HercegBosna.org

HercegBosna.org

Forum Hrvata BiH

Sada je: 18 tra 2025, 11:35.

Vremenska zona: UTC + 01:00

Započni novu temu Odgovori  [ 11731 post(ov)a ] 
Stranica Prethodna  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 470  Sljedeća
Autor/ica Poruka
 Naslov: Re: Bošnjačke vijesti
PostPostano: 20 stu 2023, 13:30 

Mladi reprezentativac BiH čestitao plasman Srbije na Euro pa se ponovo oglasio: Volim našu zemlju
Citat:
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović jučer je čestitao plasman Srbije na Euro, pa se potom ponovo oglasio.

Nakon što je jučer Srbija remijem s Bugarskom (2:2) osigurala plasman na Euro, 20-godišnji Cvjetinović je objavio story na Instagram u kojem je čestitao uspjeh te selekcije, a nakon što je dobio brojne poruke u kojima se osuđuje taj njegov potez, odlučio se oglasiti kroz novi story.

Nogometaš njemačkog trećeligaša Ingolstadta je objavio poruku na njemačkom i bosanskom jeziku, a poručio je kako "nije ništa loše mislio".

"Ćao narode, kako ste maloprije primijetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Nisam ništa loše mislio, ni namjeravao", napisao je Cvjetinović i dodao:

"Pošto imam rodbine u Srbiji i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i pošto moj dobar prijatelj Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu, igra za Srbiju, htio sam mu čestitati. Kako sam primijetio na društvenim mrežama, došlo je do iritacija zbog mog čestitanja", pravdao se mladi štoper.

"Zbog toga hoću da vam objavim da dajem sto posto od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da volim našu zemlju. Nisam htio nikoga iznervirati", poručio je nogometaš koji ima sedam nastupa za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Ok što histeriziraju, moraju se naviknuti, treba im vremena, ali kako imaju obraza napisati da piše na "bosanskom" jeziku neki mladi Srbin, rođen 2003 u Berlinu, koji je cijeli život proveo u Njemačkoj?

Vrh

PostPostano: 20 stu 2023, 13:46 

Dr. Van Nostrand je napisao/la:
Mladi reprezentativac BiH čestitao plasman Srbije na Euro pa se ponovo oglasio: Volim našu zemlju
Citat:
Mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine Mladen Cvjetinović jučer je čestitao plasman Srbije na Euro, pa se potom ponovo oglasio.

Nakon što je jučer Srbija remijem s Bugarskom (2:2) osigurala plasman na Euro, 20-godišnji Cvjetinović je objavio story na Instagram u kojem je čestitao uspjeh te selekcije, a nakon što je dobio brojne poruke u kojima se osuđuje taj njegov potez, odlučio se oglasiti kroz novi story.

Nogometaš njemačkog trećeligaša Ingolstadta je objavio poruku na njemačkom i bosanskom jeziku, a poručio je kako "nije ništa loše mislio".

"Ćao narode, kako ste maloprije primijetili, postavio sam na Instagram da se Srbija plasirala na Evropsko prvenstvo. Nisam ništa loše mislio, ni namjeravao", napisao je Cvjetinović i dodao:

"Pošto imam rodbine u Srbiji i po cijeloj bivšoj Jugoslaviji i pošto moj dobar prijatelj Lazar Samardžić, s kojim sam odrastao u Berlinu, igra za Srbiju, htio sam mu čestitati. Kako sam primijetio na društvenim mrežama, došlo je do iritacija zbog mog čestitanja", pravdao se mladi štoper.

"Zbog toga hoću da vam objavim da dajem sto posto od sebe za našu zemlju BiH i reprezentaciju i da volim našu zemlju. Nisam htio nikoga iznervirati", poručio je nogometaš koji ima sedam nastupa za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine.
Ok što histeriziraju, moraju se naviknuti, treba im vremena, ali kako imaju obraza napisati da piše na "bosanskom" jeziku neki mladi Srbin, rođen 2003 u Berlinu, koji je cijeli život proveo u Njemačkoj?

Za njih su hrvatski i srpski izvedeni iz bosanskog. =))
Do tada smo se sporazumijevali rukama

Vrh

PostPostano: 20 stu 2023, 14:07 

Citat:

Kad nije pismeno onda je bosansko.

Logika.

Vrh

PostPostano: 20 stu 2023, 14:17 

To što je napisao nije ni bosanski ni srpski.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2023, 00:01 

Citat:
Uhićen mladić koji je zapalio džamiju u Gradačcu

https://pressmediabih.com/vijesti/2023/ ... -gradaccu/

Vrh

PostPostano: 21 stu 2023, 09:16 

Evo ovog Amera sa SDA platne liste

https://www.klix.ba/vijesti/dijaspora/ratom-raseljeni-bosanci-i-hercegovci-pisali-bidenu-traze-hitan-prekid-vatre-u-gazi/231121025

Citat:
APEL ZA POMOĆ ŽRTVAMA

Ratom raseljeni Bosanci i Hercegovci pisali Bidenu, traže hitan prekid vatre u Gazi

slika

Radna grupa za Bosnu i Hercegovinu, grupa građana BiH i Sjedinjenih Američkih Država porijeklom iz BiH predvođenih profesorom filozofije i studija holokausta i genocida Davidom Pettigrewom, uputila je pismo američkom predsjedniku Joe Bidenu kojeg pozivaju da iskoristi svoj utjecaj i osigura hitan humanitarni prekid vatre u Gazi.

Ovim pismom Radna grupa, kako pojašnjava profesor Pettigrew, apeluju na predsjednika Bidena na hitan humanitarni prekid vatre kako bi se spasili nevini životi, posebno životi djece koja su tako ranjiva.

"Ovo je hitno. Prekid vatre će spasiti živote i omogućiti isporuku humanitarne pomoći", poručuje Pettigrew, profesor filozofije i studija za proučavanje holokausta i genocida s američkog Southern Connecticut State University.

Napominje kako se odbor Radne grupe za BiH sastoji prvenstveno od pojedinaca raseljenih ratom i genocidom u BiH koji veoma dobro razumiju trajni utjecaj sukoba na porodice i zajednice te važnost odlučne međunarodne akcije za sprečavanje daljnjih ljudskih patnji.

"Izražavamo duboku zabrinutost zbog trenutne krize u Gazi. Pozivamo vas da iskoristite sva raspoloživa sredstva diplomatskog utjecaja koja su vam na raspolaganju za provedbu prekida vatre u Gazi. Pridružujemo se pozivu generalnog sekretara UN-a Antonija Guterresa, koji je zatražio hitni humanitarni prekid vatre u Gazi 'u ime čovječanstva'", poručili su u pismu članovi Radne grupe za BiH.

Ističu da je izraelsko neselektivno bombardovanje Gaze, koje je izazvalo smrt i ranjavanje civila, nemoralno i gnusno, uz podsjećanje na izvještaje koji govore o tome da je više od 10.000 ubijenih, uključujući više od 4.000 djece.

Uz humanitarni prekid vatre, podvlače članovi Radne grupe za BiH, pregovorima se također mora osigurati povratak izraelskih talaca njihovim porodicama. Osim toga, Palestinci koji su proizvoljno pritvoreni u izraelskim zatvorima, čiji se broj udvostručio od 7. oktobra, moraju biti vraćeni svojim porodicama. Amnesty International javlja da su zatvorenici izloženi ponižavajućem i nečovječnom postupanju.

"Moraju se poduzeti pregovori i konkretni koraci kako bi se osigurala sigurnost i izraelskih i palestinskih civila, kako se zločini od 7. oktobra i sadašnje bombardovanje Gaze ne bi ponovili. Pozivamo Vas da nastavite s inicijativama koje će početi osiguravati obnovu ljudskih prava Palestincima u Gazi i na Zapadnoj obali kako bi se uspostavio pravedni društveni poredak koji bi doprinio miru i stabilnosti", podvlače članovi Radne grupe za BiH.

Profesor Pettigrew naglašava da će se obnovom ljudskih prava Palestincima u Gazi i na Zapadnoj obali, kao i konačnom uspostavom pravednog društvenog poretka spriječiti ponavljanje nasilja.

Članovi Radne grupe podvlače da je od najveće hitnosti da se bombardovanje Gaze zaustavi kako bi se spasili životi nedužnih civila i olakšalo pružanje medicinske njege bolesnima i povrijeđenima. Hitni prekid vatre također bi bio ključan za izvršenje hitne misije USAID-a za isporuku pomoći koja bi zadovoljila humanitarne potrebe palestinskih civila pod opsadom.

"Naša kolektivna iskustva, nastala iz agresije na BiH, naglašavaju našu molbu za hitnim prekidom vatre i humanitarnom intervencijom u Gazi", poručili su u pismu članovi Radne grupe za BiH.

Vrh

PostPostano: 21 stu 2023, 17:03 

https://crna-hronika.info/3-000-radnika ... Wxau4pNQhs

Ljudi štrajkaju,a ovi obustavili rad radi troškova i neisplativosti

Vrh

PostPostano: 21 stu 2023, 17:38 

Sad ne znaš jel bolje da se to odma pogasi pa odu na ulicu il da u agoniji pomalo se gase?

Uglavnom mujo je nesposoban za ekonomiju.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 09:05 

Sad se kuka kako ni Kina nije raj za muslimane, a prije koji dan "Mi trebamo s rusima i kinezima protiv zapada..."

Činjenica je, po meni tužna, da nitko nije toliko mazohistički tolerantan prema muslimanima svih tendencija, od "umjerenih" do zadrtih, kao što je to zapad i zemlje europskog civilizacijskog kruga.

https://www.klix.ba/vijesti/svijet/u-ki ... /231122006

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 10:09 

Skandal u Živinicama: Načelnik Began Muhić napao Tarika Filipovića zbog teme predstave "Sex i glad" i supruge

Citat:
U Živinicama je u subotu regionalno poznati glumac i voditelj Tarik Filipović nastupao sa svojom predstavom "Sex i glad" gdje je došlo do incidenta u kojem je glavnu ulogu imao načelnik Grada Živinice Began Muhić (SDA), saznaje portal "Avaza".

U početku predstave Filipović ima određenu interakciju sa publikom, i u postavljanju "škakljivih" pitanja, prozvao je, neznajući, i suprugu načelnika Muhića.

Kako je predstava odmicala, načelnik je sjedio u prvom redu, i kako za portal "Avaza" otkrivaju očevici, sve vrijeme se dopisivao i bučnije koristio telefon.

U jednom trenutku je Tarik Filipović skrenuo pažnju da mu to ometa koncetranciju u izvođenju predstave što je razumljivo, na što je načelnik Muhić reagovao veoma burno.

Obratio se Filipoviću riječima "kakve su ovo teme i pitanja" valjda zanemarujući činjenicu da predstava "Sex i glad" nije napravljena za djecu, odnosno da je ciljano napravljena za stariju publiku.

Navodno je Filipović čak rekao da će on prekinuti izvođenje predstave i napustiti dvoranu, te da načelnik preuzme binu.

Narod je onda počeo skandirati, dobacivati i predstava je nastavljena. Ipak, na kraju su načelnik i glumac opet ušli u žučnu raspravu.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 10:27 

A sta se on čudi bogati živinice šta će njima predstava.

Tarik nije dovoljno dobar musliman.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 10:36 

Interaktivna predstava gdje glumac komunicira sa gledateljima. :zubati

1168 of 2558 - 45.66%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 13:12 

Skandal u Živinicama: Načelnik Began Muhić napao Tarika Filipovića zbog teme predstave "Sex i glad" i supruge

Citat:
U Živinicama je u subotu regionalno poznati glumac i voditelj Tarik Filipović nastupao sa svojom predstavom "Sex i glad" gdje je došlo do incidenta u kojem je glavnu ulogu imao načelnik Grada Živinice Began Muhić (SDA), saznaje portal "Avaza".

U početku predstave Filipović ima određenu interakciju sa publikom, i u postavljanju "škakljivih" pitanja, prozvao je, neznajući, i suprugu načelnika Muhića.

Kako je predstava odmicala, načelnik je sjedio u prvom redu, i kako za portal "Avaza" otkrivaju očevici, sve vrijeme se dopisivao i bučnije koristio telefon.

U jednom trenutku je Tarik Filipović skrenuo pažnju da mu to ometa koncetranciju u izvođenju predstave što je razumljivo, na što je načelnik Muhić reagovao veoma burno.

Obratio se Filipoviću riječima "kakve su ovo teme i pitanja" valjda zanemarujući činjenicu da predstava "Sex i glad" nije napravljena za djecu, odnosno da je ciljano napravljena za stariju publiku.

Navodno je Filipović čak rekao da će on prekinuti izvođenje predstave i napustiti dvoranu, te da načelnik preuzme binu.

Narod je onda počeo skandirati, dobacivati i predstava je nastavljena. Ipak, na kraju su načelnik i glumac opet ušli u žučnu raspravu.

Šta ju je točno pitao :zubati . Objektivno govoreći i ja bih tako reagirao da sam bio na načelnikovom mjestu.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 13:37 

Bio se jedno vrijeme Marfi stalno nalazio sa muslimanskim vijerskim vođama, pa se i Bečirović spominjao u kontekstu prihvatljivog čovijek kod islamske zajednice kao lidera neke nove nacionalne Bošnjačke stranke koja bi bila pandan SDA.

Postoje li neke nove vijesti o ovome? Ja vjerujem kako bi amerikanci stvarno htijeli stvoriti jednu ovaku umijereniju stranku koja bi bila naklonjena zapadu, za razliku od bliskoisočne SDA. I što se govori po čaršiji o odnosima SDA i amerikanaca, jeli ameri idu do totalne izolacije i uništenja?

I kakvi su odnosi između Kavazovića i Bakira? Kolike su šanse da ga Kavazović pusti niz vodu, šta se prica po čarsiji? Sumjam da ce Islamska zajednica koja je toliko isprepletena sa SDA pustit Izetbegoviće niz vodu.

Realnije mi je da Amerikanci nece uspijet unistit SDA i vrh islamske zajenice protiv njih, nego da ce financirat i jako lobirat za tu Bečirovićevu nacionalnu Bošnjačku stranku koja je umjerenija i okrenuta prema zapadu. U principu bi to bila jedna klasična nacionalna stranka desnog centra Europskog stila, neki pandan demokršćanskim strankama.

Ovakva stanka bi bila ogroman plus za hrvatski korpus i omugućila bi nam sugovornika s kojim bi mogli ispregovarat buduće odnose u BIH. Dok bilo kakvi pregovori sa SDA nije imalo nikakvog smisla jer vode klasičnu politiku muslimanskog bratstva sve ili ništa. Što je naravno ogroman minus za Dodika i srpske separatiste.

što mislite o ovome

Franjo Tuđman Otac Domovine

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 13:41 

Isto tako koliko bi mogla biti ideja o novoj nacionalnoj bošnjačkoj stranci europskog tipa, gdje je vijera odvojena od države i uplitanja u politiku kod vrha islamske zajednice, a koliko u cijelokupnom kleru? Te koliko u cijelokupnom narodu?

Franjo Tuđman Otac Domovine

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 14:25 

diplomata je napisao/la:
Isto tako koliko bi mogla biti ideja o novoj nacionalnoj bošnjačkoj stranci europskog tipa, gdje je vijera odvojena od države i uplitanja u politiku kod vrha islamske zajednice, a koliko u cijelokupnom kleru? Te koliko u cijelokupnom narodu?

Jedna zanimljivost na tu temu.

Citat:
OTKLONJENE SVE NEDOUMICE: Denis Bećirović i Šemsudin Mehmedović uskoro formiraju stranku; Na čelu će joj biti aktuelni član Predsjedništva BiH!
Vjeruje se da će njihova buduća stranka u programskim dokumentima biti pozicionirana malo desnije od Bećirevićeve prethodne stranke SDP-a BiH

https://www.slobodna-bosna.ba/vijest/32 ... a_bih.html

1168 of 2558 - 45.66%

Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 14:28 

Citat:

Pa zasto nebi cestitao. Cestitam im i ja kao sto cestitam i Hrvatskoj i svakoj drugoj od jugoslovenskih zemalja. Bosnjacka politika i svijest ce kad tad morati dozivjeti katarzu i historiju pustiti da bude proslost, inace katarze bosanskohercegovackih drustava nece biti. Trebali bi svi da cestitaju jedni drugima.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 14:37 

Haram je napisao/la:

Pa zasto nebi cestitao. Cestitam im i ja kao sto cestitam i Hrvatskoj i svakoj drugoj od jugoslovenskih zemalja. Bosnjacka politika i svijest ce kad tad morati dozivjeti katarzu i historiju pustiti da bude proslost, inace katarze bosanskohercegovackih drustava nece biti. Trebali bi svi da cestitaju jedni drugima.

Nije problem što je čestitao, već što je srbin a čestitao nešta Srbiji.

Treba da se ponaša kao Komšić i da se samo raduje zlu Srbiji kao ovaj što se raduje zlu Hrvatskoj.

Bošnjaci su naviknuti da hrvati ili srbi koji biraju BiH kao reprezentaciju moraju postati graDŽani pa odmah se ponašati kao Komšić, Mijatović i slični, preko svake mjere trubiti kako je BiH iznad svega, i kako za njih nema druge države i sl.

Malo pobrkaju stvari kad se radi o sportu i ljudima van politike, ali i van ove atmosfere.

I jer su ograničenih mentaliteta, ne vide vlastitu licimjernost i kako bi sami reagirali kada bi, primjerice, Ibrahimović čestitao Bosni i Hercegovini na nekom uspjehu (ako bude prilike) iako je odabrao Švedsku, pa da ga onda šveđani napadu na isti način, tipa, kako on to smije, itd., i da dođe do tog da on to mora pojašnjavat što je mislio. Tad bi sigurno napali šveđane da su rasisti.

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 14:50 

Antijunak je napisao/la:

Šta ju je točno pitao :zubati . Objektivno govoreći i ja bih tako reagirao da sam bio na načelnikovom mjestu.

Citat:
"Apsurd je da je tu predstavu otkupio Grad i poklonio je svojim građanima. Dakle, i gradonačelnik. No, vjerojatno on nije znao o čemu je predstava, već samo tko igra u njoj", rekao je za Index na početku Filipović. Dvorana je, kao i inače kada je riječ o Tarikovoj predstavi Sex i glad, bila puna, a gradonačelnik i njegova supruga sjedili su u prvom redu.

"S njima je bio i jedan par koji je veoma brzo, nakon početka predstave, izašao. Odmah sam osjetio njihovu energiju, koja je bila poprilično negativna, ne do te mjere da ne mogu igrati, ali sam cijelo vrijeme na sebi osjetio njihove poglede koji su bili čudni. Zbog toga sam u jednom trenutku upitao gospođu, suprugu gradonačelnika, je li nešto ljuta na svog 'doktora'. Ona je, onako kroz zube, procijedila da nije, a ja sam nastavio dalje", priča nam Tarik.

Zatim su, kaže, gradonačelnik i njegova supruga počeli tipkati na mobitele. "Refleksno sam, onako u liku, rekao: 'Tako je, zapišite što doktor seksologije govori, uvijek je dobro imati natuknice.' Gradonačelnik je nakon toga počeo mumljati, ja sam mu rekao da ga ne čujem jer sam ozvučen. On je na to rekao: 'Mogli ste reći što je sadržaj nastupa.' Ja sam mu rekao: 'Kao prvo, ovo nije nastup, ovo je predstava. Kao drugo, mogli ste pogledati plakat i raspitati se što ste kupili i što dolazite gledati...'", prepričava nam glumac dalje.

Nakon toga je gradonačelniku i supruzi ponudio da izađu iz dvorane.

"Rekao sam mu da imamo dvije opcije. Prva je da ja odem u garderobu, a on da preuzme pozornicu. Druga je da on izađe. 'Nitko vas ne tjera da budete tu, ja ću vas sačekati ako hoćete', rekao sam. Publika je na to počela pljeskati, a on je rekao da 'može ostati sjediti, ovako'", prisjeća se Tarik.

Priznaje da mu nije bilo lako odigrati drugu polovicu predstave. "Nije bilo lako igrati još 45 minuta s tim osjećajem", kaže.

Na kraju predstave Tarik je, kao i inače, publici u prvim redovima dijelio "recepte", a jedan je, s osmijehom, ponudio i gradonačelniku i supruzi. Oni su recept odbili, digli su ruke. Ubrzo su otišli, ja sam ih ispratio pogledom i osmijehom, ljudi su još jače pljeskali", kaže.

https://www.index.hr/magazin/clanak/tarik-filipovic-gradonacelniku-zivinica-sam-ponudio-da-izadje-iz-dvorane-ostao-je/2514692.aspx

Vrh

PostPostano: 22 stu 2023, 17:30 

https://www.jabuka.tv/fbih-industrijski ... 0-radnika/

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 13:17 

https://www.biznisinfo.ba/novi-udarac-z ... u1FrMF8iJ8

Vrh

PostPostano: 23 stu 2023, 13:34 

Noname01 je napisao/la:
https://www.jabuka.tv/fbih-industrijski-div-obustavio-proizvodnju-i-otpustio-110-radnika/

Silicij inače veoma potrebna sirovina, i opet propade u Bosni.

Vrh

Naslov: Re: Vijesti iz manjeg dijela Federacije (Bošnjačke vijesti)
PostPostano: 24 stu 2023, 01:43 

Nema ukradenog hrvatskog člana Predsjedništva BiH, ako nema BiH.

33% dionica firme koja je bankrotirala vrijede 0.

Bošnjaci imaju snagu Miki Mausa.

Vrh

Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije
PostPostano: 24 stu 2023, 02:09 

Možda unučad šehida ?

Vrh

Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije
PostPostano: 24 stu 2023, 02:12 

Ubacujte gume i stare papuče u šporet braćo, oće da nam uzmu prvo mjesto

Vrh

Prikaži postove “stare”:  Redanje  
Započni novu temu Odgovori  [ 11731 post(ov)a ]  Stranica Prethodna  1 ... 405, 406, 407, 408, 409, 410, 411 ... 470  Sljedeća

Vremenska zona: UTC + 01:00

Trenutno korisnika/ca: / i 26 gostiju.

Ne možeš započinjati nove teme.
Ne možeš odgovarati na postove.
Ne možeš uređivati svoje postove.
Ne možeš izbrisati svoje postove.
Ne možeš postati privitke.

Forum(o)Bir: