|
|
Stranica: 7/16.
|
[ 378 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
dunno
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 19:19 |
|
|
Nije to ništa čudno za "obične ljude" koji ne prate politiku mahnito. Ljudi teže rutini i poznatom, vidi se to i u reakcijama dosta "običnih" Srba iz RS-a koje je ovaj razvoj događaja zatekao i koji se nadaju da će za dva mjeseca sve biti kako je i bilo zadnjih 30 godina, ne žele riskirati.
Vjerojatno je većina i 1989. razmišljala tako o Jugoslaviji dok nije došlo stani pani. Ne u smislu sentimenta prema državi, nego u smislu odmahivanja rukom na stvari koje su se nazirale.
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 19:27 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41189 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Pogotovo kod ljudi koji ne žive u BiH i nemaju pojma šta se događa.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 19:54 |
|
|
A trenutni plan vjerojatno izgleda ovako:
Hrvatska: direkt pripajanje 6 županija i kontrola KS+ZDK Srbija: direkt pripajanje RS, DB i kontrola TK+BPK
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
burpee
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 20:15 |
|
|
Kako se biraju članovi predsjedništva u federaciji? Koliko kandidata se zaokružuju? Jedan ili dva?
|
|
Vrh |
|
 |
horus
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 20:30 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: Ja ne mogu shvatit ove naše ljude i njihova razmišljanja u pogledu BiH Danas sam se uvjerio da nije pametno u reali pričat ovo što pišem na forumu. Jedan kolega nešto slavio, napravio marendu, bilo nas 20tak. dosta nas porijeklom iz BiH i krenula priča o politici, Dodiku, otcjepljenju, raspadu BiH. Ono što me šokirali, da ljudi iz krajeva gdje se ratovalo s muslimanima iz Novog Travnika, Žepča, Dobretića ne žele čuti o raspadu BiH Kažu, tko će Srbima dat državu u Bosni, to nikad nije bila Srbija i slično, dok sam ja drvio svoje, uglavnom što inače i mi ovdje na forumu, pa me još proglasili posrbicom, sad mi nadili nadimak "Sinđelić" Ja ne znam ,jesu li mediji ili tko im je toliko isprao mozak, kad ja nabrajam sranja koja nam rade muslimani zadnji 30 god. oni su svjesni toga, odmahuju rukom, misle da će to bit rješeno kad BiH uđe u EU, te da će bit svejedno je li netko živi u BiH ili Hrvatskoj Ja zbilja ne znam što je s ovim našim ljudima, da su toliki sljepci, hebo ih Vučić i Srbija ako njih smatraju za prijetnju i opasnost. Još ja budala govorim ono što sam neku večer ovdje pročitao, te to iznosim kao moju ideju  kako bi Srbi i Hrvati u BiH trebali u poseban entitet a Muslimani da budu sami u svom entitetu, pa mi doslovno rekli "ti mora da si jeo ludih gljiva, kakva Federacija sa Srbima" Tako da me to danas malo razočaralo, nisam očekivao da su naši ljudi tako izgubljeni u vremenu i prostoru, oni smatraju da nema nema od tog ništa (otcjepljenja Srpske) pa ako naši ljudi tako razmišljaju, onda se ne treba čudit za muslimane. Nažalost, mnogi u Hrvatskoj i dan danas još uvijek vide Srbe kao glavne neprijatelje, dok Muslimanima uopće ne pridaju nikakav značaj. Prestani se okruživati s maloumni imbecilima. Takvi kreteni bi dalje verglali o Srbima pa makar se neki osunećeni raznio na Markovom trgu. Evo moja žena nema veze sa Herceg-Bosnom a osunećene prezire možda čak više od mene. 
|
|
Vrh |
|
 |
daramo
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 20:32 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 41189 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Ja bi im samo poručio što nisu ostali u BiH kad je tako vole.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
 |
Perun_Velež
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 21:04 |
|
|
horus je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Ja ne mogu shvatit ove naše ljude i njihova razmišljanja u pogledu BiH Danas sam se uvjerio da nije pametno u reali pričat ovo što pišem na forumu. Jedan kolega nešto slavio, napravio marendu, bilo nas 20tak. dosta nas porijeklom iz BiH i krenula priča o politici, Dodiku, otcjepljenju, raspadu BiH. Ono što me šokirali, da ljudi iz krajeva gdje se ratovalo s muslimanima iz Novog Travnika, Žepča, Dobretića ne žele čuti o raspadu BiH Kažu, tko će Srbima dat državu u Bosni, to nikad nije bila Srbija i slično, dok sam ja drvio svoje, uglavnom što inače i mi ovdje na forumu, pa me još proglasili posrbicom, sad mi nadili nadimak "Sinđelić" Ja ne znam ,jesu li mediji ili tko im je toliko isprao mozak, kad ja nabrajam sranja koja nam rade muslimani zadnji 30 god. oni su svjesni toga, odmahuju rukom, misle da će to bit rješeno kad BiH uđe u EU, te da će bit svejedno je li netko živi u BiH ili Hrvatskoj Ja zbilja ne znam što je s ovim našim ljudima, da su toliki sljepci, hebo ih Vučić i Srbija ako njih smatraju za prijetnju i opasnost. Još ja budala govorim ono što sam neku večer ovdje pročitao, te to iznosim kao moju ideju  kako bi Srbi i Hrvati u BiH trebali u poseban entitet a Muslimani da budu sami u svom entitetu, pa mi doslovno rekli "ti mora da si jeo ludih gljiva, kakva Federacija sa Srbima" Tako da me to danas malo razočaralo, nisam očekivao da su naši ljudi tako izgubljeni u vremenu i prostoru, oni smatraju da nema nema od tog ništa (otcjepljenja Srpske) pa ako naši ljudi tako razmišljaju, onda se ne treba čudit za muslimane. Nažalost, mnogi u Hrvatskoj i dan danas još uvijek vide Srbe kao glavne neprijatelje, dok Muslimanima uopće ne pridaju nikakav značaj. Prestani se okruživati s maloumni imbecilima. Takvi kreteni bi dalje verglali o Srbima pa makar se neki osunećeni raznio na Markovom trgu. Evo moja žena nema veze sa Herceg-Bosnom a osunećene prezire možda čak više od mene.  Ma nisu kreteni, svi su oni pošteni ljudi a nije baš da vise po forumima, internetu i da znaju toliko, a naši mediji nije baš da nešto puno govore o prilikama u BiH. Ne vole ni oni muslimane, ali nije sad baš ni da ih mrze, smatraju ih u najmanju ruku beznačajnim, kao nekakvim statistima ili rekvizitima u nekom velikom srpsko-hrvatskom rivalstvu. Ali, ono što me čudi, i oni su porijeklom iz srednje BiH, Jajce, Novi Travnik, pa mi je čudo da nisu baš toliko osvješteni. Najgore od svega ako netko u familiji ima da mu se sin oženio za muslimanku ili kći udala za muslimana, pa onda pred takvima s multikulti rodbinskim vezama, svi to nekako malo ublaženo, kao da se ustručavaju loše pričat protiv muslimana pred takvima. A ja nemam dlake na jeziku, što na umu, to na drumu, zato mi i kažu da sam lud, ekstremist (mada uopće nisam ekstreman) još kad počne malo neka žešća rasprava  onda kad meni popuste kočnice,pa u nekom kontekstu spomenem Srebrenicu  Gazu, zato su mi i nadili nadimak Sinđelić. A ono, jedan mi doslovno kaže " što su nam Srbi sve napravili po Vukovaru, Škabrnji i ti bi sad s njima " Reko, što sad, radi toga što su nam Srbi napravili sranje prije 30 + god. mi bi sad trebali zbog toga ignorirat da su Muslimani postali još gore zlo. Ma, imam i ja kratak fitilj, pa brzo puknem, jer je nemoguć, sizifov posao nekim ljudima neke stvari objasnit, jer oni misle ako se raspadne BiH, da će se Srbi opet okuražit i napast Hrvatsku, džaba njima govorit da ovo nije 91. da smo u Nato.
|
|
Vrh |
|
 |
1986
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 21:24 |
|
|
Samo stvoriti paralelne institucije FBiH u Mostaru (nije teško naći razlog), time se Federacija sama raspada, dijelovi lojalni Sarajevu će slušati njih, dijelovi lojalni Mostaru će slušati nas.
Oba sustava će tvrditi da su legalni/legitimni, a ovaj drugi nije i tako će se stvoriti status quo.
|
|
Vrh |
|
 |
lider30
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 22:08 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:11 Postovi: 24381 Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
|
Perun_Velež je napisao/la: Ja ne mogu shvatit ove naše ljude i njihova razmišljanja u pogledu BiH Danas sam se uvjerio da nije pametno u reali pričat ovo što pišem na forumu. Jedan kolega nešto slavio, napravio marendu, bilo nas 20tak. dosta nas porijeklom iz BiH i krenula priča o politici, Dodiku, otcjepljenju, raspadu BiH. Ono što me šokirali, da ljudi iz krajeva gdje se ratovalo s muslimanima iz Novog Travnika, Žepča, Dobretića ne žele čuti o raspadu BiH Kažu, tko će Srbima dat državu u Bosni, to nikad nije bila Srbija i slično, dok sam ja drvio svoje, uglavnom što inače i mi ovdje na forumu, pa me još proglasili posrbicom, sad mi nadili nadimak "Sinđelić" Ja ne znam ,jesu li mediji ili tko im je toliko isprao mozak, kad ja nabrajam sranja koja nam rade muslimani zadnji 30 god. oni su svjesni toga, odmahuju rukom, misle da će to bit rješeno kad BiH uđe u EU, te da će bit svejedno je li netko živi u BiH ili Hrvatskoj Ja zbilja ne znam što je s ovim našim ljudima, da su toliki sljepci, hebo ih Vučić i Srbija ako njih smatraju za prijetnju i opasnost. Još ja budala govorim ono što sam neku večer ovdje pročitao, te to iznosim kao moju ideju  kako bi Srbi i Hrvati u BiH trebali u poseban entitet a Muslimani da budu sami u svom entitetu, pa mi doslovno rekli "ti mora da si jeo ludih gljiva, kakva Federacija sa Srbima" Tako da me to danas malo razočaralo, nisam očekivao da su naši ljudi tako izgubljeni u vremenu i prostoru, oni smatraju da nema nema od tog ništa (otcjepljenja Srpske) pa ako naši ljudi tako razmišljaju, onda se ne treba čudit za muslimane. Nažalost, mnogi u Hrvatskoj i dan danas još uvijek vide Srbe kao glavne neprijatelje, dok Muslimanima uopće ne pridaju nikakav značaj. Pa imaš sve to među prominentnim članovima ovog foruma.
_________________ Safe European Home
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 22:18 |
|
|
https://www.vecernji.ba/vijesti/plenkov ... ih-1842915"Ja ću sutra ovdje primiti (predsjednika HDZ BiH Dragana) Čovića, zanima me i njegov stav. Nama je naravno važna stabilnost cijele BiH, da skladno funkcionira ... Hrvatska tu želi stabilnost i snažnu potporu dati Hrvatima kao konstitutivnom narodu".
|
|
Vrh |
|
 |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 22:28 |
|
|
Za stabilnost i skladno funkcioniranje je najvažnije poraziti unitarističke snage.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1176 of 2558 - 45.97%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 22:41 |
|
|
Nikada nije skladno funkcionirala, od rata naovamo je u konstantnim krizama i blokadama.
Te šuplje briselske parole možda imaju smisla u dosadnim vremenima, ali kada u zanimljivim vremenima nemaš što ponuditi osim takvih šupljaka, onda imamo problem.
|
|
Vrh |
|
 |
potocnj
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 22:44 |
|
Pridružen/a: 26 lis 2022, 12:39 Postovi: 4547 Lokacija: Herceg-Bosna
|
Mlako je to sve iz Hrvatske.
Jedno je kad muslimani pozivaju nazad u institucije jer imaju ideju da ih sebi podčine, a kada to dolazi od hrvata baš je glupost.
Simbolički prva institucija u državi, predsjedništvo, uzurpirano. Što imamo ići dalje?
Čini mi se da je naša najveća šansa za svoj entitet, konfederalnu jedinicu i sl., ako pitanje dođe iz vana "BiH se raspada, što da radimo, kako da podijelimo?"
Jedino na takav nekakav impuls bi naši možda rekli ono što im je prikriveno ispod mnogih maski i straha: svoj entitet/republiku/odcjepljenje i pripajanje RH, ovisno o tome kakva bude situacija.
Naši to neće inicirati, pa ni kad bi se odcjepljivali srbi.
_________________ Što možemo izgubiti ako izgubimo BiH? Vlastiti entitet kojeg nemamo? Mjesto u Predsjedništvu koje nemamo? Poduzeće za plin koje nemamo?
|
|
Vrh |
|
 |
Mar-kan
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 22:59 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Za stabilnost i skladno funkcioniranje je najvažnije poraziti unitarističke snage. Točno. 
|
|
Vrh |
|
 |
Rogle
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 04 ožu 2025, 23:26 |
|
|
Noname01 je napisao/la: https://www.vecernji.ba/vijesti/plenkovic-o-situaciji-u-bih-sutra-cu-primiti-covica-zanima-me-njegov-stav-vazna-nam-je-stabilnost-cijele-bih-1842915
"Ja ću sutra ovdje primiti (predsjednika HDZ BiH Dragana) Čovića, zanima me i njegov stav. Nama je naravno važna stabilnost cijele BiH, da skladno funkcionira ... Hrvatska tu želi stabilnost i snažnu potporu dati Hrvatima kao konstitutivnom narodu". Pa čisto OK izjava. Nema apsolutno nikakvog razloga za drugačije izjave sada. Nema smisla da dolazimo u fokus. Jasno je dao doznanja da Hrvati imaju potporu. A potporu u čemu, e to će pokazati rasplet situacije. Ne treba radit gulaš dok je zec u šumi. U svakom slučaju, Plenković i Čović su u kontaktu i Čović će mu valjda reć što treba. Lako moguće da se nađe i sa Zokijem. Pa tu možda dođe do kakve žešće izjave za kojom neki žude. Vidjet ćemo.
|
|
Vrh |
|
 |
dunno
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 10:06 |
|
|
potocnj je napisao/la: Naši to neće inicirati, pa ni kad bi se odcjepljivali srbi.
Toga se i ja bojim. Uopće me ne bi čudio scenarij u kojem se Srbi de facto odvoje, a Hrvati ostanu u FBiH glumeći da se ništa nije dogodilo, mantraju o nastavku europskih integracija i pozivaju Srbe da se vrate za stol i da to onda postane permanentna situacija idućih godina. A geopolitički vlak juri i može se dogoditi da brzo prođe... Smiješno je misliti da će netko izvana Hrvatima dati entitet/odvajanje, a nijedna relevantna politička opcija među samim Hrvatima to nema muda javno spomenuti, a kamoli zahtijevati. 
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 10:50 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: I ti bi takvu borbu svaki Boziji dan?
To je njihova narav, kojoj ne mozes nista. 'To dalje od EU (i RH i HB u njoj), to bolje. Zadnjih godina nije bilo borbe, već je islamski rak napao slab organizam EU, metastazira posvuda. I 23% su taj rak a odatle bi i metastazirao po svojoj bližoj okolini sve jače, islamski centri se grade po RH, zelena transferzala prolazi kroz Srbiju, itd. Soft power je tretman kemoterapijom. Hard power je kirurški zahvat odstranjivanja. Pravi lijek je prihvatiti uzrok i proglasiti islam paralelnim državnim ustrojem (svi to znaju, nije nitko glup u EU). No, bez borbe nema ni opstanka. 1. Tko drzi sveucilista, medije i akademski svijet t j oni koji usput i dobivaju sav taj soft power novac? Libleftardi i Islamisti. 2. Tko ce provesti "soft power" u korist i Hrvata? 3. Tko ce platiti? https://lidermedia.hr/biznis-i-politika/brusselski-stroj-za-demokratsku-propagandu-kako-eu-trosi-milijarde-na-financiranje-ngo-a-161835
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 13:59 |
|
|
Od 14:00 pa nadalje. EU integracije do posljednjeg Hrvata
|
|
Vrh |
|
 |
VBA2024
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 14:38 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: 1. Tko drzi sveucilista, medije i akademski svijet t j oni koji usput i dobivaju sav taj soft power novac? Libleftardi i Islamisti. 2. Tko ce provesti "soft power" u korist i Hrvata? 3. Tko ce platiti? Ovakva EU je jedan od izvora problema, nadam se skorim promjenama. 1+2 To se mora pogonit iz RH, radit mobbing (gospodarske opstrukcije) 3 Proračun RH, je li dugoročno isplativije plaćat iron dome ili platit muslimanima da odu (teže nego što izgleda ako ih još i EU financira)?
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
Vrh |
|
 |
Tomba17
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 15:16 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: 1. Tko drzi sveucilista, medije i akademski svijet t j oni koji usput i dobivaju sav taj soft power novac? Libleftardi i Islamisti. 2. Tko ce provesti "soft power" u korist i Hrvata? 3. Tko ce platiti? Ovakva EU je jedan od izvora problema, nadam se skorim promjenama. 1+2 To se mora pogonit iz RH, radit mobbing (gospodarske opstrukcije) 3 Proračun RH, je li dugoročno isplativije plaćat iron dome ili platit muslimanima da odu (teže nego što izgleda ako ih još i EU financira)? Sve zvuci super. Nadam se u pravu si. Za ocjenu ispravnosti dovoljno ce biti pratiti sudbine Mursel i Hasanbegovica
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
 |
MiB
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 19:47 |
|
Pridružen/a: 14 ruj 2009, 17:26 Postovi: 18032 Lokacija: Drina je na granici!
|
Nekada se o HB ovako razmišljalo.
A sada bi neki brisali mrlje po karti.
_________________ Jednom kada život moje oči sklopi Kamenom me pokri Drinom poškropi Uz križ mi napiši Bećarina ova Voljela je pjesmu I zemlju pradjedova
|
|
Vrh |
|
 |
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 21:01 |
|
|
Moramo paziti na udar sa leda
|
|
Vrh |
|
 |
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 21:06 |
|
|
Noname01 je napisao/la:
Od 14:00 pa nadalje. EU integracije do posljednjeg Hrvata
Ljigavo za slusat,bar ko politolog moze biti otvoreniji
|
|
Vrh |
|
 |
NikolaZagreb
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 21:15 |
|
|
Ovo ako Dodiku prode mogla bi se i kod nas stvoriti kriticna masa,dosta je bilo covicevog uhljebljenog laprdanja
|
|
Vrh |
|
 |
Old Fridolin
|
Naslov: Re: Treći entitet sad ili nikad Postano: 05 ožu 2025, 22:30 |
|
Pridružen/a: 30 pro 2010, 16:32 Postovi: 6614 Lokacija: Izvan sebe
|
NikolaZagreb je napisao/la: Ovo ako Dodiku prode mogla bi se i kod nas stvoriti kriticna masa,dosta je bilo covicevog uhljebljenog laprdanja Ovo ako dodiku prode zanci jasno i glasno da smo mi naj****. Mislim da je ovo i bio plan muslimana da zavladaju potpuno federacijom. Ja ne vidim nista drugo, nego da je jednostavno ovo muzslimansko maslo da bi nas unistili- mislim politicki. Mi sada ne smijemo drzati njihovu stranu. Cista neutralnost i dobro pratiti situaciju.
_________________ Da je pravda i demokracija, bila bi Herceg-Bosna a ne Federacija.
|
|
Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Roko987 i 22 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|