|
|
Stranica: 412/470.
|
[ 11748 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Noname01
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 07 pro 2023, 23:52 |
|
|
horus je napisao/la: daramo je napisao/la: Tenk u školskom dvorištu kao spomenik sarajevskim specijalcima. Kalendarka bi obrazovanje kao u Gazi, daj tenk u školsko dvorište, šta je sljedeće, lanseri raketa? https://www.klix.ba/vijesti/bih/tenk-u- ... /231129135Po starom dobrom muhamedanskom običaju lanseri raketa idu u džamije. Pa tako i izgledaju ti objekti. Sasvim logicno da ih tamo smjeste. Logicno onda da budu i legitiman vojni cilj.
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2023, 00:49 |
|
|
Šta će instalirati ispred škole za ometene u razvoju ? Valjda skulpturu vodovodne cijevi 
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
 |
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2023, 13:51 |
|
Pridružen/a: 09 lis 2023, 12:05 Postovi: 721 Lokacija: Hercegovje
|
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/granicna-policija-bih-i-sipa-na-granici-sa-hrvatskom-zaplijenili-oruzje/231208057 U MIGRANTSKOM KAMPU
Granična policija BiH i SIPA na granici sa Hrvatskom zaplijenili oružje Granična policija Bosne i Hercegovine i službenici SIPA-e proveli su zajedničku akciju na području Donjeg Svilajna.Policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine zajedno s policijskim službenicima Državne agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA-e), u noći između 7. i 8.12.2023. godine, proveli su zajedničke aktivnosti na području Donjeg Svilaja, u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Hrvatskom, u zoni graničnog pojasa. Tokom koordinisane akcije, zatekli su veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva. Provedbom službenih mjera i radnji, policijski službenici Granične policije Bosne i Hercegovine stavili su pod nadzor zatečene nezakonite migrante, nakon čega je o predmetnom događaju obaviješteno Tužilaštvu Bosne i Hercegovine i Sud Bosne i Hercegovine, u skladu s čijim usmenim naredbama će biti dalje postupano.
|
|
Vrh |
|
 |
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2023, 14:20 |
|
|
https://www.index.hr/mobile/vijesti/clanak/bih-policija-uz-granicu-s-hrvatskom-otkrila-ilegalne-kampove-naoruzanih-migranata/2519236.aspx?index_ref=naslovnica_najnovije_mBiH policija uz granicu s Hrvatskom otkrila ilegalne kampove naoružanih migranata GRANIČNI policajci i pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uz granicu te zemlje s Hrvatskom pronašli su dva kampa ilegalnih migranata koji su uz sebe imali oružje i streljivo, potvrđeno je danas u sjedištu SIPA-e u Istočnom Sarajevu.Kako se navodi u priopćenju, pretraga terena na području Donjeg Svilaja u blizini Save, nedaleko od graničnog prijelaza, provedena je noćas. "Policajci su zatekli veći broj osoba iz migrantske populacije u dva improvizirana kampa, u kojima su pronašli određenu količinu vatrenog oružja i streljiva", stoji u priopćenju. BiH se suočava s povećanim priljevom migranata Migranti su, kako se navodi, stavljeni pod nadzor, odnosno privedeni, a o svemu je informirano Tužiteljstvo BiH, koje će preuzeti istragu o ovom slučaju. SIPA također navodi da će policija nastaviti utvrđivati činjenice na terenu. BiH je od početka godine suočena s povećanim priljevom ilegalnih migranata, a najveći broj put prema Hrvatskoj pokušava nastaviti preko Unsko-sanske županije, no dio njih to nastoji učiniti i preko rijeke Save.
|
|
Vrh |
|
 |
Segrt Hlapic
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2023, 15:37 |
|
|
Index masivno briše anti-Hamas komentare po portalu.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 09 pro 2023, 23:10 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 20:54 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 21:17 |
|
|
Nijedan tornjački medij nije prenio izjavu potpredsjednika SO Bratunac Vehida Dedića kako bi ubijao i srpsku djecu od kile. https://lat.rtrs.tv/vijesti/vijest.php?id=537035"Sedmog januara. 1993 godine je ta akcija uspjela, srcem je uzeta Kravica. Da sam našao, ne znam, samo da nosi srpsko ime bio sam u stanju ubiti. Јa sam tada zamišljao ako bi od kilu našao srpsko, bio u stanju ubiti, ali hvala Bogu nisam. Јa sam se vratio u moju četu El Mudžahid. Obišao sam preko Ozrena i ovamo čisteći prostor, da se Bošnjaci imaju gdje smjestiti - rekao je Dedić." bez komentara
_________________ Sponzor lige hokejaških prvaka, brzog klizanja i ostalih zimskih sportova - vaš Gazprom.
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 21:29 |
|
|
Hamas im je popio mozak. Imam koji je u glavnom odboru SDA traži da se muslimanski maloljetnici obučavaju na strelištima bojevom municijom. Zukan i Ramo ni mukajet. VIDEOhttps://arh4.rtrs.tv/arhiva/2023/12/10/tvclip060756.mp4SDA talibani su najveći pregaoci dodatnog skraćenje roka protektorata 
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 21:37 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80199 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 21:39 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 11:29 Postovi: 80199 Lokacija: Institut za razna i ostala pitanja
|
Taj rudnik je inače usred grada, u centru Zenice, barem pogon Stara Jama.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
Pomoć je presahla nažalost.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 21:48 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
Moj djed je tu radio. Inače ulaz štiti sveta Barbara. Čudi me da odavno nije zatvoren.
I nije loša ideja pretvaranja Stare jame u turističku atrakciju. I željezara se ljulja kao list na vjetru. Ja se nadam da će i nju zatvorit. Neusporedivo je bolji zrak i sad nego prije rata. U onom nikad ljudi nisu ni trebali živjeti.
U svakom slučaju rudnici i željezare nisu budućnost. Još će Njemačka izgleda ljudi dobit.
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 22:00 |
|
|
Možda da preurede okno u prvu podzemnu džamiju. Sad vremena imaju na pretek.
Underground džuma - poput idola iz tunelskog Hamasa.
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 22:02 |
|
|
Junuz Djipalo je napisao/la: Moj djed je tu radio. Inače ulaz štiti sveta Barbara. Čudi me da odavno nije zatvoren.
I nije loša ideja pretvaranja Stare jame u turističku atrakciju. I željezara se ljulja kao list na vjetru. Ja se nadam da će i nju zatvorit. Neusporedivo je bolji zrak i sad nego prije rata. U onom nikad ljudi nisu ni trebali živjeti.
U svakom slučaju rudnici i željezare nisu budućnost. Još će Njemačka izgleda ljudi dobit. Koliko misliš da danas ljudi u Zenici ovisi posredno i neposredno o željezari i rudnicima ? Meni je nezamislivo da u 2023. čovjek koji živi u centru većeg grada, ujutro se probudi i ide kopat lopatom u rudnik u istom tom centru grada.
_________________ Bošnjaci su primali 30 godina ogromnu političku pomoć, da ne liče na potpuni kurac.
|
|
Vrh |
|
 |
Junuz Djipalo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 10 pro 2023, 22:16 |
|
Pridružen/a: 08 lis 2009, 19:58 Postovi: 37889 Lokacija: Gl. grad regije
|
U Zenici je rijetko tko radio u rudniku još prije rata. Nisam poznavao niti jednog rudara koji živi u gradu. Uvijek su to bili ljudi iz sela uokolo. Bilo je i naših, Stranjani i Raspotočje, Podbrežje su naša sela nastala upravo uz rudnike, ali vremenom smo od dominantnih radnika u željezari i rudnicima postali velika rijetkost. Puno ljudi radi u rudniku, ima kravu doma i nekako gura. 10 k ljudi i sad direktno živi sigurno od teške industrije i još toliko ovisi indirektno. E sad, to je 20 % ljudi u današnjoj općini Zenica. Nije malo. Ma i sad je pustoš u ova doba kad nema dijaspore. A evo ja otkad pamtim nikad nije bilo bolje u Zenici živjeti. Infrastruktura je o.k. svega ima, sigurnost je bolja nego ikad. Ali treba imat od čega živjeti. 
_________________ Ako se ovako nastavi, a hoće, imam pametnija posla no da ispravljam krive Drine ...
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 11 pro 2023, 10:26 |
|
|
EKOLOŠKA STRANAKoja je svrha vrelovoda od 80 miliona KM i kako će se Tuzla zagrijavati nakon zatvaranja Termoelektranehttps://www.klix.ba/vijesti/bih/koja-je ... /231205137"Aktuelni projekat bespotrebnim smatra i u kontekstu rada Termoelektrane u Tuzli, navodeći da će ona biti zatvorena znatno ranije od krajnjeg roka 2050. godine zbog ekonomske neisplativosti njenoga rada.
"Moje su procjene da bi ona mogla biti zatvorena 2035. godine zbog uvođenja takse na CO2 emisije i samim time će doći do bankrota tog sektora. Mi praktično ulazimo u rizik da Tuzla za nekih 12 do 15 godina neće imati izvor energije za daljinsko grijanje te umjesto da se radi na konkretnim planovima prelaska na obnovljive izvore, oni sada žele ulagati u magistralni vrelovod i Termoelektranu koja neće raditi", ističe Denis Žiško" 
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 11 pro 2023, 11:15 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
D. Zvonimir
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 11 pro 2023, 22:58 |
|
Pridružen/a: 06 stu 2021, 20:25 Postovi: 253 Lokacija: Hrvatsko Kraljevstvo
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2023, 10:55 |
|
|
Hava im postaje opasnija i od Sebijinog respiratora.
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2023, 11:07 |
|
|
D. Zvonimir je napisao/la: https://bljesak.info/vijesti/flash/sarajevo-grad-s-najzagadenijim-zrakom-na-svijetu/440652 I onda se mi cudimo sto oni gore nisu najbolji sa glavom  Potravat ce se sami
|
|
Vrh |
|
 |
Robbie MO
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2023, 11:47 |
|
|
|
|
Vrh |
|
 |
3AJE6
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 13 pro 2023, 16:33 |
|
|
BRZA REAKCIJA POLICIJEIdentifikovan i sankcionisan 70-godišnji Sirijac koji je na Ilidži udario dijete i pobjegaohttps://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika/identifikovan-i-sankcionisan-70-godisnji-sirijac-koji-je-na-ilidzi-udario-dijete-i-pobjegao/231213092Pogledajte lajkove i dislajkove na činjenicu da im je osmogodišnje dijete autom udario brat musliman iz Sirije, koji je nakon što je udario dijete pobjegao sa lica mjesta. Kakva qrčeva gradžanska država i tornjački psihotični proljev od državnog uređenja po njihovim šizofrenim uzusima Ovako bi pravdali i oslobađali svakog Arapina koji pogazi i ubije neko od naše kjafirske djece. Degenerici... Islam nije religija. Islam je dijagnoza. 55 lajkova za Sirijca i samo 29 za sirotog muslimanskog pionira. Poražavajuće Miliji im je kozojebni bliskoistočni metuzalem od sopstvenog podmlatka 
Privitak/ci: |

SirijacNesreca.png [ 41.97 KiB | Pogledano 3942 put/a. ]
|
|
|
Vrh |
|
 |
Imota
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 13 pro 2023, 16:44 |
|
|
Islam je iznad života diteta.
|
|
Vrh |
|
 |
Josip Filipović
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 13 pro 2023, 21:02 |
|
|
Imota je napisao/la: Islam je iznad života diteta. Mali je očito bio cionista.
|
|
Vrh |
|
 |
Noname01
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 14 pro 2023, 14:33 |
|
|
|
Vrh |
|
 |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|