|
|
Stranica: 458/461.
|
[ 11522 post(ov)a ] |
|
Autor/ica |
Poruka |
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 10:32 |
|
|
Imota je napisao/la: Nema to veze s parama, meni šta je standard veći nacionalno sam radikalniji i sve me više zanima rekonkvista.
Kad nemaš love onda se baviš samo osnovnom egzistencijom i nemaš vrimena ni volje za ništa drugo.
Da sam milijunaš bavio bi se kako možemo za kršćanstvo vratit Konstantinopol. Baš to pođoh napisati. Rambova izjava je glupost i utjeha za siromahe.
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Karabaja
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 14:09 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Imota je napisao/la: Nema to veze s parama, meni šta je standard veći nacionalno sam radikalniji i sve me više zanima rekonkvista.
Kad nemaš love onda se baviš samo osnovnom egzistencijom i nemaš vrimena ni volje za ništa drugo.
Da sam milijunaš bavio bi se kako možemo za kršćanstvo vratit Konstantinopol. Baš to pođoh napisati. Rambova izjava je glupost i utjeha za siromahe. Hrvatske gazde koji uvoze nepalce kazu da ti seres a da je Rambo upravu
_________________ Dom svoj čuva Zrinski 115
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 14:38 |
|
|
Karabaja je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Baš to pođoh napisati. Rambova izjava je glupost i utjeha za siromahe. Hrvatske gazde koji uvoze nepalce kazu da ti seres a da je Rambo upravu Jebiga, ovdje se moram složiti s Karabajom. U relativno homogenim društvima s definiranim identitetom nacionalnim pitanjima se na praktičnoj razini svakodnevno bavi samo iskompleksirana sirotinja. Hrvatska je skoro stigla do tog stadija, Srbija bi mogla za nekoliko desetljeća, BiH neće nikad.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 14:47 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Karabaja je napisao/la: Hrvatske gazde koji uvoze nepalce kazu da ti seres a da je Rambo upravu Jebiga, ovdje se moram složiti s Karabajom. U relativno homogenim društvima s definiranim identitetom nacionalnim pitanjima se na praktičnoj razini svakodnevno bavi samo iskompleksirana sirotinja. Hrvatska je skoro stigla do tog stadija, Srbija bi mogla za nekoliko desetljeća, BiH neće nikad. +1
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 15:26 |
|
|
Zapadni je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Jebiga, ovdje se moram složiti s Karabajom.
U relativno homogenim društvima s definiranim identitetom nacionalnim pitanjima se na praktičnoj razini svakodnevno bavi samo iskompleksirana sirotinja.
Hrvatska je skoro stigla do tog stadija, Srbija bi mogla za nekoliko desetljeća, BiH neće nikad. +1 Nije to stadij razvoja, nego stadij ispiranja mozga ljevičarskim medijima. Zamijeniti vlastito stanovništvo imigrantima i to slaviti kao stadij napretka je poraz a ne uspjeh.
1073 of 2558 - 41.95%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 15:35 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Zapadni je napisao/la: +1
Nije to stadij razvoja, nego stadij ispiranja mozga ljevičarskim medijima. Zamijeniti vlastito stanovništvo imigrantima i to slaviti kao stadij napretka je poraz a ne uspjeh. Komično je što su Karamarkov sin i skoro svi uvoznici Nepalaca i Indijaca deklarirani ljuti desničari i domoljubi.
|
|
Vrh |
|
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 15:38 |
|
|
Dr. Van Nostrand je napisao/la: Naša Kvačica je napisao/la: Nije to stadij razvoja, nego stadij ispiranja mozga ljevičarskim medijima. Zamijeniti vlastito stanovništvo imigrantima i to slaviti kao stadij napretka je poraz a ne uspjeh.
Komično je što su Karamarkov sin i skoro svi uvoznici Nepalaca i Indijaca deklarirani ljuti desničari i domoljubi. I to sad znači treba uvoziti Nepalce?
1073 of 2558 - 41.95%
|
|
Vrh |
|
|
Dr. Van Nostrand
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 15:57 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Dr. Van Nostrand je napisao/la: Komično je što su Karamarkov sin i skoro svi uvoznici Nepalaca i Indijaca deklarirani ljuti desničari i domoljubi. I to sad znači treba uvoziti Nepalce? Otkud si to izvukao? To samo znači da dotična gospoda ne vide kognitivnu disonancu, njima je desničarenje Thompson i folklorni hejt prema Pupovcu, a uvoz Nepalaca im je posao stoljeća. Oni galame o svom desničarstvu, a praktično razmišljaju kao likovi iz Rambove pričice.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 16:41 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39441 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Glavni imam muzeja koji je Erdogan pretvorio u džamiju u posjeti "džamiji" izgrađenoj 1266. u Bihaću Prvi imam Aja Sofije sutra predvodi džuma-namaz u bihaćkoj Fethiji Citat: Fethija je sagrađena 1266. godine u gotičkom stilu te je i jedna od rijetkih evropskih džamija u gotičkom arhitektonskom stilu.
Današnja Fethija džamija se smatra najstarijom građevinom gotičkog stila na području Bosne i Hercegovine. Proglašena je za nacionalni spomenik BiH, a Krajišnici je zadnjih godina nazivaju i bosanskom Aja Sofijom, zbog njene historije.
Adnan Bajrić, inicijator posjete zainteresirao je prvog imama Aja Sofije tokom jednog susreta u Istanbulu, pokazujući kako je nastalo poređenje Aja Sofije u Istanbulu koja je 24. jula 2020. godine, nakon 86 godina ponovo otvorena za vjerske obrede i Fethije, koja nikada nije bila zatvorena - muzej, nego uvijek aktivna džamija.
A to poređenje među prvima je podržao i Abdul Aziz, imam Fethije i Kenan Šurković, glavni urednik časopisa Islamic Arts Magazine.
_________________ mostarski europski
|
|
Vrh |
|
|
krstjanin
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 16:42 |
|
|
daramo je napisao/la: Glavni imam muzeja koji je Erdogan pretvorio u džamiju u posjeti "džamiji" izgrađenoj 1266. u Bihaću Prvi imam Aja Sofije sutra predvodi džuma-namaz u bihaćkoj Fethiji Citat: Fethija je sagrađena 1266. godine u gotičkom stilu te je i jedna od rijetkih evropskih džamija u gotičkom arhitektonskom stilu.
Današnja Fethija džamija se smatra najstarijom građevinom gotičkog stila na području Bosne i Hercegovine. Proglašena je za nacionalni spomenik BiH, a Krajišnici je zadnjih godina nazivaju i bosanskom Aja Sofijom, zbog njene historije.
Adnan Bajrić, inicijator posjete zainteresirao je prvog imama Aja Sofije tokom jednog susreta u Istanbulu, pokazujući kako je nastalo poređenje Aja Sofije u Istanbulu koja je 24. jula 2020. godine, nakon 86 godina ponovo otvorena za vjerske obrede i Fethije, koja nikada nije bila zatvorena - muzej, nego uvijek aktivna džamija.
A to poređenje među prvima je podržao i Abdul Aziz, imam Fethije i Kenan Šurković, glavni urednik časopisa Islamic Arts Magazine.
Ocito se specijalizirao za namaze u crkvama
_________________ “Doći će vrijeme kad će ljudi poludjeti, i kad budu vidjeli jednoga koji nije luda kao oni, vikat će na njega “lud si” samo zato što nije lud kao što su oni.”
|
|
Vrh |
|
|
horus
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 17:45 |
|
|
krstjanin je napisao/la: daramo je napisao/la: Glavni imam muzeja koji je Erdogan pretvorio u džamiju u posjeti "džamiji" izgrađenoj 1266. u Bihaću
Prvi imam Aja Sofije sutra predvodi džuma-namaz u bihaćkoj Fethiji
Ocito se specijalizirao za namaze u crkvama Koja lažljiva boranija, čuj ti njih kako kažu, džamija sagrađena 1266. u gotičkom stilu.
|
|
Vrh |
|
|
Zapadni
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 20:57 |
|
|
Tražiti povrat ukradene crkvene imovine.
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 21:29 |
|
|
Trebalo je napraviti hrvatsko-srpski vojni savez, pa okupirati vojno i porušiti sve džamije napravljene na temeljima crkava, kao što su hindusi uradili u Indiji. Vratili oteto. Naravno, nismo imali sloge sa srbima, kao dva najjača naroda na ovom prostoru bili smo u sukobu, pa su profitirali islamisti. Međutim, ako se otvori neki novi sukob moglo bi se naći nekakvo rješenje i za naše razmirice
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 12 pro 2024, 21:31 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 11:47 Postovi: 39441 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
Da je njima do dobrih odnosa i pomirenja s Hrvatima sami bi tražili da se ta džamija pretvori u muzej.
|
|
Vrh |
|
|
SavaSavanovic
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 13 pro 2024, 00:19 |
|
|
potocnj je napisao/la: Trebalo je napraviti hrvatsko-srpski vojni savez, pa okupirati vojno i porušiti sve džamije napravljene na temeljima crkava, kao što su hindusi uradili u Indiji. Vratili oteto. Naravno, nismo imali sloge sa srbima, kao dva najjača naroda na ovom prostoru bili smo u sukobu, pa su profitirali islamisti. Međutim, ako se otvori neki novi sukob moglo bi se naći nekakvo rješenje i za naše razmirice Sve objekte osmanskih okupatora srusiti,crkve koje su otete i pretvorene u dzamije vratit u vlasnistvo RKC ili SPC i ponovo preurediti u maticne crkve. Ono sto su Muslimani izgradili sami to im ostaviti u njihovih 23%
|
|
Vrh |
|
|
Hagresor
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 13 pro 2024, 00:29 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 13 pro 2024, 00:32 |
|
|
Samo je jedan istinski prijatelj za muslimanske "liberale" Turska i babo Erdogan.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 13 pro 2024, 00:40 |
|
|
Hagresor je napisao/la: Sabina Ćudić: Nezadovoljna sam radom Vlade FBiH, Hrvatsku ne bih nazvala istinskim prijateljemhttps://www.klix.ba/vijesti/bih/sabina- ... /241212160Naši “partneri” nas nazivaju neprijateljem. Malo za promjenu. “Bezalternativno strateško partnerstvo”.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 14 pro 2024, 20:12 |
|
|
|
Vrh |
|
|
daramo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 14 pro 2024, 20:31 |
|
|
Kad su slobodni nek se vraćaju u Siriju.
|
|
Vrh |
|
|
dudu
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 15 pro 2024, 14:49 |
|
Pridružen/a: 03 svi 2009, 22:39 Postovi: 59992 Lokacija: DAZP HQ
|
Naša Kvačica je napisao/la: Imota je napisao/la: Nema to veze s parama, meni šta je standard veći nacionalno sam radikalniji i sve me više zanima rekonkvista.
Da sam milijunaš bavio bi se kako možemo za kršćanstvo vratit Konstantinopol. Baš to pođoh napisati. Rambova izjava je glupost i utjeha za siromahe. Također, što je bolji standard sve više vremena za bavljenje s temama koje me zanimaju.
_________________ "Hrvata je danas u BiH manje od 400.000, ali je naš cilj da nas je milijun", kazao je Čović.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 15 pro 2024, 15:55 |
|
|
|
Vrh |
|
|
VBA2024
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 23 pro 2024, 12:46 |
|
|
_________________ Iuste ambulans coram Deo pretium non habet Tko pronađe sarkazam nek si ga zadrži.
|
|
Vrh |
|
|
Tomba17
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 23 pro 2024, 15:12 |
|
|
Glavni danas živući vjerskorasistički sunitski ideolog Esad Duraković promovirao knjigu " Palestina”Drang nach Osten, prema Iskonu, sve se više zaholca. https://nap.ba/qpost/384442
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
Vrh |
|
|
potocnj
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 23 pro 2024, 19:08 |
|
|
Mislim da u Ukrajini ovoliko kućanstava nije bez struje, barem gdje se živi. I oni hoće da upravljaju plinom, nisu sposobni ni svojom elektroprivredom. Mislim, snijeg krajem decembra jest neviđena pojava, ali opet su se trebali malo bolje pripremit https://www.klix.ba/vijesti/bih/zbog-sn ... /241223162
_________________ Zabraniti vehabizam. Zabraniti SDA.
|
|
Vrh |
|
|
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|