HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH
 
Sada je: 28 ožu 2024, 22:43.

Vremenska zona: UTC + 01:00




Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ] 
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 23 ožu 2021, 13:41 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 27 lis 2010, 15:06
Postovi: 27119
Lars Dietrich je napisao/la:
Herceg-Bosno, srce ponosno.


Zapjevaj još jednom dragoj Herceg-Bosni kroz koju
smo dobili konstitutivnost, kantone, 50% u
Domu naroda Federacije, 1/3 vlasti u BiH,
ukinuli Harmiju BiH i stvorili mirotvornu vojsku,
zapravo CZ... :smajl007

_________________
- Sarajevo drugi u svijetu po broju izdanih radnih viza za Njemačku 2022.
- Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP.
- Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 23 ožu 2021, 17:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
DŽorDŽ je napisao/la:
K:M je napisao/la:
Grčka, Cipar, Bug, pravoslavna braća mrze Muje.
Plus desničarski Orban i Janša.

Fina družba.... prilično slaba, spram Soros liberala.


Treba još reći Francuzima: "Hoćete li da kupimo od vas Rafale? Lijepo molim potpis..." :zubati
Mislim da bi i njima to odgovaralo jer su u zadnje vrijeme nabrijani na Arape i Turke.


Rafale bi trebalo kupiti nevezano o ovom. Ali to bi bio zgodan bonus.

Ovo je tek početak takve rasprave. Stvari su otvorene. Vjerojatno će se i druge zemlje pridružiti. Ovo je tek prijedlog za raspravu...

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 23 ožu 2021, 17:25 
Online
Avatar

Pridružen/a: 18 pro 2015, 09:33
Postovi: 16121
..najvaznije sa je konacno i ljevica uskladila s HDZ-on na unutarnjoj sceni..nadam se da će desnica uzdrzat gluposti..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 27 ožu 2021, 15:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Citat:
Šef Delegacije EU Sattler pozdravio hrvatski non-paper o BiH, očekuje reforme
slika

Šef Delegacije Europske unije u Bosni i Hercegovini Johann Sattler pozdravio je u subotu non-paper koji je Hrvatska podnijela tijelima EU kao osnovu za novu raspravu o stanju u BiH opisavši taj dokument kao dodatni poticaj za provedbu nužnih reformi.

“Pozitivna je stvar inicijativa Hrvatske, ali i pojačan angažman ostalih zemalja EU”, kazao je Sattler u intervjuu za sarajevsko “Oslobođenje”.

Dokument što ga je europskim kolegama početkom tjedna u Bruxellesu predstavio hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman pomoći će vođenju “fokusirane rasprave”, ocijenio je Sattler.

Iako je istaknuo da se ne može predvidjeti što će ta rasprava donijeti, Sattler je kazao da je i to na tragu snažnijeg angažiranja EU u BiH i regiji.

Hrvatski non-paper i BiH, kako je ranije ustvrdio Grlić Radman, dobro je prihvaćen među ministrima vanjskih poslova članica EU i poslužit će tijekom planirane rasprave o stanju u BiH koja se očekuje na narednom sastanku šefova diplomacija europskih država.

Taj neslužbeni dokument ističe da bi EU trebala biti jače angažirana u BiH kako bi joj pomogla u odlučnijoj provedbi reforma iz preporuka Europske komisije koje su preduvjet da bi dobila status kandidata za članstvo u EU.

“Želimo predstaviti BiH kao važno pitanje za Europsku uniju koja bi trebala biti vidljivija na geopolitičkom prostoru jugoistoka Europe”, pojasnio je Grlić Radman smisao nove hrvatske inicijative koja, uz ostalo, podsjeća i na potrebu izmjene izbornog zakona BiH o čemu se u toj zemlji žustro raspravlja no za sada bez konkretnih rezultata.

HDZ BiH i Stranka demokratske akcije na suprotstavljenim su pozicijama u odnosu na očekivane izmjene izbornih pravila jer se ne mogu dogovoriti o tome je li prioritetnije osigurati pravo Hrvata da sami biraju svoje predstavnike u Predsjedništvu BiH i Domu naroda parlamenta Federacije BiH ili ukloniti odredbe koje diskriminiraju građane u izbornom procesu temeljem njihove etničke pripadnosti i prebivališta.

Hrvatska diplomacija kao i država daju pak odlučnu potporu zahtjevima HDZ BiH.

Potpredsjednik SDA Denis Zvizdić je ranije ovog tjedna negativno komentirao hrvatski non-paper opisujući ga kao “oktroirani dokument” kojim se nešto pokušava postići bez konzultacija s tijelima vlasti u BiH.

Sattler je komentirajući tu činjenicu kazao da su i promjene izbornog zakona i provedba svih 14 preporuka Europske komisije podjednako važni te na svemu tome treba sustavno raditi jer sljedeća godina donosi veliku priliku za BiH koju ta zemlja mora iskoristiti.

Postoji jasno strateško opredjeljenje u odnosu prema BiH koji EU dijeli sa SAD, rekao je.

“Ni EU niti SAD neće dopustiti bilo kakvo podrivanje teritorijalnog integriteta I suvereniteta ove države i nećemo pristati na bilo kakve dogovore koji bi udaljili BiH od njezinog europskoga puta. To mora biti jasno”, kazao je austrijski diplomat. (Hina)


https://kamenjar.com/sef-delegacije-eu- ... e-reforme/

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 27 ožu 2021, 16:08 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 ruj 2019, 14:44
Postovi: 4267
Mi bh. gradjani se radujemo suradnji Sattlera i Grlica-Radmana za dobrobit svih nas bh. gradjana, osobito u Muslimansko-hrvatskoj Federaciji.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 19:27 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Citat:
UF, ŠTO JE OPASAN :D
Komšić poslao 'non paper' Bruxellesu, optužio je Hrvatsku i Srbiju
slika

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić poslao je šefovima diplomacija EU-a 'non-paper' o stanju u zemlji u kojem optužuje Hrvatsku i Srbiju za miješanje u unutarnja pitanja BiH preko stranaka koje vode Dragan Čović (HDZ BiH) i Milorad Dodik (SNSD), nakon što je prošli tjedan dokument o BiH u istoj formi EU-u predstavila Hrvatska.

O pismu koje sadrži pet stranica i nosi datum 25. ožujka mediji u BiH izvijestili su u petak.

Dokument nije razmatran niti je usuglašen na razini Predsjedništva BiH što je već uobičajena praksa komuniciranja trojice posvađanih članova državnog vrha s vanjskim svijetom.

Komšić je u njemu iznio osobna stajališta o tome što su problemi njegove zemlje i kako bi ih trebalo rješavati.

Hrvatsku i Srbiju optužio je da se preko stranaka koje vode Čović i Dodik izravno miješaju u unutarnja pitanja BiH, a HDZ BiH i Dodikov Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) za "sustavno blokiranje rada i urušavanje državnih institucija".

"Uloga EU (u BiH) pod značajnim je utjecajem Hrvatske, a Hrvatska pokušava zaštiti svoje interese preko EU-a kako bi zadržala utjecaj u BiH, posebice kroz aktivnosti HDZ BiH, sestrinske stranke HDZ-a u Hrvatskoj", stoji uz ostalo u Komšićevu 'non-paperu'.

HDZ BiH i SNSD on dodatno optužuje da kroz reformu izbornog zakona nastoje zacementirati politike temeljene na etničkim načelima čiji je krajnji cilj uspostava "etnički čistih izbornih jedinica" što on vidi kao ekvivalent ideji o tri entiteta u BiH.

Izrazito važnim problemom ocijenio je i sve veće pritiske Rusije na BiH s ciljem zaustavljanja njezina puta ka članstvu u NATO-u.

Komšiću se ne sviđa ni uloga koju u BiH ima sadašnji sastav delegacije EU-a u Sarajevu.

Ta institucija, po Komšićevu sudu, stalno nešto "pokušava dati Čoviću" i zbog toga radi pritisak na druge političke stranke uključene u pregovore o promjenama izbornog sustava a neke od njih građanske orijentacije pri tom potpuno zaobilazi.

Ministrima vanjskih poslova država EU-a Komšić je sugerirao kako je najvažniji reformski cilj provesti pet presuda Europskog suda za ljudska prava.

Za presudu Ustavnog suda BiH u slučaju "Ljubić", na čijoj provedbi posebice inzistira HDZ BiH, tvrdi kako je zapravo već provedena jer su istom presudom ionako stavljene izvan snage sporne odredbe izbornog zakona o načinu popune Doma naroda parlamenta Federacije BiH, a Središnje izborno povjerenstvo (SIP) je izradilo svoje upute kojima je ta praznina popunjena.

Komšić je otvoreno podržao zahtjev Stranke demokratske akcije (SDA) da se entitetski Dom naroda pretvori u tijelo reduciranih ovlasti koje bi odlučivalo samo o pitanjima zaštite vitalnih nacionalnih interesa i ne bi više potvrđivalo sve zakone kako je to sada slučaj.

Ministre vanjskih poslova EU-a zaključno je pozvao da poboljšaju koordinaciju sa SAD-om i poduzmu odlučnije korake kako bi suzbili ruski utjecaj na BiH ali i potaknuli provedbu reformi u toj zemlji.

Hrvatski ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman prošli tjedan predstavio je 'non-paper' o Bosni i Hercegovini na Vijeću za vanjske poslove EU-a.

Neslužbenom diplomatskom dokumentu o Bosni i Hercegovini, čiji je pokretač Hrvatska, pridružilo se još pet zemalja.

U njemu se među ostalim kaže da BiH mora ostati u središtu pozornosti EU-a, da je članstvo te zemlje u EU-u i prioritet i težnja, a da bi se to ostvarilo potrebna je sveobuhvatna transformacija cijelog društva.

Jedan od prvih ciljeva na tom putu je stjecanje kandidatskog statusa, za što je potrebno ispuniti 14 prioriteta koje je definirala Europska komisija.

U dokumentu se kaže i da je Bosna i Hercegovina utemeljena na načelu jednakosti triju konstitutivnih naroda i svih njezinih građana bez obzira u kojem dijelu države žive.

Kako bi ispunila političke kriterije, Bosna i Hercegovina mora provesti presude Europskog suda za ljudska prava, kaže se također u dokumentu.


https://direktno.hr/eu-i-svijet/komsic- ... ju-228384/

Tna i Bošnjo šta je non paper, ha ja! :zubati

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 19:28 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Citat:
Komšiću se ne sviđa ni uloga koju u BiH ima sadašnji sastav delegacije EU-a u Sarajevu.

Ta institucija, po Komšićevu sudu, stalno nešto "pokušava dati Čoviću" i zbog toga radi pritisak na druge političke stranke uključene u pregovore o promjenama izbornog sustava a neke od njih građanske orijentacije pri tom potpuno zaobilazi.


=))

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 19:31 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 05 lis 2010, 11:48
Postovi: 109215
Lokacija: Županija Herceg-Bosna
Sad bi se mi trebali brinuti šta muslimanski isprdak privatno piše okolo.

_________________
Spetsnaz, a force for good.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 19:33 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Mislim da se otprilike toliko i brinu u Bruxsellesu kao i mi ovdje. :zubati

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 20:04 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 26 stu 2020, 15:23
Postovi: 13278
Citat:
Komšić pisao Bruxellesu: Suzbiti priču da je BiH država triju konstitutivnih naroda i dva entiteta


https://www.dnevnik.ba/vijesti/komsic-p ... roda-i-dva


Citat:
Ambasadori Kvinte i EU reagovali na Komšićev "non paper" koji je poslao u Brisel: Bespotrebne spekulacije


https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /210402155

:smijeh

_________________
HR + HB = Hrvatska domovina. Za dom.

Neka živi Dinamo i majka Hrvatska!


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 23:17 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 23 svi 2012, 22:49
Postovi: 1270
Kad ce ti izbori za clanove Pedsjednistva da Sejdo pomete u Hercegovini. :zubati
Covic moze samo sanjati ovakve uspjehe u borbi za hrvatsku stvar.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 23:20 
Online
Avatar

Pridružen/a: 03 svi 2009, 10:29
Postovi: 68232
Lokacija: hrvatsko-bošnjačka Federacija
Reconquista je napisao/la:
Citat:
Komšić pisao Bruxellesu: Suzbiti priču da je BiH država triju konstitutivnih naroda i dva entiteta


https://www.dnevnik.ba/vijesti/komsic-p ... roda-i-dva


Citat:
Ambasadori Kvinte i EU reagovali na Komšićev "non paper" koji je poslao u Brisel: Bespotrebne spekulacije


https://www.klix.ba/vijesti/bih/ambasad ... /210402155

:smijeh


Nisu samo rekli "bespotrebne spekulacije" nego su ga u diplomatskom dopisu kolektivno optužili da PODIŽE TENZIJE, u prijevodu izvor je nestabilnosti i ide im na ***.

_________________
Hoće li Musk uključiti Starlink Bošnjacima? .
Vojni proračun Bošnji manji je od proračuna Dinama

IIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIooooooooooo


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 23:23 
Online
Avatar

Pridružen/a: 18 pro 2015, 09:33
Postovi: 16121
..nećemo reć hvala hr diplomaciji nego ćemo se i dalje diviti samozaljubljenom retoru...


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 02 tra 2021, 23:25 
Offline

Pridružen/a: 18 pro 2020, 08:01
Postovi: 6589
Lokacija: Srpska Vojvodina
laganini je napisao/la:
..nećemo reć hvala hr diplomaciji nego ćemo se i dalje diviti samozaljubljenom retoru...


Ja vam se zahvaljujem.

_________________
Vucic: Srbija najbolji prijatelj Kine u Evropi


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 12:19 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 10 tra 2018, 21:19
Postovi: 3578
Dobro je što im Komšić piše. Njega ionako vide kao kopile nakaradnog izbornog sustava BiH i kao primjer zašto taj isti sustav treba mjenjati.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 13:10 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6079
laganini je napisao/la:
..nećemo reć hvala hr diplomaciji nego ćemo se i dalje diviti samozaljubljenom retoru...

Jučer si čuo obrazloženje, oni to nisu napravili jer žele, nego zato što su ih Milanović i Raspudić natjerali. Zato je ta dugogodišnja lobistička politika i dalje odvratna, podanička, ćatovska i nije napravila ništa, za razliku od spomenute dvojice bez koji ne bi bilo ništa.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 13:57 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 02 sij 2021, 00:17
Postovi: 1467
zaba1111 je napisao/la:
laganini je napisao/la:
..nećemo reć hvala hr diplomaciji nego ćemo se i dalje diviti samozaljubljenom retoru...

Jučer si čuo obrazloženje, oni to nisu napravili jer žele, nego zato što su ih Milanović i Raspudić natjerali. Zato je ta dugogodišnja lobistička politika i dalje odvratna, podanička, ćatovska i nije napravila ništa, za razliku od spomenute dvojice bez koji ne bi bilo ništa.

Nemoj izmišljati, ja volim Zokija, ali on na politiku nema baš toliko utjecaja.
Raspudić je skroz nebitan lik.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 14:30 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6079
Nemoj tako, zar nisi čuo u zadnje vrijeme kako je zoka opasan i kako se Plenković sasro kad su ga ova dvojica stisli.
Zato i kažem, jesu Kolinda, Plenković i Jandroković dugogodišnjim konstantnim lobiranjem napravili od najvećih američkih neprijatelja u BH, Hrvate napravili saveznicima, ali to je samo zato što su ih opaki momci s mudima prislili,... Bez njih ne bi bilo ništa i to svaki perec HB zna. Shin Fein, Mi sami. Oštro braćo i tako dalje.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 15:59 
Offline

Pridružen/a: 30 tra 2020, 17:35
Postovi: 10365
Kolinda i Plenković okej. Ali Jandroković :sega

_________________
Sproću judeonacizma!

daramo: ja bi bez problema mahao zastavom Izraela


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 16:20 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6079
Ministru vanjskih poslova u presudnom razdoblju za ulazak u EU i aktualnom predsjedniku sabora se smije nekakav anonimni niškorist i debil, bez ikakvog mu jasnog razloga. Eto to i su vam negativne posljedice Milanovićeva seljačke politike.
Znači država se poseljačuje, niškoristi se rugaju uglednim ljudima i slične pojave.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 16:29 
Online
Avatar

Pridružen/a: 10 svi 2019, 21:58
Postovi: 20462
lol uvaženom predsjedniku sabora je pola države dalo nadimak njonjo, o čemu ti pričaš? :sega

_________________
Titanik potonio 15. a HDZ 17. Travnja


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 16:32 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6079
To je taj seljački mentalitet, bez obzira na rezultate on je seljačinama Njonjo, samo zato što nije seljačina.
Ili ima neki meni neznani razlog za smijeh?


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 16:45 
Online
Avatar

Pridružen/a: 18 pro 2015, 09:33
Postovi: 16121
...uglavnom vise cijeni onaj ko tu i tamo na simpatičan a i podrugljiv način oplete po Srbima muslimanima il kome ne vec a ne izadje iz Zagreba nego sva ova diplomacija..HDZ se drži ustava i nikad nece ne vodit brigu o Hrvatima ma gdje bili..to je desničarenje a ne prosipanje mrznje naborana kome ..


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 16:46 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 18 ruj 2019, 14:44
Postovi: 4267
Zaba ti si fini urbani lik, burzuj. Mi smo svi priglupe seljacine.


Vrh
   
 
 Naslov: Re: Veliki korak Hrvatske u EU za ravnopravnost Hrvata u BiH
PostPostano: 03 tra 2021, 17:02 
Offline
Avatar

Pridružen/a: 07 svi 2009, 13:41
Postovi: 6079
Jefferson Davis je napisao/la:
Zaba ti si fini urbani lik, burzuj. Mi smo svi priglupe seljacine.

Ispričavam se ali nisam upratio kakav si ti, ali uglavnom ko god podržava ZM seljačke, sulude ispade je iskompleksiran i zapravo samo želi krv i pljuvačinu.
Ukratko seljačine jer ja sve kompleksaše zovem seljačinama, što priznajem i nije u redu, možda odsad više i neću.
Evo vidiš da sam pozvao ove što se smiju da obrazlože čemu se smiju i zašto je čovjek Njonjo, ali ni sami ne znaju. Čuli od ZM i sličnih budala.


Vrh
   
 
Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 50 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1, 2

Vremenska zona: UTC + 01:00


Online

Trenutno korisnika/ca: crni_bombarder, Naša Kvačica, Robbie MO i 287 gostiju.


Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Facebook 2011 By Damien Keitel
Template made by DEVPPL - HR (CRO) by Ančica Sečan
phpBB SEO