|
|
Stranica: 485/486.
|
[ 12130 post(ov)a ] |
|
| Autor/ica |
Poruka |
|
Explorer
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 20:19 |
|
|
daramo je napisao/la: S luđacima koji su spremni promijeniti vlastito ime radi prevare. Ne samo promeniti ime, nego razbiti svoju "naciju" (moram navodnike) radi PREVARE. Luđe od svega je što lik misli da je to zaista moguće, i da će Srbi i Hrvati, posle svega, nasesti na još jednu njihovu ujdurmu. Providni su ko otvoren prozor, a misle da su mnogo lukavi.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 20:25 |
|
|
Explorer je napisao/la: daramo je napisao/la: S luđacima koji su spremni promijeniti vlastito ime radi prevare. Ne samo promeniti ime, nego razbiti svoju "naciju" (moram navodnike) radi PREVARE. Luđe od svega je što lik misli da je to zaista moguće, i da će Srbi i Hrvati, posle svega, nasesti na još jednu njihovu ujdurmu. Providni su ko otvoren prozor, a misle da su mnogo lukavi. Kurtćehajić je javno priznao kako je 20 godina pričao bajke o "Bošnjaštvu". Sve što o tim provalnicima na ove prostore treba znati piše ovdje: Citat: Rijaset (tur. riyaset ← arap. ruyāsä: starješinstvo ) je vrhovno tijelo, duhovno vodstvo i starješinstvo neke Islamske zajednice,[1] tijela nastalog poslije odlaska Osmanlija sa zapadnih posjeda na Balkanu. Stvaranjem i osamostaljenjem novih država muslimansko stanovništvo s tog prostora formiralo je ustanove Islamskih zajednica. Zadaća tih ustanova bila je očuvati islam i duhovni bitak muslimana. Suglasnost im je dao mešihat u Istanbulu tako što je šejh-ul-islam dodijelio menšuru.[2]
_________________ IQ based discrimination ftw
|
|
| Vrh |
|
 |
|
daramo
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 20:26 |
|
Pridružen/a: 02 kol 2012, 10:47 Postovi: 44160 Lokacija: Ulica Nemanje Bilbije 99
|
|
Hrvate i Srbe smatraju maloumnicima, još luđe u svemu tome da se za to zalaže lik koji se sam na popisu izjasnio Bošnjakom.
_________________ mostarski europski
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 20:30 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Citat: Bošnjaci su prijetnja Evropi, radikalni muslimani, teroristi, mudžahedini, fundamentalisti… Mnogo je sintagmi i pogrdnih riječi kojima se narod koji je preživio genocid, dvostruki UZP i dvostruku agresiju želi targetirati kao problem po evropski kontinent. Standardno, najveću laž džamija plasira u prvoj rečenici. Nepostojeće agresije.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 21:16 |
|
|
dunno je napisao/la: https://www.youtube.com/watch?v=Tpy3qFtL8Fs Face TV je uvijek imao najbolji zabavni program.  Bogami, dobro sam se nasmijao kako onaj Kurtčehajić ispreskakao onog Išerića, baš je bilo zabavno za gledat i slušat. Kurtčehajić je nesumnjivo intelektualac, dok je onaj Išerić kao nekakav telac, samo, mislim da je ovaj Kurtčehajić puno veća opasnost i njegove ideje koje zagovara, nego ovakva telad poput Išerića, te je sreća da su bošnjači političari poput Heleza, Rame, još podkapacitiraniji od Išerića. Sva sreća da je ova Kurtčehajićeva incijativa došla 30 godina prekasno, jer nimalo ne sumnjam da bi jedan dio jugofiličarskih Srba i Hrvata upecali se na ovo, te bi integralno Jugoslovenstvo zamjenili s integralnim Bosanstvom. Muslimani su sami sebi zabili autogol s ovim Bošnjaštvom i sva sreća da većina njih nema kapacitet percipirat ovo što propagira Kurtčehajić, zato i smatram da su ove njegove ideje kud i kamo opasnije, srećom, ne vjerujem da će se primit na plodno tlo čak ni kod takozvanih Bošnjaka a kamo li kod Srba i Hrvata.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 21:37 |
|
|
MB party u Sarajevu Citat: Odnos između Države Katar i Bosne i Hercegovine je odnos prijateljstva i bratstva, kazao je ambasador Citat: Ovogodišnji Nacionalni dan obilježava se u godini kada Država Katar i Bosna i Hercegovina obilježavaju 32. godišnjicu uspostave bilateralnih odnosa, a ambasador je ovom prilikom naglasio snažne veze dvije prijateljske i bratske države.
– Odnos između Države Katar i Bosne i Hercegovine je odnos prijateljstva i bratstva koji traje dugo godina i kroz koji su ojačane zajedničke političke, ekonomske i kulturne veze. Citat: Kako je poručio, Država Katar nastavlja raditi na jačanju kulturne i naučne saradnje te težiti organiziranju zajedničkih kulturnih događaja kako bi se produbila komunikaciju između naroda dvije države.
– Na ovoj svečanoj prilici potvrđujemo stalnu posvećenost Države Katar razvoju bilateralnih odnosa sa Bosnom i Hercegovinom, u cilju ostvarivanja zajedničkih interesa i jačanja čvrstih bratskih veza – istakao je ambasador. https://avaz.ba/vijesti/bih/1010768/prijem-povodom-proslave-nacionalnog-dana-drzave-katar-potvrdjujemo-stalnu-posvecenost-razvoju-bilateralnih-odnosa-sa-bih
|
|
| Vrh |
|
 |
|
crni_bombarder
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 21:52 |
|
|
|
Belko samo sto je pljunuo na zapad, okrenuo se na istok i udario glavom u srpski zid.
Ako neces zapadu, okreni se istoku, nemamo nista protiv. Samo sto ti istok nece "smanjiti drzavu be und ha" vec ce te strpati u masovnu grobnicu, budaletino.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Explorer
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 22:46 |
|
|
Perun_Velež je napisao/la: dunno je napisao/la: https://www.youtube.com/watch?v=Tpy3qFtL8Fs Face TV je uvijek imao najbolji zabavni program.  Bogami, dobro sam se nasmijao kako onaj Kurtčehajić ispreskakao onog Išerića, baš je bilo zabavno za gledat i slušat. Kurtčehajić je nesumnjivo intelektualac, dok je onaj Išerić kao nekakav telac, samo, mislim da je ovaj Kurtčehajić puno veća opasnost i njegove ideje koje zagovara, nego ovakva telad poput Išerića, te je sreća da su bošnjači političari poput Heleza, Rame, još podkapacitiraniji od Išerića. Sva sreća da je ova Kurtčehajićeva incijativa došla 30 godina prekasno, jer nimalo ne sumnjam da bi jedan dio jugofiličarskih Srba i Hrvata upecali se na ovo, te bi integralno Jugoslovenstvo zamjenili s integralnim Bosanstvom. Muslimani su sami sebi zabili autogol s ovim Bošnjaštvom i sva sreća da većina njih nema kapacitet percipirat ovo što propagira Kurtčehajić, zato i smatram da su ove njegove ideje kud i kamo opasnije, srećom, ne vjerujem da će se primit na plodno tlo čak ni kod takozvanih Bošnjaka a kamo li kod Srba i Hrvata. Sve je tačno što si napisao, samo jednu stvar zaboravljaš. Ti jugofilni Srbi i Hrvati se i jesu upecali, na ovom popisu 2013. imaš par procenata "Bosanaca", pretpostavljam da su to oni, tj. oni koji su bili "Jugosloveni" 1991. Što se tiče današnjih Srba, tu mu odmah mogu reći - mrka kapa. Srbi iz RS koji danas imaju 40 godina, Jugoslavije i SR BiH se i ne sećaju, a kamoli da bi poželeli da budu nekakva "Bosanska nacija". Odrasli su sa RS, a ovaj može samo da sanja ovo što je ispričao. Koliko je upućen, govori to što on smatra da su Bošnjaci već danas oko 60% stanovništva BiH, a Hrvatima "daje" nekih 10-tak posto. Znam da ima nešto malo "bosnofiličara" među Hrvatima, doduše. Inače, onaj Išerić, koji je to tupavko  , a valjda je nekakav doktor prava, ako sam dobro zapazio.  Međutim, Kurtćehajić nije nekakav mnogo bistar lik, ako misli da mu ovo može proći. Ideja jeste opasna, ali je neostvariva, između ostalog i iz razloga koje si naveo, a i ovih koje sam ja naveo. A to što je "akademik", jeste u "akademiji" koju je otprilike sam osnovao 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 23:06 |
|
|
Explorer je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Vodič
Poturice se dijele na dvije skupine:
a) Bošnjaci: - nacionalno: Osmanlije/Turci - politički: Islamisti, oduvijek - vjerski: Muhamedanci, oduvijek - islam: otvoreni agresivni jihad - lider: Erdogan
b) Bosanci - nacionalno: Osmanlije/Muslimani - politički: Islamisti, bivši komunisti - vjerski: agnostici, bivši ateisti - islam: prikriveni, dawa jihad - lider: Erdogan Odlično sažeto. Dodaću i ja, za one kojima se nije dalo gledati celu emisiju. Ukratko, ideja Kurtćehajića je da se promoviše bosanska nacija, i bilo bi čak POŽELJNO da to dovede do podele među Bošnjacima, tako da se jedni izjašnjavaju kao Bošnjaci a drugi kao Bosanci. Pitate se zašto? Zato da bi onda, po njemu, bosanski muslimani imali 2 nacije, što bi moralo biti uvedeno i u Ustav i ustavno uređenje, pa više ne bi bilo 2:1, već 2:2 po nacionalnim grupama. Dalje, zamišlja čovek da bi se bosanskoj naciji pridružili i mnogi Srbi i Hrvati, koji toliko vole što su Bosanci, da ne bi mogli odoleti da ne budu i nacionalno Bosanci. Po njegovoj gruboj računici, na kraju bismo imali oko 30-35% Bošnjaka i isto toliko Bosanaca, Srbi bi pali na 25%, a Hrvati na 7-8% (inače smatra da Bošnjaka već sada ima preko 60%). Tako bi tukli Srbe i Hrvate na svim poljima, bilo bi 2:1 u brojnosti stanovništva, i 2:2 u nacionalno-političkim grupama. Eto, pa sad lepo procenite s kim imate posla. A tko bi od Hrvata i Srba bio Bosanac? U ratnim područjima su crte poprilično jasne. U Tuzli ima 13,9% Hrvata, ali samo 9,1% pučanstva općine govori hrvatskim. http://www.statistika.ba/?show=8#link4U Sarajevskom kantonu ima 4,2% Hrvata, ali samo 2,8% govori hrvatskim. Ako se pogleda razina države, oko 100 tisuća ljudi (97 da budemo točni) koji se nije izjasnilo bošnjacima govori bošnjačkim/bosanskim. Hrvatskim priča 30 tisuća manje od broja Hrvata, a srpskim ispod tisuću. Od broja manjinaca, oko pola ih, 67 tisuća priča nekim drugim jezikom. Dakle, ti Bosanci bi bili ostali, ili Hrvati i to po ovoj strukturi: *1,5 tisuća Hrvata, 12 tisuća ostalih u Bihaću *u Mostaru, oko 0,5 tisuće ostalih ili Srba govori hrvatskim, a 1,5 tisuća govori muslimanskim *u Travniku, oko tisuća Hrvata, tri tisuće ostalih i tisuća Srba *u Zenici, oko četri tisuće Hrvata, deset tisuća ostalih i tisuća Srba *u Tuzli, oko 8 tisuća Hrvata, četrnaest tisuća ostalih i tri tisuće Srba *u Sarajevu, oko 6 tisuća Hrvata, dvadeset tisuća ostalih i četri tisuće Srba Tih potencijalnih "Bosanaca" je 2013 bilo par posto, većinom su valjda ostali (yugići iz miješanih brakova), ili Hrvati ili Srbi, ostaci komunista, kaj su ostali s muslimanima. Da se preslika priča od "Komšićevaca", gdje bi svaki treći musliman postao nešto novo, to bi svejedno bio ograničeni eksperiment na 23%.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Ceha
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 23:14 |
|
|
Explorer je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Bogami, dobro sam se nasmijao kako onaj Kurtčehajić ispreskakao onog Išerića, baš je bilo zabavno za gledat i slušat. Kurtčehajić je nesumnjivo intelektualac, dok je onaj Išerić kao nekakav telac, samo, mislim da je ovaj Kurtčehajić puno veća opasnost i njegove ideje koje zagovara, nego ovakva telad poput Išerića, te je sreća da su bošnjači političari poput Heleza, Rame, još podkapacitiraniji od Išerića. Sva sreća da je ova Kurtčehajićeva incijativa došla 30 godina prekasno, jer nimalo ne sumnjam da bi jedan dio jugofiličarskih Srba i Hrvata upecali se na ovo, te bi integralno Jugoslovenstvo zamjenili s integralnim Bosanstvom. Muslimani su sami sebi zabili autogol s ovim Bošnjaštvom i sva sreća da većina njih nema kapacitet percipirat ovo što propagira Kurtčehajić, zato i smatram da su ove njegove ideje kud i kamo opasnije, srećom, ne vjerujem da će se primit na plodno tlo čak ni kod takozvanih Bošnjaka a kamo li kod Srba i Hrvata. Sve je tačno što si napisao, samo jednu stvar zaboravljaš. Ti jugofilni Srbi i Hrvati se i jesu upecali, na ovom popisu 2013. imaš par procenata "Bosanaca", pretpostavljam da su to oni, tj. oni koji su bili "Jugosloveni" 1991. Što se tiče današnjih Srba, tu mu odmah mogu reći - mrka kapa. Srbi iz RS koji danas imaju 40 godina, Jugoslavije i SR BiH se i ne sećaju, a kamoli da bi poželeli da budu nekakva "Bosanska nacija". Odrasli su sa RS, a ovaj može samo da sanja ovo što je ispričao. Koliko je upućen, govori to što on smatra da su Bošnjaci već danas oko 60% stanovništva BiH, a Hrvatima "daje" nekih 10-tak posto. Znam da ima nešto malo "bosnofiličara" među Hrvatima, doduše. Inače, onaj Išerić, koji je to tupavko  , a valjda je nekakav doktor prava, ako sam dobro zapazio.  Međutim, Kurtćehajić nije nekakav mnogo bistar lik, ako misli da mu ovo može proći. Ideja jeste opasna, ali je neostvariva, između ostalog i iz razloga koje si naveo, a i ovih koje sam ja naveo. A to što je "akademik", jeste u "akademiji" koju je otprilike sam osnovao  Po popisu je oko 5% Hrvata imalo neke spike o tome, a to su 8 tisuća u Tuzli, 6 u Sarajevu, 4 u Zenici i ispod 2 u Bihaću, te tisuću u Travniku. S time da imaš i u RSu oko 10 tisuća Hrvata koji ne pričaju hrvatskim. Ima i 9 tisuća Srba (4 u Sarajevu, 3 u Tuzli, po 1 u Zenici i Travniku) koje ne pričaju srpskim, ali to se manje-više prebilo s muslimanima koji pričaju srpski u RSu. To su većinom bili penzići, eventualno netko tko je poženjen u muslimanske familije. Ići iz toga raditi naciju... To je izumrlo u zadnjih 10-15 god.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 23:22 |
|
|
Explorer je napisao/la: Perun_Velež je napisao/la: Bogami, dobro sam se nasmijao kako onaj Kurtčehajić ispreskakao onog Išerića, baš je bilo zabavno za gledat i slušat. Kurtčehajić je nesumnjivo intelektualac, dok je onaj Išerić kao nekakav telac, samo, mislim da je ovaj Kurtčehajić puno veća opasnost i njegove ideje koje zagovara, nego ovakva telad poput Išerića, te je sreća da su bošnjači političari poput Heleza, Rame, još podkapacitiraniji od Išerića. Sva sreća da je ova Kurtčehajićeva incijativa došla 30 godina prekasno, jer nimalo ne sumnjam da bi jedan dio jugofiličarskih Srba i Hrvata upecali se na ovo, te bi integralno Jugoslovenstvo zamjenili s integralnim Bosanstvom. Muslimani su sami sebi zabili autogol s ovim Bošnjaštvom i sva sreća da većina njih nema kapacitet percipirat ovo što propagira Kurtčehajić, zato i smatram da su ove njegove ideje kud i kamo opasnije, srećom, ne vjerujem da će se primit na plodno tlo čak ni kod takozvanih Bošnjaka a kamo li kod Srba i Hrvata. Sve je tačno što si napisao, samo jednu stvar zaboravljaš. Ti jugofilni Srbi i Hrvati se i jesu upecali, na ovom popisu 2013. imaš par procenata "Bosanaca", pretpostavljam da su to oni, tj. oni koji su bili "Jugosloveni" 1991. Što se tiče današnjih Srba, tu mu odmah mogu reći - mrka kapa. Srbi iz RS koji danas imaju 40 godina, Jugoslavije i SR BiH se i ne sećaju, a kamoli da bi poželeli da budu nekakva "Bosanska nacija". Odrasli su sa RS, a ovaj može samo da sanja ovo što je ispričao. Koliko je upućen, govori to što on smatra da su Bošnjaci već danas oko 60% stanovništva BiH, a Hrvatima "daje" nekih 10-tak posto. Znam da ima nešto malo "bosnofiličara" među Hrvatima, doduše. Inače, onaj Išerić, koji je to tupavko  , a valjda je nekakav doktor prava, ako sam dobro zapazio.  Međutim, Kurtćehajić nije nekakav mnogo bistar lik, ako misli da mu ovo može proći. Ideja jeste opasna, ali je neostvariva, između ostalog i iz razloga koje si naveo, a i ovih koje sam ja naveo. A to što je "akademik", jeste u "akademiji" koju je otprilike sam osnovao  Da, ali rat je ipak mnoge i osvjestio, jer samo iznimno glup nacionalno neosvješten Srbin ili Hrvat može popušti spiku da se s Tekbirom bori za "graDŽansku" državu, tako, ova ideja bi ipak bila daleko opasnija da rat nije učinio svoje.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Explorer
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 23:43 |
|
|
|
Naravno, ta ideja je pokopana još 1991. a rekao bih i mnogo ranije. Bilo je tada par procenata Srba, nešto više Hrvata, koji su se primili na priču o multietničkoj Bosni, ali kao što reče Ceha, bar od Srba, to je već uglavnom izumrlo. Ono što još ima ne čini ni 1% od ukupnog broja BiH Srba. Kao što rekoh, ova ideja bi bila vrlo opasna, kad bi bila ostvariva. A nije. Naprotiv. Možda je tupav Išerić, ali ipak razmišlja ispravnije i razumnije od Kurtćehajića. Muslimani jesu neprevaziđeni u mimikriji, ali ni oni ne bi mogli izvesti sopstvenu hinjenu podelu na 2 nacije, a da pri tome ostanu suštinski potpuno jedinstveni. Pre ili kasnije ta podela bi postala stvarna (primer Srba i Crnogoraca u CG). Ne možeš baštiniti pripadnost jednoj naciji, a da se ne pridržavaš nekih osnova koje čine tu naciju. Bošnjak i Bosanac, radi mimikrije, morali bi imati različite osnove, a to bi neminovno vodilo trajnoj podeli. Možda bi ih čak i dokusurilo kao naciju uopšte.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Perun_Velež
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: 08 pro 2025, 23:56 |
|
|
|
Ne vjerujem da bi ih dokusurilo, ako bi ih đamija kordinirala a tu su još i oni neki franjevci koji imaju sklonost da se lijepe na te bosansko državotvorne gluposti.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Explorer
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 00:05 |
|
|
Ne kažem ni ja sigurno da bi, ali moglo bi vrlo lako. Džamija bi možda donekle koordinirala, ali jednostavno bi bile različite osnove. Npr. "Bosanci" bi možda bili više "zasnovani" na nekom predosmanskom "predanju" (ako tako šta realno i postoji), baštinili ateizam ili trokonfesionalnost itd.. Mogli bi oni da se pretvaraju, ali i kad se pretvaraš dovoljno dugo, ti na kraju postaješ ono šta si se pretvarao da jesi. A da se 500000 ljudi uspešno pretvara i igra takvu igru godinama, malo teže  Znaju se oni podeliti itekako. Pre 10-tak godina su se ubijali međusobno po Novom Pazaru zbog politike. Čim ti dobiješ neku elitu koja živi na osnovu toga što vuče neku nacionalno-političku priču, odmah su tu interesi, novac, privilegije, mogućnosti, i jako se teško odreći toga. A prost narod bi se već uveliko primio na svoju "posebnost", i to je to - imaš novu naciju. Uostalom, setite se "broto" reklame, nije to bilo bez razloga.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
VBA2024
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 00:40 |
|
|
Explorer je napisao/la: Džamija bi možda donekle koordinirala, ali jednostavno bi bile različite osnove. Ne, džamija odnosno Islamska Zajednica je osnova. Sve ostalo su samo sredstva.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 02:46 |
|
|
Ponavljanje je kažu majka uspjeha. Možda postaneš naj jači svjetski brand. Možda dobiješ dvojku i ne ponavljaš godinu. .webp) Primjetite redoslijed…pravo gradŽanski.
_________________ "Ne funkcionira BiH zato sto je podjeljena, vec je podjeljeljena zato sto ne funkcionira"
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Tomba17
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 03:05 |
|
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 07:35 |
|
|
Tomba17 je napisao/la: Ponavljanje je kažu majka uspjeha. Možda postaneš naj jači svjetski brand. Možda dobiješ dvojku i ne ponavljaš godinu. .webp) Primjetite redoslijed…pravo gradŽanski.Postojanje takvih plakata je komedija... Ali što očekivati od likova kojima se identitet sastoji isključivo od islama.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
saskia
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 07:40 |
|
Pridružen/a: 07 lip 2019, 15:42 Postovi: 2715 Lokacija: Negdi na granici svitova
|
horus je napisao/la: Tomba17 je napisao/la: Ponavljanje je kažu majka uspjeha. Možda postaneš naj jači svjetski brand. Možda dobiješ dvojku i ne ponavljaš godinu. .webp) Primjetite redoslijed…pravo gradŽanski.Postojanje takvih plakata je komedija... Ali što očekivati od likova kojima se identitet sastoji isključivo od islama. Oni i dan danas raspravljaju šta su, oni nisu ni počeli izgrađivati svoj vlastiti nacionalni identitet jer se i sami pogube. Da imaju svoj identitet imaju ali nema izgrađen nacionalni. Ti plakati gore im dođu kao takija plan za hunitarnu BiH. Prvo prodaješ priču dobroćudnih Bosanaca građana, onda kad to uspiješ kreneš sa Bošnjacima i tom pričom i zadnji stadij metastaza Islama, bosanski afganistan.
_________________ Čujem iz daljine glas domovine, čuvaj Tuta Mostar nikom ne daj me!
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Naša Kvačica
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 08:53 |
|
|
Explorer je napisao/la: VBA2024 je napisao/la: Vodič
Poturice se dijele na dvije skupine:
a) Bošnjaci: - nacionalno: Osmanlije/Turci - politički: Islamisti, oduvijek - vjerski: Muhamedanci, oduvijek - islam: otvoreni agresivni jihad - lider: Erdogan
b) Bosanci - nacionalno: Osmanlije/Muslimani - politički: Islamisti, bivši komunisti - vjerski: agnostici, bivši ateisti - islam: prikriveni, dawa jihad - lider: Erdogan Odlično sažeto. Dodaću i ja, za one kojima se nije dalo gledati celu emisiju. Ukratko, ideja Kurtćehajića je da se promoviše bosanska nacija, i bilo bi čak POŽELJNO da to dovede do podele među Bošnjacima, tako da se jedni izjašnjavaju kao Bošnjaci a drugi kao Bosanci. Pitate se zašto? Zato da bi onda, po njemu, bosanski muslimani imali 2 nacije, što bi moralo biti uvedeno i u Ustav i ustavno uređenje, pa više ne bi bilo 2:1, već 2:2 po nacionalnim grupama. Dalje, zamišlja čovek da bi se bosanskoj naciji pridružili i mnogi Srbi i Hrvati, koji toliko vole što su Bosanci, da ne bi mogli odoleti da ne budu i nacionalno Bosanci. Po njegovoj gruboj računici, na kraju bismo imali oko 30-35% Bošnjaka i isto toliko Bosanaca, Srbi bi pali na 25%, a Hrvati na 7-8% (inače smatra da Bošnjaka već sada ima preko 60%). Tako bi tukli Srbe i Hrvate na svim poljima, bilo bi 2:1 u brojnosti stanovništva, i 2:2 u nacionalno-političkim grupama. Eto, pa sad lepo procenite s kim imate posla. Ne razumijem ovaj dio "moralo biti uvedeno". Je li to prirodna pojava kao kad padne kiša, pa eto kiša pala. Vjetar puše. Sunce izašlo ujutro itd. Ili to treba netko odobriti, npr. zastupnici Hrvati i Srbi u parlamentu i domu naroda? Bez dragovoljnog glasovanja ideja ostaje samo kmečanje. Zašto bi mi "morali" glasovati za nešto i uvesti u Ustav? Hoće li nam ti Bosanci zavrnuti ruku ili?
_________________ Ukidanjem BiH štedimo 50 milijardi KM. Neka razum prevlada.
1406 of 2558 - 54.96%
Sarajevo, generalno sarajevska kotlina je rasadnik zla i mržnje. Frustrirana, napaćena i bahata sredina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 09:10 |
|
|
Citat: Rezimirati godinu koja je na izmaku možemo i s još jednim rezultatom koji je ostvarila Bosna i Hercegovina – postavili smo cvijet Srebrenice u parku Ujedinjenih nacija u New Yorku, rekao bih veliko, ogromno za zemlju, za narod koji i danas ponižavaju, vrijeđaju, uzimaju mu pravo na opstanak, pravo koje smo krvlju branili, a pred međunarodnim sudovima zločine, po prvi put i dokazali./ Murat Tahirović, stav Evo postigli su veliko Muslimani (ne BiH) ove godine, koji svoj napredak ne mjere sportskim medaljama, ekonomskim uspjesima, kulturnim dostignućima... Ljudi su jednostavno sretni da su postavili spomenik u parku UN. Nesretni su jer više nema Haaga, novih presuda, kolektivnog optuživanja i tako to. Preostaje im samo da vrte s onim što tvrde da imaju. Reakacije su nikakve, kao ni benefiti. Zato je taj cvijet "ogroman" uspjeh.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
novem
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 10:33 |
|
|
Citat: Ako zagovornici pobjedničkog narativa ovo ne prepoznaju, onda je dobro da što brže shvate da se mi, od početka i u kontinuitetu ponašamo kao pobjednici i za to imamo itekako dobre razloge. Svijet će pričati našu priču, priču zasnovanu na presudama međunarodnih sudova. / Murat Tahirović, stav Kako to, ponašaju se a nisu prepoznali da su "pobjednici"? Kontradiktorno. Kao i sve u tom njihovom narativu da su i žrtve i pobjednici. Svijet priča samo priču da Dayton mora ostati, a oni su u toj priči poražena strana, koja je morala odustati od RBIH i potpisati etnički podjeljenu BiH. Presude su individualne, dok oni kao kolektiv nisu ostvarili politički cilj, dapače. Zato i spominju presude, jer misle da one mogu mogu ispraviti vojni poraz. Ne priča "svijet", pričaju oni, ili preciznije - kmeče.
_________________ - BiH se Muslimanima desila, 1991. je nisu htjeli. Cilj im je bio opstanak YU. - Luka Mišetić: Haag nigdje i nikad nije tvrdio da je Herceg-Bosna UZP. - Reis: Država nam curi kroz prste poput pijeska.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
horus
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 14:09 |
|
|
saskia je napisao/la: horus je napisao/la: Postojanje takvih plakata je komedija... Ali što očekivati od likova kojima se identitet sastoji isključivo od islama. Oni i dan danas raspravljaju šta su, oni nisu ni počeli izgrađivati svoj vlastiti nacionalni identitet jer se i sami pogube. Da imaju svoj identitet imaju ali nema izgrađen nacionalni. Ti plakati gore im dođu kao takija plan za hunitarnu BiH. Prvo prodaješ priču dobroćudnih Bosanaca građana, onda kad to uspiješ kreneš sa Bošnjacima i tom pričom i zadnji stadij metastaza Islama, bosanski afganistan. Ma sve je jasno, sve to takijanje je u službi islama. Zato kopiraju samoproglašene palestnice, koji tu vrste takije usavršili zadnjih 60 godina.
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Explorer
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 16:56 |
|
|
Naša Kvačica je napisao/la: Explorer je napisao/la: Dodaću i ja, za one kojima se nije dalo gledati celu emisiju. Ukratko, ideja Kurtćehajića je da se promoviše bosanska nacija, i bilo bi čak POŽELJNO da to dovede do podele među Bošnjacima, tako da se jedni izjašnjavaju kao Bošnjaci a drugi kao Bosanci. Pitate se zašto? Zato da bi onda, po njemu, bosanski muslimani imali 2 nacije, što bi moralo biti uvedeno i u Ustav i ustavno uređenje, pa više ne bi bilo 2:1, već 2:2 po nacionalnim grupama. Dalje, zamišlja čovek da bi se bosanskoj naciji pridružili i mnogi Srbi i Hrvati, koji toliko vole što su Bosanci, da ne bi mogli odoleti da ne budu i nacionalno Bosanci. Po njegovoj gruboj računici, na kraju bismo imali oko 30-35% Bošnjaka i isto toliko Bosanaca, Srbi bi pali na 25%, a Hrvati na 7-8% (inače smatra da Bošnjaka već sada ima preko 60%). Tako bi tukli Srbe i Hrvate na svim poljima, bilo bi 2:1 u brojnosti stanovništva, i 2:2 u nacionalno-političkim grupama. Eto, pa sad lepo procenite s kim imate posla.
Ne razumijem ovaj dio "moralo biti uvedeno". Je li to prirodna pojava kao kad padne kiša, pa eto kiša pala. Vjetar puše. Sunce izašlo ujutro itd. Ili to treba netko odobriti, npr. zastupnici Hrvati i Srbi u parlamentu i domu naroda? Bez dragovoljnog glasovanja ideja ostaje samo kmečanje. Zašto bi mi "morali" glasovati za nešto i uvesti u Ustav? Hoće li nam ti Bosanci zavrnuti ruku ili? Otprilike kaže kad bude "Bosanaca" već 10-12%, biće ih više od Hrvata (kojih će tada, po njemu, biti 7-8%), i onda će po analogiji "morati" da uđu u Ustav kao konstitutivni, jer tako mora, tako ide, i tako će, valjda, "međunarodna zajednica" ili tako neko, da nametne. Šta očekuješ, nešto logično i smisleno od lika koji je smislio ovako "genijalan" plan i još ga predstavio svima preko TV-a  Javna takija, tako nekako 
|
|
| Vrh |
|
 |
|
Explorer
|
Naslov: Re: [.Bošnjačke vijesti.] - Vijesti iz manjeg dijela Federacije Postano: Jučer, , 17:00 |
|
|
VBA2024 je napisao/la: Explorer je napisao/la: Džamija bi možda donekle koordinirala, ali jednostavno bi bile različite osnove. Ne, džamija odnosno Islamska Zajednica je osnova. Sve ostalo su samo sredstva. E, to da, kao osnova osnove, ali da bi "plan" uspeo, morali bi da prošire bazu na katolike i pravoslavce, to je poenta priče. I sad on misli da bi ti benasti hrišćani i ateisti koji bi legli na tu priču, posle postali poslušni sledbenici džamijaške politike. Promašaj. Što kažu Amerikanci, to bi im se sve vratilo i ujelo ih za guzicu. 
|
|
| Vrh |
|
 |
Online |
Trenutno korisnika/ca: Robbie MO i 69 gostiju. |
|
Ne možeš započinjati nove teme. Ne možeš odgovarati na postove. Ne možeš uređivati svoje postove. Ne možeš izbrisati svoje postove. Ne možeš postati privitke.
|
|
|