HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 26 lip 2025, 08:17.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Turci u Sarajevu slave pobjedu Erdogana
PostPostano: 31 ožu 2014, 12:58 

aladin je napisao/la:
Ostrožac je napisao/la:
Neka slave, nek se vesele. Pobjeda Erdogana je za nas dobra stvar. Što se više konfrontira s EU i što više Muslimani po Bosni slave njegovu pobjedu to bolje. Žao mi je samo ovih obrazovanijih Turaka po Istanbulu, Izmiru, Ankari itd koji su manjina i ne mogu ništa promjenit uz nepismenu večinu. Al u BiH kod Muslimana nema razlike, bio obrazovan il ne (čast izuzecima) on zna da je Turčin njegov muslimanski brat i da je Erdoan mudonja koji će da ga štiti. Pravo vazalin razmišljanje :bih . Sad još jači, trebao bi Erdogan se opet otić kurčit po Njemačkoj da više krene otvoreni konfront s zapadom, npr u Bosni pa da se i Putin uključi pa neka si onda EU traži saveznika na brdovitom Balkanu :zubati

Netacno,ova pobjeda ce vratiti podrsku zapada Erdoganu

Očito gledamo na stvar potpuno drugačije, daj malo razloži zašto to misliš?

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 13:05 

Mislim zbog toga sto ce zapad uvidjeti da je Erdogan previse popularan da bi ga srusili,pa ce mu pruziti novu sansu,On ce to prihvatiti ,i sve ce biti mir mir mir niko nije kriv.Ako Erdogan pak odluci da radi po starom,t.j da izaziva zapadne sile,onda ce biti u Turskoj nemiri i silom ce ga srusiti...ali Erdogan to nece uciniti

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 13:18 

Mislim, a isto pitanje kao i Srbima na temi o Ukrajini: A kakve veze to ima s Bošnjacima?! :neznam

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 13:49 

Junuz Djipalo je napisao/la:
Mislim, a isto pitanje kao i Srbima na temi o Ukrajini: A kakve veze to ima s Bošnjacima?! :neznam

Pa i jedni i drugi vide u njima svoje zaštitnike i spasitelje od onog drugog đavla koliko god iracionalno to bilo al moguće je da ti veliki dečki odluče odigrat partiju nogača na drugom terenu i premjeste pozornicu na BiH. Ne bi bilo prvi put. Jedino Rvati ne gaje iluzije i zato će razočarenje biti il najlakše prihvačeno il ga niti neće biti. A možda i ludim Rvatima se posreči malo bumo vidli rekli bi sljepci. :thumbup1

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 13:53 

aladin je napisao/la:
Ministry of Sound je napisao/la:
Islam i osjećaj pripadnosti Turskoj su bili i ostali najvažniji dijelovi diferencijacije balkanskih Muslimana u odnosu na bivše sunarodnjake. Postoji jedna mala manjina koja na Turke također gleda kao na okupatore, ali odokativno, nema teorije da ih ima više od 10-20%.

Vecina bosnjaka podrzava Tursku,ali ne podrzavaju svi Erdogana.Ima ih koji su za Hizmet,ovi turski koledzi po Tuzli,Sarajevu,Bihacu,Zenici su sve Hizmetovi i oni su protiv Erdogana

:zubati

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 20:34 

Lokacija: Multietnička federalna jedinica sa hrvatskom većinom
Tragikomedija. Ovo su njima normalne pojave - tako da i sarajevskim medijima ovo nije čudno. Njima je čudno ba, što hoće Hrvati federalizaciju i daljnju decentralizaciju. To je ćudno i fašistićko u ćaršiji, a na ovo se ne osvrću vele.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 20:38 

Nisu svi Bosnjaci za to

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 20:53 

Samo nastavljaju gdje su više od stoljeća stali.

slika

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 20:54 

aladin je napisao/la:
Nisu svi Bosnjaci za to

Znamo da je određenoj muslimanskoj populaciji u BiH uzor Hasan Rohani, nekima Abdullah bin Abdulaziz al-Saud,...

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 21:58 

Cinjenica je da Bosna vecim djelom a manjim dijelom i Hercegovina nikad nije ni oslobodjena od Turaka. Turska infekcija u bosni nikad nije ni dezinficirana i stalno se vraca u obliku ovakvih politicko-nacionalnih cireva.

Dok Hrvati i Srbi trajno ne oslobode BiH od turskih recidiva oni ce se stalno pokusavati vracati i u muslimanima pronalaziti plodno tle.
Dakle jedino krajnje i trajno rjesenje je potpuno oslobadzanje bosne od svakog oblika Turske zaostavstine

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 22:04 

ivololaribar je napisao/la:
Cinjenica je da Bosna vecim djelom a manjim dijelom i Hercegovina nikad nije ni oslobodjena od Turaka. Turska infekcija u bosni nikad nije ni dezinficirana i stalno se vraca u obliku ovakvih politicko-nacionalnih cireva.

Dok Hrvati i Srbi trajno ne oslobode BiH od turskih recidiva oni ce se stalno pokusavati vracati i u muslimanima pronalaziti plodno tle.
Dakle jedino krajnje i trajno rjesenje je potpuno oslobadzanje bosne od svakog oblika Turske zaostavstine

Ta zaostavština nisu samo muslimani.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 22:33 

ManInBlack je napisao/la:
ivololaribar je napisao/la:

Ta zaostavština nisu samo muslimani.

Nisu, ali ce se preko njih trajno pokusavat siriti. Nikada nisam mislio da ce poturcenim, otetim Hrvatima biti drazi genocidni Turski okupator od svog vlastitog naroda. Pogotovo ne nakon oslobodjenja od Turske okupacije.

Danas je jasno da sam pogrijesio kao najveca naivcina.
Dok se opcenito svi mi krscani ne osvijestimo, ovoj agresiji nece biti kraja.

Vrh

PostPostano: 31 ožu 2014, 23:40 

I onda se ljute kad ih nazoves Turcima...

Vrh

PostPostano: 01 tra 2014, 13:31 

Dozivljaj jednog sarajlije te veceri kad se slavilo :zubati

Citat:
Negdje blizu 22 sata, dakle, sada već po ljetnom računanju vremena, objavljeni su na internetu i prvi nezvanični rezultati, u kojima se kaže da je Recep Tayyip Erdogan sa svojom AK partijom odnio upečatljivu pobjedu i, opet, prostim riječima kazano, "pomeo" s političke scene svoje rivale i opoziciju. To je, zapravo, bio taj odnos, kao u meču između Đokovića i Nadala. Erdogan je bio kao Đoković. A tri su grada, zapravo, bila egzemplarna: Istanbul, Ankara i Izmir. U prva dva, Erdogan je ostvario pobjedu s gotovo 50% osvojenih glasova, a u Izmiru već tradicionalno AK Partija nema podršku, već opozicija na čelu sa CHP-om. No, bez obzira na sada već pogrešna predviđanja i krive prognoze o padu i lošem rezultatu (zbog raskola sa Fethullahom Gulenom, zabrane Twitera i nemira), Erdogan nije doživio pad, ali te ću analize ostaviti političkim analitičarima.
Tako se negdje oko 22:30 i naše sijelo završilo, a ja sam krenuo kući. Međutim, negdje na Skenderiji imao sam šta vidjeti i doživjeti. Bilo je blizu 23 sata, upao sam u veliku gužvu, zapravo, u kolonu od nekoliko desetina auta, tačno ne mogu procijeniti, ali mislim da je bilo i blizu stotinjak auta, koja su bila obljepljena Erdoganovim slikama i zastavama AK Partije. Policija je ovaj put radila svoj posao, s nekoliko auta i upaljenim rotacijama, ispred, nazad i sa strane, pratila je kolonu, koja je sirenama svirala, budila grad i proslavljala pobjedu.
Nisam imao izbora, jer nisam mogao ni izaći, uključivši sva četiri žmigavca postao sam dio slavljeničke kolone. Mislio sam u sebi: dobro, (turski) premijer Erdogan je ovaj grad stalno selamio i pozdravljao u svojim govorima, nekoliko je puta bio ovdje, njegov ministar Davutoglu stalno dolazi i daje podršku ovome gradu, pa možda je prilika da i ja dadnem skromni doprinos proslavi zbog njegove pobjede. Gledao sam u ljude, koji su bili u autima pored mene, sa turskim zastavama, slikama Erdogana i zastavama AK Partije, mahali su mi rukama, salutirajući i izražavajući svoju radost i zahvalnost za podršku. Bili su to uglavno mladi turski studenti koji u Sarajevu studiraju, sa posuđenim automobilima bh. registarskih oznaka, ali, moram priznati, bilo je dosta i ljudi koji su Sarajlije i Bošnjaci, a koji su odveć planski bili dio kolone sa svim slavljeničkim rekvizitima. Neke od njih dobro znam.
Negdje kod Vjećnice kolona je usporila, jer je na Baščaršiji zaustavljena i tu je nastupio slavljenički ples i sveopća svirka. Ali, moje iznenađenje bilo je veće kada sam vidio neke ljude s čaršije, gazde i radnike iz radnji s Baščaršije, kako su izašli na glavnu ulicu, u rukama su imali Erdoganove slike i mahali turskim zastavama. To me je podsjetilo na proslavu u Sarajevu, od prije nekoliko godina, kada je Turska na Evropskom prvenstvu u fudbalu pobijedila Hrvatsku. Ali, ovaj put Turska se nadmetala sa samom sobom. I bolji je pobijedio, kazano u duhu narodne krilatice ili molitve: "Neka bolji pobjedi!"
Ali, ja sam se pitao: Zašto ovaj narod u ove skoro pa sitne sate slavi pobjedu AK Partije i Recepa Tayyipa Erdogana?! Kako je već poznato, prave su investicije možebitno u Srbiji i gdje drugdje, vrlo malo pravih investicija iz Turske dolazi u Bosnu, osim selama s predizbornih skupova i ljubavi u koju ovaj svijet ne sumnja. Odgovor mi daje jedna od scena s početka filma "Fetih", velikog turskog filmskog spektakla koji govori o sultanu Fatihu, a scena ide ovako: na koljenima uz mrtvog oca sultana Murata II, kleči mladi sultan Mehmed Fatih II. Obraća mu se riječima, parafraziram: "Nikad mi ništa u životu nisi dao, nikad me po glavi nisi pomilovao, ali moja ljubav i poštovanje prema tebi bilo je ogromno!"
Tako i u Bosni vole "sultana Erdogana", kako mu od milja tepaju Bošnjaci, jer u njemu vide svoju kakvu-takvu sigurnost, podršku i zaštitu, kao što drugi konstitutivni narodi tu podršku vide u Srbiji i Rusiji ili Hrvatskoj i Vatikanu itd.
U Bosni je to tako. Vazda bilo.

Vrh

PostPostano: 01 tra 2014, 17:12 

bolesnici

radije bi da su nam susjedi pravi turci,a ne ovaj njihov otpad poturice

Vrh

PostPostano: 14 tra 2014, 01:54 

Citat:
Erdogan: Mi smo Allahovi robovi

ISTANBUL – Uprava za vjerske poslove Republike Turske organizator je manifestacije "Sedmica sretnog rođenja", kojim se obilježava rođendan proroka Muhammeda, a.s., a tim povodom prisutnima u istanbulskoj dvorani "Sinan Erdem" obratio se turski premijer Recep Tayyip Erdogan.

Mediji, koji ne rade na osnovu tračeva, kleveta i špekulacija, već na naslovnice stavlja istinu jesu pošteni mediji. Knjige su korisne onoliko koliko na svome papiru oslikavaju ono što je na srcu autora. A najvažnije je to da je učenjak onaj koji je otkrio svoje srce, usadio u njega ljubav, predao se Allahu i uspio da između srca i jezika izgradi čvrsti most", kazao je Erdogan.

Naglasivši da je svaki čovjek izgubljen koji robuje nečemu mimo Allaha i da je zalutao svako ko traga za putem mimo Kur'ana, Erdogan je poručio da tamom ide svako ko traži vodiča za život mimo Vjerovjesnika.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2014, 02:00 

Sekularna Turska - dobar vic.
Bolji od toga jedino je - Turska u EU.

Vrh

PostPostano: 14 tra 2014, 14:26 

Robbie MO je napisao/la:
Citat:
Erdogan: Mi smo Allahovi robovi

ISTANBUL – Uprava za vjerske poslove Republike Turske organizator je manifestacije "Sedmica sretnog rođenja", kojim se obilježava rođendan proroka Muhammeda, a.s., a tim povodom prisutnima u istanbulskoj dvorani "Sinan Erdem" obratio se turski premijer Recep Tayyip Erdogan.

Mediji, koji ne rade na osnovu tračeva, kleveta i špekulacija, već na naslovnice stavlja istinu jesu pošteni mediji. Knjige su korisne onoliko koliko na svome papiru oslikavaju ono što je na srcu autora. A najvažnije je to da je učenjak onaj koji je otkrio svoje srce, usadio u njega ljubav, predao se Allahu i uspio da između srca i jezika izgradi čvrsti most", kazao je Erdogan.

Naglasivši da je svaki čovjek izgubljen koji robuje nečemu mimo Allaha i da je zalutao svako ko traga za putem mimo Kur'ana, Erdogan je poručio da tamom ide svako ko traži vodiča za život mimo Vjerovjesnika.

Da nisu angažirali i kakvu 8-godišnju curicu kako ju ovaj "tare" i tako vjerno dočaraju život proroka?

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 43 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Tomba17 i 44 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: