HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 13 vel 2025, 13:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 156 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Strateški saveznici u budućnosti?
1. Hrvati i Bošnjaci 7%  7%  [ 5 ]
2. Hrvati i Srbi 45%  45%  [ 30 ]
3. Srbi i Bošnjaci 1%  1%  [ 1 ]
4. Svako na svoju stranu i savezništva koja se mijenjaju ovisno o situaciji 46%  46%  [ 31 ]
Ukupno glasova : 67
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: "Tri zvijeri" i savezništva naroda u BiH
PostPostano: 10 sij 2010, 20:50 

aleksije radicevic je napisao/la:
Neki ovde govore o savezništva kao da biraju mladu ili kuma, kao da je savezništvo samo sebi svrha i izraz ljubavi. Pa onda ako se kaže "biće savezništvo sa Srbima" onda se kosa digne na glavi "đe ćeš voleti crnog đavola"!
Treba prvo utvrditi cilj i videti ko ima interes, po sistemu razmene usluga, da pomogne u tom cilju. A stvar je jasna, ako je cilj uspostavljanje HB, onda le logična saradnja sa Srbima. Ako je cilj jačanje BiH, centralizacija i sl, onda je logična saradnja sa Bošnjacima. Ako vam se gadi reč "savezništvo" onda koristite izraze saradnja, zajendički posao, zajednički interes...

Ne moramo to ni nazvati suradnjom. Kad dođe neki muslimanski centralistički zakonski prijedlog na državnoj razini, neka Hrvati glasaju prema svojim interesima, Srbi sukladno svojim. Ako to u praksi dovede do toga da Hrvati i Srbi glasaju jednako, ha Bože moj.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 20:54 

Neki ovde govore o savezništva kao da biraju mladu ili kuma, kao da je savezništvo samo sebi svrha i izraz ljubavi. Pa onda ako se kaže "biće savezništvo sa Srbima" onda se kosa digne na glavi "đe ćeš voleti crnog đavola"!
Treba prvo utvrditi cilj i videti ko ima interes, po sistemu razmene usluga, da pomogne u tom cilju. A stvar je jasna, ako je cilj uspostavljanje HB, onda le logična saradnja sa Srbima. Ako je cilj jačanje BiH, centralizacija i sl, onda je logična saradnja sa Bošnjacima. Ako vam se gadi reč "savezništvo" onda koristite izraze saradnja, zajendički posao, zajednički interes...

Наравно. Ради се о способности искориштавања нечијег интереса у лични интерес, у овом случају- интерес народа.
Ако је српски интерес постојање Р. Српске, њено постојање отвара широм врата за успостављање хрватског ентитета. Без Р. Српске нема ни њега. Ако хрвати желе српски интерес искористити за своје интересе чиме ће се утврдити и српски интерес јер ће се стварањем 3. ентитета утврдити и Р. Српска, онда су ствари јасне. Ако неко жели 3. ентитет остварити у поклапању интереса са муслиманцима, нека покуша и тако. Има ли воље међу муслиманцима за хрватским ентитетом, то нека он утврди.
И да, ако је ријеч савезништво толико гадљиво, онда би након овог што сам написао, та ријеч требала изгубити сваку назнаку било какве љубави или "љубави" (ако се неко од присутних тога плаши) јер ни Србима није ни до љубави ни до "љубави" са било ким у тзв. БиХ. Србима је само до Р. Српске :D .... а и до нормалних односа са свима у тзв. БиХ а колико су нормални и колико ће бити у будућности, то ни Видовита_ Ђемила не зна :D

Naravno. Radi se o sposobnosti iskorištavanja nečijeg interesa u lični interes, u ovom slučaju- interes naroda.
Ako je srpski interes postojanje R. Srpske, njeno postojanje otvara širom vrata za uspostavljanje hrvatskog entiteta. Bez R. Srpske nema ni njega. Ako hrvati žele srpski interes iskoristiti za svoje interese čime će se utvrditi i srpski interes jer će se stvaranjem 3. entiteta utvrditi i R. Srpska, onda su stvari jasne. Ako neko želi 3. entitet ostvariti u poklapanju interesa sa muslimancima, neka pokuša i tako. Ima li volje među muslimancima za hrvatskim entitetom, to neka on utvrdi.
I da, ako je riječ savezništvo toliko gadljivo, onda bi nakon ovog što sam napisao, ta riječ trebala izgubiti svaku naznaku bilo kakve ljubavi ili „ljubavi“ (ako se neko od prisutnih toga plaši) jer ni Srbima nije ni do ljubavi ni do „ljubavi“ sa bilo kim u tzv. BiH. Srbima je samo do R. Srpske :D ... a i do normalnih odnosa sa svima u tzv. BiH a koliko su normalni i koliko će biti u budućnosti, to ni Vidovita_ Đemila ne zna :D

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 20:58 

mateb je napisao/la:

Ne moramo to ni nazvati suradnjom. Kad dođe neki muslimanski centralistički zakonski prijedlog na državnoj razini, neka Hrvati glasaju prema svojim interesima, Srbi sukladno svojim. Ako to u praksi dovede do toga da Hrvati i Srbi glasaju jednako, ha Bože moj.

Da. Ali to su jednostvaniji zadaci koji se mogu tako rešavati. Međutim, kad se želi delegitimisati sadašnja organizacija, onda je potrebno nešto više od spontanog poklapanja interesa. Potreban je dogovor o zajedničkim akcijama, kao npr. bojkot institucija, ili činjenja usluge za uslugu: tamo gde je Srbima svejedno a Hrvatima bitno, da Srbi podrže Hrvate i obrnuto, kao kad je bio slučaj sa glasanjem za hrvatski tv kanal - Srbima je to bilo svejedno, ali su glasali "za". Ili prilikom poslednje posete Čovića Banjaluci, kada je rekao da se u principu slaže sa referendumom. Znači delovati sinhronizovano i i stalno biti korak ispred muslimana.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 20:59 

Pa dobro brate mili. Ajmo onda, budimo saveznici. Evo ja tebi Drvar, Glamoč i Grahovo, a ti meni Komušinu, par sela u derventskoj općini, i u brodskoj ako može, malo šipovačke općine da se povežemo s Jajcem, možda malecki dio modričke općine, pa da mi saveznici raskrstimo stvari. Onda ćemo zajedničkim snagama stisnuti Muslimane. Je l' može brate savezniče?

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 21:01 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
mateb je napisao/la:
Treba prvo utvrditi cilj i videti ko ima interes, po sistemu razmene usluga, da pomogne u tom cilju. A stvar je jasna, ako je cilj uspostavljanje HB, onda le logična saradnja sa Srbima. Ako je cilj jačanje BiH, centralizacija i sl, onda je logična saradnja sa Bošnjacima. Ako vam se gadi reč "savezništvo" onda koristite izraze saradnja, zajednički posao, zajednički interes...

Mislim, da je to svakako neupitno.

Bitnije je riješiti stvar, da se glasuje za stvari, koje jedne ne interesira ("ni iz džepa, ni u džep"), a drugima je veliki interes. To bi trebalo nekako protokolirati.
Npr. glasovanje za hrvatski TV kanal ili nešto u tom smislu. Ne znam, zašto bi Srbi za to glasovali, prema tvom razmišljanju?

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 21:04 

Vuco je napisao/la:

Pa dobro brate mili. Ajmo onda, budimo saveznici. Evo ja tebi Drvar, Glamoč i Grahovo, a ti meni Komušinu, par sela u derventskoj općini, i u brodskoj ako može, malo šipovačke općine da se povežemo s Jajcem, možda malecki dio modričke općine, pa da mi saveznici raskrstimo stvari. Onda ćemo zajedničkim snagama stisnuti Muslimane. Je l' može brate savezniče?

Zašto ne bi bilo moguće? :neznam Ali moraš razumeti našu opreznost kada je u pitanju to područje. Eventualne razmene se mogu praviti sa formiranim hrvatskim entitetom i tako da ne ugrožava vitalne interese RS.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 21:11 

lider30 je napisao/la:

Bitnije je riješiti stvar, da se glasuje za stvari, koje jedne ne interesira ("ni iz džepa, ni u džep"), a drugima je veliki interes. To bi trebalo nekako protokolirati.
Npr. glasovanje za hrvatski TV kanal ili nešto u tom smislu. Ne znam, zašto bi Srbi za to glasovali, prema tvom razmišljanju?

E, to sam i ja hteo da kažem. :palacgore1
Ja sam rekao prvi. :zubati

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 21:23 

lider30 je napisao/la:

Те мале подршке које су за неког веома важне су добродошле. Примјер је ТВ на хрватском језику. Срби од подршке тој ТВ немају ни практичне користи ни практичне штете, али релаксирајуће дјелују на однос између Срба и Хрвата. Да муслиманци имају имало мозга у глави, они би ту ТВ први подржали, јер политички сукоб је на релацији Хрвати - муслиманци а не Срби - Хрвати.
Хрватска подршка права на референдум Р. Српске је уједно и самоподршка за своје право на референдум ХБ федералне јединице. То опет значи искористити интерес другог за свој интерес. Срби су плебисцитарно усмјерени ка одвајању од тзв. БиХ, Хрвати можда и нису, али могућност референдума морају имати као самоодбрамбени механизам који им нуди могућност да и они дигну сидро ако се одлуче на то.

Te male podrške koje su za nekog veoma važne su dobrodošle. Primjer je TV na hrvatskom jeziku. Srbi od podrške toj TV nemaju ni praktične koristi ni praktične štete, ali relaksirajuće djeluju na odnos između Srba i Hrvata. Da muslimanci imaju imalo mozga u glavi, oni bi tu TV prvi podržali, jer politički sukob je na relaciji Hrvati - muslimanci a ne Srbi - Hrvati.
Hrvatska podrška prava na referendum R. Srpske je ujedno i samopodrška za svoje pravo na referendum HB federalne jedinice. To opet znači iskoristiti interes drugog za svoj interes. Srbi su plebiscitarno usmjereni ka odvajanju od tzv. BiH, Hrvati možda i nisu, ali mogućnost referenduma moraju imati kao samoodbrambeni mehanizam koji im nudi mogućnost da i oni dignu sidro ako se odluče na to.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 21:38 

lider30 je napisao/la:
mateb je napisao/la:

To je istina. U svakom slučaju treba analizirati koja su to područja, a koja su područja gdje su interesi suprotstavljeni (hidrocentrale u gornjem toku Neretve, forsiranje povratka Srba u HBŽ i šikaniranje tamošnjih Hrvata, recimo).

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 21:53 

Pored Al-Jazzere...ti bi jos i hrvatski kanal u Federaciji..
Bas ste nezahvalni!
Ovde cu zameniti onu..pa dobijemo.. da nije zalosno, bilo bi smesno!

Sta ovo pobrisah..
Lideru ovo je tebi odgovor za kanal...

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 22:54 

Zašto ne bi bilo moguće? :neznam Ali moraš razumeti našu opreznost kada je u pitanju to područje. Eventualne razmene se mogu praviti sa formiranim hrvatskim entitetom i tako da ne ugrožava vitalne interese RS.

Pa ne ugrožava. Što vama recimo znači jedna Komušina? Ništa. Apsolutno ništa. No ja još nisam čuo od Do-dicka da nešto nudi, osim "savezništva" protiv muja. Dok s druge strane ponavlja da nema diranja u RS. Drugim riječima, RS ostaje, a što se tiče Federacije, ona može cijela postati HB.

Vrh

PostPostano: 10 sij 2010, 23:11 

Vuco je napisao/la:

Pa ne ugrožava. Što vama recimo znači jedna Komušina? Ništa. Apsolutno ništa. No ja još nisam čuo od Do-dicka da nešto nudi, osim "savezništva" protiv muja. Dok s druge strane ponavlja da nema diranja u RS. Drugim riječima, RS ostaje, a što se tiče Federacije, ona može cijela postati HB.

Pa ja mislim da niko nema ništa protiv takve razmene, čak sam sklon da verujem da postoji neki tajni dogovor oko toga, ali rano je da se sad o tome javno govori, kad još mnoge važnije stvari nisu rešene

Vrh

PostPostano: 11 sij 2010, 12:17 

Vuco je napisao/la:

Pa ja mislim da niko nema ništa protiv takve razmene, čak sam sklon da verujem da postoji neki tajni dogovor oko toga, ali rano je da se sad o tome javno govori, kad još mnoge važnije stvari nisu rešene

Naravno, nisu ni Srbi naivni,a ne bih trebali biti ni mi. Tek formiranjem HB, i stvaranjem institucija iste te HB može doći do pregovora i eventualne razmjene teritorija. Uranjeno otvaranje toga pitanja bilo bi pogubno i za nas i Srbe, jer bi onda muslimani tražili povrat teritorija u podrinju i neznam gdje još i od toga onda ne bih bilo ništa.
Suradnja na obostrano zadovoljstvo, al tek kad se osiguraju pravi uslovi, a ne da nam granicu entiteta kroji haris silajđić.

Vrh

PostPostano: 12 sij 2010, 00:56 

goLLe je napisao/la:

Naravno, nisu ni Srbi naivni, a ne bih trebali biti ni mi. Tek formiranjem HB, i stvaranjem institucija iste te HB može doći do pregovora i eventualne razmjene teritorija. Uranjeno otvaranje toga pitanja bilo bi pogubno i za nas i Srbe, jer bi onda muslimani tražili povrat teritorija u podrinju i neznam gdje još i od toga onda ne bih bilo ništa.
Suradnja na obostrano zadovoljstvo, al tek kad se osiguraju pravi uslovi, a ne da nam granicu entiteta kroji haris silajđić.

Tako je "goLLe"!
Suradnja je samo onda, kad se osiguraju vlastiti uvjeti!

Vrh

PostPostano: 12 sij 2010, 01:59 

RajvoSa je napisao/la:
Hrvatski_Zrinjski je napisao/la:
dragi moji trebate razlikovati muslimane hrvate od bosnjaka...to vam je isto kao i hrvat katolik i jugoslaven...

u hrvatskoj je registrirano sluzbeno 15000 hrvata islamske vjere u bih ako se dobro sjecam bilo ih je 6000 to su nasi pravi sa ostalima mozemo biti saveznici dok imamo iste interese...

SA SRBIMA NEMA SAVEZNISTVA! prva osoba koja se zalaze za tu izdaju trebala bi biti streljana, a sta se bosnjaka tice nema saveznistva prije stvaranja 3 entiteta...tek kad smo na ISTOM onda mozemo dogovarati ali dok smo sluge sarajevskih autonomasa nema sa nikim saveznistva!!!

Još se jedan predbilježio - biraj lokaciju za fajt, cvIećaru :biceovodobro

moze u vasem gradu, sarajevo mi zvuci nekako pre hrvatski...dragi dr. botanike

da vas pitam na kojoj su vasi bili strani 41(hrvatima-ustasama, cetnicima ili jugoslavenima)??? moze isto i pitanje za 91 posto vidim da vam pase suradnja sa cetnicima

ZDS!

Vrh

PostPostano: 13 sij 2010, 12:27 

RajvoSa je napisao/la:

Još se jedan predbilježio - biraj lokaciju za fajt, cvIećaru :biceovodobro

da vas pitam na kojoj su vasi bili strani 41(hrvatima-ustasama, cetnicima ili jugoslavenima)??? moze isto i pitanje za 91 posto vidim da vam pase suradnja sa cetnicima

ZDS!

Vidimo se onda na ljeto - može u Počitelju. Ja i moji uvijek na braniku, bez mrlje (partizanske), i bez miješanja sa "prijateljskim" narodima kao ti koji si oženio neku mahalušu pa se sad radi mira u kući kuneš i u "Boga i Alaha". Priglupi cvjećaru, pristalice propalog pravaštva.

R.I.P. Aziz "Zyzz" Sergeyevich Shavershian - We are all witnesses

Vrh

PostPostano: 13 sij 2010, 20:50 

RajvoSa je napisao/la:

ZDS!

Vidimo se onda na ljeto - može u Počitelju. Ja i moji uvijek na braniku, bez mrlje (partizanske), i bez miješanja sa "prijateljskim" narodima kao ti koji si oženio neku mahalušu pa se sad radi mira u kući kuneš i u "Boga i Alaha". Priglupi cvjećaru, pristalice propalog pravaštva.

Ponosan sam Livnjak i prije bi se ubio nego slozio sa chetnicima u ikakva saveznistva i bratstva, vas treba sa cijevi prislonjenom na glavu odvest u VUKOVAR pa da pogledate kako to bre srbi vasa bratja rade sa komsijama Hrvatima...

Neznam za vas ali da se ozenim sa hrvaticom islamske vjere morala bi prijeci na katolicku vjeru ipak sam tradicionalni katolik i pravas, a vama preporucujem drzite se rade Ustaskih nacela jer ti vasi sta su bili ustase bi vam sigurno jednu plesku dali zbog napustanja ustakih Hrvatskih nacela...

Neke pojmove trebate razlikovati, za mene svaki Hrvat koji se deklarira socijalistom-jugoslavenom NIJE VISE HRVAT, isto to vrijedi i sa muslimanima onaj tko se zove Bosnjakom je nista drugo nego muslimanska verzija jugoslavena...
Brat mi moze biti samo Hrvat koje vjere to prepustam njemu bitno je da je HRVAT i da se tako zove i smatra.

A za vas (Hrvate) Sarajeva mogu reci da ste komunisti, ljevicari i izdajice...cuvate Iliju Stanica, osobu koja da prode ijednim gradom u Hercegovini bi dobio metak, a kod vas ga cuvate ko oci u glavi

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 01:15 

RajvoSa je napisao/la:

Ne poistovjećivati "cvjećarstvo" s pravaštvom. :nono

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 01:32 

Imamo puno usijanih glava ovdje , oladite malo momci :biceovodobro

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 09:20 

Jeste li se dogovorili oko teritorija? hi hi

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 09:28 

RajvoSa je napisao/la:

Ponosan sam Livnjak i prije bi se ubio nego slozio sa chetnicima u ikakva saveznistva i bratstva, vas treba sa cijevi prislonjenom na glavu odvest u VUKOVAR pa da pogledate kako to bre srbi vasa bratja rade sa komsijama Hrvatima...

Neznam za vas ali da se ozenim sa hrvaticom islamske vjere morala bi prijeci na katolicku vjeru ipak sam tradicionalni katolik i pravas, a vama preporucujem drzite se rade Ustaskih nacela jer ti vasi sta su bili ustase bi vam sigurno jednu plesku dali zbog napustanja ustakih Hrvatskih nacela...

Neke pojmove trebate razlikovati, za mene svaki Hrvat koji se deklarira socijalistom-jugoslavenom NIJE VISE HRVAT, isto to vrijedi i sa muslimanima onaj tko se zove Bosnjakom je nista drugo nego muslimanska verzija jugoslavena...
Brat mi moze biti samo Hrvat koje vjere to prepustam njemu bitno je da je HRVAT i da se tako zove i smatra.

A za vas (Hrvate) Sarajeva mogu reci da ste komunisti, ljevicari i izdajice...cuvate Iliju Stanica, osobu koja da prode ijednim gradom u Hercegovini bi dobio metak, a kod vas ga cuvate ko oci u glavi

ne generalizirati! pa ne čuva ga odred dogođenog naroda.
vjerujem da bi ga mnogi sarajevski hrvati riješili da se zalede institucije na pola sata.
svaki grad ima nekoga koga bi valjalo riješiti pa on i dalje mirno hoda.
svaki!
u sarajevu ima hrvata-otpadi na izvoz ali znam da ima još više kvalitetnih hrvata.
s generalizirajućim stavom uskoro bi se svi mi mogli pretvoriti u pojedince svakog za sebe jer bi uvijek nešto našli kod drugoga što nam smeta i što ga po osobno subjektivnom kriteriju ne čini hrvatom reda i veličine u usporedbi sa samim sobom.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 10:13 

Mislim da nam je najpametnije za budućnost okupiti pod jednu kapu sve koji se i makar i našale da imaju nešto hrvatsko u sebi, makar od sinoć.

Toliko nas je da si ne smijemo dozvolit "čistoću". Upravo to zamjeram HDZ-u i ponekim velikim Hrvatima, mi trebamo širinu. A ovako smo svima lak plijen.

Mi bi trebali pridobit što je moguće više miješanih a ne da postaju Bosanci jer im se ovdje ruka ne pruža. Imam ponešto miješane rodbine, svi odreda su krstili djecu u katoličkoj crkvi i izganjali domovnice i radi te "čistoće" većina ih neće javno reći da su Hrvati. A jedan od njih je promijenio u po rata s muslimanima u Zenici ime i prezime koje je zvučalo muslimanski u hrvatsko.

Bilo je i kod nas u SB poprilično i Srba koji su ratovali u HVO-u, barem nakratko i njima pružit ruku, malom broju muslimana koji se osjećaju barem potiho kao Hrvati, pogotovo ovi iz VK i njima. Naša HB treba bit u svakom pogledu najnapredniji dio BiH a ne najkonzervativniji. I treba imat puno širu podršku od one HDZ-a BiH, to smo barem naučili. Prije svega među svim Hrvatima i onim light pa crkvi pa MZ pa Bošnjacima i Srbima (ako imamo ovo prije oni su nebitni).

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 13:49 

Nema ovdje isključivih ljudi, i svako tko bi htio u naše redove bi svakao trebao biti prihvaćen, ali nakon Sejde će i oni morati dobro poraditi na svom imidžu.

Vrh

PostPostano: 14 sij 2010, 14:07 

Ma ja bih volio i Sejdu povući u neku hrvatsku stranku, koji bi to šamar bio... Uostalom i jest hrvatski član predsjedništva.

Kad budu i ostali članovi predsjednici svih građana neka bude i on a dotad inzistirat da se bori za Hrvate što mu je i obaveza. Blago nama Hrvatima mi samo trebamo postići ono što na papirima piše.

Vrh

PostPostano: 15 sij 2010, 10:49 

Bit će zanimljivo vidjeti kako će proć opći izbori u BiH na ljeto.
Hrvatske stranke po prvi put izlaze sa zajedničkim kandidatom za člana predsjedništva.
Hrvatske stranke imaju 22% glasova u Federaciji, SDP 18%.
Velika izlaznost Hrvata trebala bi osigurati izbor legitimnog predstavnika Hrvata.
Moje mišljenje je da, ukoliko muslimani ipak opet uspiju nametnuti Sejdu Komšića, da treba krenut u rušenje BiH.
Ne daj bože da se to dogodi, zla krv prema muslimanima će dosegnut vrhunac od 1995., ja osobno ću vjerojatno postat veliki protivnik BiH.

Ovo je 2010. godina za razliku od 2006. kad je MZ mogla slat tenkove na nas (->Hercegovačka banka), i kada je željeznom palicom vladao lord Ashdown, i kada se nisi mogao bunit. Danas MZ nema, svatko slobodno radi sa sobom što hoće pa tako i mi u HB, hrvatske stranke i hrvatski narod po prvi put u povijesti izlaze ujedinjeni s jednim kandidatom što ima ogromno simboličko značenje, 2010. je godina u kojoj Dodik otvoreno govori o referendumu i samostalnosti RS a mi odbacujemo sve osim Trećeg entiteta- u 2010. nas nitko neće moć natjerat na bilo što što predstavlja nepravednost.
Reizbor Sejde u 2010. bi bio neviđena uvreda i provokacija za hrvatski narod, i cijela HB bi u to slučaju postala jedan veliki Široki po gostoljubivosti za muslimanske namjernike i turiste- kao STRANCE u HB.
U slučaju da se to dogodi, ništa neće moć zaustavit raspad Federacije, a dugoročno i zajedničke državne zajednice BiH.
Što može izać i na pozitivno. :palacgore2

Ipak, nadam se da će sve proć kako treba.

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 156 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Banya i 70 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: