državu pa se opet vrati, postrojava dio JNA stacioniran u toj Republiki dok ga centralna Jugoslovenska vlast i sud traže zbog nekog kriminalna, i to baš političkog, kao nepoštivanje države. Takav bi se našao na Golom otoku ako ne bi prošao i gore.

Kosovo bilo autonomna pokrajina.
End of discusion.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 238 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: / i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: