HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 29 ožu 2024, 14:58.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 3443 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 138  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 06:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58281
Lokacija: DAZP HQ
IZETBEGOVIĆ RAZOČARAO ČOVIĆA: "Nisam uvjeren da će BiH dobiti Izborni zakon"! (VIDEO)

Zašto samo SDA i HDZ vode pregovore o Izbornom zakonu? Šta je sa ostalim strankama? Da li je došlo do tajnog dogovora? Jesu li prioritet odluke međunarodnih i domaćih sudova ili Čovićeve izmjene Izbornog zakona? Ko se od građanskih stranaka primiče Čoviću i zašto? Šta je odgovor na prijetnje Hrvatske? Građanska ili etnonacionalna država? Na ova i druga aktuelna pitanja za Mrežu je odgovarao predsjednik SDA Bakir Izetbegović.

Izetbegović je kazao kako nije uvjeren da će BiH dobiti Izborni zakon, a da za vakcine zaista misli da će ona konačno doći u prvoj polovini marta.

O najavama SDA i HDZ-a da ćemo rješenje za Vladu FBiH dobiti u narednih mjesec dana kaže da namjeravaju ispuniti preduslov SDA da nastavi razgovarati o modalitetima promjena Izbornog zakona.

"To je uspostavljanje nove strukture vlasti na federalnom nivou, imenovanje predsjednika i zamjenika FBiH, a zatim i prijedlog novog saziva Vlade FBiH. Pitanje je da li u ovome času uopšte imamo za to koalicioni kapacitet jer je došlo do nekih slabljenja pozicija SDA u Domu naroda. Pitanje je da li imamo prolaznost za to da krenemo temeljito u imenovanje novog saziva. To ćemo morati provjeriti. Ako nemamo dovoljno ruku u Domu naroda za imenovanje novog predsjednika onda ćemo morati rekonstruirati sadašnju Vladu, prije svega dopuniti dva nedostajuća ministarstva, za boračka pitanja i za obrazovanje. Dakle dvije pozicije koje je SDA imala. I onda nastaviti sa pregovorima i sa traganjem za tom većinom koja bi mogla u sljedećim mjesecima zaista imenovati novi saziv."

Ističe da može doći do imenovanja novim ministara u Vladi FBiH i da će to biti inicijalni uslov.

"Ako ne možemo kompletnu Vladu imenovati, onda ćemo morati makar taj korak napraviti. Dakle dva nedostajuća ministarstva, da bi se uopšte upustili u priču o Izbornom zakonu. SDA ne može pregovarati i dogovarati u jednoj situaciji u kojoj je ona ucijenjena. Ne želimo uopšte takvu atmosferu, ne želimo da na takav način ulazimo u pregovore."

Pozicije SDA i HDZ-a su vrlo udaljene

Tvrdi da još nije došlo do dogovora oko Izbornog zakona.

"Mislim da će se nažalost jako teško doći do dogovora, s obzirom na vrlo udaljene pozicije SDA i HDZ-a. Pa i udaljene presude koje moramo implementirati. Presuda Ustavnog suda po apelaciji Ljubić na kojoj insistira HDZ i sve presude Evropskog suda za ljudska prava na kojima insistira SDA. Do približavanja će teško doći ali moramo pokušati."

Izetbegović navodi da SDA od početka stoji na tzv. građanskom principu koji je potvrđen kroz niz presuda Evropskog suda za ljudska prava.

"Zahtjev SDA je da svaki građanin na svakom pedlju ove zemlje ima jednaka prava, da može glasati za koga god hoće i kandidovati se za svaku poziciju. I bez toga neće biti prihvaćene izmjene Izbornog zakona. Zato nisam optimista da ćemo uopšte doći do dogovora, a naročito da ćemo lako doći do njega, ali moramo pokušati."

Kaže da je HDZ potpisao da će zajedno sa SDA naći model koji će implementirati sve ovo.

"HDZ ima svoje zahtjeve i oni se baziraju na presudama Ustavnog suda u kojima se zaista spominje legitimitet. Na tom balansu etničkog i građanskog je Bosna koncipirana u Dejtonu i eventualne dopune i promjene Izbornog zakona će biti koncipirane na tom balansu gdje SDA zagovara građanski princip i ono na čemu SDA posebno insistira je da se ukloni asimetrija funkcionisanja Vijeća naroda u RS-u i Doma naroda u FBiH, odnosno da se oslobodi kapacitet većine u Predstavničkom domu. U ovom času Dom naroda guši odluke i volju većine iz Predstavničkog doma. Dom naroda može štititi, kao u RS-u, isključivo vitalni nacionalni interes i to je taj kompromis koji SDA očekuje od HDZ-a. Ako je HDZ spreman to prihvatiti i implementaciju svih presuda Evropskog suda za ljudska prava, što nije lako, mislim da tada imamo šansu da napravimo neki rezultat."

Nećemo pristati na izborne jedinice

"Nećemo uopšte pristati ni na kakve nove izborne jedinice", kategoričan je Izetbegović.

Na pitanje zašto u pregovorima nema i građanskih stranaka kaže da bi tu trebale biti sve stranke, ali i jedna široka lepeza nevladinih organizacija, intelektualaca, eksperata.

"Svi moramo biti zainteresirani i svi imamo pravo baviti se takvim pitanjima. Ne samo HDZ i SDA. Mislim da je ovo jedan potpuno reducirani model protiv kojeg je bila SDA, ali mi smo od prijatelja iz međunarodne zajednice, konkretno SAD-a i Brisela, zamoljeni da napravimo prvi korak na kojem će kasnije interresorna grupa bazirati svoj rad. Ja uopšte nemam ambiciju postići definitivan dogovor sa Draganom Čovićem, ali oni od nas očekuju onako kako smo Mostar riješili."

Na optužbe da će od FBiH napraviti mostarizaciju odgovara: "Ako ću od Federacije napraviti ovo što sam napravio u Mostaru onda će to biti dobro."

Izetbegović kaže da je vidio prijedlog Izbornom zakona koji je Čović uputio međunarodnoj zajednici i da ne mislim da je takav prijedlog realan.

"Nije mi jasno na koji način se može učiniti da Sjedić ili Finci budu izabrani u državno Predsjedništvo u kojem je rečeno da to mora biti jedan Hrvat, jedan Srbin i jedan Bošnjak. Kako će Jevrej ili Rom ući u Predsjedništvo? To je isto kao da mi objašnjavate da se može hodati po vodi. Ne može se bez ustavne promjene, a ako do njih ne dođe neće biti novog Izbornog zakona. Ovdje se radi o zajedničkoj sudbini i neophodno je doći do kompromisa."

Neće Hrvatska odlučivati kako će BiH biti koncipirana

O prijetnjama Hrvatske kada je u pitanju Izborni zakon Izetbegović navodi da neće Hrvatska odlučivati o tome kako će biti koncipirana BiH.

"Bosna i Hercegovina će sasvim sigurno ići naprijed a to vodi ka jednoj normalnoj, građanski uređenoj državi. Hrvatska je prije par decenija napravila teške greške u odnosu na BiH tako da bih im preporučio da sve to uzmu u obzir i da se korektnije odnose prema BiH, jer svakako neće biti onako kako oni zamisle, nego onako kako se dogovore građani BiH."

"Povika je na vuka, a lisice se spremaju da meso nose"

Kaže da su srpske pozicije zakovane na oko, ali bilo je spremnosti kroz Aprilski paket da se ide na indirektno.

"I SNSD i SDS su bili spremni na to. Zašto ne bi bili ponovo spremni? Ako bi ih ohrabrile neke međunarodne snage. Mi ovo ne možemo sami iznijeti, bez jednog pozitivnog pritiska međunarodne zajednice. Potrebno je ohrabriti sve stranke da se ide ka kompromisu. Zanimljivo je da SDA brani građanski princip i interes građanskih stranaka. One treba da prodišu, da postanu jedan četvrti stub u ovoj državi. Dok one, u isto vrijeme, napadaju na SDA i lagano se približavaju HDZ-u. Kao da se zauvijek mire s tom situacijom u kojoj će biti 2:1. Srpska i hrvatska strana 2, a ovamo i bošnjačko i bosansko 1. Umjesto da naprave iskorak, da budu zaista multietničke stranke. Interes im je ići kuda je lakše. Lakše je tamo gdje se razvila demokratija, gdje je SDA, gdje su se razvili mediji. Teže je napraviti iskorak pa nešto uzeti od HDZ-a i SNSD-a. Ništa ne uspijevaju uzeti. Dapače, građanske stranke se svojim postupcima približavaju HDZ-u. Pogledajte te ustupke. Da Naša stranka nije upropastila šansu da imamo iz probosanskog fronta gradonačelnika u Mostaru, mogli smo ga imati. SDA je napravila situaciju da ga imamo. Oni su je upropastili. Konaković govori stvari koje će se sigurno svidjeti Čoviću. U Tuzli su uveli HDZ-ovca, a nema HDZ-a uopšte u Skupštini. SDP pomagao SNSD-u u Srebrenici. Zašto to rade, zašto im se približavaju na takav način? Da se u Novom Travniku nije kandidovao čovjek iz NiP-a mi bi tamo imali gradonačelnika. Ovako su ga dobili HDZ-ovci. Na mnogo mjesta vidite da se pruža ruka prema HDZ-u."

O optužbama da ima dogovor s Čovićem kaže da je "povika na vuka, a lisice se spremaju da meso nose".

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/19 ... video.html

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 08:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35612
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Ukratko SDA vidi NS i SDP kao svoj dodatni bazen glasova i sredstvo da dobiju i glasove ćafira za interese političkog islama.
Evo i Bakir jasno prizna da SDP i NS nisu zaista multietnične stranke.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 09:23 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47
Postovi: 35612
Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
Sve jasno Bakir prizna da je ovo "dogovaranje" samo takija za MZ i da oni neće pristati na ikakve izmijene izbornog zakona.

Bakir koji se bori za građansku državu tvrdi da će on prije hodati po vodi nego što će Židov ili Rom ući u Predsjedništvo, kako građanski.

_________________
mostarski europski


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 11:37 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Modeli izbora su pravični. Tako recimo za nekog novog
Sejdu u KS može glasovati i 400.000 Muslimana, a da pritom mu se
maksimalno priznaje samo 3,4%, jer KIB "kaže" da je tamo 2013.
udio Hrvata bio toliki u odnosu na svu Federaciju, pa pumpati
mogu na jednom mjestu koliko hoće, ali samo do
te granice se prizna
.

Poželjno je sada da svaka muslimanska stranka kandidira svog
Hrvata za Predsjedništvo.

Hrvati će i dalje trebati jednog kandidata kojeg će trebati
podržati s najmanje 100k glasova. Mogu ih imati naravno i
više, ali taj mora biti značajno biran.

Svaki glas Hrvata i ostalih, vrijedi svugdje isto. Iz onog
iz Bihaća kao Zenice ili Gruda.

Otvaraju se nova polja suradnje sa Srbima (SNSD).

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 12:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 21:39
Postovi: 58281
Lokacija: DAZP HQ
Radio bih predizbor hrvatskog kandidata ispred HNSa.

_________________
"Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 12:06 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Bakir:
Citat:
Pozicije SDA i HDZ-a su vrlo udaljene

"Mislim da će se nažalost jako teško doći do dogovora, s obzirom na vrlo udaljene pozicije SDA i HDZ-a. Pa i udaljene presude koje moramo implementirati. Presuda Ustavnog suda po apelaciji Ljubić na kojoj insistira HDZ i sve presude Evropskog suda za ljudska prava na kojima insistira SDA. Do približavanja će teško doći ali moramo pokušati."

Ovaj prijedlog sve to rješava.


Citat:
"HDZ ima svoje zahtjeve i oni se baziraju na presudama Ustavnog suda u kojima se zaista spominje legitimitet. Na tom balansu etničkog i građanskog je Bosna koncipirana u Dejtonu i eventualne dopune i promjene Izbornog zakona će biti koncipirane na tom balansu gdje SDA zagovara građanski princip i ono na čemu SDA posebno insistira je da se ukloni asimetrija funkcionisanja Vijeća naroda u RS-u i Doma naroda u FBiH, odnosno da se oslobodi kapacitet većine u Predstavničkom domu.

Primarni problem izbornog zakona je u Federaciji. Bakir lopticu dalje prebacuje na RS,
od jednog postojećeg problema pravi još jedan. Model ima građanski princip, ali onaj
pravedan i iskren a ne fake zasnovan na lažnom predstavljanju, prijavljivanju itd.

Citat:
"Nećemo uopšte pristati ni na kakve nove izborne jedinice", kategoričan je Izetbegović.

I ne treba. Model je to savršeno riješio.

Citat:
Na pitanje zašto u pregovorima nema i građanskih stranaka kaže da bi tu trebale biti sve stranke, ali i jedna široka lepeza nevladinih organizacija, intelektualaca, eksperata.

"... Ja uopšte nemam ambiciju postići definitivan dogovor sa Draganom Čovićem, ali oni od nas očekuju onako kako smo Mostar riješili."

Bakir je izabran da vlada, ali ne želi da ga označe kao "izdajnika" jer zna da mora popustiti.
Zato gura i druge stranke itd.

Citat:
Izetbegović kaže da je vidio prijedlog Izbornom zakona koji je Čović uputio međunarodnoj zajednici i da ne mislim da je takav prijedlog realan.

Nije mu "realan" jer nema više prostora za varanje.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 12:07 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
dudu je napisao/la:
Radio bih predizbor hrvatskog kandidata ispred HNSa.

Odlična ideja.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 12:07 
Online
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20466
novem je napisao/la:
Modeli izbora su pravični. Tako recimo za nekog novog
Sejdu u KS može glasovati i 400.000 Muslimana, a da pritom mu se
maksimalno priznaje samo 3,4%, jer KIB "kaže" da je tamo 2013.
udio Hrvata bio toliki u odnosu na svu Federaciju, pa pumpati
mogu na jednom mjestu koliko hoće, ali samo do
te granice se prizna
.

Poželjno je sada da svaka muslimanska stranka kandidira svog
Hrvata za Predsjedništvo.

Hrvati će i dalje trebati jednog kandidata kojeg će trebati
podržati s najmanje 100k glasova. Mogu ih imati naravno i
više, ali taj mora biti značajno biran.

Svaki glas Hrvata i ostalih, vrijedi svugdje isto. Iz onog
iz Bihaća kao Zenice ili Gruda.

Otvaraju se nova polja suradnje sa Srbima (SNSD).

Ma možemo fantazirati modele do prekosutra, bookir neće prihvatiti ništa što štiti Hrvate od majorizacije. Njih samo MZ batinom može netjerati ili nećemo više nikad imati funkcionalnu federaciju.

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 12:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
weasel je napisao/la:
Ma možemo fantazirati modele do prekosutra, bookir neće prihvatiti ništa što štiti Hrvate od majorizacije. Njih samo MZ batinom može netjerati ili nećemo više nikad imati funkcionalnu federaciju.


Jasno je to. To očekujem. Oni će ovo silom morati prihvatiti.
S ovim modelom imamo mir. A njima će to s vremenom prikipiti pa će sami tražiti da izađu iz BiH.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 12:16 
Offline

Pridružen/a: 12 kol 2020, 08:27
Postovi: 1595
Nije nama ni cilj da se uspostavi normalna održiva država, podrska džamijašima u ludilu. Kako su krenuli i trokutistan ce im bit upitan.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 12:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Uvjeran sam da bi Bakir i svi ostali za jedan dan prihvatili ovaj model.
Dobro su ga sigurno prostudirali. Ali, za uzvrat traže nešto što nema
veze s izbornim zakonom i svim presudama, a to je da Dom naroda
Federacije izgubi svoje ovlasti koje ima kroz Dayton, da ostane samo
marginalni Dom glede etničkih pitanja. Pristankom na to nam onda i
ne treba ovaj model. Sebe bi sami sahranili. Naravno, nitko to i ne
pomišlja da im da.

Jer, oni bi "žrtvovali" Dom naroda koji bi tada postao daleko
ne bitniji, a hr člana Predsjedništva bi amenovali jer su njegove
ovlasti ionako skučene. Zato bi dobili daleko više moći nego što
sada imaju i mogli bi namećati zakone kako im se prohtje.
Njima je samo jedan cilj - srušiti ovlasti Doma naroda.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 13:29 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Model:

Muslimani istaknu jednog jedinog "Komšića" i taj dobije u cijeloj
Federaciji od njih recimo čak 620.000 glasova što naravno nikad nije, a hrvatski kandidat
dobije 155.000. I bez problema odnesemo sigurnu pobjedu. 55% / 41%.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 13:39 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68263
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Model je lako dogovoriti kad se odustane od žudje za prevlasti.

Iseljavanje Muslimana i njihov pad ispod 1 milijun stanovnika, te batina i prijetnja MZ je jedini "dogovor". Znači prisila.

Isto kao što ih se ratom moralo devedesetih urazumit.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 13:45 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
dudu je napisao/la:
Radio bih predizbor hrvatskog kandidata ispred HNSa.


Treba napraviti i za tzv. "Listu hrvatskih stranaka" za Dom naroda F.
Pojedinačni nastup ali u zajedničkom okviru.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 13:48 
Online
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20466
Za forumske matematičare, koliko bošnje moraju demografski puknit da smo mi sigurni na izborima?
Ako Hrvati imaju jednog kandidata oko kojeg se okupimo, a bošnje će sigurno imati dva ili čak tri...

Možda 800k? 700k?

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 14:16 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
weasel je napisao/la:
Za forumske matematičare, koliko bošnje moraju demografski puknit da smo mi sigurni na izborima?
Ako Hrvati imaju jednog kandidata oko kojeg se okupimo, a bošnje će sigurno imati dva ili čak tri...

Možda 800k? 700k?


S ovim modelom imamo dobru kontrolu a što ih bude manje sve će biti još daleko opuštenije.
Poželjno je da imaju što više svojih "Hrvata" u cijeloj Federaciji. Tako će dobiti svoj građanski model
koji nama koristi. To što je nama pravilo problem s više kandidata, sada nam ide u prilog da oni to u
naše ime čine i neće moći reći da to nije građanski. Naš mehanizam zaštite je cementirani KIB.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 15:24 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Robbie MO je napisao/la:
Model je lako dogovoriti kad se odustane od žudje za prevlasti.

Iseljavanje Muslimana i njihov pad ispod 1 milijun stanovnika, te batina i prijetnja MZ je jedini "dogovor". Znači prisila.

Isto kao što ih se ratom moralo devedesetih urazumit.



Njihova taktika je jasna. Razvlačiti, blokirati i čekati da se stranci uključe s
nadom da im oni cijeli Daytonski sistem okrenu u svoju korist. To sigurno nikad neće
biti niti tko može BiH resetirati. Vjerojatnije su šanse da će se raspasti.

Promijeniti će se samo ono što je nužno, uskladiti sve one presude i to je to.
Muslimani su i ovu igru već izgubili. Nitko im neće dati ono što sami nisu
izborili. Džaba sva žalopojka, Srebrenica ovo ono. To je sve već jednom uračunato
i obračunato.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 15:35 
Offline

Pridružen/a: 24 sij 2019, 19:33
Postovi: 2183
weasel je napisao/la:
novem je napisao/la:
Modeli izbora su pravični. Tako recimo za nekog novog
Sejdu u KS može glasovati i 400.000 Muslimana, a da pritom mu se
maksimalno priznaje samo 3,4%, jer KIB "kaže" da je tamo 2013.
udio Hrvata bio toliki u odnosu na svu Federaciju, pa pumpati
mogu na jednom mjestu koliko hoće, ali samo do
te granice se prizna
.

Poželjno je sada da svaka muslimanska stranka kandidira svog
Hrvata za Predsjedništvo.

Hrvati će i dalje trebati jednog kandidata kojeg će trebati
podržati s najmanje 100k glasova. Mogu ih imati naravno i
više, ali taj mora biti značajno biran.

Svaki glas Hrvata i ostalih, vrijedi svugdje isto. Iz onog
iz Bihaća kao Zenice ili Gruda.

Otvaraju se nova polja suradnje sa Srbima (SNSD).

Ma možemo fantazirati modele do prekosutra, bookir neće prihvatiti ništa što štiti Hrvate od majorizacije. Njih samo MZ batinom može netjerati ili nećemo više nikad imati funkcionalnu federaciju.

Za početak počnite raditi u interesu FBiH gdje dijelimo vlast. A onda se odmaknite od SNSD-a, ali daleko.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 15:44 
Offline

Pridružen/a: 01 stu 2011, 07:41
Postovi: 266
https://www.wilsoncenter.org/article/whither-bosnia


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 03 ožu 2021, 15:49 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27123
Kad muslimani više ne budu mogli Hrvate u Federaciji majorizirati,
a uz to im i svi demografski trendovi idu u sunovrat, sami će tražiti njenu podjelu.

To je slična priča kao s konstitutivnosti. U nju su se zaklinjali, tužakali, forsirali i mislili
da donosi veću korist. Sada je se odriču jer vide da nema napretka. Tako će se odreći i
cijele Federacije. RS su već davno otpisali.

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 04 ožu 2021, 08:42 
Offline

Pridružen/a: 15 ruj 2017, 11:20
Postovi: 511
Od promjena IZ nema ništa, to je jasno ko dan. Bakir samo pregovara da ispadne kao da se trude ali nema rješenja... Znači oni nevezano za stav međunarodne zajednice idu na ''razbijanje okova'' 2022.

Zanima me šta naši spremaju za taj scenarij, ili su oni naivni (''optimistični'') i vjeruju da će ovi popustit?!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 04 ožu 2021, 08:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30081
Nemamo više prava na naivnost. Nadam se da naši predstavnici očekuju i pripremaju se za konačan sukob sa muslimanima.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 04 ožu 2021, 09:11 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
Naša Kvačica je napisao/la:
Nemamo više prava na naivnost. Nadam se da naši predstavnici očekuju i pripremaju se za konačan sukob sa muslimanima.

Ja te uvjeravam da se ne spremaju, jer bi za to
bilo naznaka, prvo u smislu izjava kljucni aktera,
ali jedine izjave koje dolaze su o evropskom putu,
Tako da ne znam odakle crpis tu nadu, ali
ne vidim temelja za nju.

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 04 ožu 2021, 09:13 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 08 ruj 2010, 08:54
Postovi: 7728
Lokacija: Danska
carles je napisao/la:
Od promjena IZ nema ništa, to je jasno ko dan. Bakir samo pregovara da ispadne kao da se trude ali nema rješenja... Znači oni nevezano za stav međunarodne zajednice idu na ''razbijanje okova'' 2022.

Zanima me šta naši spremaju za taj scenarij, ili su oni naivni (''optimistični'') i vjeruju da će ovi popustit?!

Kakav bakir taj se za nista ne pita, okrece se kako vjetar puse, sa njim se nema sta o bilo cemu pregovarati,
to su dokazane lopine i seoske varalice.
Sramota je sa takvim smecem sjediti za istim stolom.

_________________
Svjetski priznati NOBELOVAC Ivo Andrić o trokutu23%

“Mene također ova sredina smrada, loja, ljenosti i pokvarenosti poklonika arapskog varalice guši, pa sam više u Zapadnom Mostaru nego u Bosni.’’


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Ustavni sud BiH:Izbor Hrvata u Dom naroda neustavan,"delegati su PREDSTAVNICI, ne pripadnici nar
PostPostano: 04 ožu 2021, 09:50 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 16:49
Postovi: 30081
POL_GASOL je napisao/la:
Naša Kvačica je napisao/la:
Nemamo više prava na naivnost. Nadam se da naši predstavnici očekuju i pripremaju se za konačan sukob sa muslimanima.

Ja te uvjeravam da se ne spremaju, jer bi za to
bilo naznaka, prvo u smislu izjava kljucni aktera,
ali jedine izjave koje dolaze su o evropskom putu,
Tako da ne znam odakle crpis tu nadu, ali
ne vidim temelja za nju.


Pa iz sastanaka Plenkovića i Milanovića sa Dodikom, iz Čovićevih izjava o izbornom zakonu, blokiranju vlade Federacije, iz suradnje sa SNSD na izborima u Mostaru. Očigledno se priprema zajedničko H-S djelovanje na izborima 2022, možda i zajednička blokada izbora. 2022 će biti otvoreno Hrvati + Srbi protiv Bošnjaka. Hoće li se sukob prenijeti i izvan institucija ne može nitko znati, ali je realna mogućnost na koju bi morali računati.

_________________
Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.

784 of 2558 - 30.65%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 3443 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 123, 124, 125, 126, 127, 128, 129 ... 138  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: Eminencija i 441 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO