HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 01 vel 2026, 15:25.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 348 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: U Bernu uhapšen Naser Orić
PostPostano: 10 lip 2015, 20:00 

Okani se analiza majke ti. Čuj Australija i Švicarska u dosluhu.

Nadam se da se za "dobri odnosi" šališ.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2015, 20:07 

Ti mene jako podjsecas na neku seosku babetinu koja sve zna bolje od ostatka kugle zemaljske. Sto uopce komentiras kad je svakoj budali jasno da je zadnja recenica ironija. Dobro, ocito ne svakoj.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2015, 20:13 

Poznavajući tvoj prijašnji opus čovjek ne može da se ne zabuni.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2015, 20:54 

Neka institucije države rade svoj posao.

Citat:
Dramatična ispovijest Ćamila Durakovića: Maltretirali su nas i skinuli do gole kože

Piše: J. H.
Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica, priveden je danas sa Naserom Orićem Švicarskoj, a ubrzo i pušten.

Orić i Duraković su krenuli automobilom u posjetu Bošnjacima Ženeve koji ovih dana obilježavaju genocid u Srebrenici.

"Naser Orić je slobodan čovjek koji je proputovao Evropu misleći da nema nikakvih prepreka da on može putovati kao slobodan građanin. Prošli smo sve zemlje, od Hrvatske, Italije, Francuske i, nažalost, na vratima Ženeve ja kao gradonačelnik Srebrenice sam doslovice priveden i raspremljen do gole kože, maltretiran kao da sam najveći kriminalac iako sam imao zvaničnu potvrdu sutrašnjeg sastanka sa gradonačelnicom Ženeve. Ovo je za mene sve bilo ponižavajuće", kaže Duraković za Klix.ba.

"Nasera Orića su odvojili od mene u poseban karantin. Kada nisam htio napustiti lice mjesta bez njega jer su mi rekli da mogu ići. Rekao sam im da to neću uraditi i čekao sam dva sata. Kasnije sam se vratio da vidim šta je sa Orićem. Vidio sam da ga izvode sa lisicama u rukama, okrenuo se jer ni on ne zna šta se dešava", dodaje naš sagvornik.

"Rekli su mi da je uhapšen po crvenoj potjernici koja tretira navodne ratne zločine i da će biti priveden u ekstradicioni pritvor nakon čega će odlučiti šta će dalje. Ovo je za mene i njega veliki šok. Umjesto da obilježavamo genocid u Srebrenici završi hapšenjem našeg heroja. Ovo će biti prava poruka za Bošnjake Švicarske kada za ovo saznaju", kaže Duraković.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2015, 21:02 

Previše gadljivi bošnjački komentari. Imaju sreću što žive u toj islamskoj vukojebini koje im Alija "oslobodio". Bilo gdje na zapadu bi pravosuđe podijelilo puno godina zatvora.

Vrh

PostPostano: 10 lip 2015, 23:22 

Na ser se uneredio.Ako ima i malo pravde izrucice ga Srbiji. Pokvarice i zakrvice Englezi nas sa muslimanima.Hoce sukob.

Film o propasti imperije duge 1.123 g. Vizantijska lekcija https://youtu.be/_fLuI92iHR4

Vrh

PostPostano: 10 lip 2015, 23:45 

Bosnjake lijevom (preko Nasera) a onda desnom.
Citat:
Rezolucija o Srebrenici bez podrške u Predstavničkom domu

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 06:10 

puntar2.0 je napisao/la:
Ti mene jako podjsecas na neku seosku babetinu koja sve zna bolje od ostatka kugle zemaljske. Sto uopce komentiras kad je svakoj budali jasno da je zadnja recenica ironija. Dobro, ocito ne svakoj.

Pusti radio Milevu, neka nas zabavlja..

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 08:31 

Nasera su uhapsili jer je postao štetan pred vaznu obljetnicu. Postrojava neke Brigade po Kalesiji a najavio je isto i u Potočarima.

Taman neka uziva u Švici do polovine jula.

Bilo bi neprimjereno da donesu rezoluciju a Orić poput nekog huškača i zagovornika konflikta postroji ljude na najvećem bošnjačkom stratištu

Odličan potez da ga se neutralizira

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 08:36 

Orić neki dan priznao da su koristili UN demilitaliziranu zonu za agresivne napade i čišćenje teritorija. Postoji i video.

Citat:
"Mi smo bili neposredno uz rijeku Drinu koja je bila prirodna granica sa Srbijom od '92 do '95 i u tom periodu oslobodili smo oko 892 kvadratna kilometra bez ičije pomoći i bilo kakvog upada drugih jedinica. Borili smo se kako smo znali i umjeli i pokazali smo daleko nadmoćnijem neprijatelju da smo bolji i mudriji ratnici", kazao je Orić.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 16:07 

KiM je napisao/la:
Na ser se uneredio.Ako ima i malo pravde izrucice ga Srbiji. Pokvarice i zakrvice Englezi nas sa muslimanima.Hoce sukob.

Vama Nasera nama mladića i karadžića.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:09 

BBC je napisao/la:
Neka institucije države rade svoj posao.

Citat:
Dramatična ispovijest Ćamila Durakovića: Maltretirali su nas i skinuli do gole kože

Piše: J. H.
Ćamil Duraković, načelnik Opštine Srebrenica, priveden je danas sa Naserom Orićem Švicarskoj, a ubrzo i pušten.

Orić i Duraković su krenuli automobilom u posjetu Bošnjacima Ženeve koji ovih dana obilježavaju genocid u Srebrenici.

"Naser Orić je slobodan čovjek koji je proputovao Evropu misleći da nema nikakvih prepreka da on može putovati kao slobodan građanin. Prošli smo sve zemlje, od Hrvatske, Italije, Francuske i, nažalost, na vratima Ženeve ja kao gradonačelnik Srebrenice sam doslovice priveden i raspremljen do gole kože, maltretiran kao da sam najveći kriminalac iako sam imao zvaničnu potvrdu sutrašnjeg sastanka sa gradonačelnicom Ženeve. Ovo je za mene sve bilo ponižavajuće", kaže Duraković za Klix.ba.

"Nasera Orića su odvojili od mene u poseban karantin. Kada nisam htio napustiti lice mjesta bez njega jer su mi rekli da mogu ići. Rekao sam im da to neću uraditi i čekao sam dva sata. Kasnije sam se vratio da vidim šta je sa Orićem. Vidio sam da ga izvode sa lisicama u rukama, okrenuo se jer ni on ne zna šta se dešava", dodaje naš sagvornik.

"Rekli su mi da je uhapšen po crvenoj potjernici koja tretira navodne ratne zločine i da će biti priveden u ekstradicioni pritvor nakon čega će odlučiti šta će dalje. Ovo je za mene i njega veliki šok. Umjesto da obilježavamo genocid u Srebrenici završi hapšenjem našeg heroja. Ovo će biti prava poruka za Bošnjake Švicarske kada za ovo saznaju", kaže Duraković.

Pa normalno kad te uhvate u društvu s kriminalcem da si sumnjiv, trebao bi da biraš društvo šljame...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:19 

Nešto su puno zabrinuti oko Orića. Jer ga Srbi traže za nešto što nije bilo u Haagu.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:36 

Nisam vidio da se oglasilo srbijansko tužilaštvo još.

http://www.b92.net/info/vesti/index.php ... id=1002853

Potjernica je raspidana u februaru prošle godine, znači lako je moguće da se radi o nečemu o čemu se nije radilo u Hagu.

Kad me srce nije udarilo kad sam vidio da na B92 piše "komandant muslimanske vojske"...

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:38 

"Masakr nad djecom u Srebrenici izvršen je 12. aprila 1993. u opkoljenoj Srebrenici kada su snage Vojske Republike Srpske granatirale osnovnu školu, ranivši 150 ljudi i ubivši najmanje 62 djece.

Tog dana su predstavnici Vojske Republike Srpske izjavili predstavnicima UNHCR-a da će napasti Srebrenicu u roku od 2 dana ako se Bošnjaci ne predaju[1] i to su i uradili. Istog dana Srbi su napali osnovnu školu uz već spomenuti broj žrtava.[2][3]

Sead Bekrić, jedan od preživjelih, dao je iskaz Međunarodnom krivičnom sudu za bivšu Jugoslaviju opisavši kako su ga oslijepili u dobi od 12 godina:

"Bio je nogometni stadion u Srebrenici i 12. aprila 1993. na njemu je bilo mnogo ljudi i mi smo igrali utakmicu i zatim je sa Zvijezde počelo granatiranje, sa brda iznad Bratunca, i stadion je granatiran i ja sam oslijepljen, a ubijeno je 62 ljudi na stadionu... Ja sam razumio da je tog dana ubijeno 60, 62 ljudi i da je bilo preko 100 ranjenih."[3]
Preživjele je liječio dr. Nedret Mujkanović, koji je u intervjuu sa Chuckom Sudeticem opisao kako su ljudi sjedili ispred škole koja je bila puna izbjeglica, a djeca su igrala nogomet i druge igre.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:40 

Ne pravdam nikakve zločine, ali s obzirom da si ti smeće od smećarskog soja, bio bih vrlo oprezan prema podacima koji ti i tebi slični kače.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:57 

Ovo je dokaz da "Kravica" nije početak sukoba.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 17:59 

Evo i 1992.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 18:02 

"Dana 10. maja 1992 -- više od tri godine prije julskog genocida u Srebrenici, osam mjeseci prije Naser Orićevog kontra-napada na srpsko selo Kravica i u prvim danima rata na ovim prostorima -- Srbi iz sela Kravice su uz pomoć Jugoslovenske narodne armije (JNA ) i lokalnih srpskih snaga učestvovali u masakru nad bošnjačkim civilima (ženama, djeci i starcima) u bošnjačkom selu Suha u obližnjoj opštini Bratunac, odmah do Srebrenice. Mlade žene i djevojke su seksualno zlostavljali, a potom su ubili 38 nenaoružanih bošnjačkih stanovnika. Njihova tijela su bacili u lokalnu masovnu grobnicu. Među 38 ekshumirana leša, bilo je devetoro djece u dobi od 3 mjeseca do 11 godina starosti, nekoliko žena, te stariji muškarci. Jedna od žrtava, Zekira Begić-Hrustanbašić, je bila u devetom mjesecu trudnoće.." - Daniel Toljaga

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 18:17 

Dobro govno umobolno, šta ti ovde pišeš, ko je prvi počeo, time je valjda opravdao sve što se posle desilo?

A to radiš tako što kačiš članke na koje naiđeš, uopšte ne gledajući hronologiju?

Tačno ću povjerovati da ste narod degenerika ili da vas Ministar negdje gaji ovakve pa vas pušta na forum da se sramotite.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 18:18 

Metemma je napisao/la:
Dobro govno umobolno, šta ti ovde pišeš, ko je prvi počeo, time je valjda opravdao sve što se posle desilo?

A to radiš tako što kačiš članke na koje naiđeš, uopšte ne gledajući hronologiju?

Tačno ću povjerovati da ste narod degenerika ili da vas Ministar negdje gaji ovakve pa vas pušta na forum da se sramotite.

Ovo samo pokrjepljuje da Kravica nije uzrok Genocidu u Srebrenici, ništa ja ne opravdavam.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 18:21 

korrisnik je napisao/la:
Metemma je napisao/la:

Ovo samo pokrjepljuje da Kravica nije uzrok Genocidu u Srebrenici, ništa ja ne opravdavam.

Jel vama nešto sipaju u vodu pa ste ovako glupi?

S obzirom da se vansudsko kažnjavanje muslimanskih vojnika za ratne zločine desilo u julu 95, ti ne misliš da je nešto što se desilo prije toga, a to znači neljudski zločini, imalo uticaja na to?

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 18:24 

Metemma je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

S obzirom da se vansudsko kažnjavanje muslimanskih vojnika za ratne zločine desilo u julu 95, ti ne misliš da je nešto što se desilo prije toga, a to znači neljudski zločini, imalo uticaja na to?

Srbima je bio plan da iskorijene Bošnjake sa tog mjesta a to dokazuju i zločini prije Kravica i to je sve a ti shvati kako hoćeš.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 18:24 

Metemma je napisao/la:
korrisnik je napisao/la:

Srbima je bio plan da iskorijene Bošnjake sa tog mjesta a to dokazuju i zločini prije Kravica i to je sve a ti shvati kako hoćeš.

Vrh

PostPostano: 11 lip 2015, 18:39 

Zvanicna Crna Gora

http://www.tanjug.rs/full-view.aspx?izb=183842

Vujanović: U Srebrenici se dogodio genocid

Predsednik Crne Gore Filip Vujanović izjavio je da je zvanični stav Podgorice po pitanju Srebrenice identičan stavu Saveta Evrope, koji 11. jul obeležava kao Dan sećanja na genocid u tom gradu, te da će i on i ove godine prisustvovati obeležavanju 20-te godišnjice sa istim osećanjem žaljenja i tuge.

Što se tiče špekulacija o nekim novim optuzbama na račun Orića one su spin. Gost dnevnika TV1 Denis Zvizdić.

Po svim tačkama optuzbe Orić je slobodan a da optuzbe postoje tuzilaštvo BH bi bilo duzno sprovesti ih po interpolovoj tjeralici.

Uhapsiti ga u mjestu boravka

U pitanju je naravno nesporazum i uloziće se protesna nota vladi Svicarske si Srbije da prekine špekulirati na ovaj način i podgrijavati tenzije u cilju ocuvanja dobrosusjetskih odnosa

negiranje genocida u Srebrenici je uvreda
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/br ... -je-uvreda
Glavni tužilac Haškog tribunala Serge Brammertz izjavio je za agenciju Anadolija kako je vrlo zabrinut zbog činjenice da još uvijek u Bosni i Hercegovini i u regiji postoje osobe i krugovi koji ne žele priznati i otvoreno negiraju genocid u Srebrenici, koji je jasno i nedvosmisleno potvrdio Međunarodni sud pravde.
VJERUJEM U VLASTI ŠVICARSKE
Brammertz je, komentirajuću u četvrtak hapšenje ratnog komandanta Armije Bosne i Hercegovine u Srebrenici Nasera Orića u Bernu, izjavio kako vjeruje da će švicarske vlasti uraditi svoj posao kako treba, javlja Anadolija.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 348 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2, 3, 4, 5 ... 14  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: Bobovac, Fredericktown, Roko987 i 52 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: