HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 14 ruj 2025, 09:02.

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Započni novu temu Odgovori  [ 11969 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 479  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjačke vijesti
PostPostano: 20 lis 2023, 10:16 

Upozorenja: 1
VBA2024 je napisao/la:
slika

Prelijepa žena

Vrh

PostPostano: 20 lis 2023, 11:31 

Sejdo razvlači ćunu na viziju ulaska u Mostar u ovim konzervama na četiri točka.

Mislim da Bošnjacima zavidim na jednoj stvari, a to je da lagano polete, euforija za 3, 2, 1...

Citat:
Predstavljeni novonabavljeni specijalizovani transporteri Uprave policije MUP-a TK

slika

TUZLA, 20. oktobra (FENA) - U krugu nekadašnje kasarne Armije R BiH Husein kapetan Gradaščević, danas Kampusu Univerziteta u Tuzli, danas je upriličena prezentacija novonabavljenih specijalizovanih transportera Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona.

Ukupna vrijednost četiri transportera je 4,4 miliona KM, a danas su prezentovana dva dok će preostala dva uskoro biti dopremljena u Tuzli.

Svečanosti je prisustvovao i predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić, koji je izvršio postrojavanje pripadnika Jedinice za podršku Uprave policije MUP-a TK.

slika

- Prvo što mogu reći je dabogda nikad ne trebali. Nažalost, mjesto i vrijeme u kojem živimo opravdava svrhu nabavke ovakvih vozila i opremanja Jedinice za podršku u slučaju da, prije svega, treba asistencija građanima kantona, ali moramo mi šire to pogledati, pa reći i cijele Bosne i Hercegovine. Želim pohvaliti ambiciju i namjeru Vlade TK da se ovo realizuje jer je ovo po prvi put da Vlada TK nabavlja ovakvu specijalističku opremu. Niko drugi neće voditi računa o našoj sigurnosti i to pokazuje ovo što se događa u svijetu. Mi se trebamo osvjestiti i dozvati pameti jer se niko neće boriti za ovu zemlju ako mi sami nećemo. Uvijek se neko nađe i kaže da smo novac mogli bolje upotrijebiti. Novac se uvijek može bolje upotrijebiti, ali ga upotrebljavamo u odnosu na situaciju u kojoj se nalazimo. Situacija je takva da nam ovo treba - rekao je predsjedavajući Komšić, koji je potom u jednom od oklopnih transportera dobio sve relevantne informacije o mogućnostima i opremljenosti vozila.

slika

Posao nabavke četiri oklopna transportera iznijela je Vlada TK na čelu sa Irfanom Halilagićem, koji je na današnjoj prezentaciji rekao da je opredjeljenje Vlade da je ovo zaista potrebno.

-Mi smo prvi kanton koji je kupio ovakva vozila i to simbolizuje opredjeljenje Vlade TK i Skupštine TK da ojačamo naše sigurnosne strukture. Vjerujem da ćemo u tom pravcu i nastaviti. Realizovali smo nabavku koja je složena, koja je međunarodnog karaktera i potcrtavam da će se ova vozila koristiti za zaštitu sigurnosti građana i njihove imovine - rekao je premijer Halilagić.

Kantonalni ministar unutrašnjih poslova Hajrudin Mehanović govorio je i o nabavci tzv. "dugih cijevi", odnosno opreme koju po važećem zakonu koriste službenici policije u BiH.

- Nabavka četiri oklopna transportera je iznosila 4.4 miliona KM bez PDV-a, dakle negdje oko 5 miliona KM. Mi smo prvi krenuli u ovu procedure i okončali smo ih. Vozila daju veću sigurnost policijskim službenicima jer su do kalibra 7.62 mm posada i službenici apsolutno sigurni. Gume koje su pogođene sa osam metaka mogu ići još 100 kilometara…Vozila smo kupili svojim sredstvima, a sva prethodna bila su donacije i zbog toga smo ponosni - rekao je ministar Mehanović.

Predastavljeni su novonabavljeni automobili za potrebe službenika Uprave policije MUP-a TK, a u narednom periodu planira se jačanje policijskih struktura s ciljem veće zaštite i sigurnosti građana Tuzlanskog kantona.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2023, 11:44 

https://www.klix.ba/vijesti/bih/sarajevska-policija-kupila-tri-nova-oklopna-vozila-katica-objasnio-njihovu-namjenu/230622017

Sarajevski kanton je ljetos kupio tri komada istih takvih, kakva je korupcija u pozadini kad kupuju vozila iz Kanade kakva ne koristi nitko u europskim zemljama (osim Ukrajine, oni sad uzimaju što god im se ponudi kao pomoć).

To je ovo: https://en.wikipedia.org/wiki/Roshel_Senator

Vrh

PostPostano: 20 lis 2023, 12:28 

Kupuju da se populistički dodvore islamističkoj masi. U slucaju bilo kakvog sukoba ta su vozila zakurac. Al bila bi dobra da gaze tu istu masu koja se kuouje tim suludim nabavkama.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2023, 13:14 

Divno je vidjeti kako pojačavaju i utvrđuju važnost kantona, i utvrđuju se u kapsulama.

Zamisli da se HV mora naoružavati preko županija jer Srbi drže Sabor i Vladu, lol.

Pomoć je presahla nažalost.

Vrh

PostPostano: 20 lis 2023, 17:14 

https://www.capital.ba/u-bih-za-20-dana ... jQ1XNODWhA

Vrh

PostPostano: 21 lis 2023, 10:48 

Karabaja je napisao/la:
Prelijepa žena

Ti si teško bolestan. Ne samo po tom pitanju.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2023, 19:54 

Bosnjaci, imam jedno pitanje za vas.
Cesto kazete da imate nesrecu sto su vam susedi Srbi a ne npr. neko ko Cesi.

A kad bi ste morali da birate suseda izmedju Srba i Izraela, koga biste izabrali? :D

Vrh

PostPostano: 21 lis 2023, 21:08 

Robbie MO je napisao/la:
Bosanac123 je napisao/la:
Ovako bi se rijesili svi problemi u Federaciji pogotovo oni medju Bosnjacima i Hrvatima, nebi bilo preglasavanja nebi bilo vise tih podjela kao sto je u Domu Naroda trenutno , naravno uvijek se da preurediti ali ja mislim da realnija i bolja uredenija Federacija ne moze , nebi bilo vise tih podjela na 3 naroda i ostale , birao bi se " svako " naravno opet u korist Hrvatima i Bosnjacima koji su vecina u Federaciji gdje dobijaju 14 ruku a 2/3 9 potrebno za usvajanje bilo cega , sigurno glasaju za Federalni nivo i Parlament BiH i ne moze niko nikog " preglasat" 9 ruku potrebno tako i za opstine sto daje mogucnost ravnopravnosti svugdje na cijelom terenu Federacije, ovo je sistem Svicarske Confederacija , samo sa izmjedenim glasanjem na kraju gdje Vijece bira Presjednika Premijera u Fed a na nivou Predsjetnistvo,

Aj cao lp... :bihzastava :zastava_Hrvata

slika
https://ibb.co/gdJZjd0

Lukavo, lukavo!

Mada ima i interesantnih elemenata.

Dodan je zajednickom kantonu/zupaniji 12 opstina sa 6 Hrvatski B bosnjackih vecinskih opstina mada u sistemu 9/14 svi bi imali pravo glasa nebi bilo " preglasavanja" Hrvati srednje Bosne bi dobili bolje vece pravo , tipa isto Jajce u tom sistemu 9/14 Hrvati bi imali ravnopravnost i cak mozda i Travnik itd... gdje sada Bosnjaci imaju vecinu .... dobar sistem a tu bi se dobile 3 Bosnjacke 3 Hrvatske vecinske Zupanije puno bi bolje funkcionisalo sve zabaceni Unsko Sanski Kanton bi bio povezan , mislim da bi to ujedino Hrvate i Bosnjake sto je najbitnije od svega i gdje bi gradili Evropski pravac Nato itd.... Lp :bihzastava :zastava_Hrvata

Narocito me se dojmilo kako si preskočio 99% hrvatski Neum i dodao ga u većinski muslimanski kanton, skupa s Mostarom.

I da se muslimanima tek tako, ležerno, poveća teritorij uzimajući pola Hercegbosanske županije, da bi se bolje osjećali a ne kao danas na 23% u dvije odvojene enklave.

Ostajete na 23%, i ostajete u dvije enklave. :kava

Vrh

PostPostano: 21 lis 2023, 21:19 

Trebali ste bolje ratovati, ako je želja više teritorija i spojeni teritorij.

Naš cilj je da niste spojeni, nego da ste u nepovezanim enklavama i da te enklave dodatno podijelimo na Area A, Area B, Area C...

Da je sve besperspekivno, čemerno i da nezadovoljnici idu ka Njemačkoj.

Vrh

PostPostano: 21 lis 2023, 21:28 

Robbie MO je napisao/la:

Naš cilj je da niste spojeni, nego da ste u nepovezanim enklavama i da te enklave dodatno podijelimo na Area A, Area B, Area C...

Koliko mrznje u tebi za ne povjerovat , drago mi je da sam navrijeme odrastao s Hrvatima koji su mi i danas kucni prijatelji i pokazali mi koliko ih ima dobrih ti si ocigledno onaj 1% izroda sto ima u svakom narodu hehe :bihzastava :zastava_Hrvata

lp

Vrh

PostPostano: 21 lis 2023, 21:32 

Bosanac123 je napisao/la:
Robbie MO je napisao/la:

Koliko mrznje u tebi za ne povjerovat , drago mi je da sam navrijeme odrastao s Hrvatima koji su mi i danas kucni prijatelji i pokazali mi koliko ih ima dobrih ti si ocigledno onaj 1% izroda sto ima u svakom narodu hehe :bihzastava :zastava_Hrvata

lp

Stranke HNS dobijaju 1% glasova ?

HVO je podržalo 1% Hrvata?

Ja sam na slobodnom 75% teritoriju, pa samo mogu govoriti ono što tvoji susjedi misle. Ni ja javno ne govorim ništa različito od tvoijh susjeda. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 07:47 

Hajde da i to vidimo. :biceovodobro

Citat:
U Sarajevu danas skup podrške Palestincima, očekuje se veliki broj građana

1316 of 2558 - 51.45%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 09:57 

Valjda su ovi iz Trojke dovoljno pametni da sklone nove trolejbuse u garažu.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 11:49 

Uživo na Klix.ba / Hiljade ljudi na skupu podrške narodu Palestine u Sarajevu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/hiljade ... /231022027

Više nego protiv Schmidta.

Ima zanimljivih transparenata. :biceovodobro

Tekbiri, naravno.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 11:54 

dunno je napisao/la:
Uživo na Klix.ba / Hiljade ljudi na skupu podrške narodu Palestine u Sarajevu: https://www.klix.ba/vijesti/bih/hiljade ... /231022027

Tekbiri, naravno.

Svaka čast na organiziranju, baš se čuje bijes i nemoć u ovim govorima.

Baš me zanima kako bi se osjećao netko tko nije musliman a možda eto podržava prava palestinaca pa dođe, i onda pogleda okolo, vidi gdje se našao.

Makar, ovi što su ostali u Sarajevu znaju šta je to.

Neznam samo da li će im halal Komšić držati neki govor.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 12:00 

Vrijedi izdvojiti govore onog prvog Palestinca koji je protiv bilo kakve podjele Palestinaca na dobre i loše (svi su oni Hamas). Vjerojatno će pokrast novčane priloge koje prikupe u BiH.

I od one bule koja takija da u Gazi upravo ginu budući inženjeri, doktori, pisci .. :sega

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 12:05 

dunno je napisao/la:

Tekbiri, naravno.

Baba Zornić na aparatima kad vidi da je muslimanima važnija Gaza nego
djelovanje Schmidta. :zubati

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 12:39 

VBA2024 je napisao/la:

I od one bule koja takija da u Gazi upravo ginu budući inženjeri, doktori, pisci .. :sega

https://avaz.ba/vijesti/bih/862881/emotivno-obracanje-na-skupu-u-u-sarajevu-samo-u-palestini-majka-nosi-dijete-dva-puta-kad-se-rodi-i-kad-ga-ubiju

Citat:
Zašto svijet ne priča da je šutnjom ubio buduće inžinjere, doktore, pisce i naučnike?
:sega

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 12:52 

VBA2024 je napisao/la:
VBA2024 je napisao/la:

https://avaz.ba/vijesti/bih/862881/emotivno-obracanje-na-skupu-u-u-sarajevu-samo-u-palestini-majka-nosi-dijete-dva-puta-kad-se-rodi-i-kad-ga-ubiju

Citat:
Zašto svijet ne priča da je šutnjom ubio buduće inžinjere, doktore, pisce i naučnike?
:sega

Ubijaju teroriste, buduce teroriste i (buduće/sadašnje/bivše) proizvođače terorista.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 12:53 

Zanimljivo je da skup u Kotlini osim Karićke nije podržala niti jedna
poznatija osoba iz političkog života u Muslimana.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 13:14 

A i ona je samo patetična glumica.

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 14:22 

https://streamable.com/orjpoe

:bih

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 14:34 

Ako su u puno većem broju izašli na prosvjed u vezi kojega su vjerski motivirani, nego na onaj u vezi kojega su nacionalno motivirani, nisu li onda priznali da nisu nacija, već vjerska skupina?

Vrh

PostPostano: 22 lis 2023, 15:09 

Karić, Finci, Alkalaj, sarajevska židovska zajednica, Komšić i Jurišić sve neki lažnjaci koji Zapadu prodaju multietničku sliku Sarajeva.

Sukob Izraela i Palestine lijepo razotkriva ove muslimanske sluge koje glumataju Židove i Hrvate.

Valjda će i zapadne ambasade napokon otvoriti oči.

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11969 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 398, 399, 400, 401, 402, 403, 404 ... 479  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00 [LJV]

Trenutno korisnika/ca: Naša Kvačica, Srpsčanin, Teuton i 33 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: