|
|
Stranica: 2/4.
|
[ 96 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
MISO
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:31 |
|
|
mara je napisao/la: aleksije radicevic je napisao/la: O ratu su odlučivali drugi. On je bio uz svoj narod kada je rat počeo. I ako je nešto govorio tom narodu, govorio je da se uzdržava od greha. A nikako suprotno.
Vjerski vodja ima bitnu drustvenu ulogu! Od njega se ocekuje vise od obicnih fraza! Bio je uz svoj narod, ne mal broj tog naroda je pocinio stravicne zlocine u ime tog naroda u raznim drazavama i nad raznim narodima! Znaci da je bio i uz njih! Grešiš Maro, silno grešiš. Sve verske vođe su uz svoj narod. Ne mali broj Hrvata i Muslimana je počinilo zločine nad drugim narodima u prošlim ratovima XX veka, pa niko, razuman, nema pravo osuđivati cele narode ili njihove verske vođe. Što se verskih vođa tiče, iza njih stoje lik i delo. Po tome ih treba procenjivati.
|
|
Vrh |
|
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:39 |
|
|
MISO je napisao/la: Grešiš Maro, silno grešiš. Sve verske vođe su uz svoj narod. Ne mali broj Hrvata i Muslimana je počinilo zločine nad drugim narodima u prošlim ratovima XX veka, pa niko, razuman, nema pravo osuđivati cele narode ili njihove verske vođe. Što se verskih vođa tiče, iza njih stoje lik i delo. Po tome ih treba procenjivati. Ma Tulkas je najbolje objasnio. Oni su od Srba gutali priče o Stepincu, sad je došlo vreme da sličnim pričama uzvrate Srbima. Malo će se istutnjati optužujući Patrijarha, i to je to. To jednostavno ne možeš promeniti, jednostavno pusti da prođe.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:47 |
|
|
MISO je napisao/la: mara je napisao/la: Vjerski vodja ima bitnu drustvenu ulogu! Od njega se ocekuje vise od obicnih fraza! Bio je uz svoj narod, ne mal broj tog naroda je pocinio stravicne zlocine u ime tog naroda u raznim drazavama i nad raznim narodima! Znaci da je bio i uz njih!
Grešiš Maro, silno grešiš. Sve verske vođe su uz svoj narod. Ne mali broj Hrvata i Muslimana je počinilo zločine nad drugim narodima u prošlim ratovima XX veka, pa niko, razuman, nema pravo osuđivati cele narode ili njihove verske vođe. Što se verskih vođa tiče, iza njih stoje lik i delo. Po tome ih treba procenjivati. Lik i djelo tog vjerskog vodje cini u medjuostalom i njegova pristranost srpskoj politickoj eliti koja u svojim optuznicama broji od a do z sve clanke kaznenog zakona!
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
Samo u njoj počivat ću u miru. Samo u njoj počivat ću mirno...
Isus će mi postelju prostrijeti Isus će mi prostrijet odar smrti.
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 15:54 |
|
|
aleksije radicevic je napisao/la: mara je napisao/la: Vjerski vodja ima bitnu drustvenu ulogu! Od njega se ocekuje vise od obicnih fraza! Bio je uz svoj narod, ne mal broj tog naroda je pocinio stravicne zlocine u ime tog naroda u raznim drazavama i nad raznim narodima! Znaci da je bio i uz njih! Religijski vođa ima društvenu ulogu koja je definisana pravilima njegove religijske organizacije, a ne onakvu kavu pripednik neke druge verske grupe očekuje. Kad je SPC u pitanju, onda je to kodex koji je krojen po njenim pravilima, kad su druge vjere u pitanju onda je to moralni kodex koji se ocekuje kao primarni dio ponasanja jednog vjerskog vodje! aleksije radicevic je napisao/la: Bio je i uz one koji su činili i one koji nisu činili zločine. Nije mu posao da utvrđuje da li je čovek koji mu priđe zločinac ili nije već da ga ispovedi i blagoslovi.
_________________ Kada vrijeme smrti dođe Neka nitko ne zaplače za mnom I sve što od vas u tom času tražim U mojoj me sahranite zemlji
U susret mi Spasitelju dođi Dođe mi u susret na pol puta Ogrne me brižno svojim plaštom
Želim Bože da u času smrti Ni jedno oko ne zasuzi za mnom A jedino što ja tebe molim Kada umrem da mi dadeš kutak... neba
|
|
Vrh |
|
|
MISO
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 16:13 |
|
|
mara je napisao/la: MISO je napisao/la: Grešiš Maro, silno grešiš. Sve verske vođe su uz svoj narod. Ne mali broj Hrvata i Muslimana je počinilo zločine nad drugim narodima u prošlim ratovima XX veka, pa niko, razuman, nema pravo osuđivati cele narode ili njihove verske vođe. Što se verskih vođa tiče, iza njih stoje lik i delo. Po tome ih treba procenjivati. Lik i djelo tog vjerskog vodje cini u medjuostalom i njegova pristranost srpskoj politickoj eliti koja u svojim optuznicama broji od a do z sve clanke kaznenog zakona! Kakva je bila hrvatska politička elita 1941-1945? Stepinac je trebao da se obesi? A vrlo dobro znam da je isti bio i na Solunskom frontu kao dobrovoljac, u Jugoslovenskoj jedinici organizovanoj u Italiji.
|
|
Vrh |
|
|
mara
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 16:22 |
|
|
MISO je napisao/la: mara je napisao/la: Lik i djelo tog vjerskog vodje cini u medjuostalom i njegova pristranost srpskoj politickoj eliti koja u svojim optuznicama broji od a do z sve clanke kaznenog zakona! Kakva je bila hrvatska politička elita 1941-1945? Stepinac je trebao da se obesi? A vrlo dobro znam da je isti bio i na Solunskom frontu kao dobrovoljac, u Jugoslovenskoj jedinici organizovanoj u Italiji. Jok Misko, ne znas, klao je srpsku decu jos 1991, posto je vama WWII bio i tada svijez!
|
|
Vrh |
|
|
Ernani
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 16:24 |
|
Pridružen/a: 02 lip 2009, 11:27 Postovi: 1949 Lokacija: Tel Aviv
|
Predzadnja relikvija velikosrpstva otišla, ostaje još Mladić ali vjerujem da će njega q-groznica ili svinjska gripa otresti, ubit će ga vlastito stado zamisli
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 16:52 |
|
|
MISO je napisao/la: Irma je napisao/la: To je onaj sto je blagoslavljavao cetnicke zlocince.... I tebi treba napiosati: Glupačo, skrati poganu jezičinu. Nikad srpski patrijarh gospodin Pavle nije podržavao rat . Molim Mišo da se barem suzdržiš u buduće od ovakvih kvalifikacija prema Irmi. Idealno bi bilo i da se ispričaš
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
MISO
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 17:03 |
|
|
mara je napisao/la: MISO je napisao/la: Kakva je bila hrvatska politička elita 1941-1945? Stepinac je trebao da se obesi? A vrlo dobro znam da je isti bio i na Solunskom frontu kao dobrovoljac, u Jugoslovenskoj jedinici organizovanoj u Italiji. Jok Misko, ne znas, klao je srpsku decu jos 1991, posto je vama WWII bio i tada svijez! Aj Maro ne zajebavaj
|
|
Vrh |
|
|
MISO
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 17:10 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: MISO je napisao/la: I tebi treba napiosati: Glupačo, skrati poganu jezičinu. Nikad srpski patrijarh gospodin Pavle nije podržavao rat . Molim Mišo da se barem suzdržiš u buduće od ovakvih kvalifikacija prema Irmi. Idealno bi bilo i da se ispričaš Mišo nikad ovde nije uvredio ni jednu damu, osim Irme danas, samo iz razloga što vređa lik i delo jedbnog velikog čoveka. Da ima potkrepljenu tezu, i pomozi bože, ali ona sebi dopušta, da samo na osnovu toga što je čula da je umro srpski patrijarh, piše gluposti. I to je nedopustivo. Neka Irma pročita malo više o patrijarhu Pavlu, i povuče svoje reči, izvinjebnje ide odmah.
|
|
Vrh |
|
|
mateb
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 17:12 |
|
|
Nama Hrvatima bi bilo bolje da se riješimo te opsjednutosti Srbima i Srbijom. Meni su Srbi u Srbiji zanimljivi jednako kao Mađari ili Talijani, ništa više ni manje. Geopolitika je jedna stvar, ali unutrašnji društveni i vjerski događaji u Srbiji su njihova stvar, a ne naša. Prema tome, baš me briga za njihovog patrijarha. Njemu će ionako Bog suditi, a ne mi.
|
|
Vrh |
|
|
teranova
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 17:16 |
|
|
Nije trebalo ni da bude postavljena ova tema, jer neki su jedva docekali da izvredjaju mrtvog coveka koji je nama ostao u najlepsem secanju.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 17:30 |
|
|
MISO je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Molim Mišo da se barem suzdržiš u buduće od ovakvih kvalifikacija prema Irmi. Idealno bi bilo i da se ispričaš Mišo nikad ovde nije uvredio ni jednu damu, osim Irme danas, samo iz razloga što vređa lik i delo jedbnog velikog čoveka. Da ima potkrepljenu tezu, i pomozi bože, ali ona sebi dopušta, da samo na osnovu toga što je čula da je umro srpski patrijarh, piše gluposti. I to je nedopustivo. Neka Irma pročita malo više o patrijarhu Pavlu, i povuče svoje reči, izvinjebnje ide odmah. Lijepo što ti cijeniš patrijarha, ali upravo zato onda razmisli bi li on upotrijebio takav izbor riječi. Ako ga već cijeniš, cijeni i ono što predstavlja. Podsjetit ću na odlomak Novog Zavjeta kad vojnici dolaze po Isusa a Petar izvadi mač i odsiječe uho slugi velikog svećenika. Kršćanski je braniti istinu, ali bez mržnje prema griješniku.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1094 of 2558 - 42.77%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:06 |
|
|
O, ne ne Aleksa... Ne vucem ja paralelu izmedju Stepinca i Pavla.. Stepinac je za razliku od Pavla osudjivao zlocine koji jesu pocinjeni u NDH.. Pavle nikada nije osudio zlocine svojih Srba koji takodjer jesu pocinjeni u zadnjem ratu..znamo kako je nastala RS..
Vlasti NDH protiv Kaptola i Stepinca »Zauzimanje nadbiskupa Stepinca za ljude, koje su ustaške vlasti progonile kao državne neprijatelje (naročito Židove i Srbe) Pavelić nije podnosio, pa je svoju netrpeljivost prema nadbiskupu na određeni način i iskazivao (npr. nepozivanjem Stepinca u protokolarnim prigodama kad je nazočnost predvodnika Crkve bila očekivana).«
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Vujadin
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:26 |
|
|
Irma je napisao/la: To je onaj sto je blagoslavljavao cetnicke zlocince.... Ti, i ovi tvoji: http://bosnjaci.net/prilog.php?pid=3626 ... ARHA_PAVLA Jadno, da jadnije ne može biti. Mržnja vrca na sve strane, no šta je ta mržnja? Ništa drugo nego nemoć i bijes nad trenutnim i budućim razvojem situacije u BiH. Okruženi sa svih strana "kaurima", sprčeni na 20% i kusur BiH, nestali sa ostalog dijela - balkanski Talibani. Ne treba vas mrziti, jer mrziti možeš samo onog ko ti je jednak ili bolji od tebe, već vas treba žaliti što ste takvi kakvi ste. A Patrijarhu Pavlu neka je vječna slava i hvala.
|
|
Vrh |
|
|
TG-B.B.B
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:31 |
|
Pridružen/a: 18 kol 2009, 11:00 Postovi: 1708 Lokacija: ...................
|
Odvratan clanak na bošnjaci.net, nazvase ga sotonom , nemam neko posebno misljenje o patrijahu Pavlu alo zasigurno ne zasluzuje tako gnusne epitete
_________________ Cuius regio, eius religio
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:31 |
|
|
Tulkas je napisao/la: O, ne ne Aleksa... Ne vucem ja paralelu izmedju Stepinca i Pavla.. Stepinac je za razliku od Pavla osudjivao zlocine koji jesu pocinjeni u NDH.. Pavle nikada nije osudio zlocine svojih Srba koji takodjer jesu pocinjeni u zadnjem ratu..znamo kako je nastala RS.. Stepinac je rekao da je jasenovački logor sramotna ljaga, a ubojice u njemu najveća nesreća Hrvatske.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:34 |
|
|
A Pavle je setao po etnicki cistoj BL i ostatku RS i vidio sve sruseno sto nije pravoslavno i nije rekao niti rijeci osude.. Da ne spominjem njegovo sklapanje ociju nad postojanjem konc logora u RS...
_________________ Serbian are nationalists. It is impossible to argue with Serbians because they are without understanding. Since they respect only force, the same method should be used when dealing with them."
|
|
Vrh |
|
|
Robbie MO
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:38 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 77083 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
O patrijarhu Pavlu sam samo znao da je star.
_________________ Fun fact: I HDZ i SDA su osnovani u Zagrebu.
IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIoooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
|
|
Vrh |
|
|
Starfucker226
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:41 |
|
|
Tulkas je napisao/la: A Pavle je setao po etnicki cistoj BL i ostatku RS i vidio sve sruseno sto nije pravoslavno i nije rekao niti rijeci osude.. Da ne spominjem njegovo sklapanje ociju nad postojanjem konc logora u RS... On je samo načelno govorio protiv zločina i mržnje, nije davao konkretne primjere. Jedino konkretno što je rekao je bilo kad je upitao Srbe u Banjaluci, "zar je trebalo rušit džamije i crkve" i to je rekao tek negdje 1993. kad je skoro sve već bilo srušeno.
|
|
Vrh |
|
|
Tulkas
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 18 stu 2009, 18:52 |
|
|
Robbie MO je napisao/la: O patrijarhu Pavlu sam samo znao da je star. Tebe su mozda vise zanimale izjave efendija, reisova, al na svu srecu ima nas koje je intersiralo ponasanje i ovih bradonja..
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 19 stu 2009, 01:22 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
TG-B.B.B je napisao/la: Odvratan clanak na bošnjaci.net, nazvase ga sotonom , nemam neko posebno misljenje o patrijahu Pavlu alo zasigurno ne zasluzuje tako gnusne epitete Da, kao da je napisam tamo štajaznam 1995. Poanta (ako su je i imali) se izgubila u bujici uvreda, kvalifikacija i riječnika stvarno punog mržnje.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Ministry of Sound
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 19 stu 2009, 01:24 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 09:25 Postovi: 43752 Lokacija: Folklorni Jugoslaven, praktični Hrvat
|
Tulkas je napisao/la: A Pavle je setao po etnicki cistoj BL i ostatku RS i vidio sve sruseno sto nije pravoslavno i nije rekao niti rijeci osude.. Da ne spominjem njegovo sklapanje ociju nad postojanjem konc logora u RS... I to je grijeh, i izdaja vlastitih sljedbenika kojim bi trebao služiti kao duhovni pastir i moralna vertikala.
_________________ sklon'se bona Zineta sa penđera, vidiš da te vlasi oćima kurišu
|
|
Vrh |
|
|
Irma
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 19 stu 2009, 02:02 |
|
|
TG-B.B.B je napisao/la: Odvratan clanak na bošnjaci.net, nazvase ga sotonom , nemam neko posebno misljenje o patrijahu Pavlu alo zasigurno ne zasluzuje tako gnusne epitete Pa Bosnjaci.net su izmedju ostalog prenjeli izjavu predsjednika Društva za ugrožene narode Tilmana Zülcha, a uostalom poslije svega imamo itekako pravo nazivati tu vjersku instituciju svim i svacim. Moj stva je Srbi i vjera i Bog, nemaju niakkve veze, jednostavno pozivaju se na neku vjeru a nisu nikakvi vjernici.
|
|
Vrh |
|
|
Cort0 Maltese
|
Naslov: Re: Umro Patrijarh Srpski Pavle Postano: 19 stu 2009, 10:49 |
|
Pridružen/a: 30 svi 2009, 15:48 Postovi: 3256 Lokacija: Lost Continent of Mu
|
Irma je napisao/la: TG-B.B.B je napisao/la: Odvratan clanak na bošnjaci.net, nazvase ga sotonom , nemam neko posebno misljenje o patrijahu Pavlu alo zasigurno ne zasluzuje tako gnusne epitete Pa Bosnjaci.net su izmedju ostalog prenjeli izjavu predsjednika Društva za ugrožene narode Tilmana Zülcha, a uostalom poslije svega imamo itekako pravo nazivati tu vjersku instituciju svim i svacim. Moj stva je Srbi i vjera i Bog, nemaju niakkve veze, jednostavno pozivaju se na neku vjeru a nisu nikakvi vjernici. Nemate vi nikakvo pravo. Jedino pozitivno je što ste ste već po tko zna koji put pokazali svoje pravo lice, a ne neku lažnu multietničnost. Koji Srbin bi htio živjeti s ovim nakotom u istoj državi? Da umre onaj krvolok Naser Orić, nijedan srpski medij ne bi izašao s ovakvim gnjusnim člankom. Srbi su za svoju pravoslavnu vjeru ginuli prije nego što ste vi postali ovo što ste danas po vjerskoj pripadnosti, ne znam otkud ti uopće obraz da spominješ ovakve gluposti. Kakva li je vaša veza s Bogom i vjerom kad ste i Boga i vjeru prodali za 30 srebrnjaka?
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|