|
|
Stranica: 28/31.
|
[ 765 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:36 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Bezveze se živciraš. Sasvim jasno je objašnjeno, ako nije do sada razumjela i neće ili ne može, svejedno. Hrvati u Sarajevu su u stanju poluraspada. Poput recimo Kobalt-60 elementa koji se koristi u medicini zbog svog zračenja. Kobalt-60 se tijekom otprilike 5.27 godina prepoloviti i pretvoriti u Nikal-60 element. Da nacrtam, Kobalt-60 su sarajevski Hrvati, a Nikal-60 su sarajevski muslimani. Ako imamo 10kg Kobalta-60, u ovim uvjetima ćemo za 5.27 godina imati samo 5kg Kobalta, a ostalih 5kg će postati Nikal. Za otprilike 10 i pol godina, imat ćemo samo 2.5kg Kobalta i 7.5kg Nikla itd. Jasno je da ćemo nakon nekog vremena ostati bez kobalta i cijeli će se pretvoriti u nikal. Kome to može biti nejasno. To je osnovni princip složene kamate ili računa potencija. Ali evo može.  U ovoj priči sam ja najmanji problem. Niti sam na nekoj funkciji niti bliska nekome na funkciji tko donosi bilo kakve odluke vezane za demografiju hrvatskog naroda. Macola je taj koji je. Napisao si da sam ga izbacila iz takta pa je pogriješio. Ako sam ga ja uspjela izbaciti iz takta da u pisanju!!! a ne govoru napravi takvu grešku onda se zapitaj jel veći problem moj stav(koji ni na koji način ne može utjecati na pogoršanje ili poboljšanje demografske slike Hrvata) ili je veći problem nešto drugo. Nadalje, već sam u prethodnom upisu napisala, čovjek nije savladao osnove hrvatskog jezika a on bi odlučivao o izmještanju Vrhbosanske nadbiskupije i drugih hrvatskih institucija u Sarajevu. Ne daj Bože da te institucije njemu dođu u ruke. Koje osnove Sarajko polupravaško-dodrinaška ja to nisam savladao?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:37 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: macola je napisao/la: Jesu za tebe Hrvati muslimancad koja će se rodit iz 60% brakova sklopljenih prošle godine u Sarajevu?
Jesu li za tebe djeca one dvije mlađe Bugojanske Hrvatice koje su trenutno trudne sa muslimanima Hrvati?
Za ni jednog pravog Hrvata kod nas nisu, jer ako jesu onda je i Komšic i njemu slični.
Radi se na izbornoj jedinici ako ne i trećem entitetu, on sigurno neće uključivati nikakav teritorij istočno od Lepenice tako da Hrvat je Hrvat, dok ne da kćer muslimanu, onda je izdajnik.
Zene li Hrvati Bosnjakinje? Ima li gde podatak o mesanim brakovima…? Ma žene, ali nikakve koristi od tog, ako nije u našoj županiji ili općini, tipa kao Orašje ili Odžak. I oni koji ožene njihove, ta djeca u budućnosti će se minimalno 2/3 opet miješati s njima. A taj postotak će se povećavati jer se naš korpus smanjuje iz godine u godinu u tim mjestima i jednostavno nemaju za kog drugog nego s njima. Tako je i s vašim Srbima i Srpkinjama u Tuzli, Zenici, Sarajevu pa čak i Mostaru. To je proces koji vodi prema 0. Nije bitno za 5 ili 20 godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:38 |
|
|
zalutala je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Bezveze se živciraš. Sasvim jasno je objašnjeno, ako nije do sada razumjela i neće ili ne može, svejedno. Hrvati u Sarajevu su u stanju poluraspada. Poput recimo Kobalt-60 elementa koji se koristi u medicini zbog svog zračenja. Kobalt-60 se tijekom otprilike 5.27 godina prepoloviti i pretvoriti u Nikal-60 element. Da nacrtam, Kobalt-60 su sarajevski Hrvati, a Nikal-60 su sarajevski muslimani. Ako imamo 10kg Kobalta-60, u ovim uvjetima ćemo za 5.27 godina imati samo 5kg Kobalta, a ostalih 5kg će postati Nikal. Za otprilike 10 i pol godina, imat ćemo samo 2.5kg Kobalta i 7.5kg Nikla itd. Jasno je da ćemo nakon nekog vremena ostati bez kobalta i cijeli će se pretvoriti u nikal. Kome to može biti nejasno. To je osnovni princip složene kamate ili računa potencija. Ali evo može.  U ovoj priči sam ja najmanji problem. Niti sam na nekoj funkciji niti bliska nekome na funkciji tko donosi bilo kakve odluke vezane za demografiju hrvatskog naroda. Macola je taj koji je. Napisao si da sam ga izbacila iz takta pa je pogriješio. Ako sam ga ja uspjela izbaciti iz takta da u pisanju!!! a ne govoru napravi takvu grešku onda se zapitaj jel veći problem moj stav(koji ni na koji način ne može utjecati na pogoršanje ili poboljšanje demografske slike Hrvata) ili je veći problem nešto drugo. Slažem se, naravno. Pravi muškarac uvijek mora ostati u kontroli i ne gubiti glavu kada je svi ostali gube, i naravno njega krive za to. Koga bi drugo. 
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1377 of 2558 - 53.83%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:40 |
|
|
VizantijskoPlavo je napisao/la: macola je napisao/la: Jesu za tebe Hrvati muslimancad koja će se rodit iz 60% brakova sklopljenih prošle godine u Sarajevu?
Jesu li za tebe djeca one dvije mlađe Bugojanske Hrvatice koje su trenutno trudne sa muslimanima Hrvati?
Za ni jednog pravog Hrvata kod nas nisu, jer ako jesu onda je i Komšic i njemu slični.
Radi se na izbornoj jedinici ako ne i trećem entitetu, on sigurno neće uključivati nikakav teritorij istočno od Lepenice tako da Hrvat je Hrvat, dok ne da kćer muslimanu, onda je izdajnik.
Zene li Hrvati Bosnjakinje? Ima li gde podatak o mesanim brakovima…? FBiH brakovi 2024 Ovaj prvi broj je za žene, u zagradama se nalaze muškarci koji su druge nacionalnosti i koliko ih je po općini/županiji USK Hrvatice/udane za Hrvate/udane za Bošnjake 22/0/22 3 Bošnjakinje su udane za Hrvate Od 58 ''ostalih'' žena, 51. se udala za Bošnjaka Od hrvatskih mladoženja po jedan je u Bihaću, Cazinu i Kladuši. Ovdje nema niti jedna Hrvatica koja se udala za Hrvata, bar po fzs, pa nisam odvajao općine. PŽ Hrvati – 52 (jedna udana za Bošnjaka) Bošnjaci – 42 (osam udano za Hrvate) Srbi – 3 (jedna udana za Bošnjaka) Ostali – 5 (četiri udane za Hrvata, jedna za Bošnjaka Domaljevac – Šamac Hrvati – 5 Bošnjaci – 1 Srbi – 1 Ovdje nema mješanih brakova Odžak Bošnjaci – 36 (Hrvati 4) Hrvati – 22 (Bošnjaci 1) Srbi – 2 (Bošnjaci 1) Ostali – 4 (Hrvati 3, Bošnjaci 1) Orašje Hrvati – 26 Bošnjaci – 5 (Hrvati 3) Ostali – 1 (Hrvati 1) TK Bošnjaci – 2020 (Hrvati 13, Srbi 7, Ostali 8) Hrvati – 30 (Bošnjaci 16, Hrvati 14) Srbi – 12 (Bošnjaci 7, Srbi 5) Ostali – 30 ( Bošnjaci 10, Hrvati 1, Srbi 1, Ostali 18) Banovići Bošnjaci – 98 (Srbi 1, Ostali 1) Hrvati – 1 (Bošnjak 1) Ostali – 2 (Bošnjak 1, Ostali 1) Grad Gradačac Bošnjaci 216 (Hrvati 1) Srbi 2 (Bošnjaci 1) Ostali 1 (Bošnjaci 1) Kladanj Bošnjaci – 43 Hrvati – 1 (Bošnjaci 1) Ostali – 1 Grad Lukavac Bošnjaci - 236 (Hrvati 2, Srbi 1) Srbi - 3 (Bošnjaci 2) Hrvati - 2 (mladoženje oba Hrvati) Ostali - 2 (Bošnjaci 2) Grad Srebrenik Bošnjaci - 195 (Srbi 1, Ostali 1) Hrvati - 2 (opet dva Hrvata) Srbi - 2 (Bošnjaci 1) Ostali - 6 (Bošnjaci 1, Srbi 1) Grad Tuzla Bošnjaci - 349 (Hrvati 9, Srbi 4, Ostali 4) Hrvati - 16 (Bošnjaci 8) Srbi - 3 (Bošnjaci 1) Ostali - 11 (Bošnjaci 3, Hrvati 1) Grad Živinice Bošnjaci - 292 Hrvati – 3 (Bošnjaci 2) Ostali – 3 Čelić Bošnjaci - 51 (Hrvati 1) Hrvati - 1 (mladoženja Hrvat) Doboj – istok Bošnjaci – 54 Hrvati – 2 (Bošnjaci 2) Srbi 1 – (Bošnjaci 1) Ostali – 1 (Bošnjaci 1) Sapna Bošnjaci – 37 Ostali – 2 Teočak Bošnjaci – 28 Hrvati – 2 (Bošnjaci 2) Grad Gračanica Bošnjaci – 241 Srbi – 1 (Bošnjaci 1) Kalesija Bošnjaci – 180 (Ostali 2) Ostali – 1 (Bošnjaci 1) ZDK Bošnjaci - 1833 (Hrvati 12, Srbi 3, Ostali 7) Hrvati – 120 (Bošnjaci 16, Srbi 2) Srbi – 8 (Bošnjaci 5, Hrvati 2) Ostali – 22 (Bošnjaci 4) Breza Bošnjaci – 60 (Hrvati 1, Ostali 1) Hrvati – 1 (Bošnjaci 1) Ostali – 2 Kakanj Bošnjaci – 198 (Hrvati 1, Ostali 3) Hrvati – 9 (Bošnjaci 3) Ostali – 4 (Bošnjaci 1) Maglaj Bošnjaci – 115 (Ostali 1) Hrvati – 3 (Bošnjaci 1) Srbi – 1 (Bošnjaci 1) Olovo Bošnjaci – 41 Tešanj Bošnjaci – 273 (Ostali 1) Hrvati – 7 (Bošnjaci 2) Srbi – 2 (Bošnjaci 2) Ostali – 6 (Bošnjaci 1) Vareš Bošnjaci 21 (Hrvati 2) Hrvati – 5 (Bošnjaci 1) Srbi – 1 (Hrvati 1) Ostali – 2 Grad Visoko Bošnjaci – 224 Ostali – 2 (Bošnjaci 1) Grad Zavidovići Bošnjaci – 202 (Hrvati 1) Hrvati – 1 (Bošnjaci 1) Srbi – 1 (Bošnjaci 1) Ostali – 3 (Bošnjaci 1) Žepče Bošnjaci – 79 (Hrvati 4, Srbi 1) Hrvati – 61 (Bošnjaci 2, Srbi 2) Srbi – 1 (Hrvati 1) Doboj – Jug Bošnjaci – 39 Usora Hrvati – 16 Bošnjaci – 2 (Hrvati 1) BPK Bošnjaci – 124 Ostali – 2 Foča Bošnjaci – 5 Grad Goražde Bošnjaci – 117 Ostali – 2 Pale Bošnjaci – 2 SBŽ Bošnjaci – 883 (Hrvati 10, Srbi 1, Ostali 2) Hrvati – 269 (Bošnjaci 10, Srbi 1) Bugojno Bošnjaci – 160 (Hrvati 3, Ostali 1) Hrvati – 6 (nema mješanih brakova) Srbi – 1 (Bošnjaci 1) Ostali – 2 (Bošnjaci 2) Busovača Bošnjaci – 51 Hrvati – 26 (Bošnjaci 1) Srbi – 1 (Hrvati 1) Donji Vakuf Bošnjaci – 79 Hrvati – 1 (Bošnjaci 1) Fojnica Bošnjaci – 44 Hrvati – 9 (Bošnjaci 1) Ostali – 1 (Bošnjaci 1 Uskoplje Bošnjaci – 57 Hrvati – 27 Ostali – 2 (Bošnjaci 2) U Uskoplju uopće nema mješanih brakova. Kiseljak Hrvati – 43 (Bošnjaci 1) Bošnjaci – 38 (Hrvati 1) Srbi – 1 Ostali 2 (Hrvati 1, Bošnjaci 1) Kreševo Hrvati – 17 Bošnjaci – 3 (Hrvati 1) Novi Travnik Bošnjaci – 78 Hrvati – 21 Nema mješanih brakova Travnik Bošnjaci – 253 (Hrvati 1, Srbi 1, Ostali 1) Hrvati – 37 (Bošnjaci 4) Srbi – 6 (Hrvati 3, Bošnjaci 2) Ostali – 6 (Hrvati 2, Bošnjaci 1) Vitez Bošnjaci – 67 (Hrvati 2) Hrvati – 49 (Bošnjaci 1) Srbi – 1 (Hrvati 1) Ostali – 2 Dobretići Hrvati – 2 Jajce Bošnjaci – 53 (Hrvati 2) Hrvati – 31 (Bošnjaci 1) HNŽ Bošnjaci - 478 (Hrvati 5, Srbi 2, Ostali 1) Hrvati - 408 (Bošnjaci 5, Srbi 2) Srbi - 4 (Hrvati 1) Ostali – 10 (Bošnjaci 3, Hrvati 1) Grad Čapljina Hrvati – 58 (Bošnjaci 1, Srbi 1) Bošnjaci – 10 Ostali – 3 (Hrvati 1) Čitluk Hrvati – 69 Bošnjaci – 1 (Hrvati 1) Jablanica Bošnjaci – 40 Hrvati – 1 (Bošnjaci 1) Ostali – 1 (Bošnjaci 1) Grad Konjic Bošnjaci – 138 Ostali – 3 (Bošnjaci 1) Neum Hrvati – 14 Bošnjaci – 1 (Hrvati 1) Rama Hrvati – 22 Bošnjaci – 14 Nema mješanih brakova Grad Mostar Bošnjaci – 263 (Hrvati 3, Srbi 2, Ostali 1) Hrvati – 224 (Bošnjaci 3, Srbi 1) Ostali – 3 (Bošnjaci 1) Grad Stolac Bošnjaci – 11 Hrvati – 18 Srbi – 1 Nema mješanih brakova ZHŽ Hrvati 372 (Bošnjaci 1) Grude Hrvati – 50 Grad Široki Brijeg Hrvati – 148 Grad Ljubuški Hrvati – 99 Posušje Hrvati - 75 (Bošnjaci 1) KS Bošnjaci - 1761 (Hrvati 11, Srbi 7, Bosanci i Hercegovci 3, Nisu se nacionalno izjasnili 1, Izjasnili se u smislu reg. Pripad. 3, Ostali 29, Nepoznato 15) Hrvati – 28 (Bošnjaci 15, Srbi 1, Bosanci i Hercegovci 1, Nepoznato 1) Srbi – 12 (Bošnjaci 7) Bosanci i Hercegovci – 26 (Bošnjaci 2, Bosanci i Hercegovci 23, Nepoznato 1) Nisu se nacionalno izjasnili – 2 (Bošnjaci – 1, Nisu se nacionalno izjasnili 1) Izjasnili se u smislu regionalne pripadnosti – 28 (6 Bošnjaci, 22 ovo ostalo) Ostali – 21 (Bošnjaci 12, ovo ostalo 9) Nepoznato – 243 (Bošnjaci 15 , Hrvati 1, Nepoznato 225) Ovdje je teški cirkus sa izjašnjavanjem pa nisam odvaja općine zasebno. HBŽ Hrvati – 148 (Srbi – 1, Ostali – 1) Bošnjaci – 27 (Hrvati 6, Srbi 1) Srbi – 10 (Hrvati 3) Bosansko Grahovo Srbi – 1 (Muž Hrvat) Tomislavgrad Hrvati - 73 (Ostali 1) Bošnjaci – 5 (Hrvati 1) Glamoč Bošnjaci – 3 (Hrvati 1, Srbi 1) Hrvati – 2 (oba muža Hrvati) Grad Livno Hrvati – 63 (Bošnjaci 1) Bošnjaci – 18 (Hrvati 4) Srbi – 2 (oba muža Hrvati) Kupres Hrvati – 10 Bošnjaci – 1 Drvar Srbi – 7 Bošnjakinje - 81,04% Hrvatice - 13,87% Srpkinje - 0,67% Ostali - 4,42%
|
|
| Vrh |
|
 |
|
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:46 |
|
|
|
Evo lagano našao sam objavu o podacima za prošli mjesec, Sarajka neobrazovana može da se hvata za tipfeler oko Mostara koji je podatak za Sarajevo kao sto želi da se Hrvatice Sarajeva, Bugojna i drugih sličnih gradova hvataju za muslimanske penise ali zato joj je uzaludno trolanje.
Par tisuća Hrvata Sarajeva koji žele ostat Hrvati će otići, kolega i sestra mu koji su odrasli u Sarajevu preselili su se za poslom u hrvatske krajeve BiH i ostali Hrvati imat će hrvatsku djecu s partnerima i ostali slični normalni ljudi će se spasit, protivno želje bezobrazne Sarajke koja nije kročila u Dolac nikad al eto zna ona da ima gore 100 ljudi sigurno, makar selo bilo prazno ali u redu.
Razumijem da puštamo svakakve ljude s dijagnozama ovdje samo mi je smiješno, imam kolegu koji je bio na forumu i kojeg je Robie banirao jer je mislio da je musliman onda trolla jer se krivo izrazio to jest krivo je shvaćen bio u jednom komentaru, zanimljivo mi je da ološ zemaljski koji želi Hrvatima zlo da im kćerke rađaju muslimane ostaje ovoliko dugo na forumu nesmetano.
Mislio sam da samo mi nemamo dvostruke aršine u ovoj državi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:46 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: zalutala je napisao/la: Jasno sam napisala da je Cimos jedino za što sam čula u Labinu. Ako Rika ili ti(možeš slobodno pretražiti) znate nešto više slobodni ste iznijeti i demantirati me. U članku piše da su radnici pristali otići na smješta, mada je riječ o malim prihodima(tada nije bilo), ako se u međuvremenu promijenilo, izvolite i navedite što se promijenilo.
Nadalje, Rika bi, koji toliku brigu brine da se sarajevski Hrvati(zbog muslimanske većine) ne asimiliraju u neki drugi identitet, trebao malo baciti i pogled priko Učke i malo voditi brigu i onome što se događa u njegovom dvorištu, odnosno u gradu sa većinskim hrvatskim stanovništvom. Lako bi se moglo dogoditi, ako ne povede brige, da u nekoj budućnosti njegovi praunuci traže preseljavanje Hrvata Labina kao što on sada traži preseljenje Hrvata Sarajeva.
Popis iz 2011., ne uspijevam naći iz 2021.: Prema popisu stanovništva iz 2011., na području Grada Labina živjelo je 11.642 stanovnika. Najviše je bilo Hrvata (62,5 %), zatim regionalno opredijeljenih (17,6 %), Bošnjaka (7,8 %), Talijana (2,4 %) i Srba (2,5 %). Svih ostalih zajedno je bilo 7,2 %.
Cimos nije iz Labina, nego iz Buzeta. Eto koliko si upućena. Hrvata i regionalno opredijeljenih (čakavaca katolika) ima 80%, nije mi jasno tko bi tu imao demografski potencijal učiniti nešto? Pred 80 godina su Talijani imali skoro pola stanovništva i ozbiljnu europsku silu iza sebe, pa su neutralizirani. Zatvara se pogon Cimosa u Labinu, radnici prelaze u Buzet i RočZbog nedostatka radnika u proizvodnji, u kojoj radi 110 domaćih radnika i još 15-tak stranaca, a potrebno im je 130, uskoro će se zatvoriti Cimosova tvornica u Labinu. https://radiolabin.hr/news_details.php?id=19427
|
|
| Vrh |
|
 |
|
zalutala
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 16:56 |
|
|
macola je napisao/la: Nerođen Hrvat je bolji od dijeteta Muslimana i Hrvatice. Podsjetimo se gradiva osnovne škole: Nominativ: (jednina) dijete, (množina)djeca Genitiv: (jednina)djeteta, (množina) djece Neda mi se dalje tipkati, ovo je dovoljno. Za više, narod te plaća, pa bi od tih novaca mogao platiti i instrukcije iz hrvatskog jezika. Ako već ne trošiš vrijeme za ono za što te narod plaća, nego si se ovdje mene dovezao ko pijan plota i prosipaš svoju nekulturu, onda makar to vrijeme pametnije utroši i odi na instrukcije hrvatskog jezika.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 17:07 |
|
|
zalutala je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Cimos nije iz Labina, nego iz Buzeta. Eto koliko si upućena. Hrvata i regionalno opredijeljenih (čakavaca katolika) ima 80%, nije mi jasno tko bi tu imao demografski potencijal učiniti nešto? Pred 80 godina su Talijani imali skoro pola stanovništva i ozbiljnu europsku silu iza sebe, pa su neutralizirani. Zatvara se pogon Cimosa u Labinu, radnici prelaze u Buzet i RočZbog nedostatka radnika u proizvodnji, u kojoj radi 110 domaćih radnika i još 15-tak stranaca, a potrebno im je 130, uskoro će se zatvoriti Cimosova tvornica u Labinu. https://radiolabin.hr/news_details.php?id=19427Gospođo, Cimos je iz Buzeta, postoji izdvojeni pogon (ljevaonica) u Roču i postojao izdvojeni je pogon u Labinu. U matičnoj tvornici u Buzetu je u boljim vremenima radilo oko 500 radnika, u Roču oko 200, u Labinu je bilo oko 100. Pogledajte na zemljovidu, od Buzeta do Roča ima 10 km, a od Buzeta do Labina ima 50 km.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 17:14 |
|
|
zalutala je napisao/la: Zatvara se pogon Cimosa u Labinu, radnici prelaze u Buzet i RočZbog nedostatka radnika u proizvodnji, u kojoj radi 110 domaćih radnika i još 15-tak stranaca, a potrebno im je 130, uskoro će se zatvoriti Cimosova tvornica u Labinu. https://radiolabin.hr/news_details.php?id=19427 Nisi mi odgovorila na ovo... Rika sv Vida je napisao/la: Labin   Sarajevo   Gdje bi rađe živila ili gdje bi rađe da ti djeca žive? U Labinu duplo veće plaće nego u Sarajevu ako ti je do toga
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 17:19 |
|
|
macola je napisao/la: USK Hrvatice/udane za Hrvate/udane za Bošnjake 22/0/22 3 Bošnjakinje su udane za Hrvate Od 58 ''ostalih'' žena, 51. se udala za Bošnjaka Od hrvatskih mladoženja po jedan je u Bihaću, Cazinu i Kladuši.
Ovdje nema niti jedna Hrvatica koja se udala za Hrvata, bar po fzs, pa nisam odvajao općine.
Ne vjerujem da je u USK živjelo 22 Hrvatice koje su se udale u 2024, po čemu znaš da dobar dio tog broja nisu Hrvatice iz Hrvatske koje su se udale u USK? Kako bi uopće bila moguća takva spolna neravnoteža, 22 udate Hrvatice i 3 oženjena Hrvata? Isto tako za Sarajevo, kako možemo znati koliko je Hrvatica udanih u Sarajevu iz Sarajeva, a koliko ih je došlo iz Hrvatske (ili sa strane)?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 17:35 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la: Nerođen Hrvat je bolji od dijeteta Muslimana i Hrvatice. Podsjetimo se gradiva osnovne škole: Nominativ: (jednina) dijete, (množina)djeca Genitiv: (jednina)djeteta, (množina) djece Neda mi se dalje tipkati, ovo je dovoljno. Za više, narod te plaća, pa bi od tih novaca mogao platiti i instrukcije iz hrvatskog jezika. Ako već ne trošiš vrijeme za ono za što te narod plaća, nego si se ovdje mene dovezao ko pijan plota i prosipaš svoju nekulturu, onda makar to vrijeme pametnije utroši i odi na instrukcije hrvatskog jezika. U nedostatku argumenata, kukavica spada na ovo, kao prava muslimancina, sve u redu razumijem.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
macola
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 17:37 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: macola je napisao/la: USK Hrvatice/udane za Hrvate/udane za Bošnjake 22/0/22 3 Bošnjakinje su udane za Hrvate Od 58 ''ostalih'' žena, 51. se udala za Bošnjaka Od hrvatskih mladoženja po jedan je u Bihaću, Cazinu i Kladuši.
Ovdje nema niti jedna Hrvatica koja se udala za Hrvata, bar po fzs, pa nisam odvajao općine.
Ne vjerujem da je u USK živjelo 22 Hrvatice koje su se udale u 2024, po čemu znaš da dobar dio tog broja nisu Hrvatice iz Hrvatske koje su se udale u USK? Kako bi uopće bila moguća takva spolna neravnoteža, 22 udate Hrvatice i 3 oženjena Hrvata? Isto tako za Sarajevo, kako možemo znati koliko je Hrvatica udanih u Sarajevu iz Sarajeva, a koliko ih je došlo iz Hrvatske (ili sa strane)? USK je specifičan, mnoge su vjerojatno muslimanke koje su se izjasnile kao Hrvatice, nešto kao Abdićeva kćer. Dok je Sarajevo druga priča i brojke upućuju na asimilaciju Hrvatica.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 17:43 |
|
|
zalutala je napisao/la: macola je napisao/la: Nerođen Hrvat je bolji od dijeteta Muslimana i Hrvatice. Podsjetimo se gradiva osnovne škole: Nominativ: (jednina) dijete, (množina)djeca Genitiv: (jednina)djeteta, (množina) djece Neda mi se dalje tipkati, ovo je dovoljno. Za više, narod te plaća, pa bi od tih novaca mogao platiti i instrukcije iz hrvatskog jezika. Ako već ne trošiš vrijeme za ono za što te narod plaća, nego si se ovdje mene dovezao ko pijan plota i prosipaš svoju nekulturu, onda makar to vrijeme pametnije utroši i odi na instrukcije hrvatskog jezika. Nenadmašiv argument... 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 17:57 |
|
Pridružen/a: 20 stu 2024, 23:06 Postovi: 3679 Lokacija: Dridska Župa
|
|
Čak mi bolje kotiramo u mješanim opcinama,pogotovo u posavini, da je otac Hrvat, a majka muslkmanka, nije loše
_________________ Mir nema alternativu, BiH ima. Srušimo BiH da bi očuvali mir!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:02 |
|
|
horus je napisao/la: zalutala je napisao/la: Podsjetimo se gradiva osnovne škole: Nominativ: (jednina) dijete, (množina)djeca Genitiv: (jednina)djeteta, (množina) djece Neda mi se dalje tipkati, ovo je dovoljno. Za više, narod te plaća, pa bi od tih novaca mogao platiti i instrukcije iz hrvatskog jezika. Ako već ne trošiš vrijeme za ono za što te narod plaća, nego si se ovdje mene dovezao ko pijan plota i prosipaš svoju nekulturu, onda makar to vrijeme pametnije utroši i odi na instrukcije hrvatskog jezika.
Nenadmašiv argument...  Ad hominem je kompliment.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1377 of 2558 - 53.83%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:05 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Čak mi bolje kotiramo u mješanim opcinama,pogotovo u posavini, da je otac Hrvat, a majka muslkmanka, nije loše Neusporedivo. Em nas je tamo više, em je Hrvatska odma uz granicu. Pa samo se neka budala i bez neke nacionalne svijesti tamo uda za Ujgura. Eno jedna u Čapljini i jedna u Posušju. Na ponos roditeljima i naciji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:05 |
|
|
macola je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Ne vjerujem da je u USK živjelo 22 Hrvatice koje su se udale u 2024, po čemu znaš da dobar dio tog broja nisu Hrvatice iz Hrvatske koje su se udale u USK? Kako bi uopće bila moguća takva spolna neravnoteža, 22 udate Hrvatice i 3 oženjena Hrvata?
Isto tako za Sarajevo, kako možemo znati koliko je Hrvatica udanih u Sarajevu iz Sarajeva, a koliko ih je došlo iz Hrvatske (ili sa strane)? USK je specifičan, mnoge su vjerojatno muslimanke koje su se izjasnile kao Hrvatice, nešto kao Abdićeva kćer. Dok je Sarajevo druga priča i brojke upućuju na asimilaciju Hrvatica. Svjestan sam Babinih Hrvatica, opet kako je moguće da se udaju 22 Babine Hrvatice, a ožene samo 3 Babina Hrvata?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:09 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la: Čak mi bolje kotiramo u mješanim opcinama,pogotovo u posavini, da je otac Hrvat, a majka muslkmanka, nije loše Neusporedivo. Em nas je tamo više, em je Hrvatska odma uz granicu. Pa samo se neka budala i bez neke nacionalne svijesti tamo uda za Ujgura. Eno jedna u Čapljini i jedna u Posušju. Na ponos roditeljima i naciji. Ti u dominantno Hrvatskim sredinama ce se svakako asimilirat u naše, al i u srednjoj bosni nelose stojimo po tom pitanju. A i vidim da se srbi i mi u tim sredinama generalno ženimo, što je dobro svakako.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:11 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: macola je napisao/la:
USK je specifičan, mnoge su vjerojatno muslimanke koje su se izjasnile kao Hrvatice, nešto kao Abdićeva kćer.
Dok je Sarajevo druga priča i brojke upućuju na asimilaciju Hrvatica.
Svjestan sam Babinih Hrvatica, opet kako je moguće da se udaju 22 Babine Hrvatice, a ožene samo 3 Babina Hrvata? Male su brojke, takve oscilacije nisu toliko neobične, trebalo bi uzet zadnjih 5 godina pa gledat.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:12 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Neusporedivo. Em nas je tamo više, em je Hrvatska odma uz granicu. Pa samo se neka budala i bez neke nacionalne svijesti tamo uda za Ujgura. Eno jedna u Čapljini i jedna u Posušju. Na ponos roditeljima i naciji.
Ti u dominantno Hrvatskim sredinama ce se svakako asimilirat u naše, al i u srednjoj bosni nelose stojimo po tom pitanju. Ma u takvim sredinama mora biti 0. Osim u općini tipa Jajce. Mislim i tamo bi trebalo biti nula, ako su ljudi upućeni u nešto, a očito ih briga. "Tog 16. rujna 1993. godine, pripadnici Armije BiH su ubili 25 Hrvata u Hudutskom. Ubijeni Hrvati su bili ratni zarobljenici. Pripadali su brigadi „Hrvoje Vukčić Hrvatinić“ iz Jajca i Pougarja. 16. rujna 1993. godine pripadnici tzv. ABiH napadale su Hudutsko i tada su zarobile tih 25 vojnika HVO-a.[2] Trojicu su odveli u zloglasni logor Muzej u Jablanici, a ostale su strijeljali"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:13 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Ti u dominantno Hrvatskim sredinama ce se svakako asimilirat u naše, al i u srednjoj bosni nelose stojimo po tom pitanju.
Ma u takvim sredinama mora biti 0. Osim u općini tipa Jajce. Mislim i tamo bi trebalo biti nula, ako su ljudi upućeni u nešto, a očito ih briga. "Tog 16. rujna 1993. godine, pripadnici Armije BiH su ubili 25 Hrvata u Hudutskom. Ubijeni Hrvati su bili ratni zarobljenici. Pripadali su brigadi „Hrvoje Vukčić Hrvatinić“ iz Jajca i Pougarja. 16. rujna 1993. godine pripadnici tzv. ABiH napadale su Hudutsko i tada su zarobile tih 25 vojnika HVO-a.[2] Trojicu su odveli u zloglasni logor Muzej u Jablanici, a ostale su strijeljali" Neće mješani Hrvatsko Muslimanski par u Posušju odgojiti muslimana kako god okreneš.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Rika sv Vida
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:14 |
|
|
|
U Cijeloj ZHŽ ima 0 miješanih brakova. 100% hrvatsko hrvatski brakovi. Čak ni jedna filipinka dovedena
_________________ Broj učenika u osnovnim školama u USK 2013/2014 - 25,758 2023/2024 - 15,503
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Noname01
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:15 |
|
|
Li Zongren je napisao/la: Noname01 je napisao/la: Ma u takvim sredinama mora biti 0. Osim u općini tipa Jajce. Mislim i tamo bi trebalo biti nula, ako su ljudi upućeni u nešto, a očito ih briga.
"Tog 16. rujna 1993. godine, pripadnici Armije BiH su ubili 25 Hrvata u Hudutskom. Ubijeni Hrvati su bili ratni zarobljenici. Pripadali su brigadi „Hrvoje Vukčić Hrvatinić“ iz Jajca i Pougarja. 16. rujna 1993. godine pripadnici tzv. ABiH napadale su Hudutsko i tada su zarobile tih 25 vojnika HVO-a.[2] Trojicu su odveli u zloglasni logor Muzej u Jablanici, a ostale su strijeljali"
Neće mješani Hrvatsko Muslimanski par u Posušju odgojiti muslimana kako god okreneš. Ali, ako se presele eto ti malog Turčina. Isto tako i ovi iz Jajca. Za generaciju-dvije možda postanu "Bosanci". Jer većina će biti Bošnjaci, a onda prijelazni proces je "Bosanac" pa sve dok ne bude na kraju "Bošnjo". Nema miješanja i to se mora govoriti i učiti. Za ove sklone miješanju najbolje da ispale na zapad pa neka tamo svi budu građani i jugosi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Li Zongren
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:18 |
|
|
Noname01 je napisao/la: Li Zongren je napisao/la:
Neće mješani Hrvatsko Muslimanski par u Posušju odgojiti muslimana kako god okreneš.
Ali, ako se presele eto ti malog Turčina. Isto tako i ovi mi iz Jajca. Za generaciju-dvije možda postanu "Bosanci". Nema miješanja i to se mora govoriti i učiti Pa evo kod mene u mistu, imali smo neke doseljenje muslimane znaci 100% muslimanski par, dite im se radi utjecaja okoline pokatoličilo, a di nece u posušju, a i ovo su stvarno male brojke, nikakv razlog za histeriju, mješani brakovi Hrvat-Muslimanka tamo gdje smo mi dominantni je pozitivna stvar, a tamo gdje smo baš jako dominanti i musliman-hrvatica
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bobovac
|
Naslov: Re: Ukida se daidžanska teologija u Nedžarićima Postano: 29 srp 2025, 18:38 |
|
Pridružen/a: 24 ruj 2009, 11:09 Postovi: 27677 Lokacija: Heartbreak Hotel
|
|
Znam jednu Ljubušanku, radila kao konobarica po kafićima u Čapljini. Spanđala se sa jednim muslimanom iz Kaknja, tj iz nekog sela u planini 20 kilometara od grada. On bauštelio po Hercegovini. Udala se za njega, prodala svoj stan i sa tim parama sretni par sebi napravio kuću u sred tog sela Brnjica. Za tri godine 3x rodila muško dijete, tri sina ko rumene jabuke, Salku, Avdu i trećeg nekog. Nakon što ju je Mujo dobro izjašio otjerao je. Vratila se bila, ima tomu nekoliko godina. svojim roditeljima u Ljubuški, nit stana nit djece, ali obogaćena životnim iskustvom. Ne znam što je sada s njom, moraću probati izguglati ju.
_________________ "Uzalud vam sav tisak i sve radio postaje, našim srcima nikad nećete ovladati", nadbiskup Alojzije Stepinac, Zagreb, 1942.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|