|
|
Stranica: 18/29.
|
[ 709 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 13:46 |
|
Pridružen/a: 21 svi 2013, 17:03 Postovi: 961 Lokacija: Hilafet, Sarajevo Upozorenja: -2
|
|
Da pojasnim sufi Islam nisu izmislili komunisti ali jesu debelo preuvelicali njegov znacaj kod Hanafi muslimana. Tako i danas ljevicarski mediji guraju onog Bugarija, sa istim ciljem kao komunisti nekada.
Sufi Islam je marginalna sekta u Islamu koja i nema utemeljenje u Kur' anu casnom, te liku i djelu Bozijeg poslanika s.a.v.s.
_________________ "Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
krstjanin
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 19:48 |
|
|
|
Eno IZ ipak ce pregovarati i sa paradjematima koji nisu potpisali uniju. Hoce li se bosnje morati vratiti starom prakticiranju namaza ili ne
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:17 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
Ko drugi nego ja je napisao/la: Da pojasnim sufi Islam nisu izmislili komunisti ali jesu debelo preuvelicali njegov znacaj kod Hanafi muslimana. Tako i danas ljevicarski mediji guraju onog Bugarija, sa istim ciljem kao komunisti nekada.
Sufi Islam je marginalna sekta u Islamu koja i nema utemeljenje u Kur' anu casnom, te liku i djelu Bozijeg poslanika s.a.v.s. Zašto pišeš engleskim? Sufi Islam Sufizam Hanefije Selefizam.
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:21 |
|
Pridružen/a: 18 sij 2014, 17:10 Postovi: 15072 Lokacija: Pod kraljevskim Srebrn'kom
|
|
Puno nasijedaš na provokacije " ko drugi nego ja" "Od Allahovog Poslanika, s.a.v.s., neki covjek tražio savjet i on mu je uputio savjet jednom rjecju: "Ne ljuti se." Covjek je nekoliko puta ponavljao rijeci: "Posavjetuj me", a odgovor Allahovog Poslanika, s.a.v.s., svaki put bi bio sadržan u rijeci koja u sebi sadrži plemeniti moral: "Ne ljuti se." Lijek protiv srdžbe i ljutnje je praštanje, sabur, samosavladivanje, blagost i lijepo ponašanje itd.
"Nije snazan ko savlada ljude,snazan je onaj ko se savlada u srdzbi"
_________________ Dušom i krvlju iskupit ćemo te, o Al-Aksa! Bi ruh bi dam nafdika ya Aqsa” By our souls, by our blood, all for you oh Al-Aqsa
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:22 |
|
|
|
Da li ti želiš razdor među muslimanima u BIH? Razmisli malo. "„O Davude, Mi smo te namjesnikom na zemlji učinili, zato sudi ljudima po pravdi i ne povodi se za strašću da te ne odvede s Allahova puta; one koji skreću s Allahova puta čeka teška patnja na onom svijetu zato što su zaboravljali na Dan u kome će se račun polagati" "Neka vas mržnja koju prema nekim ljudima nosite nikako ne navede da nepravedni budete! Pravedni budite, to je najbliže čestitosti"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:23 |
|
Pridružen/a: 05 lis 2010, 12:48 Postovi: 108291 Lokacija: Županija Herceg-Bosna
|
krstjanin je napisao/la: Eno IZ ipak ce pregovarati i sa paradjematima koji nisu potpisali uniju. Hoce li se bosnje morati vratiti starom prakticiranju namaza ili ne Doći će vrijeme kad ovi više neće htjeti pregovarati. Već Bošnjake koji se ne drže ispravnog islama nožem po vratu kao shia kafire. Bošnjaci to više ne mogu zaustaviti, nemaju tu snagu i intelektualnu moć. Paradoksalno Srbi i Hrvati ih indirektno spašavaju od klanja.
_________________ Spetsnaz, a force for good.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:26 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7719 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Kanite se vi Bošnjaka i gledajte svoje papiste.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:27 |
|
|
|
Možemo raditi što hoćemo. I što vi muslimani tu možete, baš ništa. Pogotovo ti u Skandinaviji. Kad će kalifat ? Hoćeš ga doživjeti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Amiđa
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:28 |
|
Pridružen/a: 11 tra 2016, 17:17 Postovi: 7719 Lokacija: Сарај Чадор
|
|
Papisto, miran.
_________________ Skidanje okova je imperativ.
Takozvana "rs" je genocidna tvorevina.
The so-called "republic of srpska" is a genocidal ramshackle pseudo-state.
Ko je zrinyia na sigetu posjek'o..
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:28 |
|
|
|
Nećemo, sigurno, ali opet nikad se ne zna. Jer najgore osobe će doživjeti Kijamet. Nismo valjda toliko loši?
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:29 |
|
|
Ko drugi nego ja je napisao/la: Da pojasnim sufi Islam nisu izmislili komunisti ali jesu debelo preuvelicali njegov znacaj kod Hanafi muslimana. Tako i danas ljevicarski mediji guraju onog Bugarija, sa istim ciljem kao komunisti nekada.
Sufi Islam je marginalna sekta u Islamu koja i nema utemeljenje u Kur' anu casnom, te liku i djelu Bozijeg poslanika s.a.v.s. Što tekfiriš. Ako ti nekog proglsiš kafirom a njegova to duša nije šta će ti biti na Sudnjem danu?' Čije ime oni izgovaraju kad zikre? Glavni je farz pa onda sunnet.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:30 |
|
|
|
Normalno da hoćete. Vi ste za njih veći kafiri nego Srbi i Hrvati. Zar tako slabo poznajete svoju religiju. To se plaća krvlju, ta naivnost.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:31 |
|
|
|
Ne shvataš Islamsku Eshatologiju.
Pojasnim ti nekad.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:36 |
|
|
Ko drugi nego ja je napisao/la: Obama sufi Islam je komunisticka propaganda. Do dolaska pripadnika jedne ruske nacionalne manjine i njegovih komunista na vlast 1945 godine ogromna vecina Jugoslavenskih muslimana su bili selefije. Dakle duga brada, fes, siroka odjeca oko ruku i nogu. Zene preko 12 godina su bile potpuno pokrivene i nisu isle u skolu. Mozda 3% Bosnjaka prije TITA da je bilo sekularno, sve ostalo vrlo konzervativno. Zato su nakon drugog svjetskog rata skoro svi komunisti u BiH bili srbi i hrvati. Cak su i zidovi bili zastupljeniji od Bosnjaka, pogotovo u vrhu republicke vlasti.
Tek nakon uglavnom prisilne pa cak i nasilne sekularizacije su Bosnjaci poceli masovnije ulaziti u partiju a samim tim i vise organe vlasti. Pa da nije sufija bilo većina danas ne bi bili muslimani. Ajvaz dedo Ajvatovica. Oni su bili ti misionari koji su na ovim prostorima narode islamizovali.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:37 |
|
|
|
Hajde, kad budeš imao vremena.
Samo nemoj misliti da vi bolje prakticirate islam nego oni. Zašto ih nikad nitko iz IZ nije pozvao na TV u uživo debatu ? Da ih osramote. Istresli bi vas iz cipela svojim poznavanjem islama, zato IZ nema muda za to.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:39 |
|
|
|
Pa ne sudim ja ko bolje prakticira Islam. To Bog zna. Ali njihova oholost i arogancija nije baš primjerna.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:41 |
|
|
|
I Muhammad je bio arogantan i ohol.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
korrisnik
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:46 |
|
|
|
To je relativno, bio je i strpljiv, nemoj mi sad Mekansko Medinski sistem. Da nije bio strpljiv ne bih slijedio Kur'an Znaš onaj ajet valjda: Tako mi vremena čovjek je doista na gubitku osim onih koji jedni drugima preporučuju istinu i jedni drugima preporučuju strpljenje.
"Objava je on od Gospodara svjetova! # A da je on o Nama kojekakve riječi iznosio, # Mi bismo ga za desnu ruku uhvatili, # a onda mu žilu kucavicu presjekli, # i niko ga između vas ne bi mogao od toga odbraniti. # Pouka je Kur’an onima koju budu Allahova naređenja izvršavali, a zabrana se klonili – #
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:47 |
|
Pridružen/a: 21 svi 2013, 17:03 Postovi: 961 Lokacija: Hilafet, Sarajevo Upozorenja: -2
|
BBC je napisao/la: Hajde, kad budeš imao vremena.
Samo nemoj misliti da vi bolje prakticirate islam nego oni. Zašto ih nikad nitko iz IZ nije pozvao na TV u uživo debatu ? Da ih osramote. Istresli bi vas iz cipela svojim poznavanjem islama, zato IZ nema muda za to. Istina! Vecina njih je obrazovana na Al-Azharu vodecoj obrazovnoj instituciji kad je Islam upitanju. Dok su ovi iz IZBiH uglavnom prosli domace skole pod strogim nadzorom UDBE sa kojom su neki i saradivali/saraduju.
_________________ "Allah je naš cilj, Kur'an je naš zakon, Poslanik je naš lider, Džihad je naš način, a smrt na Allahovom putu naša najveća težnja."
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:48 |
|
|
|
Je. Ima i Biblija stihove o lijepim ženskim grudima. To ne znači da moram ženama buljiti u sise kad pričam sa njima.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ko drugi nego ja
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 20:51 |
|
|
|
Da je Muhammed s.a.v.s bio poput ovih iz IZBiH Islam bi ostao marginalna sekta u Meki.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 21:17 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
|
Gle, meni nije važno koji je islam ispravan, a koji pogrešan. Nit sam Allah nit sam neki hodža koji proučava vjeronauk toliko duboko da mogu tumačiti detaljno. Ja samo znam da će se Bošnjaci i ostali turski narodi većinski odupirati selefijskom islamu. Mi smo odgojeni u jednom umjerenom islamu koji ima svoje korijene i u sufizmu. Jedino ako nam Allah e-mail ili poruku na viber pošalje koji je islam najispravniji. Vako sve ostaje u domenu nagađanja, a Bošnjaci i ostali Turci će birati islam koji se njima sviđa. A mi želimo razgolićene žene, alkohol itd. A vi vehabije kurcu svirajte. I apsolutno me zaboli briga kako je Muhammed a.s.v.s živio. Neka njemu slave na onom svijetu, ali mi živimo u 21. vijeku i ne možemo živjeti kao 600 i neke. Niti želimo to. I od sunneta/hadisa uzimamo ono što je moguće primjeniti u ovoj civilizaciji, a ne svako slovo i svaku riječ. Da smo takvi sad bi svi imali brade od pola metra, hodali bosi i tucali kamen, a žene bi nam bile pokrivene od glave do pete i njima bi se trgovalo. Ta vremena su bila, ali prošla. Jedino što želimo od šerijata je povratak kmetstva. Da ja mogu dignut noge, piti hladno pivo i guštati kao vjernik-mumin aga, a da mi nevjernički kmet hizmet čini. Kao u osmanski vakat, lijepa su to vremena bila.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 21:21 |
|
|
|
Vas nije ni 1% od muslimanske populacije svijeta. Mislim od islama ste uzeli poganost i da se mrzite sa Srbima i Hrvatima a zagarantiran vam pakao i da Ratku Mladiću kave pravite.
Onda bar sa teološke strane radite kao vehabije. Matematika je na njihovoj strani. Ako Muki nije izmišljao stvari oni u raj a vi u pakao. Ne vrijedi što ste bezveze mrzili Srbe i Hrvate i svoje živote samim tim mizerno proživjeli.
Oliti što bi narod rekao, krečite bezveze. I svjetovno i religiozno.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BarackObama
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 21:23 |
|
Pridružen/a: 15 pro 2014, 19:26 Postovi: 848 Lokacija: Hrvatska Republika Herceg-Bosna
|
BBC je napisao/la: Vas nije ni 1% od muslimanske populacije svijeta. Mislim od islama ste uzeli poganost i da se mrzite sa Srbima i Hrvatima a zagarantiran vam pakao i da Ratku Mladiću kave pravite.
Onda bar sa teološke strane radite kao vehabije. Matematika je na njihovoj strani. Ako Muki nije izmišljao stvari oni u raj a vi u pakao. Ne vrijedi što ste bezveze mrzili Srbe i Hrvate i svoje živote samim tim mizerno proživjeli.
Oliti što bi narod rekao, krečite bezveze. I svjetovno i religiozno. Gle. Ti niti bilo koji mrzitelj Bošnjaka ne može nama narediti kako ćemo živjeti. Mi imamo naš islam. Kocka da, alkohol da, svinjetina ne. To je naš islam i sviđa nam se. Možda malo licemjerno, ali jebi ga. Da je ko u Saudiji pola ne bi ni bili muslimani.
_________________ Najljepše ga je sam sebi popušit. Pogotovo ako si crnac pa ti je dovoljno dug. Štrcni sebi u vlastito grlo i najedi se.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
BBC
|
Naslov: Re: Vehabije/Selefije u BiH kao posebna etnicka grupa s identitetom, institucijama i teritorijem Postano: 25 tra 2016, 21:25 |
|
|
|
Imejte vaš islam. Naravno da ga imate. Nije ispravan ni vaš ni vehabijski, jer je Muki sve to izmislio da ima što povaliti i opljačkati.
Samo, sa teološkog aspekta ćete praviti društvo Ratku Mladiću.
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: AmazonBot, BingBot, iprodano, Tomba17 i 29 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|