HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 02 vel 2025, 11:06.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ubijen katolički svećenik u Bihaću
PostPostano: 16 vel 2013, 17:59 

Na ovoj temi se moze sa sigurnošću definirati pravo stanje u BiH.Nazalost nijedna osoba od prisutnih nije zabrinuta za ponašanje mladih i stanje društvene zajednice.Nego se polemika vodi, koje su nacionalnosti počinioci i kako nisu ubili nekog muslimanskog hodzu.

Ponesi zastavu!!!!

Vrh

PostPostano: 16 vel 2013, 22:00 

Bobovac je napisao/la:
Najgore je to što se zbog toga što je riječ o maloljetnicima ne može saznati više o detaljima zločina pa je sve manje-više podložno novinarskim nagađanjima. Zvanično se ne zna tko je masakrirao od njih trojice ili su sva trojica, tko je došao na ideju, tko je koga nagovorio, tko je skovao plan, tko je oružje pribavio?
Činjenica jeste da je grupa multinacionalna, ali čudno zašto ova dva muslimana pored onolikih hodža udariše na fratra? Ili zašto i ovaj kaur na udari na muslimana? Kako bi bilo da je obrnuto, da su musliman i 2 vlaha masakrirali nekog hodžu u Visokom? Ali dobro, moguće je da je jedini razlog taj što hodže nemaju para...

Zasto ne na hodzu hmm? Istraga ce pokazati da je mali Dujmovic imao traume sluzeci kao ministrant no necemo prejuducirati gosn pravnik...ali eto ako ti je lakse hodza je ubijeno u zadnjem ratu 100 puta vise nego fratara i popova ...da Bog sachuva ovakvih pravnika da sto nije hodza...nabio u guju preko 40 godina i rezonuje kao da mu je 12 i shatro jos elokventan obrazovan ...da Bog sachuva

Lem Jelid Ve Lem Juled
Vel Lem Jekullehu Kufuven Ehad

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013, 20:20 

A sad malo druga strana:

Citat:
Asifa Č., majka maloljetnika koji je učestvovao u ubistvu svećenika u Bihaću, otvorila dušu
Moj sin stalno plače i ponavlja da nije kriv

Majka maloljetnog A. Č. Asifa iz Brekovice kod Bihaća teško podnosi činjenicu, kao i njen suprug Nihad, da je njihov sin učestvovao u ubistvu 78-godišnjeg svećenika don Mile Ivančića u Zavalju kod Bihaća.

Podsjećamo da su 8. februara oko 21 sat maloljetnici M. D.(15), A. Č. (16) i J. Š. (17), učenici bihaćke Mašinske saobraćajne škole, pred župnom kućom u Zavalju napali svećenika i usmrtili ga kuhinjskim nožem i kamenom.

Maloljetnicima je određen jednomjesečeni pritvor u KPZ-u Luke. Dobili su branioce po službenoj dužnosti.

Panični poziv

- Znam kakav mi je sin, ne mogu povjerovati da je mogao dignuti ruku na tog čovjeka - kazala nam je Asifa Č. na početku telefonskog razgovora.

Asifa je našem novinaru pojasnila kako se njen sin umiješao u ubistvo svećenika.

- Otišao je normalno u grad kao i uvijek. Nazvao me je i rekao. "Mama, ja bih noćio kod kolege". Bilo je oko 18.30 sati. Rekla sam mu: "Sine, nemoj noćivati, ostani u gradu kao i uvijek, neko će doći po tebe". Onda me je zvao nešto kasnije i rekao da mu je prazna baterija u telefonu i da će vjerovatno noćiti kod kolege. Nisam mu dozvolila, kazala sam mu: "Nemoj, sine, zvat ću te, neko će doći po tebe" - kaže Asifa.

Poslije toga maloljetnik je pozvao majku te panično tražio da otac dođe po njega.

- "Dolazi, babo, po mene, Bog ti dao!" Tako je rekao, dva puta je ponovio ovu rečenicu. Suprug je otišao po njega i našao ga na gradskom trgu. Nije nam ništa rekao. Na njegovom ponašanju nije se moglo ništa primijetiti. Dobro je spavao i jeo. A odjeća mu je bila čista - rekla je Asifa.

Maloljetnik je sutradan u istoj odjeći otišao u grad.

- Dala sam mu novac da uplati za "Prvu pomoć" jer se pripremao za polaganje vozačkog ispita. Na autobuskoj stanici policijski istražitelji su ga presreli i odveli u policiju. Uvečer je dobio poziv da se javi u PS Bihać - kaže Asifa.

Podrška rodbine

Asifa i Nihad Č. svakodnevno dobivaju podršku rodbine i komšija. Među njima vlada nevjerica, jer je A. Č. bio miran mladić. Išao je redovno u školu, nikad se na njega nisu žalili profesori. Roditelji su nezaposleni, otac Nihad je demobilisani borac i povremeno radi u Hrvatskoj, gdje mu živi stariji sin. Majka tvrdi da nije primijetila da je A. Č. imao više novca nego inače.

- Sedmično je dobivao 10 KM za sendviče i dvije KM za dopunu. On je skroman, nije ni tražio više. Zna da nismo imućni, ali njemu, opet, ništa nije falilo. Uvijek smo čuvali dovoljno za njegovo školovanje - rekla nam je Asifa.

Maloljetnika su u pritvoru posjetili otac i stariji brat. Odnijeli su mu odjeću i popričali s njim.

- Moj sin stalno plače i ponavlja da nije kriv, da nije digao ruku na svećenika, nego da je samo bio tu. Ovoga mladića iz Zavalja upoznao je nekoliko dana ranije preko jednog školskog druga. On je mog sina i J. Š. pozvao da idu s njim u Zavalje da od svećenika uzmu neku ispričnicu. Moj sin nije ni znao ni kuda ni zašto ide, tako je ispričao ocu i bratu prilikom posjete u zatvoru - ispričala nam je Asifa. // d.avaz

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013, 20:44 

Izjasnila se i majka Bosnjackog djeteta

http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... -nije-kriv

Vrh

PostPostano: 18 vel 2013, 21:17 

E svašta. :wacko

Citat:
...Poslije toga maloljetnik je pozvao majku te panično tražio da otac dođe po njega.

- "Dolazi, babo, po mene, Bog ti dao!" Tako je rekao, dva puta je ponovio ovu rečenicu. Suprug je otišao po njega i našao ga na gradskom trgu. Nije nam ništa rekao. Na njegovom ponašanju nije se moglo ništa primijetiti. Dobro je spavao i jeo. A odjeća mu je bila čista - rekla je Asifa.

Vrh

PostPostano: 14 lip 2013, 15:34 

Malo. Žalosno.

Citat:
Kazne maloljetnicima za ubistvo svećenika Ivančića

Kantonalno tužiteljstvo Unsko-sanskog kantona, kako se navodi u saopćenju, uspjelo je dokazati odgovornost tri maloljetnika za ubistvo svećenika Mile Ivančića, koje se desilo 8. februara ove godine u Zavalju kod Bihaća.

Općinski sud u Bihaću izrekao je maloljetnim počiniteljima kaznenog djela ubistvo kazne maloljetničkog zatvora u rasponu od 8 do 8,5 godina. 78.-godišnji svećenik Mile Ivančić, ove je godine trebao obilježiti 50. obljetnicu svećenstva, odnosno zlatnu misu. Ubijen je u župnoj kući u Zavalju kod Bihaća, kako je istragom utvrđeno, zbog koristoljublja.

federalna.ba

Vrh

PostPostano: 14 lip 2013, 19:17 

Vrh

PostPostano: 08 lis 2020, 21:44 

bura je napisao/la:
BBC je napisao/la:
Dva muslimana i jedan ovakav kao "Bura".

Dosadan si...
Skroz si pobudalio odkad u korizmi ne pusis i ne pijes kaFu :laugh

Naletim na ovo. Pa di ću na našu lipu @buru. Moje isprike.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 158 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Tomba17 i 61 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: