|
|
Stranica: 6/7.
|
[ 152 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 20:11 |
|
|
|
Vidim dao deo srblja pravi otklon od CG, što je skroz razumljivo, ali ipak mislim da je to veoma kontraproduktivno.
Ja ću vazda ići u CG na more, možda ne svake godine, al s vremena na vreme da se posete. Da su takvi kakvi su jesu, ali takvi su isto Kosovci, pa Kosovo ne vadimo iz usta. Takođe i Hercegovci, sve je to sličan mentalitet, ali su državne granice formirali neku razliku koja suštinski ne postoji.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tankosic
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 21:43 |
|
|
|
SAO Ada Bojana.
Ne zajebavajte, ja ne idem u CG decenijama jer mi ne prija, ali je smatram necim sto ce morati da se utopi u jedinstvenu srpsku drzavu, sve drugo su zablude vase, "da postoji ali da je prosrpska" to zaboravite, ili dza ili bu, nema sredine, istorija vas uci tome.
Pola Beograda je vlasnik Ulcinja, Ade Bojane, pa i Bara.
_________________ Srbija je vazda ratovala protiv najjacih imperija, Otomanska, Austro Ugarska, Hitlerova Nemacka, NATO pakt.
A njene komsije, najveca imperija protiv koje su ratovali, je Srbija.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 21:49 |
|
|
|
Hrvatsko more od Savudrijske vale do Prevlake, srpsko more od Njivica do Ade Bojane.
Takvo je stanje na terenu.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 21:52 |
|
|
|
Strogo me zabole za srpsko more. Meni je dobar i Dunav.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 21:52 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 21:56 |
|
|
Croato je napisao/la: More je more. Ceniš da smo crkli da ga imamo. Razočaraću te.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 21:59 |
|
|
|
Izlaz na more je bitan zbog drugih stvari. Za letovanje je CG najgora od svih okolnih zemalja koje imaju more sem mozda Rumunije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:00 |
|
|
|
Alo bre, to je druga država. Otišli su i ja to prihvatam.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Croato
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:00 |
|
|
|
Srbi, stvarno pretjerujete kad kritizirate Crnu Goru. Ima prekrasnih mista za bućkanje: Kraljičina plaža, Čanj, Sveti Stefan itd.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:03 |
|
|
Croato je napisao/la: Srbi, stvarno pretjerujete kad kritizirate Crnu Goru. Ima prekrasnih mista: Kraljičina plaža, Čanj, Sveti Stefan itd. Naravno. U odnosu na ona grčka sela je avion. Pržno, Miločer, St Stefan, Reževići, Perazića do.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:06 |
|
|
Croato je napisao/la: Srbi, stvarno pretjerujete kad kritizirate Crnu Goru. Ima prekrasnih mista: Kraljičina plaža, Čanj, Sveti Stefan itd. Ma ne radi se o lepoti, radi se o tome da kad Srbin ode u Grčku ili Tursku gde je turista bog ne ide mu se više tamo gde je turista ovca za šišanje. Zato ni vi niste naročito omiljeni (pored političkih razloga), iako imate ponudu i infrastrukturu koja je po mom mišljenju jača od Grčke i Turske.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:09 |
|
|
sev je napisao/la: Ma ne radi se o lepoti, radi se o tome da kad Srbin ode u Grčku ili Tursku gde je turista bog ne ide mu se više tamo gde je turista ovca za šišanje. Zato ni vi niste naročito omiljeni (pored političkih razloga), iako imate ponudu i infrastrukturu koja je po mom mišljenju jača od Grčke i Turske.
Radi se i o lepoti. Gledam onaj Pefkohori, jbt, plaža širine metar i po a iza ravnica, nema planina. Neprihvatljivo. Drugo, ako treba da se klimam ceo dan i da prelazim pet granica - hvala ti lepo.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:10 |
|
|
|
More je bitno iz strateskih razloga. Sto se letovanja tice (mada me to nikada nije preterano zanimalo) Cg je sigurno najgora na celom potezu od Hrvatske do Bugarske (Rumunsko mora je grozno a za Sloveniju ne znam da je iko ikad bio).
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Bosonosorg
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:11 |
|
|
sev je napisao/la: Croato je napisao/la: Srbi, stvarno pretjerujete kad kritizirate Crnu Goru. Ima prekrasnih mista: Kraljičina plaža, Čanj, Sveti Stefan itd. Ma ne radi se o lepoti, radi se o tome da kad Srbin ode u Grčku ili Tursku gde je turista bog ne ide mu se više tamo gde je turista ovca za šišanje. Zato ni vi niste naročito omiljeni (pored političkih razloga), iako imate ponudu i infrastrukturu koja je po mom mišljenju jača od Grčke i Turske. Grčka i Turska ne mogu da se stave u istu rečenicu. Bio sam na Halkidikiju, Eviji, Zakintosu, u Turskoj sa druge strane u Kušadasiju, Marmarisu i Bodrumu i Turska mi je dosta bolja u smislu cena, ugodnosti i generalnog osećaja. Naravno, i Grčka je lepa, al istinu za volju dobar deo nje nije namenjen za prosečan srpski novčanik (osim mesta poput Paralije koja su grčko Sutomore, socijala potpuna, druga krajnost). Hrvatska slično tako. Tako da, patriotski turizam u CG, praktični turizam u Tursku. Može i Grčka, Hrvatska, Italija sa vremena na vreme. Jedino širokim lukom što dalje od Bugara, po usluzi i izgledu većina mesta liče na Svrljig ili Babušnicu, a ne mesto na moru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
NSOS
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:12 |
|
|
|
E da zaboravih da i BiH ima more.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
sev
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:13 |
|
|
NSOS je napisao/la: More je bitno iz strateskih razloga. Sto se letovanja tice (mada me to nikada nije preterano zanimalo) Cg je sigurno najgora na celom potezu od Hrvatske do Bugarske (Rumunsko mora je grozno a za Sloveniju ne znam da je iko ikad bio). Lepa je Crna Gora, ne bih se slozio oko toga. Ali se slazem da je pranje guzice pitanje trecerazrednog znacaja, izlaz na more je bitan zbog drugih stvari.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Teranova 2
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:13 |
|
|
|
Portorož je dobar zimi, švrljaš do Pirana a onda malo do Italije. Za letovanje teško.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:19 |
|
|
Od svih upisa na ovoj temi, najjaci su mi oni da je CG nekakav prijatelj BiH  Pokazatelj tome je - dosli par stotina Milovih placenika i pojeli za dz cevape u Zenici pred utakmicu...
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:21 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 22:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
NSOS je napisao/la: Rutiner je napisao/la: Ništa, diskutujemo. Zar historijski Makedonija ne pripada pod Srbiju? Nije to fino nijekati nekog. Stavljati mu tzv. Obiće vam se o glavu.
Severna polovina danasnje S. Makedonije je bila deo Srbije otprilike sto godina u srednjem veku od kraja 13. do kraja 14. veka. Juzni deo je bio nekih 50 godina. Plus perodi 1912-1915. i 1918-1941. Za vreme Turaka je Pecka patrijarsija opet pokrivala samo severni deo. Taj severni deo je mozda mogao postati srpski ali cela teritorija ne.  Sto se ljudi iz CG tice ne mogu da ih priznam nacijom kada postoje slucajevi gde se dva brata, otac i sin i slicni razlicito izjasnjavaju. Moj komsija kome je otac milogorac-komunjara, je dosao u Srbiju na studije, ozenio se i danas je predsednik mesnog odbora jedne desnicarske stranke. Sa ocem ne razgovara. Takvih primera ima na hiljade. To nije acionalna nego politicka podela. To je bila glupost.odvaja se BOGAT KRAJ. VOŠA. Ne ciganija bedasta i sva šiftarija. I koji kurac bi mi kamenjarcima vraćali dugove. Tko ih jebe...prevrtljivce.Mogu doseliti ako im je dole loše. Ali NE na ravnateljska mjesta. Srbijanci budalaši su REKETARENI 2 dnevnice 10 g . SVI DRUGI 1 g...zbog njine OKUPACIJE.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
K..M
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:25 |
|
Pridružen/a: 13 stu 2021, 22:58 Postovi: 6503 Lokacija: Nizza, Naissus...
|
weasel je napisao/la: https://poskok.info/drze-strazu-crnogorski-vojnici-sprijecili-uklanjanje-spomen-ploce-hrvatskim-braniteljima-u-morinju-odbili-inspekciju-koju-je-poslala-vlada/ Ipak ništa od uklanjanja ploče o velikopašalučkoj agresiji Bit će da CG ipak nije cetaljska Sparta  Izbiće pučki rat u CG zbog ploče. Ubiće Milu i sve Monte U. Na koncu. A 2 k obitelji sa Cetinja ćemo RASELITI u ZG.
_________________ Propast najdugovecnije imperije (1123 god), Istocno Rimskog carstva https://www.youtube.com/watch?v=yVa6GQVSaj0
|
|
| Vrh |
|
 |
|
DzonBG
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:26 |
|
|
|
Sto se tice teme...
Ne bi podrzao ujedinjenje sa CG, pa zlatom da placaju. Dosta je bilo tih eksperimenata, svaki gori od predhodnog...
Imali su drzavu pre 150 godina, nek je imaju i danas. Kakva ce im biti, to zavisi od njih samih... Srbi tamo mogu da dobiju podrsku, i imaju je, ali to ne znaci da bi bilo pametno sutra praviti nekakvog frankenstajna opet...
Svi ti snovi o velikodrzavama nas kostaju svetog petra kajgana... ajde mi da uredimo Srbiju, pa cemo ekonomski da sredimo ostalo... CG je toliko i danas ekonomski zavisna od Srbije... koristiti resurse i ljude za pravljenje jednog zajednickog prostora na korist svih, puke granice su nebitne... to moze da bude tema u kafani posle dosta rakije, trezan...vise ni u ludilu...
_________________ Pokaj se Grobi!!!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lebowski
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 22:29 |
|
|
|
Otmite im more, ako ne za vas onda za Rusiju.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Lutorčina
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 25 lis 2022, 23:27 |
|
|
Croato je napisao/la: Srbi, stvarno pretjerujete kad kritizirate Crnu Goru. Ima prekrasnih mista za bućkanje: Kraljičina plaža, Čanj, Sveti Stefan itd. A tek Igalo i Kotor ona boje vode  . U odnosu na Grčku i Tursku to je Miljacka na Jadranu. Uglavnom,turisti su ljubazni a domaćini nadrkani. Vode čas ima čas nema u apartmanima. Klima radi ili ne radi. Za iste pare kvalitetniju ulogu dobiješ u Turskoj,Grčkoj ili u Egiptu van sezone. Možeš istaknuti tu Budvu ali to je toliko izgrađeno da počinje ličiti na beton city na moru.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
aleksije radicevic
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 26 lis 2022, 01:39 |
|
|
DzonBG je napisao/la: Sto se tice teme...
Ne bi podrzao ujedinjenje sa CG, pa zlatom da placaju. Dosta je bilo tih eksperimenata, svaki gori od predhodnog...
Imali su drzavu pre 150 godina, nek je imaju i danas. Kakva ce im biti, to zavisi od njih samih... Srbi tamo mogu da dobiju podrsku, i imaju je, ali to ne znaci da bi bilo pametno sutra praviti nekakvog frankenstajna opet...
Svi ti snovi o velikodrzavama nas kostaju svetog petra kajgana... ajde mi da uredimo Srbiju, pa cemo ekonomski da sredimo ostalo... CG je toliko i danas ekonomski zavisna od Srbije... koristiti resurse i ljude za pravljenje jednog zajednickog prostora na korist svih, puke granice su nebitne... to moze da bude tema u kafani posle dosta rakije, trezan...vise ni u ludilu... Pre 150 godina su stvarali drzavu iz istog razloga kao i Srbijanci - da se celo srpstvo oslobodi i ujedini. Prema tome, sve sto nije potpuna integracija CG u jedinstvenu srpsku drzavu je eksperiment. A eksperiment ima sledece oblike: samostalna CG, fedracije, Jugoslavije, savez drzava, drzavna zajednica... Ja ne bih pristajao na eksperimente, dakle na sve osim potpune integracije.
_________________ Bože spasi, Bože hrani, Srpskog Kralja, srpski rod!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Altomanović
|
Naslov: Re: Utjecaj politike Crne Gore na BiH Postano: 26 lis 2022, 04:24 |
|
|
|
Cilj izvorne Crne Gore je bio oslobodjenje i ujedinjenje Srpstva.
Himna je klasicni primjer
_________________ S vjerom u Boga
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|